Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε ο δράστης της Τουρκικής σημαίας
  • [02] Πήγαν να λαδώσουν υπάλληλο του ΕΦΕΤ
  • [03] Σε δύο μήνες η δίκη του Σαντάμ
  • [04] Χώρισαν οι δρόμοι Ντεπόρ-Ιρουρέτα
  • [05] "Επί τάπητος" τα θέματα των Γυναικών
  • [06] Νέοι "πονοκέφαλοι" για Χαριτωνίδη
  • [07] "Μπλε" από φέτος ο Πόλακ
  • [08] "Παιδιά του Πειραιά" οι "Τζόλε", Ανατολάκης
  • [09] Θέλει ανανέωση ο Ανατολάκης
  • [10] "Πακετάρει" ο Μπάγεβιτς

    [01] Κοινωνία

    Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του

    Βρέθηκε ο δράστης της Τουρκικής σημαίας

    31/5/2005 11:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δευτεροετής εύελπις είναι ο δράστης της βεβήλωσης τουρκικής σημαίας που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, στη Σχολή Ευελπίδων. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, ο νεαρός εύελπις εντοπίστηκε μετά από έρευνα και ομολόγησε την πράξη του, η οποία είχε προκαλέσει την αποχώρηση τούρκων σπουδαστών που φιλοξενούνταν τότε στη σχολή όπως και διπλωματικό επεισόδιο. Ο εύελπις παραπέμπεται στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου, ενώ αντιμετωπίζει και πειθαρχικές ποινές. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΣ, οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του δράστη από τη γραφολογική εξέταση που έγινε. Την υπόθεση χειρίζεται ο αρχηγός του ΓΕΣ, ενώ ο δράστης παραπέμπεται στα αρμόδια όργανα με την κατηγορία της βεβήλωσης ξένου συμβόλου.

    [02] Κοινωνία

    Πλήρωσαν ακριβά, το φακελάκι

    Πήγαν να λαδώσουν υπάλληλο του ΕΦΕΤ

    31/5/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη, είναι πλέον δυο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη που επιχείρησαν να χρηματίσουν υπάλληλο του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, του πρόσφεραν φακελάκι 300 Ευρώ, για να πάρουν ως αντάλλαγμα πιστοποιητικό καταλληλότητας προϊόντων ιδιοκτησίας τους. Ο υπάλληλος ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον προϊστάμενο του και ζητήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Οι δυο γυναίκες, ηλικίας 66 και 27 ετών συνελήφθησαν και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην τακτική Δικαιοσύνη.

    [03] Ιράκ

    Υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί

    Σε δύο μήνες η δίκη του Σαντάμ

    31/5/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μέσα στους επόμενους δυο μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, που μεταδόθηκε από το CNN, ο νέος Πρόεδρος της χώρας Τζαλάλ Ταλαμπανί, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Την ίδια άποψη είχαν εκφράσει τον τελευταίο καιρό και άλλοι κορυφαίοι Ιρακινοί πολιτικοί. Ωστόσο, οι ενάγοντες του πρώην Ιρακινού δικτάτορα και οι Αμερικανοί νομικοί σύμβουλοί τους αντιτείνουν, ότι το πιθανότερο είναι η δίκη να ξεκινήσει το 2006 αφού δικαστούν πρώτα οι υπαρχηγοί του. Όπως υποστηρίζουν, η πραγματοποίηση των δικών αυτών πρώτα θα βοηθήσει να στοιχειοθετηθεί καλύτερα το κατηγορητήριο εναντίον του Σαντάμ. Στη συνέντευξή του ο Ταλαμπάνι εξέφρασε την άποψη, ότι περαιτέρω έρευνες μπορεί να φέρουν στο φως αποθήκες χημικών και βιολογικών όπλων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των μέχρι τώρα ερευνών συνηγορούν, ότι ο Σαντάμ είτε κατέστρεψε τις αποθήκες πριν την αμερικανική εισβολή το 2003 είτε μετακίνησε τα όπλα σε άλλη χώρα.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χώρισαν οι δρόμοι Ντεπόρ-Ιρουρέτα

