Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βλέπουν Μπλερ και αποχή
  • [02] Πέφτουν οι τιμές στα κυλικεία
  • [03] Κρίσιμες ώρες για την Ολυμπιακή
  • [04] Ανησυχούν για τα πυρηνικά της Πιονγιάνγκ
  • [05] Ιστορική πρόκριση για την ΤΣΣΚΑ
  • [06] Αδιέξοδο για την Λίβερπουλ
  • [07] Θετικός στην μείωση ο Κωνσταντινίδης
  • [08] Με τις ευχές του Τολμπά
  • [09] Νοκ-άουτ ο Γλυνιαδάκης
  • [10] Επικίνδυνη ουσία σε τρόφιμα στη Βρετανία
  • [11] Μετ' εμποδίων οι πτήσεις το Σάββατο
  • [12] Σχέδια για το μέλλον στον Εργοτέλη
  • [13] Άρχισε τις πληρωμές ο Χούλης
  • [14] Και η Ρεάλ για Τζέραρντ

    [01] Κόσμος

    Τα μεσάνυχτα τα πρώτα exit polls

    Βλέπουν Μπλερ και αποχή

    5/5/2005 9:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/5/2005 11:34:41 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Κλείνουν σε λίγη ώρα, οι κάλπες στη Βρετανία και σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο Τόνι Μπλερ θα πετύχει ακόμα μία νίκη, εξασφαλίζοντας την τρίτη θητεία του στη Ντάουνινγκ Στριτ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται τα πρώτα exit polls που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται γύρω στα μεσάνυχτα. Το αποτέλεσμα, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το πρωί. Κύριος αντίπαλος του Τόνι Μπλερ, φαίνεται πως θα είναι η αποχή. Η προσέλευση στις εκλογές του 1997 άγγιξε το 71% και μειώθηκε αισθητά το 2001 στο 59%. Σε αυτές τις εκλογές το ποσοστό αναμένεται να είναι ακόμα χαμηλότερο. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί του Τόνι Μπλερ, εμφανίζουν προβάδισμα τριών μονάδων ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες οι Βρετανοί

    [02] Οικονομία

    Μειωμένες τιμές σε τοστ και καφέδες

    Πέφτουν οι τιμές στα κυλικεία

    5/5/2005 7:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/5/2005 8:19:37 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανώτατες τιμές σε βασικά είδη που διατίθενται σε καντίνες, κυλικεία, αεροδρόμια, πολλές φορές μάλιστα αισθητά μειωμένες σε σχέση με αυτές που ίσχυαν μέχρι σήμερα, καθιερώνει με διάταξη του το υπουργείο Ανάπτυξης. Ανώτατη τιμή για το εμφιαλωμένο νερό, ορίζεται τα 0,50 σεντ, για το τοστ με ζαμπόν -τυρί, το 1,5 Ευρώ (από 2 μέχρι 3,60 Ευρώ που μπορούσε να πουληθεί μέχρι σήμερα) ενώ με εξαίρεση τον ελληνικό καφέ, η ανώτατη τιμή του οποίου παραμένει στο 1,5 Ευρώ, όλοι οι υπόλοιπες καφέδες πέφτουν από μισό μέχρι και ένα Ευρώ. Η διάταξη καθιστά υποχρεωτική τη διάθεση των βασικών ειδών, προκειμένου να πιάνονται στη δαγκάνα, όσοι επίτηδες δεν προωθούν προς πώληση τα προϊόντα με ελάχιστο κέρδος για να βγάζουν περισσότερα με εκείνα που εξαιρούνται της ρύθμισης. Για όσους επιχειρήσουν την ίδια πρακτική, προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα.

    Τιμές για βασικά είδη

    Οι νέες ανώτατες τιμές που καθιερώνει το υπ. Ανάπτυξης σε καντίνες, κυλικεία αεροδρομίων, πλοίων, τρένων και αρχαιολογικών χώρων είναι οι παρακάτω, φυσικά για τους μη σερβιριζόμενους πελάτες.

