Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος για Ασφαλιστικό και Εργασιακό
  • [02] Επαφές Καραμανλή με Σιούφα-Αλογοσκούφη
  • [03] Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού
  • [04] Εξαρση βίας στην Κίνα
  • [05] Επαφές Καραμανλή με Σιούφα-Αλογοσκούφη
  • [06] Συνέδριο ΣΥΝ
  • [07] Σύμφωνη με Σύνταγμα και ΕΕ η λύση για συμβασιούχους
  • [08] Έχασε και άλλο έδαφος η Λίβερπουλ
  • [09] Ξέφυγε η Μπάγερν
  • [10] Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά
  • [11] Πήρε τον "πρώτο" από τους "πέντε" ο ΠΑΟ
  • [12] "Σπαζοκεφαλιά" για δυο
  • [13] Με Ριβάλντο στην Καλαμαριά
  • [14] Στον τελικό η Άρσεναλ
  • [15] Επιστροφή Κάρτερ στο Τορόντο
  • [16] Εύκολα ο Άρης
  • [17] Από την αρχή ο τελικός Γυναικών
  • [18] Αλλαγές στον Ευρωπαϊκό Στίβο

    [01] Οικονομία

    Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί δηλώνει η κυβέρνηση Διάλογος για Ασφαλιστικό και Εργασιακό

    16/4/2005 4:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 6:14:40 μμ)

    Συντάκτης:

    Οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό θα γίνουν μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση. "Η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και την εμπλοκή όλων των φορέων" δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι όλες οι προτάσεις που θα υπάρξουν θα αξιολογηθούν από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και από τη Βουλή όπου θα πραγματοποιηθεί διάλογος. Ο διάλογος, πρόσθεσε, θα είναι μακράς πνοής και δεν θα οδηγήσει σε άμεσες πρωτοβουλίες και λύσεις. Την ίδια ώρα πάντως, κατηγορηματικά αντίθετος με ανατροπές και πισωγυρίσματα σε εργασιακό μεσαίωνα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    "Δεν δεχόμαστε αλλαγές στα κεκτημένα"

    "Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα δεχθεί αλλαγές στα κεκτημένα" υπογράμμισε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος σημειώνοντας ότι τυχόν κατάργηση του 8ωρου θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

    Αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των υπερωριών τόνισε ότι αν η κυβέρνηση αλλάξει με νόμο το υφιστάμενο καθεστώς, τότε παρεμβαίνει μονομερώς και αλλάζει την Συλλογική Σύμβαση των κοινωνικών εταίρων, πράγμα που απαγορεύεται από το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο.

    Μία τέτοια εξέλιξη, πρόσθεσε, θα δημιουργήσει κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα για τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και το σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

    "Αυτή η ρύθμιση, σε συνδυασμό με την αλλαγή του χρόνου εργασίας (διευθέτηση), οδηγεί στην κατάργηση του οκτάωρου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα για τους εργαζομένους και τα συνδικάτα και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ασφαλιστικό

    Σε ότι αφορά το θέμα κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να αδιαφορήσει και μίλησε για συμβολική συνεισφορά των υψηλών εισοδημάτων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

    Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση αυτή, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ανέφερε ότι όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενώ θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των κομμάτων στη Βουλή.

    Αλαβάνος: "Θα μας βρείτε απέναντι"

    Νωρίτερα, στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Αλαβάνος μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος.

    Ο ΣΥΝ, τόνισε ο κ. Αλαβάνος θα βρεθεί απέναντι σε κάθε μέτρο που θα θίγει το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, που θα κάνει "λάστιχο" τον χρόνο εργασίας και θα αποδιοργανώνει κάθε εργασιακή σταθερά που κατέκτησαν με αγώνες οι εργαζόμενοι.

    Στο εγχείρημα της ολικής ανατροπής των εργαζομένων, πρόσθεσε, ο διάλογος δεν θα γίνει μόνο στη Βουλή, αλλά κυρίως στο δρόμο, όπως έγινε και επί ΠΑΣΟΚ.

    Διευκρινίσεις Π. Παναγιωτόπουλου

    Ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε πάντως ότι στις εργασιακές σχέσεις δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς των απολύσεων και η κατάργηση των κατώτατων ημερομισθίων.

    Νωρίτερα, ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γ. Γιακουμάτος, απαντώντας στον Χρ. Πολυζωγόπουλο διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής 8ωρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Καραμανλή με Σιούφα-Αλογοσκούφη

    [02] Οικονομία

    Οικονομική πολιτική και αναπτυξιακός στο επίκεντρο Επαφές Καραμανλή με Σιούφα-Αλογοσκούφη

    16/4/2005 11:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 12:16:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εφ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και για την πορεία του αναπτυξιακού νόμου είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Αλογοσκούφη και Δημήτρη Σιούφα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σιούφας, αμέσως μετά δήλωσε ότι η εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου έχει ξεκινήσει με πολύ θετικές προοπτικές, ενώ πρόσθεσε ότι η ανταγωνιστικότητα είναι η επόμενη πρόκληση για την πορεία της πατρίδας μας. "Οι σχεδιασμοί και η έννοια μας, είναι η ελληνική περιφέρεια και η ανάπτυξής της", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας. Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανό ανασχηματισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε "και δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να γίνει". Σε ερώτηση αν το κυβερνητικό σχήμα χρειάζεται συντονιστή ο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού και δεν χρειάζεται συντονισμό.

    Διάλογος και συναίνεση

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Πολυζωγόπουλου για φορολόγηση των εισοδημάτων πάνω από 1500 ευρώ, τόνισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή να συντονίσει τον διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, προσθέτοντας ότι όλες οι σχετικές προτάσεις θα αξιολογηθούν. Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα διάλογο μακράς πνοής και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο και θέλει συναίνεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι φόρος κατοχής ακινήτων δεν υπάρχει.

    Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική.

    [03] Πολιτική

    Κόντρα Ρουσόπουλου - Αθανασάκη Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού

    16/4/2005 5:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 7:45:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Διαψεύδονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση τα σενάρια που μιλούν για ανασχηματισμό. "Ανασχηματισμός και δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να γίνει" δήλωσε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εκφράζοντας απορία γιατί το θέμα έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα τη στιγμή που την επομένη μέρα διαψεύδεται. "Η κυβέρνηση πορεύεται κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού" πρόσθεσε τονίζοντας ότι η πορεία της κυβέρνησης είναι καλή και δυναμική.

    Πολιτική αντιπαράθεση

    Το σενάριο ανασχηματισμού διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος και απάντησε στην επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, που δήλωσε ότι "με ανασχηματισμό ή χωρίς, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει τα ίδια προβλήματα και να δημιουργεί στους πολίτες τα ίδια αλλά και χειρότερα προβλήματα".

