Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις κάλπες οι Βρετανοί
  • [02] Στο Υπ. Δημόσιας Τάξης ο Πρωθυπουργός
  • [03] Νέες επιθέσεις στη Βαγδάτη
  • [04] Προσάραξη τουριστικού σκάφους
  • [05] Υπέκυψε στα τραύματα του
  • [06] Παραιτήσεις στην ΕΥΑΘ
  • [07] Σώθηκε στο 91' η Μίλαν
  • [08] Έπιασαν τα... ξόρκια της Ουάσιγκτον
  • [09] Παρατείνεται η απουσία της Καπριάτι
  • [10] Βρήκε... τείχος στο Βερολίνο

    [01] Κόσμος

    Προβάδισμα Μπλερ στις δημοσκοπήσεις

    Στις κάλπες οι Βρετανοί

    5/5/2005 10:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/5/2005 11:46:19 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC - Reuters - Γαλλικό Πρακτορείο

    Νέο Κοινοβούλιο καλούνται να αναδείξουν 44,2 εκατομμύρια Βρετανοί ψηφοφόροι, που προσέρχονται στις κάλπες από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Η ψηφοφορία θα λήξει τα μεσάνυχτα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μιάμιση ώρα αργότερα, αν και η εικόνα για τον νικητή θα διαμορφωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Οι Βρετανοί ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για 645 μονοεδρικές περιφέρειες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 324 έδρες, προκειμένου ένα κόμμα να έχει την πλειοψηφία και να κυβερνήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δίνουν άνετο προβάδισμα στους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ. Ωστόσο, η δύναμή τους εκτιμάται πως θα μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ μεγάλος τους εχθρός θεωρείται η αποχή. Ο νυν πρωθυπουργός θα ψηφίσει στην εκλογική περιφέρεια Σέτζφιλντ, ο Μάικλ Χάουαρντ, επικεφαλής των Συντηρητικών, στο Φολκστόουν και ο Τσαρλς Κένεντι, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, στο Ρος.

    Πώς ψηφίζουν οι Βρετανοί

    Οι εκλογές γίνονται βάσει γραπτών και εθιμικών κανόνων που έχουν διαμορφωθεί στη διάρκεια αιώνων κοινοβουλευτισμού, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την καλή πίστη όσον αφορά την εξακρίβωση της ταυτότητας και του φρονήματος των ψηφοφόρων.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν Βρετανοί, Ιρλανδοί και υπήκοοι χωρών της Κοινοπολιτείας που διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

    Σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην ηπειρωτική Ευρώπη, το ψηφοδέλτιο δεν μπαίνει σε φάκελο: απλώς διπλώνεται μετά την επιλογή του βουλευτή και ρίχνεται στην κάλπη. Επίσης, επειδή στην Βρετανία δεν υπάρχουν αστυνομικές ταυτότητες, το δικαίωμα του εκλέγειν ασκείται με την επίδειξη ενός σχετικού εγγράφου, που στέλνει ο Δήμος σε κάθε ψηφοφόρο.

    Όλη η Βρετανία χωρίζεται σε μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, όπου ο βουλευτής κάθε περιοχής για να εκλεγεί αρκεί να αποσπάσει απλή πλειοψηφία, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το δεύτερο συνυποψήφιό του.

    Ο συνδυασμός μονοεδρικών και πλειοψηφικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει ένα κόμμα στην εξουσία παρά το ότι έχει έλθει δεύτερο σε ψήφους σε όλη τη βρετανική επικράτεια, κάτι που συνέβη στις εκλογές του 1951 και του 1974.

    Μπλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Μετά από δύο σαρωτικές νίκες (το 1997 και το 2001), οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπλερ θα είναι ο πρώτος Εργατικός ηγέτης στην ιστορία της Βρετανίας που θα κερδίσει μια τρίτη συνεχόμενη θητεία, αν και η δύναμή του αναμένεται να είναι πιο περιορισμένη.

    Τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε βρετανικές εφημερίδες δίνουν στον νυν πρωθυπουργό προβάδισμα τριών έως έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού κόμματος του Μάικλ Χάουαρντ.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Times, οι εργατικοί αναμένεται να λάβουν 37,9% και οι Συντηρητικοί 31,7%. Οι άλλες τρεις δημοσκοπήσεις δίνουν στους Εργατικούς ποσοστά 36% έως 38% και στους Συντηρητικούς 32% έως 33%.

