Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μύρισε άνοδο" στη Λάρισα
  • [02] Εν αναμονή πρώτος ο ΠΑΟ
  • [03] Γύρισε ο τροχός για την Ξάνθη
  • [04] Νίκη πρωτιάς
  • [05] Νίκη τετράδας ο ΠΑΟΚ
  • [06] Του έχει πάρει το κολάι
  • [07] ΠΑΟ-Βριλήσσια στον τελικό
  • [08] Πόλο: Προελαύνει ο Εθνικός
  • [09] Έκρηξη στο Κατάρ
  • [10] Έκανε την έκπληξη ο Γηραιος

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μύρισε άνοδο" στη Λάρισα

    19/3/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, για λίγο τουλάχιστον, αφού εκκρεμούν τα υπόλοιπα παιχνίδια, πέρασαν οι "βυσσινί", μετά την νίκη τους με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Λάρισας με τον Ακράτητο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν ο Παπακώστας (27΄) και Διγκόζης (77΄) στο κατάμεστο για άλλη μία φορά Αλκαζάρ.

    Η αγωνιστική

    Λάρισα-Ακράτητος 2-0

    Ατρόμητος-Ποσειδών Ν.Π. 2-0 α.α.

    Νίκη Βόλου-Πανηλειακός 20/3

    Καλαμάτα-Καστοριά 20/3

    ΑΣΚ Ολυμπιακός Β.-Απόλλων 20/3

    Λεβαδειακός-Παναχαϊκή 20/3

    Ηλυσιακός-Πανσερραϊκός 20/3

    Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική 21/3

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εν αναμονή πρώτος ο ΠΑΟ

    19/3/2005 9:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολύ καλό ξεκίνημα έκανα οι "πράσινοι" και έτσι συνέχισαν μέχρι και το τέλος. Στην έδρα του Ελ Πάσο, οι πράσινοι επικράτησαν της Καλλιθέας με 2-0 και ανέβηκαν για λίγο, μόνοι πρώτοι στην κορυφή του Βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας αύριο τους αγώνες του Ολυμπιακού κατά πρώτο λόγο, που δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και της ΑΕΚ που αγωνίζεται με τον Εργοτέλη. Τα δύο γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, πέτυχαν οι οι Γκέκας (πεν. 28΄) και Μπασινάς (52΄).

    Γκέκας και πάλι

    Χαλαρά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού. Χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις, οι "πράσινοι" ανέλαβαν τα ηνία του κέντρου, όμως δεν έκαναν πολλές φάσεις παρά μόνο από τα "στημένα". Τελικά στο 28, η υπεροχή τους αυτή καρποφόρησε, όταν από «ασίστ» του Χαραλαμπίδη ο Γκέκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπαρτζώκα ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Βασσάρας υπέδειξε την άσπρη βούλα του γηπέδου. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκέκας, που ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό το γκολ ήταν και το π΄ρωτο κόντρα στην παλιά του ομάδα και δεν το πανηγύρισε. Η επίτευξη του τέρματος "έλυσε τα πόδια" των φιλοξενούμενων οι οποίοι έχασαν μία κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφεραν να το πετύχουν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

    Στο δεύτερο μέρος, οι νταμπλούχοι ξεκίνησαν με γκολ, και μάλιστα εκπληκτικό, από τα αποδυτήρια και ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση νίκη. Ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να διώξει με τα πόδια, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μπασινά, που έπιασε απευθείας σουτ από μακρινή απόσταση για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Καλλιθέας. Η Καλλιθέα δεν αντέδρασε, οι "πράσινοι" κατέβασαν ταχύτητα" και το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος, επαναφέροντας τον Παναθηναϊκό στις νίκες, μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή την προηγούμενη εβδομάδα.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Τζωρμπατζάκης, Μπαρτζώκας, Κουλακιώτης

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Κουλακιώτης, Βόκολος, Καρατζάς, Ντραγκίσεβιτς (65΄ Ουάνγκα), Τελκίνσκι (58΄ Σαββίδης), Γκεοργκίεφ, Τζωρμπατζάκης, Κυριάκος, Κουτσοσπύρος, Αλεξανδρής

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας (68΄ Χένρικσεν), Μόρις, Κωνσταντινίδης, Μπασινάς, Χαραλαμπίδης, Βούτερ (74΄ Σαπάνης), Γκονζάλες, Γκέκας, Κωνσταντίνου (79΄ Παπαδόπουλος)

