Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενας χρόνος αποτίμησης
  • [02] "Μεγάλος αδελφός" για τις εκδρομές
  • [03] Αγωνιούν για τα κιλά από τα έξι τους!
  • [04] Αέρας ανανέωσης
  • [05] Μεταθέσεις, απολύσεις και εντάλματα
  • [06] Πένθος και οργή
  • [07] Δρομολογεί την αποχώρηση η Συρία
  • [08] Σε δίκη το πρώην Δ.Σ της ΔΕΚΑ
  • [09] "Στο παρά δύο" γλίτωσε ο Πανσερραϊκός
  • [10] Ευρωπαϊκό μετάλλιο στο snowboard
  • [11] Ώρα για ντέρμπι
  • [12] Η διαφορά των τελευταίων λεπτών
  • [13] Βλέπει πρόκριση ο Ζιζού
  • [14] Με Γκοβού για τους πανηγυρισμούς
  • [15] Ικανοποίηση στην Καλλιθέα
  • [16] Ελληνικός εμφύλιος 2
  • [17] Πετρόπουλος: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί"
  • [18] Πεδουλάκης: Με όλα του τα όπλα
  • [19] Αντίστροφη μέτρηση...
  • [20] Κληρώνει για τις "8" του Κυπέλλου
  • [21] "Σκίζουνε" τα σπαθιά μας στην Ευρώπη
  • [22] Μικρή άνοδος για τη Λένα
  • [23] "Μυστήρια και θαύματα" στη "Φωτοσυγκυρία"
  • [24] Η Τέχνη στην Πρώτη Σελίδα
  • [25] "Καμπανάκι" του ΠΟΥ για την ακρυλαμίδη
  • [26] Αυγό με ουρά
  • [27] Προβληματισμός στη Νίκαια
  • [28] Τροχαίο ατύχημα ο Καραγεωργίου
  • [29] Κατέθεσε η Σοφία Κυριακίδου

    [01] Πολιτική

    Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Πρωθυπουργού Ενας χρόνος αποτίμησης

    7/3/2005 2:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 3:56:17 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στην Οικονομία αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που θα παραχωρήσει αύριο το βράδυ στους ξένους ανταποκριτές, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της ΝΔ. Ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, το μεσημέρι, χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και θα τηρηθούν στο ακέραιο έως το τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, τόνισε ότι προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το δημόσιο τομέα. Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική. "Έδωσαν υποσχέσεις που δεν τηρούν και προκαλούν απογοήτευση στον κόσμο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. "Η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει μάθει τις λέξεις ανεργία, λιτότητα, ακρίβεια", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Συνάντηση Καραμανλή - Παπαρήγα

    Στο μεταξύ την πάγια αντίθεση της Κυβέρνησης για το διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου και την προσάρτιση εδαφών από γειτονικές χώρες, που διατύπωσε και κατά την πρόσφατη περιοδεία του στα Βαλκάνια επανέλαβε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Αλέκα Παπαρήγα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά της, η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εμμείνει η Ελλάδα στην άποψη ότι το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία, καθώς, όπως είπε, αλλαγές στα σύνορα θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε Δυτική Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο. Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να μη δεχτεί τις πιέσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε.

    Η κα Παπαρήγα εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε, πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το ψήφισμα 1244/99 του ΟΗΕ, που προβλέπει ότι το Κόσσοβο ανήκει στη Σερβία και σημείωσε ότι,η Ελλάδα έχει ρόλο και ευθύνη ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθότι όπως υπογράμμισε, μπορεί επί ελληνικής Προεδρίας να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τις θέσεις, που εξέφρασε και δημοσίως στη βαλκανική περιοδεία του και τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί τις πιέσεις των ΗΠΑ και μερικών χωρών της Ε.Ε., που επιδιώκουν ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, σημειώνοντας ότι, το ψήφισμα του ΟΗΕ δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη και πρόσθεσε, πως άργησε να τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα κριτήρια, που προβλέπει.

    Τέλος, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή θέματα εσωτερικής πολιτικής, καθώς το ζήτημα του Κοσσόβου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα Βαλκάνια και για τη χώρα μας.

    [02] Κοινωνία

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας "Μεγάλος αδελφός" για τις εκδρομές

    7/3/2005 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 7:48:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εγκύκλιο για τις πολυήμερες εκδρομές έστειλε σήμερα σε όλα τα σχολεία ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, στο πλαίσιο λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όταν θα προγραμματίζεται μία εκδρομή θα δίνονται στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Τουριστικής Ανάπτυξης αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα εμφανίζονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό πίνακα και αφορούν το σχολείο, τον τόπο προορισμού, την ημερομηνία αναχώρησης, άφιξης και επιστροφής, το μεταφορικό μέσο, τον αριθμό των μαθητών, τα στοιχεία του αρχηγού και των συνοδών καθηγητών, καθώς και του πρακτορείου που αναλαμβάνει τη διοργάνωση της.

    Θα ενημερώνονται τα αρμόδια υπουργεία και οι νομαρχίες

    Στη συνέχεια τα αρμόδια υπουργεία θα λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής. Συγκεκριμένα, θα γίνεται διαρκής έλεγχος από την Τροχαία στο οδικό δίκτυο που πρόκειται να κινηθούν οι μαθητές, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση όλων των ενδεδειγμένων κανόνων ασφάλειας στους σταθμούς των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών, ενώ θα γίνεται και εντατικός έλεγχος όλων των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Επίσης σε κάθε όχημα θα υπάρχει αναρτημένη μεγάλη και ευανάγνωστη πινακίδα με την ένδειξη "Σχολική εκδρομή- όνομα σχολείου", ενώ θα γίνεται αυστηρός έλεγχος όσον αφορά στους κανόνες ασφαλείας των χώρων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας των μαθητών και των δασκάλων.

    Επιπλέον θα ενημερώνονται οι Περιφερειακές και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των περιοχών προορισμού, ώστε αφού αυτές εκτιμήσουν το μέγεθος του αριθμού των εκδρομέων και τη διάρκεια παραμονής τους, να προετοιμαστούν για την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μαθητών και καθηγητών.

    Εξάλλου, με ειδική υπουργική απόφαση, κωδικοποιείται και εκσυγχρονίζεται όλο το πλέγμα των διατάξεων που ισχύουν σήμερα και αφορούν στις σχολικές εκδρομές και δραστηριότητες όλων των σχολείων. Η απόφαση αυτή θα εκδοθεί στο τέλος του σχολικού έτους και θα ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά .

    [03] Υγεία

    Νέα "ήθη" για τα παιδιά του σήμερα Αγωνιούν για τα κιλά από τα έξι τους!

    7/3/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Βομβαρδισμένα από εικόνες μοντέλων με καλογυμνασμένα σώματα σε τουίγκι αναλογίες, τα μικρά κορίτσια, φαίνεται ότι ανησυχούν σήμερα πολύ πιο νωρίς για το βάρος τους. Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Φλίντερς στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έδειξε ότι ο εφιάλτης των κιλών αρχίζει στα κορίτσια, από το έκτο έτος της ηλικίας τους με την πλειοψηφία αυτών να μην τους αρέσει το σώμα τους και να θέλουν να αδυνατίσουν. Στο παρελθόν, τέτοιες ανησυχίες στα κορίτσια άρχιζαν κατά την εφηβεία.

    Δίαιτα από την Πρώτη Δημοτικού!

    Η έρευνα έγινε σε δείγμα 80 κοριτσιών ηλικίας από 5- 8 ετών.

    Οι επιστήμονες ρώτησαν μεταξύ άλλων τα κοριτσάκια και για τις γνώσεις τους πάνω σε δίαιτες.

    Το 45% των παιδιών δήλωσαν ότι θα έκαναν δίαιτα αν έπαιρναν βάρος.

    Η δίαιτα μάλιστα ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στα κορίτσια που πλησίαζαν τα οκτώ καθώς το καλό σώμα, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, είναι συνώνυμο της ομορφιάς και της δημοτικότητας μεταξύ των φίλων τους στο σχολείο.

    Παρουσιάζοντας την έρευνα, η επικεφαλής της Hayley Dohnt υπογραμμίζει ότι σε σχέση με το παρελθόν τα κορίτσια ανησυχούν σήμερα για το σώμα τους πολύ πιο νωρίς.

    Ανησυχίες που κάποτε άρχιζαν με την εφηβεία, σημειώνει, τώρα αρχίζουν από τη στιγμή που το παιδί πάει σχολείο.

    Και για αυτό, προσθέτει, σημαντικό ρόλο παίζει η επιρροή που ασκείται από το περιβάλλον και όχι από τους γονείς, (όπως πιστεύαμε) αλλά από τα συνομήλικα παιδιά στο σχολείο.

    Νευρική ανορεξία από τα οκτώ!

    Το σωματικό βάρος, δεν απασχολεί όμως μόνο τα κοριτσάκια στην Αυστραλία.

    Παρόμοιες ανησυχίες καταγράφονται και σε άλλες έρευνες που έχουν γίνει στη Βρετανία.

    Έρευνα της βρετανικής επιθεώρησης εξελεγκτικής ψυχολογίας, έδειξε ότι το 47% των παιδιών θέλουν να είναι πιο αδύνατα, για να είναι όσο το δυνατό περισσότερο δημοφιλή.

    Και σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία διατροφικών διαταραχών, περιστατικά νευρικής ανορεξίας καταγράφονται πλέον από την ηλικία των οκτώ ετών.