    Νερό 0,50 (ίδια τιμή)

    Τοστ με ζαμπόν και τυρί 1,50 Ευρώ από 2 - 3,60 Ευρώ

    Σάντουιτς με ζαμπόν & τυρί 1,50 Ευρώ από 2 - 3,60 Ευρώ

    Καφές ελληνικός 1,5 Ευρώ (ίδια τιμή)

    Καφές γαλλικός 1,5 Ευρώ από 2 Ευρώ

    Καφές εσπρέσο 1,5 Ευρώ από 2,5 Ευρώ

    Καφές φραπέ 1,5 Ευρώ από 2 Ευρώ

    Τσάι 1,5 Ευρώ (ίδια τιμή)

    Αναψυκτικά Μέχρι την ενδεικτική τιμή

    Ελεύθερα τα υπόλοιπα προϊόντα

    Πέραν της υποχρεωτικής διάθεσης των βασικών ειδών, στους παραπάνω χώρους θα πρέπει να τοποθετείται πινακίδα, στην οποία να αναγράφεται ευκρινώς και με κεφαλαία γράμματα η παρακάτω ένδειξη (στα ελληνικά και τα αγγλικά).

    "ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ".

    Το υπουργείο Ανάπτυξης, αφήνει ελεύθερες τις τιμές των υπόλοιπων προϊόντων, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι οι δαπάνες για αυτές τις επιχειρήσεις διαμορφώνονται επίσης ελεύθερα (ενοίκια, ενέργεια, εργατικά, πρώτες ύλες).

    [03] Κοινωνία

    Ενδέχεται ακόμη και να κλείσει αν δεν πωληθεί

    Κρίσιμες ώρες για την Ολυμπιακή

    5/5/2005 7:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών και την πορεία ιδιωτικοποίησης τους συζήτησαν το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών με τα σωματεία των εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και επαναδιατύπωσαν την πρόταση τους για ανασυγκρότηση της εταιρείας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Από την πλευρά του ο Υπουργός, Μιχάλης Λιάπης φαίνεται πως αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι " αν επιμένουν οι συνδικαλιστές, να μπούμε σε ένα αεροπλάνο, να πάμε στις Βρυξέλλες, για να μας πει ο κ. Μπαρό- ο αρμόδιος επίτροπος- ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται". Στο μεταξύ πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών αναφέρουν, ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ενδέχεται να οδηγηθούν σε εκκαθάριση αν κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, για την ιδιωτικοποίησή τους.

    Στο τέλος του μήνα οι εξελίξεις

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Νεράτζης δήλωσε, ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας βρίσκεται ακόμη στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών και, όπως τόνισε σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να γίνουν δηλώσεις ούτε ανακοινώσεις.

    Ο ίδιος σημείωσε, ότι το Υπουργείο θα κρατά ενήμερους τους εργαζόμενους για τη διαδικασία του διαγωνισμού, για τον οποίο, όπως άφησε να εννοηθεί, αναμένονται αποτελέσματα μέχρι το τέλος του μήνα.

    Στο μεταξύ, από τις δηλώσεις του κ. Νεράτζη διεφάνη, ότι αναμένονται δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδος από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την Ολυμπιακή.

    Η πρώτη απόφαση αναμένεται την άλλη Πέμπτη 12 Μαΐου και αφορά τις εισφορές για τους εργαζόμενους, οι οποίες θεωρήθηκαν από την Κομισιόν κρατικές ενισχύσεις. Η δεύτερη αναμένεται να εκδοθεί τον άλλο μήνα και αφορά την προσφυγή που έχει κάνει η Κομισιόν κατά της Ελλάδος για την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων στην Ολυμπιακή.

