Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρική αλλαγή
  • [02] Επιστολή Ρέππα για την ορκωμοσία του Προέδρου
  • [03] Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία
  • [04] Νέες διώξεις κατά δικαστικών
  • [05] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ραφήνα
  • [06] Αλλάζουν οι έδρες στη Βουλή
  • [07] Καραμανλής εφ’ όλης της ύλης σε ισπανική εφημερίδα
  • [08] Αιχμές Αντώναρου για την καταστροφή εγγράφων
  • [09] Φονική κακοκαιρία στην Κίνα
  • [10] Συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο ο Βασικός Μέτοχος
  • [11] ΙΚΑ: Σε όλους τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ
  • [12] Ο ΠΣΑΤ καταδίκασε Μπάγεβιτς - Καραγεωργίου
  • [13] Παραιτήθηκε ο Φιλιππίδης
  • [14] Και παίκτης στην "τσιμπίδα των στημένων"
  • [15] Φλερτάρει με Κρέσπο η "Μπάρτσα"
  • [16] Παρελθόν ο Κίγκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι
  • [17] Χωρίς Ριβάλντο και με κούραση
  • [18] Βατή η κλήρωση των Νέων Ανδρών
  • [19] Νέο πρόβλημα με Ιωνικό ΝΦ
  • [20] Περιμένουν δύο στην Ολύμπια
  • [21] 580 ευρώ το μπουκάλι το νερό
  • [22] Ιδανική πρεμιέρα για το Ταεκβοντό
  • [23] Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Ντραγκίσεβιτς
  • [24] Σχέδιο διαφυγής από το κλεινόν άστυ
  • [25] Πολλά τα προβλήματα για Ξάνθη
  • [26] Ξεκίνησε απεργία πείνας ο δήμαρχος

    [01] Πολιτική

    Τελευταίες επαφές στο Προεδρικό Μέγαρο Προεδρική αλλαγή

    11/3/2005 3:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 5:50:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την τελευταία του συνάντηση ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ο Πρωθυπουργός, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο για τον άψογο τρόπο, που άσκησε τα καθήκοντά του καθ΄ όλη τη δεκαετία της θητείας του. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Στεφανόπουλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία, όπως δήλωσε, εξέφρασε στον απερχόμενο Πρόεδρο τα βαθιά αισθήματα τιμής, που αισθάνεται προς το πρόσωπό του και υπογράμμισε την εξαιρετικά θετική παρουσία του στη λειτουργία των θεσμών. Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον κ. Στεφανόπουλο, πραγματοποίησαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Τη σκυτάλη για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα θα παραλάβει ο Κάρολος Παπούλιας σε λιγότερο από 24 ώρες. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο στις 11 το πρωί σε πανηγυρική τελετή στη Βουλή, την οποία θα μεταδώσει απευθείας η ΝΕΤ.

    Κλίμα συγκίνησης

    "Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκφράσω - είμαι βέβαιος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων - τις ευχαριστίες μας για τον άψογο, τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του" δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, προσθέτοντας, πως "ο κ. Στεφανόπουλος, στη δεκαετή θητεία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπηρέτησε με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Πολίτευμα, το θεσμό, τη χώρα, τον Ελληνισμό γενικότερα και γι αυτό πιστεύω δίκαια κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό των πολιτών".

    Ο Πρωθυπουργός προσέφερε ως δώρο στον κ. Στεφανόπουλο μία από τις πρώτες εκδόσεις ποιημάτων του Καβάφη, ενώ στο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες θυμήθηκαν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του Προέδρου. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 25 λεπτά.

    Ο κ. Στεφανόπουλος είχε νωρίτερα μία εγκάρδια και συγκινητική συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Άννα-Ψαρούδα Μπενάκη .

    Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα. Μπενάκη τόνισε, ότι είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον κ. Στεφανόπουλο τα βαθιά αισθήματα τιμής, που αισθάνεται προς το πρόσωπό του, να υπογραμμίσει την εξαιρετικά θετική παρουσία του στη λειτουργία των θεσμών και να του ευχηθεί τη συνέχεια της δημιουργικής παρουσίας του στην κοινωνική ζωή.

    Ο απερχόμενος Πρόεδρος τίμησε την Πρόεδρο της Βουλής με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, ενώ δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά από την κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα ένα δερματόδετο λεύκωμα που περιέχει κείμενα και γκραβούρες σχετικά με την ελληνική μυθολογία, με τίτλο "Ο Ναός των Μουσών".

    "Θεωρήσαμε χρέος μας να αποχαιρετήσουμε επίσημα, μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο για όσα προσέφερε στην πατρίδα μας από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του με τρόπο υποδειγματικό. Στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ευχόμαστε δημιουργική θητεία για το καλό της χώρας μας και του Ελληνισμού" δήλωσε ο κ. Σιούφας , μετά την επίσκεψη στον απερχόμενο Πρόεδρο.

    "Εξαιρετικός πολιτικός"

    Μιλώντας στο ειδικό αφιέρωμα της ΝΕΤ 105.8 για την προεδρική εκλογή, ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης τόνισε, ότι παρά τη μείωση των δικαιωμάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη μεταρρύθμιση του 1986, ο κ. Στεφανόπουλος "εκπροσώπησε το κράτος στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, ενθάρρυνε όταν έπρεπε να ενθαρρύνει και ήταν παρ όλα αυτά Πρόεδρος χαμηλών τόνων. Εύχομαι να είναι και στο μέλλον, όπου και αν βρίσκεται, χρήσιμος στη δημόσια ζωή".