    Υπάρχουν μάλιστα και ορισμένες περιπτώσεις όπου η ανορεξία εμφανίζεται και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

    Οι επιστήμονες αποδίδουν τα φαινόμενα αυτά, στις εικόνες - πρότυπα που προβάλλονται μέσω των ΜΜΕ, τη ψυχολογική πίεση που ασκείται από τα συνομίληκα παιδιά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενοχοποιείται για τέτοιες καταστάσεις και το οικογενειακό περιβάλλον.

    [04] Πολιτική

    Εντυπωσιακή πρωτιά για τον Παναγιώτη Φασούλα Αέρας ανανέωσης

    7/3/2005 12:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ευρεία ανανέωση αλλά και εκπροσώπηση όλων των τάσεων είναι τα δύο χαρακτηριστικά του νέου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου οργάνου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, όπου αναμένεται να εκλεγεί ο νέος γραμματέας και το Πολιτικό Συμβούλιο. Εντυπωσιακή είναι η πρωτιά του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Φασούλα αλλά και ο σημαντικός αριθμός των εκλεγέντων γυναικών, μετά και την αύξηση της ποσόστωσης στο 40%. Στην κάλπη προσήλθαν 5.378 σύνεδροι, βρέθηκαν 5186 έγκυρα και τον Παναγιώτη Φασούλα (1155 ψ.) ακολούθησαν ο Νίκος Αθανασάκης (940 ψ.), Λ. Κατσικαρέλης, Γ.Παναγιωτακόπουλος, Ν.Μαδεμλής, Λ.Κανελλόπουλος, Στ.Μανίκας, Αν.Κοτσακάς, Σπ.Βούγιας και Κ.Αργύρης. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαριλένα Κοππά (513 ψ.) και ακολούθησαν Μαρία Αρσένη (456 ψ.), Σ.Σακοράφα, Ε.Ντίνου, Τ.Μοροπούλου, Σ.Ευθυμίου, Σ.Γιαννακά, Κ.Κωλέτση και Π.Λάμψα. Στο μεταξύ στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ταε κβοντ ντο, όπου πραγματοποιήθηκε το 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Με πρωτοβουλία του, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες του συμμετέχουν στον καθαρισμό του σταδίου

    Ερήμην οι λίστες

    Η ψηφοφορία αφορούσε την ανάδειξη των 150 αιρετών μελών από τα συνολικά 300 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, που διαδέχεται την Κεντρική Επιτροπή, αφού οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται αυτοδίκαια από τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους προέδρους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό των μελών που εκλέγονται για πρώτη φορά σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ κινείται, περίπου, στο 45%, ενώ οι εκλεγέντες για πρώτη φορά που ήταν ταυτόχρονα και για πρώτη φορά σύνεδροι, κινούνται σε χαμηλότερο ποσοστό.

    Η μεγαλύτερη από τις ομάδες, που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εκείνοι των εκσυγχρονιστών, η εκπροσώπηση των οποίων, στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου κινείται στο 35%, περίπου. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι το ποσοστό αυτό υπολείπεται σημαντικά του ποσοστού του 65%, που συγκέντρωναν στην εκπροσώπησή τους στα κομματικά όργανα, παρόντος του κ. Σημίτη στην ηγεσία του Κινήματος.

    Ικανοποιημένη ήταν και η πλευρά του "παλαιού ΠΑΣΟΚ", στελέχη του οποίου σημείωναν ότι, ο "εκσυγχρονισμός" καθίσταται και πάλι μειοψηφία στο Κίνημα.

    Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι σχετικές κόντρες "εκσυγχρονιστών" και "παραδοσιακών", έγιναν στον απόηχο των παλαιών συσχετισμών δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ και ερήμην της δυναμικής, που αναπτύχθηκε κατά την προσυνεδριακή και συνεδριακή διαδικασία. Και κυρίως, ερήμην του γεγονότος ότι ο πρόεδρος του Κινήματος επέλεξε να μην υποδείξει συγκεκριμένους υποψηφίους, που θα επιθυμούσε να εκλεγούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει μόνο δύο φορές το χρόνο για να καθορίζει τη γενική πολιτική του Κινήματος. Ανάλογης βαρύτητας θα είναι και ο ρόλος των μελών του, καθώς και ο ρόλος των ομάδων στις οποίες ανήκουν ή υποτίθεται ότι, ανήκουν.

    Εκτός από την εκλογή του νέου γραμματέα του αλλά και του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, που θα αντικαταστήσει το Εκτελεστικό Γραφείο, το νέο όργανο αναμένεται να αναδείξει το "Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου", καθώς και τη "μόνιμη εκλογική επιτροπή", η οποία θα ασχολείται με τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων, νομαρχών και βουλευτών και τις προκριματικές εκλογές.

    "Ανδρική" ψήφος

    Η ψήφος των συνέδρων, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά "ανδρική", αφού οι 1155 ψήφοι, που συγκέντρωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, πρώτος εκ των ανδρών υποψηφίων, είναι υπερδιπλάσιοι των 513, που συγκέντρωσε η δημοφιλέστερη γυναίκα υποψήφιος, Μαριλένα Κόππα. Τα αποτελέσματα, αντικατοπτρίζουν συνολικά την εικόνα του συνεδριακού σώματος, όπου οι γυναίκες αποτελούσαν λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του (1763 σε σύνολο 5379) σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα «στεγανά» διατηρήθηκαν.

    Ο προβληματισμός για την επίμαχη ποσόστωση των γυναικών, υπάρχει σε κάθε ανάλογη περίσταση ακόμα περισσότερο ωστόσο στο παρόν Συνέδριο, όπου η μάχη των υποψηφίων για το 300μελές Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος υπήρξε σκληρή, χωρίς πριμοδότηση από ισχυρές λίστες και ευνοϊκά ποσοστά σταυροδοσίας. Έτσι από τις 60 γυναίκες, που εκλέχθηκαν, οι 23 αναδείχθηκαν με την ποσόστωση.

    Ενδιαφέρουσα υπήρξε επίσης και η ετυμηγορία των συνέδρων απέναντι στους μετανάστες υποψηφίους: Ένας απ αυτούς, ο Παλαιστίνιος Καρίμ Χιλάλ εξελέγη στο Εθνικό Συμβούλιο και μάλιστα σε αξιοπρεπή θέση (62), ενώ η Αμερικανίδα Υβέτ Τζάρβις, δημοτική σύμβουλος Αθηναίων πλέον, εξελέγη ως γυναίκα με τη βοήθεια της ποσόστωσης, αφού η ψηφοφορία την έφερε στην 157 θέση.

    Οι υπόλοιποι αλλοδαποί υποψήφιοι ωστόσο, δεν τα κατάφεραν τόσο καλά: Η Ντιάνα Ιβανόβα ήρθε 273 (αλλά εκλέγεται με βάση την ποσόστωση για τους προερχόμενους από τρίτες χώρες), ο Νέναντ Βέσιτς 296, και πολύ πιο πίσω οι Μουάμπα Τσιμπάντι (328 θέση), Γιακούπ Κουρτ (329 θέση), Ασέρ Γιουσέφ (338 θέση), Ανν Έπινγκερ (351 θέση), Αντελίνα Στέφα (359), Γιάννη Γκιότσα (357), Έντουαρντ Ταφάτζ (358), Πασκάλ Ταμπούε (373 θέση), Φαρίντ Τάχα (378 θέση), Τόμι Ολατούντε (394 θέση) και Αννα Μαρία Κρουπίνσκα (410 θέση).

    Σχετικά με το στοίχημα της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, αξίζει να παρατηρήσει κανείς, ότι βάσει των πρώτων στοιχείων, από τις 60 γυναίκες, που εξελέγησαν, οι 28 μετέχουν για πρώτη φορά σε καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στους άνδρες η αντίστοιχη κατηγορία αριθμεί 40 πρόσωπα στα 90. Συνολικά, στα 150 αιρετά μέλή του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα 68 δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογο πόστο. Σε κάθε περίπτωση, τα οριστικά στατιστικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο, αφού προηγηθούν οι σχετικές ανακατατάξεις βάσει των ποσοστώσεων

    Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπείται στο χώρο των αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, κατ αρχάς με τον πρώην γραμματέα της, Νίκο Μαδεμλή (5ο στη γενική κατάταξη), το Μιχάλη Κατρίνη (26ος), τον πρώην γραμματέα της Παντελή Καμά (36ος), το Δημήτρη Βογανάτση (39ο), το Χρήστο Δρούζια (48ο), το Θανάση Γικόνογλου (71ο), τον Τάσο Χειβιδόπουλο (77ο)τον Άκη Βαγιάκο (91ο), τον πρώην γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Ηλία Αντωνίου (115ος), την Τιτίκα Σιώζου (129η) και την Πετρούλα Ντελεδήμου (με ποσόστωση 164η).

