Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Άμεσες μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Η επέτειος της Εξόδου
  • [03] Εκδηλώσεις μνήμης
  • [04] Υπόθεση Βαβύλη
  • [05] "Αθλιότητες και συκοφαντίες"
  • [06] Ευθύνες Ράμσφελντ για βασανιστήρια;
  • [07] Δραματική ήττα η Ίντερ
  • [08] Νικητήριο γκολ ο Αναστασίου
  • [09] Και ο Εθνικός στο "παιχνίδι"!
  • [10] Συνωστισμός για τρεις θέσεις
  • [11] Αποχή στον Ηρακλή
  • [12] Ημέρα ανάπαυσης στο Μαρούσι
  • [13] Νοσοκομείο η ΑΕΚ
  • [14] Και τώρα οι δύο τους
  • [15] Η Ορτίτζια το LEN Trophy
  • [16] Ορκίστηκε ο Ταλάτ

    [01] Πολιτική

    Κρίσιμη χρονιά το 2005

    "Άμεσες μεταρρυθμίσεις"

    24/4/2005 11:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 6:48:00 μμ)

    Πηγή: "Καθημερινή της Κυριακής"

    Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", αναπτύσσοντας τα σχέδιά του για άμεσες μεταρρυθμίσεις στα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Οι βασικοί τομείς που σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό χρήζουν αλλαγών είναι ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, ωράριο και Ολυμπιακή. Επίσης, ο κ. Καραμανλής προαναγγέλλει νέο νόμο για το εμπόριο, τονίζοντας τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων, της προώθησης μεγάλων δημόσιων έργων και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Διαψεύδει τα σενάρια για ανασχηματισμό, αποκλείει νέα φορολογικά μέτρα και δηλώνει αμετακίνητος στη μάχη κατά της διαπλοκής. Για το "βασικό μέτοχο", δηλώνει ότι αναζητείται ο κοινός τόπος, άρα και κάποιες τροποποιήσεις.

    "Θα συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της διαπλοκής"

    Αμετακίνητος κατά της διαπλοκής είναι ο Πρωθυπουργός και δηλώνει ότι ο πόλεμος έχει στόχο την κατάργηση ενός στημένου παιχνιδιού που πλήττει την ποιότητα της δημοκρατίας και εμποδίζει την ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας.

    "Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής ήταν μια απόφαση που έλαβα από την πρώτη μέρα. Υπέστην τα επίχειρα αυτής της επιλογής. Θα μου ήταν αδιανόητο να αλλάξω τώρα στάση.() Τη θέση μου αυτή υπαγορεύει και ο στοιχειώδης σεβασμός στο μόχθο και το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη.() Ο αγώνας γίνεται και θα συνεχιστεί γιατί είναι ζήτημα αρχής", σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

    "Μην περιμένετε ανασχηματισμό"

    Ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού σε αυτή τη φάση της προώθησης των αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

    "Μην περιμένετε ανασχηματισμό. Οι υπουργοί που απαρτίζουν μια κυβέρνηση πρέπει να έχουν επαρκή χρόνο ώστε να ενημερωθούν, να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο. Τώρα είναι που έχουμε μπει πια στη φάση που οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να υλοποιούνται.", αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Για το "βασικό μέτοχο" τονίζει ότι ο στόχος που είναι η διαφάνεια παραμένει αμετακίνητος, ενώ υπενθυμίζει ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, είπε για δεύτερη φορά πως η πολιτική στόχευση είναι σωστή.

    "Για το "βασικό μέτοχο" αναζητούμε με την Κομισιόν τον κοινό τόπο, άρα και τροποποιήσεις. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η πολιτική απόφαση και η στάση μας στα ζητήματα διαφάνειας.()Η κυβέρνηση φροντίζει ώστε να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι."

    Ο Κώστας Καραμανλής αντικρούει την άποψη ότι υπάρχει επικοινωνιακό έλλειμμα στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για σκοπιμότητες και παραπληροφόρηση.

    Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι παρά τη δημοσιονομική αταξία που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, δεν θα υπάρξουν σε καμιά περίπτωση νέα μέτρα.

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2005 κρίσιμη χρονιά για το μέλλον της χώρας και ανακοινώνει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ανοίξουν επενδυτικές ευκαιρίες και να δώσουν σιγουριά στην προοπτική της οικονομίας: νέος νόμος για το εμπόριο, αλλαγές στο ωράριο, αλλαγές στις ΔΕΚΟ, ασφαλιστικό τραπεζών, αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου.

    Παράλληλα, οκ. Καραμανλής αναφέρεται στα τρία άμεσα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που ξεμπλοκάρονται μετά από δέκα χρόνια: Μεσσηνία: μεγάλη τουριστική επένδυση Λακωνία: Ιαπωνική επένδυση για αιολική ενέργεια Σητεία: μεγάλη τουριστική επένδυση.

    "Να μην ανησυχούν οι συμβασιούχοι"

    Καθησυχαστικός είναι ο Πρωθυπουργός και για τους χιλιάδες συμβασιούχους και επισημαίνει ότι το προεδρικό διάταγμα εφαρμόζεται κανονικά.

    "Κρίνεται καθημερινά η Τουρκία"

    Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όμως η συμπεριφορά της κρίνεται και αξιολογείται καθημερινά, τονίζει ο Πρωθυπουργός.

