Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ρωσίας
  • [02] Ομαλοποιείται η κατάσταση στο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [03] Ομαδικός τάφος στο Μπαϊτζί
  • [04] Τη Μ.Τρίτη ξεκινά ο διάλογος
  • [05] "Θάβει το τσεκούρι του πολέμου" ο Γκρόντονα
  • [06] Πλήρωσε το "μάρμαρο" του αποκλεισμού
  • [07] Τέχνη εν τη γενέσει
  • [08] Τριακόσια "νεοφώτιστα" αμνοερίφια στου Ρέντη
  • [09] Ρυθμίζονται τα χρέη του Ωνασείου
  • [10] Δεν προσήλθε να καταθέσει η Ηλία στον Α.Π.
  • [11] Στο Νο 1 του "Forbes" ο Αμπράμοβιτς

    [01] Κόσμος

    Σε καλό δρόμο η συνεργασία

    Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ρωσίας

    22/4/2005 7:10:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης για την Ειρήνη υπέγραψαν την Πέμπτη, Βορειοατλαντική Συμμαχία και Ρωσία, για το καθεστώς παρουσίας και διέλευσης των στρατευμάτων συμμαχικών και εταιρικών δυνάμεων από το ρωσικό έδαφος, στο περιθώριο της συνόδου της διήμερης "άτυπης" συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε τόσο από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιαπ Χουπ Σέφερ, όσο και από τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, "ακρογωνιαίος λίθος" στην "πρακτική" συνεργασία ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, συζητήθηκαν μεγάλα διεθνή θέματα, όπως ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή, το θέμα της συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ε.Ε., εθνικά θέματα που έθεσε κάθε αντιπροσωπεία καθώς και σειρά εσωτερικών λειτουργικών ζητημάτων που απασχολούν την Συμμαχία.

    "Νέα φάση στις σχέσεις με Ουκρανία"

    Συμφωνία υπεγράφη και μεταξύ ΝΑΤΟ - Ουκρανίας, για τη συμμετοχή της τελευταίας στη νατοϊκή επιχείρηση Active Endeavour εναντίον της τρομοκρατίας.

    Ακόμη, αποφασίστηκε να τεθούν στην υπηρεσία των ουκρανικών αρχών πόροι του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας καθώς και σειρά μέτρων για την αναθέρμανση του πολιτικού διαλόγου με τον Οργανισμό.

    Ο κ. Σέφερ μίλησε για "νέα φάση στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ουκρανίας", κάτι που υπογραμμίστηκε και με την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών.

    Το Κόσοβο, για το μέλλον του οποίου δεν έγινε πολιτική συζήτηση στην παρούσα συνάντηση, εξακολουθεί να μένει ψηλά στις προτεραιότητες της Ατλαντικής Συμμαχίας, δηλώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από τη δήλωση του κ. Σέφερ ότι "η νατοϊκή δύναμη KFOR στην περιοχή είναι απαραίτητο να συνεχίσει την επιχειρησιακή της δράση", όσο και από το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

    Κατά την εξέταση της κατάστασης στο Αφγανιστάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, υπενθύμισε ότι "η χώρα μας πρόκειται να ενισχύσει τη συνεισφορά της με μία πλήρη ιατρική μονάδα στην περιοχή της Καμπούλ".

    Οι 26 υπουργοί Εξωτερικών έκαναν, επίσης, μια προκαταρτική συζήτηση για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν σε ένα πλέγμα δράσεων ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγή στη Λευκορωσία ζητά η Ράις

    [02] Κοινωνία

    Με μεγάλα αεροσκάφη οι πτήσεις σήμερα

    Ομαλοποιείται η κατάσταση στο "Ελ. Βενιζέλος"

    22/4/2005 12:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε χθες τους επιβάτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα δρομολογηθούν μεγαλύτερα αεροσκάφη, προκειμένου να ταξιδέψουν οι περισσότεροι από τους επιβάτες που δεν ταξίδεψαν χθες. Την Πέμπτη, ακυρώθηκαν 100 πτήσεις εσωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean και όλες οι πτήσεις τσάρτερ, ενώ κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις εσωτερικού από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κέρκυρα, καθώς και όλες οι πτήσεις εξωτερικού.