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξελέγη το νέο Εθνικό Συμβούλιο

    [05] Κοινωνία

    Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Γιοσάκης Μεταθέσεις, απολύσεις και εντάλματα

    7/3/2005 4:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 7:09:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Με νέες μεταθέσεις 50 δικαστών συνεχίζεται η κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ επτά συνάδελφοί τους παραπέμπονται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Εντός των ημερών αναμένεται να κληθεί για κατάθεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο προφυλακισθείς αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος σήμερα κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του. Παράλληλα, έως το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η ποινική έρευνα που διεξάγεται για τον παραμπεμφθέντα για οριστική απόλυση από το σώμα πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος εναντίον Νίκου Παπαδήμα, πρώην διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος φυγοδικεί. Ταυτόχρονα, δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αδίκημα που επίσης τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε και εναντίον της συζύγου του, Αικατερίνης. Εναντίον και των δύο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

    Τα οικονομικά των δικαστικών στο στόχαστρο

    Η αίτηση του πρώην αρχιμανδρίτη θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Εντός των ημερών αναμένονται και οι προληπτικές μεταθέσεις των 50 δικαστών.

    Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως και οι επτά δικαστές του Πειραιά και της Αθήνας, που παραπέμπονται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα με επίκεντρο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για παράλειψη δήλωσης "πόθεν έσχες" ασκήθηκε εναντίον γυναίκας εισαγγελέως πρωτοδικών, που υπηρετεί σε δικαστήριο επαρχίας, η οποία έχει επίσης κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα εισηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου να τεθούν σε προσωρινή αργία πέντε δικαστές, που διώκονται για μη υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες" καθώς και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος που ελέγχεται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

    Παράλληλα, διευρύνεται η έρευνα για τον παραπεμθέντα για οριστική απόλυση πρόεδρο Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη, καθώς οι εφέτες ειδικοί ανακριτές κ. Σίδερης και Φιοράκης διερευνούν και παλαιότερες υποθέσεις, που είχε χειριστεί, όταν υπηρετούσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

    Την Τετάρτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες, που του αποδίδονται ο Ευάγγελος Καλούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ολοκληρώνει την έρευνα και θα ζητήσει την ποινική του δίωξη, μεταξύ άλλων, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και χρήση πλαστού εγγράφου.

    Από τον Άρειο Πάγο ελέγχονται και 20 περιπτώσεις αποφυλάκισης κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί και γιατροί.

    Στο μεταξύ, ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης, που το όνομά του ενεπλάκη μέσω δημοσιευμάτων σε μια τέτοια αποφυλάκιση, προσήλθε σήμερα στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Λινό και ζήτησε την προστασία του, ενώ υποστήριξε, ότι ζήτησε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για εμπορία ναρκωτικών, Γιάννη Καλαμιώτη, μετά από έγγραφο-εντολή της Εισαγγελίας Εφετών, στο οποίο αναφέρεται ότι είναι πληροφοριοδότης της ασφάλειας.

    Επίσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δραστηριότητες του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη καταθέτουν δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ.

    Τρίωρη κατάθεση έκανε και ο εκκλησιαστικός συντάκτης της ΝΕΤ 105,8 Νίκος Γαραντζιώτης.

    Σήμερα ολοκληρώθηκε ο β' γύρος των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας για την ανάδειξη νέου πρόεδρου με τριετή θητεία.

    Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

    Το χρίσμα του προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών διεκδικούν οι Δημήτρης Παξινός και Δημήτρης Βερβεσός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κύμα προληπτικών μεταθέσεων

    [06] Κόσμος

    Έντονα αντιαμερικανικά αισθήματα Πένθος και οργή

    7/3/2005 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 5:08:21 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Μέσα σε κλίμα οργής κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, κηδεύτηκε στη Ρώμη, ο πράκτορας των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών Νικόλα Καλιπάρι που έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, προστατεύοντας την απελευθερωθείσα πρώην όμηρο, δημοσιογράφο Τζουλιάνα Σγκρένα, στη δυτική Βαγδάτη. Η κηδεία του 50χρονου Καλιπάρι έγινε δημοσία δαπάνη καθώς οι Ιταλοί τον τιμούν ως ήρωα και μάρτυρα για τη συμβολή του στην απελευθέρωση της δημοσιογράφου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη η ιταλική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι.

    "Ήθελαν να με σκοτώσουν"

    Η Ιταλίδα δημοσιογράφος, που απελευθερώθηκε μετά από ένα μήνα ομηρίας στο Ιράκ, κατηγόρησε ανοικτά τους Αμερικανούς στρατιώτες ότι ήθελαν να την σκοτώσουν.

    "Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν να γίνονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων", τόνισε η Τζουλιάνα Σγκρένα.

    Ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε ότι θα γίνουν ανακρίσεις για τα αίτια που οδήγησαν τους αμερικανούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ, αλλά το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά ηρέμησε την ιταλική κοινή γνώμη, που έχει εξαγριωθεί με τον φόνο του Καλιπάρι και τον τραυματισμό της Τζουλιάνα Σγκρένα.

    "Πρόκειται για ένα φρικτό ατύχημα, για το οποίο ο πρόεδρος Μπους τηλεφώνησε προσωπικά στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να του δώσει τα συλλυπητήριά του, αλλά και να τον διαβεβαιώσει ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης", δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου στο CNN.

    "Σε μια εμπόλεμη ζώνη, ιδιαίτερα στον δρόμο που οδηγεί στον αεροδρόμιο γίνονται πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και οι αποφάσεις λαμβάνονται σε δέκατα του δευτερολέπτου, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλύπτει η Τζουλιάνα Σγκρένα

    [07] Μ. Ανατολή

    Συνέρχεται στη Δαμασκό το Συρολιβανικό Συμβούλιο Δρομολογεί την αποχώρηση η Συρία

    7/3/2005 11:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 3:16:29 μμ)

    Συντάκτης:

    Με το Λιβανέζο ομόλογο του Εμίλ Λαχούντ συναντάται σήμερα στη Δαμασκό ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασσαντ για να εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο αποχώρησης των συριακών στρατευμάτων από το Λίβανο. Στη συνάντηση , που θα γίνει στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συρολιβανικού Συμβουλίου, θα παραστούν επίσης οι Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών και στο τέλος της θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν. Δεν ήταν πάντως σαφές σήμερα στη Δαμασκό, αν στη συνάντηση θα εξεταστεί και η αποχώρηση των συριακών μυστικών υπηρεσιών, όπως αξιώνει η διεθνής κοινότητα. Εξάλλου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες Σύροι στρατιώτες εθεάθησαν, σε θέσεις, που κατέχουν στις ορεινές περιοχές ανατολικά της Βηρυτού, να αποσυναρμολογούν συστήματα τηλεπικοινωνιών και να φορτώνουν προσωπικά τους αντικείμενα και ελαφρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε στρατιωτικά οχήματα. Η δεύτερη φάση προβλέπει την αναδιάταξη των συριακών στρατευμάτων και την μεταφορά τους στο συριακό έδαφος, κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών. Στο μεταξύ με ικανοποίηση δέχτηκε η λιβανική αντιπολίτευση την έκκληση της Χεζμπολάχ του Λιβάνου για ενίσχυση της ειρήνης και του εθνικού διαλόγου και κάλεσε τους οπαδούς της φιλο-ιρανικής οργάνωσης να σεβαστούν τα ενωτικά συνθήματα και να αποφύγουν τις προκλήσεις κατά την προγραμματισμένη για αύριο συγκέντρωση.

    Πρόταση για εθνικό διάλογο από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου

    "Η αντιπολίτευση δέχτηκε με ικανοποίηση την έκκληση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα για εθνικό διάλογο και την δέσμευσή του για την ειρήνη και τη σωτηρία του κράτους", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπολίτευσης στη Βηρυτό.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, "οι Λιβανέζοι δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία συριακή κυριαρχία και σε μία ισραηλινή ή ξένη στη χώρα τους. Η επιλογή τους είναι υπέρ της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα τους και μακριά από κάθε κατοχή".

    Ο σεΐχης Νασράλα απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση μιας ειρηνικής διαδήλωσης αύριο στο κέντρο της Βηρυτού με στόχο "την καταδίκη κάθε ξένης ανάμιξης, την υπεράσπιση της αντίστασης κατά του Ισραήλ, την εδραίωση της ειρήνης και την απόρριψη της υπογραφής κάθε συμφωνίας με το Ισραήλ".

    Αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ θα συναντηθεί το μεσημέρι με εκπροσώπους της λιβανικής αντιπολίτευσης. Ο σεΐχης Νασράλα υποστήριξε ότι, η αυριανή συγκέντρωση δεν στρέφεται ενάντια στην αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να μετάσχει.

    Πάντως παρά τις εκκλήσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ για ηρεμία, ένας 18χρονος Λιβανέζος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά χθες το βράδυ στην πλατεία των Μαρτύρων, όπου η αντι-συριακή αντιπολίτευση διαδηλώνει καθημερινά εδώ και δύο εβδομάδες. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, τα πυρά προήλθαν από διερχόμενο αυτοκίνητο στο οποίο κυμάτιζε σημαία της φιλοσυριακής οργάνωσης Αμάλ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε σοβαρά ο 18χρονος, που επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο είχε αναρτηθεί σημαία των Λιβανικών Δυνάμεων (χριστιανική αντιπολίτευση).

    "Οι επιβαίνοντες στα δύο αυτοκίνητα αντάλλαξαν βρισιές στη συνοικία Σαΐφι, κοντά στην Πλατεία των Μαρτύρων και κάποιος από το αυτοκίνητο της Αμάλ πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου των Λιβανικών Δυνάμεων", δήλωσε η ίδια πηγή.

