Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδιέξοδο στις συζητήσεις
  • [02] Τομές και ρήξεις
  • [03] Η απαγορευμένη ζώνη του WEB
  • [04] Κομήτης απειλεί Γη
  • [05] Μολυβιάτης: "Διανύουμε τη χρυσή εποχή της διπλωματίας"
  • [06] Κόντρα Ρουσόπουλου - Κακλαμάνη
  • [07] "Επαναστατικό Αγώνα" δείχνουν τα στοιχεία
  • [08] Τους "ζόρισε" η Φυσική
  • [09] Φονική σύγκρουση στην Ουκρανία
  • [10] Μοιραία πτήση στο Σουδάν
  • [11] Απελευθέρωση κρατουμένων από το Ισραήλ
  • [12] Αντιδράσεις για το "καπέλο" στη σακούλας
  • [13] Σε διάλογο καλεί ο Σιούφας
  • [14] Κοντά στην Τσέλσι ο Καλάτζε
  • [15] Απαντήσεις Ορφανού
  • [16] Απεχώρησε ο Μελισσανίδης
  • [17] Και επίσημα ο Σαπάνης στην ΑΕΚ
  • [18] Αισιόδοξος ο Κατσικάρης
  • [19] Χωρίς φιλάθλους στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος
  • [20] Ο Σφαιρόπουλος βοηθός του Καζλάουσκας
  • [21] Πανελλήνιος Φιλιππάκης
  • [22] Ανικανότητα στην οργάνωση της ΕΟΦΠ
  • [23] Ο Ροντέν μέλος της Πινακοθήκης
  • [24] Σύντομα σε ισχύ η "Νύχτα Μουσείων"
  • [25] Η ευρυζωνικότητα στο επίκεντρο της ΚτΠ
  • [26] Πολύτεκνος ο Ροντ Στιούαρτ
  • [27] Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μουμίν

    [01] Οικονομία

    Συνάντηση Μεϊμαράκη - ΟΤΟΕ

    Αδιέξοδο στις συζητήσεις

    2/6/2005 4:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άκαρπες απέβησαν οι συνομιλίες που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το προεδρείο της ΟΤΟΕ, την ώρα που οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, στις 7 και 8 Ιουνίου, αντιδρώντας στις επικείμενες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Στη συζήτηση, που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, οι συνδικαλιστές επανέλαβαν τη θέση τους για ενιαίο ταμείο ιδιωτικού δικαίου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως θα ήταν προτιμότερο οι εργαζόμενοι να περάσουν σε ταμείο δημοσίου δικαίου. "Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί", τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, μίλησε για πόλεμο με την Κυβέρνηση. Στο μεταξύ, για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των Τραπεζών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

    Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

    "Το ασφαλιστικό των τραπεζών πρέπει να αντιμετωπιστεί", τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, μετά το πέρας σύσκεψης με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση. "Θέλουμε τον διάλογο, αλλά δεν μπορούμε να αναβάλλουμε τις αποφάσεις συνεχώς και να μεταφέρουμε τα βάρη στις επόμενες γενιές", κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Μετά την συνάντηση με την ΟΤΟΕ, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως ο διάλογος για την εξεύρεση συναινετικών λύσεων συνεχίζεται και χαρακτήρισε φυσικό το να υπάρχει διάσταση απόψεων, απορρίπτοντας το ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τους εργαζόμενους.

    "Είμαστε σε πόλεμο και αυτό θα αποδειχθεί και με την απεργιακή κινητοποίηση", δήλωσε, ωστόσο ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε ότι "κάνουμε διάλογο, γιατί ακόμη και στους μεγαλύτερους πολέμους διάλογος γίνεται". "Δεν θα υπογράψουμε αποφάσεις που εμπεριέχουν χρονικούς και ηλικιακούς ρατσισμούς", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Κυβέρνηση είναι με το μέρος των τραπεζιτών.

    Στο μεταξύ, στο πλευρό των συνδικαλιστών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εκφράζοντας την υποστήριξη του κόμματός του στην απεργία που έχει προκηρυχθεί. Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος επέκρινε την Κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως οίκος δημοπρασιών και ξεπουλά την δημόσια περιουσία, ενώ μεταθέτει τα βάρη και τις υποχρεώσεις των Τραπεζών στο ΙΚΑ και τους φορολογούμενους πολίτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τομές και ρήξεις

    Αλλαγές σε ΟΤΕ, ΑΤΕ, ΟΠΑΠ

    ΟΤΕ και ΟΤΟΕ στο επίκεντρο

    Σχετικά Links: ΟΤΟΕ

    [02] Πολιτική

    Έκκληση για διάλογο σε όλους τους φορείς

    Τομές και ρήξεις

    2/6/2005 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 1:18:25 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε τομές και ρήξεις στην Οικονομία, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης με τη συμμετοχή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση. Ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε έκκληση για διάλογο σε όλους τους φορείς, ώστε οι διαρθρωτικές αλλαγές να έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. "Θέλουμε το διάλογο", είπε με αφορμή τη συμφωνία στον ΟΤΕ, και σημείωσε ότι, όπου δεν υπάρξει συναίνεση η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις αλλαγές με σύνεση, ρεαλισμό, τόλμη και αποφασιστικότητα. Δε χωρούν συμβιβασμοί, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και επεσήμανε ότι, το κόστος για την Οικονομία είναι δυσβάσταχτο και δεν υπάρχει περιθώριο χαμένου χρόνου. Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης επισήμανε ο Πρωθυπουργός είναι η μετάβαση σε ένα κράτος δίκαιο, αξιόπιστο, που θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις και θα σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη και τα χρήματα των φορολογουμένων, ένα κράτος με μικρότερη παρουσία στην Οικονομία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κοινωνική του παρέμβαση. Η Κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα μία καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους Έλληνες. Στο στόχο αυτό δε χωρούν υποχωρήσεις, υποστήριξε ο Κώστας Καραμανλής.

    "Επιτυχημένη η συμφωνία του ΟΤΕ"

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε πως "η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σε τομές και ρήξεις. Δεν υπάρχει, άλλωστε, άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίσιμη οικονομική κατάσταση που κληρονομήσαμε, με κύριο χαρακτηριστικό το υπέρογκο έλλειμμα".

    Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη πως επί μήνες γίνεται συστηματικός διάλογος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η Οικονομία να γίνουν με ευρεία συναίνεση και ανέφερε ως επιτυχημένο παράδειγμα τη συμφωνία στον ΟΤΕ.

    Ο Κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι "θέλουμε να κάνουμε τις αλλαγές με τη συναίνεση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως, όπου δεν θα υπάρξει αυτή η συναίνεση, εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε με σύνεση, μετριοπάθεια, κοινωνική ευαισθησία αλλά και με τον ρεαλισμό, την τόλμη και την αποφασιστικότητα που απαιτεί η νέα εποχή".

    Υπογράμμισε επίσης οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται για τους λίγους αλλά για τους πολλούς, είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και γίνονται για να ωφεληθούν οι φορολογούμενοι πολίτες.

    Έκανε ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό των τραπεζών, σημειώνοντας ότι, "πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα για τις τράπεζες, που ελέγχονται από το δημόσιο τομέα, οι οποίες οφείλουν να γίνουν ανταγωνιστικές προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας" και σημείωσε ότι:

    "Θέλουμε τον διάλογο. Δεν μπορούμε, όμως, και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε και άλλο χρόνο. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε, πως χρειάζονται αλλαγές και να αναβάλουμε συνεχώς τις αποφάσεις. Δεν μπορεί να φορτώνουμε βάρη στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων".

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρατικά ελλείμματα, να δημιουργηθεί μία Οικονομία ανταγωνιστική, που να αναπτύσσεται δυναμικά, με τη συνεργασία του κράτους και του ιδιωτικού τομέα, με μοχλό την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων, με γνώμονα μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους Έλληνες. Και στο στόχο αυτό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, "δεν χωρούν συμβιβασμοί".

    Στην παρέμβασή του ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι "οι αλλαγές που κάνουμε δεν κατευθύνονται από δόγματα και ιδεοληψίες, είναι οι αλλαγές, που υποδεικνύει η πραγματικότητα γύρω μας, που υπαγορεύει η λογική και ο κοινός νους, είναι ρεαλιστικές και δεν εντάσσονται στην σύγκρουση ιδεολογιών, αλλά στην αντιπαράθεση στο χθες και στο μέλλον του τόπου, ανάμεσα στο τέλμα και στο ξεπέρασμα της κρίσης, ανάμεσα στα οργανωμένα συμφέροντα των λίγων και τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου".

