Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας"
  • [02] Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα
  • [03] Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία
  • [04] Λιγότερη γραφειοκρατεία
  • [05] Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά ο Γκαργκάνας
  • [06] Πανηγυρική πρόκριση η Λίβερπουλ
  • [07] Εν αναμονή του Άντερσον και της έφεσης
  • [08] Η μεγάλη ανατροπή
  • [09] Σούνες: "Ένα θετικό αποτέλεσμα"
  • [10] Τιμωρία στην Αλβανία
  • [11] Στο 0-0 Άρης-Καλαμαριά
  • [12] ΑΕΚ: Ανεβαίνουν οι ρυθμοί
  • [13] Πανιώνιος: Ένας συν και δύο μείον
  • [14] "Ακούνησε" μπάλα ο Τριανταφύλλου
  • [15] Πυρκαγιά στο εργοστάσιο "Νίκας" στα Σκόπια
  • [16] Με θέμα τις πληρωμές
  • [17] Αυξήσεις 4% στις συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ

    [01] Πολιτική

    Πρόσκληση Καραμανλή στο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ "Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας"

    9/3/2005 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 9:43:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Χρονιά βασικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, χαρακτήρισε το 2005, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ. Στην ομιλία του, ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι η απογραφή μας αποκάλυψε το πόσο τεράστια είναι τα κρυφά χρέη και το έλλειμμα της χώρας, προσθέτοντας ότι "η αναπτυξιακή μας προοπτική πρέπει να κάνει τη χώρα ανταγωνιστική. Η Ελλάδα δεν παράγει, αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν θα υπάρχουν πάντα τα δανεικά, ούτε οι πόροι της Ε.Ε. Τώρα είναι η ώρα, αυτό είναι το εθνικό μας χρέος".

    "Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε"

    Ακόμη, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε την ήπια προσαρμογή στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "θα υπάρξει διάλογος με χρονοδιάγραμμα με τις κοινωνικές ομάδες αλλά θα υπάρξουν και αποφάσεις".

    Όσον αφορά το κόμμα της Ν.Δ, ο πρωθυπουργός ζήτησε να παραμείνει ζωντανό με διαύλους επικοινωνίας στην κοινωνία. "Το στοίχημα που βάλαμε πρέπει και μπορούμε να το κερδίσουμε", κατάληξε ο κ.Καραμανλής.

    Ο Γραμματέας της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στους συνδικαλιστές ζήτησε το παιχνίδι να είναι πιο ομαδικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα

    [02] Πολιτική

    Στόχοι και απολογισμός από τον Κώστα Καραμανλή Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα

    8/3/2005 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 9:46:49 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης αλλά και σε ανάλυση των στόχων και των αξόνων της πολιτικής της τα επόμενα χρόνια, προχώρησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Κώστας Καραμανλής, περιέγραψε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και σημειώνοντας ότι τα επόμενα δυο χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι να ορθοποδήσει η Οικονομία."Οι στόχοι είναι εφικτοί. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει οικονομικό θαύμα, έχει τις δυνατότητες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα αλλαγών" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Περιστολή σπατάλης

    "Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα γιατί είναι χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν το σπαταλάμε" τόνισε o Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με σύνεση και υπευθυνότητα τα οικονομικά της χώρας και αφήνοντας αιχμές για τις παρελθούσες πολιτικές, οι οποίες, όπως είπε, καθήλωναν τον τόπο, είχαν αναδείξει το δημόσιο σε ένα βασίλειο της γραφειοκρατίας και διαφθοράς, δεν προωθούσαν επενδύσεις και οδηγούσαν σε μικρή αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα τα επόμενα δυο χρόνια είναι να σταθεί η Οικονομία στα πόδια της και αυτό θα επιτευχθεί χωρίς επιπλέον βάρη στον πολίτη στο πλαίσιο μίας ήπιας δημοσιονομικής πολιτικής.

    Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πρόσθεσε, έχουν γίνει ήδη βήματα (νέος φορολογικός νόμος, νέος αναπτυξιακός νόμος, διπλασιασμός απορροφητικότητας του Γ' ΚΠΣ κα) ενώ θα χρειαστούν και άλλα μέτρα - τομές σε αυτόν τον "δύσκολο δρόμο".

    Ο Κώστας Καραμανλής, αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι "ένα καλύτερο αύριο δεν αργεί" αλλά θα πρέπει πρώτα "να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών".

    Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, πριν αρχίσει η διαδικασία των ερωτήσεων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημερινή παγκόσμια μέρα της γυναίκας, υπογραμμίζοντας το σύνθετο ρόλο που καλείται να εκπληρώσει η γυναίκα του σήμερα και επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καλυφθεί το έλλειμμα ανισότητας στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

    Για ανασχηματισμό

    Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν κυριάρχησαν τα σενάρια ανασχηματισμού.

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αντίθετος με τις εύκολες και συχνές αλλαγές προσώπων, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα για μία κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα και παραγωγικότητα, ένα στοίχημα που, όπως σημείωσε, θα πρέπει να κερδίσουμε και ως χώρα.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν σημεία φθοράς στην κυβέρνηση δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καθοδηγούν τις πολιτικές.

    "Καλούμαστε σήμερα να κάνουμε δουλειά , αυτό είναι το εθνικό μας χρέος" είπε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, υπογράμμισε ότι πράγματι κάτι τέτοιο είναι στους στόχους της κυβέρνησης αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς χρειάζεται να προηγηθεί σοβαρή μελέτη.

