Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβολή της συζήτησης για το Βασικό Μέτοχο
  • [02] Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά
  • [03] Η δόνηση του τρόμου
  • [04] Ρομπότ - δρομέας
  • [05] Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει για νέο Γραμματέα
  • [06] Στα ίχνη του Βαβύλη
  • [07] Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία
  • [08] "Πρεμιέρα" για το νέο ιρακινό κοινοβούλιο
  • [09] Σφοδρή έκρηξη στη Βαγδάτη
  • [10] Σταδιακή αποχώρηση
  • [11] Στη Βουλή το νέο ν/σ για την Κεφαλαιαγορά
  • [12] Αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις Απριλίου
  • [13] Μειώθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο
  • [14] Του Βοτανικού ο… ΠΑΟ
  • [15] Χωρίς TV το ΑΕΚ-Εργοτέλης
  • [16] "Θυσία να γίνει" ο Ραούλ
  • [17] Οι εκλεκτοί των "Ελπίδων"
  • [18] Πίσω από τα σίδερα βρέθηκε ο Ροζέρ

    [01] Οικονομία

    Κατόπιν επιστολής στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Αναβολή της συζήτησης για το Βασικό Μέτοχο

    16/3/2005 8:02:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα, Τετάρτη, συζήτησης από το Κολέγιο των Επιτρόπων, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, αργά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρουσόπουλος ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης συζήτησης με επιστολή του στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Τσάρλι Μακρίβι, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος γα περαιτέρω συζήτηση του θέματος σχετικά με το άρθρο 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος και τους εκτελεστικούς αυτού νόμους και τη συμβατότητά τους με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση "κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει το θέμα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων", δηλαδή "να προστατευθεί το ελληνικό Σύνταγμα", ενώ επανέλαβε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, δε θα τεθεί το ζήτημα του Βασικού Μετόχου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο ο Βασικός Μέτοχος

    [02] Πολιτική

    Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά

    15/3/2005 7:11:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Η δημοσιονομική προοπτική της ΕΕ, το Δ΄ ΚΠΣ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς και άλλα ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται την άλλη βδομάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Μία ημέρα αργότερα, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αύριο και η τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κολεγίου των Επιτρόπων, όπου θα συζητηθεί ο νόμος για το "βασικό μέτοχο". "Η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κλείσει το θέμα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων", υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αντώναρος ερωτηθείς για τις κινήσεις και τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού, με αφορμή το θέμα του βασικού μετόχου, επί του οποίου όπως τόνισε, ο κ. Καραμανλής "δεν έχει καμία ανάμειξη". Στο μεταξύ, σημαντική βελτίωση στο ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων παρουσιάζει η χώρα μας, καθώς από την αρχή του έτους έχουν εισρεύσει περισσότερα από 670 εκατ. ευρώ.

    Διεργασίες για "βασικό μέτοχο"

    Διεργασίες είχαμε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σχετικά με το μείζον ζήτημα του νόμου για το "βασικό μέτοχο", για το οποίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ως αύριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κολεγίου των Επιτρόπων.

    Η άποψη του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., Σταύρου Δήμα, για περαιτέρω μελέτη του νομοσχεδίου βρήκε πρόσφορο έδαφος στις Βρυξέλλες, ωστόσο, η απόφαση εναπόκειται στις προθέσεις του Προέδρου της Κομισιόν.

    Στην Αθήνα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος δέχθηκε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα του "βασικού μετόχου". Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, πως η κυβέρνηση ζήτησε την αναβολή της σχετικής συζήτησης στο "Κολέγιο των Επιτρόπων" και επανέλαβε ότι ο σχετικός νόμος είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο. "Όλες οι ενστάσεις κι επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί, αναφέρονται κατά κύριο λόγο στο άρθρ.14 παρ.9 του ελληνικού Συντάγματος" είπε και τόνισε πως "κάθε ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το Σύνταγμα. Αυτή η κυβέρνηση το κάνει με μεγάλη αποφασιστικότητα και αφοσίωση, όπως δεν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση - μολονότι είχε δεχθεί επιστολές της Επιτροπής που επέκριναν τον προηγούμενο νόμο και το Σύνταγμα".

    Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας, όπου παρουσιαζόταν επιστολή της κυβέρνησης προς την Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση των τριών Ελλήνων υπουργών με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΕ αρμόδιο για ζητήματα εσωτερικής αγοράς κ. Σάουμπ η κυβέρνηση δήλωσε πως παρέμεινε σε εκκρεμότητα - από ελληνικής πλευράς - η αποστολή δύο γνωμοδοτήσεων, ο κ. Αντώναρος δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε τον ερωτώντα δημοσιογράφο στον υπουργό Εσωτερικών που φέρεται να συνέταξε την επιστολή.

    Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του αντέδρασε στο δημοσίευμα χαρακτηρίζοντας "πρωτοφανές να εγκαλείται εμμέσως η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εσωτερικών για το ότι η επιστολή του προς την ΕΕ, με την οποία ανακεφαλαιώνεται η επιχειρηματολογία υπέρ των ελληνικών θέσεων, που αναπτύχθηκε ενώπιον των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων για το θέμα του "βασικού μετόχου", είναι πληρέστερη απ όσο κάποιοι περίμεναν". "Προφανώς, ορισμένοι ενοχλούνται γιατί η σημερινή Κυβέρνηση υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, και συγκεκριμένα το Σύνταγμα, την έννομη τάξη μας και τη διαφάνεια, και όχι ιδιωτικά συμφέροντα" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Άνοδος της απορροφητικότητας

    Επιταχύνεται ο ρυθμός απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων. Από τις αρχές του έτους εισέρευσαν στη χώρα μας περίπου 670 εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία, με αποτέλεσμα η απορροφητικότητα στα τέλη Φεβρουαρίου να φτάσει το 33,7 % από 32,3 % στο τέλος του προηγούμενου έτους .

    Από τα 23,2 δις ευρώ του συνόλου της κοινοτικής συμμετοχής στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ, απορροφήθηκαν 7,65 δις ευρώ.

    [03] Παράξενα

    Η δόνηση του τρόμου

    16/3/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην ιδέα της σεξοβόμβας "πάγωσε" ένα γερμανικό ταχυδρομείο. Όχι δεν αναστάτωσε τα πλήθη μια αιθέρια ύπαρξη που μπήκε στο ταχυδρομείο, αλλά μια φουσκωτή κούκλα του σεξ, που βρισκόταν μέσα στο πακέτο της στο τμήμα αποστολών και άρχισε να δονείται. Έντρομοι οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς νόμιζαν πως πρόκειται για βόμβα. Οι αστυνομικοί εκκένωσαν τον ταχυδρομείο και έφεραν τον αποστολέα στο γραφείο. Όπως αποκαλύφθηκε, αιτία του συναγερμού ήταν μια ηλεκτρική συσκευή μέσα στην κούκλα. Σύμφωνα με όσα είπε ο αποστολέας, ήθελε να επιστρέψει την κούκλα διότι ήταν ελαττωματική και δονούταν σε λάθος στιγμές. Αν και αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις, η τάξη αποκαταστάθηκε όταν ο αποστολέας αφαίρεσε τις μπαταρίες από την κούκλα και το ελαττωματικό προϊόν επιστράφηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

    [04] Τεχνολογία

    Τρέχει σε ρυθμό τζόκινγκ Ρομπότ - δρομέας

    16/3/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC - Reuters

    Τα πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να ακολουθούν έναν άνθρωπο που τρέχει με ρυθμό τζόγκινγ παρουσιάστηκαν από τη Hitachi. Ο Παλ και ο Τσουμ, όπως ονομάζονται τα δίτροχα ρομπότ της σειράς Emiew, έχουν ύψος 1,3 μέτρα και μπορούν να κινούνται με ταχύτητα 6 χιλιομέτρων ανά ώρα. Τα δύο ανθρωποειδή συστήθηκαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης Τύπου, ενώ θα είναι guest stars στην παγκόσμια έκθεση World Expo 2005, που ξεκινά στα τέλη του μήνα στο Αΐτσι της Ιαπωνίας. Η Hitachi ελπίζει πως τα ανθρωποειδή Emiew θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γραφεία και εργοστάσια εντός έξι ετών, ενώ άφησε πίσω της τα παρεμφερή ρομπότ της Honda και της Sony που τρέχουν για να προλάβουν τους Παλ και Τσουμ.

    Μια ζωή στο τρέξιμο

    Το όνομα Emiew προέρχεται από τα αρχικά της φράσης "excellent mobility and interactive existence as workmate", δηλαδή "εξαιρετική κινητικότητα και διαδραστική ύπαρξη ως συνεργάτης".

