Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η πάταξη της διαπλοκής
  • [02] Λαθραίο ...κρέμασμα
  • [03] Ξεκούραση μετά τη μάχη
  • [04] Εκλογές σε τεταμένο κλίμα στην ΠΓΔΜ
  • [05] Συγκινητική εμφάνιση του Πάπα
  • [06] Μυστήριο με την έκρηξη στη Βηρυτό
  • [07] Τερματισμός μονιμότητας στις ΔΕΚΟ
  • [08] Εύκολα στη Βολιβία η Αργεντινή
  • [09] Επιστροφή "Ρίμπο"
  • [10] Στην κορυφή ο Θρασύβουλος
  • [11] Της έκλεισε το …Γαλάτσι
  • [12] "Βόμβα" στο "Σάρλοτ Κολίζιουμ"
  • [13] Τρίτη η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ
  • [14] Στο Παγκόσμιο η Αίγυπτος
  • [15] Στο Final-4 η Βουλιαγμένη
  • [16] Θάνου: "Ακόμα μία ευκαιρία"
  • [17] Θετική πρεμιέρα στο Πινγκ-Πονγκ
  • [18] Μαστίζει την Ανγκόλα ο Μαρμπούργκ
  • [19] Χώρισαν οι δρόμοι Κέρκυρας-Αμανατίδης
  • [20] Χατζηνικολάου: "Επτά ντέρμπι μείνανε"

    [01] Κοινωνία

    Διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από τα Χανιά Στόχος η πάταξη της διαπλοκής

    27/3/2005 1:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο πρωθυπουργός επέρριψε τις ευθύνες για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα στην απουσία διαρθρωτικών αλλαγών κατά το παρελθόν, που έγινε αιτία να γιγαντωθεί η διαπλοκή και η διαφθορά. Ο κ Καραμανλής διεμήνυσε, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τα φαινόμενα αυτά. Όπως επεσήμανε στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι "η ανόρθωση της Οικονομίας, για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, που θα ρίξει το βάρος του στην καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητες την Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια". Κατά την ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου χαρακτηρίζοντας τον επαναστάτη, ρεαλιστή και διπλωμάτη.

    [02] Παράξενα

    Λαθραίο ...κρέμασμα

    27/3/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα έργα και οι ημέρες του Banksy είναι διάσημα στη Βρετανία. Ακτιβιστής καλλιτέχνης δρόμου από το Μπρίστολ, με του οποίου το πρόσωπο οι συμπατριώτες του μπορεί να μη είναι εξοικειωμένοι, αλλά οι περισσότεροι έχουν συναντήσει τα άλλοτε οργισμένα, άλλοτε ανατρεπτικά γκράφιτι στένσιλ έργα του να δίνουν "λόγο" στους μουντούς τσιμεντότοιχους. Αγαπημένοι του στόχοι, όμως, είναι και τα πλέον γνωστά και καλύτερα φυλασσόμενα μουσεία και γκαλερί της χώρας του. Το 2003 κατάφερε να περάσει κρυφά και να αναρτήσει ένα έργο του στην Tate Britain του Λονδίνου και ένα χρόνο αργότερα στο Λούβρο. Απ ότι φαίνεται όμως αποφάσισε να περάσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο αμερικανικό έδαφος. Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι στις 13 Μαρτίου "χτύπησε" τέσσερα από τα πιο διάσημα μουσεία της Νέας Υόρκης, μέσα σε μία και μόνο ημέρα και μάλιστα εντός του ωραρίου λειτουργίας για το κοινό. Θύματα του, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), το Μετροπόλιταν, το Μουσείο του Μπρούκλιν και το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο οποίο μάλιστα το έργο του έμεινε εκεί που το έβαλε για αρκετές ημέρες προτού γίνει αντιληπτό από τους υπευθύνους.

    Η τέχνη της φάρσας

    Πονοκέφαλο ολκής στους υπευθύνους ασφαλείας των αμερικανικών μουσείων δημιούργησε η δράση του Banksy, η οποία μάλιστα αποδεικνύεται και με φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.woostercollective.com .

    Εκεί μπορεί να δει κανείς το χρονικό των συντονισμένων επιχειρήσεων που πραγματοποίησε με τη βοήθεια ενός καπέλου, μιας ψεύτικης γενειάδας και μερικών φίλων-συνεργών.

    Πρώτα επισκέφθηκε το MoMA όπου κρέμασε ένα έργο του που απεικόνιζε μια κονσέρβα ντοματόσουπας, η οποία αντί για Campbells έγραφε Tesco.

    Κατόπιν πήγε στο Μουσείο του Μπρούκλιν όπου κατάφερε να φυγαδεύσει "κάτω από τη μύτη" των φυλάκων τη ζωγραφιά ενός ναυάρχου με ένα σπρέι στο χέρι και φόντο αντιπολεμικά μηνύματα.

    Στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προτίμησε να εκθέσει ένα σκαθάρι μέσα σε μια γυάλινη θήκη, το οποίο είχε φτερά μαχητικού αεροσκάφους και πυραύλους. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Μουσείου το σκαθάρι αποσύρθηκε έπειτα από τρεις ημέρες.

    Το Μετροπόλιταν "φιλοξένησε" επί μία ημέρα το προτραίτο μιας γυναίκα με αντιασφυξιογόνο μάσκα.

    Ο Banksy παραδέχθηκε μάλιστα ότι ήθελε να κάνει μια βόλτα και από το Γκούγκενχαϊμ, αλλά το μετάνιωσε τελικά. "Εκεί ήθελα θέση μεταξύ δύο Πικάσο και μάλλον δεν θα τα κατάφερνα" ομολογεί.

    Προκειμένου, να μη γίνει αντιληπτός, εκτός από τη μεταμφίεση χρησιμοποίησε και δύο φίλους οι οποίοι προσποιούμενοι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι σε έντονο καβγά, απέσπασαν με επιτυχία την προσοχή του προσωπικού ασφαλείας. "Απ ότι φαίνεται προσέχουν πιο πολύ τι βγαίνει από το μουσείο, παρά το τι μπαίνει" δηλώνει ο Banksy και προσθέτει ότι την έμπνευση για το εγχείρημα, τη χρωστά στην αδερφή του. "Μια μέρα την είδα να πετάει διάφορα έργα μου και τι ρώτησα γιατί και εκείνη μου απάντησε πως δεν πρόκειται να εκτεθούν και στο Λούβρο. Ανέλαβα λοιπόν την πρόκληση. Γιατί άλλωστε να περιμένω τη μεταθανάτια αναγνώριση..." εξηγεί. Πάντως, διευκρινίζει πως οι αγαπημένοι του εκθεσιακοί χώροι παραμένουν οι τοίχοι, τα βαγόνια των τρένων και τα σκαλιά.