    Νηφαλιότητα για το Ασφαλιστικό

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα, ούτε μείωσης συντάξεων ούτε αύξησης των ορίων ηλικίας.

    Υπογράμμισε ωστόσο ότι κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν με νηφαλιότητα στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουν για την μακροπρόθεσμη πολιτική του ασφαλιστικού.

    Πρόσθεσε, ακόμα ότι υπάρχουν πτυχές του ασφαλιστικού, που χρίζουν αντιμετώπισης τώρα, όπως το ασφαλιστικό των τραπεζών, θέμα για το οποίο υπάρχει ήδη διάλογος.

    Παιδεία- Πολιτισμός- Ενέργεια

    Για την Παιδεία, ο Κώστας Καραμανλής, υπογράμμισε ότι θα επιδιωχθεί ευρύτατη συναίνεση ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές με ορίζοντα την 20ετία.

    Για την ενέργεια, δήλωσε ότι προχωρά άμεσα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, ενώ σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ότι προωθείται η είσοδος στο χρηματιστήριο της εταιρείας που διαχειρίζεται το Ελ Βενιζέλος και του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

    Αναφορικά με τα θέματα Πολιτισμού, επεσήμανε ότι προωθούνται ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις , πέραν των όσων έχουν γίνει έως τώρα, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Ακαδημίας Τεχνών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Λιοσίων.

    Παράλληλα, έθεσε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, την ολοκλήρωση των μουσείων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Αρχαιολογία.

    Αντιδράσεις

    Απολογία χαρακτήρισε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    "Ένα μόλις χρόνο μετά τις εκλογές, η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή της Ν.Δ. μειώνεται καθημερινά, αφού το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ασυνέπεια, η αναξιοπιστία και η ανικανότητά της" τονίζει, μεταξύ άλλων, στη γραπτή του δήλωση.

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Θ. Ρουσόπουλου.

    "Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια, όχι μόνο δημιουργούσε τα προβλήματα, αλλά και τα έκρυβε κάτω από το χαλί. Ο,τι και να λέει τώρα είναι αργά και για να «σκουπίσει» και για να πείσει" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Νωρίτερα, βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού το ΚΚΕ καλώντας τον λαό να δώσει την απάντηση του συσπειρωμένος.

    "Ο πρωθυπουργός υπήρξε απολογητικός, χωρίς να λάβει δεσμεύσεις και να δώσει νέα κατεύθυνση στην κουρασμένη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση" σχολίασε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    [03] Πολιτική

    Το Σάββατο η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία

    9/3/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες ώρες απομένουν πλέον από την αλλαγή φρουράς στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στον προεδρικό θώκο, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος που κατά τη διάρκεια της θητείας του, μιλούσε στις καρδιές αλλά και για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, λέει αντίο στον προεδρικό Μέγαρο, αφήνοντας τη θέση του σε μία άλλη εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής, τον Κάρολο Παπούλια. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το Σάββατο στις 11 το πρωί. Η ΝΕΤ των μεγάλων γεγονότων θα μεταδώσει τηλεοπτικά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και την τελετή παράδοσης-παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Η ΝΕΤ στα μεγάλα γεγονότα

    Από τις 10 το πρωί η Μαρία Χούκλη από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής και οι ρεπόρτερ της ΝΕΤ θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλη την προετοιμασία, το παρασκήνιο και τις τελετουργικές στιγμές της αλλαγής φρουράς στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

    Καλεσμένοι, άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά και εργάστηκαν επί χρόνια με τον Κάρολο Παπούλια και με τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και φίλοι, αφηγούνται προσωπικές ιστορίες και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή και την πολιτική τους διαδρομή.

    Για την άρτια τηλεοπτική εικόνα την οποία η ΝΕΤ θα δώσει POOL σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, και θα διαθέσει δύο ψηφιακά VAN με 18 κάμερες για να καλύψει όλες τις στιγμές έξω από τη Βουλή και τον Αγνωστο Στρατιώτη, τη διαδρομή μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το αντίο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    Η ΝΕΤ θα αναμεταδώσει την εικόνα της επίσημης τελετής μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, από το κανάλι της Βουλής.

    Επιπλέον, 20 ρεπόρτερ της ΝΕΤ με 15 τηλεοπτικά συνεργεία, θα μεταδίδουν με κάθε λεπτομέρεια τις αντιδράσεις των πολιτικών, των συνεργατών και των φίλων των δύο δημοφιλών ανδρών.

    Σε απευθείας συνδέσεις με τα Γιάννενα, την Πωγωνιανή Ιωαννίνων και την Πάτρα οι ανταποκριτές της ΝΕΤ θα μεταφέρουν τον παλμό και την υπερηφάνεια από τους τόπους που μεγάλωσαν οι δύο ηγέτες.

    Στη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν πολλά ρεπορτάζ για τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο που αποχωρεί μετά από 10 χρόνια και για τον Κάρολο Παπούλια, τον Πρόεδρο της επόμενης πενταετίας.

    Περισσότεροι από 150 τεχνικοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι θα βρίσκονται επί ποδός για την άρτια τηλεοπτική κάλυψη του μεγάλου γεγονότος.

    Την γενική ευθύνη και τον συντονισμό έχει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννης Παπουτσάνης.

