Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνία για τον Πάπα
  • [02] Το Gmail "μεγαλώνει"
  • [03] H IAAF παραπέμπει Κεντέρη - Θάνου
  • [04] Συνάντηση Λινού-Σολάχου
  • [05] Έκρηξη στον Λίβανο
  • [06] Καταδικαστική απόφαση για σούπερ μάρκετ
  • [07] Στο μικροσκόπειο της WADA η Τσέλσι
  • [08] Τέσσερις τελικοί για τον Πανελλήνιο
  • [09] Υπό διάλυση ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας
  • [10] Αμφίβολος ο Ραιτ
  • [11] Προκρίθηκε ο καλύτερος
  • [12] Πενήντα χρόνια ΕΟΚΑ
  • [13] Έτοιμος για την "ευρωπαϊκή" μάχη ο ΠΑΟ
  • [14] Με μόνη απουσία τον Χάτζι

    [01] Κόσμος

    Εκατοντάδες οι πιστοί στην πλατεία Αγ. Πέτρου Αγωνία για τον Πάπα

    1/4/2005 12:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 9:24:17 πμ)

    Αν και παραμένει κρίσιμη, η υγεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, που από την Πέμπτη παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε, καθώς ο οργανισμός του αντέδρασε καλά στα αντιβιοτικά, που του χορηγήθηκαν, μετέδωσε η ραδιοφωνία του Βατικανό. Ο 84χρονος Ποντίφικας εκδήλωσε υψηλό πυρετό, λόγω λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος και έχει πολύ χαμηλή πίεση. Μάλιστα, σύμφωνα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έλαβε τη θεία Κοινωνία, η οποία δίνεται σε ασθενείς αλλά και ετοιμοθάνατους. Τη νύχτα, εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κρατώντας αναμμένα κεριά στα χέρια, με τα βλέμματα στραμμένα στο παράθυρο του Πάπα, προσευχόμενοι για ένα θαύμα. Στο μεταξύ, οι θεράποντες ιατροί του Πάπα Ιωάννη Παύλου απέκλεισαν προς το παρόν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ και το τηλεοπτικό κανάλι Sky Italia, η μεταφορά του πάπα στην πολυκλινική Τζεμέλι, όπου νοσηλευόταν μέχρι τα μέσα Μαρτίου αποκλείστηκε επειδή είναι πολύ αδύναμος.

    [02] Τεχνολογία

    Εντείνει τον ανταγωνισμό η Google

    1/4/2005 10:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνηθισμένη να σπάει την παράδοση και να λέει αλήθειες την Πρωταπριλιά, φαίνεται πως είναι η Google. Πέρσι, την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια με χωρητικότητα 1 gigabyte και φέτος έκανε πάλι την έκπληξη, επισημαίνοντας πως διπλασιάζει το χώρο και στο μέλλον σκοπεύει να τον αυξήσει περισσότερο. "Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι ο χώρος αποθήκευσης δεν αποτελεί πια θέμα για τους χρήστες του web mail", τόνισε η Μαρίσα Μάγιερ, διευθύντρια του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Google. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά τη "γέννηση" του Gmail, η υπηρεσία διατίθεται μόνο σε αυτούς που η εταιρία επέλεξε να την δοκιμάσουν. Πάντως, η ανακοίνωση της Google εντείνει περισσότερο τον ανταγωνισμό, αφού τα δύο gigabyte είναι ο μεγαλύτερος δωρεάν προσφερόμενος χώρος για την αποθήκευση ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

    Η επέκταση του Gmail έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Yahoo, ότι αυξάνει τη χωρητικότητα του Yahoo! Mail στο 1 gigabyte για τους δωρεάν λογαριασμούς και στα 2 gigabyte για τους συνδρομητές.

    Ουραγός στις εξελίξεις είναι, μέχρι στιγμής, η Microsoft, καθώς το Hotmail έχει το λιγότερο προσφερόμενο χώρο, ενώ η αύξηση στα 250 megabyte που ανακοίνωσε η εταιρία δεν έχει ενεργοποιηθεί για όλους τους πελάτες.