    Με αισθητήρες στο κεφάλι, τη μέση και πάνω από τους τροχούς, ο Παλ και ο Τσουμ κινήθηκαν με χάρη και έδειξαν πως ανταποκρίνονται στις εντολές. Τα δύο ανθρωποειδή διαθέτουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο εκατό λέξεων και μπορούν να απασχοληθούν τόσο στη βιομηχανία, όσο και ως υπάλληλοι γραφείου.

    "Θέλω στο μέλλον να μπορώ να περπατάω χωρίς να πέφτω πάνω σε ανθρώπους και αυτοκίνητα", εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους ο Παλ.

    "Θέλουμε να καταστήσουμε τα ρομπότ χρήσιμα για τους ανθρώπους. Εάν τα ρομπότ κινούνταν πιο αργά, οι χρήστες θα εξοργίζονταν", τόνισε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μηχανικής της Hitachi, απαντώντας σε ερώτηση γιατί τα δυο ρομπότ διαθέτουν τροχούς αντί για πόδια.

    "Μάχη" ανθρωποειδών

    Με τους Παλ και Τσουμ η Hitachi κορύφωσε τον ανταγωνισμό με τον Asimo της Honda, που κινείται με 3 χιλιόμετρα ανά ώρα, αλλά και το Qrio, το μικρόσωμο ρομπότ της Sony που τρέχει με 2,4 χιλιόμετρα ανά ώρα. Πίσω έμεινε και το ανθρωποειδές της Toyota που ειδικεύεται στην τρομπέτα.

    Ο Asimo "γεννήθηκε" πριν από περίπου πέντε χρόνια και μπορεί να υποκλίνεται, να χαιρετά, να περπατάει και να ανεβαίνει σκάλες. Έχει ήδη επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, η "τσουχτερή" τιμή του δεν το καθιστά προσιτό στο καταναλωτικό κοινό. Έτσι, η Honda τον νοικιάζει σε μουσεία, εκθεσιακούς χώρους ή διοργανώσεις, οι οποίες το χρησιμοποιούν ως αξιοθέατο.

    Ανάλογες είναι οι δυνατότηες του Qrio, που -εκτός από το τρέξιμο- μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και να απαντά σε απλές ερωτήσεις, ενώ σε περίπτωση πτώσης απλώνει τα χέρια για να προστατέψει στον κορμό του και στη συνέχεια σηκώνεται χωρίς βοήθεια. Η Sony δεν σκοπεύει προς το παρόν να διαθέσει το ρομπότ στην αγορά, όμως, το χρησιμοποιεί σε παρουσιάσεις και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

    Ένα δίποδο ρομπότ που παίζει τρομπέτα αποτέλεσε την "απάντηση" της Toyota, στον αυξανόμενο ανταγωνισμό στο χώρο της ρομποτικής. Το ανθρωποειδές, που δεν έχει "βαπτισθεί" ακόμα, διαθέτει τεχνητά χείλη που εκτελούν λεπτές κινήσεις και μπορεί να φυσά αέρα σε πνευστά όργανα και να πατάει τα κλειδιά με τα μηχανικά του δάκτυλα. Ωστόσο, η εταιρία δεν σκοπεύει να το διαθέσει άμεσα στο εμπόριο.

    Αν και οι πωλήσεις βιομηχανικών και οικιακών ρομπότ ολοένα και αυξάνονται, όπως τουλάχιστον καταδεικνύει η πρόσφατη Παγκόσμια Απογραφή Ρομποτικής για λογαριασμό του ΟΗΕ, μάλλον θα περιμένουμε αρκετά μέχρι να τα δούμε να εργάζονται στο διπλανό γραφείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ζουν" ανάμεσά μας!

    Πάνθεον για ρομπότ-ήρωες

    Σχετικά Links:

    Hitachi

    Asimo

    Qrio

    [05] Πολιτική

    Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει για νέο Γραμματέα

    16/3/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Με την πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου του ονόματος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη θέση του γραμματέα του κόμματος συνεχίζονται οι εργασίες του Εθνικού Συμβούλιο του κινήματος, που συνεδριάζει από το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι η μόνη υποψηφία για τη θέση. Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε και τις προτάσεις του για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Στην εκλογική διαδικασία μετέχουν περίπου 300 στελέχη του κόμματος, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το βράδυ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, με σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε "μικροκομματικό μαγαζί που δεν ξέρει τα προβλήματα του τόπου", και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή καταλογίζοντας του ευθύνη για δώδεκα χαμένους μήνες διακυβέρνησης και για τη δημιουργία αδιεξόδων στα προβλήματα της χώρας.

