Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πέταξε" στον τελικό η Μπενφίκα
  • [02] Στο... νήμα κέρδισαν οι Νετς
  • [03] "Πυρετός" στη Ρώμη
  • [04] Στο ΣτΕ το διάταγμα Παυλόπουλου
  • [05] Πολύνεκρο τροχαίο στο Βιετνάμ
  • [06] Μέτρα για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας
  • [07] Και τα... τσαντόρ στα κάγκελα!
  • [08] Μοίρασε κάρτες και... σφαλιάρες
  • [09] Παράταση ενός έτους για Γιόχανσον
  • [10] Και το όνομα αυτού Γιάννης Σωτήρχος
  • [11] Έκαναν.. έκπτωση σε Κουεμάχα, Μαγκαφίνη
  • [12] Παραιτήθηκε ο Φοιρός
  • [13] Από τον ΟΦΗ εξαρτάται
  • [14] Αποχή στην ΑΕΚ
  • [15] Ευχάριστος "πονοκέφαλος" για τον Βλάχο
  • [16] Δύο έτοιμοι στην Ξάνθη
  • [17] ΑΕΚ: Ικανοποίηση παρά την ήττα
  • [18] Περιπέτεια λαθρομεταναστών ανοικτά της Χίου
  • [19] 'Ερυθρή" απειλή στην Ιταλία
  • [20] Ρεπό στον Πανιώνιο
  • [21] Τέσσερις απουσίες στον ΠΑΟΚ
  • [22] Κανονικά οι Βασιλειάδης - Γκαγκαλούδης
  • [23] Φιλκά με Μαρούσι η Πάτρα

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πέταξε" στον τελικό η Μπενφίκα

    21/4/2005 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Βιτόρια Σετουμπάλ-Μπενφίκα θα είναι το ζευγάρι των φιναλίστ του τελικού της 29ης Μαΐου για το Κύπελλο Πορτογαλίας, που θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα, μετά τη νίκη των "αετών" με 3-0 επί της Εστρέλα Αμαδόρα, στο χθεισνό β ημιτελικό της διοργάνωσης. Το φαβορί επιβεβαίωσε τον τίτλο του κι έτσι η Μπνεφίκα κατάφεραν με δύο γκολ του Νούνιο Γκόμεζ (36, 73) και ένα τέρμα του Ασις να εξασφαλίσουνε μία θέση στον ήλιο του σημαντικού ραντεβού του Κυπέλλου. Εκεί θα διεκδικήσει το βαρύτιμο έπαθλο απέναντι στη Βιτόρια Σετουμπάλ, που στον πρώτο ημιτελικό επιβλήθηκε με 2-1 της Μποαβίστα, στην παράταση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον τελικό του Κυπέλλου η Σετουμπάλ

    [02] Μπάσκετ

    Στο... νήμα κέρδισαν οι Νετς

    21/4/2005 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Μεθυσμένη πολιτεία" το Νιού Τζέρσεϊ

    Και μόνο αν έβλεπε κανείς το πρόσωπο και τις γκριμάτσες ανακούφισης στο πρόσωπο του Βινς Κάρτερ, θα καταλάβαινε ότι το Νιου Τζέρσεϊ εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης των πλεϊ οφ από την Ανατολή.

    Βέβαια λίγα λεπτά πριν από τη λήξη στα πρόσωπα των παικτών των Νετς ήταν "ζωγραφισμένη" η αγωνία και το άγχος, καθώς στον καθοριστικό αγώνα με τη Βοστώνη έχαναν μέχρι και με 19 πόντους διαφορά. Με 37 όμως πόντους εκ των οποίων οι 24 στο δεύτερο μέρος, ο Κάρτερ με μεγάλη αυτοπεποίθηση οδήγησε την ομάδα του στη νίκη πρόκριση επί των Σέλτικς με 102-93. Για την ομάδα της Βοστώνης ο Πολ Πίρς πέτυχε 21 πόντους.

    "Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα" δήλωσε ο Βινς Κάρτερ μετά τον αγώνα, στον οποίο όπως επεσήμανε ο ίδιος ήθελε να δώσει ένα δραματικό τόνο. "Νιώθουμε απόλυτα ολοκληρωμένοι. Η επιτυχία μου είναι ότι έδωσα μία χείρα βοηθείας στην ομάδα μου". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του συμπαίκτη του, Τζεϊσον Κιντ ο οποίος πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ομολόγησε: "Αυτός ο αγώνας ήταν για εμάς όλη η χρονιά. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, αλλά δεν το βάλαμε κάτω", ενώ ο Ρίβερς αρκέστηκε στην εξής δήλωση: 'Ήμαστε πανέτοιμοι για τα πλεϊ οφ".

    Απ' το... σπίτι του ο Λε Μπρον

    Το ντεμπούτο του Λε Μπρόν Τζεϊμς στα πλεϊ οφ του ΝΒΑ, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία χρονιά ακόμη, καθώς η εξαιρετική του απόδοση και η νίκη του Κλίβελαντ με 104-95 επί του Τορόντο, δεν συνοδεύτηκαν με την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού στην ισοβαθμία με τους Νετς το Νιού Τζέρσεϊ ήταν καλύτερο.