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η ανασυγκρότηση και η ουσιαστική επανίδρυση του κράτους είναι καίρια στρατηγική επιλογή και μείζων προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης. Σημείωσε πως αίτημα όλων των Ελλήνων και δέσμευση της νέας διακυβέρνησης είναι η μετάβαση σε ένα πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο, διαφανές και αξιόπιστο, που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και το οποίο στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς θα προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, θα κινητροδοτεί τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ήδη έχουν θεσπιστεί διατάξεις για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και την πάταξη της γραφειοκρατίας και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση θέσπισε την υποχρέωση του κράτους να καταβάλει πλήρη αποζημίωση στους πολίτες σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους, αλλά και την μετατροπή των ΚΕΠ σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών.

    Το όραμά μας για το Κράτος, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, είναι σαφές και ξεκάθαρο: "Κράτος με μικρότερη παρουσία στην οικονομία, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κοινωνική του παρέμβαση".

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι ο δημόσιος τομέας, όπως είναι σήμερα διογκωμένος, σπάταλος, αντιπαραγωγικός και γραφειοκρατικός, διευρύνει τα ελλείμματα, προσθέτει νέα βάρη στους φορολογούμενους, εμποδίζει την ανάπτυξη της Οικονομίας, αποτελεί τροχοπέδη στην επιχειρηματικότητα των Ελλήνων και σημείωσε πως "από εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε".

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαϊλης σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημείωσε: "Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για το κράτος το πρόγραμμα της ΝΔ, δηλαδή όσα ακούγαμε και από τον Κ. Σημίτη και ακούμε από τον Γ. Παπανδρέου. Καμία ανοχή, καμία αναμονή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να εγκαταλείψει τώρα ο λαός τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Λαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία χρειάζεται, με ισχυρό ΚΚΕ».

    [03] Τεχνολογία

    Δικλείδα ασφαλείας για τα παιδιά στο Internet

    Η απαγορευμένη ζώνη του WEB

    2/6/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Τη δημιουργία μίας virtual απαγορευμένης ζώνης στο Internet με τους δικτυακούς τόπους πορνογραφικού περιεχομένου σχεδιάζει η ΙCANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), το σώμα του διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών. Η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή εξουσιοδοτημένη μεταξύ άλλων για τον τεχνικό συντονισμό πόρων στο Ιnternet, προτείνει στα πορνογραφικά sites, μία βιομηχανία 12 δις δολαρίων, να μετακομίσουν σε ένα απαγορευμένο προάστιο του Web όπου όλοι οι δικτυακοί τόποι θα έχουν κατάληξη .xxx.

    Ακριβό προάστιο

    Η αγορά των νέων διευθύνσεων, προσδιορίζεται ότι χρονικά μπορεί να γίνει από το φθινόπωρο μέχρι το χειμώνα και το κόστος της υπολογίζεται σε 60 δολάρια το χρόνο, χονδρικά δηλαδή θα κοστίζει δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τις .com καταλήξεις.

    Η απαγορευμένη ζώνη, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας για την πλοήγηση των παιδιών στο Internet, καθώς θα επιτρέψει στα σχετικά software που κάνουν φιλτράρισμα να είναι πιο αποτελεσματικά .

    Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι το ακριβό προάστιο του web δεν θα προτιμήσουν όλα τα πορνογραφικά sites και μερικά από αυτά θα προτιμήσουν το παλιό, γνώριμο και φθηνότερο περιβάλλον των .com.

    [04] Τεχνολογία

    Που είναι ο σούπερμαν όταν τον χρειάζεσαι;

    Κομήτης απειλεί Γη

    2/6/2005 4:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 7:23:13 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: New Scientist

    Στη λίστα των διαστημικών αντικειμένων, που πιθανόν να συγκρουστούν με τη Γη έρχεται να προστεθεί ένας κομήτης. Ο Καταλίνα 2005 JQ5 σύμφωνα με τη λίστα, που έχει συντάξει το Jet Propulsion Laboratory της NASA, αποτελεί και το μεγαλύτερο από τα 70 αντικείμενα, που πιθανόν να συγκρουστούν με τον πλανήτη μας. Μάλιστα, η έκρηξη, που θα προκληθεί, αν βέβαια, γίνει η σύγκρουση, θα είναι κάτι παραπάνω από τεράστια. Πάντως, μην ανησυχείτε και μην χάνετε τον ύπνο σας. Οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά μικρές και μειώνονται όσο προχωρούν οι έρευνες. Η συντριπτική πλειοψηφία των διαστημικών αντικειμένων, που απειλούν τον πλανήτη μας είναι αστεροειδείς. Πάντως, τα αποτελέσματα μίας σύγκρουσης με κομήτη είναι σαφώς χειρότερα, καθώς είναι μεγαλύτεροι, κινούνται γρηγορότερα και μία ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Γη θα είναι ισχυρότερη. Επίσης, αντίθετα με τους αστεροειδείς οι τροχιές τους δεν είναι πάντα ακριβείς, ώστε πολλές φορές εντοπίζονται, όταν είναι πλέον πολύ κοντά στη Γη.

    Για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι

    Ο Κομήτης Καταλίνα βρέθηκε από το Catalina Sky Survey, ένα από τα έξι αυτοματοποιημένα προγράμματα μεγάλης κλίμακας για αστεροειδείς κοντά στη Γη.

    Όταν στις 6 Μαΐου εντοπίστηκε για πρώτη φορά θεωρήθηκε αστεροειδής. Όταν όμως οι επιστήμονες παρατήρησαν την έλλειψη ευκρίνειας στην εικόνα, κάτι, που υποδεικνύει την ύπαρξη πάγου και σκόνης, καταχωρήθηκε ως κομήτης.

    Στις 26 Μαΐου το JPL ανακάλυψε, ότι ο Καταλίνα θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη με μία στις 300.000 πιθανότητες στις 11 Ιουνίου του 2085. Μάλιστα, αν πάρουμε ως δεδομένο το μέγεθός του, που υπολογίζεται στα 980 μέτρα, η σύγκρουση θα ισοδυναμεί με πρόσκρουση έξι γιγατόνων, αντίστοιχη με έξι δισεκατομμύρια τόνων ΤΝΤ.

    Οι αστρονόμοι περίμεναν, πως οι περαιτέρω έρευνες θα απέκλειαν κάθε πιθανότητα σύγκρουσης, όπως εξάλλου γίνεται συνήθως.

    Αλλά αυτό δεν έγινε. Το προβλεπόμενο μονοπάτι του κομήτη κυριολεκτικά θα πετύχει "διάνα" τη Γη, αφού θα πέσει μόλις σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων από το κέντρο της Γης στη θέση, που θα βρίσκεται τότε. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές τάιμινγκ και αν οι τροχιές Γης και κομήτη θα συμπέσουν, γεγονός, που ρίχνει τις πιθανότητες σε μία στις 120 εκατομμύρια. Πάντως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, καθώς οι κομήτες είναι απρόβλεπτοι.

    Μας "γλυκοκοιτάει" και άλλος!

    Ο μόνος άλλος κομήτης, που μπήκε στη λίστα JPL, προστέθηκε το 2003, αλλά γρήγορα βγήκε από τη λίστα, καθώς μετέπειτα έρευνες απέδειξαν ότι δεν αποτελεί απειλή.

    Όμως, πριν δημιουργηθεί η λίστα JPL, το 1992 ανακαλύφθηκε άλλος ένας κομήτης, που έχει περισσότερες από μηδενικές πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη, ο Swift-Tuttle.

    Παρόλο που η τροχιά του δείχνει πιθανή πρόσκρουση με τη Γη ή τη Σελήνη, τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς είναι πολύ πιθανόν μελλοντικές έρευνες να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.

    [05] Πολιτική

    Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του ΥΠΕΞ

    Μολυβιάτης: "Διανύουμε τη χρυσή εποχή της διπλωματίας"

    2/6/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη χώρα μας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρέθεσε προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο κ. Μολυβιάτης χαρακτήρισε την εποχή που διανύουμε "χρυσή εποχή" της διπλωματίας αναφερόμενος στην ευρύτατη συναίνεση που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης στο Μπέργκενστοκ και το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα, ο ΥΠΕΞ είπε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ασκείται με κάποια σοβαρότητα για να έχει αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι θα ήταν "πολύ μεγάλο σφάλμα" η αποχώρησή του από την Άγκυρα λόγω της κρίσης στα Ίμια και εκτίμησε ότι η παραμονή του απέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης.