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση του βασικού μετόχου, την οποία χαρακτήρισε τραγέλαφο, προσθέτοντας ότι το κύρος της χώρα μας έχει δεχτεί πλήγμα σε διεθνές επίπεδο.

    Σχετικά με την απόφαση του Εκλογοδικείου, σύμφωνα με την οποία συνυπολογίζονται στο εκλογικό μέτρο τα λευκά ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα την ανακατανομή εδρών στη Βουλή, έκανε λόγο για "δικαστικό πραξικόπημα" και "μείζον πολιτικό θέμα που αφορά προσωπικά τον ίδιο τον κ. Καραμανλή".

    Εξάλλου, στάθηκε στα θέματα δεοντολογίας και διαφάνειας στο ΠΑΣΟΚ καταδικάζοντας εκ των προτέρων φαινόμενα λειτουργίας που στηρίζονται σε πελατειακές σχέσεις και ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος "στάσεις και συμπεριφορές που θα ανταποκρίνονται σε όσα ζητά ο ελληνικός λαός".

    Ο κ. Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του με τις προτάσεις για τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι διασφαλίζονται οι δύο βασικές αρχές της συνέχειας και της ανανέωσης, ενώ χαρακτήρισε την περίοδο που διανύει το ΠΑΣΟΚ μεταβατική.

    Τα μέλη που πρότεινε για το Πολιτικό Συμβούλιο είναι οι: Νίκος Αθανασάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Αντζελα Γκερέκου, Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαριλένα Κοπά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Πωλίνα Λάμψα, Θάνος Μωραΐτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Θανάσης Τσούρας και Παναγιώτης Φασούλας.

    Πέραν της προτάσεως του κ. Γ. Παπανδρέου, υποψηφιότητα κατέθεσαν για το Πολιτικό Συμβούλιο και οι: Νόρα Κατσέλη, Αντώνης Κοτσακάς, Πάρης Κουκουλόπουλος, Τόνια Μωροπούλου, Παντελής Οικονόμου και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

    Σημειωτέον ότι η σημερινή διαδικασία αφορά την εκλογή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και των 20 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα μέλη που θα στελεχώσουν τις άλλες Επιτροπές θα εκλεγούν σε επόμενη συνεδρίαση.

    Σχετικά Links:

    http://www.pasok.gr/

    [06] Κοινωνία

    Θέμα ημερών η σύλληψη ή παράδοση Στα ίχνη του Βαβύλη

    16/3/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Λίγο πριν τη σύλληψη ή την παράδοση του Απόστολου Βαβύλη φαίνεται πως βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, μετά τον εντοπισμό του στην Ιταλία ή την Αλβανία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από δικαστικές πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν έχουν επικοινωνία μαζί του και ο ίδιος -μέσω των γονιών του που παίζουν ρόλο διαμεσολαβητή- εξέφρασε την πρόθεσή του να παραδοθεί και ζήτησε προστασία από τις αρχές, καθώς φοβάται για τη ζωή του. Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, αναμένεται να παραγγείλει την άσκηση δίωξης σε βάρος του προέδρου Πρωτοδικών, Ευάγγελου Καλούση, αλλά και εναντίον προσώπων που κατέθεσαν σε λογαριασμό του ποσά που φτάνουν τα 80.000 ευρώ. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στην πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη, μετά την απολογία της για παράληψη υποβολής του πόθεν έσχες.

    Παράδοση ή σύλληψη;

    Σε περίπτωση που ο Βαβύλης παραδοθεί, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών λόγω του εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του από το 1999 και αφορά διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ελένη Σωτηροπούλου η οποία ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και θα εξεταστεί ως μάρτυρας.

    Σε περίπτωση σύλληψής του στο εξωτερικό υπάρχουν δύο εκδοχές: αν συλληφθεί σε κράτος - μέλος της Ε.Ε. θα δρομολογηθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα, ενώ αν η σύλληψη γίνει σε χώρα εκτός Ε.Ε. τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζεται από διακρατικές συμφωνίες.

