Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκόνταψε ξανά ο Ολυμπιακός
  • [02] Καπάρωσε την πρώτη θέση
  • [03] Συνέχεια… γκίνιας στο Ηράκλειο
  • [04] Πήρε αυτό που ήθελε

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σκόνταψε ξανά ο Ολυμπιακός

    20/3/2005 11:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Ο λόγος είναι στο πρόεδρο", δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το 1-1 του Ηρακλείου εναντίον του ΟΦΗ και όπως είναι φυσικό πλέον στο λιμάνι κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό μετά το νέο αυτό στραβοπάτημα στο κυνήγι του τίτλου. Οι "ερυθρόλευκοι" σε έναν ακόμη αγώνα αν και καλύτεροι δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη και πέταξαν δύο βαθμούς, γεγονός που κάνει τους χαμένους βαθμούς έξι σε τρεις αγώνες και το αποτέλεσμα είναι από την κορυφή να είναι πλέον τρίτοι. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ μπροστά σε 30.000 φίλους της για μια ακόμη φορά, είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Εργοτέλη και επικράτησε με 3-0 για να πετύχει τον στόχο της και να μείνει μακριά από άγχη και άσκοπες περιπέτειες. Χθες, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κυριάρχησε, έπαιξε όμως όσο χρειάστηκε στο "Ελ Πάσο" και με τον μέχρι πρότινος, κάτοικο εκεί, Φάνη Γκέκα μπροστάρη, πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης για να απολαμβάνει από σήμερα την μοναξιά της πρώτης θέσης, έχοντας προβάδισμα έναντι των υπολοίπων δύο.

    Σκόντα-ψε η Ξάνθη

    Κατά τα άλλα η 23η αγωνιστική περιλάμβανε αρκετά απρόοπτα. Αρχικά η Ξάνθη χθες λίγο έλειψε να χάσει μέσα στην έδρα της και με πέναλτι που όπως παραδέχθηκε και η διοίκησή της δεν ήταν, πήρε τελικά την ισοπαλία από την πολύ καλύτερη Κέρκυρα. Σήμερα η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς που κατατρόπωσε τον Ηρακλή μέσα στο Καυταντζόγλειο και πήρε μια καθαρή νίκη με 3-2, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν μόλις λίγα λεπτά πριν το φινάλε να μειώσουν σε 3-2 από 3-0. Μεγάλη νίκη όμως πήρε και ο Ιωνικός στην Νίκαια πεί του Άρη με 2-1 με αποτέλεσμα πλέον να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον και να "βυθίζει" τους Θεσσαλονικείς πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Τέλος σημαντική νίκη ήταν και εκείνη του ΠΑΟΚ επί της Χαλκηδόνας με 2-1, αποτέλεσμα που του δίνει ουσιαστικά μια άνεση στο κυνήγι της μιας θέσης του UEFA.

    [02] Μπάσκετ

    Καπάρωσε την πρώτη θέση

    20/3/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το απόλυτο αβαντάζ έδρας φαίνεται πως θα έχει ο Παναθηναϊκός στα φετινά play off, καθώς μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να χάσουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Οι "πράσινοι" επικράτησαν άνετα την Ολύμπια Λάρισας και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ήττα του Αμαρουσίου από την Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Στην επόμενη αγωνιστική θα κριθεί εντελώς η κατάσταση, αφού το η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα παίξει την τελευταία της ελπίδα στο ντέρμπι των δύο ομάδων την επόμενη αγωνιστική.

    Μάχη τετράδας και ουράς

    Πανιώνιος και ΑΕΚ έχασαν από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη Αντίστοιχα και έτσι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πλησίασαν την τετράδα που φαίνεται πως θα κριθούν στις τελευταίες αγωνιστικές.

