Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βοστόνη ο Καραμανλής
  • [02] Η "ώρα" των Πανελλαδικών εξετάσεων
  • [03] Στην Κεφαλονιά ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Αναστέλλεται ο Βασικός Μέτοχος
  • [05] Αγωνία για 36 λαθρομετανάστες
  • [06] Τραγωδία στις Άνδεις
  • [07] Περιπέτεια στον αέρα
  • [08] Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Ιαπωνία
  • [09] Αντιδράσεις για φωτογραφίες του Σαντάμ
  • [10] Διαψεύδεται η συνάντηση Σαρόν-Αμπάς
  • [11] Φινάλε στην Γερμανία
  • [12] Παραιτήθηκε ο καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος

    [01] Πολιτική

    Θερμή υποδοχή από τους ομογενείς

    Στη Βοστόνη ο Καραμανλής

    21/5/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στη Βοστόνη και στο τμήμα κλασσικών αρχαιοτήτων του Μουσείου Καλών Τεχνών βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Αύριο θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Τάφτς, απ όπου αποφοίτησε και ο ίδιος, ενώ θα αναγορευτεί επίσης επίτιμος διδάκτορας της Νομικής. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βοστόνης, όπου έγινε θερμά δεκτός από τον κυβερνήτη της πολιτείας της Μασαχουσέτης, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και δεκάδες ομογενείς, μίλησε με θερμά λόγια για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα. Όπως είπε η κοινή πολιτιστική κληρονομιά, οδηγεί στη θέλησή για συνεργασία στην προαγωγή των κοινών στόχων στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστημονική προόδου και της τεχνολογικής καινοτομίας. Χθες ο πρωθυπουργός, μετά τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, στο Λευκό Οίκο, έστειλε διπλό μήνυμα σε Σκόπια και Άγκυρα, αναφερόμενος στην έως τώρα στάση τους. Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εξαιρετικό κλίμα, ενώ ο Πρόεδρος Μπους μίλησε για απαρχή στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος -ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

    Συνέντευξη στο CNN

    Στο μεταξύ, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον στη Βοστόνη παραχώρησε συνέντευξη στον παρουσιαστή του CNN Γουλφ Μπλίτζερ. Στην εισαγωγή του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως σημαντικό σύμμαχο-κλειδί των ΗΠΑ από τα Βαλκάνια μέχρι το Αφγανιστάν και αναφέρθηκε στην συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Η συζήτηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από το φαινόμενο του αντιαμερικανισμού έως τις εξελίξεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, και την συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη και στο CNN International.

    Αντίδραση ΚΚΕ-ΣΥΝ

    Με αφορμή τη συνάντηση Καραμανλή-Μπους, το ΚΚΕ τονίζει, ότι "η στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, σημαίνει ότι η χώρα μας αποτελεί παράγοντα υλοποίησης των αντιλαϊκών σχεδιασμών στην περιοχή".

    Από την πλευρά του , το μέλος της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, χαρακτήρισε ανησυχητικά τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσιγκτον.

    "Επιβεβαιώνεται η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να κινηθεί σε πιο φιλοατλαντικές θέσεις στην εξωτερική πολιτική, γεγονός που την απομακρύνει από τη διεκδίκηση μιας ευρωπαϊκής φιλειρηνικής πολιτικής. Ανησυχούμε διότι αυτό συνεπάγεται την ανάληψη νέων ρόλων της χώρας μας στο πλαίσιο των αμερικανικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τριγάζης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στρατηγική συνεργασία