    Εξαιρετικό το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν έχει καμία σχέση η υπογραφή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας και η 3η Οκτωβρίου με την επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι η δεύτερη συνάντηση Μπους-Καραμανλή επαναβεβαίωσε το "εξαιρετικό κλίμα" που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

    "Υποστηρίζουμε την ένταξη των Βαλκανικών χωρών"

    Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Μολυβιάτης αναφορικά με την Ε.Ε. και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοψηφισμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα. Ο κ. Μολυβιάτης εκτίμησε ότι το ΟΧΙ των δύο χωρών θα πρέπει να προβληματίσει την Ένωση, ωστόσο, είπε ότι δε θα πρέπει να ανακόψει τη διαδικασία κυρώσεως της ευρωπαϊκής συνθήκης, που θα ολοκληρωθεί το 2006.

    Επίσης, προσέθεσε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει την τροποποίηση και την ανατροπή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ υπενθύμισε ότι η θέση της Ελλάδας δεν επηρεάζεται από τα δημοψηφίσματα.

    Αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Ένταξης, που βρίσκεται στη διαδικασία της μετάφρασης σε διάφορες γλώσσες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τα κείμενα, για να προχωρήσει και η κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο

    "Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ενταξιακή διαδικασία των χωρών αυτών, η οποία αποτελεί ένα όραμά μας. Θέλουμε να μετατρέψουμε τα Βαλκάνια σε μια περιοχή όπως είναι η Ευρώπη. Να υπάρξει ειρήνη, δημοκρατία, ευημερία, σταθερότητα. Μόνο έτσι τα Βαλκάνια θα αφήσουν πίσω τους το οδυνηρό παρελθόν", τόνισε.

    Ο κ. Μολυβιάτης ερωτήθηκε για τη δημοσιονομική προοπτική της Ε.Ε. την οποία χαρακτήρισε "βεβαρημένη και πολύ δύσκολη υπόθεση" η οποία, ωστόσο, συνεχίζεται να συζητιέται προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή θέση στα πλαίσια της Ένωσης.

    Επαφές για το Κυπριακό

    Οι ερωτήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο κ. Μολυβιάτης δέχτηκε ερώτηση και σχετικά με το αν θα παραμείνει στο Υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση ανασχηματισμού.

    "Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικά θέμα του Πρωθυπουργού", είπε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με τους υφυπουργούς Εξωτερικών είπε ότι σχέση τους είναι "σχέσεις βαθιάς και ειλικρινούς συνεργασίας και φιλίας".

    Το βράδυ της Πέμπτης, φτάνει στην Αθήνα ο βοηθός του αναπληρωτή γ.γ. του ΟΗΕ, Κίραν Πέτεργκραστ, με τον οποίο ο κ. Μολυβιάτης θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναίνεση για τα εθνικά

    [06] Πολιτική

    Στη Βουλή για την τροπολογία του βασικού μετόχου

    Κόντρα Ρουσόπουλου - Κακλαμάνη

    2/6/2005 6:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 6:36:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου για τον βασικό μέτοχο. Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη όταν ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε τη φράση του κ .Κακλαμάνη ότι ΄ επιχειρηματίες λυμαίνονταν στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ και τον τόπο. Για διαστρέβλωση των λεγομένων του, τον κατηγόρησε ο ο κ. Κακλαμάνης σημειώνοντας πως και τότε υπήρχαν επιχειρηματίες που λυμαίνονταν το ΠΑΣΟΚ και τώρα που λυμαίνονται τη ΝΔ, αλλά δεν έχει το θάρρος ,όπως είπε, ο κ. Ρουσόπουλος, να τους βάλει στη θέση τους. Απαντώντας ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κάλεσε τον κ. Κακλαμάνη να του υποδείξει έστω και ένα σημείο στο οποίο παραποίησε τα λόγια του και τα διαστρέβλωσε.

    Ένταση προκλήθηκε και όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης επετέθη κατά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη λέγοντάς του ότι πρέπει να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται μόνο αυτός στην αίθουσα της Βουλής και ότι πρέπει να σέβεται και τους άλλους βουλευτές, με αφορμή την αντιπαράθεση Ρουσόπουλου - Κακλαμάνη που του στερούσε το λόγο.

    [07] Κοινωνία

    Πίσω από τη έκρηξη στο υπουργείο Απασχόλησης

    "Επαναστατικό Αγώνα" δείχνουν τα στοιχεία

    2/6/2005 2:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" παραπέμπει η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στην οδό Πειραιώς 38 - 40 και προκάλεσε ζημιές σε παρακείμενα κτήρια. Οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κι άλλη τρομοκρατική ενέργεια και να υπάρξει συνολικά ανάληψη της ευθύνης, καθώς καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι τώρα. Αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής, που μετείχε στην πρωινή σύσκεψη για την υπόθεση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Γ. Βουλγαράκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και από τύχη δεν είχαμε τραυματίες, καθώς σε μεγάλη ακτίνα έσπασαν τζαμαρίες σπιτιών, καταστημάτων και πολυκατοικιών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ την βομβιστική ενέργεια καταδίκασε η Κυβέρνηση.

    Καταδικάζει την ενέργεια η Κυβέρνηση

    Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από ένα επιτραπέζιο ρολόι, ένα κοινό πυροκροτητή, μια εννιάβολτη μπαταρία και μεγάλη ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδα.

    Σύμφωνα με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η συνδεσμολογία είναι ίδια με εκείνη που είχε χρησιμοποιηθεί το 2003 στο διπλό χτύπημα της Ευελπίδων, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός και τότε την ευθύνη είχε αναλάβει, με τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία", η νεοεμφανισθείσα οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Η ίδια οργάνωση έκανε την εμφάνισή της και τον Μάιο του 2004, με το τριπλό χτύπημα έξω από το αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας.

    "Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα αυτή την αποτρόπαια πράξη, οι θεσμοί δεν τρομοκρατούνται", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί και η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης. "Σε μια ισχυρή Δημοκρατία, οι θεσμοί δεν τρομοκρατούνται, δεν πτοούνται και δεν επηρεάζονται από τέτοιες άνανδρες ενέργειες", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στο Υπ. Απασχόλησης

    [08] Κοινωνία

    Για καλά διαβασμένους μαθητές τα θέματα

    Τους "ζόρισε" η Φυσική

    2/6/2005 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δυσκολίες αντιμετώπισαν σήμερα οι μαθητές της Γ' τάξης των Ενιαίων Λυκείων στο πλαίσιο των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς τα θέματα της Φυσικής, στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν χαρακτηρίζονται δύσκολα και απευθύνονταν σε μαθητές πολύ καλά προετοιμασμένους. Σύμφωνα με τους καθηγητές με δυσκολία θα πιάσουν τη βάση οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι υποψήφιοι τόσο της Θετικής όσο και της Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

    [09] Κόσμος

    Στους 13 οι νεκροί

    Φονική σύγκρουση στην Ουκρανία

    2/6/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τραγικό θάνατο βρήκαν 13 άνθρωποι στην Ουκρανία από τη σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με λεωφορείο στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου το τρένο χτύπησε πρώτα το λεωφορείο το οποίο πραγματοποιούσε τοπικά δρομολόγια στην πόλη της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, στη διασταύρωση της κοινότητας Ναβασιαλόφκα.

    [10] Κόσμος

    Πέντε νεκροί και 29 τραυματίες

    Μοιραία πτήση στο Σουδάν

    2/6/2005 2:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τραγικό τέλος είχε η πτήση ιδιωτικής σουδανικής εταιρίας, όταν επιβατικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Το αεροσκάφος μετέφερε 34 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι πέντε έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 τραυματίσθηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Χαρτούμ. Το αεροσκάφος ανήκε στην ιδιωτική σουδανική εταιρεία Marsland, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας και θα μετέβαινε στο Ελ Ομπέιντ, στο κεντρικό Σουδάν και στη συνέχεια στο Ελ Φάσερ, στην περιοχή του Νταρφούρ. Όπως διευκρινίστηκε, οι επιβάτες ήταν όλοι Σουδανοί, ενώ τα πρώτα στοιχεία αποδίδουν το δυστύχημα σε μηχανική βλάβη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί στην άκρη του διαδρόμου, λίγο μετά την απογείωσή του.

