Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στον Έβρο
  • [02] Καραμανλής εφ' όλης της ύλης
  • [03] Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Munch
  • [04] Τον έβγαλαν τρελό για τα βασανιστήρια
  • [05] Εξηγήσεις για τον θάνατο του Καπιλάρι
  • [06] Δολοφονία βρέφους για 7 ευρώ!
  • [07] Έκαναν... πάρτι οι Χιτ
  • [08] Κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι
  • [09] Με τα μάτια της CEV
  • [10] Πέφτει η αυλαία στις γυναίκες
  • [11] Επίθεση στην Καμπούλ

    [01] Κοινωνία

    Στα όρια συναγερμού η στάθμη σε Έβρο και Άρδα Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στον Έβρο

    8/3/2005 11:36:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Τα όρια συναγερμού πλησιάζει η στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου ενώ οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν από τις παρόχθιες περιοχές. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας την ώρα, που 1000 κυβικά μέτρα νερού μπαίνουν κάθε δευτερόλεπτο στον ποταμό Έβρο από τη Βουλγαρία με αποτέλεσμα να απειλούνται τα χωριά Καστανιές και Πύθιο. Εξάλλου το μεσημέρι μεταβαίνει στον Έβρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που θα επισκεφθεί τις πλημμυρισμένες περιοχές στο ύψος των Λαβάρων και του Πυθίου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει σε σύσκεψη στην Ορεστιάδα, όπου θα ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νομό από τις πλημμύρες. Στο μεταξύ τους νομούς Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν επίσης πληγεί από πλημμύρες, επισκέπτεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, όπου αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

    Αγγίζει τα όρια συναγερμού η στάθμη Έβρου και Άρδα

    Σύμφωνα με τις πρωινές μετρήσεις, η στάθμη των νερών του Άρδα στο φράγμα του Κυπρίνου μετρήθηκε στα 5,10μ. με όριο συναγερμού τα 5,20μ, στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου η στάθμη των νερών του Έβρου έφτασε τα 5,65μ. με όριο συναγερμού 5,70μ και στην περιοχή του Πετάλου έφτασε το όριο συναγερμού των 6μ.

    [02] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στην Κυβέρνηση Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    8/3/2005 9:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 10:41:49 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8, NET

    Πρώτη επέτειος της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας και με την αφορμή αυτή ο Πρωθυπουργός αναμένεται στις 7.30 το βράδυ να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις στο δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο. Με την οικονομία στο επίκεντρο και τους στόχους της Κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να τονίσει ότι, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των κοινωνικών παροχών στα όρια του Προϋπολογισμού και θα δεσμευτεί ότι, έως το τέλος της τετραετίας, θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές του δεσμεύσεις. Θα δώσει, επίσης, έμφαση στο θέμα της διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα απορρίψει το ενδεχόμενο ενός διαρθρωτικού και ευρέως ανασχηματισμού, αφήνοντας όμως ανοιχτή την πιθανότητα για αλλαγές σε κυβερνητικά χαρτοφυλάκια ενώ θα επαναλάβει τη θέση του για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο μεταξύ τα ευρήματα, που καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha και δίνουν προβάδισμα 4,9% στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, μελετούν τα κομματικά επιτελεία.

    Στο 4,9% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 33,1%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΝ 3,6% και το ΛΑΟΣ 3,3%, ενώ στην ερώτηση "ποιον θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό", ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 45,3% έναντι 33,9% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Στο ερώτημα "κατά πόσο συμφωνείτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο κ. Καραμανλής" θετικά απαντά το 49,3% ενώ μόλις το 22,8% θεωρεί ότι, πρέπει να παραμείνει ως έχει το κυβερνητικό σχήμα.