    Σχετικά Links:

    www.banksy.co.uk/

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκούραση μετά τη μάχη

    27/3/2005 6:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2005 7:12:27 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετά τη νίκη, η ξεκούραση. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έφτασε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα από την παγωμένη Τιφλίδα, και μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης, οι διεθνείς μας πήγαν το μεσημέρι στον Άγιο Κοσμά όπου έκαναν χαλάρωμα και ασκήσεις αποκατάστασης. Ο Ότο Ρεχάγκελ, βλέποντας την κούραση των παικτών του, αποφάσισε να ορίσει το νέο ραντεβού για προπόνηση στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Μέχρι τότε οι ποδοσφαιριστές, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, λίγο πριν αρχίσουν την προετοιμασία για τον αγώνα της Τετάρτης με την Αλβανία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στην μίνι προπόνηση, παραβρέθηκαν και περίπου 400 φίλαθλοι οι οποίοι αποθέωσαν τους παίκτες.

    Με καρδιά πρωταθλητή με την Αλβανία

    Το καλό με τους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι ότι αμέσως μετά το παιχνίδι και παρά τη νίκη τους, που συνοδεύτηκε και με καλή εμφάνιση, κράτησαν χαμηλούς τόνους, αφήνοντας τα πανηγύρια, για μετά τον αγώνα με την Αλβανία.

    Η νίκη σε αυτό το παιχνίδι αποτελεί για ακόμα μια φορά μονόδρομο, αφού η συγκομιδή των τριών βαθμών μπορεί να οδηγήσει την Εθνική μας ακόμα και στην κορυφή του Β Ομίλου, καθώς την ίδια ημέρα παίζουν η Ουκρανία με τη Δανία στο Κίεβο και η Τουρκία στη Γεωργία.

    Από τα τρία αποτελέσματα, θα κριθούν πολλά για τη συνέχεια, τόσο για την πρώτη θέση, όσο και την δεύτερη, που θα οδηγήσει ή σε αγώνα μπαράζ, ή σε απευθείας πρόκριση ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχει συλλέξει ο δεύτερος σε σχέση με τις δεύτερες ομάδες των άλλων ομίλων.

    Πάντως, δυο μήνες πριν τις κρίσιμες αναμετρήσεις του Ιουνίου με Τουρκία στις 4/6 εκτός και με Ουκρανία στις 8/6 στο Καραϊσκάκη, οι διεθνείς μας έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν αυτό που ακόμα και πολλοί φίλαθλοι δεν έχουν καταλάβει. Ότι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης.

    Και αυτό φάνηκε στην χθεσινή εκθαμβωτική μετά το 30ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου εμφάνισή τoυς στην Τιφλίδα.

    Δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και πριν πάνε στα αποδυτήρια, είχαν καταφέρει να προηγούνται με 1-2, αλλά όσο ο χαρακτήρας και η ωριμότητα που έδειξαν στη συνέχεια και χωρίς να ιδρώσουν πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

    Αν συνεχίσει έτσι, με το πνεύμα του νικητή δηλαδή αλλά και την καρδιά του πρωταθλητή, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Άλλωστε αυτό ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε και ο Ότο Ρεχάγκελ, μετά το παιχνίδι προς όλους τις αντιπάλους μας.

    Κάτι θα ξέρει ο Γερμανός.

    [04] Κόσμος

    Εκλογές σε τεταμένο κλίμα στην ΠΓΔΜ

    27/3/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - Γερμανικό Πρακτορείο

    Ημέρα του επαναληπτικού γύρου των δημοτικών εκλογών η σημερινή για την ΠΓΔΜ και οι κάλπες σε 57 από τους 84 δήμους τη χώρας υποδέχονται από το πρωί τους ψηφοφόρους. Η διαδικασία διεξάγεται στον απόηχο των δυναμικών διαδηλώσεων και των καταγγελιών κατά της κυβέρνησης για νοθεία στον πρώτο γύρο, που έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Μάλιστα το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών κάλεσε τους υποστηρικτές του να απόσχουν από τη σημερινή διαδικασία. Σημειώνεται ότι οι διεθνείς παρατηρητές που επέβλεψαν τότε την όλη διαδικασία, δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους για την αξιοπιστία της.

    Οι πρώτες αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο τις συλλήψεις δύο ανδρών με την κατηγορία της απόπειρας νοθείας, σε χωριό κοντά στην πόλη Κουμάνοβο, ενώ η αστυνομία διερευνά καταγγελίες και για μια άλλη περιοχή στα νότια της χώρας.

    Η μεγαλύτερη διαμάχη συγκεντρώνεται γύρω από την περίπτωση των Σκοπίων, όπου η αντιπολίτευση στηρίζει για τη δημαρχία τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Τρίφον Κοστόφσκι.

    Αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων διατυπώθηκαν και για περιοχές στη δυτική ΠΓΔΜ, όπου το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών κάλεσε τους υποστηρικτές του να απόσχουν από τη σημερινή διαδικασία.

    Οι εκλογές είναι οι πρώτες που διεξάγονται με βάση το νέο νόμο, που μείωσε τον αριθμό των διευρυμένων δημαρχιών από 123 σε 84. Η επαναχάραξη των εσωτερικών συνόρων προκάλεσε αλλαγές που εξυπηρετούν τους Αλβανούς σε 16 περιφέρειες, γεγονός που έκανε τον σλαβικό πληθυσμό να φοβάται διχοτόμηση της χώρας με βάση την εθνοτική σύνθεση.

    Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.

    [05] Κόσμος

    Συγκινητική εμφάνιση του Πάπα

    27/3/2005 3:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την προσδοκία να ακούσουν την καθιερωμένη ευχή από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το Β χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Όμως ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια δεν μπόρεσε να πει ούτε καν την καθιερωμένη ευχή του. Ταλαιπωρημένος από τις περιπέτειες της υγείας του και έχοντας πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση στο λαιμό, ο 84χρονος Ποντίφικας εμφανίστηκε στο παράθυρό του και καταβάλλοντας εμφανή προσπάθεια αποπειράθηκε να αρθρώσει μερικές λέξεις. Δεν τα κατάφερε όμως να μιλήσει και περιορίστηκε στο να κάνει πολλές φορές το σήμα του σταυρού προς το συγκινημένο πλήθος.

    Η εύθραυστη υγεία του Πάπας δεν του επέτρεψε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

    Στη λειτουργία του Πάσχα των καθολικών χοροστάτησε στη θέση του ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο, ο οποίος αργότερα διάβασε το παπικό μήνυμά "Urbi et Orbi" (προς την πόλη και τον κόσμο). Σε αυτό ο Ποντίφικας ανέφερε πως προσευχές του στρέφονται προς "τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, εκεί όπου εξακολουθεί να χύνεται αίμα" και ζήτησε αλληλεγγύη προς αυτούς "που πεθαίνουν από τη φτώχεια και την πείνα" και τους πληθυσμούς που "αποδεκατίζονται από θανατηφόρες επιδημίες ή πλήττονται από τρομερές φυσικές καταστροφές".

    Από τότε που ο Πάπας υποβλήθηκε σε εγχείριση τραχειοτομής έχει το λαιμό του ένα σωληνάκι που τον βοηθά στην αναπνοή. Οι δημόσιες εμφανίσεις του από την 13η Μαρτίου, οπότε πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ανέρχονται σε πέντε : τρεις φορές εμφανίστηκε ο ίδιος στο παράθυρο του και δύο μέσω τηλεοπτικής εικόνας.