    Για το θέμα των Σκοπίων, υπογραμμίζει ότι έγιναν σοβαρά λάθη επί σειρά ετών και ότι η πρωτοβουλία Νίμιτς μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως, δίνει όμως μια προοπτική που αξίζει να συζητηθεί

    Ο Κώστας Καραμανλής επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ότι θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να πρέπει να πάρουμε απόφαση, κάτι που, όπως λέει, αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να είναι ορατό στον ορίζοντα.

    "Μετάθεση ευθυνών"

    Για αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

    Παράλληλα, τονίζει ότι "δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει υποσχέσεις και εξαγγελίες, ενώ επιχειρεί, ως συνήθως, τη μετάθεση των δικών του ευθυνών".

    Ως "αδύναμο να κατανοήσει την πραγματικότητα και να συλλάβει τα μηνύματα που στέλνει η κοινή γνώμη μέσα από τις διάφορες έρευνες" χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής "συγχέει την πολιτική σταθερότητα με την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και προσαρμογής σ΄ αυτή , συγχέει την αποφασιστικότητα με την πεισματική επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές όπως η απογραφή και ο βασικός μέτοχος" για να συμπληρώσει ότι "αυτά όμως τα πληρώνει όχι μόνο ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αλλά η οικονομία, ο πολίτης και η χώρα γενικά".

    Από την πλευρά το και όσον αφορά στο "βασικό μέτοχο", ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι "είναι σαφές πλέον πως η κυβέρνηση αναγκάζεται σε συμβιβασμό και τροποποίηση της διάταξης ώστε να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο" καθώς "πραγματικός στόχος της ήταν όχι η πάλη ενάντια στην διαπλοκή και τη διαφθορά, αλλά η παρέμβαση στην οικονομία της αγοράς των κατασκευών και της αγοράς των ΜΜΕ".

    [02] Κοινωνία

    "Ημέρα περισυλλογής"

    Η επέτειος της Εξόδου

    24/4/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Ημέρα περισυλλογής χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 179 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου. "Το Μεσολόγγι βρίσκεται στις καρδιές και τις ψυχές των Ελλήνων και αποτελεί παράδειγμα για όλους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας. Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος του Μεσολογγίου, αναφέρθηκε στους εθνικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν. Συγκεκριμένα, ζήτησε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, και εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία. Επιπλέον, είπε ότι πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    Κατάθεση στεφάνου

    Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων.

    Εκεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του δρόμου θυσίας.

    Αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ένας Σουλιώτης βρίσκεται σήμερα στο Μεσολόγγι και αυτό είναι κάτι σημαδιακό, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί και άλλες φορές την πόλη.

    Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος , που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

    Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, διπλωματικές αντιπροσωπείες από 13 χώρες καθώς και πλήθος κόσμου.

    [03] Κόσμος

    Εκδηλώσεις μνήμης

    24/4/2005 5:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 7:25:40 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή από τη γενοκτονία των Αρμενίων που ζούσαν εντός των ορίων της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το βράδυ του Σαββάτου, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Ερεβάν, κρατώντας κεριά και ζητώντας από την Τουρκία να αναγνωρίσει τις σφαγές ως γενοκτονία. Το απόγευμα της Κυριακής θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων, ενώ, στο τέλος της ημέρας θα τελεστεί λειτουργία στο Ερεβάν και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Ρόμπερτ Κοτσαριάν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Άγκυρα η καταβολή αποζημίωσης σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας. Και πρόσθεσε: "Η σημερινή πορεία δεν είναι πορεία πένθους. Οι διαδηλωτές εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την απαίτησή τους να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατήθηκαν από την Τουρκία πριν από πολλά χρόνια, και αξιώνουν από τη χώρα αυτή να αναγνωρίσει τη γενοκτονία".

    Τουρκία: "Απώλειες του Α' Π.Π."

    Ενενήντα χρόνια μετά, η επέτειος συσπειρώνει τους Αρμένιους της διασποράς, που ξεπερνούν τα 9.000.000, τρεις φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της Αρμενίας.

    Σαν σήμερα, το 1915, άρχισαν οι διώξεις Αρμενίων από την οθωμανική Τουρκία. Σε 1,5 εκατομμύριο ανέρχονται τα θύματα των σφαγών, σύμφωνα με την Αρμενία, και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει υπόψη το παρελθόν, πριν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

    Η Άγκυρα συνεχίζει να αναφέρεται στα θύματα του 1915 ως απώλειες του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνη ένδειξη υποχώρησης, η πρόταση να συσταθεί κοινή επιτροπή Αρμενίας και Τουρκίας για να διερευνηθεί το παρελθόν.

    Εκδηλώσεις και στην Αθήνα

    Εκδηλώσεις μνήμης για την ενενηκοστή επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων έγιναν και στην Αθήνα.

    Σε κεντρικό κινηματογράφο της πρωτεύουσας παρουσιάστηκε αρχειακό υλικό που εξέδωσε η αρμενική εθνική επιτροπή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και άλλων φορέων.

    Μετά την εκδήλωση, έγινε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθη ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "το ζήτημα, στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε, είναι ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δε θα τα ξαναδούμε, εάν δεν πάρουμε τις αποφάσεις μας να μην ανεχθούμε ποτέ εκείνους οι οποίοι πραγματικά τα προκάλεσαν, εφόσον δεν έχουν αναλάβει και τις ευθύνες τους και δεν έχουν αξιολογήσει τις αντίστοιχες εμπειρίες με βάση το παρελθόν".