    Την ίδια ώρα, επανέρχεται στο προσκήνιο η Ζωή Παπαδήμα, η οποία πριν από περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πως κατέχει επιστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη δράση του Βαβύλη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι", υποστήριξε πως το έγγραφο περιέχει τις ευχαριστίες του Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Ελλάδας για την βοήθεια που προσέφερε η ομάδα Βαβύλη στην εκλογή του κ. Ειρηναίου. Ωστόσο, δικαστικές πηγές τόνισαν στην ΝΕΤ πως η κ. Παπαδήμα δεν έχει καταθέσει, παρότι έχει κληθεί, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της πως το έγγραφο είναι σε γνώση των αρχών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στενεύει ο κλοιός για τον Βαβύλη

    [07] Κόσμος

    29 σκοτώθηκαν και 23 διασώθηκαν Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία

    16/3/2005 3:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 4:25:34 μμ)

    Συντάκτης:

    Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ρωσία, όταν ένα Αντόνοφ-24 κατά τη διάρκεια προσγείωσης του συνετρίβη κοντά στην πόλη Βαραντέι, στην αυτόνομη περιοχή Νένετς. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι 29 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρήκαν 23 διασωθέντες. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Βίκτορ Μπέλτσοφ στο Αντόνοφ επέβαιναν 45 εργαζόμενοι στην πετρελαιοπαραγωγό αυτή περιοχή και 7μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το αεροπλάνο έπιασε φωτιά όταν το ένα φτερό του χτύπησε στο έδαφος και αποκόπηκε κατά την προσγείωση.

    [08] Ιράκ

    Εκρήξεις στην "Πράσινη Ζώνη" "Πρεμιέρα" για το νέο ιρακινό κοινοβούλιο

    16/3/2005 11:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 1:57:33 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου εδώ και μισό αιώνα κοινοβουλίου του Ιράκ, στη Βαγδάτη, δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου που οδήγησε στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. Οι 275 βουλευτές που εξελέγησαν στις 30 Ιανουαρίου από 8.000.000 ψηφοφόρους, δεν συνεδρίασαν στην έδρα του προηγούμενου κοινοβουλίου αλλά στο συνεδριακό Μέγαρο, που βρίσκεται εντός της φρουρούμενης "Πράσινης Ζώνης". Η συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε 90 λεπτά, είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν εξελέγη ούτε ο πρόεδρος του σώματος ούτε το προεδρικό συμβούλιο, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρία βλήματα όλμου εξερράγησαν στο κέντρο της Βαγδάτης κοντά στην "Πράσινη Ζώνη".

    Σιίτες και Κούρδοι στην εξουσία

    Όρθιοι, οι 275 βουλευτές δήλωσαν μαζί: "Ορκιζόμαστε ενώπιον του Θεού να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να αναλάβουμε πιστά τις ευθύνες μας, να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία του Ιράκ και τα συμφέροντα του λαού".

    "(Ορκιζόμαστε) να διαφυλάξουμε τη γη μας, το νερό μας και τα πλούτη μας, το δημοκρατικό και ομοσπονδιακό σύστημά μας, τις δημόσιες και ιδιωτικές ελευθερίες, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να υπερασπιστούμε το νόμο".

    Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Γάζι αλ Γιάουαρ, δήλωσε από την πλευρά του ότι στις εκλογές τις 30ής Ιανουαρίου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

    "Βρισκόμαστε στις πύλες της δημοκρατίας και της ελευθερίας και έχουμε σημαντικές ευθύνες", δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ιγιάντ Αλάουϊ, απευθύνοντας επίσης έκκληση για τη συμμετοχή όλων στην πολιτική διαδικασία μακριά από το πνεύμα του φανατισμού.

    "Η τελική συμφωνία για τα αξιώματα του προέδρου της χώρας, του πρωθυπουργού και του προέδρου της βουλής, όπως επίσης και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συζητείται ήδη εκτός βουλής", τόνισε ο κουρδικής καταγωγής Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Χοσιάρ Ζεμπαρί. "Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις βασικές πολιτικές παρατάξεις και ελπίζουμε αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό", πρόσθεσε.

    Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του σύγχρονου Ιράκ το 1920, οι Κούρδοι και οι σιίτες - οι δύο κοινότητες που παρέμεναν αποκλεισμένες από τα ανώτατα αξιώματα - θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν εξουσία. Οι Κούρδοι αναμένεται να εξασφαλίσουν την προεδρία του Ιράκ με υποψήφιο τον ηγέτη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, Τζαλάλ Ταλαμπανί και οι σιίτες την πρωθυπουργία με τον υποψήφιό τους, Ιμπραχήμ Τζαφάρι.

    Οι σουνίτες που κατείχαν μέχρι σήμερα τα ηνία της εξουσίας και απείχαν μαζικά από τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου, θα περιοριστούν σε δευτερεύοντα αξιώματα.

    Η εκλογή του προεδρικού συμβουλίου, στο οποίο θα μετέχουν ο πρόεδρος της χώρας και οι δύο αντιπρόεδροι, απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων στη νέα βουλή. Το συμβούλιο θα επιλέξει στη συνέχεια τον πρωθυπουργό με βάση την αρχή της ομοφωνίας.