    [06] Μ. Ανατολή

    Μόνο για τραυματίες μιλούν τώρα οι αρχές Μυστήριο με την έκρηξη στη Βηρυτό

    27/3/2005 1:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2005 3:37:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Σύγχυση επικρατεί γύρω από τον ακριβή απολογισμό της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης σε βιομηχανικό προάστιο της Βηρυτού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το επίσημο πρακτορείο ΑΝΙ από την έκρηξη σκοτώθηκαν δυο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη οχτώ. Ωστόσο νεότερος απολογισμός, που ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο ανακριτή, Ζαν Φαχντ δεν υπάρχουν νεκροί και οι τραυματίες ανέρχονται στους έξι. "Ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί, μόνο 6 τραυματίες, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ισχυρά εκρηκτικά, περίπου 30 κιλά ΤΝΤ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παράλληλα, τον απολογισμό αυτό επιβεβαίωσε και υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας διευκρινίζοντας, ότι δυο από τους τραυματίες είναι Ινδοί και τέσσερις Λιβανέζοι, όλοι τους μέλη της πολιτικής άμυνας και πυροσβέστες.

    "Ανάγκη για ενότητα και διάλογο"

    Έκκληση για ενότητα απηύθυνε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ τονίζοντας, ότι "η κατάσταση απαιτεί ενότητα και διάλογο".

    Η ισχυρή έκρηξη χθες πανικόβαλε το προάστιο της βορειανατολικής Βηρυτού, που κατά κύριο λόγο κατοικούν χριστιανοί.

    Πέντε πολυώροφα κτήρια και εργοστάσια τυλίχτηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ οι πυκνοί καπνοί "έπνιξαν την περιοχή".

    Σημειώνουμε, ότι πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, γεγονός, που εντείνει τους φόβους, που ανέκυψαν πάλι με τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι για αναζωπύρωση της βίας της εποχής του εμφυλίου πολέμου.

    [07] Οικονομία

    Τερματισμός μονιμότητας στις ΔΕΚΟ

    27/3/2005 4:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ερχόμενο φθινόπωρο ορίζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ως χρονική περίοδο αλλαγών για το εργασιακό καθεστώς στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Σε συνέντευξη του στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομίας αναγγέλλει τον τερματισμό του καθεστώτος της μονιμότητας, καθώς για τους νέους εργαζόμενους σταδιακά θα ισχύσει το καθεστώς που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα και θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. "Υπάρχουν εταιρείες, πρώην δημόσιες επιχειρήσεις, που έχουν εισαχθεί στο ΧΑΑ, λειτουργούν σε ανταγωνιστικούς κλάδους και πρέπει σταδιακά να λειτουργήσουν με τους κανόνες του ιδιωτικού ανταγωνισμού" δηλώνει ο κ. Αλογοσκούφης και προσθέτει πως οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα των ήδη εργαζομένων.

    Για θεσμικές αλλαγές

    Μιλώντας για τον τρόπο προσλήψεων των εργαζομένων φέρνει ως παράδειγμα την Εθνική Τράπεζα, στην οποία το Δημόσιο δεν έχει άμεσα καμία μετοχή, και κάνει λόγο για αναμενόμενη αποδέσμευση από τον ΑΣΕΠ, το οποίο, όμως, "σήμερα ακόμα το χρειάζεται και το χρησιμοποιεί".

    Αναφερόμενος στις ΔΕΚΟ, στις οποίες το Δημόσιο διατηρεί σημαντικό κομμάτι των μετοχών, σημειώνει ότι "δεν θα ήταν ώριμο να καταργήσουμε το ΑΣΕΠ, γιατί αμέσως θα δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίγει παράθυρα, με την πρόσληψη με άλλα κριτήρια και όχι αξιοκρατικά".

    Για την οικονομική πολιτική

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τονίζει ότι κατευθυντήριος άξονας παραμένει ο περιορισμός του ελλείμματος κάτω από το 3%, στο τέλος του 2006.

    Ερωτηθείς για τις φημολογούμενες αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, όπως ποτά και τσιγάρα, δεν το απέκλεισε ως ενδεχόμενο. "Δεν μπορεί κανείς να κάνει κατηγορηματικές δηλώσεις πάνω σε αυτό", δήλωσε.

    Επίσης σημείωσε πως όλες οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, όπως και η επιβολή ΦΠΑ και οι νέες αντικειμενικές αξίες, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2006.

    Στο πλαίσιο του σχεδιασμού μείωσης των δαπανών του Δημοσίου αναφέρει πως η κυβέρνηση μελετά "τη σταδιακή κατάργηση των ειδικών λογαριασμών", καθώς και "την κατάργηση προνομίων κρατικών αξιωματούχων, όπως αυτοκίνητα, ασφάλεια κ.α. όπως επίσης και "τον εξορθολογισμό μισθών τους".

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύκολα στη Βολιβία η Αργεντινή

    27/3/2005 4:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί να έχασε σειρά ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Λουσιάνο Γκαλέτι "εξιλεώθηκε", καθώς ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην εθνική Αργεντινής, στον αγώνα με την αντίστοιχη της Βολιβίας στην πρωτεύουσα Λα Πας, σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι, με τον Οβίντιο Μέσα να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, προηγήθηκαν στο 50΄ με την κεφαλιά του Χοσέ Καστίγιο. Ομως, η "μπιανκοσελέστε", η οποία παρατάχθηκε χωρίς αρκετά βασικά στελέχη της, αντέδρασε και με γκολ των Φιγκερόα και Γκαλέτι σε διάστημα πέντε λεπτών πήρε τη νίκη με 2-1 και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Χιλή-Ουρουγουάη 1-1 (47΄ Μιρόσεβιτς - 4΄ Ρεγκέιρο)

    Βολιβία-Αργεντινή 1-2 (50΄ Χοσέ Καστίγιο - 58΄ Φιγκερόα, 63΄ Γκαλέτι)

    Βενεζουέλα-Κολομβία 0-0

    Βραζιλία-Περού 27/3 Ισημερινός-Παραγουάη 27/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Aργεντινή 25 2. Bραζιλία 20 3. Ισημερινός 16 4. Παραγουάη 16 5. Ουρουγουάη 15 6. Κολομβία 14 7. Χιλή 14 8. Βενεζουέλα 14 9. Περού 13 10. Boλιβία 10

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή "Ρίμπο"

    27/3/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι είναι ο Βραζιλιάνος μέσος των ερυθρολεύκων. Ο Ριβάλντο, πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση, και μετά από ένα μήνα περίπου, τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στον αγώνα με την Νιούκαστλ, θα βρίσκεται στη διάθεση του Ντούσκο στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ιωνικό.