    Ο ανταγωνισμός μεταξύ Google, Yahoo και Microsoft αναμένεται να κορυφωθεί με το λανσάρισμα του Gmail στο ευρύ κοινό. Κι ενώ όλοι αγωνιούν για το Gmail, τις τελευταίες εβδομάδες η Google άρχισε να διαθέτει νέους λογαριασμούς σε τυχαίους επισκέπτες της σελίδας του, εντείνοντας τις φήμες ότι η δοκιμαστική περίοδος φθάνει στο τέλος της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σχετικά Links:

    Yahoo! Mail

    [03] H IAAF παραπέμπει Κεντέρη - Θάνου

    1/4/2005 9:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 10:31:11 μμ)

    Συντάκτης:

    Με αποκλεισμό δυο ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση απειλούνται πλέον οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, αφού η IAAF μετά από την εξέταση της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να προσφύγει στο διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης, θεωρώντας το σκεπτικό της Ελληνικής Δικαστικής επιτροπής λανθασμένο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, όπως ανακοίνωσε η απόφαση του CAS, θα είναι και η οριστική για την τύχη των δυο αθλητών, καθώς δεν θα μπορούν να την εφεσιβάλουν. Μέχρι τότε οι δύο αθλητές, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Διεθνή Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει, ότι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κανέναν διεθνή ή εθνικό αγώνα.

    Η ανακοίνωση της IAFF

    "Η αρμόδια επιτροπή της IAAF εξέτασε την απόφαση που ελήφθη από την ελληνική ομοσπονδία να αθωώσει τους Ελληνες αθλητές, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, που κατηγορούντο για παραβίαση του κανονισμού περί ντόπινγκ της IAAF.

    Η επιτροπή κατέληξε στο συμπερασμα ότι αυτή η απόφαση είναι λανθασμένη και η IAAF θα προσφύγει τώρα για τις υποθέσεις και των δύο αθλητών ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) εντός των προβλεπομένων χρονικών προθεσμιών από τον κανονισμό της. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και για τις δύο υποθέσεις είναι τελεσίδικη και δεσμευτική.

    Ακόμη, η επιτροπή αποφάσισε, σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, να αποκλείσει από τους αγώνες τους δύο αθλητές μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Αθλητικό Δικαστήριο".

    Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τα στοιχεία της IAAF, οι δύο αθλητές κατηγορούντο για τρία Non Show (Τελ Αβίβ, Σικάγο και Αθήνα) σε διάστημα 18 μηνών, αλλά και άρνηση υποβολής τους σε έλεγχο (Αθήνα), ενώ ο προπονητής τους, μεταξύ άλλων, για παράβαση του άρθρου 56.3 των κανονισμών της IAAF (βοήθεια ή παρακίνηση άλλων να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών ή απαγορευμένων τεχνικών) και του άρθρου 32.2 (αλλοίωση ή προσπάθεια αλλοίωσης σε οποιοδήποτε τμήμα της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ ή των αναφερόμενων σε αυτή πειθαρχικών διαδικασιών).

    Οι παραβιάσεις που φέρονται να υπέπεσαν διατυπώθηκαν στα έγγραφα που έστειλε η IAAF στον ΣΕΓΑΣ στις 2/12/04 και 22/12/04.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ

    [04] Κοινωνία

    Επί τάπητος και η υπόθεση Βαβύλη Συνάντηση Λινού-Σολάχου

    1/4/2005 4:23:00 μμ

    Ζητήματα προώθησης της δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας απασχόλησαν τη συνάντηση, που είχαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός με τον Γενικό Εισαγγελέα Αλβανίας Θοδωρή Σολάχου και άλλους Αλβανούς αξιωματούχους. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η αντιμετώπιση περιπτώσεων οικονομικού εγκλήματος και το σκάνδαλο των πυραμίδων στην Αλβανία, ενώ αποφασίστηκε η αμοιβαία ενημέρωση και συντονισμός μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών των δύο χωρών. Επί τάπητος βρέθηκε και η υπόθεση του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη, τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις τράπεζες στη γειτονική χώρα. Όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας οι Αρχές της χώρας δεν έχουν κάποιο στοιχείο σε βάρος του. Το μόνο, που προκύπτει είναι, ότι ο Απόστολος Βαβύλης οφείλει 200.000 δολάρια βάσει σύμβασης με κεντρική παρατράπεζα για την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αλβανικές Εισαγγελικές Αρχές το γεγονός αυτό έγινε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη.