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γύρισε ο τροχός για την Ξάνθη

    19/3/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την αντίστροφη εικόνα της προηγούμενης αγωνιστικής έζησαν σήμερα οι άνθρωποι της Ξάνθης, καθώς από διαμαρτυρόμενοι στον Γερμανάκο, βρέθηκαν να επωφελούνται από μια απόφαση του Μαζαράκη. Η Ξάνθη κατόρθωσε μόλις στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων να "σωθεί" από την εντός έδρα ήττα από την Κέρκυρα και με το πέναλτι του Λαμπριάκου ισοφάρισαν σε 1-1, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Απέναντι σε μια ομάδα που πρώτιστο μέλημά της ήταν η διαφύλαξη του απαραβίαστου της εστίας της, η Ξάνθη διατήρησε καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο η απόδοσή της να φτάσει στο επίπεδο πρόσφατων, προηγούμενων εμφανίσεών της. Η απουσία του (τιμωρημένου) Λουτσιάνο ήταν εμφανής στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, οι οποίοι ωστόσο δημιούργησαν επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή της Κέρκυρας. Μόλις στο 2ο λεπτό, κεφαλιά του Γαρπόζη απόκρουσε ο Βεζυρίδης. Η επόμενη καλή φάση της ακριτικής ομάδας σημειώθηκε στο ημίωρο, με τον Γαρπόζη και πάλι να σουτάρει εκτός περιοχής και να αστοχεί για λίγο. Στο 36΄, το εν κινήσει σουτ του Μπαϊκαρά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βεζυρίδης επενέβη αποτελεσματικά σε νέο σουτ του επικίνδυνου Γαρπόζη.

    "Σώθηκε" στις καθυστερήσεις

    Στην επανάληψη, κι ενώ οι φίλαθλοι της Ξάνθης περίμεναν από την ομάδα τους να εντείνει την πίεση, ήταν η Κέρκυρα που αιφνιδίασε, ανοίγοντας το σκορ στο 54΄ με τον Ν΄ Ντιαγέ, που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων και πλάσαρε τον Πιζανόφσκι. Στο 74΄, ο Αντζας σούταρε, αλλά αδύναμα, και ο Βεζυρίδης απέκρουσε, ενώ στο 83΄ η Κέρκυρα έχασε σπάνια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Μπράγκα έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά αντί να πασάρει σε δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες του που περίμεναν τη μπάλα, προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος και έχασε την ευκαιρία. Κι ενώ οι ενδείξεις κατέτειναν ότι η ομάδα από το νησί των «Φαιάκων» θα "αποδράσει" από την Ξάνθη με ένα σπουδαίο τρίποντο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Μαζαράκης υπέδειξε αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράγκα επί του Μπαϊκαρά, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λαμπριάκος και ισοφάρισε. Αμέσως μετά ο Μπράγκα διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε, ενώ με τη λήξη του αγώνα οι παίκτες της Κέρκυρας περικύκλωσαν με «άγριες» διαθέσεις τον Κεφαλλονίτη ρέφερι, τον οποίο προστάτευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

    Διαιτητής: Γ. Μαζαράκης Κίτρινες: Φοφόνκα, Ιωάννου, Σφακιανάκης, Πετράς, Γκαρόζης. Κόκκινη: ΜπράγκαΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Πεχλιβανίδης (46΄ Δημητριάδης), Αντζας, Σίκοφ, Τοροσίδης, Πρίττας, Μαχράτζε, Μπαϊκαρά (63΄ Καζάκης), Κλέμπερ (46΄ Κάραμπας), Λαμπριάκος, Γαρπόζης. ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σύρος, Πανόπουλος, Σφακιανάκης, Γεωργίου, Πετράς, Μπράγκα, Φοφόνκα, Γήτας (78΄ Γκαρόζης), Ιωάννου (60΄ Αντωνίου), Ντεμπά (18΄ Ν΄ Ντιαγέ).

    [04] Μπάσκετ

    Νίκη πρωτιάς

    19/3/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έκανε το καθήκον του σήμερα ο Πρωταθλητής και χωρίς προβλήματα επικράτησε των Θεσσαλών στο κλειστό του ΟΑΚΑ ΜΕ 88-67. Έτσι σε συμδυασμό με την ήττα του Αμαρουσίου από τον Ηρακλή, δείχνει πως καθάρισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα έχει από απόλυτο αβαντάζ έδρας για τα play off. Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-27, 66-49, 88-67.