    Πρόβλημα με τέσσερις

    Στα αρνητικά για τον Σερβοέλληνα τεχνικό, είναι το πρόβλημα του Τζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αισθάνεται πάλι ενοχλήσεις στη μέση και δεν ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ιεροκλής Στόλτιδης, ο οποίος είχε πάθει διάστρεμμα στο ματς του Κυπέλλου με την Καστοριά, όμως από αύριο θα ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις. Πρόβλημα και για τον Σπύρο Βάλλα, ο οποίος υποφέρει από γαστρεντερίτιδα και δεν συμνάστηκε, ενώ το κουαρτέτο των προβλημάτων για τον Μπάγιεβιτς, ολοκληρώνει ο Ντ Ακόλ, ο οποίος αισθάνθηκε μία ενόχληση στο νύχι του ποδιού και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    Αύριο ο Ολυμπιακός θα δώσει φιλικό παιχνίδι στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα. Θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν είναι οι: Γιάννου, Μπούτσεκ, Κουλουχέρης, Λισγάρας, Ρέζιτς, Σούρερ, Ριβάλντο, Καστίγιο, Ντ Ακόλ, Ταραλίδης, Μενδρινός, Φιλιππάκος, Μπιμπής και ο Βάλλας εφ όσον ξεπεράσει το πρόβλημά του. Οι υπόλοιποι θα προπονηθούν στις 3 το μεσημέρι.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην κορυφή ο Θρασύβουλος

    27/3/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους τρεις πρώτους να περνάνε άνετα και τον τέταρτο της παρέας να "γκελάρει", συνεχίστηκε η 25η ημέρα του πρωταθλήματος Γ` Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος Θρασύβουλος πέτυχε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στο Βύζαντα Μεγάρων, το Χαϊδάρι επικράτησε άνετα του Ατσαλένιου εκτός έδρας, ο Αχαρναϊκός, συνέτρεψε τη Μαρκό, ενώ περισσότερο απομακρύνθηκε ο Εθνικός, ο οποίος υπέστη εντός έδρας ισοπαλία με το Κερατσίνι.

    1ος Όμιλος

    Εθνικός-Κερατσίνι 0-0 Άγιος Δημήτριος-Λήλας Βασιλικού 1-1 Ρόδος-Ηρόδοτος 1-0 Θρασύβουλος-Βύζας Μεγάρων 2-0 Αχαϊκή-Θύελλα Πατρών 2-1 ΠΑΝΟ Μαλίων-Πάμισος Μεσσήνης 0-0 Ατσαλένιος-Χαϊδάρι 1-3 Αχαρναϊκός-Μαρκό 4-0 Ρεπό: Αθηναϊδα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    1. Θρασύβουλος 24 53 2. Χαϊδάρι 23 51 3. Αχαρναϊκός 24 47 4. Εθνικός 24 46 5. Ρόδος 23 39 6. Αγιος Δημήτριος 24 32 7. Λήλας Βασιλικού 24 30 8. Αχαϊκή 23 29 9. Θύελλα Πατρών 23 28 . ΠΑΝΟ Μαλλίων 24 28 11. Πάμισος Μεσσήνης 24 27 12. Ατσαλένιος 23 26 13. Βύζας Μεγάρων 24 25 14. Κερατσίνι 23 23 15. Μαρκό 24 21 16. Ηρόδοτος 23 20 17. Αθηναϊδα 23 16 Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    2ος Όμιλος: Η Καβάλα το ντέρμπι

    Νέα κορυφή απέκτησε ο Β Όμιλος της Γ Εθνικής. Στο ντέρμπι της 25ης ημέρας, η Καβάλα πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Καβάλα επί της τοπικής ομάδας και σε συνδυασμό με το ρεπό των Ιωαννίνων, ανέβηκε στη πρώτη θέση. Έτσι ο Πας Γιάννενα, βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ενώ η ήττα της Καβάλας, την οδήγησε στην τρίτη πλέον θέση της βαθμολογίας.

    Τα αποτελέσματα

    Ένωση Θράκης-Αναγέννηση Άρτας 0-0 Λαμία-Παύλος Μελάς 1-0 Δόξα Δράμας-Λύκοι 0-0 Καβάλα-Βέροια 0-2 Πτολεμαίδα-Κοζάνη 0-2 Θερμαϊκός-Παναιτωλικός 2-0 Αγροτικός Αστέρας-Πανδραμαϊκός 1-0 Απόλλων Λάρισας-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 Ρεπό: ΠΑΣ Γιάννινα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓ. Β. 1. Βέροια 24 50 2. ΠΑΣ Γιάννινα 23 48 3. Καβάλα 24 46 4. Αναγέννηση Αρτας 23 41 5. Λαμία 24 39 6. Ενωση Θράκης 24 38 7. Δόξα Δράμας 23 36 8. Αγροτικός Αστέρας 22 34 . Κοζάνη 23 34 10. Πτολεμαϊδα 23 29 11. Αναγ. Καρδίτσας 24 28 12. Παναιτωλικός 24 27 . Θερμαϊκός 24 27 14. Παύλος Μελάς 24 25 15. Πανδραμαϊκός 23 21 16. Απόλλων Λάρισας 24 19 17. Λύκοι 23 18

    [11] Μπάσκετ

    Της έκλεισε το Γαλάτσι

    27/3/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτή η νίκη της ομάδας του Ντάρκο Ρούσο, ήταν πολλή μεγάλη και εξαιρετικής σημασίας για τη συνέχεια. Το τελικό 76-77 στο κλειστό του Γαλατσίου, έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς και παράλληλα βρίσκεται πλέον με το "ενάμιση πόδι" στην οχτάδα και τα πλέϊ οφ. Λιαδέλης, Μόρις και Τσάκιτς ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, αλλά «ήρωας» αναδείχτηκε ο αρχηγός Αργυρόπουλος, που σημείωσε το νικητήριο καλάθι 6 πριν από τη λήξη. Όσο για την ΑΕΚ, η ήττα αυτή την την κράτησε μεν στην τρίτη θέση, όμως πλέον δεν είναι μόνη της, αφού έχει πολλούς ενδιαφερομένους. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, πραγματοποίησε ο Πέρο Άντιτς. Τα δεκάλεπτα: 23-9, 41-37, 59-57, 76-77.

    Στο δεύτερο μέρος η ανατροπή

    Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά τα παιχνίδι και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση και με τους Σάντρο Νίτσεβιτς και Πέρο Άντιτς να "πυροβολούν", προηγήθηκε με +14 πόντους, 23-9 στο 10.

    Η αλλαγή όμως του τεχνικού του Απόλλωνα σε ζώνη, μετά το αρχικό μαν του μαν και αλλάζοντας συνέχεια τους παίκτες, οδήγησε στη μείωση της διαφοράς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κύριοι εκφραστές της ανάκαμψης για τους Πατρινούς, ο Μάρις, που με πολύ καθοριστικούς πόντους, οδήγησε τον Απόλλωνα στο -4.

    Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, ο Νίκος Χατζής ξαναέδωσε αέρα έξι πόντων στους "κιτρινόμαυρους", όμως ο η Πάτρα με τρίποντα κατόρθωσε να πλησιάσει στο σκορ.

    Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά. Και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν τη νίκη και το το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια. Πέντε λεπτό πριν το φινάλε, ο Γκόραν Τσάκιτς με εννέα δικούς του πόντους, ισοφάρισε για τον Απόλλωνα και όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Το τελευταί λεπτό έκρινε και την αναμέτρηση για τους Πατρινούς. Ο Χατζής έδωσε με τρίποντο την πρωτοπορία στην ΑΕΚ με 74-72, όμως ο Λιαδέλης με τρίποντο έκανε το 74-75. Ο Άντιτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Κατσικάρη με 76-75 αλλά ο Απόλλων στην αντεπίθεση έκανε το 76-77, με τον Αργυρόπουλο. Στα έξι δευτερόλεπτα που απέμειναν, η ΑΕΚ έκανε λάθος και οι φιλοξενούμενοι πήραν μία σπουδαία νίκη.