    "Τέτοιες επέτειοι μας αφορούν όλους. Αφορούν όλα τα Κράτη, αφορούν όλους τους λαούς. Γιατί η εμπέδωση της αξίας του ανθρώπου, η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, στο σύνολό του, η εμπέδωση αρχών του πολιτισμού που αναλογούν στην εποχή μας, είναι διδάγματα τα οποία πρέπει να έχουμε πάντοτε προ οφθαλμών", δήλωσε ο υπουργός.

    Σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας που αποτελεί το κεντρικό μήνυμα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων, χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές στους χαιρετισμούς των ομιλητών, στις αναγνωρίσεις εκ μέρους των κοινοβουλίων διαφόρων κρατών, με πλέον πρόσφατη την αναγνώριση από το πολωνικό Κοινοβούλιο και την επικείμενη αναγνώριση από την Βουλή της Γερμανίας.

    Σχετικά Links: Δημοκρατία της Αρμενίας

    [04] Κοινωνία

    Αναμένεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

    Υπόθεση Βαβύλη

    24/4/2005 2:07:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στις φυλακές της Βενετίας θα μεταφερθεί σε 2-3 εβδομάδες ο Απόστολος Βαβύλης, δήλωσε σε συνέντευξή της η Ιταλίδα εισαγγελέας Λουτσία Μούστι, που ασχολείται με την υπόθεση. Ακόμη, η εισαγγελέας της Μπολόνια τόνισε ότι ο Βαβύλης κατηγορείται για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και η ποινή θα είναι από ένα έως έξι μήνες. Επίσης, η ίδια είπε ότι η φίλη του Βαβύλη, Λουτσία Ταντέι διώκεται τώρα για υπόθαλψη καταζητουμένου. Όσον αφορά τους Έλληνες εισαγγελείς, που θέλουν να εξετάσουν τον Βαβύλη, μπορούν να τον ανακρίνουν με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Βενετίας, αφού προηγουμένως ζητηθεί η άδεια από το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Βαβύλης, κατά την Ιταλίδα δικαστικό, μπορεί, αν θελήσει, να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες μέρες ο αρμόδιος για θέματα εκδόσεων εισαγγελέας εφετών, αναμένεται να στείλει στις ιταλικές αρχές το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την έκδοση του Βαβύλη στην Ελλάδα. Η διαδικασία της έκδοσης μπορεί να αποδειχθεί μακροχρόνια, λόγω της επτάχρονης κάθειρξης στην οποία έχει καταδικαστεί στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών.

    Τα ίχνη του Βαβύλη

    Εν τω μεταξύ, τα ίχνη που άφηνε ο Βαβύλης στο διαδίκτυο παρακολουθούσαν συστηματικά οι διωκτικές αρχές μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην Μπολόνια.

    Οι πρώτες φωτογραφίες του μετά τη σύλληψή του τον δείχνουν καταβεβλημένο, να φορά ράσο και με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί μπράτσο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση για σύλληψη Βαβύλη

    Συνελήφθη ο Απόστολος Βαβύλης

    [05] Κοινωνία

    Κήρυγμα Χριστόδουλου

    "Αθλιότητες και συκοφαντίες"

    24/4/2005 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επίθεση σε όσους χρησιμοποιούν όλα τα μέσα - όπως είπε - για να χτυπήσουν την Εκκλησία, έκανε στο πρωινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, την Κυριακή των Βαΐων, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους επικριτές να αφήσουν τους πιστούς τις Άγιες μέρες του Πάσχα να βιώσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, απερίσπαστα το θρησκευτικό τους συναίσθημα και να σταματήσουν να υπονομεύουν την Εκκλησία. Μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια ενοριακού κέντρου σίτισης απόρων στον ίδιο ναό, στην ομιλία του υποστήριξε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης της Εκκλησίας.

    Καμία δήλωση για Βαβύλη

    Ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε και σήμερα να σχολιάσει το θέμα της σύλληψης του Απόστολου Βαβύλη. Πάντως, ο πνευματικός του πατέρας μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, τόνισε ότι η υπόθεση Βαβύλη δεν αφορά την εκκλησία.

    Αύριο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται.

    [06] Κόσμος

    "Ουσιώδεις αποδείξεις"

    Ευθύνες Ράμσφελντ για βασανιστήρια;

    24/4/2005 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το διορισμό ενός ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα για να ερευνήσει τις πιθανές ευθύνες του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, και του τέως διοικητή της CIA, Τζορτζ Τένετ, σχετικά με υποθέσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς, ζητά το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βασανισμοί και θηριωδίες ανά τον κόσμο, όμως, δεν γίνονται μόνο σε φυλακές, και όχι μόνο από στρατιωτικούς. Το Σάββατο, 29χρονη γυναίκα θανατώθηκε διά λιθοβολισμού στο Αφγανιστάν, στη μετά Ταλιμπάν εποχή, επειδή διέπραξε μοιχεία. Την άτυχη γυναίκα έσυραν έξω από το σπίτι των γονιών της οι τοπικοί αξιωματούχοι, όπου ο ίδιος ο σύζυγός της άρχισε να τη λιθοβολεί δημοσίως, ώσπου εκείνη ξεψύχησε. Για τον εραστή της, ωστόσο, η ποινή ήταν πιο επιεικής. Μαστιγώθηκε 100 φορές και αφέθηκε ελεύθερος.

