Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθησυχάζουν για το μέλι
  • [02] Επικρίσεις Παπανδρέου για την οικονομία
  • [03] "Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή…"
  • [04] Πεδίο μάχης ο Δενδροπόταμος
  • [05] Αιματηρή πολιορκία στη Σ. Αραβία
  • [06] Παραίτηση και προσφυγή
  • [07] Η επιστροφή του Νικοπολίδη
  • [08] Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ
  • [09] Πίστη για πρόκριση στους "8"
  • [10] Φιλικό με Πανιώνιο ο Ολυμπιακός
  • [11] Κράβαρικ: " Έτοιμοι για τίτλο"
  • [12] Απογοητευμένος ο Αμπονσά
  • [13] Καλύτερα οι Κούτσης και Παπάς
  • [14] Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Σουλογιάννης
  • [15] Νέα "καμπάνα" για τον Κράμπη
  • [16] Χειρόφρενο την Τετάρτη στα τρόλεϊ

    [01] Κοινωνία

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι Καθησυχάζουν για το μέλι

    5/4/2005 10:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2005 10:59:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Να καταναλώνουν άφοβα ελληνικό μέλι προέτρεψε τους καταναλωτές η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ όλες οι ποσότητες μελιού, στις οποίες θα εντοπιστούν πάνω από 10mg παραδιχλωροβενζόλιο, θα αποσυρθούν. "Κινηθήκαμε άμεσα, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, με γνώμονα πάντα τη προστασία του καταναλωτή, τόνισε ο υπουργός, Δημήτρης Σιούφας, διευκρινίζοντας, πως η Κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα, πριν γίνει γνωστό το θέμα από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Νίκο Κατσαρό. Ο κ. Σιούφας έκανε λόγο για "υπερβολικό θόρυβο" και "αδικαιολόγητο πανικό", ενώ κάλεσε τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας να μην προχωρήσουν σε απεργία, όπως έχουν ανακοινώσει. Για ανικανότητα, απουσία και ολιγωρία του κράτους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και συνολικά τη δημόσια υγεία, κατηγόρησαν την Κυβέρνηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Ανάληψη ευθυνών ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και την κατηγόρησε για ολιγωρία, αδυναμία συντονισμού των αρμόδιων φορέων και μη έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών, τόσο για την καταλληλότητα του ελληνικού μελιού, όσο και για το πρόβλημα που προέκυψε με το γιαούρτι.

    Επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της φήμης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, γιατί, όπως είπαν χαρακτηριστικά, η Ισπανία και η Τουρκία που παράγουν τα ίδια προϊόντα, καραδοκούν.

    Αναφερόμενος στο θέμα του γιαουρτιού, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, απέρριψε τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για πολιτικές ευθύνες του υπουργείου, επισημαίνοντας πως υπεύθυνος είναι ο ΕΦΕΤ, που δεν ενημέρωσε έγκαιρα το υπουργείο και για αυτό απομακρύνθηκε η διοίκησή του.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου τόνισε πως, αν διαπιστωθούν παραβάσεις από την πλευρά της εταιρίας "ΦΑΓΕ", θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Ελέγχων συνέχεια

    Στο μεταξύ την Τρίτη, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η απόσυρση συγκεκριμένων παρτίδων μελιού από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ εξακολουθούν να διενεργούνται έλεγχοι σε όλα τα εμπορικά σήματα.

    Σε συνάντηση που είχαν, οι Έλληνες μελισσοκόμοι και ο κ. Παπαθανασίου διαβεβαίωσαν πως το ελληνικό μέλι, παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, εξακολουθεί να είναι το καλύτερο της αγοράς. Παράλληλα, οι μελισσοκόμοι ανακοίνωσαν πως θα μηνύσουν τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Νίκο Κατσαρό, για τους χειρισμούς του στο θέμα.