    [05] Κόσμος

    Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες Έκρηξη στον Λίβανο

    2/4/2005 12:25:00 πμ

    Συντάκτης:

    Η τέταρτη κατά σειρά βομβιστική επίθεση, μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, σε χριστιανική περιοχή του Λιβάνου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Μετν, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Βηρυτού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο Ριζκ Πλάζα, δημοφιλή θερινό προορισμό Αράβων τουριστών και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές. Η βόμβα εξερράγη στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια και πολλά αυτοκίνητα να καταστραφούν. "Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δεν θα πέσει στα πόδια τους", είπε στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Δρούζων, Ουαλίντ Τζουμπλάτ και επέρριψε τις ευθύνες για το συμβάν στις υποστηριζόμενες από τη Συρία μυστικές πυηρεσίες του Λιβάνου.

    [06] Οικονομία

    Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού Καταδικαστική απόφαση για σούπερ μάρκετ

    1/4/2005 8:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 9:27:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Σε καταδικαστική απόφαση για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) και τις αλυσίδες - μέλη του (Ατλάντικ, Αφοί Βερόπουλοι, Μασούτης, Μετρό, Σκλαβενίτης, Τροφίνο και ΑΒ Βασιλόπουλος) κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από πολύμηνη έρευνα για τη λίστα με ενιαίες εκπτώσεις επί των τιμολογίων τους, αλλά και για τις συναντήσεις εκπροσώπων των 7 αλυσίδων και προμηθευτικών επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο "Σοφιτέλ". Ο ΣΕΣΜΕ καταδικάστηκε για παρακώλυση του ανταγωνισμού και οι αλυσίδες για εναρμονισμένη πρακτική. Σε νέα συνεδρίαση θα αποφασισθεί το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί, μετά από εισήγηση της Γραμματείας της Επιτροπής.

    Παρακώλυση ανταγωνισμού - εναρμονισμένη πρακτική

    Σύμφωνα με την απόφαση, "από την κατάρτιση σε κεντρικό επίπεδο καταλόγου ποσοστών εκπτώσεων επί τιμολογίου και την προσπάθεια καθολικής και ενιαίας εφαρμογής του, προκύπτει η πρόθεση του ΣΕΣΜΕ να προσδιορίσει ένα ανώτατο όριο ποσοστoύ έκπτωσης επί τιμολογίου που θα μεταφερόταν από τις παροχές και λοιπές εκπτώσεις εκτός τιμολογίου. Το γεγονός αυτό έμμεσα έθετε ορισμένο αυθαίρετο επίπεδο ελάχιστης λιανικής τιμής (δάπεδο), το οποίο κατ΄ αποτέλεσμα δεν θα επέτρεπε (ως αποτέλεσμα ελεύθερων διαπραγματεύσεων μεταξύ προμηθευτών και αλυσίδων σούπερ μάρκετ) τη μεταφορά μεγαλύτερου ποσοστού παροχών και λοιπών εκπτώσεων στο τιμολόγιο, από το ποσοστό που προσδιοριζόταν στον κατάλογο".

    Με τον τρόπο αυτό, καταλήγει η Eπιτροπή, η κατάρτιση σε κεντρικό επίπεδο του εν λόγω καταλόγου παρακωλύει τον ανταγωνισμό, αφού περιορίζει την ελευθερία όσων σούπερ μάρκετ επιθυμούσαν να πωλούν προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.

    H Eπιτροπή έκρινε ότι από τις συναντήσεις στο ξενοδοχείο προκύπτει συντονισμός επιχειρηματικής δράσης μεταξύ των επτά επιχειρήσεων, ο οποίος αποβλέπει "σε δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, που αποκλίνουν ουσιωδώς από τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού", δηλαδή εναρμονισμένη πρακτική.