    "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να λύνει τα προβλήματα που άφησε πίσω της η άφρων πολιτική του ΠΑΣΟΚ" τόνισε ο Θ.Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

    "Με όραμα και στόχο να ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλότερα, με ασφάλεια και σύνεση και πάνω απ όλα έχοντας ευθύνη στις επόμενες γενεές, οδηγούμε τον τόπο σε ένα σίγουρο μέλλον".

    Δημοσκόπηση

    Ο Θ. Ρουσόπουλος σχολίασε και τη νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στο "Έθνος της Κυριακής" και φέρει τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,4%.

    Όπως δήλωσε ο Υπουργός "είναι πολύ σημαντικό ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να προηγείται σε μια στιγμή που αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ".

    Αυτό δείχνει, πρόσθεσε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. "Κοιτάξαμε τους πολίτες με ειλικρίνεια στα μάτια και τους μιλήσαμε για το στρατηγικό στόχο της διετίας, στο τέλος της οποίας θα έχουμε πετύχει πράγματα που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Όλες αυτές οι προσπάθειες αποτελούν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Απάντηση Αθανασάκη

    Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου για την τελευταία δημοσκόπηση, απάντηση ο Νίκος Αθανασάκης,

    "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής, εισπράττουν τα επίχειρα των λανθασμένων πολιτικών τους, της ασυνέπειας, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητάς τους" υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι στη δημοσκόπηση καταγράφεται ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ και καταρρίπτεται το, έως τώρα λεγόμενο, ότι "η Ν.Δ. χάνει αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει".

    [04] Κόσμος

    Κατά των Ιαπώνων Εξαρση βίας στην Κίνα

    16/4/2005 12:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βίαιες διαδηλώσεις κατά της Ιαπωνίας ξέσπασαν σε πολλές κινεζικές πόλεις. Στη Σαγκάη, δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά του ιαπωνικού προξενείου, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα Ιαπώνων. Επίσης περίπου 2.000 Κινέζοι κατέβηκαν στους δρόμους στην πόλη Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, για να διαμαρτυρηθούν "για τις πρόσφατες κινήσεις της Ιαπωνίας που επηρεάζουν τις κινεζο-ιαπωνικές σχέσεις", μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Η ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο ζήτησε σήμερα από την κινεζική κυβέρνηση να βάλει τέλος στη βία. Την Κυριακή, θα επισκεφτεί το Πεκίνο ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Νομπουτάκα Μασιμούρα, ο οποίος πρόκειται "να διαμαρτυρηθεί σθεναρά" ενώπιον του Κινέζου ομόλογού του, Λι Τζιαοσίνγκ, για την έξαρση βίας που έχει ξεσπάσει κατά των Ιαπώνων. Υπενθυμίζεται ότι οι Κινέζοι διαμαρτύρονται για την αναθεώρηση ιαπωνικών βιβλίων ιστορίας, αλλά και για την απόφαση της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου να επιτρέψει την έρευνα για φυσικό αέριο σε διαφιλονικούμενη με την Κίνα θαλάσσια περιοχή.

    [05] Οικονομία

    Οικονομική πολιτική και αναπτυξιακός στο επίκεντρο Επαφές Καραμανλή με Σιούφα-Αλογοσκούφη

    16/4/2005 11:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 12:16:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εφ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και για την πορεία του αναπτυξιακού νόμου είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Αλογοσκούφη και Δημήτρη Σιούφα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σιούφας, αμέσως μετά δήλωσε ότι η εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου έχει ξεκινήσει με πολύ θετικές προοπτικές, ενώ πρόσθεσε ότι η ανταγωνιστικότητα είναι η επόμενη πρόκληση για την πορεία της πατρίδας μας. "Οι σχεδιασμοί και η έννοια μας, είναι η ελληνική περιφέρεια και η ανάπτυξής της", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας. Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανό ανασχηματισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε "και δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να γίνει". Σε ερώτηση αν το κυβερνητικό σχήμα χρειάζεται συντονιστή ο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού και δεν χρειάζεται συντονισμό.

    Διάλογος και συναίνεση

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Πολυζωγόπουλου για φορολόγηση των εισοδημάτων πάνω από 1500 ευρώ, τόνισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή να συντονίσει τον διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, προσθέτοντας ότι όλες οι σχετικές προτάσεις θα αξιολογηθούν. Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα διάλογο μακράς πνοής και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο και θέλει συναίνεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι φόρος κατοχής ακινήτων δεν υπάρχει.

    Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική.

    [06] Πολιτική

    Στόχος η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος Συνέδριο ΣΥΝ

    16/4/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με σημεία αιχμής την λειτουργία των εσωκομματικών τάσεων, τον τρόπο εκλογής προέδρου του κόμματος, αλλά και την θητεία βουλευτών και ευρωβουλευτών, άρχισαν σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του διήμερου οργανωτικού- καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΝ. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Εκτενή αναφορά έκανε για το θέμα των συμβασιούχων.

    Ομιλία Αλαβάνου

    Μιλώντας για το Ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "το άνοιγμα και επίσημα από την κυβέρνηση του εργασιακού και του ασφαλιστικού γίνεται σε μία περίοδο που η οικονομική πολιτική της επιδεινώνει με ταχύτητα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων" και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ταξικές επιλογές".

    Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων , χαρακτήρισε προκλητική την εισήγηση που έγινε στο ΣτΕ με την οποία προτείνεται η απόρριψη του Προεδρικού Διατάγματος και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ δεν θα δεχθεί νέα ομηρία των συμβασιούχων, είτε αυτή προκαλείται από την πολιτική είτε από τη δικαστική εξουσία.

    Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη στρατηγικής και προσανατολισμού στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Ειδικότερα στο ζήτημα των Σκοπίων , δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει μία σταθερή και αμοιβαία αποδεκτά λύση σύνθετης ονομασίας, χωρίς ασάφειες που μπορούν να προκαλέσουν τριβές και εντάσεις στο μέλλον.

    Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά , εμφανίσθηκε επιφυλακτικός, καθώς παρά το καλό κλίμα μεταξύ των δυο χωρών, οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας είναι επίμονες και σταθερές.

    Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση μία σοβαρή πολιτική αντίδραση στις προκλήσεις καθώς και να αποσαφηνίσει το τοπίο για τον εναέριο χώρο και το θέμα παραπομπής στη Χάγη.

    Κομματική ανασυγκρότηση

    Στο συνέδριο του ΣΥΝ τίθενται επί τάπητος θέματα εσωτερικής λειτουργίας, ο τρόπος εκλογής προέδρου ενώ θα εξεταστούν και τρόποι για την ενίσχυση της εσωκομματικής δημοκρατίας.

