Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά
  • [02] Βαθμολογία Β' Ομίλου
  • [03] Πολυνίκης ο Ρεχάγκελ
  • [04] Προετοιμάζεται για τη στέψη ο Ηρακλής
  • [05] Δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο
  • [06] Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό
  • [07] Εύκολες νίκες για Τουρκία-Δανία
  • [08] Μαρούσι πολλών αστέρων
  • [09] Κρατάει τις ελπίδες ο ΠΑΟΚ
  • [10] Στα ημιτελικά τα φαβορί
  • [11] Χάλκινος ο Πετρόπουλος
  • [12] Πέθανε ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τ. Κάλαχαν

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Γεωργία Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά

    26/3/2005 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/3/2005 11:28:54 μμ)

    Συντάκτης:

    Μέσα στο "κλουβί" γήπεδο της Λοκομοτίβ Τιφλίδας, η Εθνική μας κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, σε μια απόρθητη μέχρι στιγμής έδρα και απέναντι σε μια ομάδα, την Γεωργία, που όπως και η Ελλάδα, ήθελε τη νίκη για να ελπίζει στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο 15ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, κατάφεραν με δυο γκολ πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο να προηγηθούν και να πάρουν τελικά τους τρεις πολύτιμους πόντους, με ακόμη ένα γκολ στις αρχές του δευτέρου. Απέναντι στην δυνατή και φιλόδοξη ομάδα του Πιρές, οι Έλληνες κατάφεραν να παίξουν ως πρωταθλητές, να παραμείνουν στη δεύτερη θέση του Β΄Ομίλου και να "γλυκοκοιτάζουν" πλέον ακόμα και την πρώτη, που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση.

    Έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια

    Το να παίζεις απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι ένα ισχυρό κίνητρο από μόνο του για να παίξεις δυνατά, για τη νίκη. Το να την κερδίσεις και να αυξήσεις τις ελπίδες σου για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, είναι επίσης ένας ακόμα καλός λόγος, για να παίξεις με πάθος και να διεκδικήσεις τους τρεις βαθμούς.

    Φτάνει όμως αυτό; Τουλάχιστον μέχρι το 42ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, τα γεγονότα έδειχναν πως ναι, φτάνει.

    Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί μέχρι εκείνο το λεπτό η Γεωργία είχε καταφέρει να προηγείται στο σκορ, δείχνοντας με τον τρόπο που έπαιζε ότι θα μπορούσε να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα. Οι Γεωργιανοί είχαν καταφέρει στο 21ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ, με τον Ασατιάνι, που μετά από δυνατό σουτ του Κομπιασβίλι έξω από την περιοχή, και ασθενή απόκρουση του Νικοπολίδη, πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Έλληνα "πορτιέρο".

    Μάλιστα με τους γρήγορους παίκτες, που διαθέτει κατάφερνε να κρατά καθηλωμένη την ελληνική ομάδα, που φοβόταν μην βρεθεί με παίκτη στη πλάτη και δεχτεί δεύτερο γκολ.

    Και πάλι το ερώτημα που τίθεται είναι: φτάνει μόνο αυτό για να πάρεις τη νίκη, η να την εδραιώσεις;

    Όχι. Γιατί πάντα θα πρέπει να υπολογίζεις ειδικά όταν παίζεις απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, μην ξυπνήσει το ένστικτο της πρωταθλήτριας, ο εγωισμός της και τότε ποιος την πιάνει.

    Ε αυτό ακριβώς έγινε.

    Γιατί η Εθνική μας μπορεί να πρόσεχε την άμυνά της, και καλά έκανε γιατί ένα δεύτερο γκολ θα ήταν καταστροφή, αλλά από εκεί και πέρα οι «πειρατές» της Πορτογαλίας, θυμήθηκαν ότι αυτό που τους έφερε στην κορυφή της Ευρώπης ήταν η μαχητικότητά τους, η καρδιά τους το πάθος τους για την διάκριση.

    Και τότε ποιος την είδε και δεν την φοβήθηκε! Δυο γκολ σε δυο λεπτά και από πίσω στο σκορ μπροστά.

    42ο λεπτό. Ο Καραγκούνης βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, οι αμυντικοί της Γεωργίας δεν απομακρύνουν, η μπάλα μετά από κόντρα στρώνεται στον Καψή και εκείνος με μία διαγώνια "βολίδα" ισοφαρίζει για την Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα και το πρώτο γκολ με την φανέλα της Εθνικής.