    Τα κινήματα της νεολαίας της αντιπολίτευσης οργανώνουν αύριο μεγάλη διαδήλωση στη Βηρυτό, καθώς κλείνουν τρεις εβδομάδες από τη δολοφονία του Ραφίκ αλ Χαρίρι.

    Τα φιλοσυριακά κινήματα ανακοίνωσαν από την πλευρά τους τη διοργάνωση αντι-διαδήλωσης την Τρίτη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τη Συρία και να καταγγείλουν "την ξένη ανάμειξη" στον Λίβανο.

    Παράλληλα περισσότεροι από 40.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαρτύρων στο κέντρο της Βηρυτού με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, διεκδικώντας για μία ακόμη φορά τη διαλεύκανση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, πριν από 21 ημέρες. "Εξω η Συρία", "Ελευθερία, Κυριαρχία, Ανεξαρτησία", "Αλήθεια, Ελευθερία, Εθνική Ενότητα" ήσαν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση κάτω από μία θάλασσα από λιβανικές σημαίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταιγιστικές εξελίξεις στο Λίβανο

    Αποχωρεί η Συρία από το Λίβανο

    [08] Οικονομία

    Προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Χρυσός Σε δίκη το πρώην Δ.Σ της ΔΕΚΑ

    7/3/2005 5:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου και των πρώην μελών του διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Χρυσός προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Ο κ. Χρυσός ζητά να δικαστούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μηνυτήριες αναφορές του Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ΔΕΚΑ είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα πριν από τις εκλογές του 2000 και προχώρησε σε συναλλαγές που αφορούσαν μαζικές αγορές μετοχών των εταιρειών ΟΤΕ, ΕΛΤΕ, Εθνικής και Εμπορικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο δείκτης του Χρηματιστηρίου που μετεκλογικά σημείωσε ραγδαία πτώση.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Στο παρά δύο" γλίτωσε ο Πανσερραϊκός

    7/3/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύο λεπτά πριν την λήξη ο Πανσερραϊκός κατάφερε με ένα γκολ του Μελίσση να πάρει την ισοπαλία από την Καστοριά, διατηρώντας παράλληλα το εντός έδρας αήττητό του. Οι φιλοξενούμενοι "άνοιξαν" το σκορ στο 26΄ με τον Αθανασιάδη. Λίγο αργότερα οι δυο σκόρερ της αναμέτρησης, ήταν πρωταγωνιστές μια πολύ καλής φάσης, κατά την οποία ο επιθετικός της Καστοριάς, μόνος απέναντι σε κενό τέρμα σούταρε, αλλά ο αμυντικός του Πανσερραϊκού, απέκρουσε πάνω στη γραμμή με προβολή, στερώντας στους "γουναράδες" την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα δυο γκολ . Μοιραίος παίκτης για τις Σέρρες ο Ζιάκας που έχασε μοναδικές ευκαιρίες να σημειώσει γκολ, όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 0-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου 20 λεπτά, εξαιτίας πτώσης της τάσης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

    Συνολικά αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ακράτητος-Πανηλειακός 1-0 Νίκη Βόλου-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α. Εθνικός Αστέρας-Παναχαϊκή 2005 2-0 Ηλυσιακός-Προοδευτική 3-2 Καλαμάτα-Ατρόμητος Αθηνών 3-1 Ολυμπιακός Β.-Λεβαδειακός 1-1 Λάρισα-Απόλλων Αθηνών 5-0 Πανσερραϊκός-Καστοριά 1-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Ακράτητος 41 Λεβαδειακός 39 Λάρισα 38 Νίκη Βόλου 37 Καλαμάτα 36 Πανηλειακός 35 Καστοριά 35 Πανσερραϊκός 33 Ολυμπιακός Βόλου 32 Προοδευτική 30 Ηλυσιακός 28 Εθνικός Αστέρας 27 Απόλλων Αθ. 24 Παναχαϊκή 2005 23 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -

    Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [10] Ευρωπαϊκό μετάλλιο στο snowboard

    7/3/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το παρθενικό ευρωπαϊκό μετάλλιο στο border cross της χιονοσανίδας (snowboard) χάρισε στη χώρα μας ο Τάσος Ζαρκάδας, κατακτώντας την τρίτη θέση (χάλκινο), στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της βαλκανικής ζώνης (με τη συμμετοχή εννέα χωρών) που διεξήχθη στην Αζούγκα της Ρουμανίας το Σαββατοκύριακο. Ο Βολιώτης πρωταθλητής τερμάτισε επίσης 6ος στο αγώνισμα του παράλληλου σλάλομ και 9ος στο παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ.Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στις γυναίκες και η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ίλια Γκούμα, καθώς κατετάγη 7η στο παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ και 12η στο παράλληλο σλάλομ.

    Στόχος το όριο για του Ολυμπιακούς

    Στόχος της ΕΟΧ είναι να συγκεντρωθούν 120 βαθμοί μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο, όριο που απαιτείται για να προκριθεί η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο.

    Ο έφορος snowboard της ΕΟΧ, Γιάννης Θεοδώρου, δήλωσε: "Τα πολύ καλά αυτά πλασαρίσματα μεταφράζονται σε κέρδος αρκετών βαθμών, κάτι που είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμο, αν λάβει κανείς υπ' όψη πως ήρθαν χωρίς επαρκή προπόνηση, χωρίς αγώνες και ελλιπή χρηματοδότηση. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο κυνήγι των βαθμών και δεν θ' αφήσουμε τίποτα στην τύχη, έχοντας κάνει τη σχετική εισήγηση στήριξης στην ΕΟΕ."

    Το ελληνικό snowboard θα εκπροσωπηθεί ξανά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας το διήμερο 15-16 Μαρτίου. Επίσημοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί και στον Παρνασσό το διήμερο 26-27 Μαρτίου.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ώρα για ντέρμπι

    7/3/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ημέρα μετά την νίκη επί του Άρη, όλοι στην ΑΕΚ στρέφουν το βλέμμα τους πλέον στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή στο "Καραϊσκάκη". Το αποτέλεσμα του αγώνα αναμένεται να κρίνει πολλά για την υπόθεση τίτλος, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα παίκτες και τεχνική ηγεσία. Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Φερνάντο Σάντος αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για τον κρίσιμο αγώνα, κρατώντας τα χαρτιά του κλειστά. Ο Πορτογάλος μπορεί να επαναλαμβάνει συνέχεια ότι στόχος είναι η οικοδόμηση γερών βάσεων, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη από του χρόνου να διεκδικήσει τίτλους, αλλά ζητώντας την περασμένη εβδομάδα το 10χ3, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη, έθεσε για πρώτη φορά ανοιχτά το ζήτημα ότι, πετυχαίνοντας αυτό το στόχο η ομάδα μπορεί να φτάσει και στην κατάκτηση του τίτλου, άσχετα αν δεν το είπε ξεκάθαρα.

    Θα προλάβει ο Σέζαρ

    Τα ευχάριστα νέα για τον Φερνάντο Σάντος, ήρθαν σήμερα από το ιατρικό επιτελείο, αφού όπως τόνισαν οι γιατροί στον Πορτογάλο, ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με τον Άρη, θα παίξει κανονικά στο μεγάλο ντέρμπι.

    Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που του έκαναν, ο 25χρονος επιθετικός υπέστη τράβηγμα στον ορθό μηριαίο του δεξιού τετρακέφαλου, αλλά αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στον αγώνα.

    Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, με ελαφρύ τρέξιμο όμως εκτός απρόοπτου θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Σάντος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Παράλληλα, ο Νίκολα Μάλμπασα, ο οποίος υπέστη κάταγμα σε δάκτυλο του δεξιού του χεριού, συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα με τους υπόλοιπους βασικούς, με νάρθηκα στο τραυματισμένο του δάκτυλο.

    Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες για όσους αγωνίστηκαν βασικοί στο παιχνίδι με τον Άρη, η προπόνηση περιλάμβανε πρόγραμμα αποκατάστασης.

    Την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, καθώς ο Φερνάντο Σάντος τους έδωσε ρεπό.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η διαφορά των τελευταίων λεπτών

    7/3/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πρώτη στο Καμπιονάτο και με το 0-1 στις αποσκευές τους από το παιχνίδι στο Όλντ Τράφορντ, οι "ροσονέρι, υποδέχονται τη Γιουνάιτεντ στο επαναληπτικό της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας μίλησε για την κόντρα αυτή, τονίζοντας πως, κατά τη γνώμη του θα γίνει ένα παιχνίδι κλειστό κσι πως το πάνω χέρι το έχει ο Ιταλικός σύλλογος για την πρόκριση, μετά το γκολ του Κρέσπο. Κλείνοντας τόνισε πως, η Μίλαν κάνει μία ακόμα διαφορά φέτος, αφού είναι πολύ επικίνδυνη στα τελευταία λεπτά των αγώνων που παίζει και μπορεί να σκοράρει κρίσιμα κι χρήσιμα γκολ.

    Την πιάνει μετά το 70'

    Τα πάνω της παίρνει η Μίλαν, κατά τον Αντσελότι από το 70 και μετά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι "ροσονέρι" νίκησαν την Ίντερ με 1-0, χάρη σε γκολ του Κακά στο 74΄, ενώ το Σάββατο επικράτησε εκτός έδρας της Αταλάντα με 2-1 με τέρμα του Πίρλο στις καθυστερήσεις.