    Πήρε και την άτυπη ρεβάνς

    Από την αρχή ο ΠΑΟ ξεκίνησε καλά και πήρε τα ηνία του αγώνα. Με τον Μπατίστ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Παπανικολάου να προσφέρει πολύτιμες λύσεις, οι "πράσινοι" έκλεισαν το εισοκάλεπτο προηγούμενοι με 37-27.

    Το "τριφύλλι" συνέχισε έτσι και στην τρίτη περίοδο και ι διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Μάλιστα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει αρκετά λεπτά συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Ξανθόπουλος, Σάκοτα και να ξεκουράσει βασικά στελέχη καθώς ο Αλβέρτης δεν έπαιξε καθόλου και οι Διαμαντίδης, Μπατίστ, Τσαρτσαρής λιγότερα από 20 λεπτά. Σημαντικό για τους γηπεδούχους το γεγονός πως είχαν μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση. (Εννέα παίκτες με περισσότερους από 6 πόντους).

    Έτσι οι πράσινοι πέτυχαν τη νίκη και σε μία άτυπη της ρεβάνς της ήττας τους από τους "πορτοκαλί" στη Θεσσαλία.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χανθόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 11, Λάκοβιτς 12 (3), Μπατίστ 8, Φέμερλινγκ 8, Χατζηβρέττας 9 (1), Μπάξτερ 7, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 7 (1), Στσεπάνοβιτς 9 (2), Σάκοτα 10 (2)

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡ.: Παπαβασιλείου 2, Χαρισμίδης 4, Λιάκος 5 (1), Λάππας 2, Γκραντ 20, Κακλαμάνος 2, Μπένερμαν 15 (1), Πεϊτσίνοβιτς 7, Παπακώστας, Γιόνζεν 10 (1)

    [05] Μπάσκετ

    Νίκη τετράδας ο ΠΑΟΚ

    19/3/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ακόμη πιο κοντά στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας στην Α1 βρίσκεται από απόψε ο ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Μπάνε Πρέλεβιτς, σε αγώνα για την 21η ημέρα που έγινε στο γήπεδο του Φοίνικα επικράτησε 73-67 του Πανιωνίου, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γκαγκαλούδη που σημείωσε 14 πόντους. Ο τελευταίος μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα, με 4/4 βολές και συνολικά έξι πόντους βοήθησε τον ΠΑΟΚ να καλύψει τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Με τον Γκργκατ να δημιουργεί προβλήματα στη ρακέτα του Πανιωνίου και το Βασιλειάδη να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, οι γηπεδούχοι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου προηγήθηκαν με 35-29. Οι Νεοσμυρνιώτες με τους Διαμαντόπουλο και Οικονόμου να προσφέρουν τις πολύτιμες βοήθειες στον επιθετικό τομέα, έκαναν σερί 7-0 και προηγήθηκαν με 38-35, διαφορά τριών πόντων που διατήρησαν μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (41-38).

    Ντέρμπι μέχρι τέλους

    Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, πέντε πόντοι του Μπαλογιάννη και τρεις του Γκαγκαλούδη, έδωσαν στον ΠΑΟΚ προβάδισμα επτά πόντων (57-50), αλλά ο Πανιώνιος μείωσε με τρίποντο του Διαμαντόπουλου σε 57-53. Η αστοχία των παικτών του Πανιωνίου από τη γραμμή των βολών, έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ, να συντηρεί μια διαφορά, στην αρχή της τέταρτης περιόδου (34` 62-55), αλλά και στο τέλος (39` 67-63). Σε εκείνο το σημείο, ο Γκαγκαλούδης έκανε φάουλ στον Διαμαντόπουλο σε προσπάθεια τριών πόντων. Ο αρχηγός του Πανιωνίου ήταν εύστοχος στις δύο βολές. Στην επόμενη επίθεση ο Βασιλειάδης αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Σιγάλας έχασε λέι άπ στον αιφνιδιασμό. Ο Γκαγκαλούδης στην αμέσως επόμενη φάση ευστόχησε σε δύο βολές και έκανε το σκορ 69-65 πριν μειώσει ο Οικονόμου σε 69-67. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο σημερινό αγώνα οδηγήθηκε και πάλι στις βολές, τις οποίες πέτυχε και πάλι δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων, πριν ο ίδιος παίκτες διαμορφώσει με σουτ το τελικό 73-67, με τους γηπεδούχους να καλύπτουν και τη διαφορά του πρώτου γύρου. Τα δεκάλεπτα: 22-19, 38-41, 57-53, 73-67 ΠΑΟΚ: Μπαλογιάννης 8 (2), Κορωνίδης 6 (2), Βασιλειάδης 12 (1), Βασιλόπουλος 10, Γκαγκαλούδης 14 (2), Ταμίρ 5 (1), Νίλσεν 8, Γκργκάτ 10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Πετρόπουλος 3 (1), Σιγάλας 6, Περπέρογλου 4, Ράιτ 2, Διαμαντόπουλος 19 (2), Οικονόμου 13 (3), Ουότσον 6, Σούλης 4, Κουλ 10.