    [02] Κοινωνία

    Πρεμιέρα με το μάθημα της ιστορίας

    Η "ώρα" των Πανελλαδικών εξετάσεων

    21/5/2005 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2005 1:24:11 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ο Α Παγκόσμιος πόλεμος, τα δάνεια της ανεξαρτησίας και η εξωτερική πολιτική του Ε.Βενιζέλου, ήταν μερικά από τα θέματα του μαθήματος ιστορίας Γενικής παιδείας, στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές των ημερησίων ενιαίων Λυκείων, στην πρεμιέρα των Πανελληνίων εξετάσεων. Περίπου 123.000 υποψήφιοι διεκδικούν 81.267 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη 24 Μαΐου και οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Το 8ο και 32ο Λύκειο Αθηνών επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους. Μαθητές και γονείς μπορούν για έκτη συνεχή χρονιά να ενημερωθούν για τα θέματα των εξετάσεων και τις απαντήσεις από το ειδικό site της ERTonline.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκινά η "μάχη" των Πανελληνίων

    [03] Πολιτική

    Για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων

    Στην Κεφαλονιά ο Γ. Παπανδρέου

    21/5/2005 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι οι αγώνες των αγωνιστών της εποχής εκείνης είναι και σήμερα επίκαιροι για μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, που παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Μάλιστα τόνισε, πως υπάρχει μια σύμπτωση, καθώς σήμερα, που γιορτάζουμε τους αγώνες για την ένωση των Επτανήσων, ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις. "Μπορεί να είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση, αλλά είναι ουσιαστικής σημασίας και συμβολισμού, ότι οι Ριζοσπάστες πάλεψαν γι αυτή την ελευθερία, και σήμερα η νεολαία παλεύει για την παιδεία της. Είναι το μέτωπο, στο οποίο, πράγματι, έχουμε να δώσουμε τις μεγαλύτερες μάχες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να είναι μια χώρα χωρίς προστάτες

    Ο κ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στη Νομαρχία Κεφαλονιάς, τόνισε, πως σήμερα οι αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς του παρελθόντος, τονίζοντας, πως σήμερα "είναι τελικά, ο αγώνας του ανταγωνισμού, είναι ο αγώνας για τη διατήρηση της παράδοσης και της συμμετοχής, της ισότιμης συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο χωριό".

    "Αυτός ο αγώνας, αυτή η λευτεριά, καταχτιέται όταν επενδύουμε στον άνθρωπο, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Είναι η νέα προτεραιότητα για να μπορούμε να κρατήσουμε τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας ψηλά, και να μπορούμε να έχουμε το αίσθημα, ότι η Ελλάδα ορίζει η ίδια και ο λαός μας την τύχη της" επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε, πως "η Ελλάδα θέλει και μπορεί να είναι μια χώρα χωρίς προστάτες, χωρίς επιτηρήσεις, ελεύθερη και δημοκρατική".

    [04] Πολιτική

    Για να διευκολυνθεί ο διάλογος με την ΕΕ

    Αναστέλλεται ο Βασικός Μέτοχος

    21/5/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την τροπολογία με την οποία αναστέλλεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2005 η ισχύς του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο, με στόχο την διευκόλυνση του διαλόγου για την εύρεση κοινού τόπου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο νόμος 3320, περί Βασικού Μετόχου αρχικά προβλεπόταν να εφαρμοστεί από τις 14 Ιουνίου. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι από την αναστολή του νόμου εξαιρούνται οι διατάξεις, που αφορούν την αναδιοργάνωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και την παράταση ισχύος των αδειών λειτουργίας των ραδιοσταθμών της Αττικής, δεδομένου ότι οι σχετικές ρυθμίσεις δεν αφορούν τον διάλογο με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ.

    [05] Κοινωνία

    Σε επιφυλακή οι Λιμενικές αρχές

    Αγωνία για 36 λαθρομετανάστες

    21/5/2005 10:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2005 1:04:06 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ρυμουλκείται από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, η ακυβέρνητη βάρκα που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου, ανοικτά της Λέσβου. Το σκάφος με περίπου 36 λαθρομετανάστες, άγνωστης εθνικότητας, πιθανόν είχε αποπλεύσει από τις τουρκικές ακτές. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα super puma, σκάφη του Λιμενικού, καθώς και παραπλέοντα πλοία.