    [11] Μ. Ανατολή

    Έγιναν δεκτοί με επευφημίες

    Απελευθέρωση κρατουμένων από το Ισραήλ

    2/6/2005 4:12:00 μμ

    Στις εστίες τους επέστρεψαν σήμερα 400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ. Οι απελευθερώσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός, που υπέγραψαν στη σύνοδο κορυφής στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, στις 8 Φεβρουαρίου ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν με το Μαχμούντ Αμπάς. Η συμφωνία προέβλεπε, ότι το Ισραήλ θα άφηνε ελεύθερους συνολικά 900 κρατούμενους και ήδη, στις 21 Φεβρουαρίου απελευθέρωσε 500. Στη συνέχεια, όμως, η διαδικασίες πάγωσαν λόγω της επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ στις 25 Φεβρουαρίου και κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Οι πρώην κρατούμενοι όπως είναι φυσικό έγιναν δεκτοί με ζητωκραυγές και επευφημίες από συγγενείς και φίλους, που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια.

    Ζητούν να απελευθερωθούν όλοι

    Στο φράγμα Μπεϊτούνια κοντά στην Ραμάλα,77 πρώην κρατούμενοι έγιναν δεκτοί με παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Από εκεί μετέβησαν στην Μουκάτα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής και συγκεντρώθηκαν στον τάφο του Αραφάτ.

    Άλλοι φτάνοντας στο φράγμα Ταϊμπέχ, κοντά στην Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σχημάτιζαν με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης.

    "Η φυλακή είναι ένα νεκροταφείο ζωντανών. Κάνουμε έκκληση στην Παλαιστινιακή Αρχή να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι", τόνισε ο 41χρονος Μούσα Κοράν, που παρέμεινε στην φυλακή πέντε από τα εννιά χρόνια που είχε καταδικαστεί.

    Από την πλευρά του, ισραηλινό ραδιόφωνο χαρακτήρισε την απόφαση της απελευθέρωσης των 400 ως μία χειρονομία για να ενισχυθεί η θέση του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και να "ικανοποιηθούν οι Αμερικανοί".

    [12] Οικονομία

    Ναι στην πάνινη τσάντα λέει η ΕΚΠΟΙΖΩ

    Αντιδράσεις για το "καπέλο" στη σακούλας

    2/6/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Οι αντιδράσεις για την πρόταση του ΣΕΣΜΕ να πληρώνουν οι καταναλωτές τις σακούλες που χρησιμοποιούν για τα ψώνια τους, καλά κρατούν. Η αλυσίδα Βερόπουλος, διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις του ΔΣ του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι η παροχή της σακούλας είναι αυτονόητη και στοιχειώδης παροχή στον κάθε πελάτη. Η επιχείρηση, τονίζει σε ανακοίνωση της, δεν επιβαρύνει ούτε πρόκειται να επιβαρύνει τους πελάτες της με το κόστος της πλαστικής σακούλας. Εξάλλου, όπως σημειώνει, οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι απόψεις του ΔΣ, στο οποίο ο όμιλος δεν συμμετέχει. Την ίδια ώρα, υπέρ της πρότασης τάσσεται η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, (ΕΚΠΟΙΖΩ) καλώντας την πολιτεία να προωθήσει πολιτική περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον.

    Πάνινη τσάντα ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ

    Η καταναλωτική οργάνωση, αν και εκτιμά ότι πίσω από τις οικολογικές ευαισθησίες των σούπερ μάρκετ, κρύβεται η μετακύλιση του προστίμου που τους επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλεί την πολιτεία να αδράξει την ευκαιρία για να εφαρμόσει μία πολιτική περισσότερη φιλική προς το περιβάλλον με την προώθηση της πάνινης και όχι της πλαστικής τσάντας. Όπως σημειώνει, είναι αδιανόητο από την μία να δαπανώνται τεράστια κονδύλια για δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και από την άλλη να απορρίπτεται μία πρωτοβουλία, η οποία είναι θετική για το περιβάλλον χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Να "την πληρώσει" ο πελάτης

    [13] Οικονομία

    Τους συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ

    Σε διάλογο καλεί ο Σιούφας

    2/6/2005 3:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 5:14:01 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στα Ελληνικά Πετρέλαια για την συλλογική σύμβαση εργασίας έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. "Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και της εταιρίας δεν θα περάσουν", τόνισε ο Υπουργός, με αφορμή την 10ήμερη απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι , από τις 10 Ιουνίου και αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή τροφοδότηση της αγοράς. "Δεν βλέπω να υπάρχει καμιά σύγκρουση Κυβέρνησης - εργαζομένων", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα, χαρακτήρισε "αναφαίρετο εργατικό δικαίωμα" την απεργία, εκφράζοντας τη διαφωνία του, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διάλογος. "Δεν υπάρχει κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η Κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων", επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ ενήργησε χωρίς συνεννόηση, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι η Κυβέρνηση είναι γνώστης των συζητήσεων που γίνονται.

    Πάντως, η διοίκηση των ΕΛΠΕ ήδη έχει αποσύρει τις προτάσεις της, απορρίπτει το πακέτο προτάσεων των εργαζομένων και τους καλεί σε νέες διαπραγματεύσεις για διαμόρφωση νέων προτάσεων από την αρχή, με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2005.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στην Τσέλσι ο Καλάτζε

    2/6/2005 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της Τσέλσι υπάρχει και το μόνο που απομένει είναι η Μίλαν και η Τσέλσι να φτάσουν σε συμφωνία για το κόστος της μεταγραφής". Αυτό τόνισε ο Κάχα Καλάτζε ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί στην Αγγλία. Ο Γεωργιανός αμυντικός παρέμεινε ελεύθερος από την Μίλαν και όπως τόνισε, "έφτασε σε συμφωνία με τους διοικούντες τους "μπλε" αναφορικά με τους όρους της συνεργασίας τους". Αν όλα τελειώσουν καλά, ο Καλάτζε, όπως και ο ίδιος τόνισε, θα αγωνίζεται στην Τσέλσι για τα επόμενα πέντε χρόνια.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απαντήσεις Ορφανού

    2/6/2005 6:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 7:00:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός αναφερόμενος σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε το θέμα της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να δηλώνει ότι, η κυβέρνηση έχει προτείνει στην ΟΠΑΠ ΑΕ να κάνει την σχετική μελέτη με στόχο την σταδιακής τους εισαγωγής. Το όλο ζήτημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή της ανάληψης από την εταιρία της πλήρους διοργάνωσής του, πρόσθεσε ο κ. Ορφανός. Παράλληλα, έστειλε το "μήνυμα" σε όσους κινούν το παράνομο στοίχημα, ότι θα σταματήσει η δραστηριότητά τους. Όσον αφορά στις φήμες περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε, ότι είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ, οι οποίες και θα κρίνουν εάν θα πρέπει να γίνει ή όχι. Για την πολύκροτη απόφαση υποβιβασμού του ΠΑΣ Γιάννενα - λόγω παλαιών οφειλών - που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο κ.Ορφανός την χαρακτήρισε τυπολατρική και όπως φάνηκε το θέμα είναι ανοιχτό... Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν στο φάκελο για την υποψηφιότητα του EURO 2012, τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, εάν υπάρχει οριστική λύση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του.

    Οι επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών

    Ο κ.Ορφανός ξεκίνησε την συνέντευξη κάνοντας τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου του ποδοσφαίρου:"Ηταν μια επιτυχημένη χρονιά", υπογράμμισε. "Σε 480 αγώνες Α και Β Εθνικής, ήταν ελάχιστα τα φαινόμενα βίας, συγκριτικά με το παρελθόν. Παράλληλα, η αθλητική δικαιοσύνη έφερε ισονομία σε μεγάλους - μικρούς, πλούσιους - φτωχούς. Σχετικά με το ντόπινγκ, ήδη υπάρχει η σχετική νομοθεσία που βάζει κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν την επέκταση του ελέγχου σε αίμα και ούρα".

    Όσον αφορά σ΄ ένα ακόμη νευραλγικό θέμα, αυτό της οικονομικής εξυγίανσης των ΠΑΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε:"Με το νόμο 3262 δόθηκε η δυνατότητα στις ομάδες να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία. Έχουν ξεκινήσει ήδη και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν τηρείται ο νόμος. Αυτό θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ελέγξει εάν είναι εντάξει τα μετοχικά κεφάλια των ΠΑΕ, ενώ υπάρχει διαδικασία ελέγχου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τα χρέη τους προς Δημόσιο και τρίτους. Θα εφαρμοστεί ο νόμος".