    Διαιτητές: Σχινάς, Μαχαιριανάκης, Μάνος

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 6, Νικολαϊδης, Ζήσης 9, Πελεκάνος 3 (1), Κους 3, Χατζής 12 (2), Νίτσεβιτς 11, Γλυνιαδάκης, Άντιτς 16 (2), Μπουρούσης 4, Μπέιλι 12 (1)

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 9 (1), Αργυρόπουλος 7, Κουμπούρας 2, Γεωργαλής 8, Τσουκ 2, Πέττας, Λιαδέλης 21 (1), Τσάκιτς 10 (1), Ντέιβις 1, Μόρις 17 (3)

    [12] Μπάσκετ

    "Βόμβα" στο "Σάρλοτ Κολίζιουμ"

    27/3/2005 3:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τις επιτυχίες επί του Ντιτρόιτ, του Χιούστον, του Ντένβερ και της Μινεσότα, η Σάρλοτ πέτυχε νίκη-έκπληξη και κόντρα στο Μαϊάμι στο "Σάρλοτ Κολίζιουμ" με 94-92. Στο Ορλάντο, το Φοίνιξ νίκησε τη Μάτζικ με 118-116, την οποία υποχρέωσε στη δέκατη ήττα της σε 11 αγώνες. Στην Ατλάντα, το Τορόντο υποχρέωσε τους Χοκς στην όγδοη συνεχή ήττα της, καθώς πήρε τη νίκη με 109-104. Κορυφαίος των Ράπτορς ήταν ο Κρις Μπος, ο οποίος είχε απολογισμό 32 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιλεν Ρόουζ πρόσθεσε 26 πόντους για τους νικητές. Στο "Πάλας οβ Ομπερν Χιλς", το Ντιτρόιτ ξεπέρασε το "εμπόδιο" της Βοστώνης στην παράταση με 105-99. Στο Σικάγο, ο Εντι Κάρι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην εφετινή περίοδο και οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη επί της Ιντιάνα με 100-96. Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς σημείωσαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους, καθώς ξεπέρασαν το "εμπόδιο¨" του Σακραμέντο με 113-99.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Νιού Τζέρσεϊ-Μινεσότα 75-96

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 18-20, 17-28, 24-23, 16-25. ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Κάρτερ 16, Κόλινς 11, Κρστιτς 4, Βον 15, Κιντ 7 (10ρ.), Ρόμπινσον 2, Μπιούφορντ 12, Μπεστ 2, Σκαλαμπρίνε, Πλάνινιτς, Σμιθ 6, Τόμας. ΜΙΝΕΣΟΤΑ: Σπρίουελ 8, Γκαρνετ 13, Ολοβοκάντι 11, Χάσελ 12, Χάτσον 2, Γκρίφιν 10, Ζέρμπιακ 13, Κασέλ 23, Τόμας 2, Κάρτερ, Τζόνσον 2.

    Ατλάντα-Τορόντο 104-109

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 26-23, 33-30, 20-25, 25-31. ΑΤΛΑΝΤΑ: Τζος Σμιθ 19, Χάρινγκτον 15, Εκέζι 5, Λιού 7, Τσίλντρες 19 (10ασ.), Ντρόμπνιακ 8, Ντιό 6, Γκουλιότα 4, Ντελκ 21, Ντόντα Σμιθ, Αϊβι. ΤΟΡΟΝΤΟ: Ρόουζ 26, Μπος 32 (13/18σ., 6/7β., 11ρ.), Ααρον Ουίλιαμς 2, Αλστον 12, Πίτερσον 14, Παλάσιο 6, Μάρσαλ, Ερικ Ουίλιαμς 10, Μπόνερ 4, Μάρεϊ 3, Σόου.

    Ορλάντο-Φοίνιξ 116-118

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 31-31, 30-26, 24-36, 31-25. ΟΡΛΑΝΤΟ: Χιλ 26, Χάουαρντ 12 (10ρ.), Κέιτο 6, Στίβενσον 22, Φράνσις 17, Νέλσον 19, Ογκμον 13, Τζόουνς, Κασούν 1, Μπάτι, Γκάριτι. ΦΟΙΝΙΞ: Ρίτσαρντσον 4, Μάριον 27 (14ρ.), Στουντεμάιρ 14, Τζόνσον 26, Νας 23 (12ασ,), Τζάκσον 11, Μπαρμπόσα 11, Χάντερ 2, ΜακΚάρτι.

    Σάρλοτ-Μαϊάμι 94-92

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 23-26, 27-13, 20-31, 24-22. ΣΑΡΛΟΤ: Ουάλας 17, Οκαφόρ 12, Μπρέζετς 27 (11ρ.), Νάιτ 5 (16ασ.), Καπόνο 11, Ελι 9, Αλεν, Κάρολ 9, Χαρτ 4, Ρόμπινσον. ΜΑΪΑΜΙ: Εντι Τζόουνς 16, Ντόλικ 8, Ο΄Νιλ 26 (16ρ., 4κοψ.), Ντέιμον Τζόουνς 13, Ουέιντ 19, Μούρνινγκ 8, Ντούλινγκ, Ζίζι 2, Αντερσον, Σμιθ.

    Ντιτρόιτ-Βοστώνη 105-99 (παράταση)

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 28-23, 22-25, 18-25, 20-15 (καν. αγ.), 17-11 (πρτ.). ΝΤΙΤΡΟΪΤ: Πρινς 17, Ρασίντ Ουάλας 31 (11/21σ., 7/8β., 11ρ.), Μπεν Ουάλας 7 (6κοψ.), Χάμιλτον 22, Μπίλαπς 20, ΜακΝτάις 8, Αρόγιο, Ντελφίνο, Χάντερ. ΒΟΣΤΩΝΗ: Πιρς 32 (11/23σ., 6/6β.), Ουόκερ 15, ΛαΦρέντζ 10 (14ρ.), Αλεν 3, Πέιτον 8, Ντέιβις 15, Μπανκς 4, Ουέστ, Μπλάουντ 10, Πέρκινς 2.

    Μέμφις-Νέα Ορλεάνη 85-96

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 18-21, 18-28, 26-29, 23-18. ΜΕΜΦΙΣ: Μπάτιερ 9, Κάρντιναλ 17, Ράιτ 12 (12ρ.), Ουίλιαμς 11, Μίλερ 13, Γκασόλ 9, Πόσεϊ 4, Ουάτσον 3, Ουέλς 4, Σουίφτ 3. ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Νέιλον 8, Μπράουν 19 (14ρ.), Μαγκλουάρ 10 (13ρ.), Ντικάου 3, Σμιθ 33 (13/18σ., 1/2β.), Αντερσεν 3, Κλάξτον 8, Νάχμπαρ 10, Τζέικομπσεν 2, Ουέστ.