    Σε όλο τον κόσμο

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στην έκθεσή του παρουσιάζει "ουσιώδεις αποδείξεις", οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε έρευνες και ποινικές διώξεις σε βάρος των Ράμσφελντ και Τένετ, του υποστράτηγου Ρικάρντο Σάντσες, πρώην διοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, καθώς και του στρατηγού Τζέφρι Μίλερ, πρώην διοικητή του αμερικανικού στρατοπέδου-φυλακής στην Ακτή Γκουαντάναμο της Κούβας.

    Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις ότι η κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια σε βάρος μουσουλμάνων κρατουμένων δεν έγιναν μόνο στο Άμπου Γκράιμπ, αλλά και σε φυλακές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Γκουαντάναμο, αλλά και σε "μυστικές τοποθεσίες", σε όλο τον κόσμο.

    Και όλα αυτά, κατά παράβαση της Συνθήκης της Γενεύης και των νόμων που απαγορεύουν τα βασανιστήρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαλλακτικό το πόρισμα για τα βασανιστήρια

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δραματική ήττα η Ίντερ

    24/4/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το γκολ του Ραφαέλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Μεσίνα με την Ίντερ, είναι το θέμα της 33ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος. Η Ίντερ κρατούσε στα χέρια της μια ακόμη από τις πολλές ισοπαλίες της φέτος, όμως η πίεση της Μεσίνα απέδωσε έστω και στις καθυστερήσεις και έτσι ο Ραφαέλ έγινε ο άνθρωπος της αγωνιστικής. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ίντερ χάνει σημαντικό έδαφος στο να διατηρηθεί στην τρίτη θέση καθώς πλέον νιώθει πιο κοντά την ανάσα τόσο της Σαμπντόρια που σήμερα επικράτησε της ρόμα με 2-1, όσο και της Ουντινέζε που επίσης νίκησε με 3-2 την Σιένα εκτός έδρας. Τέλος, νίκη-θρίλερ με 1-0 στο 89΄ επί της Παλέρμο πήρε η Αταλάντα που συνεχίζει την "επική" αντεπίθεσή της για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κρίθηκε η αναμέτρηση Λιβόρνο-Λέτσε με τον Λουκαρέλι να σημειώνει το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.

    Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

    Σιένα-Ουντινέζε 2-3

    (9΄ Μακαρόνε, 57΄ Ταντέι - 6΄, 53΄ Ντι Μικέλε, 66΄ Ιακουΐντα)

    Μίλαν-Πάρμα 3-0

    (34΄ Κακά, 62΄ Τόμασον, 71΄ Καφού)

    Αταλάντα-Παλέρμο 1-0

    (89΄ Σάλα)

    Μπολόνια-Φιορεντίνα 0-0

    Μπρέσια-Ρετζίνα 2-0

    (48΄ Ντι Μπιάτζιο, 77΄ Στανκεβίτσιους)

    Κιέβο-Κάλιαρι 1-1

    (32΄ Πελισιέρ - 72΄ Γκόμπι)

    Λιβόρνο-Λέτσε 1-0

    (+90΄ Λουκαρέλι)

    Μεσίνα-Ίντερ 2-1

    (59΄ Ντι Νάπολι. +90΄ Ραφαέλ - 46΄ Κρους)

    Σαμπντόρια-Ρόμα 2-1

    (33΄ Τονέτο, 34΄πεν. Φλάκι - +90΄ πεν. Μοντέλα)

    Λάτσιο-Γιουβέντους Εναρξη 21:30

    Βαθμολογία (Σε 33 αγώνες)

    Μίλαν 73

    Γιουβέντους 70 -32αγ

    Ίντερ 59

    Σαμπντόρια 55

    Ουντινέζε 53

    Παλέρμο 48

    Λιβόρνο 43

    Μεσίνα 43

    Λάτσιο 41 -32αγ

    Κάλιαρι 41

    Μπολόνια 40

    Ρόμα 39

    Ρετζίνα 39

    Λέτσε 38

    Σιένα 36

    Πάρμα 34

    Κιέβο 35

    Μπρέσια 34

    Φιορεντίνα 34

    Αταλάντα 31

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νικητήριο γκολ ο Αναστασίου

    24/4/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον ρόλο της "χρυσής αλλαγής" πήρε σήμερα ο Γιάννης Αναστασίου. Στην αναμέτρηση του Άγιαξ με την ντε Γκράαφσαπ, ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στον αγώνα στο 75' και στο 86' σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με το οποίο φυσικά ο "Αίαντας" πήρε την πολύτιμη νίκη, που τον φέρνει στους τέσσερις βαθμούς διαφοράς από την Άλκμααρ. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Άγιαξ έκανε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της δεύτερη θέσης, αφού η Άλκμααρ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Βάαλβικ και έτσι έχασε έδαφος. Από χθες η Αιντχόβεν είχε πάρει την νίκη με 3-0 από την Φίτεσε και έτσι συνέχισε την εξαιρετική της πορεία.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Χέρενφεν-Ρούζενταλ 7-1

    Ντεν Χάαγκ-Ρόντα 1-4

    Αϊντχόβεν-Φίτεσε 3-0

    Βααλβάικ-Αλκμάαρ 2-1

    Γκρόνινγκεν-Φέγενορντ 0-2

    Αγιαξ-Ντε Γκράαφστσαπ 1-0

    Ουτρέχτη-Τβέντε 2-2

    Μπρέντα-Βίλεμ 1-2

    Ναϊμέγκεν-Ντεν Μπος 2-2

    Βαθμολογία (σε 30 αγώνες)

    Αϊντχόβεν 79

    Αγιαξ 65

    Αλκμααρ 61

    Φέγενορντ 59

    Χέρενφεν 50

    Τβέντε 49

    Φίτεσε 45

    Βάαλβαϊκ 44

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και ο Εθνικός στο "παιχνίδι"!