    Τη διαβεβαίωση ότι η ποιότητα των προϊόντων που παράγει η βιομηχανία τροφίμων, ελέγχεται καθημερινά από τις ίδιες τις επιχειρήσεις και έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Από την πλευρά της, η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να είναι καθησυχαστική για το θέμα, επισημαίνοντας πως δεν έχει αποδειχθεί ότι το παραδιχλωροβενζόλιο είναι καρκινογόνος ουσία για τον άνθρωπο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διατροφικός συναγερμός

    [02] Πολιτική

    Επαφές με εκπροσώπους ΣΕΒ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ Επικρίσεις Παπανδρέου για την οικονομία

    5/4/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για απουσία ουσιαστικού σχεδίου για την ελληνική οικονομία και για την ανάπτυξη της χώρας μας κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης δημιουργούν μεγαλύτερη αναξιοπιστία και ανασφάλεια. Ο κ. Παπανδρέου μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ, και τις οποίες θα συνεχίσει και αύριο, τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα κοινωνικά άδικα μέτρα που πήρε και πλήττουν τους ασθενέστερους τορπίλισε και τις ευρύτερες συναινέσεις που απαιτούνται για να γίνουν τομείς και αλλαγές. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των επαφών του, σημείωσε ότι το κλίμα που εισέπραξε από τους φορείς είναι ότι η αναξιοπιστία τη κυβέρνησης επιτείνει το αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το εισόδημα και την απασχόληση και οδηγεί στην περιθωριοποίηση ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, δηλαδή σε εκτεταμένη φτώχεια. Σχετικά με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη ο Γιώργος Παπανδρέου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα οικονομικά μέτρα, ενώ αναφερόμενος στον Οδυσσέα Κυριακόπουλο είπε ότι δεν διαπίστωσε να είναι ικανοποιημένος από την κυβερνητική διαχείριση τους τελευταίους 12 μήνες.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "οι τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, και του ιδίου προσωπικά, για την κατάσταση της οικονομίας δεν καλύπτονται από τις επιθετικές δηλώσεις που επαναλαμβάνει καθημερινά".

    [03] Κοινωνία

    Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών "Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή"

    5/4/2005 8:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των ταξί ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης και περιέχονται σε νέο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός Απριλίου στη Βουλή. Σύμφωνα με τα μέτρα, δημιουργούνται έντεκα νέες πιάτσες ταξί στην Αθήνα και τον Πειραιά, χορηγούνται ειδικές ραδιοσυχνότητες για την μεταξύ τους επικοινωνία, παρατείνεται ως τον Δεκέμβριο του 2008 η απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών (που έληγε στα τέλη του 2005), ενώ ειδικό τσιπ στο παρμπρίζ του οχήματος θα ξεχωρίζει τα κανονικά ταξί από τα "μαϊμού". Παράλληλα, θα παρέχεται άδεια ταξί για άτομα με κινητικά προβλήματα. Τα εν λόγω οχήματα θα είναι ειδικά διαμορφωμένα, λευκού χρώματος και η λειτουργία τους θα επιδοτείται από το κράτος. Τις προσεχείς εβδομάδες, η ηγεσία του υπουργείου θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τα ταξί και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση

    Με τις νέες πιάτσες, που θα λειτουργήσουν το επόμενο 10μερο, το υπουργείο φιλοδοξεί να κάνει την αναζήτηση ταξί ευκολότερη.

    Συγκεκριμένα, οι πιάτσες που θα δημιουργηθούν είναι: στην Ομόνοια, το Σύνταγμα (Όθωνος), την πλατεία Κολωνακίου, την πλατεία Βικτορίας στην Ιπποκράτους, την Μαυροματαίων, δύο στο Δήμο Πειραιά (Αριστείδου και Ακτή Τζελέπη), δύο στη στάση του μετρό "Άγιος Δημήτριος" και μια στο σταθμό του μετρό "Εθνική Άμυνα".

    Όπως τόνισε ο κ. Λιάπης, στόχος των νέων μέτρων είναι ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των ταξί, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα μέτρα, δηλώνοντας ότι θα τα μελετήσουν και θα αναμένουν την εφαρμογή τους.

    Τέλος, οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να εγκρίνει αυξήσεις στα κόμιστρα, μετά τις υπέρογκες, όπως τις χαρακτήρισαν, αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Ο κ. Λιάπης επεσήμανε πως σε αυτή τη φάση το θέμα δεν τίθεται προς συζήτηση, καθώς πρόσφατα είχαν γίνει γενναιόδωρες, όπως είπε, αυξήσεις.