    Ο Κώστας Πουλάκης, εισηγητής της Επιτροπής Καταστατικού στο συνέδριο του ΣΥΝ πρότεινε, την εκλογή κατά πλειοψηφία του Προέδρου του ΣΥΝ από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, τη θεσμοθέτηση στο καταστατικό θέσης Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, την αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου των μελών, την ανανέωση των αιρετών στελεχών του Συνασπισμού.

    Η πρόταση αυτή θα προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μπορεί να έχει την δυνατότητα της εναλλαγής των Ευρωβουλευτών στο μέσον της θητείας τους, εφόσον προϋπάρχει απόφαση της πριν από τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

    [07] Κοινωνία

    Επισημαίνει το Υπ. Εσωτερικών Σύμφωνη με Σύνταγμα και ΕΕ η λύση για συμβασιούχους

    16/4/2005 1:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πεποίθησή του ότι το ΣτΕ θα επιλύσει οριστικά το ζήτημα των συμβασιούχων, συνδυάζοντας την εφαρμογή του Συντάγματος και την κοινοτική οδηγία για τις μονιμοποιήσεις με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, εκφράζει το Υπουργειο Εσωτερικών, με αφορμή τις εισηγήσεις προς το Γ' τμήμα του ΣτΕ για το θέμα. Αναφερόμενο εξάλλου σε σημερινά δημοσιεύματα που προδικάζουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, το Υπουργείο κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και επισημαίνει ότι παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις, το Προεδρικό Σιάταγμα 164 του 2004 πέρασε όλες τις κρίσιμες δοκιμασίες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε επίπεδο δικαστηρίων, όπως π.χ. σε επίπεδο Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ενστάσεις για το Διάταγμα Παυλόπουλου

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε και άλλο έδαφος η Λίβερπουλ

    16/4/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κερδισμένη από το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ ήταν η Έβερτον. Και αυτό γιατί η ομάδα του Λιμανιού ήρθε ισόπαλή με 2-2 εντός έδρας με τους "πετεινούς" στην "μισή" σημερινλή αγωνιστική, και πλέον αν οι "εφοπλιστές" κερδίσουν θα ξεφύγουν περισσότερο για την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αλλά παιχνίδια, σε "τροχιά Ευρώπης" παρέμεινε η Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου, μετά από την σημαντική εκτός έδρας επιτυχία της επί της Τσάρλτον με 1-2.

    Τα αποτελέσματα

    Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-2

    44` Λουίς Γκαρσία, 63` Χίπια / 12` Εντμαν, 55` Κιν

    Τσάρλτον-Μπόλτον 1-2

    29` Τζέφερς / 7` (πεν.) Οκότσα, 58` Ντιούφ

    Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς 3-3

    5` Κόλκα, 73` Χιουζ, 83` (πεν.Τζόνσον) / 22, 46` Αστον, 53` ΜακΚένζι

    Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1

    76` Μπόα Μόρτε / 20` Ρέινα

    Σαουθάμπτον-Αστον Βίλα 2-3

    4` Φίλιπς, 13` Κράους / 55` Κόουλ, 70` Σολάνο, 72` Ντέιβις

    Μπέρμιγχαμ-Πόρτσμουθ 16/4

    Βαθμολογία (Σε 32 αγώνες)

    Τσέλσι 81

    Άρσεναλ 70

    Μάντσεστερ Γ. 67

    Έβερτον 54

    Μπόλτον 52-33αγ

    Λίβερπουλ 51-33αγ

    Τότεναμ 47-33αγ

    Μίντλεσμπρο 45

    Αστον Βίλα 45

    Τσάρλτον 44-33αγ

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ξέφυγε η Μπάγερν

    16/4/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με γκολ του Χάργκριβς στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης η Μπάγερν έκαμψε την αντίσταση του Ανόβερο 96 και σε συνδυασμό με την ήττα της Σάλκε από το Αμβούργο στην έδρα της, αύξησε τη διαφορά της στους 6 βαθμούς. Την ήττα γνώρισε και η Στουτγκάρδη από τη Χάνσα Rοστόκ, και εκτός από τους τρεις βαθμούς έχασε και την ευκαιρία να περάσει δεύτερη στην βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα. Στο ντέρμπι για τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League, η Βέρντερ Βρέμης ηττήθηκε από την Χέρτα Βερολίνου που την έφτασε στην τέταρτη θέση, κάνοντας όνειρα να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση από την περυσινή πρωταθλήτρια.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ:

    Γκλάντμπαχ-Μάιντς 1-1 (Νίβιλ 51` / θουρκ 90`+2`)

    Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (Χάνγκριβς 90`)

    Ντόρτμουντ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1 (Κρίνγκε 16` / Μποακί 86`)

    Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-3 (Ιασβίλι 37` / Σνάιντερ 26`, Μπερμπάτοφ 66`, 83`)

    Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 0-1 (Μαρσελίνιο 30`)

    Σάλκε-Αμβούργο 1-2 (Ασαμόα 3` / βίκι 61`, Κρστά΄λιτς 87`-αυτογκόλ)

    Χάνσα Ροστόκ-Στουτγκάρδη 2-1 (Αλμπαεκ 39`, πρικά 74` / Κακάου 46`)

    Καϊζερσλάουτερν-Μπόχουμ 17/04 Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 17/04

    Βαθμολογία: (σε 29 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 62 Σάλκε 56 Στουτγκάρδη 54 Βέρντερ Βρέμης 50 Χέρτα Βερολίνου 50 Αμβούργο 47 Λεβερκούζεν 46 Ντόρτμουντ 42 Βόλφσμπουργκ 40-28 αγ Καϊζερσλάουτερν 39-28 αγ Ανόβερο 38 Αρμίνια Μπίλεφελντ 36 Νυρεμβέργη 31-28 αγ Μάιντς 31 Γκλάντμπαχ 30 Μπόχουμ 26-28 αγ Χάνσα Ροστοκ 26 Φράιμπουργκ 17

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά

    16/4/2005 4:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η Τσέλσι να έσπευσε για αποφυγή παρεξηγήσεων, να βγάλει ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι, η συνεύρεση του διευθύνοντος συμβούλου του συλλόγου Πίτερ Κένιον, με τον παίκτη της Μάντσστερ Γιουνάιντεντ Ρίο Φέρντιναντ, σε εστιατόριο του Λονδίνου ήταν τυχαία, όμως ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει άλλη γνώμη. Ο προπονητής των "μπέμπηδων", ερωτηθείς σχετικά για το συμβάν εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το τυχαίο της συνάντησης. "Μπορεί κάποιοι άλλοι να πιστεύουν ότι η συνάντηση έγινε τυχαία, αλλά αυτή δεν είναι η δική μου άποψη", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στον αγγλικό Τύπο, και συνέχισε: "Το ενδιαφέρον μου είναι οι φίλαθλοι της ομάδας και εγώ τους γνωστοποιώ ότι δεν είμαι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Πιστεύουμε τον Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος μας είπε ότι δεν ήξερε πως ο Κένιον ήταν εκεί". Καταλήγοντας, ο "Φέργκι' δήλωσε πως η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό για την ανανέωση του συμβολαίου του.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε τον "πρώτο" από τους "πέντε" ο ΠΑΟ