    Σικάγο-Ιντιάνα 100-96

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 33-23, 22-22, 20-23, 25-28. ΣΙΚΑΓΟ: Νοτσιόνι 4, Ντέιβις 10, Κάρι 27, Παϊατκόφσκι 3, Ντούχον, Γκόρντον 20, Ντενγκ 13, Πάργκο 6, Τσάντλερ 3, Χάρινγκτον 14, Γκρίφιν. ΙΝΤΙΑΝΑ: Τζάκσον 34 (11/28σ., 7/10β.), Κροσέρ 16, Ντέιβις 2, Τζόνσον 9, Μίλερ 8, Φόστερ, Πόλαρντ 7, Φρεντ Τζόουνς 20, Γκιλ, Τζέιμς Τζόουνς.

    Ντάλας-Κλίβελαντ 117-86

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 29-29, 37-21, 23-16, 28-20. ΝΤΑΛΑΣ: Χάουαρντ 11, Νοβίτσκι 11 (14ρ., 5κοψ.), Μπράντλεϊ 6, Φίνλεϊ 26, Τέρι 14, Χέντερσον 5, Χάρις 12, Βαν Χορν 23, Ντάνιελς 7, Αρμστρονγκ, Ποντκόλζιν, Μπενγκά 2. ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Τζέιμς 19, Γκούντεν 16, Ιλγκάουσκας 13 (4κοψ.), Νιούμπλ 9, Σνόου, Πάβλοβιτς, Τρέιλορ, ΜακΙνις 4, Χάρις 5, Βαρεχάο 14, Βέλτς 4, Ντιόπ 2.

    Ντένβερ-Σακραμέντο 113-99

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 29-28, 20-28, 33-22, 31-21. ΝΤΕΝΒΕΡ: Μάρτιν 3, Αντονι 28, Ελσον 5 (10ρ.), Τζόνσον 9, Μίλερ 18 (10ασ.), Χιλάριο 12, Μπόικινς 11, Ναχέρα 16 (11ρ.), Μπάκνερ 11, Πέρσον. ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ: Τόμας 17, Στογιάκοβιτς 24, Σκίνερ 3, Μόμπλεϊ 18, Μπίμπι 15, Σονγκάιλα 8, Οστερταγκ 2, Εβανς 2, Χάους 8, Ουίλιαμσον 2.

    Γιούτα-Μιλγουόκι 94-89

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 23-20, 18-27, 29-24, 24-18. ΓΙΟΥΤΑ: Χάρπρινγκ 12, Χάμφρις 17, Κόλινς 2, ΜακΛίοντ 6, Μπελ 23, Οκούρ 9, Γκίριτσεκ 13, Χαντλόγκτεν 7, Αϊσλι 5, Σνάιντερ, Μπόρτσαρντ. ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Μέισον 16, Σμιθ 6, Γκάτζουριτς 2, Ουίλιαμς 19, Ρεντ 14, Πασούλια 5, Κούκοτς 13, Φάιζερ 10, Γκολντγουάιρ 2, Στρίκλαντ 2, Μπουθ.

    Πόρτλαντ-Νέα Υόρκη 103-96

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 26-22, 26-20, 28-33, 23-21. ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Μάιλς 11, Αμπντούρ-Ραχίμ 17, Πρζιμπίλα 11 (15ρ.), Στουνταμάιρ 25, Τελφέρ 6, Πάτερσον 16, Αουτλο 14, Κριάπα 3. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τιμ Τόμας 30 (12/20σ., 3/3β.), Σουίτνι 11, Κερτ Τόμας 8 (10ρ.), Κρόφορντ 9, Μάρμπουρι 21 (11ασ.), Ρόουζ 15, Αρίζα 2, Ουίλιαμς, Τέιλορ.

    Βαθμολογίες

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 38-32 Φιλαδέλφεια 34-34 Νιού Τζέρσεϊ 32-38 Νέα Υόρκη 29-39 Τορόντο 29-40

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντιτρόιτ 43-26 Σικάγο 37-31 Κλίβελαντ 35-32 Ιντιάνα 35-34 Μιλγουόκι 27-42

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Υ-Μαϊάμι 53-18 Ουάσινγκτον 37-30 Ορλάντο 32-37 Σάρλοτ 15-53 Ατλάντα 11-58

    ΔΥΣΗ

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ X-Σαν Αντόνιο 51-18 Ντάλας 46-23 Χιούστον 42-27 Μέμφις 39-29 Νέα Ορλεάνη 16-53

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Χ-Σιάτλ 48-20 Ντένβερ 38-30 Μινεσότα 36-34 Πόρτλαντ 24-44 Γιούτα 22-47

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Χ-Φοίνιξ 52-17 Σακραμέντο 43-28 Λ.Α. Λέικερς 32-36 Λ.Α. Κλίπερς 32-37 Γκόλντεν Στέιτ 24-45

    Χ=Προκρίθηκε για τα πλέι οφ Υ=Εξασφάλισε τον τίτλο της περιφέρειας

    [13] Βόλεϊ

    Τρίτη η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ

    27/3/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τρίτη θέση στο Champions League, του βόλεϊ, κατέλαβε η περυσινή τροπαιούχος Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ. Η ρωσική ομάδα νίκησε εύκολα 3-0 στον μικρό τελικό τη γερμανική Φριντρισχάφεν, που πρόβαλε ουσιαστική αντίσταση μόνο στο τελευταίο σετ. Η ομάδα του Γενάδι Τσιπούλιν, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε από τη Φριντρισχάφεν, η οποία έδειξε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόνο για συλλογή εμπειριών. Τα σετ: 19-25, 18-25, 22-25

    [14] Βόλεϊ

    Στο Παγκόσμιο η Αίγυπτος

    27/3/2005 4:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2005 6:35:53 μμ)

    Συντάκτης:

    H Εθνική ομάδα ανδρών της Αιγύπτου -ακολουθώντας τα χνάρια της αντίστοιχης των γυναικών- έγινε η πρώτη που εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 μετά τη διοργανώτρια Ιαπωνία και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία. Στο Παναφρικανικό προκριματικό τουρνουά (Africa Pool D) η Αίγυπτος κατέλαβε την πρώτη θέση επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα του Σουδάν με 3-0 σετ. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε αντίστοιχες αναμετρήσεις της Εθνικής ανδρών της Αιγύπτου στα προκριματικά. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αίγυπτος εκπροσωπείται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των ανδρών και των γυναικών ταυτόχρονα. Πρώτη ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

    [15] Στο Final-4 η Βουλιαγμένη

    27/3/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο Final-4 του LEN Trophy προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, που μετά από συγκλονιστική μάχη, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην "οικοδέσποινα" του προκριματικού ομίλου, Παλέρμο, με σκορ 7-5. Τα γκολ της Βουλιαγμένης πέτυχαν οι Ρουμπέση (2), Μελιδώνη, Κάντζου, Οικονομοπούλου, Λαρά, Κουτέλη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η ρωσική Ουραλότσκα πέτυχε άνετη νίκη επί της ισπανικής Μπαρτσελόνα, με το ευρύ σκορ 15-3 και κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

    Άτυχη η Γλυφάδα

    Αντίθετα άτυχη, στάθηκε η ομάδα πόλο της Γλυφάδας, η οποία στον Δ' προκριματικό όμιλο του Champions Cup, νίκησε με το ευρύ σκορ 12-5 τη γαλλική Νανσί, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς η "οικοδέσποινα" Μπόχουμ έκανε την έκπληξη και νίκησε τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι με 10-9.