    [04] Κοινωνία

    Οργισμένοι οι κάτοικοι για το εμπόριο ναρκωτικών Πεδίο μάχης ο Δενδροπόταμος

    5/4/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε πεδίο μάχης, μετατράπηκε τη Δευτέρα το βράδυ, ο Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης. Αγανακτισμένοι για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, περίπου 150 κάτοικοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις, προς τα σπίτια ατόμων που πιστεύουν ότι εμπορεύονται ναρκωτικά. Όταν μάλιστα, προσπάθησαν να μπουν μέσα σε αυτά για να τα ερευνήσουν, οι ένοικοι τους απήντησαν με πυροβολισμούς. Ακολούθησε πετροπόλεμος. Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα.

    Πήραν το νόμο στα χέρια τους

    Οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για άσκοπους πυροβολισμούς ενώ ο άλλος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος για φθορές σε δυο οχήματα.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αθίγγανων κινήθηκε εναντίον μίας οικογένειας που θεωρούν ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών.

    Στην προσπάθεια τους να μπουν μέσα στο σπίτι, τα μέλη της οικογένειας απάντησαν με πυροβολισμούς.

    Τα επεισόδια γρήγορα γενικεύτηκαν, με πετροπόλεμο και νέους πυροβολισμούς.

    Η κατάσταση εκτονώθηκε με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

    Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Στέργιος Αποστολίδης, η κινητοποίηση των αθίγγανων ήταν δικαιολογημένη, μέχρι όμως ένα σημείο.

    Και ζήτησε από τους κατοίκους να συνεργαστούν με την Αστυνομία προκειμένου να μπει τέλος στο εμπόριο λευκού θανάτου. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν συλληφθεί στην περιοχή του Δεδροποτάμου, 281 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και έχουν κατασχεθεί 30 κιλά ηρωίνης.

    [05] Κόσμος

    Τουλάχιστον 18 νεκροί Αιματηρή πολιορκία στη Σ. Αραβία

    5/4/2005 11:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters - BBC

    Έφοδο σε έπαυλη στην πόλη Αλ Ρας, που είχε μετατραπεί σε κρησφύγετο ισλαμιστών, έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, μετά από τρεις ημέρες πολιορκίας. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, τουλάχιστον 18 ισλαμιστές έχασαν τη ζωή τους, ενώ, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο μέλη του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, που καταζητούνταν από το Ριάντ. Οι καταζητούμενοι νεκροί είναι οι Σαούντ Χομούντ Αλ Ομπέιντι και Αμπντουλκαρίμ Αλ Μετζάτι, που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στην Καζαμπλάνκα, τον Μάιο του 2003. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, Μανσούρ Αλ Τάρκι, οι αρχές ασφαλείας περικύκλωσαν την περιοχή, αλλά η αντίσταση που συναντούσαν έδειχνε ότι οι ισλαμιστές είχαν στην κατοχή τους τεράστιο αριθμό πολεμοφοδίων και χειροβομβίδων. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνές τους στην περιοχή.

    [06] Οικονομία

    Η "απάντηση" του ΣΕΣΜΕ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Παραίτηση και προσφυγή

    5/4/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εντονότατα αντιδρούν οι επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που τους καταδίκασε για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και για εναρμονισμένη πρακτική. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της Επιτροπής και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο για τα πρόστιμα. Μάλιστα, όπως δήλωσε το προεδρείο του, το ύψος του προστίμου, θα καθορίσει αν τελικά αυτό θα περάσει τελικά στις τιμές των προϊόντων. Πέραν της προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο ΣΕΣΜΕ ανακοίνωσε την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης του.

    "Αγνοήθηκαν οι θέσεις μας"

    Στην αντεπίθεση περνούν οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, αντιδρώντας στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που τους κατηγορεί ότι έκαναν συνεννοήσεις μεταξύ τους για να κρατούν ψηλά τις τιμές των προϊόντων.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αγνόησε τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις που προσκόμισαν τα Σούπερ Μάρκετ.

