Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρικός φόρος τιμής στην Κυρά της Ρω
  • [02] Ορκωμοσία μετ' εμποδίων
  • [03] Νέο μεγάλο βήμα στην ενέργεια
  • [04] Μέτρα για ενίσχυση των νέων αγροτών
  • [05] Δεν προπονήθηκε ο Ρίμπο
  • [06] ΠΑΟ : Χωρίς κόσμο και Ολισαντέμπε
  • [07] Ο Τζιοβάνι θέλει να μείνει
  • [08] Ομπράντοβιτς: "Είμαστε όλοι έτοιμοι και δυνατοί"
  • [09] "Εφυγε" ο μαέστρος της Ελληνικής Διασποράς
  • [10] "Καθαρός" ο Σμίλιανιτς
  • [11] Όλα για όλα για τα play of

    [01] Κοινωνία

    Προεδρικός φόρος τιμής στην Κυρά της Ρω

    3/5/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Φόρο τιμής στην Κυρά της Ρω απέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, που βρισκόταν στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα, μετέβη χθες το μεσημέρι σε αυτή τη βραχονησίδα του Αιγαίου, εκεί όπου επί δεκαετίες, η μοναδική μόνιμη κάτοικος της, η Δέσποινα Αχλαδιώτη, φυλούσε Θερμοπύλες, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον τάφο της αείμνηστης ακρίτισας, όπου σε κλίμα συγκίνησης, εξήρε το φρόνημα και την προσφορά της. Κατόπιν επισκέφθηκε και αντάλλαξε ευχές με τους στρατιώτες που βρίσκονται στο φυλάκιο αυτού του νησιού, μόλις 12 μίλια από τα τουρκικά παράλια. Σήμερα έφυγε από το Καστελόριζο και επέστρεψε στην Αθήνα, αφήνοντας στους 200 κατοίκους του νησιού, που τόσο ζεστά τον αγκάλισαν, την υπόσχεση να βρεθεί ξανά κοντά τους.

    [02] Ιράκ

    Ορκωμοσία μετ' εμποδίων

    3/5/2005 11:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις στις πόλεις Καΐμ και Ραμάντι, και με "ηχηρές" ελλείψεις σε καίριες υπουργικές θέσεις, ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης η νέα κυβέρνηση του Ιράκ, υπό τον πρωθυπουργό Ιμπραχίμ αλ-Τζααφάρι. Κατά την ορκωμοσία που τελέστηκε με καθυστέρηση στο εσωτερικό της φρουρούμενης "Πράσινης Ζώνης" στη Βαγδάτη, ανέλαβαν καθήκοντα δύο αντιπρόεδροι και 30 υπουργοί, ενώ επτά πόστα, μεταξύ τους αυτά του υπουργού Άμυνας, που προοριζόταν για σουνίτη αξιωματούχο, αλλά και του υπουργού Πετρελαίου, παρέμειναν κενά. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός απέδωσε την αποτυχία διορισμού του υπουργού Άμυνας στις διαφορές μεταξύ των σουνιτών. Ο πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί χαρακτήρισε την ημέρα είναι ιστορική διότι ανέλαβε καθήκοντα μία κυβέρνηση δημοκρατική και ευχήθηκε στον Τζααφάρι και τους συνεργάτες του κάθε επιτυχία.

    Διαφορές μεταξύ σουνιτών

    "Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των αδελφών σουνιτών και προτιμήσαμε να μην προχωρήσουμε γρήγορα, ώστε η επιλογή του προσώπου που θα στελεχώσει το υπουργείο Άμυνας να είναι ικανοποιητική για όλους και σεβαστή από τους Ιρακινούς και κυρίως από τους σουνίτες" δήλωσε ο κ. Τζααφάρι σε συνέντευξη Τύπου μετά από την τελετή ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθήκοντα υπουργού Άμυνας θα ασκεί προσωρινά ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ενώ τα καθήκοντα του υπουργού Πετρελαίου θα ασκεί προσωρινά ο ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, ο σιίτης Αχμεντ Σάλαμπι.

    Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι, σημειωτέον, ο Κούρδος Ρόι Σαουΐς.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press ο Τζααφάρι στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα επί του παρόντος κάνοντας λόγο για "διαφθορά, έλλειψη υπηρεσιών, ανεργία και ομαδικούς τάφους", διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες ότι οι θυσίες τους μέχρι τώρα δεν ήταν μάταιες.