    Αυτό θα το καταλάβαινε κανείς στη λήξη του αγώνα στο Κλίβελαντ, αν θα έβλεπε το Λε Μπρον Τζεϊμς, παρά το 4ο φετινό του τριπλ νταμπλ, να πιάνει απογοητευμένος το κεφάλι του, σαν να είχε υποστεί μία βαριά ήττα. "Θέλησα να κάνω κάτι για να κερδίσουμε. Έκανα αυτό που έπρεπε. Θέλαμε μία μικρή βοήθεια, αλλά όταν είδα τη Βοστώνω να προηγείται αρχικά με 17 πόντους των Νετς, μετά με 10 έπειτα με 5 κατάλαβα ότι δεν την είχαμε" τόνισε απογοητευμένος ο Τζεϊμς που πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ. "Σίγουρα δεν ήρθες το τέλος του κόσμου. Έχω σπίτι μου μία οικογένεια που φροντίζει να φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό μου κάθε μέρα" συμπλήρωσε ο Τζεϊμς και συμπλήρωσε: " Αυτό είναι το μπάσκετ. Παίζω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, αλλά έχω και την οικογένειά μου. Αυτή είναι για μένα ό,τι πιο σημαντικό" επεσήμανε ο άνθρωπος που το 2003-2004 κέρδισε τον τίτλο του "ρούκι της χρονιάς". Κορυφαίος για τους Σέλτικς αναδείχθηκε με 25 πόντους ο Τζάλεν Ρόουζ.

    Τα ζευγάρια του α' γύρου των πλεϊ οφ

    ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Φοίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις

    Σαν Αντόνιο Σπερς-Ντένβερ Νάγκετς

    Σιάτλ Σουπερσόνικς-Σακραμέντο Κινγκς

    Ντάλας Μάβερικς-Χιούστον Ρόκετς

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Μαϊάμι Χιτ-Νιού Τζέρσεϊ Νετς

    Ντιτρόιτ Πίστονς-Φιλαδέλφεια 76ερς

    Μπόστονς Σέλτικς-Ιντιάνα Πέισερς

    Σικάγο Μπουλς-Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

    [03] Κόσμος

    Διαβουλεύσεις Μπερλουσκόνι για νέα Κυβέρνηση

    "Πυρετός" στη Ρώμη

    21/4/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σειρά διαβουλεύσεων με τους πολιτικούς του εταίρους για τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης ξεκινά σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που παραιτήθηκε χθες μετά την κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Καβαλιέρε θα συναντηθεί με τους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής και στη συνέχεια με αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος, οι διαβουλεύσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Όπως τόνισε ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός, επιζητά το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης με τα κόμματα που σχημάτισαν τον προηγούμενο τετραμερή συνασπισμό, τη μακροβιότερη κυβέρνηση στην Ιταλία από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να εξαντλήσει την πενταετή του θητεία, που λήγει την άνοιξη του 2006. Σύμφωνα με αναλυτές, ο Καβαλιέρε θα προσπαθήσει να μειώσει την παρουσία της Λέγκα του Βορρά, που είχε τρεις υπουργούς σε θέσεις - κλειδιά στην απερχόμενη Κυβέρνηση και αποτέλεσε το "κόκκινο πανί" για την Εθνική Συμμαχία του Τζιανφράνο Φίνι, η οποία απείλησε με παραίτηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι

    [04] Κοινωνία

    Αγωνία για χιλιάδες συμβασιούχους

    Στο ΣτΕ το διάταγμα Παυλόπουλου

    21/4/2005 9:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2005 9:07:51 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο Γ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε την Πέμπτη η προσφυγή 25χρονης αρχαιολόγου κατά της συνταγματικότητας του νόμου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Και οι δύο εισηγητές - πάρεδροι του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Κώστας Πισπιρίγκος και Γιώργος Τσιμέκας, με διαφορετική επιχειρηματολογία καταλήγουν ότι, πρέπει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπουν τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα αν οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ή διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου, καθώς αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 108 του Συντάγματος. Και οι δύο εισηγητές ζητούν να παραπεμφθεί το θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία και θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου, ανεξαρτήτως της απόφασης του Γ Τμήματος. Η απόφαση του Γ Τμήματος αναμένεται το νωρίτερο σε ένα μήνα.

    Πορεία των συμβασιούχων

    Ωστόσο το καλοκαίρι του 2004 το Π.Δ. είχε κριθεί συνταγματικό από την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν όλες οι τυπικές διαδικασίες και να προχωρήσουν οι κρίσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων.

    Την ίδια ώρα, συμβασιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποιήσαν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    "Αν δεν εφαρμοστεί η Κοινοτική Οδηγία για τις μονιμοποιήσεις, η χώρα θα διασυρθεί και υπάρξουν κυρώσεις", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλεκος Αλαβανος,, που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων στο ΣτΕ.

    "Σε περίπτωση, που το τμήμα του Συμβουλίου κρίνει αντισυνταγματικό το Προεδρικό διάταγμα και το θέμα πάει στην Ολομέλεια, η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση αγνοώντας τη δικαστική εξέλιξη, που θα διαρκέσει χρόνια", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύμφωνη με Σύνταγμα και ΕΕ η λύση για συμβασιούχους

    Ενστάσεις για το Διάταγμα Παυλόπουλου

    Παράταση αγωνίας για τους 32.000 συμβασιούχους

    [05] Κόσμος

    Τριάντα δύο νεκροί

    Πολύνεκρο τροχαίο στο Βιετνάμ

    21/4/2005 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε βετεράνους του Πολέμου του Βιετνάμ, που πήγαιναν με τις συζύγους τους στην πόλη Χο Τσι Μινχ για να γιορτάσουν την 30η επέτειο του τέλους του πολέμου, ανατράπηκε το πρωί της Πέμπτης σε ορεινή περιοχή, στην επαρχία Κοντούμ, και έπεσε σε χαράδρα βάθους 70 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 32 από τους 33 επιβαίνοντες, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Ο μοναδικός επιζήσας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας της επαρχίας Κοντούμ, που βρίσκεται περίπου 540 χλμ. ΒΑ της Χο Τσι Μινχ, πρώην Σαϊγκόν.