    Σε δηλώσεις του επίσης στη ΝΕΤ 105.8 ο πρώην Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης , υπογράμμισε τη διορατικότητά και τη σταθερότητα με την οποία ο κ. Στεφανόπουλος υποστήριζε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη συμπαράσταση, που έδωσε στον αγωνιζόμενο Κυπριακό Ελληνισμό. "Είναι πράγματι ένας εξαιρετικός πολιτικός και ένας μεγάλος Πρόεδρος", πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστολή Ρέππα για την ορκωμοσία του Προέδρου

    Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία

    [02] Πολιτική

    Δε θα παραστεί στην τελετή ο Θ. Κολιοπάνος Επιστολή Ρέππα για την ορκωμοσία του Προέδρου

    11/3/2005 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 6:57:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Την ανάγκη παρουσίας όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει με επιστολή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Δημήτρης Ρέππας. Στην επιστολή ο κ. Ρέππας τονίζει ότι η παρουσία όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών του κόμματος "αποτελεί δείγμα σεβασμού των θεσμών αλλά και έκφραση τιμής και αγάπης στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια" σημειώνοντας ότι ενδεχόμενες απουσίες μπορεί να "αποτελέσουν αντικείμενο ποικίλων σχολίων και ερμηνειών". Την ίδια ώρα, με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κολιοπάνος, κάνει γνωστό ότι ο ίδιος δε θα παραστεί στην ορκωμοσία του κ. Παπούλια τον οποίο σημειώνει ότι ψήφισε και πιστεύει ότι θα αποδειχθεί άξιος. Ο λόγος της απουσίας του είναι, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι δεν απετράπη, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το ΠΑΣΟΚ, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην τελετή.

    Παρέμβαση Αθανασάκη

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, διαχωρίζοντας την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη συζήτηση για τη σχέση Εκκλησίας-Κράτους. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά δε λύνονται με συγκυριακούς όρους, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη οποιαδήποτε κίνηση απουσίας ή αποχώρησης βουλευτή.

    Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΝ έχουν ήδη δηλώσει ότι θα απόσχουν από την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου.

    [03] Πολιτική

    Το Σάββατο η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία

    9/3/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες ώρες απομένουν πλέον από την αλλαγή φρουράς στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στον προεδρικό θώκο, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος που κατά τη διάρκεια της θητείας του, μιλούσε στις καρδιές αλλά και για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, λέει αντίο στον προεδρικό Μέγαρο, αφήνοντας τη θέση του σε μία άλλη εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής, τον Κάρολο Παπούλια. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το Σάββατο στις 11 το πρωί. Η ΝΕΤ των μεγάλων γεγονότων θα μεταδώσει τηλεοπτικά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και την τελετή παράδοσης-παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Η ΝΕΤ στα μεγάλα γεγονότα

    Από τις 10 το πρωί η Μαρία Χούκλη από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής και οι ρεπόρτερ της ΝΕΤ θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλη την προετοιμασία, το παρασκήνιο και τις τελετουργικές στιγμές της αλλαγής φρουράς στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

    Καλεσμένοι, άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά και εργάστηκαν επί χρόνια με τον Κάρολο Παπούλια και με τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και φίλοι, αφηγούνται προσωπικές ιστορίες και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή και την πολιτική τους διαδρομή.

    Για την άρτια τηλεοπτική εικόνα την οποία η ΝΕΤ θα δώσει POOL σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, και θα διαθέσει δύο ψηφιακά VAN με 18 κάμερες για να καλύψει όλες τις στιγμές έξω από τη Βουλή και τον Αγνωστο Στρατιώτη, τη διαδρομή μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το αντίο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    Η ΝΕΤ θα αναμεταδώσει την εικόνα της επίσημης τελετής μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, από το κανάλι της Βουλής.

    Επιπλέον, 20 ρεπόρτερ της ΝΕΤ με 15 τηλεοπτικά συνεργεία, θα μεταδίδουν με κάθε λεπτομέρεια τις αντιδράσεις των πολιτικών, των συνεργατών και των φίλων των δύο δημοφιλών ανδρών.

    Σε απευθείας συνδέσεις με τα Γιάννενα, την Πωγωνιανή Ιωαννίνων και την Πάτρα οι ανταποκριτές της ΝΕΤ θα μεταφέρουν τον παλμό και την υπερηφάνεια από τους τόπους που μεγάλωσαν οι δύο ηγέτες.

    Στη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν πολλά ρεπορτάζ για τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο που αποχωρεί μετά από 10 χρόνια και για τον Κάρολο Παπούλια, τον Πρόεδρο της επόμενης πενταετίας.

    Περισσότεροι από 150 τεχνικοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι θα βρίσκονται επί ποδός για την άρτια τηλεοπτική κάλυψη του μεγάλου γεγονότος.

    Την γενική ευθύνη και τον συντονισμό έχει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννης Παπουτσάνης.

    Σκηνοθέτης στο Στούντιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ο Νίκος Καλοκαιρινός, στο VAN έξω απο τη Βουλή ο Αντώνης Μπακόλας και στο VAN στο Προεδρικό Μέγαρο η Λένια Τσεκούρα.

    [04] Κοινωνία

    Στην Ολομέλεια του Α.Π. παραπέμπεται ειρηνοδίκης Νέες διώξεις κατά δικαστικών

    11/3/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ακόμη ένας δικαστικός λειτουργός παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ερώτημα του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γιώργου Κάππου, για οριστική απόλυση. Πρόκειται για ειρηνοδίκη ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά για αναξιοπρεπή συμπεριφορά και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, ο κ. Κάππος διαβιβάζει ατομικές προσκλήσεις σε 70 πρωτοδίκες και εφέτες από όλα τα Δικαστήρια της χώρας, για τους οποίους έχει ήδη ζητήσει προληπτικά μετάθεση, λόγω της πολύχρονης παραμονής τους στην ίδια υπηρεσία, ενώ αποφασίστηκε να μετατεθούν προληπτικά και 15 εισαγγελείς.

    [05] Κοινωνία

    Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ραφήνα

    11/3/2005 1:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σεισμική δόνηση με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή της Ραφήνας σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Ο σεισμός, που το μέγεθός του ήταν 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ανατολική Αττική λόγω γειτνίασης με το επίκεντρο. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει και στο παρελθόν ανάλογα σεισμικά δείγματα και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται απόλυτα καθησυχαστικοί.

