Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση στις επιθέσεις
  • [02] Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο
  • [03] Έκρηξη στη Βηρυτό
  • [04] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • [05] Σταθερά μπροστά η ΝΔ
  • [06] Θα ανεγερθεί μνημείο στην Καισαριανή
  • [07] Συρία και Ιράν "στο τραπέζι" των τεσσάρων

    [01] Πολιτική

    Από το βήμα της ΚΕ της ΝΔ Απάντηση στις επιθέσεις

    19/3/2005 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 11:13:38 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, που συνεδριάζει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται κατά την ομιλία του να ασκήσει οξεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ και όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για το θέμα του βασικού μετόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα επαναλάβει σε υψηλούς τόνους την απόφασή του να συγκρουστεί με τα φαινόμενα της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Εκτενής θα είναι και η αναφορά του Πρωθυπουργού στην Οικονομία, δίνοντας έμφαση στα θέματα των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την ανάπτυξη της χώρας. Σε ότι αφορά το κόμμα, ο κ. Καραμανλής θα ζητήσει από τα στελέχη συνεχή διάλογο με την κοινωνία. Την Παρασκευή, απαντώντας στη Βουλή στον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση υπερασπίζονται το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 14, που ψηφίστηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο

    [02] Πολιτική

    Τρεις μέρες πριν τη συνάντηση Παυλόπουλου - Γκρίβι Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο

    18/3/2005 4:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 9:31:18 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πολεμήσει τη διαπλοκή επανέλαβαν ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τρεις ημέρες πριν τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον αρμόδιο Επίτροπο, Τσαρλς Μακ Γκρίβι, για τον βασικό μέτοχο. "Εμείς δεσμευτήκαμε στον αγώνα για διαφάνεια", τόνισε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε παρατήρηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θλίβεται να βλέπει τον Πρωθυπουργό της χώρας να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες. Επίσης, ο κ.Καραμανλής είπε ότι υπερασπίζεται το Σύνταγμα και το άρθρο 14, που ψηφίστηκε από όλους και κατέληξε: "ο καθένας ας αποφασίσει με τη στάση του με ποιούς συμμαχεί και ποιούς υποστηρίζει". Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος διευκρίνισε πως η Κομισιόν προβάλλει ενστάσεις για το άρθρο 14 παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος και όχι για εκτελεστικούς νόμους.

    "Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις"

    Απάντηση στις επιθέσεις, που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα του βασικού μετόχου θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής, σε υψηλούς τόνους, θα επαναλάβει την απόφασή του να συγκρουστεί με τα φαινόμενα της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Ο κ. Καραμανλής θα κάνει εκτενή αναφορά στην οικονομία δίνοντας έμφαση στα θέματα των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την ανάπτυξη της χώρας. Ο πρωθυπουργός, σε ό,τι αφορά το κόμμα, θα ζητήσει από τα στελέχη συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

    Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίζονται. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο κ. Ρουσόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο. "Όταν βρίσκεσαι σε διαπραγμάτευση δεν συζητάς τέτοια πράγματα. Υπερασπίζεσαι το εθνικό σου συμφέρον και το εθνικό σου Σύνταγμα", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως σε δύσκολη θέση βρίσκονται κάποια συμφέροντα και όχι η κυβέρνηση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για το θέμα του βασικού μετόχου.

    Ως προς την εφαρμογή του νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι διανύουμε το μεταβατικό στάδιο, ενώ, σε ειδικότερη ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο παράτασης του μεταβατικού χρόνου, ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε τη διαπραγματευτική εκκρεμότητα και δεν απάντησε.

    "Περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού και των εμπειρογνωμόνων. Θα ακούσουμε τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και εκεί θα ληφθεί η απόφαση", δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος στην ΕΕ, Μάρκος Κυπριανού, μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

    Στο θέμα του βασικού μετόχου αναφέρθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ. Όπως υποστήριξε, η νομοθεσία της χώρας δεν θα πρέπει να εναρμονίζεται στο κοινοτικό δίκαιο, όταν θεωρούμε μια πολιτική σωστή. "Χρειάζεται και απειθαρχία", είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητικότητα για το βασικό μέτοχο

    [03] Μ. Ανατολή

    Προειδοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Έκρηξη στη Βηρυτό

    19/3/2005 10:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 11:19:49 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη τη νύχτα σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους. Από την έκρηξη καταστράφηκε ο πρώτος όροφος μιας πολυκατοικίας, έσπασαν τα τζάμια γειτονικών κτηρίων, δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας στο δρόμο, ενώ, αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης καταστράφηκαν. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του Λιβάνου, Εμίλ Λαχούντ, κάλεσε την αντισυριακή αντιπολίτευση της χώρας και πιστούς στην κυβέρνηση πολιτικούς να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες. Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το θέμα του Λιβάνου δήλωνε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να δολοφονηθούν και άλλες κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, εάν δεν επικρατήσει ηρεμία.