    24/4/2005 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής των τελευταίων αγωνιστικών στην Γ Εθνική κατηγορία είναι ο Εθνικός. Οι Πειραιώτες με το εκπληκτικό σερί τους από την μέση της βαθμολογίας, έφτασαν να είναι σε τροχιά ανόδου, αφού εδώ και περίπου έναν μήνα συνεχίζουν ακάθεκτοι την ανοδική τους πορεία και εκμεταλλεύονται τα "στραβοπατήματα" των υπολοίπων. Σήμερα ο Εθνικός επικράτησε και της Αχαϊκής με 2-1 και πλέον βρίσκεται στους 56 βαθμούς, δύο πίσω από το Χαϊδάρι και τρεις πίσω από τον Θρασύβουλο. Οι δύο πρωτοπόροι αρκέστηκαν σε δύο 0-0 με την ομάδα της Φυλής να ταξιδεύει στην Κρήτη όπου αντιμετώπισε τον ΠΑΝΟ Μαλλίων και το Χαϊδάρι να υποδέχεται τον Βύζαντα. Το ματς της ημέρας έγινε στην Κυψέλη όπου η Αθηναΐδα υποδέχτηκε το Κερατσίνι. Το εύκολο 2-0 έγινε μέσα σε δύο λεπτά 2-2, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν ένα λεπτό μετά την ισοφάριση και τελικά πήραν την νίκη με 4-2.

    Πέρασε και από την Δράμα

    Η πρωτοπόρος του δευτέρου ομίλου, Βέροια αν και είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Πανδραμαϊκό, ανταπηξήλθε με νίκη και τρεις βαθμούς από το 1-0, οι οποίοι την διατήρησαν στην κορυφή και στους τέσσερις εμπρός από τον ΠΑΣ. Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν την Αναγέννηση Άρτας και πήραν με άνεση την νίκη με 2-0, ενώ η καβάλα γνώρισε την ήττα στη Θέρμη από τον Θερμαϊκό με 2-0 και έτσι έμεινε πίσω από τον ΠΑΣ με τέσσερις βαθμούς πλέον. Την άλλη εκτός έδρας νίκη της 29ης αγωνιστικής πήρε η Λαμία από τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0.

    1ος Όμιλος

    Εθνικός Πειραιώς-Αχαϊκή 2-1

    ΠΑΝΟ Μαλίων-Θρασύβουλος 0-0

    Ατσαλένιος-Ρόδος 1-0

    Αχαρναϊκός-Αγιος Δημήτριος 2-2

    Αθηναϊδα-Κερατσίνι 4-2

    Μαρκό-Ηρόδοτος 1-1

    Χαϊδάρι ΑΟ-Βύζας Μεγάρων 0-0

    Θύελλα Πατρών-Πάμισος Μεσ. 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Θρασύβουλος 59 -28αγ.

    2. Χαϊδάρι 58 -27αγ.

    3. Εθνικός 56 -28αγ.

    4. Αχαρναϊκός 54 -28αγ.

    5. Ρόδος 42 -27αγ.

    6. Αγιος Δημήτριος 36 -28αγ.

    7. Θύελλα Πατρών 34 -27αγ.

    - Λήλας Βασιλικού 34 -27αγ.

    9. Αχαϊκή 33 -27αγ.

    - Ατσαλένιος 33 -27αγ.

    11. ΠΑΝΟ Μαλλίων 32 -28αγ.

    12. Κερατσίνι 29 -27αγ.

    - Βύζας Μεγάρων 29 -27αγ.

    - Αθηναϊδα 29 -27αγ.

    15. Πάμισος Μεσσήνης 27 -27αγ.

    - Μαρκό 27 -27αγ.

    - Ηρόδοτος 27 -27αγ.

    * Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    2ος Όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-ΑΕ Πτολεμαΐδας 2-0

    Θερμαϊκός-Καβάλα 2-0

    Αγροτικός Αστέρας-Δόξα Δράμας 1-0

    Απόλλων Λάρισας-Λαμία 0-1

    Γιάννενα-Αναγέννηση Αρτας 2-0

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Λύκοι 2-0

    Κοζάνη-Παναιτωλικός 1-0

    Πανδραμαϊκός-Βέροια 0-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Βέροια 59 -27αγ.

    2. ΠΑΣ Γιάννινα 55 -27αγ.

    3. Καβάλα 51 -28αγ.

    4. Λαμία 47 -28αγ.

    5. ΠΑΕ Θράκη 44 -28αγ.

    - Αγροτικός Αστέρας 44 -27αγ.

    7. Αναγέννηση Αρτας 42 -27αγ.