    [04] Κόσμος

    Πιέσεις στη Β. Κορέα από ΗΠΑ και Κίνα

    Ανησυχούν για τα πυρηνικά της Πιονγιάνγκ

    5/5/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Αποφασισμένες να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να πείσουν τη Βόρεια Κορέα να διακόψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, εμφανίζονται ΗΠΑ και Κίνα. Το θέμα συζήτησαν τηλεφωνικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Κινέζος ομόλογός του Χου Τζιντάο και συμφώνησαν ότι οι εξαμερείς διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε η κορεατική χερσόνησος να είναι μία περιοχή ελεύθερη από πυρηνικά. Μέχρι στιγμής, Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Ρωσία και Βόρειος Κορέα έχουν πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις για το θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγάνγκ. Στην τέταρτη συνάντηση, η Βόρειος Κορέα αρνήθηκε να λάβει μέρος, ζητώντας από την Ουάσινγκτον να σταματήσει την επιθετική πολιτική εναντίον της. Από την πλευρά τους πάντως οι ΗΠΑ βλέπουν στην Κίνα έναν ισχυρό σύμμαχο, ο οποίος μπορεί να πιέσει τη Βόρειο Κορέα ώστε να καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ιστορική πρόκριση για την ΤΣΣΚΑ

    5/5/2005 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Για πρώτη φορά μια ρωσική ομάδα θα συμμετάσχει στον τελικό του κυπέλλου UEFA. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε 3-0 την Πάρμα στη ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωσης και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση. Ετσι, στις 19 Μαϊου στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο μία εκ των Αλκμααρ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μεγάλος πρωταγωνιστής του θριάμβου της ΤΣΣΚΑ αναδείχθηκε ένας Βραζιλιάνος, ο Ντανιέλ Καρβάλιο, που σημείωσε δύο γκολ στο 9ο και το 53ο λεπτό της συνάντησης, ενώ ο Βασίλι Μπερεζούτσκι (μετά από μπαλιά του Καρβάλιο) «έγραψε» με κεφαλιά το 3-0 στο 59΄. Η Πάρμα, που είναι φυσικό να έχει το μυαλό της περισσότερο στην παραμονή στη Serie A του ιταλικού πρωταθλήματος, παρατάχθηκε όπως και στον πρώτο αγώνα με πολλούς αναπληρωματικούς και νεαρούς παίκτες. Στα μελανά σημεία του αγώνα, που έγινε στο στάδιο «Λοκομοτίβ» της Μόσχας παρουσία 30.000 θεατών, ο τραυματισμός από φωτοβολίδα του βετεράνου τερματοφύλακα, Λούκα Μπούτσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 20΄ από τον Σεμπαστιάν Φρεϊ, βασικό γκολκίπερ των "παρμέντσι".

    Έτσι, η ομάδα της Μόσχας θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο για τη Ρωσία, που μέχρι τώρα είχε εκπροσωπηθεί μόνο μία φορά σε τελικό, με την Ντιναμό Μόσχας να χάνει το κύπελλο κυπελλούχων από τη Ρέιντζερς το 1972. Η Ντιναμό Κιέβου κι η Ντιναμό Τιφλίδας που είχαν κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο, μπορεί να μετείχαν τότε στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης, όμως οι θρίαμβοί τους καταγράφονται στα ιστορικά αρχεία της Ουκρανίας και της Γεωργίας αντίστοιχα. Επίσης, η ΤΣΣΚΑ γίνεται η πρώτη ομάδα της ανατολικής Ευρώπης που θα συμμετάσχει σε τελικό του κυπέλλου UEFA τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς τελευταία παρουσία ήταν αυτή της ουγγρικής Βιντεότον το 1985, όταν το κύπελλο κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης.