    Εισροή υδάτων

    Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άνδρα ότι νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης και πιθανότατα στα τουρκικά χωρικά ύδατα βυθίζεται βάρκα με λαθρομετανάστες.

    Ο άγνωστος έδωσε στους αξιωματικούς του θαλάμου επιχειρήσεων αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκε σε επιβαίνοντα στη βάρκα. Ακολούθησε επιβεβαίωση του κινητού, ο κάτοχος του οποίου δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους 35 λαθρομετανάστες από τα παράλια της Σμύρνης, αλλά όταν έφτασαν στο στενό νοτιοανατολικά της Λέσβου η βάρκα παρουσίασε εισροή υδάτων.

    [06] Κόσμος

    27 αγνοούνται

    Τραγωδία στις Άνδεις

    21/5/2005 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τριήμερο πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Χιλής Ρικάρδο Λάγος, έπειτα από τη στρατιωτική τραγωδία στις Άνδεις. Για 3η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες στα παγωμένα βουνά. Σύμφωνα με επίσημες πηγές σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς 14 στρατιωτών, ενώ 27 αγνοούνται. Στον αριθμό των επιβεβαιωμένων θυμάτων συμπεριλαμβάνονται και οι πέντε σοροί που είχαν βρεθεί νωρίτερα. "Υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εξευρεθούν ζωντανοί", δήλωσε ο στρατηγός Χουάν Εμίλιο Τσέυρε, διοικητής του γενικού επιτελείου του στρατού της Χιλής. Συγγενείς των αγνοουμένων και των νεκρών κατηγορούν τη διοίκηση ότι έστειλε τους νεοσύλλεκτους στην στρατιωτική άσκηση, γνωρίζοντας ότι ερχόταν κύμα κακοκαιρίας. Ήδη έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας από εισαγγελέα.

    "Τσουνάμι χιονιού"

    Ο διοικητής του γενικού επιτελείου του στρατού της Χιλής χαρακτήρισε τις συνθήκες υπό τις οποίες παγιδεύθηκαν οι στρατιώτες ως "ένα τσουνάμι χιονιού".

    Οι συνθήκες έντονης χιονόπτωσης και ανεμοθύελλας περιγράφονται και ως "λευκός άνεμος". Οι υπόλοιποι από τους 433 στρατιώτες που μετείχαν στην άσκηση διεσώθησαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής του επιτελείου, αν και ορισμένοι υπέστησαν κρυοπαγήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγνοούνται 65 στρατιώτες στις Άνδεις

    [07] Κόσμος

    Με 172 επιβάτες

    Περιπέτεια στον αέρα

    21/5/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος των ιαπωνικών αερογραμμών με 172 επιβαίνοντες, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ένα κινητήρα του. Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου Ιτάμι της Οζάκα η προσγείωση έγινε χωρίς προβλήματα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το αεροσκάφος τύπου McDonnel Douglas MD-90 είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο Ιτάμι με προορισμό το Ναγκασάκι. "Δέκα λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος αντελήφθη πρόβλημα στον δεξιό κινητήρα τον οποίο και έθεσε εκτός λειτουργίας. Το αεροσκάφος έκανε στροφή και πετώντας με έναν κινητήρα σε λειτουργία μισή ώρα αργότερα επέστρεψε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Οζάκα", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

    [08] Κόσμος

    Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Ιαπωνία

    21/5/2005 8:56:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βόρεια Ιαπωνία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Επίσης, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:01 τοπική ώρα (01:01, ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της επαρχίας Μιγιάγκι, περίπου 350 χλμ. βορείως του Τόκιο, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία. Το επίκεντρο της σεισμικής αυτής δόνησης εντοπίσθηκε 20 χλμ. υποθαλασσίως. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην συμβολή τεκτονικών πλακών και είναι συχνό φαινόμενο οι ισχυροί σεισμοί.

