Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε το "καραβάνι της ειρήνης"
  • [02] Πέθανε από ναρκωτικά στο κελί του
  • [03] Πολύνεκρο τροχαίο στο Μεξικό
  • [04] Παραιτήθηκε ο γγ του υπ. Οικονομικών
  • [05] Τελευταία επίσκεψη στο Σαν Σίρο
  • [06] Προβάδισμα η Τσέλσι
  • [07] Η "Βασίλισσα" του Μιλάνου
  • [08] Έμειναν όρθιοι οι "ταύροι" στο Ορλάντο

    [01] Κόσμος

    Δέχθηκε επίθεση ανταρτών Ξεκίνησε το "καραβάνι της ειρήνης"

    7/4/2005 10:00:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2005 11:29:30 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Η διαδρομή Σριναγκάρ-Μουζαφαραμπάντ, δηλαδή από την ινδική στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, δεν είναι διόλου συνηθισμένη. Ο λόγος απλός: έχει να πραγματοποιηθεί από το 1947. Σήμερα, οι δύο πλευρές του Κασμίρ, ενώθηκαν, έστω και μέσα από μία διαδρομή λεωφορείου, η οποία αναμένεται να ενώσει οικογένειες, που ήταν χωρισμένες εδώ και σχεδόν 60 χρόνια. Η ατμόσφαιρα στη Σριναγκάρ, παρά τον κακό καιρό, ήταν εορταστική. Παρουσία του Ινδού πρωθυπουργού Μανμόχαν Σινγκ, το στολισμένο με πορτοκαλί λουλούδια λεωφορείο αναχώρησε για το Μουζαφαραμπάντ, με 24 επιβάτες, μέλη οικογενειών, που χωρίστηκαν το 1947. Ο κ. Σινγκ, χαρακτήρισε το λεωφορείο "κραβάνι της ειρήνης". "Τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει". Μισή ώρα αργότερα ένα άλλο λεωφορείο με 30 επιβάτες αναχώρησε από το Μουζαφαραμπάντ με κατεύθυνση τα τον ποταμό Τζέλουμ, που αποτελεί το σύνορο των δύο περιοχών του Κασμίρ. Οι 54 επιβάτες των δύο λεωφορείων επρόεκιτο να περάσουν με τα πόδια τη γέφυρα που συνδέει τις δύο περιοχές του Κασμίρ και να επιβιβαστούν σε άλλα λεωφορεία για να μεταφερθούν αντίστοιχα στην Σριναγκάρ και το Μουζαφαραμπάντ. "Πρόκειται για μιά ιστορική στιγμή" δήλωσε ο πρωθυπουργός του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ, Σικαντάρ Χάγιατ.

    Επιτέθηκαν αντάρτες

    Ωστόσο, Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες είχαν "ορκιστεί" να μην αφήσουν να πραγματοποιηθεί ειρηνικά η διαδρομή και να μετατρέψουν το λεωφορείο της ειρήνης σε "φέρετρο".

    Μάλιστα, σύμφωνα με την ινδική τηλεόραση αυτονομιστές αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου, που κατευθυνόταν στον πακιστανικό τομέα. Η τηλεόραση μετέδωσε, πως οι ένοπλοι εκτόξευσαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον του λεωφορείου, παρόλο, που το λεωφορείο συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας στο μεθοριακό χωριό Σαλαμαμπάντ,στην ινδική ζώνη του Κασμίρ, "μία χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε και ακολούθησαν πυροβολισμοί από απόσταση εναντίον του λεωφορείου" .

    Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και το λεωφορείο δεν υπέστη ζημιές.

    Κατά την αναχώρηση του δεύτερου λεωφορείου, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ανταρτών, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Μοχάμεντ Κασουρί, δήλωσε, πως το Πακιστάν καταδικάζει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον αθώων πολιτών. "Ποιο είναι το έγκλημά τους; Απλά θέλουν να δουν τους συγγενείς τους".

    Η λεωφορειακή γραμμή θεωρείται σημάδι, ότι οι σχέσεις Ινδίας Πακιστάν, που ήδη έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους από το 1947, καθώς διεκδικούν το Κασμίρ, βελτιώνονται.

    Μάλιστα, ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε, ότι τα δρομολόγια, αλλά και η ειρηνευτική διαδικασία θα συνεχιστούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ

    [02] Κοινωνία

    Πέθανε από ναρκωτικά στο κελί του

    7/4/2005 7:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2005 8:33:02 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκρός, από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ο 25χρονος Κυριάκος Ασβεστάς, ενώ χάρη στις προσπάθειες των γιατρών, σώθηκε νεαρός συγκρατούμενος του, που είχε πέσει σε κώμα. Τον άτυχο νεαρό, που σύμφωνα με πληροφορίες έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα στο κελί του, στην Γ΄ πτέρυγα της δικαστικής φυλακής, βρήκαν αναίσθητο οι φύλακες της βάρδιας και τον μετέφεραν, μαζί με τον συγκρατούμενο του στο νοσοκομείο. Για τον έναν, όμως ήταν πολύ αργά. Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Εισαγγελεία. Στο μεταξύ, πριν από τέσσερις μέρες νεκρός, επίσης, από χρήση ναρκωτικών είχε βρεθεί μέσα στο κελί του, ένας 45χρονος τσιγγάνος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει υπερβολική χρήση αυτοσχέδιου ποτού, ανακατεύοντας ποσότητα χασίς με τσίπουρο.