    [06] Μπάσκετ

    Του έχει πάρει το κολάι

    19/3/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νίκη που σημαίνει και παρουσία στην οχτάδα των play off πέτυχαν σήμερα οι "πράσινοι" Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 84-85. κανονικός αγώνας 78-78 και έκανε το βήμα που χρειαζόταν για να βρεθεί στην οχτάδα. Αντίθετα αυτή η ήττα, έφερε σε δύσκολο θέση την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Μάικλ που σημείωσε 24 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 18-19, 42-40, 59-62, 78-78 (κ.α.), 84-85 (παράταση).

    Ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια

    Χέρι χέρι πήγαιναν από την αρχή του παιχνιδιού οι δύο ομάδες. Έτση μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια. Με την έναρξη του τέταρτου, ο Μακεδονικός πήρε ένα προβάδισμα 7 πόντων, 62-69, όμως από τη μια ο Μέισον και η «παρέα» του και από την άλλη η αστοχία του Χάτσον από τη γραμμή των ελευθέρων βολών σε καθοριστικό σημείο, έδωσαν την ευκαρία στον Ολυμπιακό να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Μακεδονικός με δίποντο του Ρίματς μείωσαν σε 74-73, ενώ οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Χάτσον κέρδισε φάουλ και οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών. Εκεί ευστόχησε στην πρώτη βολή, όμως αστόχησε στη δεύτερη και τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

    Έντεκα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του έξτρα χρόνου, οι διαιτητές καταλόγισαν επιθετικό φάουλ στο Χίζνιακ και ενώ το σκορ ήταν 85-84 υπέρ των φιλοξενουμένων. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Παπανικολόπουλος ευστόχησε σε λέι άπ, το οποίο όμως ήταν εκπρόθεσμο με αποτέλεσμα ο Μακεδονικός να πετύχει την 11η νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1, περίπου τρία 24ωρα πριν τον πρώτο ημιτελικό του ULEB CUP με αντίπαλο τη Χέμοφαρμ.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέισον 18 (2), Γκόρενς 13, Κορωνιός 4, Παπανικολόπουλος 11 (3), Καλαμπόκης 5, Σκλάβος 6, Γιούρκοβιτς 7, Αγαδάκος 9, Γκούλιας 11.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Καφκής, Παπαμακάριος 4 (1), Λουκόφσκι 6 (1), Χάτσον 21, Ρίματς 20 (2), Χίζνιακ 4, Μάικλ 24, Τσανάκ 6 (2), Πέτρουλας.

    [07] Βόλεϊ

    ΠΑΟ-Βριλήσσια στον τελικό

    19/3/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βριλήσσια και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν αύριο στο κλειστό γήπεδο του Κερατσινίου τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος, μετά την πρόκριση και των δύο από τους σημερινούς ημιτελικούς. Τα Βριλήσσια στον πρώτο χρονικά, ημιτελικό απέκλεισαν την Σίρι Σερρών με 3-1 σετ και με δεδομένη την φετινή τους εικόνα έκαναν την έκπληξη. Πάντως σήμερα επικράτησαν της χθεσινής "έκπληξης", αφού η Σίρι Σερρών που απέκλεισε χθες τον Φιλαθλητικό δεν άντεξε και δεύτερο μεγάλο αγώνα. Τα σετ ήταν: 25-21, 25-18, 18-25, 25-21.

    Πέρασε και ο Παναθηναϊκός

    Στον άλλο ημιτελικό ο Απολλώνιος Κερατσινίου αν και διοργανωτής έχασε την ευκαιρία να παίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, καθώς αποκλείστηκε από τις "πράσινες". Ο Παναθηναϊκός καλύτερος επικράτησε με 3-1 σετ (25-23, 26-24, 22-25, 25-17) και πήρε έτσι την μεγάλη πρόκριση για τον αυριανό τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο στις 16:30 το απόγευμα.

