Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραγδαία πτώση...
  • [02] Ζωή στον Άρη;
  • [03] Τσάι 11.000 ευρώ
  • [04] Στη Βουλή τα πορίσματα για τα εξοπλιστικά
  • [05] Δικαιώθηκαν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου
  • [06] Βελτιώνεται η υγεία του Πάπα
  • [07] Παραίτηση στη γαλλική κυβέρνηση
  • [08] Προς σχίσμα η αγγλικανική εκκλησία
  • [09] Από Ιούνιο η εθελουσία στον ΟΤΕ
  • [10] Βουνό προβλημάτων για τον ΝΦ
  • [11] Ίβιτς: "Ο Σάντος είναι ο καλύτερος"
  • [12] Από τον... καναπέ της ΕΤ1 το Κύπελλο
  • [13] Ελεύθερος, αλλά χωρίς διαβατήριο ο Χόϊτσερ
  • [14] "Τα βρόντηξε" ο Κούμαν
  • [15] Το "πάντσερ" πάτησε τους Κίνγκς
  • [16] Πανελλήνιος: Τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη
  • [17] Ζευγάρωσε τους τίτλους του MVP ο Μάρκος
  • [18] Ντέρμπι από άλλες εποχές στη Λεωφόρο
  • [19] Απερρίφθη η αίτηση της YUKOS
  • [20] Διαψεύδει ο Άρης

    [01] Κοινωνία

    "Θολά νερά" για τις δηλώσεις Ειρηναίου Ραγδαία πτώση...

    25/2/2005 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 1:04:05 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΜΠΕ

    Υπό το βάρος των πρωτοφανών αποκαλύψεων και ενώ πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν την παραίτηση του, ο αρχιεπίσκοπος προχωρά σε σειρά επαφών προσπαθώντας να διαμορφώσει μια στρατηγική για τις επόμενες κινήσεις του, που θα γνωστοποιηθούν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ την προσεχή Τρίτη. Δεδομένη είναι η ελεύθερη πτώση, που παρουσιάζει η δημοτικότητα του, από έρευνα της εταιρείας Metron Analysis. Έπεσε στο 41,7% έναντι του 65,5%, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το 60% των ερωτηθέντων φέρεται να υποστηρίζει τώρα τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Εξάλλου νέες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του με τον Ειρηναίο, σχετικά με το Βαβύλη. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αλέξης Κούγιας, είπε ότι ο Βαγγέλης Μαυραγάνης, εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη, ουδέποτε είχε συνεννοηθεί μαζί του για την επίμαχη δήλωση. Την ίδια ώρα νέο οικονομικό σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί στους πονοκεφάλους της Αρχιεπισκοπής.

    "Παραιτήσου..."

    Πρόκειται για μία απάτη μαμούθ με κινητά τηλέφωνα στη Μονή Πετράκη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη ΝΕΤ ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών Κώστας Πυλαρινός, υπάλληλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου φέρεται ότι πλαστογραφώντας, έγγραφα και υπεξαιρώντας τις σφραγίδες, εξαπάτησε δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Το ύψος της κομπίνας φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη και ο υπάλληλος στη φάση της απόλυσης.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη, που δια του συνηγόρου του, αρνείται τώρα, ότι γνώρισε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο στο ιδιαίτερο γραφείο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά σε άλλο χώρο της Αρχιεπισκοπής.

    Εξάλλου ολοκληρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η δικογραφία σε βάρος του Βαβύλη όσον αφορά την ενοικίαση διαμερίσματος στον Χολαργό ενώ υπάρχουν και καταθέσεις του αδελφού του καταζητούμενου, της μητέρας του, της πρώην συζύγου του και του πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

    Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου κλήθηκε η μητέρα του Βαβύλη Αλεξάνδρα ,η οποία είπε "έχω να δω το παιδί μου από τα Χριστούγεννα του 2004.Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω πού βρίσκεται". Παραδέχτηκε επίσης ότι μαζί με το σύζυγό της Χρήστο επισκέφθηκε πολλές φορές τον Βαβύλη στο διαμέρισμα στο Χολαργό.

    Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί από την Ασφάλεια Αττικής στην εισαγγελία Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

    Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι φωνές στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας για παραίτηση του αρχιεπισκόπου, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε συναντηθεί με τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, που συνόδευε δικαστικούς και την επιβεβαίωση του Πατριάρχη Ειρηναίου ότι οι Βαβύλης και Τριανταφυλλάκης πήγαν στα Ιεροσόλυμα με εντολή του. Μεταξύ άλλων, τον Χριστόδουλο κάλεσαν να παραιτηθεί ο μητροπολίτης Ζακύνθου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος και Κίμων Κουλούρης.

    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος χαρακτήρισε την παραίτηση ως μόνη διέξοδο από την κρίση, που έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να ψεύδεται καθημερινώς, δε μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να θυμώνει μέσα στην Ιεραρχία και να μην αφήνει να γίνει συζήτηση επί της προτάσεως μομφής, την οποία κατέθεσε ο μητροπολίτης Ηλείας. Δε μπορεί να μας λέει ότι δε γνωρίζει τον Γιοσάκη και ξαφνικά να παραδέχεται τουλάχιστον αυτές τις δύο περιπτώσεις, που καταγγέλλει ο δικαστής και εγώ σας λέω ότι δεν είναι δύο είναι 102», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.