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ.Ορφανός στα οικονομικά των αθλητικών Ομοσπονδιών υπογραμμίζοντας:"Όλοι οι εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί των Ομοσπονδιών ανέρχονται σε 120 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που όλα τα έσοδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού είναι 127 εκ.ευρω. Οι προϋπολογισμοί που δίνουμε φέτος είναι κατά 5,9% αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει από τώρα να βλέπουμε ορθολογικά τα οικονομικά των Ομοσπονδιών, γιατί δίνουν πολλά χρήματα σε λειτουργικά έξοδα, ενώ θα πρέπει να είναι πιο παραγωγικές σε αθλητικό επίπεδο".

    Στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2005, που ανέρχονται σε 54.500.000,00 ευρώ συνολικά. Να σημειωθεί, όμως, ότι δεν ανακοινώθηκε η επιχορήγηση της ΕΠΟ, αφού η Πολιτεία περιμένει πρώτα από την Ομοσπονδία να της καταθέσει τον απολογισμό της περσινής χρονιάς.

    Πάντως, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, εκτός από τα χρήματα που θα πάρουν οι Ομοσπονδίες, μέσω των επιχορηγήσεων, η Πολιτεία θα συμβάλει και με άλλους τρόπους στην ανάπτυξη των αθλημάτων.

    Ξοφλήσαμε το πριμ για την κατάκτηση του EURO 2004

    Ο κ.Ορφανός διευκρίνισε, ότι εάν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μπορεί να συμπεριληφθούν στον φάκελο, η κατάθεση του οποίου λήγει στις 21 Ιουλίου. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με την ΕΠΟ στην διεκδίκηση του EURO 2012.

    Αναφερόμενος, δε, στην στάση της Πολιτείας απέναντι στις υποχρεώσεις της προς την ΕΠΟ, τόνισε:"Ξοφλήσαμε το πριμ για την κατάκτηση του EURO 2004, ενώ υλοποιούμε την υπόσχεσή μας να δώσουμε άδειες πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στους διεθνείς. Όσον αφορά στα ερασιτεχνικά σωματεία, πήραν τα χρήματά τους μετά από τέσσερα χρόνια".

    Ο κ.Ορφανός τοποθετήθηκε και στο θέμα των επιχορηγήσεων των Ενώσεων, λέγοντας: "Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας η επιχορήγηση των Ενώσεων. Θα δοθεί, πάντως, ένα ποσό από τον τακτικό προϋπολογισμό, απ΄ευθείας στις Ενώσεις και όχι μέσω της ΕΠΟ".

    Ο υφυπουργός πάντως άφησε αιχμές κατά της ΕΠΟ, σχετικά με τον προϋπολογισμό της, τονίζοντας:"Πρέπει να τηρούμε τους νόμους, Η μοναδική Ομοσπονδία που δεν έχει στείλει τον απολογισμό της είναι η ΕΠΟ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της είναι 33 εκατομμύρια ευρω και από εμάς ζητά 9 εκατομμύρια ευρώ. Και το ερώτημά μου: "Τα υπόλοιπα χρήματα δεν υπάρχουν για να δοθούν στις Ενώσεις".

    Σε καλό δρόμο ο φάκελος του EURO 2012

    Τέλος, αναφερόμενος στην "επόμενη ημέρα" των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς αθλητικής σκηνής, διεκδικώντας μεγάλες διοργανώσεις.

    "Πρώτα", είπε ο κ.Ορφανός, "διεκδικούμε το Παγκόσμιο Υγρού Στίβου. Η απόφαση για το ποια χώρα θα αναλάβει την διοργάνωση θα ανακοινωθεί στις 16 Ιουλίου, στο Μόντρεαλ. Παράλληλα, διεκδικούμε το EURO 2012. Σύντομα θα έχουμε ένα καλό φάκελο. που θα περιλαμβάνει οκτώ γήπεδα. Εκτός από το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη μπορούν να έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη των 40.000 θέσεων, το Καυταντζόγλειο και το Παμπελοποννησιακό, μεγαλύτερη των 30.000 το Παγκρήτειο, το Πανθεσσαλικό και της Τούμπας. Θα έχουμε έτοιμα πολύ γρήγορα επτά γήπεδα. Θα είναι υποψήφια ένα ή δύο γήπεδα ακόμη. Οι υποψήφιες πόλεις είναι Λάρισα, Γιάννινα, Σέρρες, Κέρκυρα και Ρόδος. Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, θα υπάρξει η οριστική απόφαση".

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απεχώρησε ο Μελισσανίδης

    2/6/2005 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Από την Δευτέρα που έγιναν οι εκλογές της Ερασιτεχνικής ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε μιλήσει. Κάτι η πίκρα από την ήττα της παράταξής του από την "Κίνηση για την ΑΕΚ" του Χρήστου Ζούπα, κάτι οι δεύτερες σκέψεις και η αξιολόγηση της κατάστασης, θεωρούσε σωστό να μην κάνει καμιά αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα. Όλα αυτά μέχρι σήμερα Πέμπτη που αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και με μια λιτή ανακοίνωση να κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από τα διοικητικά.

    "Καλή επιτυχία στο νέο σχήμα"

    Ο έμπειρος παράγοντας ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να μην ασχοληθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ερασιτεχνικής, συμπεριλαμβάνοντας και τον αδελφό του, Ιάκωβο.

    "Σε σχήμα που δεν έχω την πλειοψηφία, δεν μπορώ να συνεχίσω ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ευχαριστώ τα μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που με ψήφισαν και εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σχήμα που θα προκύψει", αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Εκτός της αποχώρησής του, ο "τίγρης", με τα όσα αναγράφονται στην αρχή της ανακοίνωσης βάζει και ένα τέλος στα όσα διαδόθηκαν χθες ότι σύμβουλοί του που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του, προσέγγισαν τις άλλες τρεις μειοψηφούσες παρατάξεις, με σκοπό να συμπράξουν και εντελώς πραξικοπηματικά να εκλέξουν διοίκηση. "Σε σχήμα που δεν έχω την πλειοψηφία, δεν μπορώ να συνεχίσω ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΑΕΚ: Ρυθμιστές οι μικροί

    Νικολαϊδης, το "μεγάλο αφεντικό"

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και επίσημα ο Σαπάνης στην ΑΕΚ

    2/6/2005 4:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 5:23:37 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την φανέλα με τον "δικέφαλο" αετό στο στήθος θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Μίλτος Σαπάνης. Ο αριστερός μέσος του Παναθηναϊκού, που είχε συμφωνήσει με την διοίκηση της ΑΕΚ, για να ενταχθεί στο δυναμικό της από τον Ιανουάριο περίπου, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας για 2+1 χρόνια. Η ΠΑΕ με λιτή ανακοίνωση έκανε απλά γνωστό το γεγονός και επίσημα. "Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με τον Μίλτο Σαπάνη για συνεργασία 2+1 χρόνων", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ο 29χρονος Σαπάνης άρχισε την καριέρα του το 1994 στη Νάουσα, με τα χρώματα της οποίας έπαιξε σε 81 αγώνες (σ.σ. μέχρι το 1997) πετυχαίνοντας τρία γκολ. Την περίοδο 1997-98 πήγε στον Πανηλειακό και έμεινε στην ομάδα του Πύργου μέχρι το τέλος του 2001 αγωνιζόμενος σε 74 συναντήσεις, ενώ πέτυχε 14 γκολ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Παναθηναϊκός με την φανέλα του οποίου έπαιξε σε 42 αγώνες πετυχαίνοντας 8 γκολ.

    Έτοιμος για νέα καριέρα

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη στην μεταγραφή του, εμφανίσθηκε ο Μίλτος Σαπάνης, που είναι έτοιμος για μία νέα καριέρα με τα χρώματα της Ενωσης.

    Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ, ο έμπειρος μέσος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Πριν από ένα χρόνο είχαμε μιλήσει ξανά με τον Ντέμη Νικολαΐδη, για να έρθω στην ομάδα, αλλά τότε δεν ήταν εφικτό. Δεν πειράζει όμως, κάλιο αργά παρά ποτέ. Η ΑΕΚ έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικά δείγματα γραφής τον τελευταίο χρόνο και δείχνει να ακολουθεί σωστά βήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να τους δικαιώσω".