    [03] Ιράκ

    Ομαδικός τάφος στο Μπαϊτζί

    22/4/2005 10:35:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα πτώματα 19 Ιρακινών στρατιωτών, που είχαν απαχθεί πρόσφατα, βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες, κοντά στην πόλη Μπαϊτζί, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Τικρίτ, οι στρατιώτες πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα και τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ερημική περιοχή κοντά στο Μπαϊτζί. Ο συνταγματάρχης διευκρίνισε πως τους άτυχους στρατιώτες απήγαγαν αντάρτες που έστησαν ψεύτικο οδόφραγμα και σταμάτησαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

    [04] Οικονομία

    Για το ασφαλιστικό

    Τη Μ.Τρίτη ξεκινά ο διάλογος

    22/4/2005 7:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2005 9:57:48 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την προσεχή εβδομάδα αρχίζει ο διάλογος για το ασφαλιστικό , μεταξύ των Υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης και του προεδρείου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, οι όροι και το πλαίσιο του διαλόγου θα καθοριστούν στη συνάντηση, που θα έχει τη Μεγάλη Τρίτη με τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Για επικοινωνιακό διάλογο κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στο διάλογο για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, τονίζοντας ότι "δεν θα συμμετάσχει σε έναν διάλογο για επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα".

    Χαρτογράφηση των προβλημάτων

    Σύμφωνα με τον υπουργός Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, την Μ.Τρίτη θα συζητηθεί στο Υπουργείο μόνο το ασφαλιστικό και όχι το εργασιακό, το οποίο συζητείται μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης, της ΓΣΕΕ κλπ.

    Για το ασφαλιστικό, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι, πρέπει να γίνει χαρτογράφηση των προβλημάτων και ότι, η Κυβέρνηση δεν θα πάει σε μια τεχνοκρατικού τύπου επίλυση του προβλήματος, αλλά θα ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ των κοινωνικών φορέων.

    Εξάλλου, σε ερώτηση πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα της σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, είπε ότι αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα.

    Ο Υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε στο υπουργείο με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα σχέσεων κυβέρνησης και κόμματος, ενόψει του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει επιστολή του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Θ Κοκκινούλη προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έχει φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού τέτοια επιστολή και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας

    Δεν καταργείται το 8ωρο

    Διάλογος για Ασφαλιστικό και Εργασιακό

    Αρχίζει ο διάλογος

    [05] "Θάβει το τσεκούρι του πολέμου" ο Γκρόντονα

    22/4/2005 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το μίσος που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής στο ποδόσφαιρο, καθώς κάθε χώρα προσπαθεί να δικεδικήσει για λογαριασμό της τα σκήπτρα του αθλήματος, φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του. Ή τουλάχιστον για αυτό προσπαθεί ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, ενόψει της επικείμενης συνάντησης των δύο ομάδων στο Μουένος ’ϊρες, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: "Η Βραζιλία και η Αργεντινή πρέπει πάντα να είναι φίλοι. Η συνάντηση του Ιουνίου πρέπει να είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου και τίποτα περισσότερο. Μερικές φορές όμως το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται για άλλα συμφέροντα, όπως η πολιτική."

    [06] Μπάσκετ

    Πλήρωσε το "μάρμαρο" του αποκλεισμού

    22/4/2005 9:49:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Είναι γνωστό ότι στη δουλειά δεν χωράνε συναισθηματισμοί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις ομάδες-επιχειρήσεις του ΝΒΑ. Μετά από 7 χρόνια συνεργασίας στο Κλίβελαντ με τους Καβαλίερς, ο γενικός διευθυντής Τζιμ Πάξον απολύθηκε από την ομάδα. Οι "Καβς" μέχρι και την τελευταία αγωνιστική έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με το Νιου Τζέρσεϊ για το τελευταίο εισιτήριο των πλεϊ οφ, αλλά στο φινάλε της κανονικής περιόδου οι Νετς ήταν αυτοί που κατέκτησαν την 8η προνομιούχο θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο ιδιοκτήτης του Κλίβελαντ, Νταν Γκίλμπερτ δεν άντεξε τον αποκλεισμό και έψαχνε απεγνωσμένα κάποιο εξιλαστήριο θύμα για να φορτώσει την αποτυχία. Τελικά το βρήκε στο πρόσωπο του Τζίμ Πάξον, τον οποίο "καρατόμησε" με συνοπτικές διαδικασίες. "Ο Τζιμ δούλεψε σκληρά αλλά η ομάδα δεν τα κατάφερε. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει για την αποτυχία..." δήλωσε κυνικά ο κ. Γκίλμπερτ.

    [07] Παράξενα

    Τέχνη εν τη γενέσει

    22/4/2005 11:14:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Προβληματισμό στην κοινωνία του Βερολίνου έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερο έκθεμα, που παρουσίασε μία γκαλερί. Λίγο η άποψη ότι η δημιουργία ενός ανθρώπου είναι η υπέρτατη μορφή τέχνης, λίγο το όνομα της γκαλερί, DNA, οδήγησαν στη σύλληψη του αναμφισβήτητα πιο πρωτότυπου "εκθέματος". Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν, το κεντρικό έκθεμα της γκαλερί ήταν μία γυναίκα, να φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μπροστά στα μάτια δεκάδων επισκεπτών. Ο λόγος για την 27χρονη Ramune Gele, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί με τους φιλότεχνους θεατές τη μοναδική για αυτή στιγμή. Στο πλευρό της ο πατέρας του παιδιού, Winfried Witt, 29 ετών, μουσικός στο επάγγελμα, ο οποίος, λίγο πριν τη γέννηση της κόρης του, δήλωσε , πως η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα, μία μοναδική εμπειρία. Μάλιστα, χαρακτήρισε την εμπειρία ως ένα "υπαρξιακό έργο τέχνης".