    "Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει την επιτροπή αυστηρή και εμείς θέλουμε να κρίνονται οι θέσεις και τα επιχειρήματά μας με αυστηρότητα. Δεν δεχόμαστε όμως να αγνοούνται" υπογράμμισε ο Παντελής Παντελιάδης.

    Και πρόσθεσε, ότι η καταδίκη βασίστηκε μόνο σε δύο μαρτυρίες προμηθευτών επί συνόλου 23 που κατέθεσαν, γεγονός που, όπως είπε, δημιουργεί ερωτηματικά.

    "Για ποιο λόγο είναι ισχυρότερη η επιχειρηματολογία των δύο από την επιχειρηματολογία των 21" διερωτήθηκε.

    Αναφερόμενος στο ύψος του προστίμου, δήλωσε ότι αυτό θα λειτουργήσει ως έλλειμμα στο μικτό κέρδος της επιχείρησης και επομένως θα πρέπει να καλυφθεί Και πρόσθεσε ότι το πρόστιμο δεν θα πρέπει να πληρώσουν μόνο οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ αλλά και οι βιομηχανίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταδικαστική απόφαση για σούπερ μάρκετ

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η επιστροφή του Νικοπολίδη

    5/4/2005 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2005 10:38:39 μμ)

    Συντάκτης:

    Στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, επιστρέφει για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο Αντώνης Νικοπολίδης και όλοι στην ομάδα του Πειραιά πιστεύουν ότι ο πορτιέρο της Εθνικής δεν θα τύχει της καλύτερης υποδοχής από τους "πράσινους" φιλάθλους. Πέρυσι στο παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός είχε έρθει ισόπαλος με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά κατέκτησε τον τίτλο, ο Νικοπολίδης δεν είχε αγωνιστεί. Αιτία ότι είχε αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση του συμβολαίου του με οικονομικούς όρους που δεν ικανοποιούσαν τον παίκτη.

    Ψυχολογική υποστήριξη

    Ο Ολυμπιακός μην χάνοντας ευκαιρία του πρόσφερε συμβόλαιο με τα χρήματα που επιθυμούσε και αυτός ενεργώντας επαγγελματικά, αμέσως μεταπήδησε στον σύλλογο του Πειραιά. Παρά την δεκατριάχρονη προσφορά του, στον αθηναϊκό σύλλογο, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού όμως δεν συγχώρεσαν τον Πρωταθλητή Ευρώπης, για αυτή του την ενέργεια. Και η πίκρα τους, αναμένεται να φανεί την Κυριακή στο γήπεδο.

    Βέβαια στον Ολυμπιακό δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και από χθες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, προσπαθεί να υποστηρίξει τον γκολκιπερ του, ψυχολογικά. Κάτι ξέρει και ο ίδιος, από τέτοιες συμπεριφορές. Τις γνώρισε καλά ως προπονητής του Ολυμπιακού, όταν επέστρεψε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Σήμερα μάλιστα ο Σερβοέλληνας προπονητής, έσπευσε να δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλει τον πρώτο του τερματοφύλακα: "Πιστεύω ότι ο Νικοπολίδης έχει το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει όσα πιθανώς γίνουν στη Λεωφόρο. Είναι δυνατός, ήρεμος και ξέρει τι να κάνει και πώς να αντιδράσει. Πρέπει να είναι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως θα είναι. Θα τον βοηθήσουμε όλοι, αν και πιστεύω πως από μόνος του είναι δυνατός. Δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από το παιχνίδι", δήλωσε με ειλικρίνεια ο Μπάγεβιτς και σίγουρα ο Αντώνης το πήρε το μήνυμα.

    Δηλώσεις στήριξης, έκανε και ο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, με δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ":

    "Ο Νικοπολίδης δεν θα έχει καμία ανάγκη. Έχει δει πολλά και είναι ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Έχει εκ φύσεως την ψυχραιμία μέσα του σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Εύχομαι να τον βρίζουν για να αποδώσει καλύτερα", τόνισε.

    Ο κ. Θοδωρίδης ανέλαβε από σήμερα καθήκοντα γενικού αρχηγού. Αυτό αποφάσισε η διοίκηση των "ερυθρολεύκων", η οποία εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέθεσε καθήκοντα Γενικού Αρχηγού της Ποδοσφαιρικής Ομάδας στο μέλος του, κ. Σάββα Θεοδωρίδη".

    Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ένα από τα τρία στελέχη του Ολυμπιακού, που είχαν πάει και πέρυσι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μαζί με τον Αιμίλιο Παπαθανασίου και τον Μιχάλη Κουντούρη.

    Οικογειακό διπλό

    Κατά τα άλλα με οικογενειακό φιλικό που έδωσε σήμερα στον Ρέντη, η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με την ομάδα Νέων του συλλόγου συνεχίστηκε η προετοιμασία των "ερυθρόλευκων" για το ντέρμπι.

    Με την πρώτη ομάδα αγωνίστηκαν κυρίως τα νεαρότερα στελέχη, ωστόσο έφτασαν στη νίκη με 2-0, χάρη σ' ένα γκολ που σημείωσε ο Ταραλίδης, με δυνατό σουτ στο 3' κι άλλο ένα που πέτυχε ο Ντ' Ακόλ, με ατομική προσπάθεια στο 49'. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε και δοκάρι στο 34'. Οι συνθέσεις:

    Πρώτη ομάδα: Γιάννου, Πάντος, Κουλουχέρης, Βάλλας, Λισγάρας, Μενδρινός, Μπιμπής, Ταραλίδης, Φιλιππάκος, Χοβνανισιάν, Ντ΄Ακόλ.

    Ομάδα Νέων: Σιδεράκης, Δάρας, Βλάχος, Παυλακάκης, Μουρκάκης, Καρατζάς, Καλυβόπουλος, Χατζής, Κάρδαρης, Κεραμάς, Μαρκάκης. Έπαιξαν ακόμα και οι Παναγόπουλος, Αυγέρος, Λώττας, Κατσικογιάννης και Κατσικάρης.

    Το αρνητικό από αυτό το φιλικό, ήταν ότι δέχθηκε ένα χτύπημα ο Κουλουχέρης και χρειάστηκε να του τοποθετηθούν ράμματα. Όσοι δεν αγωνίστηκαν γυμνάστηκαν, με τον Σούρερ να ανεβάζει κάπως ρυθμούς και τον Ρέζιτς να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ

    5/4/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ίσως για πρώτη φορά φέτος ο Γιώργος καραγεωργίου θα έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια αγωνιστική που ο "Δικέφαλος" του Βορρά δίνει ένα αρκετά σημαντικό ματς, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με εκείνον της Αθήνας, στο ΟΑΚΑ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωσης για τους οπαδούς της που θα μεταβούν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το σημαντικό παιχνίδι. Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ θα μπουν με ονομαστικά εισιτήρια και κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο αν δεν έχει ταυτοποιήσει το εισιτήριό του με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Ολα αυτά από τον φόβο ενδεχόμενων γεγονότων, αφού στο παρελθόν και μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πληρώνει τις συνέπειες των διαδοχικών τιμωριών από την κακή συμπεριφορά των οπαδών του. Πάντως, για το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει 2.400, εισιτήρια τα μισά των οποίων θα παραμείνουν στην Αθήνα για τις ανάγκες των φίλων του εκεί.

    [09] Μπάσκετ

    Πίστη για πρόκριση στους "8"

    5/4/2005 8:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μόσχας (6-8 Μαϊου) είναι αποφασισμένοι να επιβεβαιώσουν αύριο (19:10) στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην πρώτη "μάχη" με την Εφές Πίλσεν για τη φάση των "8" στην Ευρωλίγκα. Ο προπονητής των "πρασίνων" παρουσιάστηκε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου, ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις πιθανότητες με τις οποίες διεκδικούν οι παίκτες του την πρόκριση. Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για θετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, μία ημέρα πριν το πρώτο τζάμπολ, και κάλεσε τους φιλάθλους να γεμίσουν αύριο το ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια, ο "Ζοτς" δήλωσε δικαιωμένος για τη πρόβλεψή του πως ο Γ΄ όμιλος στην κανονική περίοδο ήταν ο πιο δύσκολος και ενίσχυσε το επιχείρημά του αυτό, υπενθυμίζοντας πως οι πέντε ομάδες από τις οκτώ της προημιτελικής φάσης ήταν αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση.