    [06] Πολιτική

    Θα συνυπολογίζονται και τα λευκά Αλλάζουν οι έδρες στη Βουλή

    11/3/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δεκτή έγινε από το Εκλογοδικείο, η ένσταση της αναπληρωματικής βουλευτού της ΝΔ Πέλλας, Παρθένας Φουντουκίδου και από εδώ και μπρος, όπως έκρινε με πλειοψηφία (6 - 5) το Εκλογοδικείο, πρέπει να συνυπολογίζονται και τα λευκά ψηφοδέλτια στην εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος. Έτσι, η κα. Φουντουκίδου παίρνει τη θέση του πρώην υπουργού και βουλευτή Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πασχαλίδη. Εκτός Βουλής μένει ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Ζαχαράκης και την έδρα του κερδίζει ο Χάρης Τσιόκας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις Σέρρες χάνει την έδρα του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευστάθιος Κουτμερίδης και μπαίνει στη Βουλή ο Αχιλλέας Καραμανλής της ΝΔ. Η απόφαση του εκλογοδικείου αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, χαρακτήρισε δικαστικό παράδοξο την απόφαση.

    [07] Πολιτική

    Στην εφημερίδα ABC Καραμανλής εφ όλης της ύλης σε ισπανική εφημερίδα

    11/3/2005 5:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας στα θέματα της οικονομίας και της εκκλησίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ABC, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για την τρομοκρατία τονίζοντας ότι η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στον κοινό αγώνα με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στο διεθνές σύστημα. "Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη κατά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα", δήλωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σύλληψη των μελών της 17Ν και του ΕΛΑ σημειώνοντας ότι τα μέλη της 17Ν δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

    Προς τη σωστή κατεύθυνση η αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Καραμανλής τονίζει ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι μια Νέα Οικονομική Πολιτική με ορίζοντα το 2010. Στους βασικούς στόχους του κυβερνητικού οικονομικού προγράμματος συγκαταλέγονται η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η επιδίωξη μιας δυναμικής και αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης με ρυθμούς πάνω από 5%, η μείωση της ανεργίας κατά 3% και η σύγκλιση μισθών και συντάξεων προς τον μέσο όρο της Ε.Ε. μέσα στα επόμενα 8 χρόνια.

    "Το έργο μας είναι δύσκολο, κυρίως στα επόμενα δυο χρόνια. Θέλουμε να νοικοκυρέψουμε την Ελλάδα και αισιοδοξούμε ότι θα το καταφέρουμε" υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής.

    Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης.

    "Το κράτος δικαίου είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία. Στο χώρο της Δικαιοσύνης οι αλλαγές είναι ορατές. Με προσωπική μου δήλωση ζήτησα να δρομολογηθούν διαδικασίες αυτοκάθαρσης στην Εκκλησία για την αποκατάσταση του κύρους του θεσμού και της εμπιστοσύνης των πιστών. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

    Σχετικά Links:

    Εφημερίδα ABC

    [08] Κοινωνία

    Που αφορούν στον Βαβύλη Αιχμές Αντώναρου για την καταστροφή εγγράφων

    11/3/2005 7:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Οι σχέσεις του Βαβύλη με μυστικές υπηρεσίες και η παράτυπη καταστροφή εγγράφων της ΕΥΠ, που αφορούσαν στις δραστηριότητες του τον Μάρτιο του 2002, επανέρχονται στην επικαιρότητα μετά την ολοκλήρωση της ένορκης διοικητικής εξέτασης που πραγματοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ παραδόθηκαν την Πέμπτη στη δικαιοσύνη. Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο έχουν καταστραφεί έγγραφα της ΕΥΠ που αναφέρονται στον Βαβύλη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, διευκρίνισε την Παρασκευή ότι το δημοσίευμα προήλθε από χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Με υπονοούμενα δεν γίνεται πολιτική αντιπαράθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ.Μαρκογιαννάκη και σημερινές του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Παράτυπη καταστροφή εγγράφων

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "κατόπιν ένορκης διοικητικής εξέτασης που διεξήχθη κατ΄εντολήν του υπουργού Γ.Βουλγαράκη, ο διευθυντής της ΕΥΠ πρέσβης κ.Κοραντής διαπίστωσε ότι τα δημοσιευμένα έγγραφα και σειρά άλλων κατεστράφησαν στις 13 Μαρτίου 2003 υπό συνθήκες που παρεκκλίνουν των διατεταγμένων και ισχυουσών. Ο διοικητής της ΕΥΠ υπέβαλε στις 9 Μαρτίου 2005 τον φάκελο της ΕΔΕ στον κ. Βουλγαράκη και το πόρισμα απεστάλη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών".

    Ο κ. Αντώναρος συνέστησε συμπληρωματικά να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα με έμφαση στις ημερομηνίες.

    Σε ερώτηση αν αυτό ήταν σε γνώση της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ.Αντώναρος παρατήρησε ότι "αυτό είναι αντικείμενο έρευνας" και συμπλήρωσε πως ο ίδιος κατέθεσε τα στοιχεία της έρευνας που έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα, παρατηρώντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να καταδικάσει κάποιον.

    Σε αλλεπάλληλες συναφείς ερωτήσεις ως προς τη "σκοπιμότητα" ή την "πολιτική ευθύνη" της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ.Αντώναρος παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της έρευνας για να εξαχθούν τα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα - τα οποία πάντως μπορούν να εξαχθούν κι από τους δημοσιογράφους, όπως είπε - αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι "τα έγγραφα καταστράφηκαν με παρέκκλιση από τις συνθήκες και τους κανονισμούς".

    "Δεν λένε τα πράγματα όπως έχουν"

    Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε τα δύο κυβερνητικά στελέχη ότι αφήνουν υπονοούμενα, γιατί δεν έχουν συνηθίσει να λένε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν και δεν θέλουν να αναλαμβάνουν και την ευθύνη αυτών που λένε. Αν τα κάνουν συγκεκριμένα, πρόσθεσε, από υπονοούμενα θα γίνουν συκοφαντίες.

    Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι οι σημερινοί υπουργοί μπορούν και πρέπει να κάνουν οποιαδήποτε αξιόπιστη έρευνα σε βάθος και να πουν όλη την αλήθεια. Η θέση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, είναι όλα που αφορούν την υπόθεση αυτή να γίνουν γνωστά στον ελληνικό λαό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαβύλη

    [09] Κόσμος

    Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί Φονική κακοκαιρία στην Κίνα

    11/3/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στη δίνη της κακοκαιρίας ζει η νοτιοδυτική Κίνα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, ενώ ακόμη δέκα αγνοούνται. Οι σφοδρές χιονοθύελλες και βροχοπτώσεις σαρώνουν την αυτόνομη περιοχή Λίζου στην επαρχία Γιουνάν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει τα 96 εκατοστά. Από τη δριμύτητα των καιρικών φαινομένων έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση. Ανεπανόρθωτες ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά σπίτια, ενώ πολλά κοπάδια και σοδειές έχουν καταστραφεί.