    [06] Οικονομία

    Ζήτησε από τον υπ.Οικονομίας ο γ.γ. του ΟΟΣΑ

    Μέτρα για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας

    21/4/2005 11:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 12:11:54 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οι προοπτικές της ελληνικής αλλά και της διεθνούς Οικονομίας συζητήθηκαν στη συνάντηση, που είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ντόναλντ Τζόνστον, που επισκέπτεται την Αθήνα. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζόνσον αναφέρθηκε στα προβλήματα, που δημιουργεί στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου το δημογραφικό. "Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα με τη γήρανση του πληθυσμού και επομένως μία μείωση του ενεργού εργατικού δυναμικού δημιουργεί προβλήματα στο συνταξιοδοτικό", δήλωσε ο κ. Τζόνστον και επεσήμανε την ανάγκη παράτασης του χρόνου εργασίας και δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας για τις μητέρες και τους άνεργους νέους. Απαντώντας ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι, όλα όσα αφορούν το ασφαλιστικό και το εργασιακό θα αξιολογηθούν στο διάλογο, που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ επισήμανε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο διάλογος στο υπουργείο Οικονομίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και τα... τσαντόρ στα κάγκελα!

    21/4/2005 2:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην Ιστορία πέρασε ο αγώνας του ασιατικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ιρακινή Σεπαχάν Ισφαχάν και τη συριακή Αλ Βάχντα, αφού για πρώτη φορά 15 Ιρανές παρακολούθησαν το ματς. Οι προνομιούχες γυναίκες, που ήταν προπονήτριες, διαιτητές και παίκτριες, μετά από την άδεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας τους, κάθησαν σε μία εξέδρα, χωριστά ασφαλώς από τους άνδρες φιλάθλους, αφού μέχρι τις 24/10/04 οι αυστηροί έως και οπισθοδρομικοί κανόνες της χώρας απαγόρευαν την παρουσία των γυναικών σε αθλητικές εκδηλώσεις. Τότε στο στάδιο Τακχτί διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ γυναικείων ομάδων, όχι με τσαντόρ, αλλά με σορτσάκια και φανέλες, σε μία ένδειξη εκμοντερνισμού των ιρανικών ηθών. Θεατές σε αυτή τη συνάντηση ήτανε μόνο γυναίκες, αφού ως γνωστόν οι άνδρες εκεί απαγορεύεται να δούνε οποιοδήποτε άλλο μέρος του γυναικείου σώματος εκτός από τα χέρια και τα μάτια.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μοίρασε κάρτες και... σφαλιάρες

    21/4/2005 2:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ποινή αποκλεισμού έξι μηνών κινδυνεύει να τιμωρηθεί από την αθλητική δικαιοσύνη της Βραζιλίας ο διαιτητής Μπερναρτντίνιο Ντεμονικο Τζούνιορ, που κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα της Α2 κατηγορίας, Ριό Πρέτο-Μποταφόγκο, έδωσε σφαλιάρα στον τερματοφύλακα της Ριό Πρέτο. Ο ρέφερι της συνάντησης, αντέδρασε στις έντονες διαμαρτυρίες του πορτιέρο, Ζοάο Πάολο, για την κίτρινη κάρτα που του έδειξε. Με τη λήξη του αγώνα ο εμβρόντητος τερματοφύλακας, από την απίθανή αυτή κίνηση του "άρχοντα του αγώνα" δήλωσε έξαλλος: "Εύχομαι να μην τιμωρηθεί με ένα μήνα αλλά να "φάει" εξάμηνο αποκλεισμό".

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παράταση ενός έτους για Γιόχανσον

    21/4/2005 2:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για ένα ακόμη χρόνο, πέραν της προγραμματισμένης του θητείας, θα παραμείνει ο Σουηδός Λέναρτ Γιόχανσον στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά την μετάθεση των εκλογών της UEFA για το 2007. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου η UEFA ευθυγραμμίστηκε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς οι 52 εκπρόσωποί της συμφώνησαν οι προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν σε "μονές" χρονιές, προκειμένου να μην συμπέσουν χρονικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν από τη σημερινή απόφαση το άρθρο 19 του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπαγόρευε "η εκλογή του προέδρου ορίζεται την προηγούμενη χρονιά της διεξαγωγής της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και το όνομα αυτού Γιάννης Σωτήρχος

    21/4/2005 4:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2005 6:47:14 μμ)

    Απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε χθες, για το ποιος είναι ο παίκτης που παρουσίασε σε εξετάσεις ντόπινγκ, ελάχιστα υψηλότερο ποσοστό από το κανονικό όριο τεστοστερόνης, έδωσε σήμερα η Χαλκηδόνα. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της, Γιάννη Σωτήρχο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η αιτία είναι καθαρά παθολογική, αποκλείοντας την χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον παίκτη της. Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που απατώντας στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν ανακοινώθηκε από την αρχή το όνομα του παίκτη, υπογράμμισε πως αυτό δεν έγινε για λόγους συγκάλυψης, αλλά για την προστασία του ποδοσφαιριστή.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