    Στα υπόλοιπα ο Μακεδονικός που νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, βρίσκεται σίγουρα στην οχτάδα, ενώ οι "κόκκινοι" δεν την καπάρωσαν. Οι νίκες του Ηρακλή και του Απόλλωνα επί της ΑΕΚ και της ΜΕΝΤ, ουσιαστικά καπάρωσαν την παραμονή του στην Α1 και κράτησαν τις όποιες ελπίδες για την παρουσία τους στα play off.

    Στην ουρά, κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το πιοος θα παραμείνει. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το όνειρο. Η Ολύμπια Λάρισας, παρά την ήττα της διατήρησε τον ένα πόντο παραπάνω διαφορά από τους τρεις επόμενους. Νίκη ελπίδας πέτυχε ο Πανελλήνιος, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού ΝΦ στην Αμαλιάδα και πλέον βρίσκεται στην ίδια θέση με αυτή. Τέλος την τριπλέτα της φωτιάς ολοκληρώνει η ΜΕΝΤ, η οποία έχασε από τον Απόλλωνα και παρέμεινε ουραγός.

    Τα αποτελέσματα

    Ιωνικός Ν.Φ.-Πανελλήνιος 79-84

    Ηρακλής-Μαρούσι 82-80

    Ολυμπιακός-Μακεδονικός 84-85 παρ. (κ.α. 78-78)

    ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 73-67

    Παναθηναϊκός-Ολύμπια 88-67

    Απόλλων Πατρών-ΜΕΝΤ 91-84

    Αρης-ΑΕΚ 87-82

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνέχεια γκίνιας στο Ηράκλειο

    20/3/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με δεκάδες φάσεις μπροστά στα καρέ του Μύρωνα Σηφάκη και με τον Κρητικό τερματοφύλακα να είναι ο παίκτης του αγώνα, χάρη στις αποκρούσεις του, ο ΟΦΗ απέδειξε πόσο σημαντικός αλλά και πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας για τον Ολυμπιακό και πήρε τον βαθμό του 1-1 στερώντας δύο από τους Πειραιώτες, που ενδεχομένως να αποδειχτούν και κρίσιμοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με τον φετινό τους είδωλο που τους θέλει να είναι καλύτεροι αλλά να μην καταφέρνουν να κερδίσουν έναν αγώνα και η ουσία είναι πως ο πρώτος από τους εννέα "τελικούς" της ομάδας, πέρασε χωρίς και άφησε πίσω της πολύτιμο έδαφος χαμένο.

    Λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

    Οι παίκτες του Μπάγεβιτς, από το ξεκίνημα, είχαν τον έλεγχο ενός αγώνα που αναμενόταν σκληρός και όντως έτσι ήταν με τον διαιτητή Καμινάρη να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας ουκ ολίγες φορές. Οι καλές στιγμές του πρώτου μέρους ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό αρχής γενομένης από το 24' με τον Τζόρτζεβιτς και το 25' οπότε και ο Σηφάκης έκανε την πρώτη του μεγάλ απόκρουση σε δυνατό και μακρινό σουτ του Γεωργάτου. Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο γεωργάτος έχασε μια ακόμη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 39'. Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά, ούτε και ο μοιραίος παίκτης των "ερυθρολεύκων" που ήταν ο Γεωργάτος, αφού στο 50' έχασε νέα μοναδική και διπλή ευκαιρία, χάνοντας και τις δύο φορές την μάχη με τον Σηφάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Καφές είχε δοκάρι σε κεφαλιά που επιχείρησε ενώ ένα λεπτό πριν το 60' ο Σηφάκης και πάλι απεσώβησε σουτ του Οκκά. Η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπορούσε να σταματήσει του "ερυθρόλευκους", ωστόσο ο Σηφάκης τα κατάφερνε μια χαρά, αφού στο 68' "κατέβασε και πάλι τα ρολά" σε νέα προσπάθεια του Τζιοβάνι.

    Νικήθηκε η άμυνα, καθάρισε η επίθεση!