    Σκηνοθέτης στο Στούντιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ο Νίκος Καλοκαιρινός, στο VAN έξω απο τη Βουλή ο Αντώνης Μπακόλας και στο VAN στο Προεδρικό Μέγαρο η Λένια Τσεκούρα.

    [04] Κοινωνία

    Γλιτώνουν οι πολίτες ουρές και ταλαιπωρία Λιγότερη γραφειοκρατεία

    9/3/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την αυτεπάγγελτη αναζήτηση του Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης από τις δημόσιες υπηρεσίες και όχι από τους πολίτες προβλέπει νέα κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που υπογράφηκε σήμερα. Με την απόφασή αυτή, στα πλαίσια της κυβερνητικής δέσμευσης για πάταξη της γραφειοκρατίας και στόχο την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, τα δύο υπουργεία προωθούν επίσης και την εσωτερική επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με fax και email μεταξύ των ενδιαφερόμενων δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να αναζητείται η πληροφορία για τη στρατολογική κατάσταση του πολίτη, χωρίς ο πολίτης να έρχεται σε επαφή με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ εντός 24ώρου από την υποβολή αίτησης πολίτη προς μια υπηρεσία για τη διεκπεραίωση υπόθεσής του η υπηρεσία αποστέλλει σχετικό σημείωμα για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, στο αρμόδιο για την έκδοσή του στρατολογικό γραφείο, στο οποίο, εκτός των άλλων στοιχείων πρέπει να φέρει το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, που αναζητά το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, καθώς και την διαδικασία για την οποία αυτό είναι απαιτούμενο δικαιολογητικό. Η αποστολή του σημειώματος γίνεται με χρήση fax ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) εφόσον το τελευταίο συνοδεύεται με ψηφιακή υπογραφή.

    Εντός 48 ωρών το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο αποστέλλει επίσης fax ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) τα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης, τα οποία έχουν ζητηθεί στην υπηρεσία, που τα αναζητά. Η αποστολή πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης ταχυδρομικά γίνεται μόνο στην περίπτωση κατά την οποία απαιτείται η υποβολή του σε πρωτότυπο.

    Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών δεν αναζητούν πλέον πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, για όσες περιπτώσεις αυτό ορίζεται ως απαιτούμενο δικαιολογητικό, αφού αυτό πλέον αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης υπηρεσία.

    [05] Οικονομία

    Στη Βουλή η έκθεση Νομισματικής Πολιτικής Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά ο Γκαργκάνας

    9/3/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυστηρή εφαρμογή των συστάσεων του ECOFIN για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα και οι θέσεις απασχόλησης, πρότεινε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ετήσια έκθεση για τη νομισματική πολιτική." Η απόφαση του ECOFIN λέει ότι μετά το 2006 θα πρέπει να εξακολουθήσει να μειώνεται το έλλειμμα - κι εγώ λέω να πάμε και πιο γρήγορα, αν αυτό είναι εφικτό" τόνισε ο Νικόλαος Γκαργκάνας, σημειώνοντας ότι "η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση" και ότι "η υποχώρηση του ΑΕΠ ήταν αναμενόμενη" .

    Αναμενόμενη η υποχώρηση του ΑΕΠ

    Η υποχώρηση του ΑΕΠ επεσήμανε ήταν αναμενόμενη, αλλά όπως ανέφερε "Το να υποχωρήσει για ένα χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξης, δεν χάλασε ο κόσμος".

    Το ζήτημα είναι, πρόσθεσε, τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα.

    Απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Γκατζή, ο οποίος τον ρώτησε γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας παραβλέπει την υψηλή κερδοφορία των Τραπεζών και των ΔΕΚΟ, δήλωσε ότι είναι θετικό να υπάρχει υψηλή κερδοφορία γατί έτσι αυξάνονται οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας.

    Επεσήμανε ωστόσο, την ανάγκη να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά οι αγορές με κατάλληλη νομοθεσία και αποτελεσματική λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Σε αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της ΝΔ Γιάννη Μανόλη ο οποίος τον επέκρινε για τη διαπίστωση του ότι οι μισθοί αυξήθηκαν τα τελευταία 11 χρόνια κατά 33% δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδας και αν η ΓΣΣΕ επιμένει στους δικούς της υπολογισμούς, να υπάρξει αντιπαραβολή των μεθοδολογιών που χρησιμοποιήθηκαν.

    Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη, ο οποίος τοποθέτησε το κόστος εθελουσίας εξόδου στην ΤτΕ, στα 600 εκ. Ευρώ δήλωσε ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν καλά ενημερωμένος .

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πανηγυρική πρόκριση η Λίβερπουλ

    9/3/2005 11:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Λεβερκούζεν ήταν σε δεινή θέση ούτως ή άλλως πριν τον επαναληπτικό του 3-1 του Άνφιλντ, ωστόσο τόσο η εμφάνιση της Λίβερπουλ μέσα στην Γερμανία από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όσο και η πρόωρη αποχώρηση του Μπερμπάτοφ λόγω τραυματισμού στο 32', δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο το έργο της ανατροπής. Έτσι το τελικό 0-3 για τους Άγγλους μάλλον ήρθε φυσιολογικά αφού και σήμερα ήταν πολύ καλύτεροι. Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα η Λίβερπουλ έκανε αισθητές τις προθέσεις της και συγκεκριμένα στο 27' ο Τζέραρντ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά το 1-2 με τον Μπάρος εξαπέλυσε ένα σουτ από περίπου 20 μέτρα αναγκάζοντας τον Μπουτ να διώξει σε κόρνερ. Αυτό όμως ήταν μόνο η προειδοποίηση όπως φάνηκε αφού ένα λεπτό αργότερα και με την Λεβερκούζεν να προσπαθεί να βγει μπροστά, ο Λουίς Γκαρσία από μπαλιά του Τζέραρντ πρόλαβε τον αντίπαλο αμυντικό και άνοιξε το σκορ.