    16/4/2005 7:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 7:33:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού, οι πράσινοι και ο Αλμπέρο Μαλεζάνι είχανε πει πως πρέπει να "συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε τους πέντε εναπομείναντες τελικούς ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο". Αυτό έκανε και το τριφύλλι, το οποίο έκανε το πρώτο βήμα, μετά τη νίκη στην Κρήτη επί του Εργοτέλη με 1-3, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση. Από την άλλη, οι Κρητικοί παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και δύσκολα θα παραμείνουν στην Α Εθνική. Τα γκολ για τους για τους νικητές πέτυχαν οι Γκέκα ς(25), Κωνσταντίνου (53) και Γκονζάλες (75), ενώ για τον Εργοτέλη είχε ισοφαρίσει αρχικά ο Σιλά (44).

    Ένα και ένα

    Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Μόνο αυτό μπορείς να πεις για το πρώτο μέρος. Από το πρώτο λεπτό και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν πως, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους βέβαια, πως θα κυνηγήσουν τη νίκη. Και αυτό φάνηκε άμεσα καθώς οι "πράσινοι" μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασε την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Μινχ να δίνει πολύ ωραία πάσα στον Γκέκα, με τον τελευταίο όμως να μην πλασάρει δυνατά και τον Χανιωτάκη να "καθαρίζει" τη φάση. Οι Κρητικοί απάντησαν άμεσα, όταν ο Ογκουνσότο βρέθηκε στην περιοχή, αλλά σούταρε αδύναμα και ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε εύκολα.

    Από εκεί και πέρα "η μπάλα πήγανε πάνω κάτω", με τον ΠΑΟ να χάνει μία ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο 15, όταν ο Γκέκας πάσαρε στο Κωνσταντίνου, αυτός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χανιωτάκης ήταν και πάλι στη θέση του. Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Κύπριος, το κατάφερε στο 25 ο Έλληνας επιθετικός. Μετά από την καλή προσπάθεια και την πάσα του Παπαδόπουλου, που επανεμφανίστηκε στην αρχική ενδεκάδα, ο διεθνής επιθετικός των πράσινων, έφυγε από κανονική θέση και πλάσαρε το έλληνα τερματοφύλακα του Εργοτέλη κάνοντας το 0-1.

    Οι πράσινοι με τον Γκέκα έχασαν αλλά δυο καλές ευκαιρίες, αλλά τελικά το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους. Στο 44, ο Σιλά έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια, και με ένα ξερό σουτ από την αριστερή μεριά δεν άφησε περιθώρια στον Γκαλίνοβιτς, γράφοντας το 1-1, όπου ήταν και τελικό σκορ του πρώτου μέρους. Μάλιστα για τον Κροάτη, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε μετά από 674 λεπτά όπου είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του, και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας των πιο επιτυχημένων τερματοφυλάκων.

    Μιχαλάκης και Έκι

    Πολύ δυνατά ξεκίνησε για την ομάδα του Μαλεζάνι το δεύτερο μέρος. Έτσι στο 53 οι πράσινοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, με τον Κωνσταντίνου. Όλα ξεκίνησαν από τον Γκέκα που πλαγιοκόπησε την αριστερή μεριά και ο Κύπριος, ο οποίος βρίσκεται πάντα στην κατάλληλη θέση, πλάσαρε σωστά τον Χανιωτάκη και έκανε το 1-2.

    Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο καθώς οι αλλαγές του τριφυλλιού στο 55 με τον Κωνσταντινίδη στη θέση του Μινχ και του Χαραλαμπίδη αντί του Παπαδόπουλου, μείωσε "λίγο τις εντάσεις". Παρ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι στο 70, ο Εργοτέλης, ο οποίος δεν είχε κάνει τίποτα στο δεύτερο μέρος, πήγε να ξανακάνει τη ζημιά. Ο Σίλα πέρασε ωραία από τα πλάγια, έδωσε στον Ογκουνσότο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε, αλλά ο Κροάτης έκανε πολύ καλή επέμβαση και αποσόβησε το κίνδυνο για τους πράσινους.

    Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με το 1-2 δεν ένιωθε σιγουριά, άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες του για να πετύχει και τρίτο γκολ. Κάτι που τελικά έκανε στο 75, με τον Γκονζάλες να χρίζεται σκόρερ και να καθαρίζει την υπόθεση νίκη. Ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ από μία κόντρα, πέρασε όποιον βρήκε και στην τελική προσπάθεια πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-3.

    Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, αν και ο Εργοτέλης έχασε δοκάρι με τον Ογκουνσότο, με τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη και να παραμένουν πρότοι στη βαθμολογία, ανεξαρτήτως των αυριανών αγώνων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσ/νίκης)

    Κόκκινες: 89΄Οικονομάκη (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Δημήτρης, Κοιλιάρας Μπασινάς

    Οι συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Φαλέμι, Φιλέκοβιτς (74΄Κοιλιάρας), Οικονομάκης, Σπυριδάκης (63` Πάρβου), Δημήτρης, Μασιμπούκο, Σουτζής (83΄Τζανετής), Σιλά, Άντο, Ογκουνσότο.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα (85΄Μάριτς), Μινχ (63΄Κωνσταντινίδης), Μόρις, Κώτσιος, Γκούμας, Μπασινάς, Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (63΄Χαραλαμπίδης), Κωνσταντίνου, Γκέκας.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Σπαζοκεφαλιά" για δυο

    16/4/2005 6:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς κάποιο έκτακτο πρόβλημα ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία τα ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ξάνθη. Την Κυριακή στις 18.15 στο ΟΑΚΑ, με την συμπαράσταση περίπου 40.000 φιλάθλων της, η Ένωση θα προσπαθήσει να προσθέσει τρεις επιπλέον βαθμούς στο ενεργητικό της, που θα επιτρέψουν να μείνει κοντά στην κορυφή και στο κυνήγι της μίας από τις δυο θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ο Φερνάντο Σάντος αύριο δεν έχει στην διάθεσή του τους Λυμπερόπουλο και Ασουνσάο λόγω τιμωρίας, αλλά και τους τραυματίες Κόντη και Μπούρμπο. Την θέση των δυο πρώτων στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν δυο εκ των Ίβιτς, Κυριακίδη και Κρασσά, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους: Μιχαηλίδη, Χιώτη, Μόρα, Κωστένογλου, Άλβες, Μάλμπασα, Κατσουράνη, Ίβιτς, Πετκόφ, Κυριακίδη, Κρασσά, Σοάρες, Καμπάνταη, Ζούλιο Σέζαρ, Κωνσταντινίδη, Ρούσεφ, Τόσκα, Γεωργέα, Χρηστοφορίδη.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με Ριβάλντο στην Καλαμαριά