    31/5/2005 11:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τέλος εποχής για την ισπανική Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αποτελεί η αποχώρηση του τεχνικού Χαβιέ Ιρουρέτα, από τον πάγκο της "Ντεπόρ". Μετά από 7 χρόνια οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, μετά τα άσχημα αποτελέσματα και την αρνητική εικόνα της ομάδας στην πρεμιέρα ντιβιζιόν. Ο Ισπανός τεχνικός κατά τη θητεία του στο σύλλογο είχε στο ενεργητικό του πέντε σερί συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι μάλιστα έφτασε τη Λα Κορούνια στα πρόθυρα του τελικού, αλλά τελικά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα του Τύπου, δεν αποκλείεται να τον δούμε φέτος στο τιμόνι του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχαιρετήσει το "λιμάνι".

    [05] Βόλεϊ

    "Επί τάπητος" τα θέματα των Γυναικών

    31/5/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την Α1 και την Α2 Ανδρών πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της ΕΟΠΕ και των εκπροσώπων των ομάδων της Α1 γυναικών. Μεταξύ των άλλων σημαντικών οργανωτικών και αγωνιστικών θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν αυτά της προβολής του αθλήματος αλλά και του συστήματος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, στο οποίο όμως δεν λήφθηκε κάποια απόφαση και θα υπάρξει νέα συνάντηση προσεχώς.

    Τα θέματα συζήτησης

    Τα θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα περιόδου 2005-2006 είναι τα εξής:

    Αποφασίστηκε να διατηρηθεί ο αριθμός των τριών μη Ελληνίδων παικτριών σε κάθε ομάδα. Παράλληλα να οριστεί τριμελής Επιτροπή που μαζί με το προεδρείο της ΕΟΠΕ θα λάβουν πρωτοβουλίες και θα εκπονήσουν πλάνο δράσης για την προβολή του πρωταθλήματος και εξεύρεση κεντρικού χορηγού πρωταθλήματος και τηλεοπτικού καναλιού.

    Οι ομάδες συμφώνησαν να οριστεί εκπρόσωπος των σωματείων Α1 γυναικών που θα συμμετάσχει στην Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων και θα μεταφέρει τα αιτήματα και τις προτάσεις όλων των σωματείων.

    Πολύωρη ήταν η συζήτηση που έγινε γύρω από το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Δεν υπήρξε κάποια απόφαση. Κατατέθηκαν πάντως αρκετές προτάσεις που συγκλίνουν στη καθιέρωση των πλέι οφ μόνο για τις θέσεις 1-4 και 9-12. Εν τούτοις εντός των ημερών θα υπάρξει νέα συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων και η ολοκληρωμένη πρόταση θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων από τον εκπρόσωπο των σωματείων.

    [06] Βόλεϊ

    Νέοι "πονοκέφαλοι" για Χαριτωνίδη

    31/5/2005 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Εθνική ανδρών λίγες ώρες πριν την αυριανή αναχώρηση της αποστολής για το Λοτζ της Πολωνίας, ενόψει των αναμετρήσεων με την οικοδέσποινα χώρα στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής του 16ου World League. Μετά τους τραυματισμούς των Προύσαλη, Γκιούρδα, Χριστοφιδέλη και την αποθεραπεία του Κράβαρικ "πονοκέφαλο" αποτελούν για τον Κώστα Χαριτωνίδη οι Κυριαζής και Κουρνέτας. Και οι δύο αθλητές πάντως θα ακολουθήσουν κανονικά τη γαλανόλευκη αποστολή που θα αναχωρήσει για την Πολωνία στις 3μμ μέσω Βιέννης για Βαρσοβία και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Λοτζ. Οι αγώνες θα γίνουν την Παρασκευή, 3 Ιουνίου στις 7μμ (ώρα Ελλάδας) και το Σάββατο, 4 Ιουνίου στις 3μμ, στη σάλα Μοζίρ, χωρητικότητας 9.500 θεατών.