    «Τα άτομα χρειάζεται να αυτοθυσιάζονται για πράγματα που έχουν αναλάβει και εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων» δήλωσε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο για συναλλαγή με συγκεκριμένο κόμμα και επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι επιχειρεί ελεγχόμενη μεταπολίτευση στην Εκκλησία. Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παραίτησης του Αρχιεπισκόπου και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

    Εξάλλου και ο γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιος Κολλάς, ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει "μια θυσία για το καλό της Εκκλησίας" όπως τόνισε και να απομακρυνθεί. Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων είπε ότι στηρίζει και στέκεται στο πλευρό του κ. Χριστόδουλου.

    Αντίθετες απόψεις εκφράζει πάντως η Κυβέρνηση, με την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου να τάσσεται ενάντια στο ενδεχόμενο παραίτησης του Χριστόδουλου "Δε θέτουμε θέμα παραίτησης του αρχιεπισκόπου", δήλωσε χθες στη ΝΕΤ η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας τις προτάσεις για παραίτηση του Χριστόδουλου.

    Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του Χριστόδουλου αποδίδουν τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες σε βάρος του σε καλά οργανωμένο σχέδιο.

    "Το σχέδιο είχε προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό και συμμετέχουν σε αυτό ξένες μυστικές υπηρεσίες και πολιτικοί», τονίζει στο Βήμα συνεργάτης του αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να πάψει να "μιλάει ο αρχιεπίσκοπος. Τους ενόχλησε. Τους προκαλεί ζημιά. Είναι λαοφιλής και με ένα κούνημα του χεριού του ο κόσμος ξεσηκώνεται".

    Επισημαίνει, δε, "ότι η δήλωση των συνεργατών του Πατριάρχη Ειρηναίου ότι ο Βαβύλης εστάλη στα Ιεροσόλυμα από τον Αρχιεπίσκοπο δεν έγινε τυχαία. Ακόμη και ο χρόνος που επέλεξε για να κάνει την καταγγελία αυτή ο κ. Ειρηναίος δείχνει συγκεκριμένους λόγους".

    Σχετικά με την υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, όμως, όπως είπε, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τις ισραηλινές Αρχές

    Βαρύ το κλίμα για το Θεόκλητο

    Στο μεταξύ συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, συνεχίζουν να ζητούν την παραίτηση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου και προτείνουν στον Αρχιεπίσκοπο να τον «θυσιάσει». Σύμφωνα με το Βήμα, ο αρχιεπίσκοπος, αν και μέχρι πρότινος δεν δεχόταν συζήτηση για το θέμα αυτό, τώρα φέρεται να συζητεί σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, από την πλευρά του, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι «δεν θα γίνω το πρόβατο που θυσιάζεται».

    Το κλίμα πάντως για τον κ. Θεόκλητο, ο οποίος θα κληθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα από την Ιερά Σύνοδο να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εναντίον του, είναι ιδιαίτερα βαρύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να συγκεντρώσει στην Καρδίτσα μητροπολίτες για την ονομαστική του εορτή η οποία είναι μεθαύριο, όμως δεν τα κατάφερε αφού οι περισσότεροι δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις του.

    [02] Τεχνολογία

    Διχάζουν τα ευρήματα των αποστολών Ζωή στον Άρη;

    25/2/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC- New Scientist- Reuters

    Μήπως τελικά όλες οι θεωρίες για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη είναι αβάσιμες; Το ερώτημα αυτό είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο και βασανιστικό για τους επιστήμονες, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων διαστημικών αποστολών στον Άρη. Κι ενώ η σύγχυση καλά κρατεί, ένας Ιταλός ερευνητής του Mars Express ταράζει περισσότερο τα νερά, υποστηρίζοντας πως το μεθάνιο και η φορμαλδεΰδη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην αραιή ατμόσφαιρα του Άρη υποδηλώνουν την παρουσία ζωής. Σύμφωνα με τον δρ. Βιτόριο Φορμιζάνο, επιστήμονα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και μέλος της ομάδας του Mars Express που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, η παρουσία ζωντανών μικροοργανισμών είναι η πιθανότερη εξήγηση για το μεθάνιο και τη φορμαλδεΰδη. Ωστόσο, ο κ. Φορμιζάνο επισημαίνει ότι η θεωρία του είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί μόνο από την ανάλυση δειγμάτων εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη.

    Παράδοξα δεδομένα

    Μιλώντας στο συνέδριο της ESA στην Ολλανδία, ο Ιταλός μελετητής τόνισε πως η παρουσία μεθανίου είναι δυσεξήγητη, καθώς το αέριο διασπάται από την ηλιακή ακτινοβολία και διαρρέει στο Διάστημα και -λογικά- θα είχε εξαφανιστεί σε διάστημα μερικών αιώνων, εάν δεν ανανεωνόταν συνεχώς.

    Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως το μεθάνιο του Άρη προέρχεται από γεωλογικές διεργασίες και όχι από βιολογικές, όπως συμβαίνει στη Γη.

    Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, καθώς ουδέποτε έχουν παρατηρηθεί γεωλογικά φαινόμενα (όπως οι ηφαιστειακές εκρήξεις) στον Κόκκινο Πλανήτη. Έτσι, οι ερευνητές στρέφονται στο ενδεχόμενο το μεθάνιο να προήλθε από κομήτες ή να ελκύεται από το υπέδαφος, όπου υπάρχει μαζί με νερό σε μορφή παγωμένου μείγματος.

    Στο ενδεχόμενο να μην προέρχεται από βιολογικές διεργασίες το μεθάνιο του Άρη αναφέρθηκε και ο κ. Φορμιζάνο, επισημαίνοντας πως η συγκέντρωση του αερίου στον πλανήτη είναι πολύ μικρή για να είναι βιογενής.

    Εντούτοις, η ομάδα του Ιταλού ερευνητή ανίχνευσε στην ατμόσφαιρα του Άρη και φορμαλδεΰδη, που θα μπορούσε να είναι παραπροϊόν της οξείδωσης του μεθανίου. Επομένως, συνεχίζει το συλλογισμό του ο κ. Φορμιζάνο, το παραγόμενο μεθάνιο είναι πολύ περισσότερο από ό,τι έχει ανιχνευθεί, αφού μπορεί να διασπάται διαρκώς.

    Επίσης, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μεθανίου καταγράφονται πάνω από περιοχές όπου πιθανώς υπάρχει στο υπέδαφος πάγος νερού, ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή. Μάλιστα, την άποψη αυτή ενισχύει και η πρόσφατη ανακάλυψη των Ηλυσίων Πεδίων του Άρη, μιας περιοχής 800 επί 900 χιλιομέτρων με πλάκες πάγου, καλυμμένες από ηφαιστειακή τέφρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα μυστικά του Κόκκινου Πλανήτη

    Σχετικά Links:

    Mars Express- ESA

    [03] Παράξενα

    Τσάι 11.000 ευρώ

    25/2/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έναν άκρως πρωτότυπο και "τσουχτερό" τρόπο βρήκαν οι υπεύθυνοι της PG Tips από την Μεγάλη Βρετανία για να γιορτάσουν τα 75 χρόνια ζωής της εταιρίας. Σε συνεργασία με τους κοσμηματοπώλες της Boodles δημιούργησαν το πιο ακριβό φακελάκι τσαγιού στον κόσμο, που είναι στολισμένο με διαμάντια αξίας περίπου 11.000 ευρώ! Για την παραγωγή του συγκεκριμένου γευστικού αλλά και πανάκριβου αφεψήματος χρειάστηκαν τρεις μήνες χειρονακτικής εργασίας, ενώ τοποθετήθηκαν 280 διαμάντια. "Είναι η επέτειος των 75 χρόνων μας και θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, με σκοπό να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους πόσο πολύ αγαπούν το υπέροχο Βρετανικό τσάι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Πιτ Χάρμπορ. Το διαμαντένιο φακελάκι θα χρησιμοποιηθεί ως έπαθλο σε διαγωνισμό για την συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν στο Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ. Πάντως, όποιος το αποκτήσει μάλλον δεν θα θελήσει να απολαύσει τη φίνα γεύση του!

    [04] Πολιτική

    Ενταση μεταξύ Σπηλιωτόπουλου και Βενιζέλου Στη Βουλή τα πορίσματα για τα εξοπλιστικά

    25/2/2005 2:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 7:48:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τους εξοπλισμούς συζητήθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Τραγάκης σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους εξοπλισμούς, καθώς, όπως είπε, περιμένει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προκλήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας ROSOBORONEXPORT προκαλώντας τη βίαιη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος του απάντησε ότι παραπλάνησε τη Βουλή και τον επέκρινε γιατί δεν παρέλαβε τα ρωσικά οπλικά συστήματα που βρίσκονται από τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο. Δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση, γι αυτό δεν παραλαμβάνουμε τα συγκεκριμένα όπλα, απάντησε ο Σπηλιωτόπουλος. Mάλιστα, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε, ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ρώσους για να εκδίδουν τραπεζικές εγγυήσεις σε όποιες νέες συμβάσεις θα υπογραφούν στο μέλλον. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, αμφισβήτησε, ότι η συμφωνία αυτή είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

    Εισηγήσεις βουλευτών

    Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης αναφερόμενος στις προμήθειες που διερεύνησε η επιτροπή είπε ότι έπασχε τόσο ο διαγωνισμός όσο και τα θέματα των εγγυήσεων και των αντισταθμιστικών.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι η υπόθεση απεδείχθη μπούμερανγκ για την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία κινούμενη από μικροπολιτικές σκοπιμότητες έφθασε στο σημείο να υπονομεύσει τη θωράκιση της Κύπρου και να πλήξει τη διεθνή αξιοπιστία της.

    Ο ομιλητής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος μίλησε για τεράστια ποσά που δαπανούν τα δύο μεγάλα κόμματα για τους εξοπλισμούς και τα κατηγόρησε για επιχείρηση κουκουλώματος και συμψηφισμών.