    - Δόξα Δράμας 42 -27αγ.

    9. Κοζάνη 40 -27αγ.

    10. Πτολεμαϊδα 35 -27αγ.

    11. Αναγ. Καρδίτσας 34 -27αγ.

    - Θερμαϊκός 34 -28αγ.

    13. Παναιτωλικός 33 -27αγ.

    14. Παύλος Μελάς 29 -27αγ.

    15. Πανδραμαϊκός 25 -27αγ.

    16. Απόλλων Λάρισας 19 -28αγ.

    17. Λύκοι 18 -27αγ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνωστισμός για τρεις θέσεις

    24/4/2005 6:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 7:29:03 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Περιπλέκονται τα πράγματα στην κορυφή της Β Εθνικής κατηγορίας, καθώς έξι ομάδες διεκδικούν πλέον τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία. Λεβαδειακός και Καστοριά πέτυχαν σήμερα σπουδαίες νίκες επί του Εθνικού Αστέρα και Πανηλειακού αντίστοιχα και συγκατοικούν στην κορυφή με 49 βαθμούς. Λάρισα και Ακράτητος ακολουθούν με 48 βαθμούς αλλά με ένα αγώνα λιγότερο, ενώ στο παιχνίδι τα ανόδου μπήκε και ο Πανσερραϊκός που ούτε αυτός είχε σήμερα αγωνιστικές υποχρεώσεις και πήρε τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνος, αφού ο αντίπαλός του Ποσειδώνας Νέων Πόρων έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Η Νίκη Βόλου παρότι έχασε χθες Σάββατο στο τοπικό ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, δεν έχασε τις ελπίδες της για άνοδο.

    Στου Ζωγράφου τα καλύτερα

    Στη Λιβάδια ο Λεβαδειακός κατάφερε τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Μπεσαλά στο 63, αφού πρώτα ο ίδιος παίκτης έχασε πέναλτι στο 43, ενώ ο Σάβιτς είχε σημαδέψει λίγο αργότερα το δοκάρι της εστίας του Οικονόμου.

    Οι "πράσινοι" της Ρούμελης ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουν τον αγώνα νωρίτερα.

    Στη Καστοριά η τοπική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανηλειακό, και κατάφερε να προηγηθεί στο 28 με 2-0 με γκολ του Καπετανόπουλου και Μπρίτου. Η ομάδα της Πελοποννήσου μείωσε προσωρινά με τον Μανίκα στο 28, αλλά οι "γουναράδες" σιγούρευσαν τη νίκη τους στο &3 με γκολ του Γιοσιτς.

    Το Σάββατο, ένα γκολ που σημείωσε ο Μπουντούρης στο 18 ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στον ολυμπιακό Βόλου Κασσάνδρα στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου. Η Νίκη αν και ήθελε πολύ περισσότερο τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, βρήκε απέναντί της τον συμπολίτη Ολυμπιακό που αναζητούσε την νίκη για λόγους γοήτρου κυρίως.

    Στου Ζωγράφου έγινε το καλύτερο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό να βρίσκεται στο 40 πίσω στο σκορ χάνοντας με 2-0 από την Καλαμάτα, αλλά μετά με αντεπίθεση διαρκείας να παίρνει την πολύτιμη νίκη χάρη σε δυο εύστοχα πέναλτι του Κάμπα και δυο γκολ του Ζαφειράκη.

    Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας με δυο γκολ του Σκοπελίτη πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στην Προοδευτική και ελπίζει για την παραμονή του στη Β Εθνική.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Απόλλων Αθηνών Προοδευτική 2-1

    (26 84 Σκοπελίτης 76 Χανιώτης)

    Καστοριά - Πανηλειακός 3-1

    ( 22΄Καπετανοπουλος, 26 Μπρίτος, 73 Γιόζιτς - 28 Μανίκας)

    Λεβαδειακός Εθνικός Αστέρας 1-0

    (63 Μπασαλά)

    Ηλυσιακός Καλαμάτα 4-2

    ( 43πεν 59 πεν. Κάμπας, 46 66 Ζαφειράκης 8 Ζαμπρόπουλος, 40 Πουλάκος)

    Ολυμπιακός Βόλου/Κασσάνδρα-Νίκη Βόλου 1-0 23/4

    (18 Μπουντούρης)

    Λάρισα Ατρόμητος Αθηνών

    Πανσερραϊκός - Ποσειδώνας Νέων πόρων 2-0 α.α

    Παναχαϊκή 2005-Ακράτητος 25/4

    Βαθμολογία (σε 27 αγώνες)

    1. Λεβαδειακός 49

    . Καστοριά 49

    3. Λάρισα 48 -26αγ.

    . Ακράτητος 48 -26αγ.

    5. Πανσερραϊκός 47

    . Νίκη Βόλου 47

    7. Ολυμπιακός Βόλου/Κασσάνδρα 44

    8. Καλαμάτα 40

    . Πανηλειακός 40

    . Προοδευτική 40

    11. Παναχαϊκή 35 -26αγ.

    12. Εθνικός Αστέρας 33

    . Απόλλων Αθηνών 33

    14. Ηλυσιακός 32

    15. Ατρόμητος Αθ. -19 -26αγ.

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων 0

    * Με απόφαση του αθλητικού δικαστή, ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων και ο Ατρόμητος Αθηνών αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος έχει υποβάλλει έφεση, που εκκρεμεί.