    [10] Οικονομία

    Επανέλαβε ο Ευ. Αντώναρος Συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο ο Βασικός Μέτοχος

    11/3/2005 4:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 6:48:11 μμ)

    Συντάκτης:

    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τις εξελίξεις στο θέμα του Βασικού Μετόχου καθώς το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε, την Πέμπτη, την εισήγηση του υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου. "Σημαντική επιτυχία επί του θέματος" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, την αποδοχή της πρότασης Ρουσόπουλου, η οποία στοχεύει στη διαφάνεια στην πληροφόρηση των πολιτών αλλά και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ. Ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι ο νόμος είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ συμβάλλει αποφασιστικά στη διασφάλιση και στην καταπολέμηση της διαπλοκής. Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία επίσημης αλληλογραφίας μεταξύ της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης για το Βασικό Μέτοχο, ενώ το θέμα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

    "Δεν υπάρχει ανάμειξη του Πρωθυπουργού στο θέμα"

    Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού, την ερχόμενη Τετάρτη, στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ε.Ε., Εμανουέλ Μπαρόζο, δε σχετίζεται με το θέμα του Βασικού Μετόχου.

    "Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του Πρωθυπουργού επί του θέματος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος, ενώ έκανε γνωστό ότι την επόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν, σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης, θέματα, αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί σε ό,τι αφορά το άρθ.14 παρ.9 του Συντάγματος και τον Ν.3021 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη των κ. κ. Παυλόπουλου, Ρουσόπουλου και Φώλια στον κ. Σάουμπ, ο κ. Αντώναρος είπε ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θέσεις της Ελλάδας επί του Βασικού Μετόχου.

    Σκληρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ

    Τραγέλαφο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θέμα του Βασικού Μετόχου προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα ζήτημα το οποίο δημιούργησε για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης και εμπάθειας και το οποίο την οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.

    [11] Οικονομία

    ΙΚΑ: Σε όλους τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ

    11/3/2005 5:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ που είχαν καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθούν τα αναδρομικά του επιδόματος του ΛΑΦΚΑ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ. Στην ανακοίνωση, προστίθεται ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν ακόμη και στους συνταξιούχους του Ιδρύματος για τους οποίους είχαν υπάρξει απορριπτικές αποφάσεις, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "οι μέχρι σήμερα απορριπτικές αποφάσεις του ΙΚΑ [] δεν πρόκειται να επηρεάσουν την καταβολή και σε αυτούς των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε πέντε δόσεις τα αναδρομικά

    Σχετικά Links:

    Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο ΠΣΑΤ καταδίκασε Μπάγεβιτς - Καραγεωργίου

    11/3/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, που μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, λόγω δημοσιεύματος εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, καταδίκασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), σε έκτακτη συνεδρίασή του. Ο ΠΣΑΤ καταδίκασε επίσης και την στάση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Νίκου Καραγεωργίου, που με αφορμή τη στάση του συναδέλφου του, αποχώρησε από την αίθουσα Τύπου. Το συνδικαλιστικό όργανο των Αθλητικών Συντακτών, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφού πρώτα έλαβε γνώση του θέματος, αλλά και μετά από την επιστολή-καταγγελία 30 Αθλητικών Συντακτών της Θεσσαλονίκης.

    Καταδίκη και της αθλητικής εφημερίδας

    Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καταδίκασε το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας, για το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "ρίχνει λάδι στη φωτιά".

    Συστήνει επίσης στα μέλη του να τηρούν τις αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας, να συμβάλουν από τα ΜΜΕ που εργάζονται στην ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος και στον περιορισμό της βίας στα γήπεδα και να διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά, ενώ διατρανώνει την αντίθεσή του σε κάθε είδους "εμπρηστικά πρωτοσέλιδα".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παραιτήθηκε ο Φιλιππίδης

    11/3/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, καθώς σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού Ανέστης Φιλιππίδης κατέθεσε την παραίτησή του στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό ο οποίος την έκανε αποδεκτή. Αιτία οι δηλώσεις, του τέως πρόεδρου πλέον σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, περί στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και η θέση που πήρε για την διαιτησία του αγώνα ΠΑΟΚ Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο περί εντεταλμένης υπηρεσίας του διαιτητή Ζωγράφου, με στόχο την ευνοϊκή μεταχείριση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο κ. Φιλιππίδης, παρέδωσε ο ίδιος την παραίτησή του εγγράφως στον κ. Ορφανό που με ανακοίνωσή του τον ευχαρίστησε "για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του και την πολύ καλή συνεργασία".

    Το κείμενο της παραίτησης

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

    Στη δεκάμηνη πορεία μου στην προεδρία της ΟΠΑΠ Α.Ε, έθεσα ως σκοπό την απόκτηση κορυφαίας τεχνολογίας και την αυτονόμηση της ΟΠΑΠ Α.Ε και επικεντρώθηκα σε μια επιχειρησιακή διοίκηση με στόχο:

    Α. την αύξηση των οικονομικών μεγεθών, που ως αποτέλεσμα είχε την εκτίναξη της τιμής της μετοχής (από 15.70 Ε Μάιος 2004 σε 23,50 Ε Μάρτιος 2005), την αλματώδη βελτίωση των εσόδων ( από 2,3 δις Ε το 2003 σε 3,3 δις Ε το 2004), το διπλασιασμό των κερδών, καθώς και τον υπερδιπλασιασμό του μερίσματος των μετοχών (από 0,7 Ε το 2003 σε 1,48 Ε το 2004)

    Β. τη χαρτογράφηση και οριοθέτηση των αναγκαίων μέτρων, που διασφάλισαν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της ΟΠΑΠ Α.Ε, με παράλληλη εφαρμογή μηχανισμών ελέγχου της αποτελεσματικότητάς της και τις δυνατότητές της για άμεση προσαρμογή της στις ανάγκες του Έλληνα πολίτη- παίκτη και

    Γ. την ορθολογική διαχείριση των πόρων, την εξάλειψη της σπατάλης και τη βέλτιστη αξιοποίηση -μέσω ανταποδοτικότητας- των κονδυλίων της.