    Εκρηκτικό δεκάλεπτο

    Η Λίβερπουλ συνέχισε να διατηρεί τον γρήγορο ρυθμό που είχε δώσει στο παιχνίδι και πέντε λεπτά αργότερα ο Τζέραρντ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μπίσκαν πήρε την κεφαλιά και ο Ισπανός σκόρερ του πρώτου γκολ, βρέθηκε ξανά σε ακτίνα βολής νικώντας για δεύτερη φορά τον Μπουτ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Λεβερκούζεν δεν απείλησε ξανά, όμως ο Γκαρσία το έκανε και πάλι, αυτή τη φορά στο 38' αστοχώντας την τελευταία στιγμή. Το 0-2 του πρώτου μέρους δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Γερμανούς και στην επανάληψη, παρά το ότι οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο απειλητικοί, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανοιχτούν τόσο ώστε να επιτρέψουν στον Μίλαν Μπάρος να σημειώσει το τρίτο γκολ των "κόκκινων". Το γκολ της τιμής σημείωσε ο Κρζίνοβεκ στο 88'.

    Διαιτητής: Αλέν Σαρς (Γαλλία) Κίτρινες: Μπιερόφκα

    ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μπουτ, Μπράκερ, Ράμελοβ (70΄ Κάστρο), Πλασέντε, Μπάμπιτς, Σνάιντερ, Μπιερόφκα, Ντόνοβαν (53΄ Φριτζ), Κρζίνοβεκ, Μπερμπάτοφ (32΄ Βορονίν), Φράνσα ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ντούντεκ, Φίναν (74΄ Νούνιεζ), Χίπια, Κάραγκερ (70΄ Γουέλς), Γουάρνοκ, Ρίισε, Τζέραρντ, Χάμαν (62΄ Σμίτσερ), Μπίσκαν, Λουίς Γκαρσία, Μπάρος

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εν αναμονή του Άντερσον και της έφεσης

    9/3/2005 10:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκδικάστηκε σήμερα η έφεση την οποία είχε ασκήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Πλαστήρας Αναστασάκης, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, βάσει της οποίας είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον διεθνή αμυντικό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Γκούμα, για το παράπτωμά του κατά του διαιτητή Κεμπαρίδη στον αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκός-Κέρκυρα. Η απόφαση, πάντως, δεν ανακοινώθηκε σήμερα. Αυτό αναμένεται να συμβεί από αύριο. Ωστόσο, εντύπωση, όσο και ερωτηματικά, προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Αναστασάκη, ότι μετά την άσκηση της έφεσης δέχθηκε "υβριστικό και απειλητικό", όπως το χαρακτήρισε, τηλεφώνημα στο υπηρεσιακό τηλέφωνό του. Στο ξεκίνημα εκδίκησης της υπόθεσης, ο Πλαστήρας Αναστασάκης δήλωσε: «Λυπάμαι για κάποια σχόλια που διατυπώθηκαν στον Τύπο, και για ένα υβριστικό και απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκα στο γραφείο μου, στο υπηρεσιακό μου τηλέφωνο». Ερωτηθείς αν επρόκειτο για επώνυμο παράγοντα, ο κ. Αναστασάκης απάντησε: «Αν ήταν αυτός που μου είπε, ναι». Πάντως, παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του συνομιλητή του.

    Το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού κατέθεσε 4 ενστάσεις κατά της έφεσης: ακυρότητας, εκπροθέσμου, παραβίασης ισότητας των όπλων και αοριστίας. Όπως τονίστηκε από την πλευρά των «πρασίνων», δυσφήμιση του αθλήματος από πρόθεση δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό στοιχείο, γι΄ αυτό και ζητήθηκε να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση (1 αγωνιστική). Όσον αφορά το σκέλος του εκπρόθεσμου της έφεσης, απαντώντας στο νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού ο κ. Αναστασάκης, υπογράμμισε ότι έλαβε την κλήτευση στις 7 Μαρτίου, άρα η έφεση ήταν εμπρόθεσμη. Στην εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη και ο Γιάννης Γκούμας, όμως η Επιτροπή Εφέσεων δεν θέλησε να τον εξετάσει.

    Και πάλι απών ο Άντερσον

    Ούτε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή δεν θα κάνει την επανεμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό ο Αντερσον. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται ως τώρα, αφού ο Βραζιλιάνος ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και φαντάζει πολύ δύσκολο να τον συμπεριλάβει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στα πλάνα του για το ματς του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Απών από την αναμέτρηση με τον «Γηραιό» θα είναι βεβαίως και ο Μάρκους Μινχ, που τραυματίστηκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Πανιώνιο. Η σημερινή προπόνηση των «πρασίνων» αφιερώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε θέματα τακτικής, με τον Ιταλό τεχνικό να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τρόπο διάσπασης "κλειστών" αμυνών, αφού σε αυτό τον τομέα οι πρωταθλητές έχουν δείξει σημαντικές αδυναμίες φέτος.