    Η κυβέρνηση Τζααφάρι αυτή τη στιγμή αριθμεί 15 σιίτες, 7 Κούρδους, 4 σουνίτες και ένα χριστιανό. Οι θέσεις που έμειναν προσωρινά κενές στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι των υπουργών Άμυνας, Πετρελαίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και οι δυο θέσεις αναπληρωτών πρωθυπουργών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συγκρούσεων συνέχεια

    [03] Οικονομία

    Γεωστρατηγική συμφωνία

    Νέο μεγάλο βήμα στην ενέργεια

    3/5/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συμφωνία για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, υπέγραψαν στο Παρίσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο Ιταλός ομόλογός του Κλαούντιο Σκαγιόλα. Η συμφωνία θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του ενεργειακού χάρτη της Ελλάδας μετά και το μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας στη σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στο Παρίσι, παρουσίασε στους ομολόγους του, την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας, τις πρωτοβουλίες και τα σημαντικά έργα που γίνονται με στόχο την ασφαλή τροφοδοσία των αγορών της Δύσης με πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό.

    [04] Οικονομία

    Μέτρα για ενίσχυση των νέων αγροτών

    3/5/2005 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με άτοκα δάνεια για την αγορά γης και εξοπλισμού σκοπεύει να ενισχύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους νέους αγρότες έως 40 ετών, που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Για τους νέους αγρότες των λοιπών περιοχών προβλέπεται επιδότηση των επιτοκίων των δανείων κατά 70%. Πρόκειται για μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο που σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος τα παραπάνω σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν ως στόχο την ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων και τον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεών τους.

    Ευνοούνται νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

    Έμφαση στους νέους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δίνει το νέο νομοσχέδιο για τη γεωργία.

    Των μέτρων θα μπορούν να επωφεληθούν αφενός οι νέοι αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, στους οποίους θα χορηγούνται άτοκα βραχυπρόθεσμα δάνεια για λειτουργικά έξοδα, αλλά και μεσομακροπρόθεσμα δάνεια για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Επίσης θα έχουν πρόσβαση σε άτοκα δάνεια για την αγορά γης και εγκαταστάσεων, που εξυπηρετούν αποκλειστικά την αγροτική εκμετάλλευση. Οι υπόλοιποι νέοι αγρότες θα δικαιούνται δάνεια με επιτόκια, επιδοτούμενα κατά 70%.

    Αφετέρου, και οι κτηνοτρόφοι θα ευνοούνται από τα νέα μέτρα. Όσοι διαθέτουν αυθαίρετες κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες, που χτίστηκαν πριν τις 20 Μαρτίου του 2003, που όμως πληρούν τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους, θα εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, χωρίς την επιβολή προστίμου.

    Επιπλέον, θα λυθεί και το πρόβλημα των κτηνοτρόφων που λόγω έλλειψης της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας, δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στις εκμεταλλεύσεις τους.

    Το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζει ειδικά μέτρα για την ενίσχυση και επιτάχυνση των αναδασμών στη χώρα, ενώ δίνει ειδικά οικονομικά, αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα στις συνεταιριστικές ενώσεις, που θα θελήσουν να συγχωνευθούν.

    Επίσης, προβλέπει σύσταση ειδικών συμβουλευτικών οργάνων για τα διάφορα προϊόντα με αντικείμενο την καταγραφή και την παρουσίαση των προβλημάτων της καλλιέργειας τους, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την άσκηση της πολιτικής και της διαχείρισης τους.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν προπονήθηκε ο Ρίμπο

    3/5/2005 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός από τα πολλά προβλήματα των ερυθρολεύκων για τον αγώνα της Κυριακής, άλλο ένα μάλλον σοβαρότερο βγήκε για τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Ο Ριβάλντο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Μαυρογενίδης, περσσότερο όμως προληπτικά καθώς δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του, αλλά και ο Γεωργάτος, ο οποίος έχασε τη χτεσινή προπόνηση. Τέλος, ο Πάντος γυμνάστηκε μόνος του, ωστόσο αύριο αναμένεται να μπει στους κανονικούς ρυθμούς.