    "Η ΠΑΕ Χαλκηδόνα ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 21/4 ότι ο ποδοσφαιριστής μας, Γιάννης Σωτήρχος, βρέθηκε να έχει ελάχιστη ποσόστωση άνω της επιτρεπόμενης τιμής της τεστοστερόνης και κατόπιν τούτου θα υποβληθεί σε τρεις ελέγχους μέσα στο επόμενο τρίμηνο από τα εργαστήρια του ΟΑΚΑ", τονίζει αρχικά η ομάδα της Νίκαιας στην ανακοίνωση της, ενώ στη συνέχεια υπενθυμίζει τους ελέγχους, στους οποίους έχουν υποβληθεί ποδοσφαιριστές της ομάδας: "Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας έχει υποβληθεί 12 φορές σε έλεγχο ντόπινγκ στα 26 παιχνίδια που έχουμε δώσει, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί 24 φορές οι ποδοσφαιριστές μας σχεδόν στα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε κανέναν από αυτούς τους ελέγχους δεν βρέθηκε ποδοσφαιριστής μας θετικός σε κάποια απαγορευμένη ουσία, γεγονός που συμβαίνει και με τον Γιάννη Σωτήρχο, αφού η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ αναφέρει ότι η ουσία τεστοστερόνη βρέθηκε ελάχιστα ανεβασμένη (5 μονάδες αντί για 4) και έτσι ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να αγωνίζεται κανονικά, ενώ θα υποβάλλεται σε ελέγχους για τους επόμενους τρεις μήνες".

    Και καταλήγει: "Είμαστε σίγουροι ότι το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται σε ενδογενή αιτία και σύντομα θα αποδειχθεί".

    Λυκουρέζος:" Δεν τίθεται θέμα συγκάλυψης"

    Λίγο αργότερα με δηλώσεις του σε ιδιωτικό αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, απάντησε γιατί δεν δόθηκε από την αρχή το όνομα του παίκτη στην δημοσιότητα εξαρχής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα συγκάλυψης:

    "Δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης. Αν υπάρχει τέτοια υποψία, αμέσως θα πάρω την πρωτοβουλία για να διαλύσω όσα έχουν δημιουργηθεί. Δεν κάνουμε αυτό τον "πόλεμο" και την προσπάθεια, για να πιστεύουν κάποιοι άλλα πράγματα. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας. Δεν συγκαλύπτουμε κανέναν" είπε ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ελέγχου του ντόπινγκ που έχει ξεκινήσει η ΕΠΑΕ:

    "Από τα 40 δείγματα που λάβαμε, τα 39 ήταν αρνητικά. Στο ένα είχε ανιχνευθεί τιμή τεστοστερόνης κατ΄ ελάχιστο παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο, που κατά την WADA είναι 4. Οταν λοιπόν είναι τόσο μικρό, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ή λαμβάνονται δεύτερα και τρίτα δείγματα ή ο αθλητής τίθεται σε τρίμηνη παρακολούθηση για το αν είναι ενδογενής η έκκριση. Μόλις είδα τα αποτελέσματα, έστειλα στην ομάδα και τον παίκτη την γνωστοποίηση και, επειδή ήταν ελάχιστη η υπέρβαση τιμής, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προστατεύσουμε τον ποδοσφαιριστή. Αν ήταν μεγαλύτερη η τιμή, θα είχαμε κάνει τις κινήσεις, θα είχαμε απευθυνθεί στο δικαιοδοτικό όργανο και θα είχαμε κάνει ανακοινώσεις, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις, όπως έγινε με τον Σπυρόπουλο".

    Πάντως, ο κ. Λυκουρέζος υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, λέγοντας ότι "... πρέπει να προστατευτεί ο παίκτης. Γιατί να διασυρθεί κάποιος που μπορεί να μην έχει τελικά κάτι; Αυτή είναι η έννοια της ανακοίνωσης και αυτή η πρόθεσή μας. Σεβόμαστε τον αθλητή. Θα καταπολεμήσω οτιδήποτε με απόλυτη διαφάνεια".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκαναν.. έκπτωση σε Κουεμάχα, Μαγκαφίνη

    21/4/2005 1:15:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Σκόντο" κατά δύο αγωνιστικές έκανε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση, στην ποινή τριών αγωνιστικών, που είχε επιβληθεί αρχικά στον ποδοσφαιριστή του Άρη, Κουεμάχα. Τελικά ο άσος από το Καμερούν τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Επίσης, σε μία αγωνιστική μείωσε την ποινή τριών αγωνιστικών, η οποία είχε επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή Μαγκαφίνη (Λαμία). Ο πρώτος είχε χτυπήσει αντίπαλο εκτός φάσης στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Αρης-Ξάνθη (13/4) και ο δεύτερος είχε απωθήσει αντίπαλο στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ Εθνικής Καβάλα-Λαμία (10/4).