    O Σύνδεσμος των σούπερ μάρκετ είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης θα προσέφευγε στο Eφετείο, ενώ το προεδρείο του Συνδέσμου είχε επίσης δηλώσει ότι στην ίδια περίπτωση θα υπέβαλε την παραίτησή του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έξι σούπερ μάρκετ

    Σχετικά Links:

    Επιτροπή Ανταγωνισμού

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο μικροσκόπειο της WADA η Τσέλσι

    1/4/2005 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 10:29:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Ενωσης κατά του Ντόπινγκ έχει προκαλέσει μία μέθοδος που χρησιμοποιεί η Τσέλσι για την ταχύτερη ανάρρωση τραυματιών ποδοσφαιριστών. Ο πρόεδρος της WADA, Ντικ Πάουντ, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα "Guardian", χαρακτήρισε αμφιλεγόμενη αυτή τη διαδικασία, που συνίσταται στην λήψη αίματος από τον παίκτη, την απομόνωση των αιμοπεταλίων και την μετάγγισή τους στο σημείο του τραυματισμού. "Αυτό μοιάζει με αιματολογικό πείραμα ή κάτι παρόμοιο. Αλλά θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με το επιστημονικό μας τμήμα για να μάθω με ακρίβεια τις λεπτομέρειες. Μίλησα με τους επιστήμονές μας, οι οποίοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες, για να δουν αν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι ανήκει στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων", τόνισε ο Ντικ Πάουντ . Σύμφωνα με τον "Guardian", δύο παίκτες της Τσέλσι, ο Αριέν Ρόμπεν και ο Ρόμπερτ Χουτ, αρνήθηκαν πρόσφατα να ακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή.

    Χάνει Φερέιρα

    Εν τω μεταξύ στο χειρουργείο μπαίνει αύριο ο Πάουλο Φερέιρα, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για κάταγμα στο πόδι.

    Ο Πορτογάλος άσος της Τσέλσι τραυματίστηκε στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού, στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του με τη Σλοβακία (1-1) την περασμένη Τετάρτη. Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι ο δεξιός μπακ-χαφ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου πέντε εβδομάδες.

    Τη θέση του στην ενδεκάδα των "μπλε" για τους προσεχείς αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και τις δύο αναμετρήσεις με τη Μπάγερν για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αναμένεται να πάρει ο Γκλεν Τζόνσον.

    [08] Μπάσκετ

    Τέσσερις τελικοί για τον Πανελλήνιο

    1/4/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με συγκρατημένη αισιοδοξία και χωρίς απουσίες, ταξίδεψε σήμερα η αποστολή του Πανελληνίου στην Πάτρα ενόψει της αυριανής -κρίσιμης για την παραμονή- αναμέτρησης με τον Απόλλωνα (17:00) στο πλαίσιο της 23ης ημέρας στην Α1 ανδρών. Ο Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στην Πάτρα, δήλωσε σήμερα πως η ομάδα του αντιμετωπίζει τις τέσσερις εναπομείνασες αναμετρήσεις ως τελικούς. "Δεν έχουμε περιθώρια να ασχολούμαστε με το αν είναι καυτή η έδρα του Απόλλωνα ή πόσο ισχυρός είναι ο επόμενος αντίπαλός μας. Το σημαντικό είναι πως δεν αντιμετωπίζουμε απουσίες. Ο αυριανός αγώνας είναι τελικός για μας, όπως και οι υπόλοιποι που ακολουθούν μέχρι το τέλος της σεζόν", είπε ο τεχνικός του Πανελληνίου.

    [09] Μπάσκετ

    Υπό διάλυση ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας

    1/4/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απόφασή του να υποβάλλει παραίτηση αμέσως μετά τον αυριανό αγώνα με τον Άρη (16:30) ανακοίνωσε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο τεχνικός του Ιωνικού ΝΦ, Γιώργος Ζευγώλης, ο οποίος στον τελευταίο του -όπως όλα δείχνουν- αγώνα του στον πάγκο της ομάδας της Αμαλιάδας, θα έχει μόλις οχτώ παίκτες στη διάθεσή του. Κουτρούλιας, Δορκοφίκης, Πασχάλης, Γιαννουζάκος, Νικολαϊδης, Μοσχοβίτης, Λημνιάτης και ο νεαρός Φωτίου θα επιδιώξουν να προβάλλουν αντίσταση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς Μπράντον, Μπράουν και Τζαμάρ Σμιθ, πήγαν σήμερα με πολιτικά στην προπόνηση δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή τους να φύγουν οριστικά απ την ομάδα εξαιτίας της οικονομικής ασυνέπειας απ τη διοίκηση. Παίκτες και τεχνική ηγεσία, αντιμετωπίζουν πλέον, ως τυπική διαδικασία τις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές, αφού ούτε θαύμα δεν φαίνεται να σώζει τον Ιωνικό από υποβιβασμό υπό τις παρούσες φαιδρές διοικητικές συνθήκες.