    Τα αποτελέσματα της πιο πάνω προσπάθειας είναι καταγεγραμμένα και μετρήσιμα.

    Η περαιτέρω βελτίωση των ανωτέρω επιβάλλει την αποκλειστική προσοχή και πλήρη απασχόλησή μου με καθημερινή παρουσία στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

    Αυτό, όμως, δεν μου το επιτρέπουν οι διοικητικές μου υποχρεώσεις, ως Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι ακαδημαϊκές μου δεσμεύσεις, ως τακτικού καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς και η επιβεβλημένη διεθνής παρουσία μου στον επιστημονικό χώρο του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύω.

    Ευχαριστώντας για τη μέχρι σήμερα αγαστή μας συνεργασία, παρακαλώ δεχθείτε κ. Υφυπουργέ, την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

    Ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

    Με σημερινή ανακοίνωσή της εξάλλου η διοίκηση του ΟΠΑΠ, διαβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι "ουδέποτε περιήλθαν σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου, ως οργάνου συλλογικού, είτε και σε γνώση οποιουδήποτε από τα μέλη που το συγκροτούν, ομοίως δε και σε γνώση οποιουδήποτε στελέχους ή οποιασδήποτε υπηρεσίας του, στοιχεία ή έστω πληροφορίες περί ενδεχόμενης προσυνεννόησης που, άμεσα ή έμμεσα, να αφορούν έστω και σε ένα αγώνα εξ εκείνων, οι οποίοι έχουν περιληφθεί κατά καιρούς τόσο στα Δελτία ΠΡΟ-ΠΟ και ΠΡΟΠΟ ΓΚΟΛ, όσο και σε εκείνα του Στοιχήματος".

    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι "τόσο το επενδυτικό κοινό, όσο και οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς της, περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους την εταιρία και τις δραστηριότητές της, οι οποίες εξελίσσονται πάντα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και οι επιχειρησιακές της ανάγκες επιβάλλουν".

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΟΠΑΠ αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, έχοντας ανακοινώσει για τη χρήση του 2004 κέρδη προ φόρων 736 εκατ. ευρώ (βάσει ελληνικών λογιστικών προτύπων).

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και παίκτης στην "τσιμπίδα των στημένων"

    11/3/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτή τη φορά, η Γερμανική Ομοσπονδία, προχώρησε στη σύλληψη ενός ποδοσφαιριστή της Τσέμνιτσερ (ομάδα Γ΄ κατηγορίας), ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Στέφεν Καρλ, ο οποίος είναι ο πρώτος παίκτης που συλλαμβάνεται για την πολύκροτη υπόθεση των "στημένων παιχνιδιών" στη Γερμανική Λίγκα. Το ένταλμα σύλληψης του ποδοσφαιριστή εκδόθηκε στο Βερολίνο και ο Καρλ πιάστηκε με την κατηγορία της εμπορικής και οργανωμένης απάτης.

    Στοιχεία για την Ελλάδα

    Στο προσκήνιο για την περίπτωση ελληνικών αγώνων που εμπλέκονται στην περιβόητη υπόθεση "Χόιτσερ", επανήλθε σήμερα η ΕΠΟ. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Παπαγγελόπουλο πρώτα στοιχεία που έφθασαν στην ομοσπονδία από την αντίστοιχη της Γερμανίας, και αφορούν την εμπλοκή αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φλερτάρει με Κρέσπο η "Μπάρτσα"

    11/3/2005 2:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Αργεντίνος άσος της Μίλαν, Ερνάν Κρέσπο, που με δύο δικά του γκολ, ένα σε κάθε ματς των "16" του Τσάμπιονς Λίγκ "πέταξε έξω" από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα προτίθεται να προσφέρει στην Τσέλσι, που διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη, 12 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, αφού όπως όλα δείχνουν δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού της λονδρέζικης ομάδας Ζοσέ Μουρίνιο. Σύμφωνα πάντως με τον μάνατζερ του παίκτη, Φερνάντο Χιντάλγκο, η Μίλαν ενδιαφέρεται να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Κρέσπο μέχρι το 2009.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παρελθόν ο Κίγκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι

    11/3/2005 12:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ "πλήρωσε" ο Άγγλος τεχνικός Κέβιν Κίγκαν, ο οποίος χθες, ένα χρόνο πριν από την κανονική λήξη του συμβολαίου του έλυσε τη συνεργασία του με την αγγλική ομάδα. Ο Κίγκαν, που το τελευταίο διάστημα ζούσε υπό ένα συνεχές κλίμα αμφισβήτησης έλυσε το συμβόλαίο του κοινή συναινέση σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Σίτι. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης στον πάγκο των "πολιτών", στους οποίους χρεή τεχνικού μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκτελέσει ο πρώην συνεργάτης του Κίγκαν, Στιούαρτ Πιρς.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Ριβάλντο και με κούραση

    11/3/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απών από το παιχνίδι στο Γήπεδο Καραϊσκάκη θα είναι ο "Ρίμπο". Ο Βραζιλιάνος μέσος των "ερυθρολεύκων" που αποχώρησε τραυματίας από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής και σήμερα έκανε θεραπεία χωρίς να πάρει μέρος στην προπόνηση. Έτσι ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή, ενώ τη θέση του Βραζιλιάνου αναμένεται να πάρει ο Τζιοβάνι. Απών από το ματς με τους "κιτρινόμαυρους" και ο Τάσος Πάντος που θα απουσιάσει λόγω καρτών.

    Θέμα κόπωσης

    Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για τα προβλήματα μικροτραυματισμών από το παιχνίδι με τους Άγγλους. Συγκεκριμένα, Μαυρογενίδης, Στολτίδης και Οκκάς, οι οποίοι υπέστησαν κάποια χτυπήματα, δεν προπονήθηκαν και έκαναν θεραπεία, όμως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και συμπεριελήφθησαν στην αποστολή.