    Όσον αφορά την ικανότητα διακυβέρνησης το 39,5% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Στην ίδια ερώτηση για το ΠΑΣΟΚ θετικά απαντά το 35,2%, οριοθετώντας τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στις 4,3 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η δημοσκόπηση της MRB ήταν τηλεφωνική σε δείγμα 1.200 ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

    [03] Πολιτισμός

    Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Munch

    8/3/2005 10:41:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλη ανακούφιση ήταν για τις νορβηγικές αρχές ο εντοπισμός των τριών έργων του Νορβηγού εξπρεσιονιστή Edvard Munch, που είχαν κλαπεί την Κυριακή από ξενοδοχείο στη νοτιοανατολική Νορβηγία. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η αστυνομία, συνελήφθησαν εννέα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση. "Ανακαλύψαμε τους πίνακες στο Όσλο χάρη στην καλή δουλειά του δικτύου πληροφοριών μας. Είναι κυρίως οι μακρόχρονες έρευνες σε άλλες υποθέσεις, κυρίως στις κλοπές πινάκων του Munch το περασμένο έτος, που τώρα απέδωσαν καρπούς", τόνισε εκπρόσωπος του σώματος. Τα έργα, που είχαν κλέψει οι ληστές ήταν το "Μπλε Φόρεμα", που φιλοτεχνήθηκε το 1915 και δύο λιθογραφίες, μία "Αυτοπροσωπογραφία" κι ένα πορτραίτο του Σουηδού δραματουργού Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Η αξία τους ξεπερνά τα 242.000 ευρώ. Το Ρέφσνες Γκοντς εκθέτει δεκάδες έργα Νορβηγών καλλιτεχνών, αλλά κανένα δεν προστατεύεται από συναγερμό, καθώς όπως τόνισαν οι ξενοδόχοι ο χώρος προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο.

    Ακόμα αγνοούνται η "Κραυγή" και η "Μαντόνα"

    Aλλά, όπως τονίζει η αστυνομία, δε γνωρίζουν ακόμα αν οι συλλήψεις, που έγιναν έχουν σχέση με την κλοπή του πλέον διάσημου έργου του Νορβηγού ζωγράφου της "Κραυγής" τον περασμένο Αύγουστο.

    Έτσι η "Κραυγή" και η "Μαντόνα", που είχαν κλαπεί μπροστά στα μάτια δεκάδων επισκεπτών από το Μουσείο Munch τον περασμένο Αύγουστο ακόμα αγνοούνται, ενώ το μουσείο παραμένει κλειστό καθώς αναμένεται αναβάθμιση στις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Πάντως, ειδικοί τονίζουν, πως οι πίνακες του Munch δύσκολα θα πουληθούν, καθώς είναι πολύ γνωστοί και οι ευυπόληπτοι συλλέκτες δύσκολα θα διακινδυνέψουν τη φήμη τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άφαντοι άλλοι τρεις πίνακες του Munch

    [04] Ιράκ

    Κατεύθυναν την ψυχίατρο Τον έβγαλαν τρελό για τα βασανιστήρια

    8/3/2005 9:23:00 πμ

    Συντάκτης:

    Την ώρα, που οι συνεχόμενες αποκαλύψεις απάνθρωπων βασανισμών Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, ένας Αμερικανός στρατιώτης εστάλη στον ψυχίατρο, επειδή τόλμησε να καταγγείλει μέλη της μονάδας του για κακομεταχείριση κρατουμένων. Την υπόθεση, η οποία αποκαλύπτεται σε έγγραφα του στρατού, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. Ο λοχίας, μέλος της αμερικανικής αντικατασκοπίας στο Ιράκ υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και εστάλη πίσω στις ΗΠΑ, όταν κατήγγειλε ότι μέλη της μονάδας του κακομεταχειρίζονταν κρατούμενους στην πόλη Σαμάρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα του στρατού ο διοικητής του 223ου τάγματος πληροφοριών και ο αναπληρωτής του, ο οποίος παλαιότερα ήταν επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπίας, συνάντησαν την ψυχίατρο, που εξέτασε το λοχία και προσπάθησαν να την επηρεάσουν, καθώς είχε υπογράψει πιστοποιητικό, που αποδείκνυε, ότι ο λοχίας βρισκόταν σε καλή ψυχική υγεία. Μάλιστα, η ψυχίατρος ανέφερε στους ανακριτές, ότι αναγκάστηκε να στείλει το λοχία πίσω στις ΗΠΑ.