    Παρά τις συνεχείς προσπάθειες πάντως, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα - η σιϊτική Ενωμένη Ιρακινή Συμμαχία (AUI), που διαθέτει 176 έδρες και οι Κούρδοι με 77 βουλευτές - δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία.

    Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι διαθέτει 40 έδρες και εκείνο του σουνίτη προέδρου Γάζι αλ Γιάουαρ μόλις πέντε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σιιτική κυριαρχία στο Ιράκ

    Εκλογές στη σκιά της βίας

    [09] Ιράκ

    Στα γραφεία της αγγλόφωνης εφημερίδας Μίρορ Σφοδρή έκρηξη στη Βαγδάτη

    16/3/2005 2:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 7:01:32 μμ)

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της αγγλόφωνης εβδομαδιαίας εφημερίδας Μίρορ της Βαγδάτης στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη δεν προκάλεσε θύματα ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν αυτή προκλήθηκε από όλμο ή από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η βομβιστική ενέργεια βρίσκεται το κτίριο του εθνικού θεάτρου και ξενοδοχεία όπου καταλύουν ξένοι επιχειρηματίες. Η Μίρορ της Βαγδάτης, η οποία εκδίδεται από Ιρακινούς, είναι η μοναδική αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα της Βαγδάτης.

    [10] Μ. Ανατολή

    Σταδιακή αποχώρηση

    16/3/2005 12:35:00 μμ

    Δεκάδες μέλη των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών επιβιβάσθηκαν σε δυο λιβανικά λεωφορεία με κατεύθυνση την κοιλάδα Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου, Σύριοι αξιωματικοί ολοκλήρωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από το αρχηγείο τους στη Βηρυτό.

    [11] Οικονομία

    Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ Στη Βουλή το νέο ν/σ για την Κεφαλαιαγορά

    16/3/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για "την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων, που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς". Σε περίπτωση μάλιστα παραβάσεων προβλέπεται η επιβολή τσουχτερών προστίμων, που φθάνουν μέχρι και τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου μια πληροφορία χαρακτηρίζεται ως "προνομιακή", εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

    α) είναι συγκεκριμένη , δηλαδή:

    αφορά κατάσταση, που υφίσταται ή που ευλόγως μπορεί να αναμένεται ότι, θα υπάρξει ή γεγονός, που έλαβε χώρα ή που ευλόγως μπορεί να αναμένεται ότι, θα λάβει χώρα, και επιτρέπει την συναγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πιθανή επίπτωση αυτής της κατάστασης ή του γεγονότος στις τιμές χρηματοπιστωτικών μέσων ή συνδεδεμένων με αυτά παράγωγων χρηματοπιστωτικών μέσων.

    β) δεν έχει δημοσιοποιηθεί ,

    γ) αφορά, άμεσα ή έμμεσα, έναν ή περισσότερους εκδότες ή ένα ή περισσότερα χρηματοπιστωτικά μέσα,

    δ) η δημοσιοποίησή της θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την τιμή των χρηματοπιστωτικών μέσων, που αφορά ή την τιμή των συνδεδεμένων με αυτά παράγωγων χρηματοπιστωτικών μέσων, δηλαδή πρόκειται για πληροφορία, που ένας συνετός επενδυτής θα αξιολογούσε, μεταξύ άλλων, ως ουσιώδη κατά τη λήψη των επενδυτικών του αποφάσεων.

    Με το νομοσχέδιο απαγορεύεται σε πρόσωπα, τα οποία κατέχουν προνομιακές πληροφορίες, λόγω της ιδιότητάς τους ως μελών των διοικητικών, διευθυντικών, ή εποπτικών οργάνων εκδότη ή λόγω συμμετοχής τους στο κεφάλαιο εκδότη ή λόγω της πρόσβασης, που έχουν στις πληροφορίες αυτές κατά την άσκηση της εργασίας, του επαγγέλματος ή των καθηκόντων τους ή, τέλος, λόγω των εγκληματικών δραστηριοτήτων τους, να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές για να αποκτήσουν ή να διαθέσουν ή να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ή να διαθέσουν, για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό τρίτων, αμέσως ή εμμέσως, χρηματοπιστωτικά μέσα στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές.