    Απείχαν από τις προπονήσεις Κυριαζής, Κουρνέτας

    Δύο ακόμη διεθνείς ο Χρύσανθος Κυριαζής και ο Βασίλης Κουρνέτας ήρθαν να προσστεθούν στη λίστα των τραυματισμών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενόψει των προσεχών αγώνων της Εθνικής με την Πολωνία.

    Ο Χρύσανθος Κυριαζής, που σήμερα είχε επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για το ενδεχόμενο μετεγγραφής του στον πειραϊκό σύλλογο, που όμως δεν τον ικανοποιήσε πλήρως και ζήτησε δύο μέρες να τη σκεφτεί, έχει φλεγμονή στο αχίλλειο τένοντα και για τρίτη ημέρα ακολουθεί θεραπεία και απέχει των προπονήσεων

    Πρόβλημα εξάλλου παρουσίασε και ο πασαδόρος των "ερυθρολεύκων", Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος σήμερα δεν έκανε προπόνηση λόγω φλεγμονών στις πατούσες των ποδιών του.

    Στην 12άδα της ελληνικής ομάδας εκτός των παραπάνω βρίσκονται ακόμη οι Τσέργας, Δημητρακόπουλος, Λάππας, Μπάεφ, Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Σμαραγδής, Πανταλέων, Ρουμελιώτης και Ντονάς.

    [07] Βόλεϊ

    "Μπλε" από φέτος ο Πόλακ

    31/5/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την φετινή του περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής, ο Τσέχος διεθνής της Μπολιβάρ και πρώην πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Ντάλιμπορ Πόλακ, επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα το πρωί ο 31χρονος "Κίσα", όπως είναι το παρατσούκλι του Τσέχου διαγώνιου, συμφώνησε σε όλα με τον Πανελλήνιο και από την επόμενη χρονιά θα τεθεί υπό τις οδηγίες του τεχνικού των "μπλε", Γιάννη Λαϊου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πόλακ την τελευταία στιγμή προτίμησε το σύλλογο των "Ολυμπιονικών" από την γαλλική ομάδα της Παρί.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Παιδιά του Πειραιά" οι "Τζόλε", Ανατολάκης

    31/5/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη φανέλα του Ολυμπιακού αναμένεται να φοράνε για τα επόμενα δύο χρόνια οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Γιώργος Ανατολάκης. Ο Σέρβος άσος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, παρά την προτεινόμενη μείωση αποδοχών, πληροφορίες τον θέλουν να συμφώνησε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ερυθρόλευκους και για τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται να περάσει και από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Παράλληλα σχεδόν βέβαιο είναι ότι μία ανάσα πριν την τυπική ανανέωση της συνεργασίας του με τον πειραϊκό σύλλογο, βρίσκεται και ο Γιώργος Ανατολάκης, αφού η νέα "ερυθρόλευκη" πρόταση κάνει λόγω για διετές κλειστό συμβόλαιο και αύξηση των αποδοχών του.

    Υπ' ατμόν ο Γεωργιάδης

    Ο κ. Λούβαρης εκτός των παραπάνω παικτών απηύθυνε πρόταση μειωμένων αποδοχών και στους Στέλιο Βενετίδη, Γιώργο Γεωργιάδη.