    Τον απείλησαν με ψυχίατρο

    Σύμφωνα με τη καταγγελία του λοχία, όταν μετατέθηκε στη Σαμάρα, σε μια τετραμελή μονάδα αντικατασκοπίας, στα μέσα Απριλίου του 2003, διαπίστωσε ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν βίαια μέσα σε βάρος των κρατουμένων. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι ο ίδιος χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις για να συνεφέρει τους κρατούμενους, ενώ υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας εικονικών εκτελέσεων. Όταν ζήτησε να μετατεθεί και να ξεκινήσει έρευνα για την κακομεταχείριση των κρατουμένων η διοίκηση της μονάδας τον κατηγόρησε, ότι έλεγε ψέματα και απείλησε ότι θα τον στείλει σε ψυχίατρο αν δεν αποσύρει το αίτημά του μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Επειδή αρνήθηκε, το όπλο του κατασχέθηκε και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να εξεταστεί από ψυχίατρο.

    Έπειτα, ο στρατός σταμάτησε την έρευνα, που είχε ξεκινήσει με αφορμή τις καταγγελίες του λοχία με το δικαιολογητικό, ότι δε στάθηκε δυνατόν να βρεθούν τα θύματα και ότι "δεν υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί, ούτε μεγάλη απώλεια ιδιωτικής ή κρατικής περιουσίας".

    "Ανάρμοστο" βίντεο

    Στο μεταξύ, το γύρο της Αμερικής έχει κάνει μία ταινία, που γύρισαν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, με τον τίτλο "Η Τρέλα του Ραμάντι" στην οποία "πρωταγωνιστούν" οι ίδιοι και εικονίζονται να κλωτσούν στο πρόσωπο έναν βαριά τραυματισμένο κρατούμενο. Το βίντεο, αποσπάσματα του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα, γυρίστηκε από στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Φλόριντα. Τον Ιανουάριο του 2004 οι "δημιουργοί" της ταινίας την μετέτρεψαν σε DVD με κεφάλαια, που μεταξύ άλλων, τιτλοφορούνται "Αυτοί οι μικροί πανούργοι μπάσταρδοι" και "Άλλη μια μέρα, άλλη μια αποστολή, άλλο ένα απόβρασμα". Το Πεντάγωνο δεν είχε δώσει το βίντεο στη δημοσιότητα και είχε ανακοινώσει, πως πιθανότατα είχε καταστραφεί. Αποσπάσματα, του οποίου, όμως παρουσίασε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Palm Beach Post".

    Πάντως, οι στρατιώτες, που εικονίζονται στο νέο αυτό βίντεο δε θα διωχθούν ποινικά. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο οι ανακριτές του στρατού, που εξέτασαν την υπόθεση χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά τους "ανάρμοστη" αλλά όχι και εγκληματική.

    Σχετικά Links:

    Palm Beach Post

    [05] Κόσμος

    Εξηγήσεις για τον θάνατο του Καπιλάρι

    8/3/2005 9:40:00 πμ

    Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει στο Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Τζιανφράνκο Φίνι, για τις συνθήκες απελευθέρωσης της δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα και για την επίθεση των αμερικανικών στρατευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιταλός πράκτορας Νικόλα Καλιπάρι. Ο Φίνι που θα παρουσιαστεί ενώπιον των βουλευτών στις 10 το πρωί (11:00 ώρα Ελλάδας) έχει ένα δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει να υπερασπιστεί τη συμμαχία της χώρας του με τις ΗΠΑ στο Ιράκ, προσπαθώντας να μην θίξει τους συμπατριώτες του που εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για την υπόθεση αυτή, υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος σήμερα. Εν τω μεταξύ, η Ευρωβουλή ζητά από τις ΗΠΑ να ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Ιταλού πράκτορα και να ασκηθούν νέες πιέσεις για την απελευθέρωση της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλοράνς Ομπενά.