    Το μόνο που προβληματίζει τον "Ντούσκο" είναι η κούραση των παικτών του, μετά την χθεσινή τους προσπάθεια με τους "ανθρακωρύχους" και για αυτό, στη σημερινή προπόνηση, δεν ζόρισε πολύ τους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, σε όσους αγωνίστηκαν το πρόγραμμα ήταν περισσότερο για χαλάρωμα.

    Αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή, ο Μπάγιεβιτς δεν προτίθεται να κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως προείπαμε, τη θέση του Ριβάλντο θα πάρει ο Τζιοβάνι, ενώ κατά τα άλλα, ακόμα είναι υπό σκέψη για το αν θα επιλέξει και πάλι το 3-5-2 ή αν θα επανέλθει στο 4-4-2, αφήνοντας έξω τον Κωστούλα και βάζοντας στη θέση του τον Καφέ.

    Σίγουροι για τηναρχική ενδεκάδα θεωρούνται οι Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Οκκάς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιάννου, Βάλλας, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Καφές, Καστίγιο, Φιλιππάκος, Ντ Ακόλ.

    Ικανοποιητική η πορεία του Πατσαντζόγλου

    Όσον αφορά την εξέλιξη για έναν από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τον Χρήστο Πατσατζόγλου, φαίνεται πως τα πράγματα εξελίσσονται καλά. Σύμφωνα με την διαπίστωση που έκανε ο Φιλανδός γιατρός που χειρούργησε τον παίκτη, η μετεγχειρητική περίοδος εξελίσσεται ομαλά και εκτιμά πως αν συνεχιστεί ικανοποιητικά η αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή, τότε σε δύο μήνες θα είναι σε θέση να πάρει μέρος στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

    [18] Μπάσκετ

    Βατή η κλήρωση των Νέων Ανδρών

    11/3/2005 1:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μακριά από τα "μεγαθήρια" της διοργάνωσης έμεινε στη σημερινή κλήρωση του παγκόσμιου πρωτάθληματος Νέων ανδρών, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στις πόλεις Κόρντοβα και Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής, από 5 έως 15 Αυγούστου 2005 τα "ελληνικά χρώματα" θα αντιμετωπίσουνε στο πλαίσιο των αγώνων του Α ομίλου την οικοδέσποινα ομάδα της "μπιανκοσελέστε", την Αυστραλία, τον Καναδά, το Ιράν και το Ισραήλ. Αντίθετα όμιλος "φωτιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Β όμιλος, ο οποίος απαρτίζεται από τις ΗΠΑ, Λιθουανία, Νιγηρία, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Σλοβενία. Οι διεθνείς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και οι υπόλοιπες ομάδες του Α ομίλου θα έχουνε ώς έδρα την Κόρντομπα, ενώ ο άλλος όμιλος θα διεξαχθεί στην Μαρ Ντελ Πλάτα, όπου θα φιλοξενηθεί η επόμενη αλλά και η τελική φάση της διοργάνωσης.

    [19] Μπάσκετ

    Νέο πρόβλημα με Ιωνικό ΝΦ

    11/3/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος υποβιβασμού στην Α2 και η ΚΑΕ Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα, έστειλε σήμερα επίσημη επιστολή Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ με την οποία ζητάει την αναστολή της χθεσινής απόφασής της για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, αν ο Ιωνικός δεν προσκομίσει νέα εγγυητική μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Αυτή αναμένεται να εκδικαστεί σε 10 μέρες και ν δε γίνει αυτό και το αίτημα των "μπλε" δεν γίνει αποδεκτό, τότε θα έχει χρονικό περιθώριο πέντε ημερών για να καταβάλλει τη νέα εγγυητική επιστολή.

    Το χρονικό

    Εχτές οι άνθρωποι του Ιωνικού αιφνιδιάστηκαν, όταν τους ζητήθηκε να προσκομίσουν νέα εγγυητική επιστολή στα αρχικά οφειλόμενα προς τον Τζανή Σταυρακόπουλο, τα οποία δεν ήταν 34.000 αλλά 86 χιλιάδες ευρώ. Οι άνθρωποι της ΕΑΑ ζήτησαν νέα εγγυητική επιστολή, αφού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ λόγω οφειλών σε παίκτες της.

    Αυτό συνέβη, αφού τα λεφτά, ειδικά από τον πρώην παίκτη ήταν περισσότερα, ενώ δεν είχε τεθεί και η τελευταία δόση του Μαρτίου προς τον μπασκετμπολίστα, (ήταν η 20η και απομένουν άλλες τέσσερις των 4.000 ευρώ). Ο Ιωνικός με τη σειρά του είπε πάντως πως τα χρήματα θα καταβληθούν.

    Όμως η ουσιαστική αύξηση των οφειλομένων ήταν το νέο στοιχείο που καίει την ομάδα της ΝΦ. . Ο Ιωνικός θα πρέπει να καταβάλλει ισόποση εγγυητική επιστολή με την αρχική, δηλαδή το ποσό των 86.000 ευρώ. Η ΕΕΑ αφαίρεσε το ποσό των 34.000 ευρώ από την εγγυητική του Σεπτεμβρίου και κρατά το υπόλοιπο για την περίπτωση που υπάρξουν νέες προσφυγές κατά του Ιωνικού. Αν αυτό δε γίνει, τότε θα του αφαιρεθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 ανδρών.

    Φταίει ο εκπρόσωπος

    Η έντονη δυσαρέσκεια στον Ιωνικό έχει ως αποδέκτη τον νομικό εκπρόσωπο του Τζανή Σταυρακόπουλου, κ. Πετράτο. Στον Ιωνικό θεωρούν πως ο Πετράτος έπραξε υστερόβουλα για να πετύχει την είσπραξη τόκων από το συνολικό ποσό των 24.000 ευρώ (εκκρεμούσαν έξι δόσεις των 4.000 ευρώ) και θεωρούν απαράδεκτη τη συμπεριφορά του γιατί τόσο ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Βοϊλής, όσο και ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, τον είχαν ενημερώσει για την καθυστέρηση της 19ης δόσης (έπρεπε να έχει καταβληθεί στις 3 Μαρτίου) και του είχαν ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία άμεσα αποπληρωμής της.