    Η εισηγήτρια του ΣΥΝ Ασημίνα Ξυροτύρη επεσήμανε ότι και πριν και σήμερα όπως κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή κυκλοφορούν στο υπουργείο Άμυνας μεσάζοντες για την προμήθεια οπλικών συστημάτων η οποία χαρακτηρίζεται από παθογένεια και επιβάλλεται το σύστημα προμηθειών να αναμορφωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα.

    [05] Κοινωνία

    Ανοίγει το δρόμο το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου Δικαιώθηκαν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου

    25/2/2005 1:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το δρόμο για τη δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων άνοιξε απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου. Το δικαστήριο έκρινε ότι, 160 συμβασιούχοι, που είχαν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην απόφαση υπογραμμίζεται μάλιστα ότι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν αντίκειται στο Σύνταγμα. "Τα πρωτοδικεία φαίνεται να είναι η μόνη ελπίδα, καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν δικαιώσει τους συμβασιούχους", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, που χειρίστηκε την υπόθεση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι καθοριστική θα είναι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

    [06] Κόσμος

    Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη Βελτιώνεται η υγεία του Πάπα

    25/2/2005 2:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει από το πρωί της Παρασκευής ο Πάπας, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης υπεβλήθη σε επιτυχή επέμβαση τραχειοτομής λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Οι θεράποντες γιατροί εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που είχε ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του Πάπα στην επέμβαση, όπως δήλωσε ο Τζιάνι Λέτα, κορυφαίος σύμβουλος του Ιταλού Πρωθυπουργού. Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα από το Βατικανό, καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πάπας έχει μόλυνση στους πνεύμονες και η καρδιά του είναι σε καλή κατάσταση μετά την επέμβαση. Ωστόσο, δε θα μπορεί να μιλάει για μερικές ημέρες, ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι η παραμονή του στο νοσοκομείο ενδέχεται να παραταθεί για μερικές ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιδεινώθηκε η υγεία του Πάπα

    [07] Κόσμος

    Σκάνδαλο με τον υπουργό Οικονομικών Παραίτηση στη γαλλική κυβέρνηση

    25/2/2005 5:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 7:50:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Αποδεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γαλλίας έγινε η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Ερβέ Γκαϊμάρ, μετά από δημοσιεύματα ότι ζει με δαπάνη του κράτους σε πολυτελέστατο διαμέρισμα. "Γνωρίζω ότι έκανα ένα σοβαρό λάθος κρίσης όσον αφορά τις συνθήκες της επίσημης κατοικίας μου. Έδωσα τέλος άνευ καθυστέρησης στην κατάσταση αυτή", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γκαϊμάρ σε ανακοίνωσή του. Ο 44χρονος πολιτικός δέχθηκε έντονες πιέσεις να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου ότι η οικογένειά του ζει σε διαμέρισμα 600 τετραγωνικών με το ενοίκιο των 14.000 ευρώ μηνιαίως να καταβάλλεται από το γαλλικό δημόσιο. Ο κ. Γκεμάρ αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο, στη δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλε υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία για την περιουσία του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γάλλου πρωθυπουργού, ο παραιτηθείς "γνωστοποίησε ότι η κατάσταση για την οποία επικρίθηκε έχει ήδη τερματιστεί και έχει αναλάβει πλέον όλα τα σχετικά έξοδα".

    Καταγγελίες για την περιουσία του

    Όλα άρχισαν πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν δημοσίμευμα υποστήριξε πως ο 44χρονος πολιτικός ζούσε μαζί με την σύζυγο του και τα οκτώ παιδιά τους σε μια από τις ακριβότερες περιοχές του Παρισιού με χρήματα του κράτους, ενώ είχε ένα μεγάλο διαμέρισμα στη γαλλική πρωτεύουσα το οποίο νοίκιαζε.

    Ωστόσο, σε συνέντευξη του σε γαλλικό περιοδικό, ο κ. Γκαϊμάρ είπε ότι δεν έχει μεγάλα εισοδήματα, όπως όλοι οι Γάλλοι πολιτικοί, αλλά ούτε και δική του περιουσία, αφού είναι γιος τσαγκάρη.

    Κι ενώ η δημοτικότητά του έπεφτε, μια νέα καταγγελία από τη Liberation της Παρασκευής φαίνεται πως έδωσε τη χαριστική βολή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο παραιτηθείς υπουργός είναι ιδιοκτήτης πέντε ακόμη κατοικιών σε άλλες περιοχές της Γαλλίας.

    Μάλιστα, μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο κ. Ραφαρέν ζήτησε από τον 44χρονο πολιτικό να δώσει εξηγήσεις εντός δύο ημερών, ενώ πολλοί βουλευτές από την κυβερνητική παράταξη και την αριστερή αντιπολίτευση ζήτησαν την παραίτησή του.