    Όπως είπε και ο Ιταλός προπονητής " τελευταία έχουμε πιο δύσκολη δουλειά στην επίθεση, πολύ πιο σκληρή από άλλα διαστήματα της σεζόν. Όμως, χρειάζεται να θυμάστε ότι δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Αυτό δείχνει ότι, ακόμη κι αν είμαστε λιγότερο διαυγείς προς το τέλος των αναμετρήσεων, αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη ορμή, ενώ οι αντίπαλοι χάνουν τον ρυθμό τους".

    Όσο για τον αγώνα του Μεάτσα, είπε πως " δεν νομίζω ότι κάποια από τις δύο ομάδες θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και σίγουρα πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα στα τελευταία λεπτά".

    Δεν προβληματίζεται για Σεβτσένκο

    Ήταν δεδομένη απουσία του Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος είναι εκτός με εξαιτίας του κατάγματος στο ζυγωματικό, δεν προβληματίζει τον Αντσελότι, καθλως στην επίθεση θα υπάρχει ο Ερνάν Κρέσπο. ενώ αναμένεται να αγωνιστεί και κάποια λεπτά ο Φίλιπο Ιντζάγκι η συμμετοχή του οποίου στην αναμέτρηση με την Αταλάντα (πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή) σηματοδότησε την επιστροφή του στους αγώνες. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι η συμμετοχή ή όχι του Κάχα Καλάτζε, του οποίου θα γίνει αύριο γνωστό το αν θα αγωνιστεί.

    Κλείνοντας ο Αντσελότι, τόνισε πως το η πίεση θα είναι με τη μεριά των "κόκκινων διαβόλων", καθώς το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο, με δεδομένο για την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, πως στην Αγγλία δύσκολα θα μπορέσει να πάρει τον τίτλο, ελέω Τσέλσι.

    "Έχουν στρέψει πολύ την προσοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό μπορεί να είναι θετικό, αλλά μπορεί να είναι και αρνητικό, επειδή ολόκληρη η σεζόν τους εξαρτάται από την παρουσία τους αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι με το σωστό πνεύμα και τη σωστή πεποίθηση. Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι για τη σεζόν μας και ξέρω ότι μπορούμε να επαναλάβουμε την καλή εμφάνισή μας από τον πρώτο αγώνα. Δεν έχουμε να σκεφτούμε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε σχετικά με αυτό το παιχνίδι είναι να επαναλάβουμε αυτό που καταφέραμε στο Μάντσεστερ.»

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βλέπει πρόκριση ο Ζιζού

    7/3/2005 4:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το 1-0 πάντα είναι ένα πονηρό σκορ, ειδικά όταν μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "μερένγκες" βέβαια, που νίκησαν την Γιούβε στον πρώτο αγώνα για φάση των 16 και ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Ντέλε Άλπι, το γνωρίζουν καλά. Με τη σειρά του, ο Ζινεντίν Ζιντάν, τονίζει τις δυσκολίες του παιχνιδιού, όμως είναι σίγουρος πως η ομάδα του τη δεδομένη στιγμή είναι καλύτερη από τους "μπιανκονέρι" και θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση.

    "Ένα γκολ και τελειώσαμε"

    Συγκεκριμένα ο Γάλλος μέσος είπε πως "αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση απ΄ ότι πριν από δύο χρόνια, επειδή η Γιούβε δεν έχει σημειώσει εκτός έδρας γκολ" και τόνισε πως αν οι "γκαλάκτικος" βάλουν ένα γκολ, αυτό "θα δυσκολέψει τη... ζωή τους. Πρέπει να βγουν μπροστά και να επιτεθούν και αυτό είναι πολύ καλύτερο για μας, επειδή το παιχνίδι θα είναι πιο ανοικτό. Το σημαντικό για μας είναι να ξεκινήσουμε δυνατά τον αγώνα, όπως κάνει η Γιουβέντους, και, προκειμένου να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Όμως, εάν περάσει μισή ώρα παιχνιδιού και δεν έχουν σκοράρει, τότε είμαι πεπεισμένος ότι θα βάλουμε γκολ και θα πάρουμε τη νίκη".

    Στη συνέχεια, ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους τόνισε πως ένας από τους στόχους της Ρεάλ για φέτος είναι η επάνοδο της στην κορυφή της Ευρώπης. "Για μας και τους φιλάθλους, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό. Κατακτήσαμε το τρόπαιο πριν από τρία χρόνια και θέλουμε να το σηκώσουμε ξανά. Θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

    Τέλος, ο 32χρονος μέσος επέμεινε ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. «Αισθάνομαι έτοιμος. Ήμουν εκτός δράσης για 10 ημέρες, αλλά δούλεψα καλά τις τελευταίες τέσσερις και πηγαίνω στο Τορίνο με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό» κατέληξε ο «Ζιζού».

    Στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον αγώνα με τη Γιουβέντους θα βρίσκονται οι Ραούλ και Μάικλ Οουεν, καθώς επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Κανονικά προπονήθηκε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρότι παραπονέθηκε για πόνους στην πλάτη, μετά τον Σαββατιάτικο αγώνα με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» (1-1).

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με Γκοβού για τους πανηγυρισμούς

    7/3/2005 3:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την Γαλλική ομάδα να βρίσκεται και με τα δύο πόδια, στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της επί των Γερμανών, ακόμα ένα πιο ευχάριστο γεγονός, προστέθηκε στη λίστα τους. Αυτό του Γάλλου έμπειρου επιθετικού Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος φαίνεται να ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, όταν και χτύπησε στην αναπάντεχη ήττα αποκλεισμό των Λιονταριών την περασμένη Τρίτη στον αγώνα κυπέλλου με την Κλερμόν και τέθηκε στη διάθεση του Πολ Λε Γκεν. Αντίθετα, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του επίσης τραυματία, Αντονι Ρεβεγιέρ, ο οποίος άρχισε προπονήσεις το περασμένο Σάββατο, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

    Με οδηγό το θαύμα

    Όσο για τους Πρωταθλητές Γερμανίας, εκτός από το πλέον δύσκολο έργο για πρόκριση, πρέπει να κερδίσει 4-0 στην έδρα της Λυόν, προστέθηκε και η μη συμμετοχή του Ιβάν Κλάσνιτς στην αποστολή. Ο Κροάτης επιθετικός, υπέστη θλάση στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και θα απουσιάσει από την από τη σπουδαία αναμέτρηση.

    Αναφερόμενος στην συνάντηση με τους συμπατριώτες του, ο αμυντικός της Βέρντερ, Βαλεριέν Ισμαέλ, τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να τους αιφνιδιάσουμε, πετυχαίνοντας γρήγορα ένα γκολ».

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση στην Καλλιθέα

    7/3/2005 7:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα ακόμα πολύτιμο λιθαράκι, έβαλε στις τάξεις της η Καλλιθέα, μετά την ισοπαλία με 1-1 από τους Κρητικούς στο Ηράκλειο. Οι τελευταίες εμφανίσεις μάλιστα είναι πολύ ενθαρρυντικές για τους οπαδούς, ενώ και η καλή δουλειά που κάνει ο Τάκης Λεμονής στην ομάδα, έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους διοικούντες του συλλόγου. Όσο για τον ίδιο τον προπονητή, αυτός δεν επαναπαύεται, καθώς θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρεθεί η ομάδα του στη σωτηρία και την παραμονή στην Από Εθνική. Έτσι, αρχής γενομένης με τον Ιωνικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί, καθώς στην Καλλιθέα δεν θέλουν να έχουν απώλειες στην έδρα τους με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Το άσχημο για τον Λεμονή είναι ότι σ αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Λεωνίδα Βόκολο, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τιμωρείται με μια αγωνιστική.

    [16] Μπάσκετ

    Ελληνικός εμφύλιος 2

    7/3/2005 5:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 5:53:14 μμ)

    Συντάκτης:

    Τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησαν από τους πρώτους αγώνες τους, θα κλείσουν αύριο Τρίτη οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη φάση των "16", του ULEB Cup. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην αναμέτρηση της Κοζάνης, όπου μαρούσι και Μακεδονικός θα παλέψουν για το ένα και μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην ημιτελική φάση, με την "πράσινους" να έχουν μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη τους στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη με 92-89. Ο ελληνικός εμφύλιος θα αρχίσει στις 21:30 και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πλήρεις στο παρκέ, ενώ νωρίτερα στις 18:45 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λιθουανία απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, ομάδα που στην φάση των "32" απέκλεισε τον Άρη. Ο "δικέφαλος του βορρά", που στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με το ευάλωτο 74-71, χάρη σε ένα καλάθι του Γκαγκαλούδη το τελευταίο δευτερόλεπτο, ελπίζει να μπορέσει να πάρει εκ νέου τη νίκη, ώστε να δώσει το "παρών" στην ημιτελική φάση.Ο Μπάνε Πρέλεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μουλαομέροβιτς Μπασμίνοφ και Μάγλου.