    [09] Ιράκ

    Αντιδράσεις για φωτογραφίες του Σαντάμ

    20/5/2005 11:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση από τη βρετανική εφημερίδα "Sun" και την αμερικανική "New York Post" φωτογραφιών του Σαντάμ Χουσεΐν, όπου ο κρατούμενος πρώην ηγέτης του Ιράκ εικονίζεται με τα εσώρουχα του να πλένει τις κάλτσες του, να κάνει τον περίπατό του στην αυλή της φυλακής και να κοιμάται στο κελί του. Η δημοσίευση τους ουσιαστικά παραβιάζει τα δικαιώματα του κρατούμενου Σαντάμ Χουσεΐν καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση διευκρινίζοντας ότι οι φωτογραφίες μπορεί να είχαν τραβηχτεί πριν από έναν και πλέον χρόνο, ενώ από την Ιορδανία ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων που εκπροσωπούν τον Χουσεΐν δήλωσαν ότι ο πελάτης τους ετοιμάζεται να απαντήσει με μηνύσεις.

    Φόβοι για ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Η "Sun" που απέδωσε τις φωτογραφίες του Σαντάμ σε "πηγές του αμερικανικού στρατού " με σκοπό "να καταφέρουν πλήγμα στην ιρακινή αντίσταση", δεν φάνηκε να πτοείται από στις απειλές για μηνύσεις και διεμήνυσε ότι το Σάββατο θα επανέλθει με νέες φωτογραφίες.

    Ο διευθυντής της εφημερίδας υπεραμύνθηκε της δημοσιοποίησης τους: "Ο κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει ότι αυτό ο άνθρωπος υπήρξε υπεύθυνος για τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων και ότι αυτό που συνέβη στον ίδιο είναι ότι κάποιος τον φωτογράφισε. Πρόκειται για έναν σύγχρονο Αδόλφο Χίτλερ" είπε το BBC Radio 4.

    Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρόκειται "για τις πρώτες φωτογραφίες" του Σαντάμ, οι οποίες τραβήχτηκαν στη "μυστική τοποθεσία στο Ιράκ όπου κρατείται ο Σαντάμ από τις ειδικές δυνάμεις και την στρατιωτική αστυνομία. Επίσης γράφει ότι γνωρίζει ακριβώς που αλλά "δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης".

    Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους συμφωνεί με τη διενέργεια "εξονυχιστικής έρευνας" για την αποκάλυψη των υπευθύνων, ενώ υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Δανίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. δήλωσε πως δεν ανησυχεί για τυχόν αναζωπύρωση της βίας στο Ιράκ.

    Την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη του εξέφρασε ο διευθυντής της αραβικής καθημερινής εφημερίδας Αλ-Κοντς αλ-Αραμπι, που εδρεύει στο Λονδίνο. "Απατώνται όσοι πιστεύουν ότι αυτές οι φωτογραφίες θα θέσουν τέλος στην εξέγερση", δήλωσε ο Αμπντέλ Μπάρι Ατουάν. "Αντιθέτως θα τροφοδοτήσουν την αντίσταση και θα προκαλέσουν περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις".

    [10] Μ. Ανατολή

    "Ουδεμία συνάντηση έχει οριστεί "

    Διαψεύδεται η συνάντηση Σαρόν-Αμπάς

    21/5/2005 12:23:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Διαψεύδει το Ισραήλ ότι ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, πρόκειται να συναντηθεί στις 7 Ιουνίου με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο Ντέιβιντ Μπέικερ, εκπρόσωπος του Σαρόν δήλωσε ότι "το πρωθυπουργικό γραφείο ενδιαφέρεται να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, αλλά ουδεμία συνάντηση έχει οριστεί σε αυτή την ημερομηνία ή κάποια άλλη". Νωρίτερα, ο Μαχμούντ Αμπάς είχε ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν στις 7 Ιουνίου. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, είπε ότι "ζητάμε από το Ισραήλ να εφαρμόσει τις συμφωνίες της 8ης Φεβρουαρίου στο Σαρμ ελ Σέιχ και το αίτημα αυτό θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησής μου με τον Σαρόν στις 7 Ιουνίου".