    Αντιδράσεις

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της γκαλερί, Johann Novak, το ζευγάρι ήθελε να προκαλέσει τις συμβατικές νόρμες και χαρακτήρισε το γεγονός, ως δοκιμή να δουν αν το αντέχει η κοινωνία.

    Πάντως, η δοκιμή μάλλον έδειξε, ότι δεν το αντέχει σύσσωμη η κοινωνία, καθώς το "έκθεμα" της γκαλερί DNA δέχθηκε την κριτική πολλών, ιδίως κληρικών και γιατρών. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Stefan Foerner, εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας του Βερολίνου, λέγοντας, πως "η γέννηση είναι μία προσωπική πράξη και πρέπει να παραμείνει έτσι".

    [08] Κοινωνία

    Έσβησαν τις ρουμάνικες σφραγίδες με μπλανκο!

    Τριακόσια "νεοφώτιστα" αμνοερίφια στου Ρέντη

    22/4/2005 12:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 7:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τριακόσια αμνοερίφια, ρουμανικής προέλευσης, τα οποία "βαπτίσθηκαν" ελληνικά καθ οδόν από την Κόρινθο προς την κεντρική αγορά του Ρέντη, κατέσχεσαν το μεσημέρι οι αστυκτηνίατροι της νομαρχίας του Πειραιά. Τα αμνοερίφια, που το συνολικό τους βάρος ξεπερνά τους δύο τόνους και είχε εισάγει στην Ελλάδα η εταιρία "Ζεβελέκης ΑΕ", άλλαξαν σφραγίδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με φορτηγό ψυγείο από την Κόρινθο και μάλιστα με ερασιτεχνικό τρόπο, αφού οι ασυνείδητοι "έσβησαν" τις ρουμάνικες σφραγίδες με μπλάνκο και "χτύπησαν" τις ελληνικές - μαϊμού, σφραγίδες, ελπίζοντας ότι, έτσι θα τα πουλούσαν ως ντόπια. Όμως, σύμφωνα με το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, οι αστυκτηνίατροι είχαν πληροφορίες για το ύποπτο φορτίο, που ξεφορτώθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική αγορά του Ρέντη. Σήμερα το πρωί συνεργείο της νομαρχίας μετέβη στου Ρέντη και συνοδεία αστυνομικών κατέσχεσε τα 300 ρουμάνικα αμνοερίφια, ενώ αναζητούνται οι υπεύθυνοι της εισαγωγικής.

    Επό ποδός ...ελέγχων

    Αυξημένη εξάλλου κίνηση παρατηρείται και σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι από τα συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις τιμές των αμνοεριφίων παρατηρούνται αυξήσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές των κατσικιών είναι ιδιαιτέρως τσιμπημένες. Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, με εξαίρεση την τομάτα.

    Οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην αποτροπή ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αμνοεριφίων ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς αγοράζουν και να μην πληρώνουν για ελληνικά εισαγόμενα σφάγια.

    Στο μεταξύ στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στην αποθήκη, της οποίας στην περιοχή της Καλλίπολης στον Πειραιά, όπου βρέθηκαν χθες και κατασχέθηκαν τρεισήμισι τόνοι σάπιου μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος καθώς και χιλιάδες κοτόπουλα.

    Εξάλλου ομαλότητα διαπιστώνει στην αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ενόψει του Πάσχα. Όπως τόνισε υπάρχει στενή συνεργασία με τις νομαρχίες και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και αυστηροί τόσο για την ποιότητα όσο και για την ασφάλεια των προϊόντων. Από τη μεριά του ο υφ. Γιάννης Παπαθανασίου τόνισε ότι τα οπωροκηπευτικά πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες από ότι πέρυσι ενώ οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

    Η ’ννα Διαμαντοπούλου επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφτηκε νωρίτερα τη Βαρβάκειο, επεσήμανε ότι, το πρόβλημα δεν είναι μόνο το πασχαλιάτικο τραπέζι αλλά το καλάθι της μέσης οικογένειας, που υφίσταται μεγάλη πίεση λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης.