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παραιτήθηκε ο Φοιρός

    21/4/2005 3:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2005 6:24:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το "μάρμαρο" των αρνητικών εμφανίσεων της Κέρκυρας πλήρωσε χθες ο προπονητής της Κέρκυρας, Γιώργος Φοιρός, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του, στη διοίκηση των Φαιάκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 23/01/2005, που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας του νησιού ο κ. Φοίρος δεν κατάφερε ούτε μία φορά σε 10 αγωνιστικές να φύγει νικητής από το γήπεδο. Έτσι με τον απολογισμό τριών ισοπαλιών και επτά ηττών, ο μέχρι χθες τεχνικός της ομάδας άφησε "ορφανό" τον πάγκο της ομάδας, που πλέον κάνει τον προγραμματισμό της για την επόμενη χρονιά, που θα τη βρει στην Β Εθνική κατηγορία.

    Φοιρός: Φταίνε οι παίκτες

    Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας της Κέρκυρας, τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτό που έφταιγε στην απόφαση του να φύγει από τους Φαίακες ήταν η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, οι απουσίες που είχαν όλοι οι παίκτες αλλά και οι κακές σχέσεις που υπήρξαν μετμεταξύ των ποδοσφαιριστλων, παλαιών και καινούριων, που έφτασαν την ομάδα στο χείλος του υποβιβασμού.

    "Η κατάσταση στην Κέρκυρα έφτασε σε τέτοιο σημείο, που, για να λειτουργήσει ως ομάδα, θα έπρεπε να φύγουν κάποιοι παίκτες. Όμως, αν το έκανα αυτό, τότε δεν θα συμπληρώναμε ενδεκάδα κι έτσι αποχωρώ εγώ. Δεν γινόταν να μείνω και να μη διώξω κάποιους παίκτες. Φεύγω παρ΄ όλο που ήθελα να μείνω ως το τέλος και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, καθώς επίσης τη διοίκηση και προσωπικά τον κ. Καλογιάννη για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι στην ομάδα να επιστρέψει πολύ σύντομα στην Α Εθνική.

    Να προσέχει, όμως, στις επιλογές που θα κάνει σε παίκτες και σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα τους.

    "Σοβαρό ρόλο στον υποβιβασμό έπαιξαν οι κακές σχέσεις μεταξύ των παικτών, κυρίως μεταξύ παλαιών και καινούριων, σε ό,τι αφορά στις χρηματικές απολαβές, και έτσι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα. To πρόβλημα αυτό μεταξύ των παικτών το βρήκα από τότε που ήρθα. Προσπάθησα να δω τι συμβαίνει και να το λύσουμε, όμως προέκυψαν και άλλα προβλήματα, όπως τραυματισμοί και τιμωρίες και, επειδή δεν είχαμε πολλές επιλογές, μερικοί παίκτες έβρισκαν την ευκαιρία να κάνουν τους έξυπνους".

    Ψάχνει ομάδα ο Νινιάδης

    Εν τω μεταξύ, με δεδομένο ότι η ομάδα θα παίζει του χρόνου στη Β Εθνική, ήδη παίκτες της ομάδας, αρχίζουν να ψάχνουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους. Πρώτος εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα ο Ανδρέας Νινιάδης. Ο έμπειρος μέσος με δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι ήδη ψάχνει ομάδα για να αγωνιστεί από την επόμενη περίοδο:

    "Να τελειώσει με το καλό η χρονιά. Θα προσπαθήσω να βρω μια ομάδα που θα έχει πιο υψηλούς στόχους και μεγαλύτερη οργάνωση. Νιώθω πάρα πολύ καλά, είμαι σε καλή κατάσταση και έχω ακόμη τουλάχιστον δυο χρόνια καλής μπάλας".

    Ο 34χρονος μέσος, όπως ήταν φυσικό δέχτηκε και ερωτήσεις για την προηγούμενη ομάδα του τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας, ότι παρότι πέρασε δύσκολη χρονιά, είναι μέσα και στους στόχους που εξαρχής έθεσε κυνηγώντας το νταμπλ.

    Τέλος, κάνοντας μια σύγκριση του τώρα με την εποχή που πήγε ο ίδιος στην πειραϊκή ομάδα, σχολίασε: "Όταν ξεκινήσαμε το 1996 ο κόσμος πίστευε στην ομάδα, στον προπονητή. Υπήρχε ηρεμία, μια αγάπη μεταξύ κόσμου, προπονητή, παικτών, διοίκησης. Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο αποκορύφωμα, τη χρονιά 1998-99 έπαιξε τρομερή μπάλα και κατέκτησε τα πάντα. Αυτό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και γι΄ αυτό πρέπει να αλλάξει κάτι".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Από τον ΟΦΗ εξαρτάται

    21/4/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Χατζηνικολάου, μπορεί να είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, λόγω του ότι έγινε αμέσως μετά το ντέρμπι του Κυπέλλου και αφορούσε την ΑΕΚ, ωστόσο ο τεχνικός των Κρητικών δεν είδε κάτι καινούριο στον "δικέφαλο" συνεπώς δεν είχε να σχολιάσει και τίποτα περισσότερο από όσα έχει τονίσει μέχρι σήμερα. Ο Χατζηνικολάου έτσι επανέλαβε αυτό που έχει επισημάνει εδώ και καιρό και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας του, ότι δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την απόδοση που θα πιάσει η ομάδα του Ηρακλείου. "Δεν είδα κάτι καινούργιο. Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη και η δυναμικότητά της μας είναι γνωστή. Την ΑΕΚ τη γνωρίζω πολύ καλά, όπως και οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν εμάς πολύ καλά. Το έχω αναφέρει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος και θα το επαναλάβω και σήμερα. Από την απόδοση της δικιάς μας ομάδας εξαρτάται το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει στόχο το πρωτάθλημα, από την άλλη μεριά όμως κι εμείς θέλουμε πάση θυσία τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών".