    Κάτω από την ρακέτα η δύναμη της Έφες πίλσεν

    Αρχικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλυσε τον αυριανό αντίπαλο του Παναθηναϊκού: "Η Εφές αξίζει και χαίρει απολύτου σεβασμού από μας. Χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η ομαδικότητα που διακρίνει το παιχνίδι της. Η δύναμή της ξεκινά από τους ψηλούς της, βασίζεται δηλαδή κυρίως στο «inside game». Πιέζουν στην πρώτη πάσα, βγάζουν διπλά σκριν στους Ουίλι Σόλομον και Χένρι Ντόμερκαντ. Τα πικ εντ ρολ τους βγάζουν ξεμαρκάριστους τους Σόλομον και Αρσλάν. Οι αυριανοί αντίπαλοί μας παίζουν με το χρονόμετρο, δεν πάνε δηλαδή σε πολλές και βιαστικές επιθέσεις. Δικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε ρυθμό από την άμυνα. Πάντως και η Εφές παίζει επιθετική άμυνα," είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια μίλησε για τη δική του ομάδα:

    "Για μας είναι το πιο σημαντικό ματς της σειράς. Είμαστε όλοι υγιείς, κάτι εξίσου σημαντικό. Αισθανόμαστε ήδη ικανοποιημένοι από τη θέση μας, αφού το πλεονέκτημα έδρας μας δίνει παραπάνω ελπίδες."

    Ο Ομπράντοβιτς, για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση στους φιλάθλους των "πρασίνων" να γεμίσουν το γήπεδο και να συμπαρασταθούν στους παίκτες: "Ελπίζω αύριο στο ΟΑΚΑ να υπάρχει ίδια ατμόσφαιρα όπως στον τελευταίο αγώνα με την Κλίμαμιο Μπολόνια. Διαισθανόμαστε, πάντως, ήδη θετικά ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα υπέρ μας και είμαστε αισιόδοξοι για το 1-0 στη σειρά."

    Τέλος, ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε η ομάδα του χαρακτηρίζοντας τον όμιλο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός τον πιο δύσκολο της φάσης των "16": "Βγήκαμε αληθινοί, όταν λέγαμε μετά την κλήρωση τον Οκτώβρη πως ο δικός μας όμιλος (Γ΄) ήταν ο πιο δύσκολος. Είχα προβλέψει πως θα υπήρχαν ισοβαθμίες και για την πρόκριση θα έπαιζε ρόλο ακόμη και ο ένας πόντος. Οι πέντε ομάδες από τις οκτώ που προχωρούν σήμερα ήταν στο δικό μας όμιλο στην κανονική περίοδο. Εκτός από εμάς, δηλαδή, οι ΤΣΣΚΑ, Μπενετόν, Ούλκερ και Ταού. Δίκαια βγήκαμε πρώτοι και ήρθαμε εδώ. Εχουμε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, είμαστε πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και διεκδικούμε με αξιώσεις την πρόκρισή μας στο φάιναλ φορ."

    [10] Μπάσκετ

    Φιλικό με Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

    5/4/2005 9:43:00 μμ

    Μόνο πρωινή προπόνηση (τρέξιμο και βάρη) περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τους παίκτες του Ολυμπιακού που παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος δεν πήραν ρεπό απ' τον Γιόνας Καζλάουσκας. Απ' την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο Ολ Σταρ Γκέιμ της Πάτρας το Σαββατοκύριακο μόνο οι δύο νεαροί Κατράνας και Πρίντεζης και ο Λιθουανός τεχνικός έκρινε σκόπιμο να προγραμματίσει μία φιλική αναμέτρηση για να διατηρήσει τους παίκτες του σε αγωνιστικό ρυθμό. Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν φιλικό με τον Πανιώνιο την Παρασκευή το μεσημέρι (12:00) στο ΣΕΦ. Ο στόχος της κατάληψης της 8ης θέσης με τη λήξη της κανονικής περιόδου, δεν αφήνει περιθώρια στην ομάδα του Πειραιά να χαλαρώσει ειδικά μετά τη νίκη της επί της ΑΕΚ το Σάββατο, που της επέτρεψε να ελπίσει και πάλι σε συμμετοχή στα πλέι οφ.