    [03] Κόσμος

    26 νεκροί, 15 τραυματίες Πολύνεκρο τροχαίο στο Μεξικό

    7/4/2005 7:31:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν σοβαρά από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση τριών οχημάτων, ενός λεωφορείου, ενός φορτηγού και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα έγινε, όταν ο οδηγός του λεωφορείου επιχείρησε να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το όχημα να συγκρουσθεί μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό.

    [04] Οικονομία

    Για προσωπικούς λόγους Παραιτήθηκε ο γγ του υπ. Οικονομικών

    7/4/2005 8:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την παραίτηση του υπέβαλε στον υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Βασίλης Σταυρινός. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Σταυρινός επικαλείται προσωπικούς λόγους. Με αφορμή τις φήμες, που υπήρξαν για δυσαρέσκεια της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου απέναντι στο πρόσωπο του ο κ. Σταυρινός με δήλωση του τονίζει, πως ό,τι άλλο ακούστηκε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον κ. Αλαγοσκούφη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Σταυρινό "για την άριστη συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων του". Ο κ. Σταυρινός θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του για λίγες ημέρες, έως ότου διορισθεί ο αντικαταστάτης του.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τελευταία επίσκεψη στο Σαν Σίρο

    7/4/2005 10:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με τη ζωή τους πλήρωσαν δύο Ιταλοί οπαδοί την αγάπη για τις ομάδες τους και το ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου προημιτελικού του Τσάμπιονς Λίγκ Μίλαν Ίντερ, στο Σαν Σίρο του Μιλάνο, που έληξε με τη νίκη των γηπεδούχων ένας οπαδός των νερατζούρι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουνε γίνει ακόμη γνωστά, πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Το θάνατο όμως ενός οπαδού της θρήνησε και η ομάδα των "ροσονέρι", όταν ένας φίλος της, έπεσε από την κερκίδα, στην προσπάθειά του να περάσει από το τρίτο στο δεύτερο διάζωμα για να αλλάξει θέση.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προβάδισμα η Τσέλσι

    7/4/2005 12:06:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Τσέλσι που επικράτησε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" της Μπάγερν με 4-2. Οι Άγγλοι αν και ισοφαρίστηκαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου σε 1-1 δεν το έβαλαν κάτω και με τον Λαμπάρντ να το παίρνει προσωπικά σημειώνοντας δύο γκολ, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους που ήταν η νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά. Μόλις στο 5' πήρε το προβάδισμα η ομάδα του απόντος Ζοσέ Μουρίνιο, σε μια φάση που η τύχη γύρισε την πλάτη στον Καν. Ο ζο Κόουλ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στον Λύτσιο πριν ξεγελάσει τον Γερμανό γκλοκίπερ και καταλήξει στα δίχτυα του. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους καθώς οι Γερμανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με δύο-τρεις στημένες φάσεις, όμως ο Τσεχ και τα άσχημα δικά τους σουτ, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

    Λίγα λεπτά ξαποσταίνει

    Στην επανάληψη η είσοδος του Σβάινσταιγκερ στην θέση του Σαλιχάμιζιτζ αποδείχτηκε έστω και για λίγα λεπτά, "χρυσή". Ο Γερμανός επωφελήθηκε από την σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Τσέχ και από μια ασταθή απόκρουση του Τσέχου και ισοφάρισε, ωστόσο εκεί που το παιχνίδι είχε ανακτήσει το ενδιαφέρον του, ο Λάμπαρντ αποφάσισε να το τελειώσει. Στο 60' με ένα πολύ όμορφο σουτ εκτός πειροχής νίκησε τον Καν και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Άγγλους, ενώ δέκα λεπτά αργότερα δείχνοντας την κλάση του πέτυχε ένα αριστουργηματικό γκολ και έστειλε τους χιλιάδες Λονδρέζους που βρίσκοταν στο γήπεδο στα "ουράνια". Το 3-1 αν και σκορ που θα μπορούσε να παρέχει ασφάλεια δεν ήταν αρκετό στα παιδιά του Μουρίνιο, έτσι στο 81' ο Ντρογκμπά έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Το μοναδικό που κατάφερε η Μπάγερν από εκεί και έπειτα είναι να μειώσει σε 4-2 με πέναλτι του Μπάλακ στις καθυστερήσεις. Ένα γκολ που όσο να είναι διατηρεί το ενδιαφέρον της ρεβάνς ζωντανό.