    Να τους πιέσουμε

    Σχετικά με τον ΟΦΗ, αυτό που τόνισε ήταν: "Εφόσον η δική μας ομάδα παρουσιασθεί δυνατή, αποφασιστική, παθιασμένη, με μεγάλη πίστη και μεγάλη θέληση για τη νίκη, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τότε νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην υλοποίηση του στόχου που έχουμε θέσει. Είναι επιτακτική η ανάγκη να τρέξουμε πάρα πολύ, να πρεσάρουμε τους αντιπάλους μας σε όλους τους χώρους και να μην τους δώσουμε το δικαίωμα σε κανένα σημείο του αγώνα να έχουν αυτοί την πρωτοβουλία". Πάντως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαρχής ο Χατζηνικολάου αφορούν τους τιμωρημένους Κολιτσιδάκη και Τόμας, ενώ ο Σταυρακάκης πρόλο που ξεκίνησε προπονήσεις και έχει μπει σε έναν ρυθμό επιστροφής στην δράση, δεν μπορεί να θεωρηθεί έτοιμος ειδικά για αυτόν τον αγώνα.

    [14] Μπάσκετ

    Αποχή στην ΑΕΚ

    21/4/2005 6:16:00 μμ

    Μήνυμα προς τη διοίκηση για την άμεση καταβολή των οφειλομένων έστειλαν σήμερα οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, με μαζική αποχή από την πρωινή και την απογευματινή προπόνηση. Συγκεκριμένα, οι Ελληνες παίκτες διεκδικούν χρήματα των τελευταίων 3,5 μηνών, ενώ μισθοί δύο μηνών οφείλονται στους ξένους αθλητές. Χθες η διοίκηση κατέβαλε ένα μικρό μέρος των οφειλομένων. Αύριο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, αλλά οι ξένοι απειλούν να εγκαταλείψουν την ομάδα πριν αρχίσουν τα πλέι οφ, εάν δεν λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Δεύτερη προειδοποίηση προγραμματίζεται από τους παίκτες για τις 15 Μαΐου, ενώ η τελευταία κίνηση θα είναι να μην "κατέβουν" στα πλέι οφ.

    Έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση

    Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στη διοίκηση για την κίνηση αυτή των παικτών.

    Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου, φέρεται να είπε σε στενό κύκλο του πως δεν μπορεί να καταλάβει την αντίδραση των παικτών, όταν στις περισσότερες ομάδες στην Α1 ανδρών παρατηρείται παρόμοια ή και μεγαλύτερη καθυστέρηση των οφειλομένων.

    Επίσης, ο ίδιος αισθάνεται προσβεβλημένος, λέγοντας πως ποτέ κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν έχει χάσει τα χρήματά του.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευχάριστος "πονοκέφαλος" για τον Βλάχο

    21/4/2005 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την μοναδική απουσία του, γνωστή όμως από καιρό, του Φερέιρα Κινγκ ο οποίος θα χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά, συνέχισε την προετοιμασία της η ομάδα της Νίκαιας χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα. Όλοι στον Ιωνικό και ο Βαγγέλης Βλάχος, δείχνουν πολύ "άνετα" καθώς μετά τη νίκη επί της Χαλκηδόνας, σχεδόν έχουν σιγουρέψει την παραμονή. Τώρα όλοι κοιτάνε την επερχόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στη Νεάπολη και θέλουν μία ακόμη νίκη, προκειμένου να "σιγουρέψουν" την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια της Α Εθνικής. Τέλος, όσον αφορά τον Φερέιρα, ο υψηλόσωμος αμυντικός έβγαλε σήμερα το γύψο από το πόδι του και αμέσως άρχισε ασκήσεις κινησιοθεραπείας.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύο έτοιμοι στην Ξάνθη

    21/4/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με όλα τους τα όπλα ετοιμοπόλεμα, κάνει πλέον την προετοιμασία του η Ξάνθη, εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Ηρακλή. Ο τεχνικός των Ακριτών, είδε τους Παρασκευά Άντζα και Ερβάν Κουράκ να γυμνάζονται κανονικά με την υπόλοιπα ομάδα χωρίς να αισθάνονται κανένα πρόβλημα μετά τον τραυματισμό τους και να είναι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Το μόνο που απομένει είναι το αν ο Ματζουράκης θα τους συμπεριλάβει στα πλάνα του για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ή θα τους κρατήσει ξεκούραστους για την αναμέτρηση της Μεγάλης Τετάρτης και τιον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Άρη.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Ικανοποίηση παρά την ήττα

    21/4/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ , μια ημέρα μετά την διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα παρότι ηττήθηκε με 0-1 από τους "ερυθρόλευκους", απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο Β' ημίχρονο, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τους φίλους της, οι οποίοι αποθέωσαν τους παίκτες , αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Η στάση του κόσμου της ΑΕΚ, αποτέλεσε την καλύτερη "ντόπα" για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες της "Ένωσης", ενόψει και του δύσκολου αγώνα με το ΟΦΗ στην Κρήτη. Μάλιστα σε πηγαδάκια κατά τη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός, καθώς όλοι αναφέρονταν με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους της ομάδας. Ε δεν είναι και λίγο να χάνεις από μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και αντί για γκρίνια να ακούς τις επευφημίες του κόσμου.