    Σημειώνεται πως η σύνθεση του Κοινοβουλίου πριν τη διάλυση του ήταν 410 βουλευτές για τους Εργατικούς, 164 για τους Συντηρητικούς και 54 για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

    Επίσης, πέντε βουλευτές είχε το Εθνικιστικό Κόμμα της Σκοτίας, τέσσερις του Πλάιντ Κάμρυ της Ουαλλίας, επτά οι Δημοκράτες Ενωτικοί της Βόρειας Ιρλανδίας, πέντε οι Ενωτικοί του Άλστερ, τέσσερις το Σιν Φέιν, τρεις το SDLP και τρεις ήταν ανεξάρτητοι.

    Παράλληλα με τις βουλευτικές, πραγματοποιούνται και εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων σε 34 δημοτικά συμβούλια, καθώς και για την ανάδειξη τεσσάρων δημάρχων.

    Εχθρός η αποχή

    Σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος θα είναι το ποσοστό συμμετοχής, που στις τελευταίες εκλογές (το 2001) ήταν 59%, το μικρότερο ποσοστό από το 1918.

    Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ελπίζει ότι το σύστημα των ταχυδρομικών ψήφων θα συντελέσει στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής, αν και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για την εγκυρότητα της ταχυδρομικής ψηφοφορίας.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να μην τον τιμωρήσουν για τον πόλεμο στο Ιράκ. "Ασφαλώς, υπήρξε διαφωνία για το Ιράκ. Αλλά ποιον εμπιστεύεται ο λαός για την οικονομία, για τις επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες μας, για το συμφέρον της χώρας; Πιστεύω ότι έχουμε καλές επιδόσεις σε αυτά", είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Τόρις, Μάικλ Χάουαρντ, τόνισε ότι το κόμμα του θα αναλάβει δράση για τις προτεραιότητες και τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων και θα ανοίξει "κεφάλαιο ελπίδας" για τη Βρετανία.

    Τέλος, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τσαρλς Κένεντι, προέβλεψε ότι το κόμμα του θα πάει καλά και επεσήμανε, ότι "θα ήταν πολύ καλύτερα" εάν η πλειοψηφία των Εργατικών μειωθεί με την είσοδο νέων φιλελεύθερων βουλευτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία

    [02] Πολιτική

    Ενημέρωση Βουλγαράκη

    Στο Υπ. Δημόσιας Τάξης ο Πρωθυπουργός

    5/5/2005 10:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/5/2005 11:42:10 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης άνοιξε σήμερα το πρωί ο κύκλος των επισκέψεων του στα Υπουργεία, ο Πρωθυπουργός. "Οι πολίτες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό, διάφανο, στην υπηρεσία του πολίτη", δήλωσε ο κ. Καραμανλής, συγχαίροντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και τα σώματα Ασφαλείας για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και γενικότερα για το έργο τους που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη. Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Γιώργο Βουλγαράκη για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών. Στην ατζέντα των επισκέψεων του πρωθυπουργού κυριαρχούν η συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, οι διορθωτικές κινήσεις και ο μελλοντικός προγραμματισμός.

    Οι προτεραιότητες

    Η συνάντησή του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη κράτησε περίπου δύο ώρες.

    Ο κ. Καραμανλής έδωσε συγχαρητήρια στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αθόρυβη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και προανήγγειλε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου με προτεραιότητες: η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματοςτο ηλεκτρονικό έγκλημα η αγροτική ασφάλεια, όπου θα καλυφθεί το έργο που παρείχε πριν η αγροφυλακή.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην καλή προσπάθεια που έκανε η αστυνομία για την έξοδο του Πάσχα, καθώς με τα συντονισμένα μέτρα στις Εθνικές οδούς από τα αντίστοιχα τμήματα Τροχαίας μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα δεδομένα στον αγροτικό τομέα

    Στο Μαξίμου ο "βασικός μέτοχος"

    Συνάντηση Καραμανλή - Σιούφα

    [03] Ιράκ

    25 νεκροί και 15 τραυματίες

    Νέες επιθέσεις στη Βαγδάτη

    5/5/2005 7:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/5/2005 11:35:22 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Μια ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Αρμπίλ, που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους, Ιρακινοί αντάρτες εξαπέλυσαν σήμερα τρεις νέες επιθέσεις στη Βαγδάτη. Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας το πρωί της Πέμπτης. "Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν λίγο μετά τις 8:00 το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κέντρου κατάταξης του ιρακινού στρατού στο πρώην αεροδρόμιο Μουτάνα", στο κέντρο της Βαγδάτης, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, την επίθεση πραγματοποίησε καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίσθηκαν 15 άνθρωποι, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Νωρίτερα, εννιά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στην ανατολική και δυτική Βαγδάτη. Ένας αστυνομικός που φρουρούσε την κατοικία ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών σκοτώθηκε και άλλοι πέντε πολίτες τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο αιματοκύλισμα