    Διαιτητής: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)

    Κίτρινες: Αλντόνιν, Λοβ, Καμαρά, Μπόβο, Μπόνερα

    Κόκκινες: Μπονέρα (90΄+, 2η κίτρινη)

    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Οντια, Ράχιμιτς, Καρβάλιο (75΄ Σεμπέρας), Αλντόνιν, Ζίρκοφ, Ολιτς (58΄ Κράσιτς), Λοβ (88΄ Σαλούγκιν)

    ΠΑΡΜΑ: Μπούτσι (20΄ Φρεϊ), Καναβάρο, Μπονέρα, Μπόβο, Καμαρά, Γκρέλα (59΄ Σιμπλίτσιο), Σάβι, Μπρεσιάνο, Ντεσένα, Φουρλάν (49΄ Τζιλαρντίνο), Ρουόπολο

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αδιέξοδο για την Λίβερπουλ

    5/5/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ομοσπονδία της Αγγλίας απέρριψε σήμερα την αίτηση της Λίβερπουλ για να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, εάν κατακτήσει το φετινό και διευκρίνισε πως τα εισιτήρια για την διοργάνωση του 2006 θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό με βάση την παρούσα κατάσταση στην "Πρέμιερσιπ" αφήνει την Λίβερπουλ εκτός, αφού είναι Πέμπτη και κυρίως την οδηγεί στο να μην επικεντρώσει όλη της την προσοχή στον τελικό της 25ης Μαΐου, αλλά να ρίξει μεγάλο βάρος και στο κυνήγι της τέταρτης θέση ς από την Έβερτον. Πάντως η ομοσπονδία άφησε ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, τονίζοντας πως θα ζητήσει η Αγγλία να στείλει πέντε ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, εάν η Λίβερπουλ κατακτήσει το τρόπαιο.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικός στην μείωση ο Κωνσταντινίδης

    5/5/2005 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά τον Γιάννη Γκούμα χθες, σήμερα ήταν η σειρά του Παντελή Κωνσταντινίδη να επισκεφτεί τον Σπύρο Λιβαθηνό και να συζητήσουν τα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Το κλίμα ήταν θετικό και αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα του ότι ο ίδιος ο παίκτης ήταν θετικός στην μείωση των αποδοχών του για να συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα. Η αμοιβή του Κωνσταντινίδη φτάνει τις 800.000 ευρώ και στην αρχική συμφωνία των δύο πλευρών, προβλεπόταν η μονομερής ανανέωση, όμως ο Παναθηναϊκός αν ακολουθήσει αυτή την οδό θα πρέπει να καταβάλει στον παίκτη τα ίδια χρήματα. Έτσι τώρα στον κύκλο των επαφών για τις ανανεώσεις περιλαμβάνεται και ο Κωνσταντινίδης, τον οποίο ο Μαλεζάνι έχει εισηγηθεί να κρατήσει στην ομάδα.

    Ακολουθούν οι κρίσιμες επαφές

    Μετά τον Κωνσταντινίδη, ο Λιβαθηνός θα έχει πολύ πιο κρίσιμες επαφές, με τον Αγγελο Μπασινά, το Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Μάρκους Μινχ. Ειδικά η περίπτωση του Μπασινά παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο, όμως το μέλλον πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα έτσι ώστε και ο Παναθηναϊκός να έχει κάποιο (μικρό) κέρδος από τη μεταγραφή του και ο 29χρονος πρωταθλητής Ευρώπης να μπορέσει να «κυνηγήσει» μια καλή μεταγραφή στο εξωτερικό. Πάντως, τόσο οι επαφές με τον Μπασινά όσο και με τους Κωνσταντίνου, Μινχ αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ (15 Μαϊου) που πιθανότατα θα κρίνει τον τίτλο. Στο μεταξύ σε χαλαρούς ρυθμούς κύλησε η σημερινή προπόνηση, με τους Σαπάνη, Σανμαρτεάν να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και να αποτελούν τις δύο γνωστές απουσίες των «πρασίνων», ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Δύο θέσεις στην ενδεκάδα παραμένουν εκκρεμείς, με τους Βύντρα, Χαραλαμπίδη να είναι υποψήφιοι για τη δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Φάνης Γκέκας εκπροσωπεί μία περισσότερο επιθετική νοοτροπία, τη στιγμή που η χρησιμοποίηση του Νόρντιν Βόουτερ δυναμώνει τον Παναθηναϊκό στο κέντρο.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με τις ευχές του Τολμπά