    Προβληματίζεται για το κέντρο

    Εκτός από τα αγωνιστικά, ο Ντούσκο αμφιταλαντεύεται στους παίκτες που θέλει για το κέντρο. Δεδομένης της απουσίας του Στολτίδη που είναι τιμωρημένος, αλλά και του Καφέ που γυμνάστηκε σήμερα και έχει χάσει αρκετέ προπονήσεις, ο Μπάγιεβιτς δοκίμασε σήμερα τον Ταραλίδη και δεν αποκλείεται να τον δούμε βασικό στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Στον Ρέντη βρέθηκε και ο 16χρονος Σκοπιανός Πετρόφ, ο οποίος θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Τέλος ο Ολυμπιακός, σχετικά με το κυριακάτικο παιχνίδι, ζήτησε από την Κέρκυρα το 5% των εισιτηρίων που δικαιούται, ωστόσο αναμένεται στο γήπεδο να βρεθούν πολλοί περισσότεροι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ : Χωρίς κόσμο και Ολισαντέμπε

    3/5/2005 9:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2005 10:14:05 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνέχισε πιο εντατικά τις προπονήσεις οι πράσινοι, αφού όλοι πλέον "κοιτάνε" την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είδε όλους τους παίκτες του που ήθελε να δίνουν το παρών, πριν των Λουτσιάν Σανμαρτεάν -προληπτικά λόγω κάκωσης στο γόνατο- και Μίλτου Σαπάνη που συνεχίζει τη θεραπεία κι άρα παραμένει εκτός σχεδιασμού τουλάχιστον όσον αφορά το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και του Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Ο νιγηριανοπολωνός επιθετικός, παρέτεινε, με άδεια από τη διοίκηση, την παραμονή του στην Πολωνία λόγω οικογενειακού προβλήματος. Αυτό σημαίνει βέβαια πως ο "Μανόλης" τέθηκε ήδη εκτός για τον αγώνα της Τούμπας, αφού συμπληρώνει πλέον πέντε ημέρες εκτός προπονήσεων αλλά και έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης (τελευταία συμμετοχή στις 3 Απριλίου στο 0-0 με τον Άρη).

    Άλλες εποχές

    Άλλα είναι τα δεδομένα του επιθετικού του Παναθηναϊκού. Ο Ολισαντέμπε, ο οποίος στο Πρωτάθλημα του 2004, ήταν αυτός που έδωσε σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του ντάμπλ, είναι πολύ διαφορετικός φέτος. Οι τραυματισμοί και τα πάσης φύσεως προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα να παίξει μόλις σε 12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόνο σε έναν ξεκίνησε βασικός, τον περασμένο Οκτώβριο στην ήττα με 2-0 από την Κέρκυρα, ενώ σκόραρε μόνο στο 2-2 εναντίον της Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός τεχνικός δείχνει διατεθειμένος να διατηρήσει το επιτυχημένο -βάσει αποτελεσμάτων- σύστημα 3-4-3, μα και παράλληλα να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Θέση κερδίζει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που στα τελευταία παιχνίδια έχει "ξαναγενηθεί" και δείχνει τον παλιό καλό του εαυτό. Αλχημείες για το Μαλεζάνι, το σκεπτικό του αν θα βάλει τον Νόρντιν Βόουτερ να αντικαταστήσει τον Φάνη Γκέκα, ή αν ο Έλληνας πρώτος σκόρερ της Α΄ εθνικής παραμείνει στη θέση του, αφού κρατάει στο έπακρο την άμεση επαφή του με τα δίχτυα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Τζιοβάνι θέλει να μείνει

    3/5/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρόθεσή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Τζιοβάνι. Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, και μετέφερε την επιθυμία του πελάτη του να συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα, ακόμη και με μια σχετική μείωση των αποδοχών του και παρ' όλο που έχει προτάσεις στα χέρια του από άλλη ομάδα (σ.σ. εννοεί προφανώς τη Σάντος). Αυτό που ζήτησε ο μάνατζερ του Τζιοβάνι ήταν να μάθει τις προθέσεις του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Γιώργος Λούβαρης απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Του είπε πως θα μεταφέρει το περιεχόμενο της συζήτησης στον Σωκράτη Κόκκαλη και από εκεί και πέρα θα είναι θέμα του προέδρου η απόφαση που θα παρθεί.

    Πάντως, η αίσθηση που δόθηκε στον μάνατζερ του Τζιοβάνι, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται να κλείσει αυτό το θέμα και ίσως η καθυστέρηση να αποδειχθεί καθοριστική, καθώς ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να δώσει σύντομα μια απάντηση στη Σάντος, για την πρόταση που του έχει κάνει. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει μια πρόταση στον Τζιοβάνι, για ένα χρόνο ακόμη, αλλά με ένα ποσό αρκετά χαμηλό, σε σχέση με αυτά που έπαιρνε και που ενδεχομένως να μην ξεπερνά τις 400 με 450 χιλιάδες ευρώ. Και ίσως υπάρξουν κάποια «μπόνους» σε σχέση με τις συμμετοχές του ή με τα γκολ που θα πετύχει. Οπότε, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν θα δεχθεί ο Βραζιλιάνος αυτή την αισθητή μείωση των αποδοχών του.