    [08] Μπάσκετ

    Η μεγάλη ανατροπή

    9/3/2005 9:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μία ηρωική εμφάνιση από τον Σλοβένο Γιάκα Λάκοβιτς και την μεγάλη συμβολή του Μάικ Μπατίστ στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός κάλυψε διαφορά 20 πόντων από τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου μέχρι τα πρώτα της τρίτης και πέτυχε μία μεγάλη νίκη με 93-81, επί της ισπανικής Ταού, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας (ΣΤ' Όμιλος) στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη των "πρασίνων" και η δεύτερη συνολικά σ' αυτή τη φάση. Πρώτη ήττα για τους Βάσκους που είχαν ηγέτες τους Σκόλα και Ματσιγιάουσκας.

    Από το -20 στο +12

    Μπροστά σε 7.000 φιλάθλους οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκαν μουδιασμένοι στο παρκέ κάνοντας επί δυο δεκάλεπτα την χειρότερη εμφάνισή της εφέτος στην Ευρώπη.

    Η ελληνική ομάδα "άνοιξε το σκορ" με δύο διαδοχικά τρίποντα από Κουτλουάι και Χατζηβρέττα, αλλά ο Τράβις Χάνσεν με δύο τρίποντα και σύνολο οχτώ πόντους έγραψε το 15-10 υπέρ των Βάσκων. Σκόλα και Ντάβιντ πήραν τα ηνία στο σκοράρισμα την ώρα που ο Ομπράντοβιτς έκανε την μία αλλαγή μετά την άλλη για να βρει το σχήμα που θ αναχαίτιζε την τρελή ταχύτητα του αντιπάλου.

    Εκνευρισμός, αστοχία (4/11 δίποντα έναντι 9/11 των Ισπανών) και παντελής έλλειψη διάθεσης στην άμυνα ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των "πρασίνων" που στο 10 έβλεπε την πλάτη της Ταού από απόσταση 8 πόντων, 20-28. Οι Βάσκοι όμως δεν έμειναν εκεί αφού μετέτρεψαν το +8 σε +20, 51-31, καθώς είχαν την τύχη ότι κι αν επιχειρούσαν έφερνε αποτέλεσμα και οι πρωταθλητές Ελλάδας έμοιαζαν άβουλοι ν αντιδράσουν.

    Εκεί όμως κάπου προς το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Γιάκα Λάκοβιτς πήρε προσωπικά την υπόθεση και με οχτώ δικούς του πόντους και δύο απ τον Μάικ Μπατίστ οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν σερί 10-0 από το 18ο λεπτό μέχρι το 20ο, το οποίο συνέχισαν φτάνοντάς το στο 18-0, με το οποίο ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 49-51.

    Στην τρίτη περίοδο ο Διαμαντίδης και ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς τιμώρησαν από τα 6.25 την Ταού για την υπεροψία της στο πρώτο μέρος και ο Κώστας Τσαρτσαρής έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του, 61-60. Στη συνέχεια ο Λάκοβιτς αύξησε σε 19 τους προσωπικούς του πόντους, και η περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους μπροστά, 67-65, μετά από εύστοχη βολή του Μάικ Μπατίστ.

    Ο τελευταίος πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, σημείωσε 10 σερί πόντους χωρίς απάντηση από την Ταού και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αύξησε σε 12-0 το σερί, με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 79-70. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έγραψε και το 81-71.

    Ο Παναθηναϊκός σταθεροποίησε την υπέρ του διαφορά στο +10 και όταν ήχησε η κόρνα της γραμματείας ο φωτεινός πίνακας έγραφε 93-81.

    Τα δεκάλεπτα: 20-28, 41-51, 67-65, 93-81

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σκεπάνοβιτς 5 (1), Αλβέρτης 11 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Μπατίστ 21, Λάκοβιτς 25 (3), Καλαϊτζής, Τσαρτσαρής 6, Κουτλουάι 3 (1), Μπάξτερ 4, Χατζηβρέττας 3 (1), Φέμερλινγκ 4.

    ΤΑΟΥ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 5 (1), Σπλίτερ 12, Ματσιγιάουσκας 18 (3), Χάνσεν 12 (2), Ντάβιντ 11, Μπετς 2, Σκόλα 17, Βιντάλ 4.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σούνες: "Ένα θετικό αποτέλεσμα"

    9/3/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μοναδικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα ήρθε στην Αθήνα η Νιούκαστλ και αυτό δήλωσε και σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των "ανθρακωρύχων" Γκρέιαμ Σούνες. Ο Σούνες επεσήμανε πως είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του και συνεπώς αισιόδοξος πως μπορεί να διατηρήσει το "μηδέν" στο παθητικό, κάτι που αποτελεί το πρωταρχικό ζητούμενο για αύριο. "Ξέρουμε πως έχει γενέθλια ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για μας", είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο τεχνικός της Νιούκαστλ, "Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει ελπίδες για τη ρεβάνς του Νιούκαστλ. Κερδίσαμε στους τελευταίους πέντε αγώνες και αισθανόμαστε πως είναι καλό το επίπεδο του παιχνιδιού μας. Πάντοτε μας ενδιαφέρει η ποιότητα και ελπίζουμε πως θα δείξουμε στοιχεία της ποιότητάς μας στο ελληνικό κοινό". Και κατέληξε αναφορικά με τους στόχους του για αύριο. "Για μας δεν είναι σημαντικό το να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Αυτό που μας νοιάζει είναι να παίξουμε καλά και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να προκριθούμε στη ρεβάνς".