    Και τώρα ΟΦΗ

    Το κλίμα στην σημερινή προπόνηση ήταν γενικώς καλό και αυτό είναι το θετικό για την ομάδα της ΑΕΚ, που μπροστά της τώρα έχει ένα δύσκολο αγώνα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ που καίγεται για βαθμούς.

    Η "Ένωση" τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό και δυο μπροστά από τον Ολυμπιακό, διεκδικώντας τόσο τον τίτλο της πρωταθλήτριας, όσο και την μια και μοναδική θέση που οδηγείς στο Champions league.

    Όλοι στην ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι εδώ που έφτασαν όλα είναι πιθανά πλέον και ξέρουν ότι την Κυριακή, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τους τρεις βαθμούς για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι των δυο πρώτων θέσεων.

    Στον αγώνα της Κρήτης, ο Φερνάντο Σάντος μέχρι την Κυριακή δεν θα έχει στην διάθεσή του, του Άλβες και του Ασουνσάο που είναι τιμωρημένοι, αλλά και τον Χρήστο Μπούρμπο που και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    Σίγουρα πάντως θα έχει στην διάθεσή του τον "δωδέκατο παίκτη", αφού η ΠΑΕ παρέλαβε σήμερα τα 1.800 που της έδωσε η διοίκηση του ΟΦΗ.

    Η διάθεσή τους ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης από το κλαμπ της Αλικαρνασσού.

    Έγγραφη επίπληξη για τον Νικολαΐδη

    Εν τω μεταξύ, μ έγγραφη επίπληξη, όπως άλλωστε αναμενόταν, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, για την είσοδό του στο δωμάτιο των διαιατητών μετά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος της "Ένωσης" με την Ξάνθη και τα όσα είπε στον διαιτητή Τσίκινη.

    Τον κ. Νικολαΐδη, εκπροσώπησε ενώπιον του αθλητικού δικαστή ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, που ισχυρίστηκε πως μεταξύ των δυο ανδρών, υπήρξε συνομιλία σε ευπρεπές ύφος και με τη μορφή παραπόνου και σε καμία περίπτωση υβριστική επίθεση, όπως διογκώθηκε, από μερίδα του Τύπου.

    [18] Κοινωνία

    Ακυβέρνητο το σκάφος τους

    Περιπέτεια λαθρομεταναστών ανοικτά της Χίου

    21/4/2005 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Στο ερημονήσι Παναγιά του συγκροτήματος των Οινουσσών μεταφέρθηκε η βάρκα με τους 46 πρόσφυγες που από το βράδυ της Τετάρτης παρέμενε ακυβέρνητη στα ανοιχτά της Χίου. Οι λιμενικές αρχές του νησιού δεν είχαν παρέμβει για τη διάσωση τους αν και -όπως είπαν- τους προσέφεραν νερό και τροφή. Αργά το βράδυ, σήμερα, αποφάσισαν να τους μεταφέρουν στο ερημονήσι και αύριο να τους πάνε στη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς που εικάζεται ότι είναι Τούρκος μεταφορέας αναμένεται να οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο της Χίου. Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκεται απεργία πείνας των προσφύγων που παραμένουν σε στρατόπεδο κράτησης της Χίου, αρνούμενοι να πάρουν τροφή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός που διαδραματίζεται μέσα στο οπτικό τους πεδίο.

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    'Ερυθρή" απειλή στην Ιταλία

    21/4/2005 8:13:00 μμ

    Οι υψηλές τιμές αιμοσφαιρίνης που βρέθηκε στα δείγματα τεσσάρων ποδοσφαιριστών της Serie A έχει προκαλέσει υποψίες στην ομοσπονδία της χώρας, για πιθανή χρήση της απαγορευμένης ουσίας ερυθροποιητίνη (EPO) από τους συγκεκριμένους παίκτες. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της η αθλητική Gazzetta dello Sport που αναφέρει ότι τα δείγματα, τα οποία λήφθηκαν στη διάρκεια της περιόδου 2003-04, υπερέβαιναν τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA). Σύμφωνα με τη WADA, τα υψηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης και άλλων ουσιών του αίματος σηματοδοτεί την πιθανή χρήση της ερυθροποιητίνης. Η ουσία πρέπει να ανιχνευθεί και στα δείγματα ούρων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η χρήση της από τους αθλητές.

    Εισαγγελέας αμφισβητεί τη διαδικασία

    Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, ο δημόσιος κατήγορος του Τορίνο, Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας της Ιταλίας, Γκιρολάμο Σίρκια αναφέροντας πως οι έλεγχοι που διενεργούνται στα δείγματα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται στη χώρα, δεν έχουν ουσιαστικά καμία πιθανότητα να ανιχνεύσουν την ύπαρξη ερυθροποιητίνης, εξαιτίας της μη ψύξης κατά τη μεταφορά τους.

    Ο Γκουαρινιέλο το ανέφερε αυτό διότι μετά από έρευνα που έκανε, αρχίζοντας από την αγωνιστική περίοδο 2003-04, διαπίστωσε πως τα δείγματα που λαμβάνονταν μετά τους αγώνες δεν έμπαιναν σε ψυγείο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στη Ρώμη και το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας (CONI), όπου έφταναν κατά μέσο όρο 17 ώρες μετά τη λήψη τους.