    Ενώπιον της Γερουσίας θα μιλήσει ο Μπερλουσκόνι

    Ο Νικόλα Καλιπάρι, υπεύθυνος των ιταλικών ειδικών υπηρεσιών στο Ιράκ σκοτώθηκε από πυρά αμερικανών στρατιωτών την ώρα που μαζί με την Ιταλίδα δημοσιογράφο κατευθύνονταν οδικώς προς το αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ιλ Μεσατζέρο", ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών θα απορρίψει την πιθανότητα το αυτοκίνητο των Ιταλών να χτυπήθηκε σκόπιμα από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει παράλογη την υπόθεση αυτή.

    Ακόμη, ο Φίνι θα επαναλάβει την πρόθεση της Ιταλίας να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ στο Ιράκ.

    Την Τετάρτη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μιλήσει ενώπιον της Γερουσίας για το θέμα αυτό. Για να προετοιμάσουν τις ομιλίες τους ο Μπερλουσκόνι και ο Φίνι είχαν συνάντηση τη Δευτέρα, με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Ρώμη Μελ Σέμπλερ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Λα Στάμπα", οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Ρώμη συνεχίζονται ώστε να καταλήξουν σε μια εκδοχή που να πλησιάζει περισσότερο στην αλήθεια, αλλά ταυτόχρονα να μην θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πένθος και οργή

    [06] Κόσμος

    Σειρά εγκλημάτων με θύματα ανηλίκους Δολοφονία βρέφους για 7 ευρώ!

    8/3/2005 8:34:00 πμ

    Ένα μωρό εννέα μηνών δολοφόνησαν τρεις άνδρες, επειδή ο πατέρας του δεν είχε εξοφλήσει ένα χρέος 20.000 πέσος (7 ευρώ!), ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι τρεις δράστες, που ήταν μεθυσμένοι, πήγαν το βράδυ της Κυριακής να βρούν έναν έμπορο στο προάστιο Σαν Κριστόμπαλ στη Μπογοτά για να πληρωθούν τα 20.000 πέσος του χρέους του. Καθώς, ο πατέρας δεν είχε να πληρώσει οι τρείς δράστες μαχαίρωσαν αυτόν και το μωρό του. Ο πατέρας και το μωρό, που κοιμόντουσαν σε ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο μέσα στο μαγαζί του, τραυματίσθηκαν σοβαρά. Το μωρό διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όμως λίγο μετά την εισαγωγή του εξέπνευσε. Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δράστες, ενώ αναζητεί τους άλλους δύο, οι οποίοι διέφυγαν. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν στην Κολομβία μία σειρά από εγκλήματα με θύματα ανηλίκους.

    Την περασμένη Κυριακή, ένας πατέρας ακούγοντας την ανακοίνωση της γυναίκας του να τον εγκαταλείψει, σκότωσε με το όπλο του τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 9, 11 και 14 ετών, στην πόλη Κίμπντο, 500 χλμ βορειοδυτικά της Μπογοτά.