    [12] Οικονομία

    Αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις Απριλίου

    16/3/2005 5:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 6:21:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Στις 24 Μαρτίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου εκτός από την σύνταξή τους θα λάβουν τόσο τις προβλεπόμενες αυξήσεις της τάξεως του 4% όσο και τα αναδρομικά των τριών πρώτων μηνών. Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια ώστε να δοθούν και στους δημοσίους υπαλλήλους οι αυξήσεις και τα αναδρομικά με τη μισθοδοσία της 27ης Απριλίου. Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο, στην οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση του μερίσματος 130 χιλιάδων συνταξιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών υπαλλήλων κατά μέσο όρο 7,5% αναδρομικά από 1ης Απριλίου 2004. Στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα καταβληθεί μαζί με τη σύνταξη του Απριλίου, επιπλέον και η τρίτη δόση του επιδόματος ευθύνης ή του επιδόματος των 176 ευρώ, κατά περίπτωση. Η οικογενειακή παροχή στους συνταξιούχους για τρίτο παιδί θα είναι αυξημένη κατά 34% και θα ανέλθει στο ποσό των 47 ευρώ. Η αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 6% μαζί με τα αναδρομικά των μηνών Ιανουαρίου- Απριλίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 22 Απριλίου, με τη σύνταξη του Μαΐου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξήσεις 4% στις συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ

    [13] Οικονομία

    Έπεσε 1% σε σχέση με τον Ιανουάριο Μειώθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο

    16/3/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μείωση εμφανίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το μήνα Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα λοιπόν με την Eurostat μειώθηκε από 4,2% τον Ιανουάριο σε 3,2% το Φεβρουάριο. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 1,9% τον Ιανουάριο σε 2,1% το Φεβρουάριο. Πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6% ενώ στους "25" αυξήθηκε από 2% σε 2,1% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,9%. Τον Ιανουάριο τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Φινλανδία με 0%, τη Δανία με 1%, τη Σουηδία με 1,2% και τη Τσεχία με 1,4% και τα υψηλότερα στη Λετονία με 7%, την Εσθονία με 4,6%, την Πολωνία με 3,5% και την Ουγγαρία με 3,4%. Σε σχέση με τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε δεκαπέντε κράτη - μέλη, μειώθηκε σε οκτώ και παρέμεινε αμετάβλητος στην Ιταλία ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Του Βοτανικού ο ΠΑΟ

    16/3/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά το Γουδί, το Ελληνικό και την παραμονή στην Λεωφόρο, μια άλλη πρόταση ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα (;) ύδατα στο θέμα του γηπεδικού του Παναθηναϊκού. Σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ, η Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε την επιθυμία της να παραχωρηθεί στο "τριφύλλι" έκταση στην περιοχή του Βοτανικού για την κατασκευή γηπέδου της ομάδας. Μετά από αυτό απομένει η επίσημη απάντηση του Παναθηναϊκού σχετικά με το θέμα, που δεν αφορά μόνο τον Βοτανικό αλλά και τις τρεις προηγούμενες επιλογές. Πάντως η ανεπίσημη απάντηση ήρθε από την πλευρά του ερασιτέχνη, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να δηλώνει λίγες ώρες μετά την κ. Μπακογιάννη πως ο ερασιτέχνης αναμένει τις απαντήσεις της ΠΑΕ. Ο κ. Γιαννακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SuperΣΠΟΡ FM, επεσήμανε, "Θα πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυρία Μπακογιάννη, γιατί έδειξε πως το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού την απασχολεί και θέλει από την πλευρά της να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Δυστυχώς το θέμα αυτό έχει τελματώσει και βρίσκεται εκεί που ήταν και πριν από τρεις μήνες. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αναλάβει να πάρει την οριστική απόφαση για το αν το γήπεδο θα γίνει στο Γουδί ή στο Ελληνικό, αλλά τώρα θα πρέπει να λάβει υπόψη της και την πρόταση για το Βοτανικό. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε τα σχέδια από την ΠΑΕ για να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία".

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς TV το ΑΕΚ-Εργοτέλης

    16/3/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται και ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη. Όσο για τις ομάδες της κορυφής της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Καλλιθέα το Σάββατο στις 19:30 και ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο της Κρήτης εναντίον του ΟΦΗ την Κυριακή στις 18:15. Στις 15:30 της Κυριακής η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη. Στα υπόλοιπα ματς, η Ξάνθη ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής στις 17:45 του Σαββάτου απέναντι στην Κέρκυρα, ενώ την Κυριακή δύο αγώνες γίνονται στις 15:30. Ο Ιωνικός υποδέχεται τον Άρη και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Στις 17:30 γίνεται ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Χαλκηδόνα και το πρόγραμμα κλείνει με το Πανιώνιος-Αιγάλεω στις 20:00.