    [04] Κοινωνία

    Σώοι και οι 35 επιβάτες

    Προσάραξη τουριστικού σκάφους

    5/5/2005 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σώοι μεταφέρθηκαν στο Νυδρί με περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και άλλα παραπλέοντα σκάφη και οι 35 βρετανικής υπηκοότητας επιβάτες του τουριστικού σκάφους "Ιφιγένεια Εξπρές", το οποίο προσάραξε σε ύφαλο νοτιοανατολικά του Σκορπιού, στη Λευκάδα. Το σκάφος, που πραγματοποιούσε τον περίπλου των νησιών του Ιονίου, παρέμενε ως τις 09.00 το πρωί, προσαραγμένο στο χαρτογραφημένο ύφαλο, έως ότου αρχίσει η διαδικασία αποκόλλησης.

    [05] Κόσμος

    Το τέταρτο θύμα εντός του 2005

    Υπέκυψε στα τραύματα του

    5/5/2005 8:39:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπέκυψε στα τραύματα του ο Κλίνε Καντονέρος, δημοσιογράφος που εργαζόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από οπλοφόρους στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο 32χρονος δημοσιογράφος απεβίωσε σε νοσοκομείο της πόλης Ντίπολογκ, όπου νοσηλευόταν με 7 τραύματα από σφαίρες διαμετρήματος 0,45 χιλιοστών. Είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που βρίσκει το θάνατο εντός 2005 στις Φιλιππίνες, χώρα που η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Νέα Υόρκη) χαρακτηρίζει ως την "πιο φονική" για τους δημοσιογράφους στον κόσμο. Το 2004, 13 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στην χώρα. Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) σημειώνει ότι από το 1986 έχουν δολοφονηθεί στις Φιλιππίνες 53 δημοσιογράφοι και κάλεσε τον ΟΗΕ να αποστείλει μια ομάδα για να ερευνήσει το κύμα των δολοφονικών επιθέσεων στην χώρα.

    [06] Οικονομία

    Υπέβαλε την παραίτηση του ο Αθανάσιος Τζακόπουλος

    Παραιτήσεις στην ΕΥΑΘ

    5/5/2005 12:04:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΜΠΕ-ΑΠΕ

    Τις παραιτήσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη συνεργασία τους. Μέχρι στιγμής, ο υπουργός έχει λάβει επιστολή παραίτησης από τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Τζακόπουλο, στην οποία κάνει λόγο για θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα που αφέθηκαν ανεξέλεγκτα και οδήγησαν στην σημερινή άσχημη κατάσταση με το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Ο κ. Τζακόπουλος, αναφέρει ακόμα, ότι είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία στην καθημερινή της λειτουργία και είχε παρουσιάσει λύσεις στα περισσότερα από αυτά.

    Προβλήματα συνεργασίας

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει υποβάλλει την παραίτηση του, επειδή δεν υπήρξε καμία διάθεση από την πλευρά του υπουργού να δοθούν λύσεις.

    "Όχι μόνο δεν υιοθετήσαμε όσα σας πρότεινα αλλά ενδεχομένως για σας η μόνη αποδεκτή λύση είναι η απομάκρυνση μου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου" αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και καταλήγει:

    "Ορίστε λοιπόν σήμερα τον αντικαταστάτη μου".

    Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη που είχε ο υπουργός με τον Πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, συζητήθηκαν τα προβλήματα στη συνεργασία τους.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσιαρτσιώνης τους κάλεσε να συνεργαστούν αλλά διαπιστώθηκε πως η συνεργασία μεταξύ τους είναι αδύνατη, γεγονός, που είχε επισημανθεί εδώ και έναν μήνα από τον κ. Τζακόπουλο.

    Για το λόγο αυτό ο κ. Τσιαρτσιώνης, ως εποπτεύων υπουργός, ζήτησε από τα στελέχη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να παραιτηθούν "πριν η μεταξύ τους κακή σχέση επηρεάσει αρνητικά την απρόσκοπτη λειτουργία και την αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας".