    16/4/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επιβεβαιώθηκαν σήμερα οι γιατροί του Ολυμπιακού που από χθες έλεγαν ότι, ο Ριβάλντο θα δώσει κανονικά το "παρών" στην Καλαμαριά. Σήμερα ο Βραζιλιάνος άσος προπονήθηκε κανονικά, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του Ολυμπιακού. Την Παρασκευή, ο "μάγος" είχε νιώσει ενοχλήσεις και είχε αποχωρήσει προληπτικά από την προπόνηση. Οι 18 ποδοσφαιριστές, που επιλέχθηκαν από τον Μπάγεβιτς για τον αυριανό αγώνα είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Κωστούλας, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Μάριτς, Ταραλίδης, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καστίγιο, Φιλιππάκος και Ντακόλ. Αποκλείστηκαν ο Παντελής Καφές, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ο Γιαννάκης Οκκάς, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

    [14] Μπάσκετ

    Στον τελικό η Άρσεναλ

    16/4/2005 4:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 5:31:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Την συμμετοχή της στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας, για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια εξασφάλισε η Άρσεναλ, που στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Μπλάκμπερν στο επιβλητικό "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ με 3-0. Τα "χρυσά" γκολ για τους "κανονιέρηδες" σημείωσαν οι Ρομπέρ Πιρές (42΄), Ρόμπιν φαν Πέρσι (86΄ και 90΄). Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου διεξάγεται αύριο στο μεγαλοπρεπές γήπεδο της Ουαλίας και σε αυτόν θα αναμετρηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Νιούκαστλ. Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο ίδιο γήπεδο.

    Ανώτερη η Άρσεναλ

    Με την Τσέλσι αγκαλιά με τον τίτλο της Πρεμιερσιπ, η Άρσεναλ μπήκε στο εντυπωσιακό "Μιλένιουμ", με στόχο να σώσει τη χρονιά κατακτώντας τουλάχιστον το Κύπελλο.

    Τα "κανόνια" για 42 λεπτά τα "βρήκαν μπαστούνια", απέναντι στο καλά οργανωμένο κέντρο της Μπλάκμπερν, που φρόντιζε να κόβει τους τεχνίτες παίκτες της Άρσεναλ, πριν αυτοί γίνουν επικίνδυνοι, για την άμυνά της.

    Αποτέλεσμα του καλού στησίματος της ομάδας από τον Μαρκ Χιου, ήταν η πρώτη καλή φάση του αγώνα να γίνει στο 30, όταν σε σουτ του Ρέγες, ο Μπραντ Φρίεντελ. Έδιωξε προσωρινά για να αποκρούσει μετά το σουτ του Πιρές.

    Ο Γάλλος πάντως φρόντισε να αποζημιώσει τους φίλους της ομάδας δώδεκα λεπτά αργότερα, στο 42' όταν με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των "ρόδων", ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Κόλο Τουρέ. Παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Χιουζ στο ημίχρονο με τον Έμερτον να περνά στη θέση του σημειωμένου με κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος Φλιτσκροφτ, αλλά και την προώθηση του Πέντερσεν δίπλα στον Ντίκοφ, η Μπλάκμπερν δεν μπόρεσε να απειλήσει την Άρσεναλ.

    Η ομάδα του Λονδίνου κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με δυο γκολ του Ολλανδού Φαν Πέρσι που είχε μπει στο 83 στην θέση του Μπέργκαμπ, κατάφερε στο 86 και το 90 να γράψει το τελικό 3-0.

    Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Λέμαν, Λαουρέν, Σεντέρος, Τουρέ, Άσλεϊ Κόουλ, Πιρές, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βιεϊρά, Ρέγες (90 Αλιαντιέρ), Λιούνγκμπεργκ (50 Φαμπρέγκας), Μπέργκαμπ (82 Φαν Πέρσι).

    Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιούζ): Φρίντελ, Νιλ, Τοντ, Μοκοένα, Νέλσεν, Μάτεο (83 Στιντ), Πέντερσεν, Φλίτκροφτ (51 Έμερτον), Ριντ, Τόμπσον (63 Σάβατζ), Ντίκοφ.

    [15] Μπάσκετ

    Επιστροφή Κάρτερ στο Τορόντο

    16/4/2005 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2005 4:40:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Μπορεί οι φίλαθλοι του Τορόντο να υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον Βινς Κάρτερ, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο "Ερ Κάναντα Σέντερ", ωστόσο ο θεαματικός γκαρντ σημείωσε 39 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του και οδήγησε το Νιού Τζέρσεϊ στη νίκη με 101-90. Στο "Πέπσι Σέντερ" του Ντένβερ, ο Καρμέλο Αντονι σημείωσε 22 πόντους και οδήγησε τους Νάγκετς στη νίκη με 111-102 επί του Μέμφις, το οποίο για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να σφραγίσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα πλέι οφ. Στο "Ντέλτα Σέντερ" του Σολτ Λέικ Σίτι, ο Κέβιν Γκαρνετ σημείωσε 22 πόντους και οδήγησε τη Μινεσότα στη νίκη επί της Γιούτα με 100-84, με αποτέλεσμα οι Τίμπεργουλβς να διατηρούν (λίγες) ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ. Στο "Φλιτ Σέντερ" της Βοστώνης, οι Σέλτικς σημείωσαν την πέμπτη νίκη τους σε έξι αγώνες επικρατώντας του Μαϊάμι με 101-99. Τέλος, στο "Γιουνάιτεντ Σέντερ" του Σικάγο, οι Μπουλς διέλυσαν το Ορλάντο, καθώς επικράτησαν με 117-77, μ επτά παίκτες των "Ταύρων" να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ:

    Ντένβερ-Μέμφις 111-102

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 34-16, 33-32, 15-26, 29-28. ΝΤΕΝΒΕΡ: Μίλερ 15, Τζόνσον 8, Αντονι 22, Μάρτιν 17, Κάμπι 7 (6κοψ.), Μπόικινς 10, Χιλάριο 14 (15ρ.), Πέρσον 11, Ναχέρα 7.

    ΜΕΜΦΙΣ: Μίλερ 17, Ουίλιαμς 10, Γκασόλ 6, Μπάτιερ 11, Ράιτ 16 (11ρ.), Κάρντιναλ 16, Ουέλς 10, Πόσεϊ 7, Ουάτσον 5 (10ασ.), Σουίφτ 2, Μπερκς, Τζόουνς 2.