    Επιστροφή με Πανελλήνιο

    Πρώτος αντίπαλος των "ερυθρολεύκων" μετά τη διακοπή είναι ο Πανελλήνιος, που το Σάββατο και με τη νίκη του επί του Απόλλωνα στην Πάτρα, πήρε βαθιά ανάσα για την παραμονή του στην Α1 και παράλληλα έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την οχτάδα.

    Το γεγονός πως ο σύλλογος της Κυψέλης, "βοήθησε" τον Ολυμπιακό με τη νίκη του στην Πάτρα δεν σημαίνει πως θα τον... ξαναβοηθήσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αφού για τον Πανελλήνιο η νίκη είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

    Η 25η αγωνιστική φέρνει τον Άρη του Τσαρλς Μπάρτον στο ΣΕΦ, ενώ στην τελευταία αγωνιστική καλούνται να περάσουν νικηφόρα απ' την Πάτρα απέναντι στον ανταγωνιστή τους για την 8η θέση της κανονικής περιόδου.

    [11] Βόλεϊ

    Κράβαρικ: " Έτοιμοι για τίτλο"

    5/4/2005 10:49:00 μμ

    Ένα στα... δύο μετρά ο Ηρακλής, που μετά την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ αύριο ξεκινά τα πλέι οφ βλέποντας ήδη τον τελικό, αφού η υφιστάμενη διαφορά από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (σ.σ. οι ομάδες μεταφέρουν στα πλέι οφ τη συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος) μόνο με... θαύμα θα μπορούσε να καλυφθεί. Ο αρχηγός του "γηραιού", Αντρέι Κράβαρικ, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις του στο προσωπικό σάιτ, υπογραμμίζει ότι "... αυτό που θέλουμε όλα τα παιδιά είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η διαφορά που έχουμε αποκτήσει από τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ μεγάλη κι ούτε με θαύμα δεν ανατρέπεται, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σ αυτό".

    " Έχουμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε αήττητοι"

    Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί, φυσικά, το στόχο του Ηρακλή, ωστόσο για τους παίκτες της μακεδονικής ομάδας υπάρχει άλλη μία πρόκληση. Ποια;

    "Μετά από 22 αγωνιστικές έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε αήττητοι, ενώ αν προσθέσουμε το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο, τότε φτάνουμε συνολικά στις 26 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, για τις ελληνικές διοργανώσεις. Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε αήττητοι, θέλω να τελειώσουμε το μίνι πρωτάθλημα αλλά και τα πλέι οφ, σημειώνοντας αυτό το μοναδικό ρεκόρ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ τις υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, το αντίθετο μάλιστα. Όμως από τη στιγμή που τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, στο χέρι μας είναι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν μ αυτό το μοναδικό τρόπο".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απογοητευμένος ο Αμπονσά

    5/4/2005 11:02:00 μμ

    Ανοιχτή πληγή παραμένει για το Αιγάλεω το θέμα που προέκυψε με τον Κόφι Αμπονσά. Ο Γκανέζος αμυντικός βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή, και σήμερα πήγε στην προπόνηση, αλλά δεν προπονήθηκε. Απλώς μάζεψε κάποια πράγματα και έφυγε. Αυτό βέβαια το εξέλαβαν όλοι ως απόδειξη της επιθυμίας του να αποχωρήσει από την ομάδα, όμως ο μάνατζέρ του έλεγε πως ο Αμπονσά δεν θέλει να φύγει από το Αιγάλεω, αλλά αυτό που θέλει είναι να βρεθεί μια λύση, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

    Νέες δηλώσεις ο Ντουμιτρέσκου

    Από τη δική της μεριά, η διοίκηση τηρεί μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος και έχει αποφύγει να πάρει κάποια θέση, γεγονός που δεν προκαλεί και τις καλύτερες των εντυπώσεων.