    Το πρόγραμμα

    Σάββατο 19 Μαρτίου 17:45 Ξάνθη-Κέρκυρα ALPHA 19:30 Καλλιθέα-Παναθηναϊκός SUPERSPORT Κυριακή 20 Μαρτίου15:30 Ιωνικός-Αρης 15:30 Ηρακλής-Απ. Καλαμαριάς 15:30 ΑΕΚ-Εργοτέλης 17:30 ΠΑΟΚ-Χαλκηδόνα SUPERSPORT 18:15 ΟΦΗ-Ολυμπιακός SUPERSPORT 20:00 Πανιώνιος-Αιγάλεω ALPHA

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Θυσία να γίνει" ο Ραούλ

    16/3/2005 3:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Οι καιροί ου μενετοί" για τη βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι "μερένγκες" τελειώνουν την αγωνιστική περίοδο χωρίς τίτλο. Το πρωτάθλημα είναι ήδη "καπαρωμένο" από τη Μπαρτσελόνα, ενώ και από το Τσάμπιονς Λιγκ, πρόσφατα η ιπσανική ομάδα αποχαιρέτησε έναν ακόμη φετινό της στόχο, αφού αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους. Σαν ήρωας σε αρχαία τραγωδία, ο αρχηγός της ομάδας Ραούλ δήλωσε στην εφημερίδα ABC ότι είναι έτοιμος να θυσιαστεί προκειμένου να επιστρέψουν οι καλές ημέρες στη "βασίλισσα".

    Πιάνει τη "σκούπα" η βασίλισσα

    "Δεν θέλω να είμαι βάρος. Εάν πρέπει να θυσιαστώ, προκειμένου ο σύλλογος και η ομάδα να επιστρέψουν στην κορυφή, θα το κάνω' τόνισε χαρακτηριστικά ο ο διεθνής Ισπανός άσος, Ραούλ που φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας: "Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν δίνει το μάξιμουμ και δεν καταφέρνει να κατακτήσει τίτλους. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις" τόνισε ο Ραούλ που σύμφωνα με δημοσιεύματα μαζί με τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Λουίς Φίγκο και Ρομπέρτο Κάρλος θα αποτελέσουν παρελθόν την επόμενη σεζόν στο πλαίσιο μιας ανανέωσης που επιχειρή η ομάδα της Μαδρίτης.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι εκλεκτοί των "Ελπίδων"

    16/3/2005 2:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τους εκλεκτούς διεθνείς που θα συμπεριλάβει στις αποστολές των αγώνων με τη Γεωργία και την Αλβανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης. Έτσι στους δύο αγώνες θα έχει στη διάθεσή του τους εξής: Ανδριόλα (Χαλκηδόνα), Γουνδουλάκη, Μάντζιο, Τζιόλη (Πανιώνιος), Δάρλα (Απόλλων Αθηνών), Σηφάκη, Καρνέζη (ΟΦΗ), Κυριακίδη, Μπούρμπο (ΑΕΚ), Παπαζαχαρία, Λαγό (Ηρακλής), Λεοντίου (Προοδευτική), Λιαπάκη (Αιγάλεω), Παπαδόπουλο (Αρης), Παππά, Φυτανίδη, Πετκάκη (Απ. Καλαμαριάς), Πλιάγκα (Προοδευτική), Σαμαρά (Χέρενφεν), Φιλιππάκο (Ολυμπιακός), Πιπίνη (Ακράτητος). Η συνάντηση με τη Γεωργία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου (16:00 τοπική) στο "Dinamo Stadium", ενώ ο αγώνας με την Αλβανία θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου (16:15) στη Νέα Σμύρνη.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πίσω από τα σίδερα βρέθηκε ο Ροζέρ

    16/3/2005 2:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ελβετικής Σερβέτ, Μαρκ Ροζέρ, καθώς εναντίον του πρώην προέδρου της Σερβέτ εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις, λόγω της οριστικής χρεοκοπίας του ιστορικού συλλόγου. Σήμερα ο κ. Ροζέρ κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ όπως αναφέρουνε αστυνομικές πηγές, έχουν κατασχεθεί αρκετά έγγραφα σχετικά με την άσκηση διοίκησης της Σερβέτ, που έχει να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές της από τον Σεπτέμβριο του 2004.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2005 - 18:07:41 UTC