    Ο Παναγιώτης Βοϊλής είχε μιλήσει με τον εκπρόσωπο του παίκτη την 1η Μαρτίου, δύο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία καταβολής της δόσης, τον είχε ενημερώσει για το Δ.Σ. που εκκρεμούσε με θέμα τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων των μελών και κατόπιν συνεννόησης ο Πετράτος είχε στείλει τη σύμβαση με φαξ στον Βοϊλή. Χθες το πρωί, πριν συνεδριάσει η ΕΕΑ και εν τη αγνοία του Ιωνικού για προσφυγή Σταυρακόπουλου στην ΕΕΑ, ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του Σταυρακόπουλου πως η δόση θα κατατεθεί με έμβασμα από την Εγνατεία Τράπεζα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Στον Ιωνικό μιλούν για παραπλάνηση από πλευράς του Πετράτου από τη στιγμή που την ώρα που μιλούσε με τον νομικό εκπρόσωπο της ΚΑΕ είχε καταθέσει προσφυγή.

    [20] Μπάσκετ

    Περιμένουν δύο στην Ολύμπια

    11/3/2005 6:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύο σημαντικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, εν όψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης των Θεσσαλών με τον Γηραιό. Οι Φράνκο Νάκιτς και Νταβός Πεϊτσίνοβιτς, πραγματοποίησαν χαλαρή προπόνηση, και παρ ότι τέθηκαν στην αποστολή, θα εξαρτηθεί λίγο πριν την αναμέτρηση η χρησιμοποίηση τους από τον Έλληνα τεχνικό.

    Πιο σίγουρος ο Νάκιτς

    Ο πολύπειρος γκαρντ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα στο δάχτυλο, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι πονάει.

    Όσο για τον Πεϊτσίνοβιτς, τέθηκε στην αποστολή, αλλά ακόμα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα από τη θλάση στη γάμπα και αύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί. Στην την αυριανή προπόνηση θα προσπαθήσει να μπει σε φουλ ρυθμούς και εκεί θα εξαρτηθεί το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ή όχι.

    Ο προπονητής των "πορτοκαλί" μίλησε για τους δύο παίκτες αλλά και για την αναμέτρηση με τους "κυανόλευκους".

    "«Δουλεύουμε πολύ καλά σαν ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε χτυπηθεί από τραυματισμούς. Με προβληματίζει το γεγονός ότι, ενώ έχουμε οκτώ ημέρες μαζί μας τον Πεϊτσίνοβιτς, ουσιαστικά ακόμη δεν έχει κάνει προπόνηση και τον έχουμε δει μόνο με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο. Παρ όλα αυτά, με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα πάρουμε τη νίκη, που θέλουμε τόσο πολύ".

    [21] Βόλεϊ

    580 ευρώ το μπουκάλι το νερό

    11/3/2005 5:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα μπουκάλι νερό κοστολογείται σύμφωνα με τις τιμές που δίνει το υπουργείο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με 0,50 ευρώ, άσχετα με το πόσο πωλείται σε καντίνες εστιατόρια και λοιπά μέρη Το ίδιο μπουκάλι νερό όμως κόστισε 580 ευρώ στον Παναθηναϊκό όχι γιατί το πούλησε υπερκοστολογημένα σε κάποια καντίνα του κλειστού της Γλυφάδας, αλλά γιατί κάποιος οπαδός του είχε την έμπνευση όχι να το πιει αλλά να λούσει με αυτό τους παίκτες του Ολυμπιακού στο μεταξύ τους ντέρμπι. Το γεγονός έγινε κατά τη διάρκεια του 5ου σετ, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για τρία λεπτά, ενώ ο αθλητικός δικαστής έλαβε και υπόψη του για την τιμωρία και το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του ματς ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά των "ερυθρολεύκων".

    Πρόστιμο και στο Ρέθυμνο

    Ακόμη, πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στο Ρέθυμνο γιατί φίλαθλοί του πέταξαν νερό στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με το Μίλωνα (5/3) και διεκόπη το ματς για δύο λεπτά.

    Αντίθετα, ο αθλητής του Μίλωνα, Α. Ψάρρας και το σωματείο του, απαλλάχθηκαν. Ο Ψάρρας είχε κληθεί γιατί, όπως προέκυψε από την έκθεση του γυμνασίαρχου, προκάλεσε τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας με άσεμνη χειρονομία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε απολογία ΠΑΟ, Μίλων, Ρέθυμνο

    [22] Ιδανική πρεμιέρα για το Ταεκβοντό

    11/3/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη συμμετοχή 350 αθλητών από 37 χώρες, ξεκίνησε σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό εφήβων και νεανίδων, με τα ελληνικά χρώματα να κάνουν ιδανική πρεμιέρα αφού συνολικά κατέκτησαν δύο μετάλλια. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Μιχάλογλου στην κατηγορία των -52 κιλών ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού στον τελικό ηττήθηκε 9-2 από τη Ρωσίδα Σβετλάνα Μπεκέροβα και ενώ από το δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση αγωνιζόταν τραυματίας. Ακόμη το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα -59 κιλά η Μένια Πεχλιβανίδου, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των εφήβων, ο Νίκος Μήτσιος κατετάγη πέμπτος.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Ντραγκίσεβιτς

    11/3/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά τον Βασίλη Καρατζά η διοίκηση της ΠΑΕ Καλλιθέας, προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου και του Ράικο Ντραγκίσεβιτς, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι και συμφώνησαν να το ανανεώσουν για ένα χρόνο ακόμη. Οι κινήσεις γίνονται μέσα στο πλάνο που έχουν διαμορφώσει ο Σαλευρής και ο προπονητής της ομάδας Τάκης Λεμονής, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα η διοίκηση ασχολείται και με το θέμα του Άριαν Σέτα, που εδώ και καιρό απέχει από τις υποχρεώσεις του και βρίσκεται σε διαμάχη με την ΠΑΕ. Ο Αλβανός αμυντικός κλήθηκε και πάλι σε απολογία και τον περιμένει νέα διακοπή συμβολαίου.