    44ο λεπτό. Βαθιά μπαλιά του Μπασινά, ο Γιαννακόπουλος μόνος του στην περιοχή πιάνει την κεφαλιά πάσα και ο επερχόμενος Βρύζας με κεφαλιά νικάει τον Λομάια για δεύτερη φορά.

    Ολική επαναφορά σε δύο λεπτά για την Ελλάδα, στο καναβάτσο οι παίκτες της Γεωργίας.

    Το καλό για τους Έλληνες, αλλά κακό για τους Γεωργιανούς ήταν να μην πάρουν φόρα.

    53ο λεπτό. Πολύ καλή σέντρα του Ζαγοράκη από τα δεξιά, ο Βρύζας πετάγεται στην πορεία της μπάλας, ο Λομάια δεν καταφέρνει να μπλοκάρει και ο επερχόμενος Γιαννακόπουλος γράφει το 3-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ στον αγώνα.

    Από εκεί και πέρα; Σύνεση και ταπεινότητα. Το σύνθημα της εποχής. Κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο, κλείσιμο των διαδρόμων, αναμονή.

    Με δυο γκολ μπροστά στο σκορ, το μόνο που ζητάς είναι η ψυχραιμία μην φας κανένα γκολ, από τα πουθενά και τρέχεις για να μην έρθει η ισοφάριση.

    Σε αυτό, το μυαλωμένο παιχνίδι δηλαδή, από το 53ο έως και το 90ο λεπτό η Εθνική μας πήρε άριστα. Και γι αυτό άλλωστε πήρε τη νίκη και μάλιστα σε μια απόρθητη μέχρις στιγμής έδρα.

    Μέχρι την Τετάρτη που θα κυνηγήσει το επόμενο τρίποντο με την Αλβανία, ψυχραιμία παιδιά. Είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

    Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

    Κίτρινες: Μζαβανάτζε, Χιζανισβίλι, Γκούμας

    Οι συνθέσεις:

    ΓΕΩΡΓΙΑ (Αλεν Ζιρές) Λομάια, Xιζανισβίλι, Xιζανεϊσβίλι, Καλάτζε, Μζαβανάτζε, Κομπιασβίλι, Γκόγκουα (46΄ Τσκιτισβίλι), Κβιρκβέλια, Ασατιάνι, Αρβελάτζε (60΄ Ιασβίλι), Ντεμετράτζε.

    ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Καψής, Κατσουράνης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Βρύζας, Χαριστέας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθμολογία Β' Ομίλου

    Πολυνίκης ο Ρεχάγκελ

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βαθμολογία Β' Ομίλου

    26/3/2005 11:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ομάδα

    Αγώνες

    Βαθμοί

    Ν-Ι-Η

    Τέρματα

    Ουκρανία

    6

    14

    4-2-0

    11-3

    Ελλάδα

    6

    11

    3-2-1

    10-6

    Δανία

    6

    9

    2-3-1

    10-6

    Τουρκία

    6

    9

    2-3-1

    8-5

    Αλβανία

    6

    6

    2-0-4

    3-9

    Γεωργία

    5

    5

    1-2-2

    6-8

    Καζαχστάν

    5

    0

    0-0-5

    2-13

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολυνίκης ο Ρεχάγκελ

    26/3/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκτός από καθαρά βαθμολογικούς λόγους, η σημερινή νίκη της εθνικής μας ομάδας επί της Γεωργίας στην Τιφλίδα χαροποίησε ιδιαίτερα τον Οτο Ρεχάγκελ. Και αυτό γιατί ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η σημερινή επί της Γεωργίας ήταν η 24η σε 43 αγώνες για τον "Όθωνα", ο οποίος ξεπέρασε έτσι τον Αλκέτα Παναγούλια, που είχε 23 επιτυχίες σε 74 αναμετρήσεις. Ο απολογισμός του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι πλέον 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και οκτώ ήττες, την ώρα που ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μετράει 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 31 ήττες. Εκτός αυτού, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας, με τρία γκολ εκτός έδρας, μετά από πέντε χρόνια και έξι μήνες. Πριν το θριαμβευτικό 3-1 επί της Γεωργίας, είχε νικήσει 3-0 τη Σλοβενία στο Μάριμπορ στις 9 Οκτωβρίου του 1999 για τους προκριματικούς του EURO 2000. Τα γκολ εναντίον της Σλοβενίας είχαν πετύχει οι Τσιάρτας, Γεωργιάδης, Νικολαϊδης.