    [11] Μπάσκετ

    Αποχή στον Ηρακλή

    24/4/2005 7:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε αποχή από την προπόνηση, κίνηση συμβολική, όπως είπαν μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, την οποία επέλεξαν για να εκθέσουν το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν, προχώρησαν σήμερα οι παίκτες του Ηρακλή.Οι "κυανόλευκοι", ωστόσο σημείωσαν ότι αύριο κανονικά θα βρίσκονται στο γήπεδο για προπόνηση.

    Συμβολική κίνηση

    "Είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής. Φοβόμαστε όμως ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτού του προβλήματος. Εμείς είμαστε συνεπείς καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε και δικαιώματα. Δεν θέλουμε να κρίνουμε κάποιους ανθρώπους, δεν είναι αυτή η πρόθεση μας. Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν για την ομάδα και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχετε ακούσει πως πληρωθήκαμε έξι -εφτά φορές μέχρι τώρα, τα λεφτά που πήραμε καλύπτουν μόνο το 10 έως το 20 % των συμβολαίων μας", ήταν τα λόγια του αρχηγού, Νίκου Κούβελα στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ιβανώφειο, παρουσία όλων των παικτών της ομάδας.

    "Είναι μια συμβολική κίνηση που δεν έχει εκβιαστικό χαρακτήρα. Θέλουμε να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί μια ομάδα να λειτουργεί έτσι. Βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν είναι φετινή. Υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπής στο υπόλοιπο της σεζόν. Δεν είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύση. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε την κατάσταση", είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Παυλίδης.

    Τη σκυτάλη πήρε εν συνεχεία ο Σάββας Ηλιάδης, ο οποίος τόνισε: "Αυτή μας η κίνηση, είναι κίνηση διαμαρτυρίας. Το Δεκέμβριο μας έγινε μια πρόταση για εξόφληση το 70% των συμβολαίων μας μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν τη δεχτήκαμε. Μας υποσχέθηκαν πληρωμές, αλλά από το Δεκέμβριο και μετά κάναμε τέσσερις μήνες να πληρωθούμε. Η ίδια η διοίκηση διαψεύσθηκε μόνη της. Ελπίζω κάποιοι είτε μέσα στην ομάδα είτε έξω να ταρακουνηθούν".

    Ο Παντελής Παπαϊωακείμ, από την άλλη, εξήγησε γιατί αποφασίστηκε η κίνηση αυτή να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. "Αυτή η κίνηση γίνεται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί είμαστε στο τέλος μιας σεζόν στη διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε να μη δημιουργήσουμε προβλήματα και να μην βγάλουμε γκρίνια, αν και είχαμε τις αφορμές. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με υποσχέσεις. Ακούμε συνέχεια τη λέξη υπομονή, χωρίς να γίνεται τίποτα και πρέπει να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία, ότι το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι παίκτες έχουν μεγάλα συμβόλαια. Στον Ηρακλή δεν πληρώνονται ούτε τα μεγάλα, ούτε τα μικρά συμβόλαια".

    [12] Μπάσκετ

    Ημέρα ανάπαυσης στο Μαρούσι

    24/4/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ρεπό είχαν σήμερα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο τεχνικός του Αμαρουσίου προτίμησε να τους ξεκουράσει μετά τα δύο συνεχόμενα φιλικά με τον Απόλλωνα Πάτρας. Στη αγωνιστική δράση επιστρέφουν την Μεγάλη Δευτέρα, με διπλή προπόνης, ενώ την Μ. Τρίτη η αποστολή θα αναχωρήσει για την Λάρισα με στόχο την 19η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Τα φιλικά με τον Απόλλωνα βοήθησαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη να κρατήσει τους παίκτες του σε ετοιμότητα και να δοκιμάσει κάποια εναλλακτικά σχήματα για παν ενδεχόμενο. Το θετικό είναι ότι ο Μπλάκνεϊ δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά από απουσία 30 ημερών λόγω τιμωρίας. Αντίθετα ο Σμίλιανιτς θα χάσει έναν ακόμα αγώνα, καθώς προπονείται ελαφρά ώστε να μην επιβαρύνει την μέση του, που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό. Ολα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στα φιλικά με τον Απόλλωνα που θα γίνουν στην Πάτρα την άλλη εβδομάδα.

    [13] Μπάσκετ

    Νοσοκομείο η ΑΕΚ

    24/4/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετ΄ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ, εν όψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό τη Μεγάλη Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της Ένωσης, Φώτης Κατσικάρης στην σημερινή προπόνηση δεν είχε στην διαθεσή του, τους Νίτσεβιτς, Μπέιλι, Μπουρούση, Άντιτς, Τσιάρα και Κακιούζη, που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς, αλλά μάλλον δεν θα τους στερήσουν τη συμμετοχή στον αγώνα με τους "πράσινους". Ο Σάντρο Νίτσεβιτς ταλαιπωρείται από χρόνιο σύνδρομο διαμερίσματος περονιαίων μυών και θα λείψει δύο μέρες από τις προπονήσεις, όσες και ο Τόμπι Μπέιλι που υποφέρει από καταφυτική τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα. Επίσης ο Αμερικάνος κληρονόμησε από το φιλικό με τον Ολυμπιακό και μία θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο. Ο Γιάννης Μπουρούσης αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της θλάσης μακρού προσαγωγού μυός πρώτου βαθμού, ενώ ο Πέρο Αντιτς νοιώθει μικροενοχλήσεις στον άκρο πόδα και θα υποβληθεί σε ακτινογραφία. Ο Γιώργος Τσιάρας ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα και ο Γιάννης Κακιούζης από τενοντίτιδα επιγονατιδικού συνδέσμου.