    Δεν ήρθαμε για 0-0

    Το ιδανικό αποτέλεσμα για την Νιούκαστλ ασφαλώς είναι η νίκη, ενώ το θετικό είναι η ισοπαλία, ωστόσο ο Σούνες δήλωσε πως το 0-0 δεν είναι αυτό που ζητάει. Θέλει η ομάδα του να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και το τόνισε αυτό επισημαίνοντας πως γνωρίζει το σερί του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη. "Γνωρίζουμε το σερί του Ολυμπιακού, όμως αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Δεν ήρθαμε για το 0-0. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και αν είναι δυνατόν να βάλουμε ένα γκολ. Δεν μάθαμε τίποτα για τον Ολυμπιακό από το ματς με τον Πανώνιο. Περιμένω πως ο Ολυμπιακός θα μας επιτεθεί με αρκετή δύναμη, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που μας έπαιξε με αντεπιθέσεις. Αύριο ο Ολυμπιακός θα παίξει επιθετικά για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη". Τέλος απέφυγε να σχολιάσει το αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός με τον Ριβάλντο ή όχι, ενώ απάντησε κατηγορηματικά και σε αίτημα να αποκαλύψει την αυριανή σύνθεση. "Θα ήμουν ανόητος να πω πώς ακριβώς θα παρατάξω την ομάδα".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τιμωρία στην Αλβανία

    9/3/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έχοντας στην διάθεσή της καταθέσεις από τον διαιτητή της αναμέτρησης της Αλβανίας με την Ουκρανία και από άλλους παράγοντες της FIFA, η πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποφάσισε την τιμωρία της εθνικής Αλβανίας με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι η Αλβανία θα υποδεχτεί την Γεωργία και το Καζακστάν στο άδειο γήπεδο των Τιράνων. Στον αγώνα της 9ης Φεβρουαρίου κατά της Ουκρανίας, οι Άλβανοί οπαδοί πέταξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο διάφορα αντικείμενα όπως κέρματα και μπουκαλάκια, ενώ μετά την λήξη του που βρήκε νικητές τους Ουκρανούς με 2-0, πέταξαν φωτοβολίδες και εισέβαλαν στο γήπεδο. "Οι υπέυθυνοι ασφαλείας που βρισκόταν στο γήπεδο απέτυχαν να επέμβουν επιτυχώς", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της FIFA που εκτός από τις δύο αγωνιστικές περιλαμβάνει και πρόστιμο 25.800 ευρώ. Επιπλέον στην απόφαση αναφέρεται ότι υπήρχε παλιότερη τιμωρία για την Αλβανία από τον Οκτώβριο με πρόστιμο, ενώ αν υπάρξει νέα αντίστοιχη περίπτωση τότε η ποινή θα είναι κατά πολύ βαρύτερη.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο 0-0 Άρης-Καλαμαριά

    9/3/2005 8:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 11:16:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, άφησαν Άρης και Απόλλωνας Καλαμαριάς, καθώς οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε οκτώ ημέρες στις 17 Μαρτίου, στην έδρα των "Ποντίων".

    Λίγες ευκαιρίες

    Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες, το παιχνίδι θύμισε λίγο από το Πανιώνιος ΑΕΚ. Απλά σε αυτό οι ευκαιρίες ήταν λίγες περισσότερες, αλλά το θέαμα το ίδιο θλιβερό.

    Ο Αρης είχε άκαρπη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Λαζανά στο 41΄. Ομως, ο Καρατζιοβαλής απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του επιθετικού των "κιτρίνων" και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Νωρίτερα, στο 37΄, το γυριστό σουτ του Μουράφσκι έφυγε λίγο άουτ, όπως και αυτό του Κουεμάχα στο 24΄.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ δύσκολη απόκρουση του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου σε απευθείας... κόρνερ του Κλέιτον (51΄). Οι διορθωτικές κινήσεις του Γιώργου Χατζάρα δεν έφεραν αποτελέσματα κι ήταν πάλι η Καλαμαριά που απείλησε στο 71΄ και το 89΄, με τον Πουρλιοτόπουλο να πραγματοποιεί ακόμη δύο δύσκολες επεμβάσεις σε βολίδες του Χατζί και του Παππά αντίστοιχα. Χωρίς να απειληθεί στο β΄ ημίχρονο, η Καλαμαριά -ίσως να άξιζε και κάτι περισσότερο- πήρε το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Αρη, τον οποίο περιμένει στη ρεβάνς της 17ης Μαρτίου.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Αβρ. Παπαδόπουλος, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Βέλα Τζούνιορ, Νικολόπουλος

    ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης (57΄ Εκουέμε), Αβρ. Παπαδόπουλος, Νάιντος, Γόγολος, Νεμπεγλέρας, Πασσαλής (28΄ Φομουμπόντ), Μουράφσκι, Ινόγκε (55΄ Κάππος), Κουεμάχα, Λαζανάς

    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Καρατζιοβαλής, Κούσας, Νικολόπουλος, Ν.Α. Παπαδόπουλος, Πετκάκης, Ηλιάδης, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Κλέιτον (79΄ Παππάς), Βέλα Τζούνιορ, Μουζαουί (60΄ Ορφανός), Ουέλινγκτον (67΄ Χατζί)

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Ανεβαίνουν οι ρυθμοί

    9/3/2005 7:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 9:00:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις και στην προετοιμασία τους ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Η σημερινή προπόνηση έγινε στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα για τον Φερνάντο Σάντος, ο μεγάλος πονοκέφαλος του οποίου παραμένει ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, ανεβάζοντας, όμως, αισθητά τους ρυθμούς του.