    [04] Βόλεϊ

    Προετοιμάζεται για τη στέψη ο Ηρακλής

    26/3/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής προκρίθηκε στον τελικό του Final-4 του Champions League ανδρών, λυγίζοντας την ρωσική κάτοχο του τίτλου Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ με 3-2 (22-25, 25-23, 18-25, 25-19, 15-13) και πλέον θα σταματήσει μόνο στην κούπα. Αντίπαλος των παιδιών του Αλέκου Λέωνη στον αυριανό τελικό (19:00, ΕΤ3) η γαλλική Τουρ που στον άλλο ημιτελικό επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-21, 25-19) της γερμανικής Φριντριχσχάφεν (16:00, ΕΤ3).

    Αγώνας για γερά νεύρα

    Με περίπου 8.000 φίλους του στο πλευρό του, ο Ηρακλής άρχισε τον ημιτελικό απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια με μεγάλο ενθουσιασμό. Όμως η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και κατάφεραν με όπλο το πανίσχυρο σερβίς τους, να «παγώσουνε» την Πυλαία, παίρνοντας με συνεχόμενους άσους το σετ με 22-25.

    Στο δεύτερο σετ οι Ρώσοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούνε. Όμως ο Ηρακλής με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό Στάνλεϊ Κλεϊτον κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του με 20-19, η οποία παρά την πίεση των Ρώσων, κατάφερε να ισοφαρίσει, σε 1-1 τελειώνοντας το δεύτερο σετ με με 25-23.

    Στο τρίτο, οι Ρώσοι αν και βρέθηκαν να χάνουνε, κατάφεραν με όπλο τους το πανύψηλο μπλοκ να πάρουνε προβάδισμα, καθώς ο Ηρακλής έδειχνε εκτός αγώνα. Ο λίμπερο Φρπέντι Μπρουκς έβγαζε πολύ δύσκολα υποδοχή, ενώ ο Αμερικανός Λοϊ Μπολ, μπλόκαρε και ο Αλέκος Λεώνης αναγκάστηκε στο 23-17 να τον αντικαταστήσει με το Γιάννη Καλμαζίδη. Τελικά όμως μάλλον του έδωσε κάποιες ανάσες, αφού η δις κάτοχος του τίτλου προηγήθηκε 1-2 με 18-25.

    Στο 4ο σετ, ο Αλέκος Λεώνης, αντικατέστησε το Μάριο Γκιούρδα με τον Κώστα Μπαρμπούδη, που έδωσε νέο αέρα στους «κυανόλευκους». Με καλό σερβίς και εύστοχες επιθετικές προσπάθειες προηγήθηκαν με 8-5 και 16-12. Παρά την προσπάθεια των Ρώσων να αντεπιτεθούν ο Αμερικανός διεθνής Στάνλεϊ Κλεϊτον με τρεις ασύλληπτους άσους και ένα επιθετικό κρεσσέντο, έδωσε το «φιλί της ζωής» στον Ηρακλή, που ισοφάρισε 2-2 με 25-19.

    Με το ηθικό στα ύψη ο Ηρακλής, στο σετ της μιας ανάσας ρίσκαρε στο σερβίς, ανάγκασε τους Ρώσους να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και με μορφή τον Κλεϊτον ο Γηραιός προηγήθηκε με 8-5. Το κυανόλευκο προβάδισμα συνεχίστηκε και στο 13-10, αλλά κάποια λάθη του Μπαρμπούδη, έφεραν τη Λοκομοτίβ σε απόσταση βολής 13-12. Τελικά όμως το όνειρο για τους Θεσσαλονικείς έγινε πραγματικότητα και ο Ηρακλής με 15-13 σφράγισε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Γκιούρδας 3, Κράβαρικ 12, Μπάεφ 15, Καλμαζίδης, Μπαρμπούδης 4, Μπολ 3, Μπρουκς, Χοφ 6, Στάνλεϊ 23

    ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ: Τετουίκιν 14, Καμουτσκίκι 4, Κοσάρεφ 14, Σπάζι 10, Κοζλόφ 4, Βαράνοφ 18, Μεάνα, Ντανίλοφ 2, Εβντοζένκο, Μαχούρτοφ

    [05] Κοινωνία

    Τραυματίστηκε ελαφρά ένας επιβαίνων Δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