    [09] Οικονομία

    Κατασκευή νοσοκομείων απο ιδιώτες

    Ρυθμίζονται τα χρέη του Ωνασείου

    22/4/2005 12:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Στη ρύθμιση των χρεών του Ωνασείου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Οικονομίας όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας. Μάλιστα, εντός του έτους, το δημόσιο αναμένεται να καταβάλλει συνολικά περίπου 950 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε οφειλές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές τους. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενεργότερη συμμετοχή των ιδιωτών στην κατασκευή των νέων νοσοκομείων. Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε σχετικά, ότι το θέμα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα συζητηθεί ξανά, αφού προηγουμένως περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Διαβουλεύσεις για σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως το σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και ότι συζήτησε το θέμα με τον κ. Κακλαμάνη, προκειμένου να συμμετάσχει το υπουργείο Υγείας στην κατασκευή καινούργιων νοσοκομείων, γεγονός που θα επιτευχθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι.

    [10] Κοινωνία

    Για μεροληπτική στάση υπέρ Γιοσάκη και χρηματισμό

    Δεν προσήλθε να καταθέσει η Ηλία στον Α.Π.

    22/4/2005 11:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 12:54:06 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μετά το Πάσχα, σε ημερομηνία, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, θα δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα, που φέρεται ότι, έστηνε συνθέσεις δικαστηρίων και αποφυλάκιζε παράνομα εμπόρους ναρκωτικών, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία. Η δικαστική λειτουργός, που αντιμετωπίζει έως και την οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, δεν προσήλθε το πρωί στο προγραμματισμένο ραντεβού ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρειού Πάγου Γεωργίου Σανιδά για να καταθέσει, επικαλούμενη συναισθηματική φόρτιση λόγω του θανάτου του πατέρα της. Η Αντωνία Ηλία, που κατηγορείται για τη μεροληπτική στάση της, υπέρ του προφυλακισθέντα αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, έχει κληθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε συμμορία, δωροδοκία, και παράβαση καθήκοντος, κατηγόριες, που η ίδια αρνείται και τις αποδίδει σε σκευωρία. Στο μεταξύ, συνέρχεται σήμερα και τη Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει τη μετάθεση περισσοτέρων από 115 δικαστικών λειτουργών με πολυετή παραμονή στην ίδια περιφέρεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξηγήσεις στον Α.Π. από τους τρεις δικηγόρους

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο Νο 1 του "Forbes" ο Αμπράμοβιτς

    22/4/2005 11:41:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο ιδιοκτήτης της αγγλικής Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού "Forbes" για τους 100 πλουσιότερους άνθρωπους της Ρωσία, με έσοδα 1.47 δισεκατομμύρια δολάρια, το Νο 1 στη σχετική λίστα. Ο Αμπράμοβιτς, που πέρυσι είχε φτάσει να έχει μέχρι και 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται με την Τσέλσι ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλόυ της πρέμιερ λίγκ, μετά από 50 χρόνια, ενώ παράλληλα διεκδικεί την πρόκρισή της και στον τελικό τουΤσάμπιονς Λίγκ. Γεγονός πάντως είναι ότι όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, καθώς η αγγλική ομάδα έχει ξοδέψει εδώ και δύο χρόνια 406 εκατομμύρια δολάρια για αγορά παικτών, επισκιάζοντας τη μέχρι πρότινος κυριαρχία των ’ρσεναλ και Μάντσετσερ Γιουναϊτεντ. Εκτός όμως από την Τσέλσι, ο Αμπράμοβιτς έχει τον έλεγχο της ρωσικής εταιρίας πετρελαίου, "Σίμπνεφτ", ενώ είναι και κυβερνήτης της Τσουκότκα, μιας περιοχής κοντά στην Αλάσκα.

    "Ίδρωσαν" για να βγάλουν το... παντεσπάνι τους

    Πέρυσι επικεφαλής της λίστας των πλουσιότερων Ρώσων, βρισκόταν ο μεγιστάνας πετρελαίου Μιχαήλ Χορντκόφσκι. Εν τούτοις ο κατάλογος του 2005, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στη ρωσική έκδοση Forbes είναι ο πρώτος, δεδομένου ότι ο συντάκτης του περιοδικού Πολ Χλεμπνίκοφ πυροβολήθηκε, κοντά στο γραφείο του, στην Μόσχα τον Ιούλιο του 2004.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι πολλοί Ρώσοι μεγιστάνες, εκ των οποίων και οι Χορντοκόφσκι, Αμπράμοβιτς, έχτισαν τις "αυτοκρατορίες" τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής αναρχίας που επικρατούσε στη χώρα, τη δεκαετία του 90. Τότε με τη βοήθεια ύποπτων ιδιωτικοποιήσεων, οι σημερινοί ζάπλουτοι Ρώσοι αγόρασαν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου ή ορυκτών σε τιμές ευκαιρίας και έγιναν γνωστοί με το παρατσούκλι "ολιγαρχικοί".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 April 2005 - 8:23:28 UTC