    [14] Βόλεϊ

    Και τώρα οι δύο τους

    24/4/2005 6:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 7:37:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ηρακλής και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν με νίκες την σειρά των πλέι οφ και τώρα περιμένουν τις μεταξύ τους αναμετρήσεις που θα κρίνουν τον εφετινό πρωταθλητή. Η ξέφρενη πορεία του Ηρακλή στο εφετινό πρωτάθλημα δεν διακόπηκε ούτε στη Γλυφάδα. Ο "γηραιός" σημείωσε την 28η συνεχή νίκη του στη διοργάνωση (και 31η σε 31 αγώνες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις), επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-1 και τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ (β΄ φάση). Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις και ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του ΠΑΟΚ, στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη, με 3-2. Ταυτόχρονα, η πειραϊκή ομάδα, με αυτή τη νίκη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

    Το πανόραμα των πλει-οφ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (21-25, 23-25, 19-25)

    Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-1 (25-15, 23-25, 25-13, 25-13)

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-1 (25-19, 25-15, 28-30, 25-22)

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-3 (20-25, 21-25, 25-23, 20-25)

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3 (23-25, 24-26, 14-25)

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-1 (23-25, 25-19, 25-16, 25-18)

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1 (16-25, 25-17, 25-18, 25-19)

    ΠΑΟΚ-Ηρακλής 0-3 (22-25, 21-25, 20-25)

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Ηρακλής-Ολυμπιακός 3-1 (25-20, 24-26, 25-22, 25-22)

    ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (25-20, 21-25, 26-24, 17-25, 10-15)

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-2 (24-26, 25-22, 25-16, 23-25, 15-8)

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 1-3 (16-25, 22-25, 25-23, 22-25)

    Η τελική βαθμολογία

    1. Ηρακλής 84-16 81

    2. Ολυμπιακός 68-28 60

    3. Παναθηναϊκός 66-37 56

    4. ΠΑΟΚ 55-51 43

    Το πρόγραμμα των τελικών

    1ος τελικός

    Μ. Τετάρτη 27/04 (16:00)

    Ηρακλής-Ολυμπιακός

    2ος τελικός

    Τετάρτη 04/05 (18:00)

    Ολυμπιακός-Ηρακλής

    3ος τελικός

    Κυριακή 08/05 (16:00)

    Ηρακλής-Ολυμπιακός

    4ος τελικός*

    Τετάρτη 11/05 (18:00)

    Ολυμπιακός-Ηρακλής

    5ος τελικός *

    Κυριακή 15/05 (16:00)

    Ηρακλής-Ολυμπιακός

    [15] Η Ορτίτζια το LEN Trophy

    24/4/2005 5:59:00 μμ

    Η ιταλική Ορτίτζια επικράτησε 9-8 της Βουλιαγμένης και κατέκτησε τον τίτλο του LEN Trophy γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ο αγώνας κρίθηκε από γκολ της Κάμπελ 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Νωρίτερα, η ιταλική ομάδα είχε προηγηθεί με 4-0, δύο λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά. Τα κορίτσια του Τάσου Παπαναστασίου, αν και δεν είχαν ιδιαίτερες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου, αντεπιτέθηκαν και ισοφάρισαν 8-8 με γκολ της Ρουμπέση 38΄΄ πριν το τέλος, δεν μπόρεσαν όμως να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας στην τρίτη θέση. Για την Ορτίτζια σκόραραν οι Μπεγκίν (3), Γκρέκο (3), Κάμπελ (2) και Ντιούαρ, ενώ τα γκολ του ΝΟΒ πέτυχαν οι Ρουμπέση (3), Σίμονς (2), Μελιδώνη, Πετσάλη και Κάντζου. Η Ουράλοτσκα που επικράτησε 7-6 της Σκιφ Μόσχας, στον ρωσικό «εμφύλιο» κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

    [16] Κόσμος

    Ορκίστηκε ο Ταλάτ

    24/4/2005 7:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέος "πρόεδρος" της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" ορκίστηκε την Κυριακή ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Ταλάτ, 53 ετών, δεύτερος πρόεδρος της μη αναγνωρισμένης διεθνώς οντότητας, διαδέχεται τον εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ήταν επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 1976. Ο νέος "πρόεδρος", που ορκίστηκε ενώπιον της τουρκοκυπριακής βουλής, κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Απριλίου στο ψευδοκράτος, εξασφαλίζοντας ποσοστό άνω του 55% των ψήφων. Εκ μέρους της Τουρκικής κυβέρνησης, στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του από το αξίωμα του "πρωθυπουργού" και του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Η νέα "κυβέρνηση" θα σχηματισθεί τις επόμενες ημέρες από τον Φερντί Σαμπίτ Σογέρ, γενικό γραμματέα του κόμματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Σογιέρ "πρωθυπουργός" στα Κατεχόμενα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 April 2005 - 16:55:59 UTC