    [08] Κόσμος

    Με αφορμή την ομοφυλοφιλία Προς σχίσμα η αγγλικανική εκκλησία

    25/2/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα βήμα πριν το σχίσμα φαίνεται πως είναι η αγγλικανική εκκλησία, με αφορμή το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Τριάντα οκτώ αρχιεπίσκοποι του δόγματος κάλεσαν τις εκκλησίες των ΗΠΑ και του Καναδά να αποσυρθούν μέχρι το 2008 από το Αγγλικανικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας τη βαθιά ρήξη μετά τον διορισμό του ομοφυλόφιλου επισκόπου, Τζιν Ρόμπινσον, στο Νιου Χάμσαϊρ το 2003 και την απόφαση της εκκλησίας του Καναδά να ευλογήσει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Σε δήλωση των αρχιεπισκόπων τονίζεται ότι η αγγλικανική διδασκαλία περί ομοφυλοφιλίας υπονομεύεται από τις αποφάσεις των δύο εκκλησιών, οι οποίες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η απόφαση των αρχιεπισκόπων παρέχει χρόνο για την επίλυση της διαμάχης, ωστόσο, εκλαμβάνεται ως νίκη των συντηρητικών και οιωνός εκδίωξης των δύο εκκλησιών από την αγγλικανική οικογένεια. Σημειώνεται πως η Αγγλικανική Εκκλησία μετρά 450 χρόνια και απευθύνεται σε 77 εκατομμύρια πιστούς από 164 χώρες.

    [09] Οικονομία

    Αναγκαία για την εξυγίανση του Οργανισμού Από Ιούνιο η εθελουσία στον ΟΤΕ

    25/2/2005 4:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για τις λεπτομέρειες της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ ενημέρωσαν το πρωί τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Οικονομίας, Μεταφορών και η Διοίκηση του Οργανισμού. Το πρόγραμμα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2005 θα χρηματοδοτήσει σε ποσοστό που του αναλογεί το ελληνικό δημόσιο. Αναγκαίο για την εξυγίανση του οργανισμού χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο Γιώργος Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας θα στηρίξει οικονομικά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το ύψος του οποίου αναμένεται να φθάσει το 1,6 δις Ευρώ. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Λιάπης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επικρατήσουν ιδιωτικόοικονομικά κριτήρια και στη λειτουργία του ΟΤΕ και καινούριες εργασιακές σχέσεις.

    [10] Μπάσκετ

    Βουνό προβλημάτων για τον ΝΦ

    25/2/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μία δίνη διοικητικών εξελίξεων έχει περιέλθει η ομάδα των "μπλε". Τις τελευταίες βδομάδες όλα έχουν γίνει μύλος, καθώς ο πρόεδρος, Παναγιώτης Βοϊλής, δεν θέλει τον προπονητή, Γιώργο Ζευγώλη, και του το έχει πει και επίσημα. Από την άλλη, ο Δήμαρχος της Αμαλιάδας, Γιάννης Λυμπέρης, δεν θέλει τον Παναγιώτη Βοϊλή και θέλει τον Ζευγώλη. Τοπικοί επιχειρηματίες έχουν στα χέρια τους συμφωνητικό παραχώρησης των μετοχών από τον Βοϊλή και με εξώδικο προς τον τελευταίο ετοιμάζονται να τον καθαιρέσουν. Και τέλος, μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, ο Κόρεϊ Λιούις μάζεψε τις βαλίτσες του για τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ομάδα της Αμαλιάδας θα αγωνιστεί με μοναδικό Αμερικανό αύριο τον Μπράντον Μπράουν.

    Και μετά ο Παναθηναϊκός

    Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν, ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας άρχισε την προετοιμασία για τον πολύ δύσκολο αγώνα με τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι ελπίδες για νίκη επί του πριν από λίγες μέρες και Κυπελλούχου "τριφυλλιού" αλλά και πρωτοπόρου στην βαθμολογία είναι ελάχιστες, όμως μία μικρή μορφή αισιοδοξίας υπάρχει.

    Οι "μπλε" όπως προείπαμε θα αγωνιστούν με έναν μόνο Αμερικανό,, αλλά από εκεί και πέρα, ο Ζευγώλης δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα. Πάντως, δεν τρέξουν και αυταπάτες, καθώς η ήττα από τους πράσινους είναι εντός προγράμματος και δεν θα "χαλαστούν" αν αυτή έρθει.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Ίβιτς: "Ο Σάντος είναι ο καλύτερος"

    25/2/2005 6:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 6:48:58 μμ)

    Συντάκτης:

    Η φετινή πορεία της Ένωσης, είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Στο πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος, αυτό αναγνωρίζεται από πολλούς και το ίδιο ισχύει και για τον νεοφερμένο παίκτη της ομάδας, Βλάνταν Ίβιτς, που τόνισε πως είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει συνεργαστεί. Την έννοια και την ουσία της φετινής ΑΕΚ, τόνισε και ο Νίκος Κωστένογλου.

    "Τέλειοι όλοι"

    Ο Σέρβος μέσος του "δικέφαλου" μίλησε για τον προπονητή του αλλά και για τους πρώτους δύο μήνες που βρίσκεται στην ομάδα. Τόνισε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος που είναι σε μία ομάδα με τόσες φιλοδοξίες και εξήρε τους οπαδούς της ΑΕΚ, λέγοντας πως είναι οι καλύτεροι.

    «Δε μιλάω σχεδόν ποτέ για τους προπονητές μου. Για τον Φερνάντο Σάντος όμως, μπορώ να πω πως είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και με παίκτες που έχουν ποιότητα και πολύ καλό χαρακτήρα. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε "ταμείο". Όσο λιγότερο αναφερόμαστε στο θέμα "τίτλος", τόσο το καλύτερο. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αυτό που έζησα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή, είναι κάτι ξεχωριστό.»