    5/5/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης έβγαλαν σήμερα οι Εγκωμίτης, Λουκάς, Γιασεμή και Χασιώτης και έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα έτοιμος θα είναι και ο Δημήτρης Ζωγραφάκης που είχε χάσει πολύτιμο έδαφος τις προηγούμενες ημέρες και δεν θα μπορέσει να είναι βασικός. Πάντως σήμερα το θέμα της ημέρας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, όπου έγινε η προπόνηση του ΠΑΟΚ ήταν η επίσκεψη του Μαγκντί Τολμπά. Ο Αιγύπτιος πρώην άσος του "Δικεφάλου" επισκέφθηκε τους πρώην συμπαίκτες του Καραγεωργίου και Μπάμπη Μιχαηλίδη, που πλέον έχουν νέα πόστα στην ομάδα και ευχήθηκε καλκή επιτυχία στον Κυριακάτικο αγώνα τον οποίο μάλιστα θα παρακολουθήσει.

    [09] Μπάσκετ

    Νοκ-άουτ ο Γλυνιαδάκης

    5/5/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα μείνει ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης υπέστη κάταγμα μετακαρπίου στο αριστερό χέρι και του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας. O Κρητικός σέντερ-φορ, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις αύριο, αλλά το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης εκτιμά ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος έληξε άδοξα για αυτόν και σε μια στιγμή που η ομάδα προετοιμάζεται για τα πλει-οφ του πρωταθλήματος. Το Σάββατο η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο Γαλάτσι, σε φιλικό αγώνα, προκειμένου οι δύο προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

    [10] Υγεία

    Αποσύρθηκαν από τα σούπερ μάρκετ

    Επικίνδυνη ουσία σε τρόφιμα στη Βρετανία

    5/5/2005 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τριανταπέντε τρόφιμα αποσύρονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, καθώς όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία επόπτευσης για την ασφάλεια των τροφίμων, περιέχουν την επικίνδυνη χρωστική ουσία "Para Red" και που ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου. "Το επίπεδο περιεκτικότητας της χρωστικής αυτής ουσίας στα τρόφιμα που ελέγχθηκαν, είναι πολύ μικρό, αλλά για προληπτικούς λόγους πρέπει να υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στο κοινό και να μην καταναλωθούν οι τροφές αυτές, που πρέπει να αποσυρθούν από τα ράφια επειγόντως", αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής "Υπηρεσίας Διατροφικών Προδιαγραφών". Στον κατάλογο των επικίνδυνων τροφίμων περιλαμβάνονται τα έτοιμα γεύματα που πωλούνται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ "Asda", "Tesco" και "Waitrose". Τον Φεβρουάριο η ίδια υπηρεσία δημοσιοποίησε έναν κατάλογο 350 τροφίμων που περιέχουν την επίσης παράνομη ουσία που σχετίζεται με εμφάνιση καρκίνου, Sudan 1, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση από τα ράφια όλων αυτών των τροφών.

    [11] Κοινωνία

    Τετράωρη στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Μετ' εμποδίων οι πτήσεις το Σάββατο

    5/5/2005 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ματαιώσεις πτήσεων και αλλαγές στα δρομολόγια θα γίνουν το Σάββατο, 7 Μαΐου, εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ημέρα αυτή, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Λόγω της κινητοποίησης οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα των πτήσεων και να ενημερώσουν έγκαιρα τους επιβάτες για τις αλλαγές που θα γίνουν. Από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται 13 δρομολόγια εσωτερικού, ενώ αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε συνολικά 36 πτήσεις.