    Φόβοι για νέες δολοφονίες

    Ο Τέργιε Ροντ-Λάρσεν, εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, στις επαφές με τους Λιβανέζους και τους Σύρους αξιωματούχους, δήλωσε ότι ανησυχούσε για πιθανό ξέσπασμα πολιτικής βίας στο Λίβανο πριν τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι και ότι "συνεχίζει" να ανησυχεί.

    Ο Ροντ-Λάρσεν προτείνει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, συνέχιση των ερευνών για τη δολοφονία του Χαρίρι και προετοιμασία για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τον προσεχή Μάιο. Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος εάν και κατά πόσον θα μεταβούν στο Λίβανο διεθνείς παρατηρητές.

    Σημειώνεται ότι η Συρία έχει δεσμευθεί να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από το Λίβανο έως τον Μάιο.

    Λιβανέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι 4.000-6.000 Σύριοι στρατιώτες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους μέχρι στιγμής από την ανακοίνωση του σχεδίου αποχώρησης στις 5 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν ακόμη 8.000-10.000 στον ανατολικό Λίβανο.

    Ο Ροντ-Λάρσεν θα μεταβεί στο Λίβανο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου για να διακριβώσει την πορεία της συριακής στρατιωτικής αποχώρησης, πριν υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας έκθεση για την συμμόρφωση της Συρίας στο ψήφισμα, της 19ης Απριλίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη με τραυματίες στο Λίβανο

    Πλήρη αποχώρηση περιμένει ο Ανάν

    Φεύγουν οι συριακές μυστικές υπηρεσίες από το Λίβανο

    [04] Κοινωνία

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    19/3/2005 9:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 11:37:07 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Δήμοι, Σχολεία και Σχολές μαζί με τη Συμμαχία "Σταματήστε τον Πόλεμο", στα πλαίσια του τριημέρου αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, ενόψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Πολέμου στο Ιράκ. Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Από τις 11 το πρωί θα αρχίσει σταδιακά να απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς περιμετρικά της αμερικανικής πρεσβείας αλλά και σε Σταδίου, Αμαλίας, Ακαδημίας, Β. Σοφίας, Κουμπάρη, Μέρλιν, Νεοφύτου Δούκα, Ρηγίλλης, Μαρασλή, Καραολή Δημητρίου, Μονής Πετράκη, στη λεωφόρο Συγγρού στο ρεύμα προς Αθήνα και στη Β. Κωνσταντίνου, από Σπύρου Μερκούρη. Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στη συμπρωτεύουσα, στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 12:00.

    "Να σταματήσει ο πόλεμος"

    Κεντρική ομιλήτρια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα είναι η Αμερικανίδα Σου Νίντερερ, που έχασε τον 24χρονο γιο της στον πόλεμο στο Ιράκ.

    "Σκοτώσατε το γιο μου" είναι το κατηγορώ της προς τον Τζορτζ Μπους και μαζί με την κίνηση "Οικογένειες Στρατιωτών κατά του Πολέμου" ξεσηκώνει την Αμερική για να απαιτήσει "να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα, να σταματήσουν να χάνονται ζωές για τα πετρέλαια, την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, τα κέρδη των εμπόρων όπλων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πορεία για την ειρήνη

    [05] Πολιτική

    Ικανοποιημένοι τέσσερις στους 10 Σταθερά μπροστά η ΝΔ

    18/3/2005 11:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ικανοποιημένοι από την Κυβέρνηση δηλώνουν τέσσερις στους 10 πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "ΚΑΠΑ RESEARCH" που μετέδωσε την Παρασκευή το βράδυ η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, παρουσιάζοντας ωστόσο πτώση, καθώς τον περασμένο Δεκέμβρη η διαφορά Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο 6,4. Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, με διαφορά της τάξης του 7% . Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, το 54,7% εκτιμά, ότι θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Πάντως, το 80% δίνει στην Κυβέρνηση μία πίστωση τριών ετών, προτού την κρίνουν, αν και το 75% θεωρεί ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι εύκολες για τη Ν.Δ.

    Συν και πλην

    Στα πλεονεκτήματα της Κυβέρνησης οι ερωτηθέντες κατατάσσουν την έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης, τη σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση και τη σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ τις συστήνουν να ρίξει το βάρος της στην ανεργία, την οικονομία και την υγεία.

    Επίσης, έξι στους 10 πολίτες δεν τάσσονται υπέρ του ανασχηματισμού, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί, ότι υπήρξαν καλές επιδόσεις στις συγκοινωνίες, στην ετοιμότητα του κράτους, την υγεία και τη διαφθορά και ως καλύτερες στιγμές της νέας διακυβέρνησης καταγράφουν με τη σειρά την εκλογή του Κάρολου Παπούλια, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις ρυθμίσεις για τα πανωτόκια.