    "Πνεύμα αυτοθυσίας"

    Ο Νίκος Κωστένογλου, ο πιο παλιός παίκτης που βρίσκεται στη φετινλη ομάδα των "κιτρινόμαυρων" δήλωσε: «Η φετινή ΑΕΚ έχει πνεύμα αυτοθυσίας. Ισχύει το ένας για όλους κι όλοι για έναν. Δεν έχουμε στόχο την προσωπική διάκριση, αλλά δουλεύουμε για το σύνολο. Αυτό που με κάνει να αγωνίζομαι καλά σ αυτή την ηλικία, οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι βρίσκονται στην διοίκηση άτομα που έχω ζήσει από κοντά και μέσα στα αποδυτήρια.» Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού, που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα παίξει σε κενό από φιλάθλους «Καραϊσκάκη», στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής: «Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δυνατός στο γήπεδο του. Σε αυτό το γήπεδο, πολλές φορές έχει αναδειχθεί πρωταγωνιστής ο κόσμος. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, για να μη μας γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η κατάσταση.»

    Η αποστολή για την Καλλιθέα

    Στο μεταξύ, τους 19 ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την αποστολή για το ματς με την Καλλιθέα, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ασουνσάο και Κόντης, καθώς κι οι τραυματίες Γεωργέας, Τζιωρτζιόπουλος. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Μπούρμπος, Κρασσάς που έχασαν το ματς με τον Ηρακλή, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης ανάρρωσε από ίωση και δηλώνει «παρών». Οι 19 της αποστολής: Χιώτης, Μιχαηλίδης, Κωστένογλου, Μόρας, Μπρούνο Αλβες, Μπούρμπος, Πέτκοφ, Ρούσεφ, Κωνσταντινίδης, Ίβιτς, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Κυριακίδης, Κρασσάς, Ζούλιο Σέζαρ, Καμπάνταης, Σοάρες, Χριστοφορίδης.

    9μηνες δόσεις

    Αναβλήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΑΕΚ, η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την οποία είχε ζητήσει ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο διεθνής άσος διεκδικεί περίπου 1.200.000 ευρώ, και σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Επιτροπής Αποτίμησης της ΕΠΟ η αποπληρωμή των οφειλομένων θα πρέπει να γίνει σε εννέα μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2005. Ο Τσιάρτας είχε ζητήσει να εκπέσει η εγγυητική επιστολή για να εισπράξει τα χρήματά του, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει η ΕΕΑ σε 20 ημέρες. Ο δικηγόρος του παίκτη δεν συναίνεσε στην αναβολή, αλλά άφησε στην κρίση της Επιτροπής να αποφασίσει επί του αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    [12] Βόλεϊ

    Από τον... καναπέ της ΕΤ1 το Κύπελλο

    25/2/2005 5:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-1 θα έχουν οι δύο τελικοί των φάιναλ έιτ του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 16:00 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ο μεγάλος τελικός του φάιναλ έιτ του Κυπέλλου Ανδρών, που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο. Επίσης, ενδέχεται να καλυφθεί τηλεοπτικά και ένας από τους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 Απριλίου. Όσον αφορά το φάιναλ έιτ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, που θα γίνει στο Κερατσίνι, οι κάμερες της ΕΤ-1 θα καλύψουν τον μεγάλο τελικό της 20ης Μαρτίου, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16:00.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Ελεύθερος, αλλά χωρίς διαβατήριο ο Χόϊτσερ

    25/2/2005 4:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον όρο να παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου με τους "στημένους" αγώνες στη Γερμανία, διαιτητής Ρόμπερτ Χόιτσερ αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από τις αστυνομικές αρχές της χώρας του μετά από 14 μέρες κράτησης. Εν τούτοις από το Γερμανό ρέφερι, αφαιρέθηκε το διαβατήριό του καθώς λόγω της σωρείας των κατηγορίων που τον βαραίνουν υπάρχει πάντα οι φόβος της προσπάθειας διαφυγής στο εξωτερικό, προκειμένου να γλυτώσει τη βαριά ποινή. Θυμίζουμε ότι η εισαγγελία του Βερολίνου έχει απαγγείλει εις βάρος του Χόϊτσερ οκτώ κατηγορίες για συνενοχή σε εξαπάτηση.

    [14] Ποδόσφαιρο

    "Τα βρόντηξε" ο Κούμαν

    25/2/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρελθόν από το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Άγιαξ αποτελεί από σήμερα Ρόναλντ Κούμαν καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της ολλανδικής ομάδας, υπέβαλε την παραίτησή του από τον "Αίαντα". Εδώ και λίγες ώρες τα ΜΜΕ της "χώρας της τουλίπας" βούιζαν για την παραίτηση του Κούμαν, μετά από την ήττα 3-1 στη Γαλλία από την Οσέρ, στη ρεβάνς για τη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA, που σήμανε το αντίο της ομάδας των δικών μας Άγγελου Χαριστέα και Γιάννη Αναστασίου από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Εν τούτοις ο ουσιαστικός λόγος της παραίτησης του παλαίμαχου άσου των "οράνιε" μετά από δυο χρόνια στον πάγκο του Άγιαξ, οφείλεται στην κόντρα που υπήρχε εδώ και καιρό με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Λουίς Φαν Γκάαλ,ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