    Τορόντο-Νιού Τζέρσεϊ 90-101

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 29-19, 26-22, 19-32, 16-28. ΤΟΡΟΝΤΟ: Αλστον 13, Πίτερσον 15, Ρόουζ 20, Μπος 18, Αραούγιο 2, Σόου 9, Μπόνερ 6, Παλάσιο 7.

    ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Κιντ 15 (12ρ.), Κάρτερ 39 (15/26σ., 6/7β.), Σκαλαμπρίνε 16, Κόλινς 10, Κρστιτς 8, Μπεστ 9, Μπιούφορντ, Πλάνινιτς 4, Ρόμπινσον.

    Γιούτα-Μινεσότα 84-100

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 27-22, 17-26, 21-22, 19-30. ΓΙΟΥΤΑ: ΜακΛίοντ 20, Γκίριτσεκ 7, Χάρπρινγκ 12, Οκούρ 10, Κόλινς 4, Σνάιντερ 9, Αϊσλεϊ 10, Χάμφρις 6, Χαντλόγκτεν 4, Λίβινγκστον 2.

    ΜΙΝΕΣΟΤΑ: Χάσελ 2, Χάτσον 3, Γκαρνετ 22, Σπρίουελ 13, Ολοβοκάντι 6, Ζέρμπιακ 17, Χόιμπεργκ 8, Γκρίφιν 10 (4κοψ.), Κασέλ 14, Τόμας 5, Κάρτερ.

    Ουάσινγκτον-Κλίβελαντ 119-111

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 30-23, 26-28, 29-32, 34-28.

    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Αρένας 33 (12/16σ., 7/8β.), Χιούζ 31 (11/21σ., 8/10β.), Τζέιμισον 21, Τζέφρις 6, Χέιγουντ 10, Ντίξον 11, Τόμας 2, Κουάμε Μπράουν 3, Ράφιν, Ντέιμον Μπράουν 2.

    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Νιούμπλ 9, ΜακΙνις 5, Τζέιμς 38 (16/33σ., 5/8β.), Γκούντεν 13, Ιλγκάουσκας 8, Τρέιλορ 14 (10ρ.), Σνόου 7, Πάβλοβιτς 11, Βαρεχάο 6.

    Βοστώνη-Μαϊάμι 101-99

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 34-21, 20-25, 25-35, 22-18.

    ΒΟΣΤΩΝΗ: Πέιτον 5, Αλεν 7, Πιρς 22, Ουόκερ 13 (15ρ.), ΛαΦρέντζ 9, Ντέιβις 16, Τζέφερσον 19, Μπλάουντ 4, Μπανκς 4, Πέρκινς 2, Ουέστ.

    ΜΑΪΑΜΙ: Ουέιντ 17, Ντέιμον Τζόουνς 5, Χάσλεμ 13 (15ρ.), Εντι Τζόουνς 3, Ο΄Νιλ 34 (12/16σ., 10/20β.), Μπάτλερ 13, Μούρνινγκ 7, Ντούλινγκ 2, Αντερσον 2, Λέτνερ 3, Σμιθ.

    Σικάγο-Ορλάντο 117-77

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 29-18, 31-23, 25-22, 32-14.

    ΣΙΚΑΓΟ: Χάινριχ 9, Ντούχον 17, Νοτσιόνι 17, Ντέιβις 6, Χάρινγκτον 10, Παϊατκόφσκι 14, Τσάντλερ 12 (14ρ., 4κοψ.), Γκόρντον 17, Πάργκο 13, Ράινερ, Γκρίφιν 2.

    ΟΡΛΑΝΤΟ: Φράνσις 16, Νέλσον 2, Στίβενσον 15, Χάουαρντ 7, Μπάτι 6, Μπάρετ 4, Ογκμον 15, Κέιτο 2, Χάντερ 3, Κασούν 3, Τζόουνς, Γκάριτι 4.

    Γκόλντεν Στέιτ-Πόρτλαντ 108-88

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 37-32, 28-23, 22-15, 21-18.

    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ: Ντέιβις 19 (11ασ.), Ρίτσαρντσον 10, Ντανλίβι 20, Μέρφι 18 (12ρ.), Φόιλ 8, Μπιέντρινς 8 (11ρ.), Φίσερ 6, Πιετρούς 5, Τσαμπαρκάπα 14.

    ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Στουνταμάιρ 18 (12ρ., 11ασ.), Αουτλο 7, Αμπντούρ-Ραχίμ 17 (10ρ.), Πάτερσον 17, Πρζιμπίλα 11, Κριάπα 4, Φραμ 14, Σέουνγκ-Τζιν.

    Λ.Α. Λέικερς-Σακραμέντο 106-115

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 29-34, 23-33, 30-27, 24-21.

    Λ.Α. ΛΕΪΚΕΡΣ: Ατκινς 10, Ουόλτον 10 (12ρ.), Μπάτλερ 34 (11/20σ., 12/13β.), Τζόουνς 17, Μιμ 15, Γκραντ 1, Τζορτζ 12, Βούγιασιτς 5, Ντίβατς, Μεντβεντένκο, Κουκ 2.

    ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ: Μόμπλεϊ 23 (10ασ.), Μπίμπι 26, Τόμας 15, Στογιάκοβιτς 14, Σκίνερ 3, Εβανς 16, Ουίλιαμσον 11, Χάους 2, Σονγκάιλα 5, Μάρτιν.

    Σιάτλ-Νέα Ορλεάνη 97-72

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 25-23, 28-16, 20-17, 24-16.

    ΣΙΑΤΛ: Αλεν 32 (12/19σ., 4/4β.), Ρίντνουρ 10, Λιούις 6, Εβανς 4, Τζέιμς 4, Κόλισον 8 (10ρ.), Μάρεϊ 10, Ντάνιελς 13, Φόρτσον 5, Ουίλκινς 5, Κλιβς.

    ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Σμιθ 7, Ντικάου 8, Νέιλον 15, Βρόμαν 4, Μπράουν 7, Τζέικομπσεν 6, Ουέστ 8, Λάμπε 6, Νάχμπαρ 11.

    Ντιτρόιτ-Μιλγουόκι 99-73

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 20-20, 26-19, 26-24, 27-10.

    ΝΤΙΤΡΟΪΤ: Μπίλαπς 4, Χάμιλτον 4, Πρινς 17, Ρασίντ Ουάλας 7, Μπεν Ουάλας 15 (11ρ.), Αρόγιο 6, Κάμπελ 2, ΜακΝτάις 13, Ντελφίνο 7, Ντουπρί 20, Μίλισιτς 4.

    ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Ουίλιαμς 8, Ρεντ 8, Μέισον 15, Σμιθ 14, Γκάτζουριτς 4, Φάιζερ 8, Στρίκλαντ 4, Γκολντγουάιρ 6, Κούκοτς 4, Πασούλια 2, Μπουθ.

    Ιντιάνα-Φιλαδέλφεια 86-90

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 26-24, 21-22, 22-20, 17-24.