    [10] Μπάσκετ

    Αμφίβολος ο Ραιτ

    1/4/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τελικά ο Ρασάντ Ράιτ, ο οποίος ταλαιπωρείται από την Τετάρτη από ενοχλήσεις στο δεξιό του γόνατο, δεν κατάφερε να βγάλει όλο το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα του Πανιωνίου, με την Ολύμπια Λάρισας. Από την τελευταία προπόνηση απουσίασε και ο Νίκος Οικονόμου, ο οποίος για προληπτικούς λόγους (ενοχλήσεις στο πόδι) δεν συμμετείχε αλλά αναμένεται να αγωνισθεί κανονικά το Σάββατο.

    Κλειδί η άμυνα στον Γκραντ

    Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Χρήστος Πετρόπουλος, ο οποίος μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, εξέφρασε την άποψη πως "κλειδί" για τη νίκη εναντίον της Ολύμπιας Λάρισας θα είναι ο περιορισμός του Τάιρον Γκραντ:

    "Το ματς με την Ολύμπια είναι μεν δύσκολο, αλλά, αν παίξουμε σοβαρά όπως στον αγώνα με τον Ιωνικό Ν.Φ. Αμαλιάδας, δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα". τόνισε ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας και συνέχισε:

    "Το γεγονός ότι η Ολύμπια μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία και θέλει πάση θυσία τη νίκη δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Επαναλαμβάνω πως, αν παίξουμε σοβαρά, το ματς δεν θα κρύβει παγίδες".

    Καταλήγοντας, ο άσος του συλλόγου της Νέας Σμύρνης υπογράμμισε: "Ο Πανιώνιος έχει τους δικούς του στόχους, που σε πρώτη φάση είναι μία θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Το ματς είναι μεν δύσκολο, αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να αγχωνόμαστε τόσο για έναν αγώνα στην έδρα μας με την Ολύμπια. Η ομάδα της Λάρισας διαθέτει έναν πολύ καλό Αμερικανό, τον Τάιρον Γκραντ, τον οποίο πρέπει να περιορίσουμε. Αν το καταφέρουμε, τότε πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη νίκη".

    [11] Βόλεϊ

    Προκρίθηκε ο καλύτερος

    1/4/2005 10:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 10:27:55 μμ)

    Συντάκτης:

    Ο Ολυμπιακός θα είναι αύριο στις 20:00 αντίπαλος της ΕΑΠ στο ιστορικό αγώνα της πατρινής ομάδας στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, καθώς οι "ερυθρόλευκοι", παρά τη σθεναρή αντίσταση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Final-8 του Ρεθύμνου, επικράτησαν με 3-1 (30-28, 23-25, 25-20, 25-23) και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

    Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν στο ντεμπούτο τους στο φαϊναλ 8 Κυπέλλου ανδρών της Κρήτης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς από το πρώτο κιόλας σερβίς του προημιτελικού, μύριζε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός με καλή υποδοχή και τους πρωταθλητές Βραζιλίας, Ντιρσέου, Μιλίνκοβιτς να τελείωνουν τις φάσεις διατηρούσαν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων κι έτσι οι "ερυθρόλευκοι" με τη συμπαράσταση περίπου 200 φίλων τους από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο προηγήθηκαν 8-6, 16-13 των ασπρόμαυρων του Βορρά.

    Στη συνέχεια όμως με καλή άμυνα και μπλοκ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 19-19 και πίεσε τους Πειραιώτες στο σερβίς. Από τη μία μεριά του φιλέ ο Αμερικανός Τζίμι Πόλστερ και από την άλλη ο Μιλίνκοβιτς πήραν στις πλάτες τις ομάδες τους και έφτασαν έτσι στο 24-24. Η συνέχεια όμως ήταν «ακατάλληλη για καρδιακούς», καθώς η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα σε τρία σετ μπολ, αλλά ο Αργεντίνος σουπερ σταρ Μάρκος Μιλίνκοβιτς από τη γραμμή του σερβίς προκάλεσε «ταραχή» στην μαυρόασπρη άμυνα και ο Ολυμπιακός πήρε με 30-28 προβάδισμα 1-0 σετ.

    Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μετά από ένα καλό ξεκίνημα με τα σερβίς του "πρίγκηπα" Μάρκος, ισοφαρίστηκε και στη συνέχεια βρέθηκε με μπλοκ άουτ του Πόλστερ να χάνει με 8-7 στο πρώτο τεχνικό ταϊμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με ένα ρεσιτάλ άμυνας από τον Μιλίνκοβιτς και καλό μπλοκ πέτυχε προς στιγμήν την ανατροπή στο σκορ, αλλά το καλό μπλοκ και η άνοδος του Νανγκά, διατήρησε τους Θεσσαλονικείς επικεφαλείς και στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ άουτ με 16-15. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των παικτών του, αλλά μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 με 25-23, χάρις σε ένα τριπλό μπλοκ πάνω στον Ντιρσέου.

    Στο τρίτο σετ, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πόντο από τα.... αποδυτήρια, καθώς στη λήξη του δεύτερου σετ ο διαιτητής κ. Γεωργουλέας έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χατζηαντωνίου για διαμαρτυρία, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν άμεσα οι φίλοι του Ολυμπιακού, που άρχισαν να τα βάζουνε με το χειριστή του ηλεκτορνικού πίνακα. Τελικά αφού έγινε γνωστό από τον εκφωνητή του γηπέδου τι είχε συμβεί, ο "δικέφαλος του Βορρά" πέρασε μπροστά με 8-6. Εκμεταλλευόμενη κάποια ακόμη ερυθρόλευκα λάθη στο σερβίς αλλά και με επιθέσεις πρώτου χρόνου του Γκιρτζίκη, η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου διατήρησε το προβάδισμα με 16-15. Ο διεθνής Βασίλης Κουρνέτας από τη γραμμή του σερβίς έφερε τα πάνω-κάτω, καθώς το σκορ έγινε 20-16 για την ομάδα του Κλαούντιο Κουέγιο η οποία με επίθεση του Χριστοφιδέλη έγραψε το 25-20, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

    Στο τέταρτο σετ οι Θεσσαλονικείς, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 8-6 κατάφεραν με την είσοδο του Πλίκα στη θέση του διεθνούς πασαδόρου Κώστα Προύσαλη, να καλύψει τη διαφορά και να προηγηθεί μάλιστα με 16-13. Γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός με το Ντιρσέου ισοφάρισε σε 19-19. Με το Χριστοφιδέλη οι ερυθρόλευκοι πήραν βραχεία κεφαλή με 23-22, αλλά μία άουτ επίθεση του Μιλίνοκοβιτς έφερε ξανά το ματς στα ίσα 23-23. Ένα λάθος σερβίς όμως του Νανγκά και ένας άσος του Χριστοφιδέλη διαμόρφωσαν με 25-23 το τελικό 3-1 του Ολυμπιακού, που έστειλε στα ημιτελικά την ομάδα του κ. Κουέγιο, που σήμερα θα δώσει το απρών στο χορό του Συνδέσμου Ολυμπιακού του Ρεθύμνου μαζί με το Βασίλη Κουρνέτα.

    Ολυμπιακός (Κλαούντιο Κουέγιο): Χριστοφιδέλης 18, Κουρνέτας 2, Τσακιρόπουλος 8, Μιλίνκοβιτς 23, Ντιρσέου 16, Χατζηαντωνίου 5, Δημητρακόπουλος (λ), Ντράγκοβιτς.

    ΠΑΟΚ (Γιώργος Χριστόπουλος): Γκιρτζίκης 8, Πόλστερ 20, Προύσαλης 2, Μητρούδης 4, Πορέλιο 8, Νανγκά 15, Ναζόπουλος (λ), Τσιγγίδης 6, Ρεκλίτης, Πλίκας.