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σώθηκε στο 91' η Μίλαν

    4/5/2005 11:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μίλαν θα είναι τελικά η αντίπαλος της Λίβερπουλ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, όμως η Αϊντχόβεν είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις από την σειρά των δύο ημιτελικών απέναντι στους Ιταλούς. Οι Ολλανδοί επικράτησαν απόψε με 3-1 και για περίπου 25 ζούσαν το όνειρο της πρόκρισης, αφού το 2-0 που κρατούσαν από το 65' τους έδινε το δικαίωμα να συνεχίσουν την διεκδίκησή της στην παράταση. Τελικά ένα γκολ του Αμπροζίνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετό για να στείλει τους Ιταλούς στο γήπεδο "Ατατούρκ", ένα γκολ που από την αρχή ήταν το μοναδικό ζητούμενο της ομάδας του Αντσελότι!

    Δυναμικό ξεκίνημα η Αιντχόβεν

    Η Αϊντχόβεν ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, παρά το γεγονός ότι το 2-0 του πρώτου αγώνα, έδινε πολύ σημαντικό προβάδισμα στους Ιταλούς. Έτσι οι Ολλανδοί με συνεχές πρέσινγκ και φοβερό ρυθμό εγκλώβισαν την Μίλαν στην άμυνα της και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ μετά από 9 λεπτά αγώνα. Ο Νοτιοκορεάτης Παρκ, που ήταν ο κινητήριος μοχλός της αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι, πάσαρε στον Φένεγκορ οφ Χέσελινκ ο οποίος προσπάθησε να ντριπλάρει τον Σταμ, η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Παρκ, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα "γράφοντας" το 1-0.

    Ιταλική... τύχη

    Η Αϊντχόβεν συνέχισε να πιέζει την πολύ κακή Μίλαν, και στο 28΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Φαν Μπόμελ, εκτέλεσε φάουλ, ο Φένεγκορ οφ Χέσελινκ πήδηξε ψηλότερα απ΄ όλους, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών. Όμως, βάση εικόνας, ήταν θέμα χρόνου οι Ολλανδοί να πετύχουν και δεύτερο τέρμα και το κατάφεραν στο 65ο λεπτό. Αυτή τη φορά δημιουργός ήταν ο συμπατριώτης του Παρκ, Λι που με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κοκού, ο οποίος με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, ξυπνώντας παράλληλα αναμνήσεις από τον περυσινό αποκλεισμό-σοκ στον προημιτελικό με την Λα Κορούνια, στους οπαδούς της Μίλαν. Τελικά την λύση στη Μίλαν, έδωσε ο Μάσιμο Αμπροζίνι, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σέντρα του Κακά και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Αϊντχόβεν ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει δύο τέρματα στο χρόνο που απέμενε και το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφώσει το τελικό 3-1 με εξαιρετική προσπάθεια του Φιλίπ Κοκού στο 92΄. Χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι η Μίλαν δέχθηκε σήμερα όσα γκολ είχε δεχθεί στις έντεκα προηγούμενες αναμετρήσεις της στη διοργάνωση.

    Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)

    ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Γκόμες, Λούσιους, Άλεξ, Μπουμά (70΄ Ρόμπερτ), Λι, Φαν Μπόμελ, Φόγκελ, Κοκού, Παρκ, Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, Φαρφάν

    ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Καφού, Νέστα, Σταμ, Μαλντίνι (46΄ Καλάτζε), Γκατούζο, Ζέεντορφ (69΄ Τόμασον), Πίρλο, Κακά, Αμπροζίνι, Σεβτσένκο.

    [08] Μπάσκετ

    Έπιασαν τα... ξόρκια της Ουάσιγκτον

    5/5/2005 10:04:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα ακόμη μαγικό αποτέλεσμα, όπως το 110-112 που πέτυχαν τα ξημερώματα στο Σικάγο χρειάζονται οι Ουίζαρντς για να "σφραγίσουν" το εισιτήριό τους στη β φάση των πλεϊ οφ του ΝΒΑ χρειάζονται οι παίκτες της Ουάσιγκτον που προηγούνται ήδη με 3-2 στις νίκες, στο πλαίσιο των αγώνων της Ανατολικής Περιφέρειας. Αντίθετα, στη Δυτική περιφέρεια το Σαν Αντόνιο έκανε για άλλη μια φορά με 99-89 επίδειξη δύναμης επί του Ντένβερ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με σκορ 4-1. Ηδη εκεί βρίσκονται από την Ανατολική περιφέρεια οι Μαϊάμι, Ντιτροϊτ και από τη Δυτική οι Φοίνιξ, Σιάτλ