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φινάλε στην Γερμανία

    21/5/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μπάγερν Μονάχου, που είχε εξασφαλίσει τον τίτλο από την προηγούμενη εβδομάδα, επικράτησε εκτός έδρας της Στουτγκάρδης με 3-1 και έτσι γιόρτυασε με τον ιδανικότερο τρόπο την επισημοποίηση της στέψης της. Τις άλλες δύο θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σάλκε και η Βέρντερ Βρέμης, καθώς επικράτησαν αντιστοίχως της Φράμπουργκ και της Καιζερσλάουτερν, αμφότερες εκτός έδρας. Χέρτα, Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν πανηγύρισαν την έξοδο τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ η τελευταία αγωνιστική εκτός από πανηγυρισμούς είχε και τις φυσιολογικές απογοητεύσεις, έτσι Μπόχουμ, Χάνσα Ροστοκ και Φράιμπουργκ υποβιβάστηκαν, δίνοντας τη θέση τους σε Κολωνία, Ντούισμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ή Μόναχο 1860 (μπαράζ), που κέρδισαν την άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία.

    Τα αποτελέσματα

    Νυρεμβέργη-Μάιντς 1-2

    (18' πεν. Μινταλ - 15' Ουέιλαντ, 87' Τουρκ)

    Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 1-3

    (88' Σζαμπιτς - 27' Μπάλακ, 30' Σαλιχάμιζιτς, 71' ΜαΚάι)

    Αμβούργο-Μπόχουμ 0-1

    (3' Ντιαμπάνγκ)

    Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 0-0

    Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 5-1

    (41', 58', 61' Μπερμπέτοφ, 59' Βορονίν, 69' Φρανκα - 2' Νέβιλ)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 1-2

    (35' Βατα - 41' πεν. Πετρόφ, 56' Μπρντάριτς)

    Ντόρτμουντ-Χάνσα Ροστόκ 2-1

    (52' Κρούσκα, 67' Κόλερ - 15' Βόρμπεκ)

    Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-3

    (11' Ιασβίλι, 78' Αντάρ - 6' Σαντ, 55', 89' Μπορντόν)

    Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 1-2

    (45+ Αλτιντόπ - 13' Μπορόφσκι, 42' Βαλντεζ)

    Βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 77-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

    Σάλκε 63-Τσάμπιονς Λιγκ

    Βέρντερ Βρέμης 59-Τσάμπιονς Λιγκ (3ος προκριματικός γύρος)

    Στουτγκάρδη 58-ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

    Χέρτα Βερολίνου 58-ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

    Λεβερκούζεν 57-ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

    Ντόρτμουντ 55

    Αμβούργο 51

    Βόλφσμπουργκ 48

    Ανόβερο 45

    Μάιντς 43

    Καϊζερσλάουτερν 42

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 40

    Νυρεμβέργη 38

    Γκλάντμπαχ 36

    Μπόχουμ 35-Υποβιβασμός

    Χάνσα Ροστοκ 30-Υποβιβασμός

    Φράιμπουργκ 18-Υποβιβασμός

    [12] Πολιτική

    Παραιτήθηκε ο καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος

    21/5/2005 11:51:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος. "Ο λόγος της παραίτησής μου είναι οι πιέσεις που δεχόμουν από τον γραμματέα του κέντρου κ. Βούτσινο, προκειμένου να διδάσκει στην Σχολή ο πρώην συνεργάτης του υπουργού Θανάσης Χούπης", τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, ενώ του ζητήθηκε να μείνει στην θέση του εως τον Ιούνιο μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 May 2005 - 16:51:53 UTC