    [15] Μπάσκετ

    Το "πάντσερ" πάτησε τους Κίνγκς

    25/2/2005 11:55:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με νίκες συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο ΝΒΑ, στους αγώνες που διεξήχθησαν τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Ντάλας, Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Στο Ντάλας οι Μάβερικς με το Γερμανό άσο Ντίρκ Νοβίτσκι σε μεγάλα κέφια (34 πόντους) πετυχαίνοντας 17 πόντους στην τελευταία περίοδο οδήγησε σε μία άνετη νίκη την ομάδα του με 122-113 επί των Σακραμέντο Κίνγκς. Τοπ σκόρερ των "βασιλιάδων" ήταν ο Μάικ Μπίμπι με 26 πόντους χωρίς όμως να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του. Στη Νέα Υόρκη οι Νικς επικράτησαν με 113-101 των Φιλαδέλφεια Σίξερς, χάρις στους 27 πόντους του Τιμ Τόμας, που στάθηκαν αρκετοί στην ομάδα του "Μεγάλου Μήλου", παρά τους 29 πόντους που πέτυχε ο Άλεν Αϊβερσον. Τέλος στο Λος Αντζελες οι γηπεδούχοι Κλίπερς ξεπέρασαν με 92-86 το εμπόδιο των Μινεσσότα Τίμπεργουλβς, με τον Μπραντ να σημειώνει 24 πόντους για την ομάδα του Λ.Α.

    [16] Μπάσκετ

    Πανελλήνιος: Τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη

    25/2/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με στόχο τη νίκη που θα κρατήσεις ζωντανές τις όποιες ελπίδες για παραμονή στα σαλόνια της Α1 Μπάσκετ, ο σύλλογος των Ολυμπιονικών ταξίδεψε στην Κοζάνη για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Μακεδονικού. Μοναδική απουσία για τους "μπλε" ο Αμερικανός σέντερ Γκάρι Τρεντ, ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί στις ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα.

    [17] Βόλεϊ

    Ζευγάρωσε τους τίτλους του MVP ο Μάρκος

    25/2/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της 18ης αγωνιστικής, στο παινχίδι της Δραπεστώνας, που σημαδεύτηκε από την απρεπή συμπεριφορά του εξαγριωμένου Ο Αργεντινός διεθνής διαγώνιος της πειραϊκής ομάδας ήταν ο κορυφαίος των "ερυθρολεύκων' στην προχθεσινή νίκη (3-0) εναντίον του ΠΑΟΚ, έχοντας 16 πόντους (με 13/21 επιθέσεις και 3 άσους) και τρεις άμυνες. Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός τίτλος MVP για τον "πρίγκηπα Μάρκος", αφού είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος αθλητής της 9ης αγωνιστικής στο 3-0 της Ορεστιάδας, επί της ακριτικής ομάδας

    [18] Βόλεϊ

    Ντέρμπι από άλλες εποχές στη Λεωφόρο

    25/2/2005 5:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής Α1 γυναικών, καθώς δεν λείπουν τα ντέρμπι τόσο για τις πρώτες θέσεις όσο και για την ουρά της βαθμολογικής κατάταξης. Η εν λόγω αγωνιστική όπου ξεχωρίζουν οι αυριανές μονομαχίες Παναθηναϊκού-Βριλησσίων, Απολλώνιου Κερατσινίου-Πανελληνίου και ΑΕΒΑΣ-ΕΑ Λάρισας, θα διεξαχθεί σε δύο μέρη, αφού η αυλαία της προτελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου θα πέσει στις 15:45 στο ΠΑΟΚ Sports Arena με τη συνάντηση Φιλαθλητικού-Ολυμπιακού που θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ3.

    Ματς "φωτιά" σε κορυφή και ουρά

    Με στόχο να διατηρήσει το αήττητο στον Τάφο του Ινδού, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στις 17:00 την πρωταθλήτρια ομάδα των Βριλησσίων. Η γηπεδούχος ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη, που έχει ήδη "σφραγίσει" την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και ετοιμάζεται για μία ακόμη νίκη, μπροστά στο νεθουσιώδες της κοινό, που αναμένεται να κατακλύσσει και αύριο τις κερκίδες της Λεωφόρου.

    Στο στρατόπεδο των Βριλησσίων, που φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πέρυσι σάρωσε όλους τους τίτλους επί ελληνικού εδάφους, επικρατεί αισιοδοξία, καθώς οι μεγάλες ομάδες και αθλήτριες είναι γεννημένες για μεγάλες συναντήσεις. Η κ. Μήτση θα προσπαθήσει να πάρει κάποιον πολύτιμο βαθμό, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει εντός έδρας στο ματς του α αγώνα της κανονικής περιόδου. Στο Κερατσίνι ο τοπικός Απόλλων φιλοξενεί στις 18:00 τον Πανελλήνιο, σε ένα κρίσιμο αγώνα για την τελική κατάταξη της 4άδας. Για την ομάδα του, μέλλοντα ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Ανδρεόπουλου, το παιχνίδι με τις "μπλε" έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς η ομάδα του θέλει να καλύψει τη διαφορά τους ενός βαθμού που χωρίζει τις δύο ομάδες και να σκαρφαλώσει έτσι στην τρίτη θέση. Από τη συνάντηση με την πρώην ομάδα της θα απουσιάσει η διεθνής Σοφία Ιορδανίδου, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό της, ενώ "πονοκέφαλο" για τη γηπεδούχο ομάδα αποτελεί ένα μικρό διάστρεμμα που υπέστη η Πλαγιαννάκου και την έχει αφήσει δύο μέρες εκτός προπονήσεων.