    Τελικά στο 72' ο Κρητικός τερματοφύλακας προδόθηκε από την άμυνά του, κάτι που σημειωτέον έμοιαζε θέμα χρόνου, αφού αν και έδιωξε σουτ του Οκκά, κανείς αμυντικός δεν πρόλαβε τον Τζιοβάνι που πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Οι συγκινήσεις ωστόσο του συγκεκριμένου ματς δεν τελείωναν εκεί, δεδομένου πως στην συνέχεια ο Ολυμπιακός φάνηκε να χαλαρώνει όχι τόσο αμυντικά, όσο στις υπόλοιπες γραμμές του γηπέδου, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να το εκμεταλλευτούν αυτό και να βγουν στην αντεπίθεση, μια φορά ανεπιτυχώς και μια ακόμη δέκα λεπτά μετά το γκολ του Τζιοβάνι, με επιτυχία, αφού ο νεοεισελθείς Ντεγιάνοφ πήρε μια κεφαλιά και ισοφάρισε.

    Διαιτητής: Kαμινάρης (Θεσσαλίας) Κίτρινες: Μαχλάς, Αναστασιάδης, Σταυρακάκης, Πίτσος, Χατζιατριάν-Ζιοβάνι, Κωστούλας, Οκκάς, Τζόρτζεβιτς ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Πίτσος, Κολιτσιδάκης (80΄ Ντεγιάνοφ), Τόμας, Αναστασιάδης, Σταυρακάκης (89΄ Τζανής), Χατζιαντριάν, Ντάβιντσον, Νουαφόρ (87΄ Τριανταφύλλου), Μαχλάς. Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (71΄ Καστίγιο), Γεωργάτος, Σούρερ (84΄ Ντακόλ), Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης, Καφές, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Οκκάς (80΄ Πάντος).

    [04] Μπάσκετ

    Πήρε αυτό που ήθελε

    20/3/2005 8:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να απολέσει το άγχος της παραμονής ήθελαν οι Πατρινοί και τα κατάφεραν. Στην Πάτρα, ο Απόλλωνας νίκησε με 91-84 την ΜΕΝΤ και πλέον αισθάνεται πιο ήσυχος για τις πέντε αγωνιστικές που απομένουν έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Αντίθετα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στις ζώνη του υποβιβασμού και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να παραμείνει. Τα δεκάλεπτα: 24-19, 49-36, 70-65, 91-84.

    Από την αρχή για τη νίκη

    Οι παίκτες του Ντάρκο Ρούσου ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και με πρωταγωνιστές τους Νίκο Μπάρλο, Τέρενς Μόρις η διαφορά «άγγιξε» τους 20 πόντους (40-22 στο 14΄ με επί μέρους σκορ 16-3 στο 2ο δεκάλεπτο). Εν τέλει η ΜΕΝΤ μείωσε λίγο και το ημίχρονο έληξε στο +13 για τους γηπεδούχους.

    Αυτή η μείωση έδωσε φτερά στην ομάδα της Θεσσαλινίκης, η οποία με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου έκανε την επαναφορά και μείωσε σταδιακά τη διαφορά και πλησίασε για πρώτη φορά σε απόσταση βολής 68-65 πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών. Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι, ξαναπήραν "μπροστά", και με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, κατάφερε να επανακτήσει διαφορά ασφαλείας (82-74 στο 36΄). Η ΜΕΝΤ δεν μπόρεσε να αντιδράσει εκ νέου και η ομάδα της Πάτρας πήρε τη νίκη με το τελικο 91-84, που ουσιαστικά της εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Μπάρλος 11 (2), Αργυρόπουλος 13 (1), Κουμπούρας 2, Γεωργαλής 7 (1), Πέττας 4, Λιαδέλης 18, Τσάκιτς 7 (1), Ντέιβις 14, Μόρις 15 (3)

    ΜΕΝΤ: Γκόλιοβιτς, Καμπερίδης 14 (2), Κέκελης 18 (3), Τσέλιος 8 (2), Πέιτζ 21 (5), Μπίγκους 23, Ντίξον, Μπογκόγεβιτς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 March 2005 - 22:02:20 UTC