    [08] Πόλο: Προελαύνει ο Εθνικός

    19/3/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς αντίπαλο για την πρωτιά της κανονικής περιόδου, είναι η ομάδα του Εθνικού. Οι "μπλε" επικράτησαν άνετα του ΠΑΟΚ και κράτησαν την διαφορά των έξι βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Οι "κόκκινοι" με τη σειρά τους νίκησαν εύκολα εκτός έδρας του Ηρακλή, ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε ο Πανιώνιος που "γκέλαρε" μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Βουλιαγμένη. Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε την Πάτρα και αύξησε κατά πολύ τις ελπίδες του για την παραμονή στην Α1.

    Τα αποτελέσματα

    Π. Φάληρο-Χανιά 6-8

    Γλυφάδα-Χίος 8-7

    Παναθηναϊκός-Πάτρα 10-8

    Εθνικός-ΠΑΟΚ 17-8

    Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 8-8

    Ηρακλής-Ολυμπιακός 3-11

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

    1. Εθνικός 36

    2. Ολυμπιακός 30

    3. Πανιώνιος 28

    4. Γλυφάδα 23

    5. Πάτρα 21

    -. Χίος 21

    7. Χανιά 20

    8. Βουλιαγμένη 16

    9. Παναθηναϊκός 12

    10. Π. Φάληρο 10

    11. ΠΑΟΚ 8

    12. Ηρακλής 1

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς.

    [09] Κόσμος

    Άγνωστα τα αίτια που την προκάλεσαν Έκρηξη στο Κατάρ

    19/3/2005 9:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 9:53:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, Agence Francaise de Presse

    Μία ισχυρή έκρηξη, πολύ κοντά σε βρετανικό σχολείο της Ντόχα, σημειώθηκε απόψε στο Κατάρ. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, μεταδίδει ότι από την έκρηξη υπάρχουν τραυματίες και δεν δίνει πληροφορίες για τυχόν θύματα. Μιλώντας πάντως στο Γαλλικό πρακτορείο, διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου και συγκεκριμένα στο Θέατρο, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη παράσταση. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές της χώρας, που μέχρι στιγμής κρατούν σιγή ιχθύος για την έκρηξη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

    [10] Μπάσκετ

    Έκανε την έκπληξη ο Γηραιος

    19/3/2005 7:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρά το τελικό μούδιασμα των τελευταίων λεπτών, οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα από τους "κίτρινους" και εκτός του ότι έδιωξαν τα σύννεφα όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, ξαναμπήκαν και τη διεκδίκηση της τελικής οχτάδας που οδηγεί στα play off. Από την άλλη η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, παρέμεινε μεν στην δεύτερη θέση, έχασε όμως οριστικά, κατά τα φαινόμενα, τις όποιες ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων αναδείχθηκε ο Ηλιάδης, που σημείωσε 23 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-40, 67-53, 82-80.

    Ρόπαλο από την αρχή

    Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής συντηρούσε το μικρό προβάδισμα μέχρι και τη λήξη του εικοσαλέπτου. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση πήρε φόρα και απέκτησε προβάδισμα 13 πόντων (55-42), το οποίο έφτασε τους 15 πόντους μερικά λεπτά αργότερα (62-49) για να πέσει στους 14 (67-53) με την ολοκλήρωση της προτελευταίας περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Μαρούσι τα έπαιξε όλα για όλα και με τους Σπανούλη και Μπουντούρη να παίρνουν "μπροστά", κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και να λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος λεκανα το 81-80. Σε εκείνο το σημείο ο Ηλιάδης βρέθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη και διαμόρφωσε το 82-80 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ αφού το σουτ του Σέκουλιτς με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 7 (1), Μιλόσεβιτς 1, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 23 (1), Μπράιαντ 6, Τζόρτζεβιτς 1, Αποστολίδης 19 (1), Παυλίδης 3 (1), Παπαιωακείμ, Δέδας 7, Χένιακ 13, Κούβελας 2.

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 6, Μπουντούρης 12 (4), Σμίλιανιτς 2, Σέκουλιτς 10, Τζόουνς 4, Σπανούλης 15 (1), Κολόκας 17 (3), Πόποβιτς 2, Στεφανίδης, Καράγκουτης 12 (2).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 March 2005 - 22:04:06 UTC