    Στην ομάδα της Κυψέλης υπάρχει αισιοδοξία για τον αυριανό αγώνα, καθώς οι αθλήτριες του Στέφανου Πολύζου θέλουν να διατηρήσουνε την τρίτη θέση, ώστε να έχουνε καλύτερη τύχη στα πλεϊ οφ. Μοναδική απούσα για τις μπλε θα είναι η Μαριάννα Χούντα.

    Ντέρμπι ουραγών θα διεξαχθεί αύριο στο Βύρωνα καθώς ο τοπικός ΑΕΒΑΣ υποδέχεται στις 16:00 την ήδη υποβιβασμένη ΕΑ Λάρισας, με στόχο μόνο τη νίκη, ώστε να πλησιάσει τον Ολυμπιακό.

    Ρεβάνς για την ήττα με 0-3 στο Κατσάνειο θα κυνηγήσει αύριο στις Σέρρες απέναντι στη τοπική Σίρις ο Ηρακλής, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 17:00. Για τις δύο νεοφώτιστες ομάδες πάντως, που τις χωρίζουν δύο βαθμοί, το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αφού ήδη ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί.

    Στο Μαρκόπουλο η τοπική ομάδα της Καρολίνας Μπαρζούκα φιλοξενεί τον Άρη Θεσσαλονίκης, που πέρα από τη ρεβάνς του 0-3 του πρώτου αγώνα, θα διεκδικήσει από την ομάδα των Μεσογείων και κάποιο πολύτιμο βαθμό, προκειμένου να αποφύγει οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με ΕΑ Λάρισας και Ολυμπιακό.

    Τέλος ο Φιλαθλητικός είναι το μεγάλο φαβορί στην κυριακάτικη αναμέτρηση του "PAOK Sports Arena" με τον Ολυμπιακό, στο φινάλε 20η αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας των γυναικών. Το παιχνίδι που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ3 θα διεξαχθεί στις 15:45 αντί στις 12:00, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για τηλεοπτικούς λόγους.

    [19] Κόσμος

    Για κήρυξη πτώχευσης Απερρίφθη η αίτηση της YUKOS

    25/2/2005 7:04:00 μμ

    Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση πτώχευσης, που υπέβαλε η κολοσσιαία ρωσική εταιρεία πετρελαίου YUKOS. Σύμφωνα με δηλώσεις της Αμερικανίδας δικαστή, Λετίσια Κλαρκ, έκρινε ότι η ρωσική εταιρεία δεν διαθέτει στις ΗΠΑ επιχειρηματική παρουσία ικανή να θεμελιώσει δικαιοδοσία αμερικανικού δικαστηρίου επί της υπόθεσης. Εν τω μεταξύ, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την πώληση σε δημοπρασία της κύριας θυγατρικής της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου, Γιουγκανσκνεφτεγκάζ. Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να πουλήσουν σε δημοπρασία τη θυγατρική εταιρεία της YUKOS προκειμένου να λάβουν ποσοστό των φόρων που οφείλει η εταιρεία.

    Οι δικηγόροι της YUKOS ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για μία απόπειρα του Κρεμλίνου να καταστρέψει τελείως τόσο την εταιρεία όσο και τον πρώην ιδιοκτήτη της, Μιχαήλ Χανταρκόφσκι, για πολιτικούς λόγους.

    Να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2003, ο πρώην ιδιοκτήτης της μεγάλης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Yukos Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και απάτη μεγάλης κλίμακας.

    [20] Ποδόσφαιρο

    Διαψεύδει ο Άρης

    25/2/2005 5:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρέθηκε«θετικός» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη, έκανε την ομάδα του Χατζάρα να αντιδράσει άμεσα. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και πως τα δείγματα που βρέθηκαν ήταν αρνητικά.

    Η ανακοίνωση

    «Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αρης υπέστησαν σχετικό έλεγχο στον αγώνα πρωταθλήματος που έγινε στις 12-2-2005 στη Θεσ/νίκη με την ΠΑΕ Εργοτέλης. Σήμερα, 25-2-2005 κοινοποιήθηκαν στην ΕΠΑΕ τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, τα οποία είναι αρνητικά για όλους τους ελεγχθέντες ποδοσφαιριστές. Μετά τα ανωτέρω, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ιδιαίτερα, η κάθε δήθεν «έγκυρη» πληροφορία περί των ελέγχων ντόπινγκ, να μην υιοθετείται και να μην αναπαράγεται, γιατί, εκτός της αυτονόητης δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου, δυσφημεί, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, ομάδες και ποδοσφαιριστές, αφού αφήνει να πλανώνται σε βάρος τους αρνητικά ερωτηματικά».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 February 2005 - 17:57:07 UTC