    26/3/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε απόψε το βράδυ στην εθνική Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί ελαφρά. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε αθλητές της ομάδας Μπάσκετ "Μεταμόρφωση Βόλου" βγήκε από την πορεία του προσέκρουσε στο στηθαίο, ανετράπη και βγήκε από το δρόμο. Το λεωφορείο επέστρεφε από τα Τρίκαλα, όπου η ομάδα είχε μεταβεί για τον αγώνα με τον "Αίολο Τρικάλων". Όπως αναφέρουν επιβαίνοντες αιτία του δυστυχήματος ήταν, ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένας αθλητής μόνο τραυματίστηκε ελαφρά από τα καθίσματα, που τον καταπλάκωσαν. Επί τόπου έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

    [06] Μ. Ανατολή

    Τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

    26/3/2005 10:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Τον πανικό σκόρπισε στο βιομηχανικό προάστιο της Βηρυτού, Ντικανάχ έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου το βράδυ του Σαββάτου. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού ασφαλείας, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του η έκρηξη έγινε κοντά σε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Παράλληλα, δυο παρακείμενα κτήρια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Μάλιστα, οι πυκνοί καπνοί πανικόβαλαν τους κατοίκους του προαστίου, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους. Δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στον τόπο της έκρηξης.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύκολες νίκες για Τουρκία-Δανία

    26/3/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς εκπλήξεις έληξαν οι δυο άλλοι αγώνες του Ομίλου μας. Στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία ξεπέρασε χωρίς προβλήματα το εμπόδιο της Αλβανίας, και μ΄ ένα πέναλτι του Νεκατί Ατές στο 3΄ κι ένα αυτογκόλ του Μπεκίρι στο 5΄ οι Τούρκοι εξασφάλισαν τη νίκη με 2-0. Εύκολο έργο είχε η Δανία με αντίπαλο στο Καζακστάν. Η ομάδα του Μόρτεν Ολσεν επικράτησε 3-0 στην Κοπεγχάγη και βρίσκεται μαζί με την Τουρκία στην 3η θέση με 9 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ελλάδα. Τα γκολ πέτυχαν οι Πέτερ Μέλερ (8΄, 48΄), Κρίστιαν Πούλσεν (33΄)

    Οι υπόλοιποι όμιλοι

    1ος όμιλος

    Τσεχία-Φινλανδία 4-3 Σκόρερ: 7΄ Μπάρος, 34΄ Ροζίτσκι, 58΄ Πόλακ, 87΄ Λόκβεντς - 46΄ Λιτμάνεν, 73΄ Ριιχιλάχτι, 79΄ Γιόχανσον Θεατές: 16.200

    Αρμενία-Ανδόρα 2-1 Σκόρερ: 32΄ Χακομπιάν, 73΄ Χατσατριάν - 57΄ Σίλβα Θεατές: 9.560

    Ρουμανία-Ολλανδία 0-2 Σκόρερ: 1΄ Κοκού, 85΄ Μπάμπελ Θεατές: 19.000

    3ος όμιλος

    Λιχτενστάιν-Ρωσία 1-2 Σκόρερ: 40΄ Μπεκ - 23΄ Κερζάκοφ, 37΄ Καριάκα

    Εσθονία-Σλοβακία 1-2 Σκόρερ: 58΄ Οπερ - 59΄ Μίνταλ, 66΄ Ρέιτερ Θεατές: 4.000

    4ος όμιλος

    Ισραήλ-Εϊρε 1-1 Σκόρερ: 90΄ Σουάν - 4΄ Μόρισον Θεατές: 44.000

    6ος όμιλος

    Αγγλία-Β. Ιρλανδία 4-0 Σκόρερ: 47΄ Τζο Κόουλ, 52΄ Οουεν, 54΄ αυτ. Μπάιρντ, 62΄ Λάμπαρντ Θεατές: 65.239

    Ουαλία-Αυστρία 0-2 Σκόρερ: 82΄ Βάστιτς, 86΄ Στράντζλ Θεατές: 47.760

    Πολωνία-Αζερμπαϊτζάν 8-0 Σκόρερ: 12΄, 63΄, 66΄ Φρανκόφσκι, 16΄αυτ. Χατζίεφ, 40΄ Κοσόφσκι, 71΄ Κρζίνοβεκ, 84΄, 89΄ Σαγκανόφσκι

    7ος όμιλος

    Βέλγιο-Βοσνία 4-1 Σκόρερ: 15΄, 54΄ Εμίλ Μπενζά, 44΄ Ντερντέν, 76΄ Μπουφέλ - 1΄ Μπαϊράμοβιτς