    Παράλληλα, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Βασίλη Πλιάτσικα. Ο 17χρονος μέσος που αγωνιζόταν στο Χαϊδάρι, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Σήμερα εξάλλου, η διοίκηση της Ένωσης, έκανε γνωστό ότι ο Μιλέν Πέτκοφ αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Βούλγαρος μέσος έλυσε το συμβόλαιο του, ενώ "η διοίκηση της ΠΑΕ τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

    [18] Μπάσκετ

    Αισιόδοξος ο Κατσικάρης

    2/6/2005 5:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 5:53:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    "Όταν φτάνεις στον τελικό, πας για να το πάρεις". Τάδε έφη, Φώτης Κατσικάρης. Ο προπονητής της ΑΕΚ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "SPORtime", ήταν ξεκάθαρος για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, που κατάφερε την Τετάρτη να προκριθεί στα τελικά του πρωταθλήματος αποκλείοντας το Μαρούσι. Εδώ που έφτασε η Ένωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να διεκδικήσει το στέμμα της πρωταθλήτριας με όλες της τις δυνάμεις. Η δήλωση του δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση υπερβολική, αν αναλογισθεί κανείς ότι η ΑΕΚ προκρίθηκα εις βάρος του τρίτου Αρη και του δεύτερου Αμαρουσίου στα πλέι οφ χωρίς να έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο τεχνικός της Ένωσης χαρακτήρισε παράλληλα, επιτυχημένη την πορεία των παικτών του σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ απέφυγε να μπει στην διαδικασία της επιλογής αντιπάλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο για τη σειρά των τελικών.

    "Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό"

    "Σ΄ έναν τελικό, όποια και από τις δύο ομάδες αν είναι, θα είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Δε μπορώ να πω ότι έχουμε προτίμηση. Ούτως ή άλλως, δεν έχουμε αβαντάζ έδρας ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα, θέλω να δω την ψυχολογία των παικτών μετά την πρόκριση, τι αποθέματα έχουν. Γιατί έχω ξαναπεί πως σε έναν τελικό θα παίξει ρόλο η καρδιά, η πίστη και η αυτοσυγκέντρωση πέρα από το τεχνικό κομμάτι", απάντησε σχετικά δίνοντας τη σωστή διάσταση στο θέμα.

    Σε ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας, ο Κατσικάρης απάντησε: "Δεν υπάρχει ένα μυστικό. Είμαστε αρκετά χρόνια οι ίδιοι προπονητές στην ομάδα, δουλεύουμε κάτω από ίδια φιλοσοφία. Και πέρσι που ανέλαβα την ομάδα είπα ότι η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Ξεκινώντας από εκεί κάθε μέρα, δουλεύεις με αυτό το σκεπτικό και τη φιλοσοφία. Το καλό είναι ότι τα παιδιά φέτος καταλαβαίνουν το βάρος του ονόματος της ΑΕΚ και έχουν αυτή την ευθύνη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και τραυματισμούς... Ο κόσμος δεν στάθηκε όσο θα έπρεπε. Ο ΑΕΚτζής δεν είναι του φρουφρού... σε δύσκολες καταστάσεις είναι δίπλα στην ομάδα."

    Μεταξύ άλλων ο Φώτης Κατσικάρης έστειλε μήνυμά και προς τους φιλάθλους ενόψει των τελικών: "Στόχος μας είναι να είμαστε κάθε φορά καλύτεροι και πάντα να στοχεύουμε ψηλά. Τα παιδιά έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Έχουμε και άλλα αποθέματα και εμπιστοσύνη. Έχουμε τα νέα παιδιά, που έχουν φιλοδοξίες, αλλά και τους ξένους. Για αυτό παλεύουμε όλη τη χρονιά, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Γιατί να είμαστε μίζεροι; Όταν φτάνεις στον τελικό, πας για να το πάρεις!"

    Στο τέλος ο Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε και στα επεισόδια που αμαύρωσαν χθες την τελευταία αναμέτρηση ΑΕΚ-Αμαρουσίου στο κλειστό του Γαλατσίου: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που έχει βρεθεί από την αρχή στο πλευρό της ομάδας. Χθες ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα, αλλά καλό θα είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα για τα όσα έγιναν. Δεν θα πρέπει να απαξιώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτό που συνέβη, ας το απομονώσουμε σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θέλω τον κόσμο δίπλα μας, γιατί η παρουσία του είναι πολύ σημαντική και τονώνει την ομάδα."

    Φιλίππου: "Πετύχαμε τους στόχους μας"

    Την ικανοποίησή του για την επίτευξη όλων των στόχων που είχε θέσει η ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του "Δικεφάλου", Γιάννης Φιλίππου, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

    "Εμείς τους στόχους που βάλαμε τους έχουμε πετύχει και τώρα κοιτάζουμε πιο μακριά. Πρώτος στόχος μας ήταν να πάμε στους "16" της Ευρωλίγκα, να μπούμε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος και να πάμε στον τελικό των πλέι οφ. Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν χωρίς να κάνουμε όνειρα, χωρίς να κυνηγάμε κάτι απατηλό. Πιστεύαμε σε αυτήν την ομάδα και δικαιωθήκαμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Φιλίππου και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

    "Η ομάδα μας βρίσκεται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πιστεύουμε ότι και εδώ μπορεί να τα καταφέρει. Είναι η πρώτη ομάδα που πέρασε στους τελικούς και πιστεύουμε ότι μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα.'

    Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην παρουσία των φιλάθλων της Ενωσης, καθώς και στο χθεσινό επεισόδιο στο κλειστό του Γαλατσίου: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, αλλά και από την ποιότητα των φιλάθλων μας. Δεν έβρισαν, υποστήριξαν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια και το μικροεπεισόδιο δεν ήταν τίποτα το σοβαρό, πάλι καλά που δεν έγινε τίποτα.»

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον τελικό η ΑΕΚ

    [19] Μπάσκετ

    Χωρίς φιλάθλους στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος

    2/6/2005 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αίτημα προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την χορήγηση 500 εισιτηρίων για τον 5ο και τελευταίο αγώνα της ημιτελικής σειράς, υπέβαλλε σήμερα και επίσημα η ΚΑΕ Πανιώνιος. Παρότι οι μετακινήσεις φι8λάθλων απαγορεύονται στα ημιτελικά, οι "κυανέρυθροι" εξέφρασαν την επιθυμία τους να έχουν την συμπαράσταση στο σημαντικό αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός κάνοντας χρήση του δικαιώματός του αποφάσισε να μην παραχωρήσει ούτε ένα εισιτήριο στη φιλοξενούμενη ομάδα. Με δεδομένη την απουσία των φιλάθλων τους, λοιπόν, οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου έχουν την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την Κυριακή με όλες τις δυνάμεις τους την πρόκριση-έκπληξη στη σειρά των τελικών μέσα στο κατάμεστο όπως αναμένεται από "πράσινους" φιλάθλους ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης έδωσε σήμερα ρεπό στους παίκτες του μετά το χθεσινό 2-2. Η προετοιμασία για την ύστατη μάχη με τον πρωταθλητή Ελλάδας αρχίζει την Παρασκευή. Η ΚΑΕ Πανιώνιος με ανακοίνωσή της, εξέφρασε σήμερα τις ευχαριστίες της σε οργανωμένους και μη φιλάθλους της ομάδας για τη συγκινητική και μοναδική παρουσία τους στον 4ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό".

    [20] Μπάσκετ

    Ο Σφαιρόπουλος βοηθός του Καζλάουσκας

    2/6/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια ημέρα μετά την λήψη συνεργασία του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας μαζί του για τη θέση του βοηθού προπονητή. Η είδηση ήταν γνωστή από χθες, όταν ο Σφαιρόπουλος υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από το τεχνικό επιτελείο του "δικέφαλου του βορρά", η οποία συνοδεύτηκε και από αποχαιρετιστήρια δήλωση. Η ομάδα του Πειραιά ήταν σε αναζήτηση βοηθού προπονητή, από την ημέρα που έσπασε η συμφωνία με τον Ηλία Ζούρο. Η περίπτωση του Σφαιρόπουλου θεωρείται ιδανική για τους "ερυθρόλευκους", αφού έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών και στον ΠΑΟΚ, θεωρείται ο καταλληλότερος για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Η ανακοίνωση αναλυτικά:

    "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ένταξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο προπονητικό τιμ της ομάδας, ως άμεσου συνεργάτη του Γιόνας Καζλάουσκας. Ο 38άχρονος τεχνικός υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης (2/6), στα γραφεία του Ολυμπιακού στην πλατεία Αλεξάνδρας, το συμβόλαιο που επισημοποίησε τη συνεργασία του με την ομάδα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, γεννηθείς το 1967, εργαζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια στον ΠΑΟΚ (1997-2005), ενώ από το 2001 βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας. Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (1986-1997), με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν 1994-95. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών."