    [07] Μπάσκετ

    Έκαναν... πάρτι οι Χιτ

    8/3/2005 11:07:00 πμ

    Συντάκτης:

    Όποιος περίμενε ότι οι Μαϊάμι Χιτ μετά από τέσσερις συνεχόμενους αγώνες του ΝΒΑ σε πέντε βραδιά δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, διαψεύστηκε οικτρά στον αγώνα με τους Φιλαδέλφια Σίξερς, όπου η παρέα του Σακίλ Ο Νιλ επικράτησε με 108-100 των αντιπάλων της. Ασταμάτητος ο Ντιουέιν Γουέιντ πέτυχε 32 πόντους, ενώ με 25 πόντους του θηριώδους σέντερ Ο Νιλ οι Χιτ διατήρησαν για 10η συνεχόμενη αναμέτρηση την έδρα τους αλώβητη. Για τους Σίξερς ο MVP του πρόσφατου All Star Game του ΝΒΑ, Άλεν Αίβερσον σημείωσε 27 πόντους, χωρίς όμως να καταφέρει τελικά να αλλάξει το ρουν του αγώνα. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο τοπ σκόρερ της αναμέτρησης Ντιουέιν Ουέϊντ τόνισε ότι "δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αυτή τη στιγμή όμως όλοι παίζουμε μαζί. Ο καθένας ακουμπά τη μπάλα και αυτή η αρμονία που φαίνεται στο παχνίδι μας έχει να κάνει με το ομαδικό πνέυμα". Νίκες επίσης πέτυχαν στους άλλους αγώνες οι Σικάγο, Ντάλας, Ντένβερ και Μέμφις.

    Ομαδική επέλαση των "ταύρων"

    Σε αποθέωση της πολυφωνίας εξελίχθηκε στο Σικάγο, η αναμέτρηση των γηπεδούχων "Μπουλς" με το Μιλγουόκι. Οι "ταύροι" με πέντε παίκτες τους να τελειώνουν τον αγώνα με επιβλήθηκαν των Μπακς με 90-85. Για το Σικάγο ο Χαϊνριχ πέτυχε 17 πόντους, ενώ από τους Μπακς ο Ρεντ αναδείχθηκε σε τοπ σκόρερ με 26 πόντους.

    Το πάθημα έγινε μάθημα στους Μάβερικς, που χθες υπέστησαν πανωλεθρία από τους Ρόκετς, κι έτσι σήμερα τα ξημερώματα παρά την απουσία του Γερμανού άοσυ τους Ντιρκ Νοβίτσκι και των Φίνλεϊ, Ντάμπιερ, επικράτησαν στο Ντάλας με 113-105 του Τορόντο. "Πρώτο βιολί" με 32 πόντους των νικητών ο Μάρκις Ντάνιελς, ενώ από τους Ράπτορς ο Μόρις Πέτερσον με 23 πόντους.

    Στα άλλα δύο παινχίδια είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ντένβερ-Πόρτλαντ 111-98, Κλίπερς-Μέμφις 102-105.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι

    8/3/2005 10:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Έρημο τοπίο" θα θυμίζουν οι κερκίδες του "Γ. Καραϊσκάκη" στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Α εθνικής κατηγορίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αιτία για τη "βουβαμάρα", που θα επικρατεί στην εξέδρα του πειραϊκού κλειστού, είναι η επιτροπή εφέσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Με την υπ΄ αριθ. 230/2005 απόφαση του Δ.Ο. της ΕΠΑΕ (στέρηση του δικαιώματος ν΄ αγωνίζεται στην έδρα της παρουσία θεατών για 1+1 αγωνιστικές),η επιτροπή δεν έκανε αποδεκτή την ερυθρόλευκη έφεση. Όσον αφορά πάντως το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που είχε επιβάλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει στην Κρήτη οπαδοί της ομάδας του Μπάγεβιτς, στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, η επιτροπή εφέσεων το αναίρεσε.

    Σχετικά Links:

    http://www.epo.gr

    [09] Βόλεϊ

    Με τα μάτια της CEV

    8/3/2005 10:07:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, Σέλι Μπίκεντορφ, η οποία θα διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει του μεγάλου ραντεβού της Πυλαίας, του φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών. Η ζήτηση των εισιτηρίων της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί 26-27 Μαρτίου στο κλειστό της Πυλαίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς τα τελευταία "μαγικά χαρτάκια" θα διατίθενται πλέον μέσω των κυανόλευκων συνδέσμων. Πριν από το ιστορικό του ραντεβού με το τρόπαιο, η ομάδα του Αλέκου Λέωνη έχει προγραμματίσει δύο δυνατά φιλικά, την Τρίτη 23/3 με την αυστριακή Χοτβόλεϊ Βιέννης και την επομένη με το συμπολίτη του ΠΑΟΚ.