    Μάγος "με τα όλα του" ο Αρίνας

    Μολονότι ο 23χρονος πόϊντ γκαρντ της Ουάσιγκτον, Τζίλμπερτ Αρίνας αποφοίτησε από το κολέγιο της Αριζόνας, πολλοί από τους θεατές του 5ου αγώνα των πλεϊ οφ της Ανατολικής Περιφέρειας θα υπέθεσαν, ότι ήταν συμφοιτητής με το Χάρι Πότερ στο θρυλικό κολέγιο "Χόγκουαρτς". Πέντε δευτερόλεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα ο Αρίνας με ένα μαγικό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο καλάθι των "Μπούλς" και τους "Ουίζαρντς" στο θρίαμβο 112-110 επί των αντίπαλων τους, την ίδια στιγμή που στο "United Center" επικρατούσε βουβαμάρα.

    Το Σικάγο που από την αρχή του παιχνιδιού δεν έχασε ούτε μια φορά το προβάδισμα στο σκορ, με τη λήξη της τρίτης περιόδου παρέμενε στη θέση του οδηγού με 86-73. Στην τελευταία όμως περίοδο οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν ότι έχουνε περάσει προ πολλού το στάδιο των μαθητευόμενων μάγων και με το απροσδόκητο σουτ του Αρίνας βρίσκονται πλέον με 3-2 νίκες μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλεϊ οφ. "Ήξερα ότι θα τα καταφέρω. Εκτελώ τέτοια σουτ κάθε μέρα" δήλωσε απλοϊκά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα που πέτυχε συνολικά 16 πόντους. Καθοριστικοί ήταν και οι 33 πόντοι του Χιούζ, Χιούζ, τη στιγμή που για τους γηπεδούχους ο Γκόρντον είχε 27 και ο Χαινριχ 23.

    Στον αγώνα της Δυτικής Περιφέρειας το Σαν Αντόνιο από τη στιγμή που κατάφερε να ξεπεράσει την κόπωση των συνεχόμενων αγώνων δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 99-89 του Ντένβερ για τέταρτη σερί φορά και να "σφραγίσει" έτσι με 4-1 νίκες το διαβατήριό του για την β φάση των πλεϊ οφ. "Χαίρομαι που επιτέλους τελείωσε" τόνισε ο τεχνικός των "Σπέρς" Γκρέγκ Πόποβιτς λίγο μετά την κόρνα της λήξης. Στην επόμενη φάση των πλεϊ οφ τα "Σπηρούνια"θα αντιμετωπίσουν τους "Σούπερσόνικς" του Σιάτλ. Καλύτερος από τη νικήτρια ομάδα ο Τόνι Πάρκερ με 21 πόντους ακολούθησε ο Τιμ Ντάνκαν με 18 και 11 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Καρμέλο Αντονι με 25 πόντους.

    [09] Παρατείνεται η απουσία της Καπριάτι

    5/5/2005 10:56:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Μαύρα μάτια" θα κάνουν οι φίλοι της Αμερικανίδας Τζένιφερ Καπριάτι για να δούν ξανά το πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης να αγωνίζεται στα κόρτ. Η 29χρονη πρωταθλήτρια, που τον Ιανουάριο είχε υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση στον ώμο, αλλά απέχει από τους αγώνες από τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τον ατζέντη της Γκάβιν Φόρμπς, πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν από τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά η χρυσή" Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη, που συνεχίζει την αποθεραπεία της στο σπίτη της στη Φλόριντα, έχει δηλωθεί κανονικά για να συμμετάσχει στο Grand Slam τουρνουά του Γουίμπλεντον, που θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.

    [10] Βρήκε... τείχος στο Βερολίνο

    5/5/2005 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το νικηφόρο άνοιγμα της αυλαίας του τουρνουά 1,3 εκ. δολαρίων του Βερολίνου με 6-7, 6-3, 7-6 επί της Τσέχας Κατερίνα Μπόμοβα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τέννις, Λένα Δανιηλίδου δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Στο πλαίσιο των αγώνων του β γύρου η διεθνής μας τενίστρια αντιμετώπισε τη Ρωσίδα, Ελένα Μποβίνα (Νο13 στον κόσμο) και με ήττα 2-1 σετ 7-5, 5-7, 6-1 αποκλείστηκε από τη συνέχεια του γερμανικού τουρνουά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 May 2005 - 8:51:31 UTC