    Ο πρώτος ζήτησε λίγες μέρες για να απαντήσει σε αντίθεση με τον δεύτερο που άκουσε παράλληλα και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδα.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θέλει ανανέωση ο Ανατολάκης

    31/5/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την επιθυμία του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό εξέφρασε δημόσια ο Γιώργος Ανατολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό "Sportime Radio". Παράλληλα ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τονίζοντας ότι είναι ο προπονητής στον οποίο χρωστά πάρα πολλά. Οι δηλώσεις του ξεκίνησαν με αναφορά στην ομάδα του και στη φετινή χρονιά: "Όνειρό μου είναι να υπογράψω και να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Αγάπησα, πόνεσα και πονάω αυτή την ομάδα και όσοι έχουν αγωνιστεί εδώ το καταλαβαίνουν. Υπήρξαν κι άλλες χρονιές που είχα καλή απόδοση. Φέτος τα πήγαμε πολύ καλά. Γενικά όλη η ομάδα πήγε καλά και για αυτό είχα κι εγώ αυτή την απόδοση. Για να αποδώσεις αυτά που μπορείς, πρέπει να είσαι ήρεμος. Και η ηρεμία ξεκινά από το σπίτι. Θέλω να ξεχάσω το περασμένο καλοκαίρι, καθώς έφτασα πολύ κοντά στην αποχώρηση από τον Ολυμπιακό. Παραλίγο να φύγω, αλλά μετά τα πράγματα διορθώθηκαν, όπως επίσης και το κλίμα και όλα λειτούργησαν θετικά. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν γλυκό. Ήταν το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών, καθώς παίχτηκαν όλα έως την τελευταία αγωνιστική". Στη συνέχεια και αναφερόμενος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε: "Ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στον Ολυμπιακό και στην ουσία άλλαξε την καριέρα μου. Ήρθα στον Ολυμπιακό και πήραμε το Πρωτάθλημα. Οφείλω πολλά σε αυτόν, αλλά από εκεί και πέρα είχα μαζί και τον κόσμο της Θύρας 7. Τότε κατάλαβα που είχα έρθει. Ήμασταν ενωμένοι, μια γροθιά και καταφέραμε να αναδειχτούμε νταμπλούχοι".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πακετάρει" ο Μπάγεβιτς

    31/5/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα πράγματά του ξεκίνησε να μαζεύει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από το γραφείο του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αφού όπως όλα δείχνουν ήδη θεωρεί εαυτόν εκτός ομάδας. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα εκεί, στους συνεργάτες του και στο προσωπικό των εγκαταστάσεων, γεγονός που ερμηνεύεται ως αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση. Παράλληλα, η... προπονητολογία δίνει και παίρνει στον Ολυμπιακό, είτε υπό τη μορφή της «πληροφορίας» είτε υπό τη μορφή της φημολογίας. Ονόματα όπως αυτά των Ιρουρέτα, Λε Γκέν, Σόντιλ, Κούμαν, Χάτζι, Χίτσφελντ "παρελαύνουν" ως πιθανοί διάδοχοι στην τεχνική ηγεσία, χωρίς να επιβεβαιώνεται το παραμικρό από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ωστόσο, αν δεν πραγματοποιηθεί το αυριανό Δ.Σ. και αν δεν ανακοινωθούν επίσημα οι αποφάσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την τελική έκβαση αυτής της ιστορίας. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή, που μέσα στο Δ.Σ. υπάρχουν μέλη που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της παραμονής του Μπάγεβιτς, αλλά υπάρχουν και μέλη που έχουν ταχθεί υπέρ. Σίγουρα η ανακοίνωση που έβγαλε χτες η "Θύρα 7" είναι καταλυτική, όμως τα πάντα εξαρτώνται από την τελική απόφαση του προέδρου της ομάδας. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση ασχολείται και με τις ανανεώσεις συμβολαίων. Οι Στέλιος Βενετίδης και Γιώργος Γεωργιάδης πέρασαν σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ και μίλησαν με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λούβαρη, ενώ αναμένεται η τελική συνάντηση με τον Γιώργο Ανατολάκη, για να υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιο με αυξημένες τις αποδοχές του, αλλά και η καθοριστική συνάντηση με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος περιμένει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 May 2005 - 20:51:01 UTC