    8ος όμιλος

    Βουλγαρία-Σουηδία 0-3 Σκόρερ: 17΄, +90΄πεν. Λιούνγκμπερκ, 75΄ Εντμαν Θεατές: 40.000 * Στο 57΄ αποβλήθηκε ο Βούλγαρος Μαρκόφ (δεύτερη κίτρινη)

    Κροατία-Ισλανδία 4-0 Σκόρερ: 39΄, 76΄ Νίκο Κόβατς, 71΄ Ζίμουνιτς, +90΄ Πρσο Θεατές: 20.000

    [08] Μπάσκετ

    Μαρούσι πολλών αστέρων

    26/3/2005 10:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κάνοντας την επαναφορά στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε άνετα των Πρωταθλητών με 75-55 και μείωσε σε έναν τον βαθμό από την κορυφή του Πρωταθλήματος της Α1. Ταυτόχρονα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 15 πόντων (83-68), με την οποία είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο και ελπίζει σε μία ακόμα ήττα των πράσινων προκειμένου να καταλάβουν αυτή την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο. Από την άλλη οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκες προκειμένου να κόψουν αυτοί πρώτοι το νήμα. Με πέντε παίκτες του Αμαρουσίου να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων και στην άμυνα να «κλειδώνουν» Μπατίστ, Λάκοβιτς, ο Λόνι Μπάξτερ (18π.) αποδείχτηκε πολύ μόνος για να κρατήσει στο ύψος του τον Παναθηναϊκό. Τα δεκάλεπτα: 21-22, 33-36, 50-43, 75-55.

    Το ντέρμπι κράτησε ένα ημίχρονο

    Το πρώτο μέρος ήταν πολύ δυνατό αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ξεκινώντας στην βασική πεντάδα, ο Λόνι Μπάξτερ σημείωσε γρήγορα επτά πόντους, με άξιο συμπαραστάτη του μέσα στη ρακέτα τον Κώστα Τσαρτσαρή. Από την περιφέρεια, ο Ιμπραϊμ Κουτλουάι μπήκε «ζεστός» παρά τον τραυματισμό, που τον άφησε εκτός στους τρεις τελευταίους αγώνες του Παναθηναϊκού.

    Το Μαρούσι όμως ξύπνησε και μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου μείωσε στον έναν πόντο (21-22), με βασικούς πρωταγωνιστές τους Στιούαρτ, Σμίλιανιτς και Σέκουλιτς. Ακόμη πιο αμφίρροπο αποδείχτηκε το δεύτερο δεκάλεπτο και τελικά οι πράσινοι βρέθηκαν προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή.

    Το ντέρμπι συνεχίστηκε και μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Όμως με τον Μπάξτερ μόνος να προσπαθεί και τους υπόλοιπυς παίκτες να χάνονται και την ομάδα του Αμαρουσίου να παίρνει κυριολεκτικά μπρος, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Το έναυσμα έδωσε ο Νίκος Μπουντούρης ευστοχώντας στο δεύτερο προσωπικό τρίποντο του, για να... προσπεράσουν για πρώτη φορά με +6 οι γηπεδούχοι 48-42. Με επιμέρους σκορ 10-1 μέχρι το 30΄, το Μαρούσι ξέφυγε με 53-43 στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, έχοντας σημειώσει σ΄ αυτό το διάστημα 17 πόντους έναντι επτά του πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας. Έτσι το τέλος βρήκε το Μαρούσι να πετυχαίνει τη σπουδαία νίκη και τον Παναθηναϊκό να προβληματίζεται έντονα.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Καρούσης, Θεοδωρόπουλος.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάτης): Μπλάκνεϊ 11, Στιούαρτ 10 (1), Μπουντούρης 9 (3), Σμίλιανιτς 15 (3), Σέκουλιτς 10, Τζόουνς 2, Σπανούλης 13 (2), Κολώκας 5 (1), Καϊμακόγλου, Στεφανίδης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 2, Μπατίστ 2, Χατζηβρέττας 4, Μπάξτερ 18, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 4, Σκεπάνοβιτς 9 (1), Κουτλουάι 9 (1).

    [09] Μπάσκετ

    Κρατάει τις ελπίδες ο ΠΑΟΚ

    26/3/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σχετικά εύκολα, η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα από τους Θεσσαλούς στο κλειστό της Νεάπολης για την 22η ημέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών και διατήρησε τις ελπίδες του για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα με τη λήξη της κανονικής περιόδου. Από την άλλη η Ολύμπια παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις και θα προσπαθήσει πολύ για να παραμείνει στην Α1. Τα δεκάλεπτα: 15-18, 32-43, 49-57, 66-75.