    Ο δημόσιος κατήγορος ανέφερε ακόμη ότι η ερυθροποιητίνη, μια συνθετική πρωτεϊνη, η οποία διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοκυττάρων, μπορεί να ανιχνευθεί στα ούρα μετά από ημέρες, εάν τα δείγματα διατηρηθούν στους 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά εξαφανίζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.

    [20] Μπάσκετ

    Ρεπό στον Πανιώνιο

    21/4/2005 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2005 9:02:29 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τις φωνές της Δευτέρας ρεπό την Πέμπτη. Ο λόγος για τον Πανιώνιο που αφού οι παίκτες τα άκουσαν για τα καλά από τον Μέμο Ιωάννου και την διοίκηση την Δευτέρα, για την ήττα τους από το Μαρούσι, σήμερα πήραν ρεπό από τον τεχνικό της ομάδας, προκειμένου να πάρουν δυνάμεις ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Μακεδονικό, την Μεγάλη Τετάρτη. Οι "κυανέρυθροι" θα επιστρέψουν στο παρκέ αύριο, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να γίνει και η ενσωμάτωση του Ρασάντ Ράιτ στις προπονήσεις. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, ο οποίος απείχε από την προετοιμασία λόγω τραυματισμού... ενθύμιο που αποκόμισε από την αναμέτρηση με το Μαρούσι, επικοινώνησε τηλεφωνικός με τον τεχνικό του Πανιωνίου και τον ενημέρωσε ότι δε νιώθει ενοχλήσεις (τενοντίτιδα). Στο μεταξύ, ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε σήμερα την ΚΑΕ με ποινή επίπληξης και πρόστιμο 1.200 για το υβριστικό σύνθημα που ακούστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με το Μαρούσι.

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέσσερις απουσίες στον ΠΑΟΚ

    21/4/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στους τιμωρημένους Μαλαδένη και Ζογραφάκη, προστέθηκαν οι τραυματίες Καραδήμος αλλά και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που ακούει στο όνομα Σπάσιτς. Το καρέ των προβλημάτων για τον Έλληνα τεχνικό είναι μεγάλο, αλλά η πίστη για μία ακόμα νίκη είναι διάχυτη πάντως στους Θεσσαλονικείς, που μετά τη νίκη μεγάλη και εύκολη νίκη επί του ΟΦΗ, θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Ο Καραγεωργίου, από την άλλη προτίθεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, αναφορικά με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στη Νεάπολη, όπως ίσως τον τερματοφύλακα Φερνάντεζ, που έχει μια και μοναδική συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα. Τέλος, αυτό που σκέφτεται ο Καραγεωργίου, είναι το οικονομικό αδιέξοδο στον σύλλογο, αφού υπάρχει έντονη ανησυχία και μάλιστα, σύμφωνα με ενδείξεις, τουλάχιστον τέσσερις παίκτες της ομάδας έχουν ανά χείρας επιταγές της διοίκησης που δεν έχουν αντίκρισμα.

    [22] Μπάσκετ

    Κανονικά οι Βασιλειάδης - Γκαγκαλούδης

    21/4/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Καμία ανησυχία δεν εμπνέουν στον ΠΑΟΚ οι τραυματισμοί που υπέστησαν στο φιλικό της Τετάρτης (20/4) με την Ολύμπια Λάρισας οι Κώστας Βασιλειάδης και Γιάννης Γκαγκαλούδης. Αμφότεροι συμμετείχαν, χαλαρότερα βέβαια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, στο σημερινό πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν κανονικά την αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο το απόγευμα στην Κοζάνη, για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Μακεδονικό. Για το παιχνίδι, αντίθετα δεν υπολογίζεται ο Αλεξάντερ Μπασμίνοφ, ο οποίος είναι ακόμη αγωνιστικά ανέτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επίσημη υποχρέωση των "ασπρόμαυρων".

    [23] Μπάσκετ

    Φιλκά με Μαρούσι η Πάτρα

    21/4/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δυο φιλικά με το Μαρούσι θα δώσει την Παρασκευή και το Σάββατο ο Απόλλωνας Πατρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο. Η ομάδα θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Αθήνα και όπως παρατήρησε ο προπονητής των "μελανόλευκων", Ντάρκο Ρούσο: "Πάμε στην Αθήνα με στόχο να δώσουμε δυο γερά φιλικά παιχνίδια. Το Μαρούσι είναι μια πρωταγωνιστική ομάδα της Α1 και νομίζω πως οι αγώνες μαζί του θα μας βοηθήσουν σημαντικά ενόψει του φινάλε της Α1 και τις αναμετρήσεις μας με Ιωνικό στην Αμαλιάδα και Ολυμπιακό μέσα στην έδρα μας". Στο μεταξύ, ο Νεμάνια Τσουκ θα επισκεφτεί αύριο τον γιατρό της ομάδας και αν οι εξετάσεις είναι ενθαρρυντικές δεν αποκλείεται ο σέντερ να επιστρέψει στα παρκέ παρά τις αρχικές εκτιμήσεις πως θα έχανε τη σεζόν. Από την πλευρά του ο Νίκος Πέττας, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, δήλωσε αναφερόμενος στον επερχόμενο αγώνα με τον Ιωνικό ΝΦ: "Ο Ιωνικός είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έχει πολύ καλούς Έλληνες παίκτες που θα παίξουν για τους εαυτούς τους και τους υπολογίζουμε όλους".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 April 2005 - 7:01:53 UTC