    Αύριο η κρίσιμη ημέρα για Σέζαρ

    Η κρίσιμη μέρα για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι είναι η αυριανή, καθώς θα δοκιμάσει να μπει στον κανονικό ρυθμό. Αν αυτό γίνει, ο Σέζαρ θα βρεθεί στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού για τον αγώνα της Κυριακής.

    Η αυριανή προπόνηση θα γίνει στο κεντρικό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου και θα είναι κλειστή, τόσο για το κοινό όσο και για τους δημοσιογράφους.

    Μετά το τέλος της, στις 13:00, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου οι Κώστας Κατσουράνης και Χρήστος Κόντης, που θα αναφερθούν στο επερχόμενο ντέρμπι, αλλά και στη γενικότερη πορεία και τους στόχους της ΑΕΚ.

    Συνάντηση για το γήπεδο

    Εξελίξεις υπήρχαν και στο θέμα του γηπέδου, μετά από συνάντηση που υπήρξε σήμερα μεταξύ του πρόεδρου της ΠΑΕ, Ντέμη Νικολαϊδη, του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ, Τάκη Κανελλόπουλου, του πρόεδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Φιλίππου, του πρόεδρου της Ερασιτεχνικής, Γιάννη Γρανίτσα, και εκπρόσωπων της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει επιλεγεί από την ερασιτεχνική. Το σημαντικό της υπόθεσης; Η παρουσία για πρώτη φορά του κ. Φιλλίπου σε συνάντηση για την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και η πρώτη επαφή του Ντέμη Νικολαϊδη με τους κατασκευαστές της πλευράς Γρανίτσα.

    Επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, ώστε το γήπεδο να ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα, οπότε είναι πιθανό να υπογραφεί και ένα μνημόνιο συνεργασίας.

    Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει κάποια σημεία σε σχέση με την πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για το γήπεδο, που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει κάποια "θολά" σημεία, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ αναφέρει:

    Σχετικά με το πώς προκηρύσσει διαγωνισμό για ένα ακίνητο που ανήκει στην Ερασιτεχνική, θεωρεί πως έχει λόγο, από τη στιγμή που αυτή θα το χρησιμοποιεί. Κάνει σαφές ότι δεν είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε γήπεδο κατασκευάσει η Ερασιτεχνική, εφόσον δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Τονίζει ότι "... με το διαγωνισμό αυτό η ΠΑΕ έθεσε ουσιαστικά τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές (γήπεδο 30.000 χιλιάδων θέσεων και τεσσάρων αστέρων) προκειμένου να χρησιμοποιήσει το γήπεδο που θα κατασκευάσει η Ερασιτεχνική".

    Για την περίπτωση που η Ερασιτεχνική δεν δεχθεί τη λύση που θα προκριθεί από το διαγωνισμό, η ΠΑΕ εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, "... εφόσον η λύση αυτή αφενός θα κάλυπτε τις απαιτήσεις της ΠΑΕ κι αφετέρου θα είχε ολοκληρωμένο χρηματοδοτικό σχέδιο". Υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 22 μήνες από την κατεδάφιση του σταδίου "Νίκος Γκούμας" και καταλήγει λέγοντας ότι "... δεν πιστεύουμε ότι η διοίκηση της Ερασιτεχνικής θα είχε κανένα λόγο να αρνηθεί μια άμεσα υλοποιήσιμη λύση στο πρόβλημα του γηπέδου".

    Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες της μίας προτάσεις που να πληρούν τις απαιτήσεις της προκήρυξης, η ΠΑΕ ξεκαθαρίζει ότι θα τις παραπέμψει στην Ερασιτεχνική που θα έχει την τελική επιλογή.

    Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί λύση που θα υποβληθεί εκτός διαγωνισμού, ούτε και μετά την καταληκτική ημερομηνία της 10ης Μαΐου. Αφήνει πάντως ένα "παράθυρο" ανοιχτό, για την περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος ζητήσει λίγες ημέρες παράταση, ώστε να ολοκληρώσει την πρότασή του.

    Τέλος, για όσους υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός γίνεται για "ξεκάρφωμα" και ότι είναι ήδη προαποφασισμένο να κηρυχθεί άγονος, η ΠΑΕ επισημαίνει: "Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοικτός. Οποιοσδήποτε το πιστεύει αυτό, δεν έχει παρά να υποβάλει μια πρόταση στο διαγωνισμό, ώστε να μας εκθέσει όταν την απορρίψουμε. Όσοι τα λένε αυτά προσπαθούν να αποθαρρύνουν όσους θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, προκειμένου είτε να αποδυναμώσουν το ενδεχόμενο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε να προωθήσουν με αδιαφανή τρόπο δικές τους λύσεις".