    [12] Κοινωνία

    Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πενήντα χρόνια ΕΟΚΑ

    1/4/2005 11:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τα 50 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών). Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κυπριακή πρεσβεία, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί αναφέρθηκαν στη σημασία της επετείου, αλλά και στις εξελίξεις στο Κυπριακό. "Μια από τις λαμπρότερες στιγμές της Ιστορίας μας", χαρακτήρισε τον αγώνα της ΕΟΚΑ ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, ενώ ο υφυπουργός παρά τω προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Πασιαρδής, τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητήσει ή να υποβαθμίσει την ελληνική αρετή των ηρώων εκείνης της θρυλικής περιόδου. Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, έκανε λόγο για λαβύρινθο και απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης του κυπριακού λαού. Παράλληλα, επαίνεσε τη στάση του Κύπριου προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος, όπως είπε, "κατηγορείται και διαβάλλεται γιατί δεν υπέκυψε σε μία ολέθρια περιπέτεια για την Κύπρο". Τέλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, χαρακτήρισε την ΕΟΚΑ "τιμή της Κύπρου" και μίλησε για τα διδάγματα της περιόδου εκείνης, "που είναι χρήσιμα για το μέλλον".

    [13] Μπάσκετ

    Έτοιμος για την "ευρωπαϊκή" μάχη ο ΠΑΟ

    1/4/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, πριν την αυριανή μάχη με τον Μακεδονικό στο ΟΑΚΑ (19:00), αφού ακόμα και ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς, ο οποίος χθες προπονήθηκε με δεμένο πόδι (τραυματίστηκε στον αγώνα με την Κλιμαμίο) σήμερα έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Στον πρωταθλητή αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό τον Μακεδονικό, που προέρχεται από άθλο με αντίπαλο τη Χέμοφαρμ και πρόκριση στον τελικό του ULEB Cup. Η απόσταση ενός μόλις βαθμού από το δεύτερο Μαρούσι δεν επιτρέπει στους «πράσινους» να χαλαρώσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά την υπερπροσπάθεια εναντίον της Μπολόνια και την πρόκριση στη φάση των "8".

    Την Τετάρτη με Εφές Πίλσεν

    Στο μεταξύ, αντί για την επόμενη Τρίτη, οι "πράσινοι" θα υποδεχθούν την Εφές Πίλσεν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19:10), ενώ στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (8/4) στις 20:10 και όχι την Πέμπτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

    Εφόσον χρειαστεί και τρίτος αγώνας (προκρίνεται η ομάδα που θα σημειώσει δύο νίκες), αυτός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης τις 19:10.

    Η αλλαγή αυτή δημιούργησε δυσκολίες στους «πράσινους», αφού οι πρώτες προσπάθειες για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο στην Πόλη έπεσαν στο κενό.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με μόνη απουσία τον Χάτζι

    1/4/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια μόνο απουσία έχει ο Απόλλων Καλαμαριάς για τον αγώνα της Κυριακής με την Καλλιθέα, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την ελπίδα στην σωτηρία. Αυτήν του Αλτίν Χατζί που θα μείνει, λόγω καρτών, εκτός μάχης και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής, που θα παρακολουθήσει την προσπάθεια της ομάδας του από την κερκίδα, λέει: «Η ομάδα δίνει καθοριστικά για την τύχη της παιχνίδια και λογικό είναι να μην αισθάνεται καλά ο καθένας από μας που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να βρίσκεται στην διάθεση του προπονητή. Όμως, είναι κι αυτά μέσα στο ποδόσφαιρο. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Καλλιθέα, θα υπάρχει πίεση, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά θα αφοσιωθούν μόνο στην προσπάθειά τους και θα τα καταφέρουν». Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα επιλέξει τους 18 για τον αγώνα της Κυριακής αύριο, μετά την τελευταία προπόνηση, αλλά αντικαταστάτης του Χατζί προαλείφεται να είναι ο Ηλιάδης.

    Χωρίς Ουάνγκα - Σασούε η Καλλιθέα

    Με 19 ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει η αποστολής της Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη, για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

    Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Μπαρτζώκας, αλλά και οι Ουάνγκα, Σασούε.

    Οι ποδοσφαιριστές, που επέλεξε ο προπονητής Τάκης Λεμονής είναι: Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ, Τζωρμπατζάκης, Βόκολος, Κουλακιώτης, Πασάς, Ντραγκίσεβιτς, Καρατζάς, Κυριάκος, Τελκίνσκι, Τσίγκας, Αλεξανδρής, Δράμπαλης, Αγγελόπουλος, Πέτκοβιτς, Σαββίδης, Γκόντζος, Κουτσοσπύρος, Νταμπρόφσκι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 April 2005 - 22:01:37 UTC