    [21] Πανελλήνιος Φιλιππάκης

    2/6/2005 12:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία νέα εποχή ξεκινάει για την Ελλάδα και το επί κοντώ. Ο Κώστας Φιλιππίδης συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, κατά τη διάρκεια του γκραν πρι στίβου της Λομβαρδίας, που διεξήχθη στο Μιλάνο, πετυχαίνοντας 5.70μ, μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Ο 19χρονος αθλητής του Πανελληνίου έτσι, συνέτριψε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο Μάριος Ευαγγέλου με 5.62μ. από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα (12 Ιουνίου 2004), που είχε φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ. Ο νεαρός πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα, πίσω από τον Ολλανδό Ρενς Μπλομ, ο οποίος πέρασε το ίδιο ύψος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός πρωταθλητής είχε καλύτερη ατομική επίδοση 5.61μ., την οποία είχε σημειώσει στον κλειστό στίβο (29 Ιανουαρίου 2005 στην Παιανία) και ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Στο ίδιο μίτινγκ, αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Στέλλα Πιλάτου, η οποία κατέταγη δεύτερη στο μήκος με άλμα στα 6.52μ. Στο αγώνισμα πρώτευσε η Ινέτα Ραντέβιτσα από τη Λετονία με επίδοση 6.62μ. Τέλος, η Κωνσταντίνα Εφεντάκη τερμάτισε πέμπτη στα 1.500μ. με 4:10.62, μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό της.

    [22] Ανικανότητα στην οργάνωση της ΕΟΦΠ

    2/6/2005 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΟΦ Πάλης προχώρησαν οι αθλητές, οι οποίοι κατηγορούν τη διοίκηση για "μέγιστη ανικανότητα στην οργάνωση". Παράλληλα μίλησαν και για "ανάπτυξη και οικονομική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων που εισρέουν στα ταμεία της ομοσπονδίας". Μάλιστα, με ανακοίνωσή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Καραμανλή, την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού και το ΓΓΑ Κώστα Κουκοδήμο, ζητούν την άμεση παρέμβαση της αθλητικής ηγεσίας "εγκαλώντας και ελέγχοντας την οικονομική διαχείριση της ΕΟΦΠ, ώστε το άθλημα της πάλης να συνεχίζει να προσφέρει διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό".

    Πολλές οι κατηγορίες

    Όπως τόνισε η ΕΟΦ Πάλης έχει πολλά προβλήματα οικονομικά αλλά και άλλα σημαντικά. Στα πιο σημαντικά αύξηση των χρεών "στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ να σταματήσει τις προετοιμασίες των εθνικών ομάδων, ν` αφήσει απλήρωτους αθλητές (10 μήνες οφειλόμενα) και τους προπονητές (15 μήνες οφειλόμενα), να διοργανώνει αγώνες σε καταγώγια, αλλά και να μην υπάρχει ούτε η στοιχειώδης οργάνωση και θέσπιση αξιόπιστων αγωνιστικών κριτηρίων".

    Στη λίστα των αθλητών που έχουν υπογράψει την ανακοίνωση βρίσκονται όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα. Μεταξύ άλλων είναι οι Δημήτρης Αβράμης, Κώστας Θάνος, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, Λάζαρος Λοϊζίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, Κώστας Αρκουδέας, Στάθης Τοπαλίδης, Μπεσίκ Ασλανασβίλι κ.α.

    Υπομονή

    Ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Θεόδωρος Συνοδινός, με αφορμή τη σημερινή κατάληψη των γραφείων της ομοσπονδίας, ζήτησε υπομονή από τους αθλητές και τους προπονητές, ώστε η πάλη να αναγεννηθεί και να αναβαθμιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

    Ο κ. Συνοδινός, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, κάνει λόγω για "δικαιολογημένα παράπονα των αθλητών", επισημαίνοντας ωστόσο ότι "η τωρινή διοίκηση δεν μπορεί να χρεωθεί όλα τα δεινά του αθλήματος των τελευταίων 8-10 ετών".

    "Είμαστε διοίκηση μόλις 8 μηνών (από τις 10 Οκτωβρίου 2004), ενώ υπάρχουν παράπονα από απλήρωτους αθλητές, προπονητές και προμηθευτές εδώ και 10, 15, ακόμα και 20 μηνών. Η σημερινή κατάληψη δυστυχώς είναι ένα ακόμα χτύπημα εκ των έσω. Ένα αυτογκόλ, που μας πάει ακόμα πιο πίσω. Εδώ και καιρό προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε το άθλημα οικονομικά. Οι οφειλές αγγίζουν περίπου τα 2.000.000 ευρώ και είναι περισσότερες ακόμα και από έναν ετήσιο προϋπολογισμό μας" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του κ. Συνοδινού, η οποία καταλήγει .

    "Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε σαν μια "δεμένη" οικογένεια, να βελτιώσουμε τα του αθλήματος, να κάνουμε αναβαθμισμένους αγώνες, να βελτιώσουμε την προς τα έξω εικόνα. Μόνο έτσι θα προέλθουν σημαντικά έσοδα από χορηγούς, αλλά και άλλες πηγές. Μόνο έτσι θα μεγαλώσει η προβολή της πάλης και θα έρθουν πρόσθετα χρήματα, που θα μας λύσουν προβλήματα"

    [23] Πολιτισμός

    Ο Ροντέν μέλος της Πινακοθήκης

    2/6/2005 12:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το γλυπτό του Ογκίστ Ροντέν "Ο Άνθρωπος που βαδίζει πάνω σε κολόνα", ανήκει εδώ και λίγες μέρες στην Εθνική Πινακοθήκη, μετά από δωρεά της Εθνικής Τράπεζας. Όπως αποδεικνύει η σφραγίδα του, είναι το δεύτερο από τα οκτώ νόμιμα αντίτυπα που έχει δικαίωμα να δημιουργήσει, σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, το Μουσείο Ροντέν. Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα , με τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της Πινακοθήκης, χωρίς να αποκαλύψουν το ποσό της αγοράς, σχολιάζοντας μόνο ότι η "τιμή ήταν λογική, σε σχέση με άλλες, που κυκλοφορούν για έργα τέχνης". Όπως είπε η κα. Πλάκα, "το έργο μπορεί να θεωρηθεί μία από τις πρωιμότερες συναρμογές της μοντέρνας τέχνης" και προσέθεσε, πως "ο Ροντέν είχε πάρει απόφαση να εκθέτει τα μικρών και μεσαίων διαστάσεων έργα του τοποθετημένα πάνω σε βάθρα ή κολόνες από γύψο. Την ιδέα του την είχε δώσει η Σφίγγα των Ναξίων, εκμαγείο της οποίας βρισκόταν στο Μουσείο του Λούβρου. Το μικρό μοντέλο παρουσιάστηκε ως σπουδή για τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή το 1900, σε μια ψηλή κολόνα και θαυμάζεται από το 1907 κυρίως ως αναβίωση της αρχαιότητας".

    Το πρόγραμμα της νέας περιόδου

    Η κα. Πλάκα, επίσης, ανήγγειλε τις εκθέσεις για τη νέα περίοδο, οι οποίες είναι:

    Στη Γλυπτοθήκη τον Οκτώβριο την έκθεση του Χούλιο Γκονζάλεθ και του Γιαννούλη Χαλεπά, ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου έκθεση του Μαρίνο Μαρίνι, καθώς και εγκαίνια έκθεσης με τις μόνιμες συλλογές γλυπτικής της Πινακοθήκης, στις αρχές του νέου χρόνου.

    Η Εθνική Πινακοθήκη, θα εγκαινιάσει την νέα περίοδο, τον Νοέμβριο, με μια αναδρομική έκθεση του Γεωργίου Ιακωβίδη ( πρώτου διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης). Θα συνεχίσει, στα μέσα Φεβρουαρίου, με αναδρομική του Συμεών Σαββίδη και του Μιχάλη Οικονόμου και τον Μάιο με Φερνάντο Μποτέρο .

    Η πιο φιλόδοξη έκθεση, κατά την κυρία Πλάκα, θα είναι τον Οκτώβριο του 2006, με τίτλο "Αθήνα- Παρίσι", ένας διάλογος των καλλιτεχνών της Ελλάδας από το 1863 έως το 1940 δίπλα σε άμεσους ή έμμεσους Γάλλους δασκάλους τους. Όπως εξήγησε, στην έκθεση αυτή θα βλέπουμε Ματίς δίπλα στον Τσαρούχη, Γκίκα δίπλα στον Πικάσο κ.ο.κ.. Τα έργα των σπουδαίων Γάλλων δασκάλων θα έρθουν με δανεισμό, από ξένα Μουσεία.