    Πήρε αυτό που ήθελε

    Από την αρχή ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο καλά τον αγώνα και και τον Μουλαομέροβιτς που επανήρθε μετά από απουσία, πάνω από ένα μήνα, πήρε μία πολύ καλή διαφορά στο ημίχρονο, 32-43.

    Στο δεύτερος μέρος, η Ολύμπια, τα έπαιξε όλα για όλα και με τον Γκραντ να παίρνει μπρος, μείωσε στο -3. Όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και τελικά πήρε τη νίκη που τον κράτησε στο παιχνίδι της τετράδας.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Χατζής, Καρακατσούνης.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Παπαβασιλείου 5 (1), Τριχόπουλος, Χαρισμίδης 1, Λάππας 7 (1), Γκραντ 21, Κακλαμάνος 3 (1), Μπένερμαν 9 (1), Νάκιτς 14 (2), Πεϊτσίνοβιτς 4, Γιόνζεν 2.

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 22 (3), Μπαλογιάννης, Κορωνίδης, Βασιλειάδης 23 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Μαυροκεφαλίδης, Ταμίρ 4, Νίλσεν 17, Γκργκατ 2.

    [10] Βόλεϊ

    Στα ημιτελικά τα φαβορί

    26/3/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Απολλώνιος και Φιλαθλητικός, είναι οι ομάδες που θα κοντραριστούν στα ημιτελικά των πλέϊ οφ του Πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 γυναικών. Και τέσσερις πέτυχαν εύκολες νίκες, κάνοντας κάθε μία το 2-0. Ο Παναθηναϊκός, κέρδισε και εκτός έδρας στο β αγώνα τον Άρη με 3-0. Τα σετ : 18-25, 16-25, 23-25. Ο Απολλώνιος επικράτησε εκτός έδρας στον β΄ αγώνα των Βριλησσίων με 3-2. Τα σετ: 28-26, 14-25, 25-23, 14-25, 13-15. Ο Πανελλήνιος νίκησε για δεύτερη φορά το Μαρκόπουλο. Τα σετ: 22-25, 18-25, 21-25. Ο Φιλαθλητικός νίκησε για δεύτερη φορά την Σίρις Σερρών. Τα σετ: 25-18, 25-19, 23-25, 24-26, 9-15.

    [11] Χάλκινος ο Πετρόπουλος

    26/3/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία μεγάλη επιτυχία ακόμα για την Ελλάδα και την Ελληνική Πυγμαχία. Ο Κώστας Πετρόπουλος, κατέκτησε το την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, καθώς στον ημιτελικό ηττήθηκε στα σημεία από Γεωργιανό Χατσαράντα. Μια ήττα που συνοδεύτηκε πάντως από εντυπωσιακή εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή, τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά σε επίπεδο ανδρών, ενώ απέναντί του είχε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο μποξέρ από τη Γεωργία.

    [12] Κόσμος

    Σε ηλικία 93 χρόνων Πέθανε ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τ. Κάλαχαν

    26/3/2005 8:33:00 μμ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 χρόνων ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζέημς Κάλαχαν, του Εργατικού Κόμματος, μετέδωσε το BBC. Ο Κάλαχαν, έγινε πρωθυπουργός το 1976 μετά την αιφνίδια παραίτηση του ηγέτη των Εργατικών Χάρολντ Ουίλσον. Τα τρία ταραγμένα χρόνια που ο Κάλαχαν ήταν ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ 10, προετοίμασαν το δρόμο για την "επανάσταση της ελεύθερης αγοράς" υπό την Μάργκαρετ Θάτσερ, του Συντηρητικού κόμματος, το οποίο παρέμεινε στην εξουσία επί 18 συνεχή έτη. Ο Κάλαχαν ήταν ο μόνος πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας που κατείχε ταυτόχρονα τα αξιώματα του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Οικονομικών, ενώ είχε διατελέσει επί 32 συναπτά έτη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του όσο αυτό ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και στη συνέχεια στην κυβέρνηση. Αύριο ο Κάλαχαν θα συμπλήρωνε τα 93, είχε γεννηθεί στις 27 Μαρτίου 1912.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 March 2005 - 22:06:33 UTC