    Έτσι στη βαθμολογία του ομίλου επήλθε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση, καθώς είχε τη χειρότερη διαφορά τερμάτων. Η Γλυφάδα έδινε σταθερά το "παρών" στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, από το 1999 μέχρι πέρυσι.

    Τα γκολ της Γλυφάδας πέτυχαν οι Πατέρου (4), Γιακάεβα (4), Καραγιάννη (3), Λιόση (1).

    [16] Θάνου: "Ακόμα μία ευκαιρία"

    27/3/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη της στο περιοδικό "ΒΗΜΑgazino", η Κατερίνα Θάνου. Η Ελληνίδα αθλήτρια, στα πιο σημαντικά τόνισε πως έγιναν πολλά λάθη, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την υπόθεση με το τρακάρισμα, ενώ τόνισε πως θέλει να αγωνιστεί και πάλι, αν και εφόσον της επιτραπεί. Τέλος, μίλησε και για τον Χρήστο Τζέκο, τονίζοντας δεν τον κατηγορεί για τίποτα και τον ευχαρίστησε για την βοήθεια του, με την οποία έφτασε πολύ ψηλά.

    "Χρειαζόταν ένας επικοινωνιολόγος"

    Αυτό που έμεινε πάνω από όλα, είναι η θέληση της να αγωνιστεί. "Αν μου δώσουν το "πράσινο φως", ναι. Αυτό περιμένω για να αρχίσω ξανά. Είμαι έτοιμη για όσες μάχες χρειαστεί να δώσω", ήταν τα πρώτο λόγια της Ελληνίδας σπρίντερ.

    Συνεχίζοντας, είπε πως θέλει να συνεχίσει για τον εαυτό τους και όχι γιατί θέλει να αποδείξει κάτι σε κάποιους. Απλά το μόνο που είπε είναι "γουστάρω να τρέξω ξανά. Θέλω να ξανατρέξω. Θέλω να τελειώσω αυτό το κομμάτι της ζωής μου όπως εγώ το επιθυμώ. Μπορεί να τρέξω σε ένα αγώνα και μετά να σταματήσω. Δεν ξέρω... Θέλω όμως να μπω, να κάνω αυτό που πάντα μου άρεσε να κάνω και μετά να αποφασίσω εγώ πότε θα σταματήσω".

    Από εκεί και πέρα είπε πως δεν προπονείται συστηματικά, όμως συντηρείται μόνη της και αθλείται καθημερινά. Ο στόχος πάντως που υπήρχε για την συμμετοχή της στο Ελσίνκι το καλοκαίρι, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ουσιαστικά δεν υπάρχει, όμως θα το ήθελε πολύ.

    Τέλος, μιλώντας για τα όσα συνέβησαν την 12ης Αυγούστου, η Κατερίνα Θάνου, τόνισε δικαιολογημένα, όλοι μιλάνε για τα παιδαριώδη λάθη που συνέβησαν τότε. "Επίσης, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ομολογήσω ότι έγιναν πολλά λάθη σε όλη την ιστορία και ότι έχω κι εγώ μερίδιο ευθύνης σε αυτά. Έγιναν λάθη εκείνο το διάστημα από όλες τις πλευρές. Εγώ πάντα το έλεγα ότι θέλαμε έναν επικοινωνιολόγο", είπε κλείνοντας η Ελληνίδα αθλήτρια.

    [17] Θετική πρεμιέρα στο Πινγκ-Πονγκ

    27/3/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το δεξί... ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πινγκ που γίνεται στο Άαρχους της Δανίας, οι Εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών. Και οι δυο ομάδες κατάφεραν και νίκησαν τις αντιπάλους τους, με τους άνδρες να επιβάλλονται εύκολα του Λουξεμβούργου, κάνοντας το πρώτο βήμα για κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στην Premier Category, ενώ οι γυναίκες χωρίς να χάσουν σετ, πήρε την πρόκριση για το β` γύρο της Challenge Division, νικώντας τη ν Εσθονία με 3-0. Αύριο, οι άνδρες θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι γυναίκες την Λιθουανία, η οποία με τη σειρά της νίκησε 3-1 την Τουρκία.

    Εύκολες νίκες

    Στους άνδρες, το σύνθημα της νίκης έδωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος προηγήθηκε 2-0 (11-5, 11-6) στον αγώνα με τον Φαμπιέν Σιμόν (Νο-337 στην Ευρώπη), έχασε το τρίτο σετ 11-5, όμως στο τέταρτο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του αφού το κατέκτησε με σχετική ευκολία (11-2), δίνοντας προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

    Από την άλλη πλευρά, το μεγάλο αστέρι της εθνικής μας, Καλλίνικος Κρεάνγκα, είχε την ευκαιρία για μια καλή προπόνηση με αντίπαλο τον Ζιλ Μισελί (Νο-363) τον οποίο νίκησε 3-0 (11-6, 11-3, 11-5), ενώ αντίθετα ο Ντανιέλ Τσιόκας, αν και προηγήθηκε 2-0, χρειάστηκε και πέμπτο σετ κόντρα στον Αρλίντο Ντε Σόουζα (Νο-284) για να ολοκληρώσει την πρώτη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην εφετινή διοργάνωση.

    Στις γυναίκες, η Μαρία Μοίρου, ξεκίνησε μέτρια και πολύ γρήγορα βρέθηκε να χάνει 3-0 στο πρώτο σετ, όμως, αφού ισοφάρισε σε 5-5, στη συνέχεια προηγήθηκε 8-6 για να το κερδίσει με 11-9. Τα δύο επόμενα σετ τα έλεγξε πλήρως, παίρνοντας τη νίκη με 11-5 και 11-7.

    Η Κατερίνα Ντουλάκη απέναντι στην Καρίν Λιντμάε (Νο-284), πήρε το πρώτο σετ με 11-2, το δεύτερο με 11-7, για να φτάσει στο τρίτο, όπου εκεί χρειάστηκε να δείξει μέρος του ταλέντου που διαθέτει. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-8, με δύο πολύ δύσκολα σερβίς ισοφάρισε σε 10-10, προηγήθηκε με 11-10 μετά από λάθος της αντιπάλου της, ενώ πήρε το σετ με 12-10 χάρη σε «άσο».

    Όσον αφορά στη Χριστίνα Φίλη, αν και είχε να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον περασμένο Οκτώβριο, έδειξε να βρίσκεται αποφασισμένη να τριτώσει τις νίκες απέναντι στην Κατλίν Λατ (Νο-268). Κέρδισε το πρώτο σετ 11-9, το δεύτερο 11-8, για να μετατρέψει σε περίπατο το τρίτο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 11-2 (σ.σ. είχε προηγηθεί 10-0).