    Τέλος, το κοινό θα αποχαιρετήσει στις 5 Ιουνίου τα έργα Χρήστου Καπράλου στην Γλυπτοθήκη στο Γουδί, με μια συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου και τον βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    Τα έργα θα μεταφερθούν στο ίδρυμα Καπράλου στην Αίγινα, το οποίο βρίσκεται υπό την μέριμνα της Εθνικής Πινακοθήκης.

    [24] Πολιτισμός

    Σύντομα σε ισχύ η "Νύχτα Μουσείων"

    2/6/2005 1:32:00 μμ

    Την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί το πρόγραμμα "Νύχτα Μουσείων", όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Σ.ΥΠ.ΠΟ) Ιωάννη Τσακοπιάκο και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) Ιωάννη Δημακάκο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ορισμένα μουσεία όχι μόνο κεντρικά αλλά και περιφερειακά από όλη την Ελλάδα εκ περιτροπής θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Όπως είχε πει ο κ. Τατούλης, όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία του προγράμματος "Νύχτα Μουσείων", πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση με στόχο αφενός να έρθουν οι νέοι πιο κοντά στον πολιτισμό, αφετέρου οι βόλτες στα μουσεία να συνδυαστούν με εκδηλώσεις του εικαστικού και καλλιτεχνικού χώρου. Χθες ο υφυπουργός υπογράμμισε επίσης, ότι θα υπάρξει απόλυτη ομαλότητα κατά τις εκδηλώσεις του προγράμματος, ενώ θα ισχύσουν στο ακέραιο οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σε ό,τι αφορά το θερινό ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων.

    Στο Βυζαντινό Μουσείο ο πρωθυπουργός

    Στο μεταξύ, χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο, όπου εγκαινίασε την έκθεση της συλλογής του Γιώργου Τοροσίδη με έργα Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης. Ο κ. Καραμανλής τόνισε, πως "η προστασία, η ανάδειξη και η καλλιέργεια της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης είναι υπόθεση όλων των πολιτών", ενώ επεσήμανε, ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτή, αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός είναι ο προνομιακός χώρος που μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα συντονισμού των δράσεων κράτους και ιδιωτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μουσεία και τη νύχτα

    [25] Τεχνολογία

    Ιδιαίτερα θετικές οι επιπτώσεις

    Η ευρυζωνικότητα στο επίκεντρο της ΚτΠ

    2/6/2005 2:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ευρυζωνικότητα (broadband) ως βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης προωθεί η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), σε στενή συνεργασία με την αγορά τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ. Μετά τις ειδικές προβλέψεις του αναπτυξιακού νόμου για επενδύσεις σε ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες, που αφορούν στην ενίσχυση της προσφοράς, αναμένεται να κινητοποιήσει δυναμικά το κομμάτι της ζήτησης των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, επισήμανε την ιδιαίτερα θετική επίπτωση, που θα έχει τόσο για τους πολίτες όσο και για την αγορά τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και για τον ΟΤΕ, η βελτίωση των ρυθμών διείσδυσης του γρήγορου Internet και της ευρυζωνικότητας.

    Τί σημαίνει "ευρυζωνικότητα"

    Για τον πολίτη, η "ευρυζωνικότητα" αποτελεί συνδυασμό υποδομής και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που του δίνουν τη δυνατότητα για:

    - Ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, πολύ γρήγορα και με ασφάλεια των δεδομένων από το σπίτι ή το γραφείο (υποβολή φορολογικής δήλωσης κλπ).

    - Ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, μέσω εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (Internet banking κλπ) με ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

    - Εργασία εξ αποστάσεως, μέσω μεθόδων τηλε-εργασίας.

    - Διεύρυνση των αγορών των επιχειρήσεων, για την διάθεση των αγαθών και των υπηρεσιών τους παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου, με χαμηλό κόστος.

    - Ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας. Υπηρεσίες φροντίδας υγείας και πρόνοιας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, μέσω τηλεϊατρικής.

    - Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παρακολούθηση ταινιών με άμεση επιλογή απο ηλεκτρονικές ταινιοθήκες, επιλογή και άμεση αγορά της επιθυμητής μουσικής απο ηλεκτρονικά δισκοπωλεία, έγκαιρη ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων για θεάματα, παραστάσεις και αθλητικούς αγώνες, χωρίς ουρές αναμονής κλπ.

    - Καλύτερη και φθηνότερη επικοινωνία, με δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας σε συνδυασμό με εικόνα με πρακτικά μηδενικό κόστος μέσω νέων μέσων και πολλά άλλα.

    Σχετικά Links: http://www.infosoc.gr/

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Πολύτεκνος ο Ροντ Στιούαρτ

    2/6/2005 5:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 7:19:06 μμ)

    Για έκτη φορά θα γίνει μπαμπάς ο 60χρονος τραγουδιστής της ροκ Ροντ Στιούαρτ, καθώς η 34χρονη φίλη του Πένι Λάνκαστερ κυοφορεί το πρώτο τους παιδί. "Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα και για την Πένι καθώς θέλουμε πολύ και οι δύο να αποκτήσουμε οικογένεια", δήλωσε ο θρυλικός ρόκερ και πρόσθεσε ότι η είδηση "τον χαροποίησε ιδιαίτερα και τον γέμισε περηφάνια". "Το καλύτερο νέο βέβαια είναι ότι η Πένι αισθάνεται θαυμάσια, είναι πολλή ευτυχισμένη και ακτινοβολεί περισσότερο από ποτέ", πρόσθεσε ο Στιούαρτ. Το ζευγάρι που είναι μαζί σχεδόν 6 χρόνια πρόκειται να παντρευτεί την άνοιξη του 2006 ενώ το μωρό αναμένεται να γεννηθεί το Δεκέμβριο. Ο Στιούαρτ έχει άλλα πέντε παιδιά από προηγούμενες σχέσεις του. Την 25χρονη Κίμπερλι και τον 24χρονο Σον από τον πρώτο του γάμο με την Αλάνα Στιούαρτ. Τον 17χρονο Ρούμπι από την Κέλι Εμπεργκ και τέλος τη 13χρονη Ρενέ και τον 10χρονο Λίαμ από τη δεύτερη σύζυγό του Ρέιτσελ Χάντερ.

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μουμίν

    2/6/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τους Χαραλάμπους και Ακιέλ, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόκτηση ακόμα ένα παίκτη. Πρόκειται για τον 18χρονο αλλά πολλά υποσχόμενο, αμυντικό μέσο του Πανθρακικού Χουσεϊν Μουμίν, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από το μάνατζερ του και υπέγραψε πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζει καλύτερα από όλους την αξία του ποδοσφαιριστή, ο προπονητής του στην ομάδα της Κομοτηνής, Κώστας Βασιλακάκης, μίλησε για τα προσόντα του νεαρού ποδοσφαιριστή: "Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης από αυτούς που με την πρώτη ματιά, σου δίνουν το περιθώριο να πεις ό,τι αυτό το παιδί θα κάνει καριέρα. Είναι ταλαντούχος και υπάκουος και είναι ευχάριστο αυτά τα παιδιά να προωθούνται και να κάνουν καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από τη μεταγραφή αυτή μπορεί να ωφεληθεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά και ο ΠΑΟΚ".

    Συζητήσεις για Σιλά

    Ο ίδιος ο Μουμίν πλήρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του: "Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα και να υποσχεθώ στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πως θα δουλέψω για να τους δικαιώσω. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμητικό για κάθε ποδοσφαιριστή να ανήκει σ αυτήν και να τον θαυμάζουν οι χιλιάδες φίλαθλοι του".

    Πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να τελειώσουν τις εφετινές του μεταγραφές όσο πιο γρήγορα μπορούν, γι αυτό και προχωρά συνεχώς σε διαπραγματεύσεις για τους παίκτες τους οποίους ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό του.

    Ένας από αυτούς είναι και ο Σιλά, του Εργοτέλη.

    Για το σκοπό αυτό έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο μεγαλομέτοχος της κρητικής ΠΑΕ κ. Τζώρτζογλου. Από τις ως τώρα διαπραγματεύσεις διαπιστώθηκε η θέληση των παραγόντων του ΠΑΟΚ να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής, αλλά και η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό επίπεδο.

    Ο ΠΑΟΚ για να καλύψει την διαφορά αυτή στις απαιτήσεις του Εργοτέλη, προσφέρει και έμψυχα ανταλλάγματα είτε υπό μορφή δανεισμού, είτε σαν ελεύθερους παίκτες και εκεί θα συζητηθεί πλέον το ενδεχόμενο της μεταγραφής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 June 2005 - 16:53:31 UTC