    Η αποστολή με τον Ιωνικό

    Στον αγωνιστικό τομέα, η μοναδική απουσία που θα έχει η αθηναϊκή ομάδα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ιωνικό, είναι αυτή του Λεωνίδα Βόκολου, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τιμωρείται με μια αγωνιστική. Ο Λεμονής δεν υπολογίζει και τον Νοσαφούα Σασούε, καθώς κρίνεται ακόμη ανέτοιμος. Την αποστολή της Καλλιθέας απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές:

    Μπαρτζώκας, Σουλογάνης, Καρατζάς, Τζωρμπατζάκης, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Ντραγκίσεβιτς, Κυριάκος, Ουάνγκα, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Τσίγκας, Νταμπρόφσκι, Πέτκοβιτς, Τελκίνσκι, Πασάς, Κουτσοσπύρος, Γκεοργκίεφ.

    [24] Κοινωνία

    Σχέδιο διαφυγής από το κλεινόν άστυ

    11/3/2005 6:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί ο καιρός να είναι άστατος, αλλά αυτό δεν πτοεί τους Αθηναίους που μαζεύουν αποσκευές και ετοιμάζονται για τη μεγάλη απόδραση από το κλεινόν άστυ, με προορισμό τον καθαρό αέρα και το πράσινο, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Οι πιο προνοητικοί βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για τις δυνάμεις της Τροχαίας που βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να προχωρήσουν μόλις χρειαστεί σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

    Να σημειωθεί πάντως ότι όσοι ταξιδεύουν το πρωί του Σαββάτου καλό θα είναι να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα, καθώς οι κάτοικοι των δήμων Γραμματικού, Μαραθώνα και Βαρνάβα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία χωματερής στην τοποθεσία Μαύρο Βουνό Γραμματικού.

    Την Παρασκευή και το Σάββατο στα αστικά κέντρα της χώρα, και από τις 3 έως τις 9 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, και τη Δευτέρα στο ρεύμα εισόδου, από τις 3 έως τις 11 το βράδυ. Οι άνθρωποι της Τροχαίας με την παρουσία τους σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου θα φροντίζουν να αποθαρρύνουν και να αποτρέπουν τυχόν παραβάσεις. Κι επειδή η εκδρομή πρέπει να τελειώνει με μια ασφαλή επιστροφή, υπενθυμίζεται στους οδηγούς η σημασία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, της τήρησης των κανόνων του ΚΟΚ, καθώς και ότι οδήγηση και αλκοόλ δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ.

    Για τους εντός των Τειχών

    Βέβαια, για όσους δεν προβλέπονται Κούλουμα εκτός των τειχών τα νέα δεν είναι άσχημα. Όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας έχουν στα σχέδια τους εκδηλώσεις με σαρακοστιανά εδέσματα και γλέντι. Στην Αθήνα ο δήμος έχει προγραμματίσει από αύριο, μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Για εκείνους πάλι που προτιμούν για τους εορτασμούς τους οικογενειακούς και φιλικούς κύκλους η Βαρβάκειος αγορά έχει όλα τα καλά. Η ψαραγορά της θα παραμείνει ανοιχτή από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και όλη τη νύχτα της για μεταμεσονύχτια ψώνια. Θα κλείσει στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα, με εξαίρεση ορισμένα προϊόντα που παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Οι λαϊκές θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα κανονικά.

    Άστατος ο καιρός

    Ο καιρός θα παραμείνει κυκλοθυμικός και τοπικά δύστροπος, αλλά αυτό φυσικά είναι δικό του πρόβλημα. Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος, ωστόσο το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμβουλές για ασφαλή Σαρακοστή

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολλά τα προβλήματα για Ξάνθη

    11/3/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ψάχνει να βρει λύσεις ο προπονητής της SKODA, Γιάννης Ματζουράκης. Τέσσερις παίκτες, ένας τραυματίας και τρεις τιμωρημένοι, δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν κόντρα στην ομάδα του Παράσχου, ενώ άλλοι πέντε ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Η πιο σημαντική απουσία, από άποψη τραυματισμού είναι αυτή του Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο αρχηγός της Ξάνθης, τραυματίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας με την Λάρισα και οι εκτιμήσεις έδειξαν θλάση στη γάμπα. Έτσι ο παίκτης των Ακριτών, θα χάσει και την αναμέτρηση, αλλά πολύ περισσότερο θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

    Πολλοί ακόμα

    Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι απουσίες λόγω καρτών. Οι Μπα"ικαρά και Ζαπρόπουλος είναι οι δύο, ενώ αυτή που προστέθηκε την Πέμπτη ήταν του Παρασκευά Άντζα. Ο Έλληνας αμυντικός δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο Κύπελλο, πράγμα που σημαίνει πως ισχύει και για το Πρωτάθλημα και δεν θα αγωνιστεί.

    Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Βλάσση Καζάκη ο οποίος εδώ και δύο μέρες δεν έχει προπονηθεί, έχοντας ανεβάσει πυρετό. Τέλος ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι τραυματίες Κάραμπας, Νικάσιο, Καλασιμπέτα και Κορδονούρης.

    [26] Κοινωνία

    Συνελήφθη ξανά και αφέθηκε ελεύθερος Ξεκίνησε απεργία πείνας ο δήμαρχος

    11/3/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε απεργία πείνας διαρκείας προχώρησε ο δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς κατοίκους της περιοχής και αντιστασιακούς, διαμαρτυρόμενος για την παρεμπόδιση ανέγερσης μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο. Από το πρωί στην περιοχή επικρατεί για δεύτερη ημέρα ένταση. Μάλιστα, δημότες και μέλη του δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σκοπευτήριο, προκειμένου να καθαρίσουν το χώρο και να προχωρήσουν στην ανέγερση μνημείου για την Εθνική Αντίσταση. Τα αίματα άναψαν, όταν αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να μπουν στο χώρο, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Σύλλογο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καισαριανής Θανασης Μπαρτσώκας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν του ασκήθηκε δίωξη. Στο χώρο του Σκοπευτηρίου παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος και επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απεργία πείνας, ενώ τη Καθαρά Δευτέρα αντιπροσωπεία κατοίκων και δημοτικών αρχών θα διαμαρτυρηθούν με πανό έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στη Ραφήνα.

    Ερώτηση στη Βουλή

    Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτησή της για τα επεισόδια και ζητάει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσουν το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά τους οι βουλευτές Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ και Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΝ, που βρέθηκαν το πρωί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, δήλωσαν πως θα καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 March 2005 - 18:06:31 UTC