    ΙΝΤΙΑΝΑ: Μίλερ 13, Τζόνσον 20, Τζάκσον 21, Ντέιβις 6, Κροσέρ 5 (15ρ.), Φόστερ 2, Φρεντ Τζόουνς 10, Τζέιμς Τζόουνς 5, Γκιλ 2, Πόλαρντ 2.

    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Αϊβερσον 43 (14/24διπ., 2/6τριπ., 9/11β.), Ιγκουοντάλα 7, Ουέμπερ 21, Κόρβερ 9, Ντάλεμπερτ 4, Ρότζερς 4, ΜακΚί, Τζάκσον 2, Σάλμονς, Γκριν.

    Φοίνιξ-Λ.Α. Κλίπερς 98-91

    ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 25-33, 31-24, 22-22, 20-12.

    ΦΟΙΝΙΞ: Τζόνσον 20, Νας 14 (11ασ.), Μάριον 20 (10ρ.), Τζάκσον 8, Στουντεμάιρ 24 (17ρ.), Χάντερ, Μπαρμπόσα 12, ΜακΚάρτι.

    Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ: Λίβινγκστον 2 (11ασ.), Γιάριτς 12, Σίμονς 14, Μπραντ 22, Ουίλκοξ 8, Κέιμαν 21 (5κοψ.), Ρος 4, Ρεμπρατσα 6, Μπράνσον 2.

    Βαθμολογίες:

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Χ-Βοστώνη 44-35 Φιλαδέλφεια 41-38 Νιού Τζέρσεϊ 39-40 Τορόντο 32-47 Νέα Υόρκη 31-47 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Υ-Ντιτρόιτ 52-27 Χ-Σικάγο 45-34 Χ-Ιντιάνα 43-36 Κλίβελαντ 40-39 Μιλγουόκι 29-50 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ζ-Μαϊάμι 56-23 Χ-Ουάσινγκτον 44-35 Ορλάντο 35-44 Σάρλοτ 17-61 Ατλάντα 12-66

    ΔΥΣΗ

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ X-Σαν Αντόνιο 58-21 Χ-Ντάλας 55-24 Χ-Χιούστον 48-31 Μέμφις 44-35 Νέα Ορλεάνη 18-61 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Χ-Σιάτλ 51-28 Χ-Ντένβερ 48-31 Μινεσότα 42-37 Γιούτα 25-54 Πόρτλαντ 25-54 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Υ-Φοίνιξ 60-19 Χ-Σακραμέντο 49-30 Λ.Α. Κλίπερς 35-44 Λ.Α. Λέικερς 34-45 Γκόλντεν Στέιτ 32-48 Χ=Προκρίθηκε για τα πλέι οφ Υ=Εξασφάλισε τον τίτλο της περιφέρειας Ζ=Εξασφάλισε τον τίτλο στην Ανατολή ή τη Δύση

    [16] Μπάσκετ

    Εύκολα ο Άρης

    16/4/2005 6:59:00 μμ

    Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χωρίς να κινδυνεύσει ούτε σε ένα δεκάλεπτο του αγώνα, μπήκε εξαρχής δυνατά στο παιχνίδι και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας κατάφερε να πάρει χωρίς κόπο το ροζ φύλλο αγώνα. Οι "κίτρινοι" αύξησαν σε 15 τις νίκες του στο εφετινό πρωτάθλημα της Α! και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλων από την πλευρά του δεν κατάφερε να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 8ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ με τη λήξη της κανονικής περιόδου.

    Με όπλο την ευστοχία

    Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Άρης για να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, όπως αποδεικνύει και το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, 19-14, στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Έκτοτε, οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον πίεσαν στην άμυνα και με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας εντός πεδιάς (16/20 δίποντα, 4/4 βολές στο ημίχρονο) έκαναν... πάρτι. Αν και οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ, στην ανάπτυξη των επιθέσεων υπέπεσαν διαδοχικά σε λάθη και ήταν εκνευριστικά άστοχοι (5/14 δίποντα, 3/13 τρίποντα στο 20΄).

    Ο Ντε Χουάν Κόλλινς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη στο α΄ μέρος με άξιους συμπαραστάτες, τους Ράιαν Στακ, Νικολάι Πάντιους και Μιχάλη Κυρίτση. Βοήθειες μέσα στη ρακέτα έδωσε και ο Άρθουρ Τζόνσον. Στον αντίποδα, πρώτος σκόρερ των Αχαιών ήταν ο Γιάννης Γεωργαλής με 8, καθώς ο Λιαδέλης έμενε μακρυά απ' τον καλό εαυτό του και ο Χαρίσης δεν πήρε χρόνο (μόλις 5 λεπτά). Όταν ακούστηκε η λήξη του ημιχρόνου, ο Άρης είχε σταθεροποιήσει την τιμή της διαφοράς στους +20, 45-25 επιδεικνύοντας ομαδικό πνεύμα και πολυφωνία.

    Μονόλογος του Άρη ήταν ολόκληρο το β΄ μέρος. Παρά το γεγονός πως ο Τέρενς Μόρις αφυπνίσθηκε και ήταν ασταμάτητος με 15 πόντους στην επανάληψη, ενώ και ο Τζάστιν Ντέιβις σημείωσε γρήγορα άλλους 10 πόντους (ήταν στο στο πρώτο ημίχρονο), ο Απόλλων δεν μπορούσε ν΄ ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του αντιπάλου. Θετική έκπληξη ήταν η εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σ΄ αυτό το διάστημα με 10 πόντους στο β΄ μέρος και 14 στο σύνολο, ενώ 14 σημείωσε και ο Ράιαν Στακ. Τυπική διαδικασία ολόκληρη η τέταρτη περίοδος, η λήξη της οποίας βρήκε τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 89-64.

    Διαιτητές: Καρούσης, Αναστασόπουλος, Χουλιάρας

    Τα δεκάλεπτα: 19-14, 45-25, 62-46, 89-64

    ΑΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 13 (1), Καστλ 6, Κυρίτσης 7 (1), Τζόνσον 8, Χαριτόπουλος 3, Ασημακόπουλος, Ορφανός, Πάντιους 18 (2), Καραποστόλου 6 (2), Στακ 14, Σχορτσιανίτης 14.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 5, Αργυρόπουλος 11 (2), Κουμπούρας, Γεωργαλής 8 (2), Λιαδέλλης 10, Τσάκιτς 2, Ντέιβις 11, Χαρίσης 2, Μόρις 15 (3).