    [13] Μπάσκετ

    Πανιώνιος: Ένας συν και δύο μείον

    9/3/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε χαλαρούς ρυθμούς, συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα του Μεμου Ιωάννιου, για το μεγάλο παιχνίδι με τους "πράσινους" στη Νέα Σμύρνη. Οι "πάνθηρες" θέλουν να συνεχίσουν την "τρελή τους" φετινή πορεία, όντας τρίτοι στο Πρωτάθλημα, αλλά και να διατηρήσουν την πολύ δυνατή τους έδρα, στην οποία έχουν χάσει φέτος μόνο δύο φορές από το Μαρούσι και τη ΜΕΝΤ. Σε αυτή την προσπάθεια, τα θετικά για τον προπονητή του Πανιωνίου, ήρθαν από τον Τράβις Ουότσον και τα αρνητικά από τους Ρασάντ Ράιτ και τον Βασίλη Σούλη.

    Έχει ελπίδες

    Ο Ουότσον, είναι ο μόνος σίγουρος για το σημαντικό παιχνίδι, καθώς μετείχε κανονικά στην χαλαρή προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Μέμου Ιωάννου. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στον Ηρακλή στο Ιβανόφειο, λόγω τενοντίτιδας, όμως έδειξε καλύτερα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

    Για τον Ρασάντ Ράιτ, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του. Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν ακολούθησε το σημερινό πρόγραμμα, μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε στην επιγονατίδα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και αύριο, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Απών και ο Σούλης, καθώς υποφέρει από ελαφρύ διάστρεμμα και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ακούνησε" μπάλα ο Τριανταφύλλου

    9/3/2005 11:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει πλέον η κατάσταση του Τάσου Τριανταφύλλου, που κάποια στιγμή αντιμετώπισε ακόμη και το ενδεχόμενο να μπει στο χειρουργείο. Ο επιθετικός του ΟΦΗ, ακολούθησε ειδική θεραπευτική αγωγή, που από ότι φαίνεται από το χειρουργικό τραπέζι τον οδηγεί στο γήπεδο και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να μπει και σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Σήμερα ακολούθησε πρόγραμμα, που περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και δεν αισθάνθηκε την παραμικρή ενόχληση στον αστράγαλο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Αδάμος και Νουαφόρ. Ο πρώτος αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ ο δεύτερος στον αστράγαλο. Και οι δύο αναμένεται αύριο να πάρουν μέρος στην προπόνηση και να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους, για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη.

    [15] Κόσμος

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά Πυρκαγιά στο εργοστάσιο "Νίκας" στα Σκόπια

    9/3/2005 11:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ολοσχερώς καταστράφηκε το εργοστάσιο αλλαντικών της ελληνικής εταιρίας "Νίκας" στα Σκόπια, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην οροφή του κτιρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανόν οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Το εργοστάσιο "Νίκας" στα Σκόπια, απασχολεί 54 εργαζόμενους, καθώς ήταν η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη βιομηχανία αλλαντικών στην ΠΓΔΜ.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με θέμα τις πληρωμές

    9/3/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την δέσμευση πως μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθεί ένα ποσό χρημάτων στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, απέσπασαν σήμερα οι τέσσερις αρχηγοί της ομάδας που συναντήθηκαν με μέλη της διοίκησης. ΟΙ Κατσιαμπής, Πουρσανίδης, Διλμπέρης και Μουράτι συναντήθηκαν με τους Στοφορόπουλο, Αδαμίδη Μαργαρίτη και Φανάρα και συζήτησαν τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν με αποτέλεσμα να πάρουν την παραπάνω υπόσχεση. Στα αγωνιστικά, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτήν δεν συμμετέχουν (ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα) οι Επαλέ, Περπερίδης, Μπακιρτσίογλου, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για τη μάχη με το «τριφύλλι». Μόνος του προπονήθηκε σήμερα και ο Στεφανής, καθώς έχει αρχίσει να υποχωρεί η ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες, ενώ εκτός προγράμματος έμεινε ο επίσης ασθενής Σεγκιρί, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβεί και αύριο. Ο Διαμαντίδης, από την άλλη, που ταλαιπωρείται και αυτός από ίωση, υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι οι ενοχλήσεις που νιώθει στο δεξί γόνατο δεν εμπνέουν ανησυχία.

    [17] Κοινωνία

    Δημιουργία θέσων εργασίας Αυξήσεις 4% στις συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ

    9/3/2005 9:51:00 μμ

    Αυξάνονται κατά 4% οι συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ, μετά από απόφαση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου. Επίσης, το Υπουργείο Απασχόλησης ανακοίνωσε τρια νέα προγράμματα για τη δημιουργία 17.650 θέσων εργασίας, εκ των οποίων οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά γυναίκες.

    ΤΕΒΕ

    Από 1/1/2005 οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 4%, τα κατώτατα όρια συντάξεων καθορίζονται σε 357 ευρώ για τις συντάξεις γήρατος και αναπηρίας και σε 300 ευρώ για τις συντάξεις λόγω θανάτου.

    ΤΑΕ

    Κατά 4% αυξάνουν οι συντάξεις που καταβάλλει από 1/1/2005 το ΤΑΕ, η κατώτερη σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας καθορίζεται στα 414 ευρώ το μήνα, ενώ η κατώτατη σύνταξη λόγω θανάτου στα 374 ευρώ το μήνα.

    ΤΣΑ

    Οι συντάξεις αυξάνουν κατά 4% από την 1/1/2005 και τα κατώτατα όρια τους ορίζονται σε 357 ευρώ για τις συντάξεις γήρατος και αναπηρίας και σε 300 ευρώ μηνιαίως για τις συντάξεις λόγω θανάτου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 March 2005 - 21:55:14 UTC