    Πρόγραμμα - αποτελέσματα

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    8η Μαρτίου - Β΄Αγώνες Σαρλερουά (Βέλγιο)-Παμέσα Βαλένθια (Ισπανία) Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-ΠΑΟΚ 18:45 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 21:30 Βέντσπιλς (Λετονία)-Χέμοφαρμ (Σερβία/Μαυροβούνιο)

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΑΓΩΝΩΝ

    1η Μαρτίου - Α΄Αγώνες Σαρλερουά (Βέλγιο)-Παμέσα Βαλένθια (Ισπανία) 78-86 ΠΑΟΚ-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) 74-71 ΜΑΡΟΥΣΙ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 89-92 Χέμοφαρμ (Σερβία/Μαυροβούνιο)- Βέντσπιλς (Λετονία) 99-93

    [17] Μπάσκετ

    Πετρόπουλος: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί"

    7/3/2005 6:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 6:42:01 μμ)

    Συντάκτης:

    Μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως η νίκη επί των Θεσσαλονικέων, στο ντέρμπι των ουραγών, έδωσε μία νέα ώθηση στην ομάδα των "μπλε". Και αυτό γιατί ο σύλλογος των Ολυμπιονικών πλέον βλέπει από απόσταση ενός βαθμού τους Ιωνικό ΝΦ, Ολύμπια Λάρισα και ΜΕΝΤ. Εκτός από τον Γκάρι Τρεντ, ο οποίος στην πρώτη του αγωνιστική επιστροφή μετά από 41 ημέρες αναδείχτηκε και ΜVP της 19ης ημέρας, ο Κώστας Πετρόπουλος είδε τρεις ακόμη παίκτες να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων, τους Μπέριτς 20π., Τσάπιν 18π., Κράσιτς 11π. Ο προπονητής της ομάδας ήταν πολύ ευχαριστημένος και πιστεύει στην ομάδα του για ανάκαμψη.

    "Ήταν πολλές οι έξι ήττες"

    Αυτή νίκη για τον Κώστα Πετρόπουλο σήμαινε πολλά για τον ίδιο και τους πάικτες του. Πρώτα από όλα τόνισε πως "είμαστε «ζωντανοί» στην μάχη της παραμονής, δεύτερον σταμάτησε το σερί των έξι ηττών που πραγματικά δεν αντέχεται από καμία ομάδα και τρίτον ως ομάδα δείξαμε πάθος, μαχητικότητα και χαρακτήρα σε δύσκολες στιγμές".

    Όσον αφορά την επάνοδο του Γκάρι Τρεντ μετά από απουσία 41 ημερών από τα παρκέ είπε: "Μας τίμησε με την εμφάνισή του, όπως τον τιμήσαμε κι εμείς περιμένοντάς τον τόσο καιρό. Είναι παλικάρι και επιβεβαίωσε ότι η παρουσία του αλλάζει τις δυνατότητες της ομάδας μας".

    Η προετοιμασία του Πανελληνίου για τον αγώνα με την ΑΕΚ ξεκίνησε σήμερα με μία προπόνηση και ο Κώστας Πετρόπουλος είχε στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του.

    [18] Μπάσκετ

    Πεδουλάκης: Με όλα του τα όπλα

    7/3/2005 6:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αν και οι "πράσινοι" κέρδισαν μέσα στο Μαρούσι με 89-92, ο Αργύρης Πεδουλάκης ξέρει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει τίποτα όσον αφορά την πρόκριση στους 8 του ULEB Cup. Στα θετικά για τον Έλληνα τεχνικό, είναι η επάνοδος του Μανόλη Παπαμακάριου, ο οποίος ξεπέρασε και τον τραυματισμό του αλλά και του αρχικούς φόβους που υπήρξαν για μη συμμετοχή του και θα δώσει το παρών στην "εμφύλια αναμέτρηση". Αιτία, η εκ νέου σημερινή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης, που έδειξε ότι το πρόβλημα δεν είναι ανησυχητικό.

    "Το ίδιο προσεκτικοί"

    Από εκεί και πέρα ο τεχνικός των "πράσινων της Κοζάνης" αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, καθώς το +3 δεν του λέει κάτι, ενώ ξέρει και πως η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι ένας πολύ καλός σύλλογος που μπορεί να κάνει την ζημιά. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η δεύτερη θέση που έχει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

    Ο Πεδουλάκης τόνισε πως δεν πρέπει να μείνουνε στη νίκη του πρώτου αγώνα αφού "τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η δυναμική του Αμαρουσίου είναι δεδομένη. Χρειάζεται να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί, όπως πράξαμε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, για να φτάσουμε στο στόχο μας"

    Κλείνοντας στάθηκε με έμφαση στο γεγονός πως είναι πολύ σημαντικό να "βρίσκονται αντιμέτωπες σε τέτοιο επίπεδο ευρωπαϊκής διοργάνωσης δύο ελληνικές ομάδες".

    [19] Βόλεϊ

    Αντίστροφη μέτρηση...

    7/3/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην τελική ευθεία, με την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Τρίτη στις 13:00, ο Ολυμπιακός στο εστιατόριο του Γηπέδου "Καραϊσκάκη", μπαίνουν από αύριο οι ετοιμασίες για την διεξαγωγή Fainal- Four του Top Teams Cup. Εκεί θα είναι παρόντες οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού, όπου αναμένεται να τονίσουν την πίστη τους για την κατάκτηση του τροπαίου. Εννέα χρόνια ύστερα από την κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων από τους "ερυθρόλευκους", του μοναδικού μέχρι σήμερα ευρωπαϊκού τίτλου που έχει κατακτήσει ελληνική ομάδα σε διασυλλογικό επίπεδο στο βόλεϊ, οι Πειραιώτες λογίζονται από πολλούς και πάλι ως το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο.

    Ντράκοβιτς: "Να το ξανασηκώσουμε"

    Από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Ντράκοβιτς που ήταν παρών στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της ομάδας, ανακαλεί τη μνήμη για να θυμηθεί ότι, "... το 1996 δεν υπήρχαν Ιταλοί στη διοργάνωση του Κυπελλούχων, ενώ φέτος μετείχαν αλλά αποκλείσθηκαν. Και τότε, όπως και τώρα, ήμασταν το φαβορί. Την προηγούμενη χρονιά (1995) είχαμε χάσει το πρωτάθλημα και μάλιστα από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή όπως συνέβη και πέρυσι. Φαίνεται λοιπόν, πως κάνει κύκλους η ζωή. Τότε, είχαμε κερδίσει το Κυπελλούχων και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, αλλά στο τέλος δεν μας πήγε και πολύ καλά η χρονιά. Αν θυμάμαι καλά, το 1996 ήταν η χειρότερη χρονιά του Ολυμπιακού, όσα χρόνια αγωνίστηκα στην ομάδα, αφού ήμασταν 4οι στο πρωτάθλημα".

    Όπως επισημαίνει ο Ντράκοβιτς, μοναδικός στόχος της ομάδας του στο Fainal- Four θα είναι "... να σηκώσουμε το κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Δε θα είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με μια παρουσία στον τελικό. Θέλουμε και ελπίζουμε να πάρουμε τον τίτλο, αν και είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζουμε και πολλά για τις άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση. Το ότι θα παίξουμε στην έδρα μας είναι σημαντικό και θα μας βοηθήσει πολύ. Νομίζω όμως ότι τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου θα είχαμε αν παίζαμε και εκτός Ελλάδας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο ΣΕΦ, να το γεμίσει και θέλουμε πρώτα απ όλα να τον ευχαριστήσουμε κατακτώντας το τρόπαιο".

    Όσο για το πώς βίωσε τότε το Fainal- Four του 1996; "Δεν το περιμέναμε με προσμονή. Βλέπετε, εκείνη την εποχή, από το 1992 μέχρι και το 1995, παίζαμε σερί στο Πρωταθλητριών. Το 1996, λοιπόν, αγωνιστήκαμε σε μία υποδεέστερη διοργάνωση, το Κυπελλούχων. Ήταν για μας μία ρουτίνα. Έτσι, το είδα. Μία ρουτίνα το ότι παίζαμε σε ένα ακόμα φάιναλ-4, ενώ το πρώτο μας, το 1992, το προσμέναμε, είχε ένταση. Το 1996, λοιπόν, ήρθε το φάιναλ-4 του Κυπελλούχων, φτάσαμε στον τελικό και όταν κερδίσαμε ήταν σίγουρα μία μεγάλη ικανοποίηση. Ένα πολύ όμορφο συναίσθημα να σηκώνεις μια ευρωπαϊκή κούπα. Δυστυχώς όμως, δεν είχαμε και πολύ χρόνο να το χαρούμε, γιατί την επόμενη μέρα έπρεπε να πάμε να παίξουμε αγώνα για το Πρωτάθλημα στο Λουτράκι, επειδή ήμασταν τιμωρημένοι".

    Σημεία διάθεσης των εισιτηρίων

    Oι φίλοι του βόλεϊ και του Ολυμπιακού μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από τα γραφεία του ερασιτέχνη, στην πλατεία Αλεξάνδρας (τηλέφωνο 2104190902) από τις 10πμ ως τις 5μμ, και τις ίδιες ώρες από τα εκδοτήρια του "Καραϊσκάκη".

    Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ για κάθε ημέρα, 25 και για τις δύο, ενώ 5 στοιχίζουν τα παιδικά. Η είσοδος θα είναι γενική και θα μπορεί ο φίλαθλος να επιλέξει που θα καθίσει, αλλά θα υπάρχουν 520 εισιτήρια που θα στοιχίζουν 20 Ευρώ για κάθε ημέρα, με αριθμημένες θέσεις.