    [18] Υγεία

    Τουλάχιστον 120 τα θανατηφόρα κρούσματα Μαστίζει την Ανγκόλα ο Μαρμπούργκ

    27/3/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει στην Ανγκόλα η εξάπλωση του ιού Μάρμπουργκ, της οικογένειας Έμπολα, ο οποίος από τον Οκτώβριο έχει κοστίσει τη ζωή σε 120 άτομα. Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση και ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Βαν-Ντούμεν, επιστρέφοντας από διήμερη περιοδεία του στη βόρεια επαρχία Ούιγκα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την μεταδοτική θανατηφόρο ασθένεια. "Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά, χρειάζονται σκληρά προληπτικά μέτρα για να περιοριστεί το ξέσπασμα της ασθένειας". Σήμερα έγινε γνωστό, ότι θανατηφόρα κρούσματα του Μάρμπουργκ εμφανίστηκαν σε ακόμα μια επαρχία της χώρας. Στην Ανγκόλα αναμένεται ομάδα 30 ειδικών από διάφορες οργανώσεις υγείας, περιλαμβανομένων του ΠΟΥ, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιών για να βοθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

    "Χτυπά" κυρίως παιδιά

    Η ομάδα αποτελείται από γιατρούς, επιδημιολόγους και ειδικούς στην υγιεινή και την απολύμανση. Επίσης, η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ΠΟΥ για τη σύσταση ενός ειδικού εργαστηρίου για την παρακολούθηση της ασθένειας το οποίο θα λειτουργεί τον Ιούνιο.

    Η επιδημία ξέσπασε στην Ανγκόλα τον Οκτώβριο του 2004 και επιδεινώθηκε σοβαρά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με 117 νεκρούς στην Ούιγκε, δύο στη Λουάντα και μία νεκρή στην Καμπίντα.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 75% των θυμάτων ήταν παιδιά κάτω των πέντε ετών, ο ιός, όμως, έχει κοστίσει και σε πολλούς ενήλικες, περιλαμβανομένων έξι εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

    Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Αιμορραγικών Ασθενειών του ΠΟΥ, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι η επιδημία μπορεί να περιορισθεί "μέσα σε μερικές εβδομάδες" καθώς αναγνωρίστηκε και μπορούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

    Ήδη, η κυβέρνηση της Ανγκόλαςσυνεργάζεται με τον ΠΟΥ για τη σύσταση ειδικού εργαστηρίου για την παρακολούθηση της ασθένειας το οποίο θα λειτουργεί από τον Ιούνιο.

    Παράλληλα, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού στη Λουάντα.

    Τα θύματα της ασθένειας, που μεταδίδεται με την επαφή και όχι μέσω του αέρα, υποφέρουν στα πρώτα στάδια από διάρροια, κοιλιακούς πόνους, ναυτία και εμετούς. Ακολουθούν οξείς πόνοι στο στήθος και στους πνεύμονες, κλείσιμο του λαιμού και βήχας.

    Σε πολλές περιπτώσεις καταγράφεται σοβαρή αιμορραγία, από την πέμπτη ημέρα ανάπτυξης του ιού, στο γαστρεντρικό σύστημα και τους πνεύμονες και μερικές φορές σε όλο το σώμα.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χώρισαν οι δρόμοι Κέρκυρας-Αμανατίδης

    27/3/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κοινή συναίνεση λύση του συμβολαίου του με την Κέρκυρα προχώρησε ο Γιώργος Αμανατίδης, καθώς η περιπέτεια υγείας, που περνάει ένα πρόσωπο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, τον αναγκάζει να μεταβεί για τον επόμενο μήνα στη ερμανία για να του συμπαρασταθεί. Βλέποντας πως η συμμετοχή του στα παιχνίδια της ομάδας δεν μπορεί να συμβιβαστεί, με τις σοβαρές ανάγκες της οικογένειάς του, ο έμπειρος αμυντικός ζήτησε από μόνος του την αποδέσμευσή του από τον σύλλογο. Ο Γιώργος Αμανατίδης, αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας του θέλησε να ευχαριστήσει τον Γιώργο Φοιρό, το γενικό αρχηγό του συλλόγου, Λάκη Παπαϊωάννου, αλλά και το φίλαθλο κόσμο του νησιού των Φαιάκων. "Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Φοιρό, τον Λάκη Παπαϊωάννου, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και όλους τους φιλάθλους της Κέρκυρας για τη συνεργασία που είχαμε", δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: "Η ομάδα έχει τις δυνατότητες και τα περιθώρια για να παραμείνει στην Α Εθνική".

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χατζηνικολάου: "Επτά ντέρμπι μείνανε"

    27/3/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην τελική ευθεία για το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη μπαίνει από αύριο ο ΟΦΗ και ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Χατζηνικολάου, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της κρητικής ομάδας, οριοθετώντας τους στόχους γι' αυτό το παιχνίδι αλλά και τα επόμενα έξι που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Παρά το θετικό αποτέλεσμα που πήρε από τον Ολυμπιακό (1-1), την τελευταία Κυριακή πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ηρακλείου, δεν εφησυχάζει αφού η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα, δεν της επιτρέπει ακόμα να μιλάει με σιγουριά για παραμονή στην Α' Εθνική. Γι' αυτό και ο αγώνας με τον συμπολίτη του, έχει αποκτήσει χαρακτήρα ύπαρξης για τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικού πιστεύει ότι αυτός ο αγώνας, είναι μόνο η αρχή ενός μαραθωνίου επτά αγωνιστικών που από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί το ποιες ομάδες θα παραμείνουν και ποιες θα πέσουν στη Β΄Εθνική.

    "Εχουμε υποχρέωση απέναντιστον κόσμο μας"

    "Απομένουν ακόμη 7 παιχνίδια, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Mέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα έχουν παρουσιασθεί πολλές εκπλήξεις. Για μας είναι ένας αγώνας, όπως όλοι οι υπόλοιποι, που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα και ο στόχος μας είναι η νίκη. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο, είτε αγωνίζονται εντός είτε εκτός έδρας. Σίγουρα πάντως κάθε αγώνας μεταξύ δύο ομάδων που προέρχονται από την ίδια περιοχή, έχει ιδιαιτερότητες. Για να φτάσουμε στη νίκη θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Δεν υποτιμούμε την δυναμικότητα του Eργοτέλη", υποστήριξε ο Γιάννης Χατζηνικολάου, για το ντέρμπι του Ηρακλείου αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

    Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής της κρητική ομάδα αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου ο ΟΦΗ έμεινε ικανοποιημένος με την εντός έδρας ισοπαλία (1-1), που έφερε: "Δεν θα πρέπει να μείνουμε στην οποία θετική εικόνα δείξαμε στο τελευταίο ματς. Eίναι επιτακτική η ανάγκη να έχει η ομάδα μας ανάλογη παρουσία στους εναπομείναντες αγώνες και να βρεθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Αν δεν έχουμε σωστή νοοτροπία και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου στον αγώνα με τον Oλυμπιακό δεν θα έχει αντίκρυσμα. Eχουμε υποχρέωση απένατι στην ιστορία της ομάδας μας, απέναντι στον υπέροχο κόσμο μας να προσπαθήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ώστε να προσθέσει ο OΦH κι άλλες επιτυχίες μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος".

    Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας επί της Γεωργίας, λέγοντας: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προπονητή και στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας. Αγωνίσθηκαν σαν πρωταθλητές Ευρώπης και πήραν δίκαια μια, μεγάλης σημασίας, εκτός έδρας νίκη. Όμως τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να κερδίσει η Εθνική μας ομάδα και την Αλβανία. Η προσοχή όλων πρέπει να είναι πλέον μόνο σ' αυτό τον αγώνα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 March 2005 - 18:06:10 UTC