    Τα "αγκάθια" της Κυβέρνησης είναι η ακρίβεια, η ανεργία, η οικονομία, οι μισθοί και οι συντάξεις, η λειτουργία της Δικαιοσύνης με ατυχέστερες στιγμές για την κυβέρνηση την υπόθεση του ΛΑΦΚΑ, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την οικονομική απογραφή.

    Χρειάζεται χρόνο να ανακάμψει

    Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, το 55% των ερωτηθέντων τονίζει, ότι μπορεί να ηγείται του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι η επιστροφή Λαλιώτη σηματοδοτεί την ενότητα με τη σύνθεση του παρελθόντος με το μέλλον, ενώ εκφράζουν επιφύλαξη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κρίνοντάς το θετικά σε ποσοστό 36,6%.

    Απαισιόδοξο για την κυβερνητική προοπτική και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης για το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται το 64%, που θεωρεί, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα χρειαστεί το λιγότερο έως τρία χρόνια για να ανακάμψει.

    [06] Κοινωνία

    Θα ανεγερθεί μνημείο στην Καισαριανή

    19/3/2005 1:34:00 πμ

    Την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον δήμαρχο Καισαριανής Αθανάσιο Μπαρτσώκα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δίνοντας τέλος στις διαφωνίες της Δημαρχίας με τον Πανελλήνιο Σκοπευτικό Σύλλογο. Η κα. Γιαννάκου, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι έδωσε την έγκρισή της "και για λόγους πολιτικούς αλλά και ουσίας, επιλύοντας οποιαδήποτε νομικά προβλήματα θα υπάρχουν". Όπως τόνισε η υπουργός, "στο μέλλον θα εξετάσουμε την υπόθεση να δημιουργηθεί και άλλη υποδομή στο ίδιο σημείο, όπως για παράδειγμα ένα μουσείο Εθνικής Αντίστασης ή ένα Ινστιτούτο, που θα μπορούσε να συμβάλλει και στην ενωτική αντίληψη και αντιμετώπιση της υπόθεσης της Εθνικής Αντίστασης από όλους τους Έλληνες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκίνησε απεργία πείνας ο δήμαρχος

    [07] Κόσμος

    Συρία και Ιράν "στο τραπέζι" των τεσσάρων

    19/3/2005 12:55:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από κοινού έκκληση στη Συρία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Λίβανο έκαναν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ισπανία στη συνάντηση κορυφής των τεσσάρων χωρών, που διεξήχθη την Παρασκευή στο Παρίσι. Δεσμευμένοι για στενή συνεργασία σε τομείς, όπως η ασφάλεια και η οικονομία δήλωσαν οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών, Ζακ Σιράκ, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, επισημαίνοντας, πως επιθυμούν σταθερότητα στην Ουκρανία και τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. "Οι συνομιλίες έγιναν υπό το πνεύμα φιλάις και των κοινών ιδανικών" τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος. "Εργαζόμαστε πολύ στενά για το θέμα του Ιράν", δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, απορρίπτοντας κάθε υπόνοια για διαφορές, αν και η Ρωσία προμηθεύει την Τεχεράνη με πυρηνική τεχνολογία, η οποία όπως λέει προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς. Τον περασμένο μήνα, το Ιράν και η Ρωσία υπέγραψαν μία συμφωνία η οποία ανοίγει το δρόμο για ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Μπουσέρ του Ιράν, προκαλώντας ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες για την συνεργασία της Μόσχας με την Τεχεράνη.

    Πιέσεις στη Συρία

    "Προσπαθούμε να πείσουμε τους Ιρανούς ότι δεν πρέπει να παράγουν ή να κατέχουν πυρηνικά όπλα" προσέθεσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος, όσον αφορά στο θέμα του Ιράν, τόνισε την ενότητα παρά τις διαφορές, υπογραμμίζοντας, πως "δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στη ρωσική θέση και τη θέση την οποία διαπραγματεύονται από κοινού η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία".

    Οι τέσσερις ηγέτες εξέδωσαν δήλωση, με την οποία αυξάνουν την πίεση στη Συρία να εφαρμόσει το ψήφισμα 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καλεί για αποχώρηση από το Λίβανο. Επίσης, υπογράμμισαν την επιθυμία τους για καλές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο ο Ζακ Σιράκ δήλωσε πως η ΕΕ είναι "ξεκάθαρα υπέρ της άρσης του εμπάργκο" στις πωλήσεις όπλων στην Κίνα, γεγονός, που είναι αντίθετο με την επιθυμία της Ουάσινγκτον.

    Ακόμα, συμφώνησαν, ότι είναι προς το συμφέρον τόσον της ΕΕ όσο και της Ρωσίας η σταθερότητα στην Ουκρανία, η οποία έχει δηλώσει πως επιθυμεί να ενταχθεί στην 25μελή ΕΕ υπό τη νέα ηγεσία του προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 March 2005 - 10:03:57 UTC