    Οι πτήσεις που ματαιώνονται είναι οι εξής: Από Αθήνα για Ηράκλειο, Θεσ/νικη, Χίομ Σάμος, Ρόδο, Κύθηρα, Ιωάννινα, Πάρο, Μήλο από Ρόδο για Κω-Λέρο- Αστυπάλαια από Θεσσαλονίκη για Χανιά από Ρόδο για Σάμο -Μυτιλήνη- Λήμνο - Θεσ/νικη και από Σητεία- Πρέβεζα- Σητεία. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας 210-9666666 και στα κατά τόπους αεροδρόμια .

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σχέδια για το μέλλον στον Εργοτέλη

    5/5/2005 8:56:00 μμ

    Μπορεί ο Εργοτέλης να υποβιβάζεται στη Β' εθνική κατηγορία, ωστόσο διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, μόνο ως τυπική διαδικασία δεν σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία παιχνίδια. Πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την περίοδο, με βασικό στόχο να σχηματιστεί μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, τόσο για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Εργοτέλης, όσο και για τις αδυναμίες του κι έτσι το καλοκαίρι ο προπονητής Μανώλης Πατεμτζής να είναι σε θέση, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Εγκε Γκέραρντ, να καταστρώσουν τα πλάνα για το μέλλον, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας.

    Αρχίζει κατασκοπία ο Γκέραρντ

    Γι΄αυτό το λόγο ο Γκέραρντ έχει ξεκινήσει ήδη την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών, ώστε να εξετάσει πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

    Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Ολλανδός τεχνικός βρέθηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο και παρακολούθησε τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ της ομάδας των Ερασιτεχνών του Εργοτέλη και της ομάδας του Αγίου Νικολάου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες "αποστολές" σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

    Με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ο Εγκε Γκέραρντ θα παίξει σημαντικό ρόλο στο "χτίσιμο" του νέου Εργοτέλη. Μάλιστα, έχει προγραμματίσει εντός του Μαΐου ταξίδι στην Αφρική, όπου και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά αρκετούς ποδοσφαιριστές και να σχηματίσει πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ικανότητες τους.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρχισε τις πληρωμές ο Χούλης

    5/5/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ποσό 80.000 ευρώ σε διάφορους προμηθευτές μοιράστηκε σήμερα από τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Χούλη, που έχει δρομολογήσει την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ομάδας. Αύριο, έχει προγραμματιστεί να δοθούν χρήματα στους κ. Σαρηκεχαγιά και Αδαμίδη για ταμειακές διευκολύνσεις που έκαναν οι τελευταίοι προς την διοίκηση της ΠΑΕ, ύψους 50.000 ευρώ ο πρώτος και 30.000 ο δεύτερος. Από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Χούλης θα τακτοποιήσει, όπως υποσχέθηκε, και τις εκκρεμότητες με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τις αντίστοιχες του υπαλληλικού προσωπικού. Πρώτα θα γίνει η μισθοδοσία που είναι ένα ποσό γύρω στις 160.000 ευρώ και στη συνέχεια οι απλήρωτες δόσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σάββας Κωφίδης δεν θα έχει στην διάθεση του για τον αγώνα της Κυριακής με την Καλλιθέα τους Ιωάννου, Περπερίδη και Μουράτι.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και η Ρεάλ για Τζέραρντ

    5/5/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Τζέραρντ μπορεί να δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η μοναδική του επιθυμία είναι να παραμείνει στο λιμάνι του Λίβερπουλ, όμως όσο εκείνος επιμένει τόσο περισσότερες ομάδες ξεπηδούν να ενδιαφέρονται για την υπογραφή του. Μετά την Τσέλσι που φημολογείται εδώ και καιρό πως θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον αρχηγό της Λίβερπουλ, σήμερα με δημοσιεύμά της η ισπανική εφημερίδα "As" βάζει σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι και την Ρεάλ Μαδρίτης. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η "Βασίλισσά" είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς στην ομάδα του Άνφιλντ και για να πάρει τον Τζέραρντ στο Μπερναμπέου είναι έτοιμη να δαπανήσει και περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 May 2005 - 20:51:37 UTC