    Αντίθετα, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ποδοσφαιριστή του. Βγήκε ανοιχτά και τον στήριξε, σε τέτοιο σημείο, ώστε κάποιοι οπαδοί της ομάδας να τον αποδοκιμάσουν.

    Ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν πτοήθηκε και με νέες δηλώσεις του σήμερα, στήριξε και πάλι τον Αμπονσά, λέγοντας: "Ο Κόφι είναι στέλεχος της ομάδας και πρέπει να παραμείνει. Δέχθηκε να έρθει στο Αιγάλεω, με λιγότερα χρήματα απ όσα έπαιρνε από την ΑΕΚ. Εγώ δεν τα έχω με τους φιλάθλους της ομάδας. Τα έχω με δύο-τρεις, που δεν πιστεύω ότι είναι φίλοι του Αιγάλεω".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλύτερα οι Κούτσης και Παπάς

    5/4/2005 10:41:00 μμ

    Ευχάριστα ήταν για τη Χαλκηδόνα τα σημερινά νέα από την προπόνηση. Ο Παναγιώτης Παππάς ξεπέρασε τη διάταση που είχε υποστεί στον δεξιό μηριαίο δικέφαλο και έθεσε εαυτό, στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου, για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αλλά και ο Γιώργος Κούτσης, παρουσίασε αισθητή βελτίωση και, παρ΄ όλο που σήμερα ακολούθησε πάλι πρόγραμμα θεραπείας, ωστόσο αναμένεται αύριο να πάρει μέρος στην προπόνηση. Πάντως, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Τραυματίες είναι ακόμη ο Γιάννης Κατεμής, ο Γιώργος Σίμος και ο Φαμπιάν Παβέλα, ενώ δεν υπολογίζονται οι μόνιμα τραυματίες Ραγκουέλ και Μικές, αλλά και ο Μόγιο, που αναμένεται να επιστρέψει μεθαύριο από την Ζιμπάμπουε. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, υπάρχει και η απουσία των Σωτήρχου, Γελαδάρη, Αλ Τζάχερ, που είναι τιμωρημένοι.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Σουλογιάννης

    5/4/2005 9:40:00 μμ

    Ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας για άλλα τρία χρόνια θα είναι ο Γιώργος Σουλογάνης. Ο 30χρονος τερματοφύλακας αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε η διοίκηση για ανανέωση του συμβολαίου του και, εκτός απροόπτου, θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Σαλευρή, για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο για 2+1 χρόνια. Στο μεταξύ, όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ή ήταν εκτός αποστολής, πήγαν στην Κερατέα και έδωσαν φιλικό με τον Κεραυνό, από την οποίο ηττήθηκαν 4-0. Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν στο γήπεδο της Βάρης. Δεν προπονήθηκαν ο Γκεοργκίεφ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και ο Ντραγκίσεβιτς, που ταλαιπωρείται με τενοντίτιδα.

    [15] Κοινωνία

    Την καταδίκη του πρότεινε ο Εισαγγελέας Νέα "καμπάνα" για τον Κράμπη

    5/4/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να ισχύσει η πρωτόδικη καταδίκη των Παναγιώτη Κράμπη και Μάριου Ασημάκη για την διπλή δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, τον Νοέμβριο του 1997, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Κράμπη ιθύνοντα νου του διπλού εγκλήματος, προσθέτοντας ότι ο άνθρωπος που σκότωσε το ζευγάρι ήταν ο καταζητούμενος, Ηλίας Μαζαράκης. Επίσης, ανέφερε πως τα θύματα "θυσιάστηκαν, γιατί οι κατηγορούμενοι ήθελαν τη μεγάλη ζωή με τα χρήματα του Νικολαΐδη". Σημειώνεται, πως πρωτόδικα ο Κράμπης έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο Ασημάκης σε 25ετή φυλάκιση, αφού του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τον Μαζαράκη ενοχοποιεί ο Κράμπης

    [16] Κοινωνία

    Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι Χειρόφρενο την Τετάρτη στα τρόλεϊ

    5/4/2005 8:56:00 μμ

    Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει για τέσσερις ώρες αύριο η Αθήνα, αφού οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση. Έτσι, τα οχήματα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 April 2005 - 21:02:49 UTC