    [17] Βόλεϊ

    Από την αρχή ο τελικός Γυναικών

    16/4/2005 5:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    «Ζωντανός» στο κυνήγι του τίτλου έμεινε ο Φιλαθλητικός ο οποίος στο β τελικό της Α1 γυναικών επικράτησε με 3-1 (25-20, 16-25, του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε σε 1-1. Στον αγώνα που διεξήθχη μεταξύ συγγενών και φίλων στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλύτερη σε μπλοκ και άμυνα, και με τις Στιπάνοβιτς Σάλτσεβιτς να βρίσκουνε τις επιθετικές λύσεις κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κερδίσει την Κυπελλούχο ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδε ς του για το στέμμα των Γυναικών. Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο την Τετάρτη 20/4 στις 17:00. Πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες.

    Στα ίσα τα δύο πρώτα

    Αγχωμένος ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος από το πολύ καλό μπλοκ και την Σάλτσεβιτς να τελειώνει τις επιθέσεις βρέθηκε να χάνει με 8-6 από το Φιλαθλητικό, χάρις σε μία επίθεση της Μπουρίκινα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με πολύ καλή υποδοχή διατήρησε στη συνέχεια σταθερά το προβάδισμα, καθώς η Στιπάνοβιτς πότε από τη γραμμή του σερβίς και πότε από την επιθετική γραμμή, έδωσε την ομάδα της το 16-10, με το Μπαχράμη να έχει εξαντλήσει ήδη όλα του ταϊμ άουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μεγάλη διαφορά που έχτισε ο Φιλαθλητικο προκάλεσε εκνευρισμό στις «πράσινες», οι οποίες παρά το μικρό ξέσπασμα που έφερε τη διαφορά στους 3 πόντους 23-20, έχασαν το πρώτο σετ με 1-0 με 25-20 σε 23.

    Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός βελτιωμένος στο σερβίς και στην επίθεση, μετέδωσε το άγχος στην άλλη πλευρά του φιλέ και με τακτικό μπλοκ πήρε κεφάλι με 3-8. Η Ντουμιτρέσκου από τη γραμμή του σερβίς προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα και έχοντας πλέον επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του δε δυσκολέυτηκε να κάνει το σκορ 7-16 με μπλοκ άουτ της Μαρίας Γκαραγκούνη. Η ομάδα του Γιώργου Κατζικά προσπάθησε να αντιδράσει με πιο δύσκολο σερβίς, αλλά το «τριφύλλι» χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα κατάφερε με τις επιθέσεις της Μ. Γκαραγκούνη να ισοφαρίσει 1-1, με 16-25.

    Καλύτερη επίθεση

    Το τρίτο σετ ξεκίνησε πολύ αμφίρροπα καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά ο Φιλαθλητικός με μία επίθεση της Σάλτσεβιτς εκμεταλλέυθηκε τη μέτρια υποδοχή των πρασίνων και προηγήθηκε με 8-6. Στο 11-6 υπέρ των γηπεδούχων, ο Δημήτρης Μπαχράμης έριξε στη θέση της Τσέχας πασαδόρου Σιμάνκοβα την Κέλι Κρέσσου για να δώσει νέο αέρα στην ομάδα, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης με καλό μπλοκ και την Μπορόβιτσεκ να τελειώνει τη μπάλα ο Φιλαθλητικός ανέβασε τη διαφορά στο 16-8. Ηεπιστροφή της Σιμάνκοβα στο τερέν δεν άλλαξε την κατάσταση καθώς ο Φιλαθλητικός διπλασίασε με 25-17, 2-1 τα κερδισμένα του σετ.

    Με την πλάτη στον τοίχο οι «πράσινες» προσπάθησαν στο τελευταίος σετ να ρισκάρουνε στο σερβίς και να ανέβουνε στο μπλοκ, αλλά ο Φιλαθλητικός εκμεταλλευόμενος τα λάθη των φιλοξενούμενων και το... μποϊ των αθλητριών του προηγήθηκε με 8-6. Ο Παναθηναϊκός κάνοντας το ένα σφάλμα μετά το άλλο, έδειχνε να μην έχει λύσεις απέναντι στο ρυθμό του Φιλαθλητικού, ο οποίος με τη Σάλτσεβις είχε πάρει κεφάλι με 16-10. Έτσι παρά την αντεπίθεση του τριφτλλιού, οι γηπεδούχες έφτασαν με 25-19 στη σημαντική νίκη, την πρώτη φετινή επί του Παναθηναϊκού, που αρχίζει την υπόθεση τίτλος ξανά από την αρχή.

    Πολύ καλοί οι διαιτητές Βαρθαλίτης και Μυρόθεος ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΙΚΟΣ: Μπουρίκινα, Σάλτσεβιτς, Χατζηνίκου, Στιπάνοβιτς, Μποροβίτσεκ, Μαξίμοβα, λίμπερο η Βλάχου. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: μ. Γκαραγκούνη, Ν. Γκαραγκούνη, Σιμάνκοβα, Ντουμιτρέσκου, Σάκκουλα, Σαμοντάχοβα, λίμπερο η Μυλωνά, Κρέσσου, Φραγκιαδάκη.

    [18] Αλλαγές στον Ευρωπαϊκό Στίβο

    16/4/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, άλλαξαν κάποια δεδομένα για τη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα, στις νέες πλέον καταστάσεις, αποφασίστηκε πρώτον και κυριότερο, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου κάθε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα που γινόταν μέχρι τώρα. Γι΄ αυτό το σκοπό το Συνέδριο εξουσιοδότησε την ΕΑΑ να προχωρήσει σε συζητήσεις με την IAAF και άλλους ενδιαφερομένους.

    Αλλαγές στον ανοικτό και τον Κλειστό

    Επίσης, μετά από πρόταση που κατατέθηκε, ψηφίστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Νέων να γίνεται μαζί με το αντίστοιχο των ανδρών - γυναικών, όπου οι αποστάσεις θα είναι 8 και 6,5 χλμ. αντίστοιχα.

    Επίσης αποφασίστηκε ότι το επόμενο συνέδριο της ΕΑΑ να γίνει το 2007 στις Κάννες, η σύνοδος για το καλεντάρι του 2006 τον Οκτώβριο στη Βουλγαρία, ενώ εκφράστηκε η διάθεση απ΄ όλους τους συνέδρους για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου κλειστού στίβου (το προσεχές θα γίνει 11/2-18/2 2006 στο Λιεβέν της Γαλλίας).

    Εν συνεχεία, όπως και στον Παγκόσμιο Στίβο, αποφασίστηκε να βγει από το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κλειστού το αγώνισμα των 200μ., κάτι που έχει κάνει ήδη και η IAAF,

    Τέλος, διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα σε ότι αφορά τη διαμονή των αθλητών, προπονητών και συνοδών στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Κάουνας της Λιθουανίας. Έτσι αποφασίστηκε οι συνοδοί που θα μεταβούν στο Κάουνας να διαμένουν σε απόσταση 15 χλμ. από το στάδιο, έξω από την πόλη, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για καλύτερη διατροφή των αθλητών και αθλητριών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 April 2005 - 17:06:50 UTC