    Διαιτητής: Ρενέ Τέμινκ (Ολλανδία) Κίτρινες: Ντρογκμπά, Καρβάλιο, Φρινγκς, Γκαλάς, Μακελελέ, Σβαϊνσάιγκερ

    ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Τζόνσον (65΄ Χουτ), Καρβάλιο, Τέρι, Γκαλάς, Κόουλ (82΄ Τιάγκο), Μακελελέ, Λάμπαρντ, Νταφ, Γκουντγιόνσεν, Ντρογκμπά (90΄ Φόρσελ) ΜΠΑΓΕΡΝ: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Κόβατς, Λιζαραζού, Χάργκριβς, Φρινγκς, Μπάλακ, Ζε Ρομπέρτο (73΄ Σολ), Σαλιχάμιζιτς (46΄ Σβαϊνστάιγκερ), Γκερέρο

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η "Βασίλισσα" του Μιλάνου

    6/4/2005 11:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Μίλαν που επικράτησε εντός έδρας της Ίντερ με 2-0. Οι "ροσονέρι" παγίδεψαν τους έτερους Μιλανέζους με το παιχνίδι τους και ενώ έδειχναν πως δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο για την αντίπαλη περιοχή, ήρθε ο Γιαπ Σταμ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να ξεκλειδώσει την άμυνα των παικτών του Μαντσίνι και να δώσει το προβάδισμα με μια εύστοχη κεφαλιά. Νωρίτερα πάντως η Ίντερ είχε καταφέρει να απειλήσει περισσότερες φορές. Μόλις στο 10' ο Μιχαΐλοβιτς εκτέλεσε ένα εξαιρετικό φάουλ αλλά ο Ντίντα είπε "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο. Την ίδια εξέλιξη είχε και ένα σουτ του Βερόν από μακριά στο 34', καθώς και ένα ακόμη του Κρουζ με την συμπλήρωση των 45 λεπτών. Εκεί πάντως ο Ντίντα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού το σουτ και από κοντά ήταν και δυνατό όμως η απόκρουσή του ήταν εκπληκτική. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σταμ άνοιξε το σκορ και πάγωσε τον Μαντσίνι που μέχρι εκείνη την ώρα έδειχνε ικανοποιημένος.

    Σφραγίδα Σεβτσένκο

    Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Βιέρι αντικατέστησε τον Κρουζ στην επίθεση της Ίντερ, όμως πλέον η υπεροχή των "νερατζούρι" ήταν ανούσια και δεν απέδωσε τίποτα. Στο 71' ο Μαντσίνι έριξε στον αγώνα και τον καραγκούνη στην θέση του Βερόν, ωστόσο πριν ο Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης προλάβει να κάνει κάτι καλό, ήρθε το 2-0 με μια ακόμη κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Ουκρανό μετρ του είδους, τον Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος ολοκλήρωσε έτσι την επιστροφή του με άψογο τρόπο. Μέχρι το τέλος η Ίντερ συνέχισε την προσπάθειά της να πετύχει έστω το ένα γκολ που θα άλλαζε την κατάσταση, όμως το σουτ του καραγκούνη στο 87' από πλάγια θέση σταμάτησε στο δοκάρι του Ντίντα.

    Διαιτητής: Αλέν Σαρ (Γαλλία) Κίτρινες: Γκατούζο, Σταμ, Σεβτσένκο - Μιχαϊλοβιτς, Κρ.ΖανέτιΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Καφού (+90΄ Κοστακούρτα), Νέστα (71΄ Καλάτζε), Σταμ, Μαλντίνι, Γκατούζο, Πίρλο, Κακά, Ζέεντορφ, Σεβτσένκο, Κρέσπο (83΄ Αμπροζίνι) ΙΝΤΕΡ: Τόλντο, Χ.Ζανέτι, Κόρντομπα, Μιχαϊλοβιτς, Φαβάλι, Βερόν (71΄ Καραγκούνης), Κρ.Ζανέτι (81΄ Φαν ντερ Μέιντε), Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Κρουζ (55΄ Βιέρι), Μάρτινς.

    [08] Μπάσκετ

    Έμειναν όρθιοι οι "ταύροι" στο Ορλάντο

    7/4/2005 10:11:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μετά από εννέα συνεχόμενες ήττες τα χαμόγελα επέστρεψαν χθες στο Σικάγο, καθώς οι Μπούλς έκαμψαν στο Ορλάντο με 102-101 στην παράταση την αντίσταση των Μάτζικ, που είδαν να ξεθωριάζει σιγά σιγά το όνειρο της συμμετοχής στα πλεϊ οφ. Για τους φιλοξενούμενους, που στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν ισόπαλοι 95-95, ο Κερκ Χίνριχ αναδείχθηκε τοπ σκόρερ με 25 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ταϊσον Τσάντλερ, που κέρδισε μεταξύ άλλων και 22 ριμπάουντ. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Βοστώνη-Μιλγουόκι 103-97, Ιντιάνα-Κλίβελαντ 98-77, Νέα Ορλεάνη-Ντένβερ 83-94, Φιλαδέλφεια-Σάρλοτ 106-103, Πόρτλαντ-Γκόλντεν Στέιτ 102-104, Τορόντο-Μέμφις 74-104, Ντιτρόιτ-Ουάσινγκτον 105-93, Σαν Αντόνιο-Κλίπερς 91-82, Μινεσότα-Γιούτα 111-86


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 April 2005 - 9:15:05 UTC