    [10] Βόλεϊ

    Πέφτει η αυλαία στις γυναίκες

    8/3/2005 9:51:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου μπαίνει από αύριο το φετινό πρωτάθλημα Α1 Γυναικών με την 22η και τελευταία αγωνιστική, που θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις, με την κυριακάτικη αναμέτρηση Φιλαθλητικού-Βριλησσίων. Σε αντίθεση με τις πρώτες θέσεις, όπου δεν θα πρέπει να αποκλειστούν κάποιες αλλαγές μέχρι και στο κυριακάτικο πέσιμο της αυλαίας, η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας, φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει. Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμη και για την τελική κατάταξη της 8ης θέσης, για την οποία "ερίζουν" μέχρι τέλους δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής και ο Άρης.

    Σε δύο δόσεις ο... λούκουμος

    Εκτός από τη συνάντηση Φιλαθλητικού-Βριλήσσια , που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 16:00 , λόγω τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΤ-3, όλες οι άλλες αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής θα διεξαχθούνε αύριο

    Συνοπτικά το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής Παναθηναϊκού 5μμ: Παναθηναϊκός-Σίρις Σερρών (Καρακωνσταντής, Διαμαντόπουλος), Κερατσινίου 6μμ: Απολλώνιος Κερατσινίου-Ηρακλής (Θανόπουλος, Ονόπας), Βύρωνα 6.30μμ: ΑΕ Βύρωνα-Πανελλήνιος (Μουλά Λ., Μουλά Ε.), Χαριλάου 5.30μμ: Άρης-Ολυμπιακός (Κάλπακας, Σιμίδης), Μαρκόπουλου 6μμ: Μαρκόπουλο-ΕΑ Λάρισας (Μαρκάτης, Τζαντεόπουλος).

    Στο δρόμο για τα πλεϊ οφ

    Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι 8 πρώτες ομάδες θα παίξουν Α1-Α8 (α), Α2-Α7 (β), Α3-Α6 (γ), Α4-Α5 (δ) στις δύο νίκες. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων, θα λαμβάνονται υπόψη οι μεταξύ τους αγώνες. Στους ημιτελικούς θα παίξουν Νικητής α - Νικητής δ (1), Νικητής β - Νικητής γ (2). Οι νικητές των ημιτελικών και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες. Δεν θα γίνουν αγώνες για τις θέσεις 5-8. Στα πλέι άουτ θα παίξουν Α9-Α12 και Α10-Α11 στις τρεις νίκες (συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου). Οι ηττημένες θα πέσουν στην Α2.

    [11] Κόσμος

    Οι δράστες διέφυγαν Επίθεση στην Καμπούλ

    8/3/2005 8:21:00 πμ

    Ένας Βρετανός, σύμβουλος του αφγανικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχασε τη ζωή του, από πυρά αγνώστων την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στους δρόμους της Καμπούλ. "Επιβεβαιώνουμε πως ένας Βρετανός πολίτης, που εργαζόταν για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σκοτώθηκε στην Καμπούλ τη στιγμή που περνούσε με το αυτοκίνητό του μπροστά από την πρεσβεία της Ολλανδίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νταντ Μοχάμεντ Ράζα. Ο Βρετανός δέχτηκε τα πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στο δρόμο ανάμεσα στην πρεσβεία και σε κτίριο του ΟΗΕ. Οι δράστες διέφυγαν, δήλωσε αστυνομική πηγή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 March 2005 - 9:59:02 UTC