    [08] Μπάσκετ

    Ομπράντοβιτς: "Είμαστε όλοι έτοιμοι και δυνατοί"

    3/5/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία ημέρα πριν ο Ζάλιμιρ Ομπράντοβιτς αναχωρήσει για τη Μόσχα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία τόνισε πως οι πράσινοι μπορούν να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Βέβαια, όπως τόνισε, όλα ξεκινάνε από το την αναμέτρηση με την Μακάμπι στο ημιτελικό και μετά να βρεθεί στον τελικό. Όπως είπε, είναι ένα παιχνίδι που όλα είναι μοιρασμένα, όμως ο ΠΑΟ και οι παίκτες του μπορούν να "κάνουν τα πάντα", αφού πρόκειται για πολλούς και μεγάλους μπασκετμπολήστες.

    "Εκμυστηρεύθηκε το μυστικό"

    Ο Γκαστονε μίλησε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να "είναι συγκεντρωμένοι, αλλά και χαλαροί. Να είναι στην τσίτα, αλλά όχι νευρικοί. Η αντίπαλός μας δεν έχει τον σούπερμαν, αλλά παίκτες". Ο Ομπράντοβιτς είπε πως γνωρίζει το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει περισσότερους οπαδούς, "αλλά νομίζω πως εμείς θα είμαστε πιο συμπαθητικοί στους Μοσχοβίτες. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι γι΄ αυτό. Ίσως γιατί οι Ρώσοι δεν θα ήθελαν να είναι η Μακάμπι στον τελικό απέναντι στην ομάδα τους, ΤΣΣΚΑ".

    Συνεχίζοντας, είπε πως δεν έχει απουσίες στην ομάδα και πως όλοι οι παίκτες του είναι υγιείς και έτοιμοι.

    Και πρόσθεσε: "Το κίνητρο είναι υψηλό. Έχουμε μία ομάδα που έχει δουλέψει πολύ και σκληρά ανεξαρτήτου αποτελέσματος στη Μόσχα. Στα δεκατέσσερα χρόνια που είμαι προπονητής, μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ομάδα δούλεψε στο υψηλότερο επίπεδο. «Οι παίκτες μου έδειξαν αφοσίωση στην προπόνηση, θέληση να δουλέψουν σωστά και σκληρά, φιλοσοφία για υψηλούς στόχους και είχαν εκπληκτική σχέση μεταξύ τους. Το ζητούμενο είναι να δίνει η ομάδα τον καλύτερό της εαυτό, είτε πρόκειται για αγώνα, είτε για προπόνηση. Υπήρξαν και άσχημες στιγμές, αλλά σήμερα είμαστε εδώ που είμαστε". Τόνισε πως δεν υπάρχουν αουτσάιντερ και όλα είναι πιθανά.

    Όσο για την πρώτη αντίπαλο και περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε "Η Μακάμπι έφτασε εύκολα στον τελικό πέρυσι και πολύ πιο εύκολα κατέκτησε τον τίτλο. Εμείς δεν πάμε για τουρισμό στη Μόσχα, ούτε για να βοηθήσουμε τη Μακάμπι να κάνει το δικό της σόου. Πάμε να παίξουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε εκεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό... πρώτα εμείς οι προπονητές κι αυτό να το μεταφέρουμε και στους παίκτες. Να πούμε στο τέλος, ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και ό,τι ήταν στο χέρι μας για να κερδίσουμε".

    Αμέσως στη συνέχεια έκανε μία σύγκριση του φετινού Παναθηναϊκού με τον περυσινό και αντίστοιχα της Μακάμπι σήμερα και της Μακάμπι πέρυσι. "

    "Είμαστε αδιαμφισβήτητα καλύτερη ομάδα εν συγκρίσει με πέρυσι κι αυτό είναι το πιο βασικό. Έχουμε ποιότητα κι αν τη βγάλουμε στο γήπεδο μπορούμε να προκριθούμε. Όσο για την Μακάμπι είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι. Τους λείπει ο τραυματίας Τόμας, ενώ δεν υπάρχει και ο Μπλούδενταλ. Ο κορμός της είναι ίδιος με πέρυσι. Το πλεονέκτημά της είναι η ποιότητά της στην πρώτη πεντάδα. Από εκεί και πέρα μπαίνουν εξίσου σημαντικοί παίκτες, όπως ο Σαρπ και ο Κόμματος. Η φιλοσοφία τους είναι να βάλουν ένα περισσότερο καλάθι απ τον αντίπαλο και παίζουν πάντα για υψηλό σκορ".