    Από την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση των ομάδων και του κοινού, οι υπηρεσίες του "Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας". Την ίδια ημέρα θα μετακομίσει στο κλειστό του φαλήρου και η ομάδα του Ολυμπιακού για προπονήσεις, ενώ θα δώσει και φιλικό (4.30μμ) με τον Πανελλήνιο, που θα αποτελέσει πρόβα για τα ball boys.

    [20] Βόλεϊ

    Κληρώνει για τις "8" του Κυπέλλου

    7/3/2005 1:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τελειώνει αύριο η αγωνία για τις οκτώ πρώτες ομάδες που θα δώσουν το παρών στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, στο Κερατσίνι, από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου. Στα γραφεία της ΕΟΠΕ στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του προγράμματος της διοργάνωσης με τη συμμετοχή των οκτώ πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Στους αγώνες του Κυπέλλου Γυναικών θα διαιατητεύσουν οι κ.κ. Ιορδανίδης, Δεληκωστίδης, Βαρθαλίτης, Γεροθόδωρος, Ράπτης, Μυρόθεος Σ. και Πανούτσος. Ο Βασίλης Ράπτης θα βραβευτεί πριν από την έναρξη του τελικού γιατί ψηφίστηκε καλύτερος διαιτητής της περσινής σεζόν στην ψηφοφορία που διενήργησε η ΕΟΠΕ, όπως επίσης και κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών και ρέκορντγουμαν της Εθνικής Γυναικών, Μαρία Κωστοπούλου.

    [21] "Σκίζουνε" τα σπαθιά μας στην Ευρώπη

    7/3/2005 2:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε διεθνείς αγώνες ξιφασκίας και πραγματοποίησαν έτσι ένα ακόμη βήμα προς την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η Χρήστου και η Μαγκανουδάκη στο Λουξεμβούργο κατέλαβαν την 34η και 45η αντίστοιχα στο ξίφος μονομαχίας Γυναικών μεταξύ 119 αθλητριών, ενώ η Παπακυριάκου ήταν 18η στη Μαδρίτη/σπάθη Νέων Γυναικών. Στους άνδρες σε αγώνες της Βέρνης, ο Λύκος ήταν 58ος στο ξίφος μονομαχίας.

    [22] Μικρή άνοδος για τη Λένα

    7/3/2005 1:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σκαλί σκαλί συνεχίζει να ανεβαίνει στην κλίμακα της παγκόσμιας κατάταξης της WTA η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου. Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της λίστας η Θεσσαλονικιά τενίστρια, που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στο Νο 61 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε ένα άλμα δύο θέσεων και σκαρφάλωσε στο Νο 59 με 599,25 βαθμούς. Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένει η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντάβενπορτ με 5.161 βαθμούς, ενώ ακολουθεί με 4.890 βαθμούς η Γαλλίδα Αμελί Μορεσμό. Τρίτη είναι η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα με 4544 πόντους.

    [23] Πολιτισμός

    "Μυστήρια και θαύματα" στη "Φωτοσυγκυρία"

    7/3/2005 3:35:00 μμ

    "Μυστήρια και θαύματα" είναι ο γενικός τίτλος - θέμα υπό τον οποίο αναπτύσσονται συνολικά 22 (πέντε ομαδικές και 17 ατομικές) εκθέσεις εκατοντάδων έργων που παρουσιάζονται σε διαφορετικούς χώρους της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας "γιορτής" της φωτογραφίας, της 17ης "Φωτοσυγκυρίας". Η φετινή διοργάνωση επιχειρεί με τη συμμετοχή 90 Ελλήνων και ξένων δημιουργών να αποκωδικοποιήσει τα κλειδωμένα μυστικά της φωτογραφίας - όπως αυτά προκύπτουν μέσα από την επεξεργασία (τεχνική ή και φυσική) της αρχικής εικόνας. Οι εκθέσεις και εκδηλώσεις θα διαρκέσουν στην πλειονότητα τους ως τα τέλη Μαρτίου.

    Στο θεματικό αυτό πλαίσιο παρουσιάζονται οι τρεις μεγάλες ομαδικές εκθέσεις ("Φάτα Μοργκάνα" στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, "Επίθεση στην αναπαράσταση" στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (αυτή την οποία θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Πολιτισμού ) και "Δυνητικές αποτυπώσεις" στο Εικαστικό Κέντρο "Ήλιος" με τη συμμετοχή γνωστών και μη εικαστικών καλλιτεχνών (Δημοσθένης Αγραφιώτης, Δημήτρης Αντωνίτσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Ελένη Μαλιγκούρα, Λουκάς Σαμαράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Λαζόγκας, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Νίκος Κεσσανλής, Απόστολος Ζερδεβάς, Abelardo Morell, Renate Lobbecke, Vic Muniz, David Levinthal ) κ.α

    Στο ίδιο θεματικό πλαίσιο κινείται και η έκθεση του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο "Συρτάρι ΧΧΙΙ" την οποία επιμελούνται οι Αλίκη Τσίργιαλου και Λεωνίδας Κουργιαντάκης . Πρόκειται ουσιαστικά για το κατεστραμμένο φωτογραφικό υλικό από το Συρτάρι ΧΧΙΙ του φωτογραφικού αρχείου. Οι εικόνες λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί, έχουν απωλέσει το αφηγηματικό τους περιεχόμενο και έχουν μεταμορφωθεί παρουσιάζοντας απρόσμενο εικαστικό ενδιαφέρον.

    Το "Τελευταίο πορτραίτο" και το μακάβριο θέμα του (σε επιμέλεια του Άλκη Ξανθάκη και του Θανάση Μουτσόπουλο) εντάσσεται στην ίδια ενότητα. Περιλαμβάνει φωτογραφίες νεκρών που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα. H oπτική απεικόνιση του θανάτου με τη φωτογραφική μέθοδο, που ξεκίνησε το 19ο αιώνα, αντιπροσωπεύει μια από τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη συμφιλίωση με τον τερματισμό της ζωής.

    Σχετικά Links:

    Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

    [24] Πολιτισμός

    Η Τέχνη στην Πρώτη Σελίδα

    7/3/2005 11:57:00 πμ

    Πηγή: Μουσείο Μπενάκη

    Έκθεση με τα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν τα εξώφυλλα της εφημερίδας Athens Voice όλο τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας, παρουσιάζεται μέχρι τις 27 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη. Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας "A.V." και συνδιαμορφωτές της εικόνας της. Ο τόπος της τέχνης αναμετριέται με τον υπερ-τόπο της επικοινωνίας, ο οποίος με τη σειρά του καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο της πόλης.

    Πρόκειται για μια περίπτωση όπου η σύγχρονη τέχνη και οι νέες μορφές δημιουργίας δεν "εικονογραφούν" τα media. Είναι η ίδια μήνυμα. Με το περιεχόμενο του έργου του εξωφύλλου. Οπτικός σχολιασμός στη ζωή της πόλης, στα θέματα που την απασχολούν. Είναι μήνυμα ως επιλογή και ως διάθεση: η τέχνη σε 80.000 αντίτυπα, η τέχνη στο πεζοδρόμιο, η τέχνη στα κόκκινα stands, η τέχνη ως στοιχείο του αστικού τοπίου.

    Αν κάτι σηματοδοτεί αυτή η πρωτοβουλία της εφημερίδας δεν είναι μόνο η καταγραφή ορισμένων καλλιτεχνικών "τάσεων" αλλά και ο ίδιος ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και παράγουμε την τέχνη και την έντυπη επικοινωνία. Τα πρωτοσέλιδα έργα διεγείρουν τη σκέψη και τη μητροπολιτική αισθητική μας, ερεθίζουν τα συναισθήματα, οξύνουν τη χιουμοριστική διάθεση και την προσωποποιημένη οικειότητα, στρέφουν τη λίμπιντό τους στην άμεση εικονογραφία των κόμικς, στους ακατάστατους ουρμπανιστικούς μύθους και στο διαταραγμένο έδαφος του φαντασιακού.

    Τα εξώφυλλα της πρώτης χρονιάς κυκλοφορίας της A.V. και των ειδικών εκδόσεών της έχουν σχεδιάσει με σειρά δημοσίευσης οι: Φώτης Πεχλιβανίδης, Διαμαντής Αϊδίνης, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Τάσος Παυλόπουλος, Δημήτρης Αρβανίτης, Billy Γρυπάρης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Minas, Πάνος Πιτσιλίδης, Σταύρος Κούλας, Χριστίνα Χρίστου, Μίνα Βαλυράκη, Πάρις Χαβιάρας, Χάρης Λάμπερτ, Γιάννης Παυλίδης, Γιώργος Ρόρρης, Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Αγγελική Μιχαήλ, Λάζαρος Ζήκος, Έλενα Ναβροζίδου, Πάνος Κουτρουμπούσης, Ειρήνη Σαμπαϊντά, Άννα Ψαρουδάκη, Mojmir Jezek, Γιώργος Λυντζέρης, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μανόλης Ζαχαριουδάκης, Sotos Anagnos, Κωνσταντίνος Βήτα, Neville Brody, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μανώλης Χάρος, Χρόνης Τσινίδης, Αλέξης Ταμπουράς, Alan Fletcher, Σταύρος Ανδριώτης, Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ευγένιος Σπαθάρης, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Νέαρχος Ντάσκας, Μίνα Βαλυράκη, Λουκάς Σαμαράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Vik Muniz, Ralph Stedman, Σπύρος Βερύκιος, Αντώνης Κυριακούλης, Εύα Σκάμη, Eric Burdon, Γιάννης Καρλόπουλος, Κατερίνα Μανωλέσου, Βίκυ Γεωργοπούλου, Νίκος Βανδώρος, Giuseppe Palumbo, Γιάννης Κουρούδης, Θανάσης Κωστάρας, Ηλιάνα Μάσση.

    Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Τηλ. 210 34. 53.111 Ωράριο λειτουργίας Τετάρτη - Πέμπτη: 9.00 - 17.00 Παρασκευή - Κυριακή: 10.00 - 22.00 Δευτέρα - Τρίτη: κλειστά

    Σχετικά Links:

    http://www.benaki.gr/

    [25] Υγεία

    "Καμπανάκι" του ΠΟΥ για την ακρυλαμίδη

    7/3/2005 2:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Η πρώτη φορά που απασχόλησαν τις υπηρεσίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι ποσότητες ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα ήταν το 2002, όταν Σουηδοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης παρουσίασαν έρευνα που ανίχνευε ανησυχητικά ποσοστά του επικίνδυνου καρκινογόνου παράγοντα στις τηγανιτές πατάτες, τα μπισκότα και σε ορισμένους τύπους ψωμιού. Τότε ο ΠΟΥ είχε ζητήσει περαιτέρω έρευνα. Τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός επανέρχεται με συστάσεις ζητώντας από τις εθνικές κυβερνήσεις να πιέσουν τις βιομηχανίες τροφίμων ώστε να βρουν τρόπους για να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα της χημικής ουσίας από τα προϊόντα τους, λόγω ενδεχόμενου κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

    Ανάγκη για προληπτικά μέτρα από τις βιομηχανίες

    Τα τρόφιμα που χρίζουν της προσοχής των καταναλωτών σύμφωνα με την Οργάνωση είναι τα τηγανιτά, όπως τα πατατάκια, οι προτηγανισμένες και τηγανισμένες πατάτες, τα προϊόντα που παράγονται από τα δημητριακά, όπως το ψωμί, αλλά και ο καφές, ο οποίος περνά από τη διαδικασία του καβουρντίσματος προτού φτάσει στο φλιτζάνι μας.

    Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από συνάντηση της κοινής Επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ και του Προγράμματος Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. "Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν συγκεντρώσεις της ουσίας στα επίπεδα που τη συναντάμε σήμερα, μπορεί όντως να ισοδυναμεί με απειλή για τη δημόσια υγεία" αναφέρεται στην ανακοίνωση αν και διευκρινίζεται ότι σαφείς ενδείξεις για το μηχανισμό που καθιστά τοξική την ακρυλαμίδη δεν υπάρχουν προς το παρόν και ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια προτού αυτό το σημείο ξεκαθαριστεί.

    Η ακρυλαμίδη είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και μεταλλάξεις στα ποντίκια και σχηματίζεται όταν ορισμένα προϊόντα κυρίως φυτικής προέλευσης, υψηλής περιεκτικότητας σε υδρογονάνθρακες και χαμηλής σε πρωτεΐνες, υπόκεινται σε επεξεργασία υπό υψηλές θερμοκρασίες. Βέβαια, τα επίπεδα της παραγόμενης ουσίας ποικίλουν ανάλογα με το ύψος της θερμοκρασίας και το χρόνο επεξεργασίας. Συνεπώς, ο ΠΟΥ δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να εκδώσει ειδικές συστάσεις σχετικά με την ασφάλεια κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων.

    Να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ πέρυσι είχε διεξάγει ελέγχους σε τρόφιμα όπως τηγανητές πατάτες, τα δημητριακά (πρωινού), το ψωμί, τις φρυγανιές, τα μπισκότα, τον καφέ, το κακάο και διάφορα άλλα σνακς, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και με τη συνδρομή του Γενικού Χημείου του Κράτους είχε διαπιστώσει ότι η ανώτατη τιμή συγκέντρωσης ακρυλαμιδίου στα δείγματα ήταν σημαντικά μικρότερη αυτής που έχει καταγραφεί σε άλλες χώρες. Παράλληλα είχε απευθύνει χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για την ασφαλή παρασκευή φαγητού στο σπίτι. Αυτές είναι:

    Να αποφεύγεται η αποθήκευση της πατάτας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα αμυλούχα τηγανιτά και ψητά προϊόντα να έχουν χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ. Να χρησιμοποιούνται χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά το τηγάνισμα και να ελέγχεται η αξιοπιστία των θερμομέτρων που χρησιμοποιούνται στις φριτέζες Να συμβουλεύονται οι καταναλωτές τις οδηγίες χρήσης στις συσκευασίες των προϊόντων.

    Σχετικά Links:

    World Health Organisation

    [26] Παράξενα

    Αυγό με ουρά

    7/3/2005 3:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εμπρός σε ένα περίεργο θέαμα βρέθηκε ένας Κινέζος σεφ στην πόλη Ανγιαν της κινεζικής επαρχίας Χενάν. Πρόκειται για ένα αυγό κανονικό μεγέθους, όμοιο με όλα τα άλλα του είδους του, αν εξαιρέσει κανείς την ουρά τριών εκατοστών που προβάλλει από τη μία του πλευρά! Την είδηση και τη φωτογραφία δημοσιεύει η εφημερίδα Dahe Daily, χωρίς λεπτομέρειες για την ακριβή προέλευση του αυγού ή για το λόγο που βρέθηκε να διαθέτει αυτό το πρόσθετο χαρακτηριστικό. Πάντως, ο σεφ κ. Γουάνγκ δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να το μαγειρέψει. Αντιθέτως θα φροντίσει για την εκκόλαψη του, προκειμένου να διαπιστώσει τι θα βγει από μέσα. Εμείς τώρα τι να πούμε για τα τερτίπια της φύσης, τα οποία είναι συνήθως αποτέλεσμα επιζήμιων ανθρώπινων παρεμβάσεων στην οικολογική ισορροπία; Να ευχηθούμε στον κ. Γουάνγκ καλή τύχη και να προσέχει

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβληματισμός στη Νίκαια

    7/3/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την πολύ κακή εικόνα της ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, στην οποία κινδυνεύει πλέον άμεσα με υποβιβασμό, οι αγώνες με Καλλιθέα και Άρη, αποτελούν μονόδρομο νίκης. Πάντως η απογοήτευση και ο προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας είναι διάχυτη και τα μελή της διοίκησης προσπαθούν να βρουν τι φταίει και η ομάδα εμφανίζει ένα άσχημο πρόσωπο σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, κι ενώ τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά.

    Θέλει δύο στα δύο

    Πάνω από όλα αυτό που προσπαθούν το τεχνικό τιμ, οι παίκτες και η διοίκηση των "μπλε" είναι να επέλθει ηρεμία, ώστε να ανασυγκροτηθούν εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το μυαλό όλων στον Ιωνικό είναι η επικείμενη αναμέτρηση με την Καλλιθέα εκτός έδρας αλλά και την μεθεπόμενη με τον Άρη στη Νίκαια. Και στα δύο υπάρχει μόνος ένας στόχος και αυτός είναι η νίκη που θα ανασάνει όλους στην ομάδα.

    Το άσχημο για τον προπονητή των «κυανολεύκων», Βαγγέλη Βλάχο, είναι ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον Γιώργο Βουρεξάκη, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα χάσει και τους δύο επόμενους αγώνες.

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τροχαίο ατύχημα ο Καραγεωργίου

    7/3/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε σήμερα το μεσημέρι ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Καραγεωργίου, πηγαίνοντας στην προπόνηση της ομάδας του. Στις 11.30 και μόλις πέρασε τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την Νέα Ευκαρπία, πολύ κοντά στο γήπεδο του Μακεδονικού όπου είναι και το προπονητήριο του ΠΑΟΚ, το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο φοιτητές. Από την σύγκρουση κανείς δεν τραυματίστηκε αλλά και τα δυο οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημίες.

    Τρεις εβδομάδες εκτός ο Καραδήμος

    Παρόλη την ατυχία του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε την προπόνηση της ομάδας του κανονικά στην οποία πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός των τραυματιών Μεγκαχέντ και Καραδήμου.

    Ο πρώτος βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε χθες μετά τον τραυματισμό του στο χθεσινό παιχνίδι με μικρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που δεν θα τον κρατήσουν μακριά από το πρόγραμμα.

    Ο Λουκάς Καραδήμος έχει διάταση έσω πλαγίου και θα μείνει τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

    [29] Κοινωνία

    Στη δίκη του ΕΛΑ Κατέθεσε η Σοφία Κυριακίδου

    7/3/2005 6:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την εμπλοκή του Αγγελέτου Κανά στην οργάνωση ΕΛΑ και στις εκδικαζόμενες υποθέσεις εκρήξεων σε κοινωφελείς οργανισμούς ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του, Σοφία Κυριακίδου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου από την πλευρά της, έκανε λόγο για "κραυγαλέες αντιφάσεις", στις οποίες υπέπεσε η μάρτυρας, επισημαίνοντας ότι η κ. Κυριακίδου κινείται με βάση το προσωπικό της μένος σε βάρος του πρώην συζύγου της και πατέρα του παιδιού της. Οι αιτιάσεις της υπεράσπισης προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Κυριακίδου, η οποία σε πολλές περιπτώσεις απαντούσε μονολεκτικά ή δεν απαντούσε καθόλου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 March 2005 - 17:56:58 UTC