    Από εκεί και πέρα εστίασε στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final For, τονίζονυας πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία. "Είναι πολύ σημαντικό να είσαι στο φάιναλ φορ γιατί όταν ξεκινάμε να χτίσουμε την ομάδα έχουμε αυτό τον στόχο. Είμαστε περήφανοι και αισθανόμαστε αισιοδοξία, η οποία συνοδεύεται κι από γνώση. Δεν έχει νόημα ν΄ ασχολείσαι μ αυτή τη δουλειά αν δεν έχεις κίνητρο και θέληση. Όλοι λένε ότι η Μακάμπι είναι καλύτερη ομάδα απ τον Παναθηναϊκό. Για να δούμε, ας παίξουμε λοιπόν".

    [09] Πολιτισμός

    "Εφυγε" ο μαέστρος της Ελληνικής Διασποράς

    3/5/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ηλικία 97 ετών "έφυγε" από τη ζωή στο σπίτι του στην Τιφλίδα της Γεωργίας, από λοίμωξη στους πνεύμονες, ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους της Ελληνικής Διασποράς, ο Οδυσσέας Δημητριάδης. Το 1994 είχε παλιννοστήσει στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της ασθένειάς του μετακόμισε, στην Τιφλίδα, όπου ζει ο γιος του. Γεννήθηκε το 1908 στο Βατούμ. Διετέλεσε περισσότερα από 20 χρόνια διευθυντής της ορχήστρας του Θεάτρου Μπολσόϊ, ενώ το 1980 ήταν ο αρχιμαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μόσχα. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε το 1993. Ο Έλληνας της διασποράς είχε διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε παράσταση στη Λυρική Σκηνή. Το 1998 του είχε απονεμηθεί από τη Νομαρχία Αθηνών η τιμητική διάκριση του "Πρεσβευτή του Ελληνισμού". Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής εξέφρασε τα συλληπητήρια του και πρόσθεσε ότι "ο Οδυσσέας Δημητριάδης στη μακρά ζωή του είχε το μοναδικό προνόμιο να μιλήσει με τη διαπολιτισμική γλώσσα της μουσικής στην καρδιά των λαών της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ελλάδας και της Γεωργίας".

    [10] Μπάσκετ

    "Καθαρός" ο Σμίλιανιτς

    3/5/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα play of για το πρωτάθλημα, θα είναι ο Σάσα Σμίλιανιτς του Αμαρουσίου. Ο Σέρβος φόργουορντ, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από το νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, που σημαίνει πως θα ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις. Μάλιστα ο Σμίλιανιτς, θα δώσει το παρών στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τον Ιωνικό. Φυσικά θα πάρει και χρόνο συμμετοχής στα επερχόμενα φιλικά με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Αυτή η εξέλιξη ικανοποίησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος, λίγο πριν τα κρίσιμα ματς των πλει οφ έχει πλέον όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, πλην φυσικά του με εξαίρεση φυσικά του Γιώργο Καράγκουτη ο οποίος τον τελευταίο καιρό κάνει ασκήσεις σε πισίνα.

    [11] Μπάσκετ

    Όλα για όλα για τα play of

    3/5/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένας αγώνας χωρίς αύριο είναι η αναμέτρηση των Πατρινών με τους ερυθρόλευκους. Ο Απόλλωνας θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να πάρει αυτή την όγδοη θέση, στον εντός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1, με τον Ολυμπιακό και ευελπιστεί στη νίκη και την είσοδο στα play of του Ελληνικού πρωταθλήματος. Όσο για τα αγωνιστικά προβλήματα των ασπρόμαυρων, τα πάντα βαίνουν καλώς αφού τόσο ο Χρήστος Χαρίσης, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά πλήρως τις ενοχλήσεις στο πέλμα και να τίθεται στη διάθεση του Ρούσο, όσο και ο Νεμάνια Τσουκ, ο οποίος μέρα με την ημέρα μπαίνει σε πιο έντονους ρυθμούς προπονήσεων, θα είναι η έτοινμη έτοιμη για το δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 May 2005 - 20:51:00 UTC