Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κυβέρνηση θα απολογηθεί"
  • [02] Ανάκληση μοντέλων της Suzuki
  • [03] Το "αντίο" του Κολίνα
  • [04] "Όχι" Λε Γκουέν στην Λάτσιο
  • [05] Υπέγραψαν Θεοδωρίδης και Μάντζιος
  • [06] Τιμωρία σε Άρη και Ολυμπιακό
  • [07] Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός
  • [08] Πρώτο βήμα για Μαρούσι
  • [09] Να χαλάσει η γιορτή
  • [10] Ολονυκτία για τη λυματολάσπη
  • [11] Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας
  • [12] Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ
  • [13] Στο επίκεντρο οι ελληνικές δράσεις

    [01] Πολιτική

    Προετοιμασία ενόψει της συζήτησης στη Βουλή

    "Η κυβέρνηση θα απολογηθεί"

    9/6/2005 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για τριήμερη μάχη μέσα στη Βουλή, με στόχο να απολογηθεί η κυβέρνηση ενώπιον του ελληνικού λαού γι αυτήν την τραγική πορεία των 15 μηνών. "Θα δώσουμε μάχη για να αναδείξουμε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και για να δείξουμε τους δρόμους τους οποίους πρέπει να πάρουμε, για να δώσουμε πάλι ελπίδα σε αυτή τη χώρα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως είναι "μια στιγμή μάχης και ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων από όπου θα βγει η αλήθεια, που υπηρετεί τον ελληνικό λαό". Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση του κ. Καραμανλή, που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός ανέλαβε τις ευθύνες για κάθε πράξη των Υπουργών του.

    Παπανδρέου: Αναμενόμενη η κίνηση Καραμανλή

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες, τις οποίες η ίδια δημιούργησε και να μετακυλήσει το κόστος των λαθών της πάνω στις πλάτες του Έλληνα πολίτη, υπονομεύοντας σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, αναφέρθηκε στα λεγόμενα περί "ρελάνς" του κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι είναι μια ρηχή "ρελάνς" την οποία θα βρουν μπροστά τους.

    Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς ΚΚΕ και ΣΥΝ περί συμπαιγνίας των δύο μεγάλων κομμάτων κατά της Αριστεράς. Εμείς, τόνισε, θέλαμε να συνεχιστεί η συζήτηση και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Αλογοσκούφη πριν τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε τις φήμες περί διαρροής των προθέσεων του για την πρόταση μομφής, οι οποίες εμπλέκουν τη διευθύντρια υπηρεσιών Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΔΥΚΟ) Ρεγγίνα Βάρτζελη, λέγοντας πως δεν υποκύπτει στη λογική του πολιτικού κουτσομπολιού. "Δεν μπαίνουμε στη φάκα των επιθέσεων κατά συνεργατών και στελεχών" σχολίασε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία συνήθη πρακτική απαξίωσης.

    Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης απασχόλησε η προετοιμασία της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή. Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, στους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση του Προέδρου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ως ενδεδειγμένη.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε ότι "στη συνεδρίαση στη Βουλή, δεν είχαμε το πολιτικό ένστικτο να υπερασπιστούμε την πρωτοβουλία μας", ενώ η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η συνοχή της κοινωνίας είναι σε κρίση με αφορμή την κυβερνητική πολιτική και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων. Η Μαρία Δαμανάκη επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο κυβερνητικό του παρελθόν.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εμφανιστεί ότι υπερασπίζεται το βαθύ κράτος και να τοποθετηθεί χωρίς ψευτοδιλήμματα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο και τον τόνο που χρησιμοποίησε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε θέση μάχης...

    [02] Κοινωνία

    Ανάκληση μοντέλων της Suzuki

    9/6/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την ανάκληση αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλων "Wagon R+" και "Ignis" για έλεγχο στο κιβώτιο ταχυτήτων ζήτησε η εταιρεία "Σφακιανάκης ΑΕΒΕ". Το πρόβλημα δεν αφορά των σύνολο των μοντέλων, αλλά τα "Wagon R+ 4X4", με αριθμό πλαισίου TSMMMB53S00 195636 έως και 195710 και τα "Ignis 4X4" με αριθμό πλαισίου JSAFHY51S00 101513 έως και 133027.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η εταιρεία τήρησε τις διατάξεις, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τη Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων και έχει ήδη ειδοποιήσει τους κατόχους των αυτοκινήτων για δωρεάν έλεγχο της σωστής συναρμογής του βοηθητικού κιβωτίου με το κιβώτιο ταχυτήτων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας στο τηλέφωνο 210 3499 850, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 έως και 17:00.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το "αντίο" του Κολίνα

    9/6/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στη Μπολόνια και την Πάρμα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο των μπαράζ για την παραμονή στην Serie A, θα είναι το «κύκνειο άσμα» του Πιερλουίτζι Κολίνα. Οι Ιταλοί διαιτητές αποχωρούν από την ενεργό δράση στην ηλικία των 45 ετών και ο διάσημος ρέφερι, ο οποίος θεωρείται ως ο καλύτερος στον κόσμο, έφτασε το συγκεκριμένο όριο τον Φεβρουάριο, χωρίς να λάβει από την ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας την απαραίτητη εξαίρεση, προκειμένου να συνεχίσει και τη νέα σεζόν. Ο Κολίνα, ο οποίος είναι οικονομικός σύμβουλος ασχολείται με τη διαιτησία από το 1977, το 1991 «σφύριξε» τον πρώτο αγώνα της καριέρας του για τη Serie A, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε διεθνής. Εχει ψηφιστεί πέντε φορές ως ο κορυφαίος διαιτητής στον κόσμο, ενώ ανάμεσα στις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του συγκαταλέγονται ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 1999, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 τη Μπάγερν Μονάχου στις καθυστερήσεις, καθώς και ο τελικός του Μουντιάλ 2002 ανάμεσα στη Βραζιλία και την Γερμανία. Ο... καραφλός διαιτητής έχει συνδέσει το όνομά του και με τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004, καθώς διηύθυνε τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και με την Τσεχία στον ημιτελικό.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Όχι" Λε Γκουέν στην Λάτσιο

    9/6/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικό "όχι" στη Λάτσιο είπε ο Πολ Λε Γκεν, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο της Ιταλίας, ANSA. Σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του, Φρεντερίκ Γκουέρα, ο Γάλλος προπονητής απέρριψε την πρόταση των "λατσιάλι" και συνεπώς παραμένει "διαθέσιμος" για κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο. "Ο πελάτης μου δεν πρόκειται να πάει στη Λάτσιο. Είναι οριστικό", είπε ο Γκουέρα, που πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ρωμαϊκού συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο, για την απόφαση του 41χρονου Λε Γκεν, ο οποίος κατέκτησε τρία συνεχή πρωταθλήματα Γαλλίας με τη Λιόν.

    Ελπίζουν στον Πειραιά

    Την ίδια στιγμή το νέο μαθεύτηκε στον Ολυμπιακό με ικανοποίηση και αισιοδοξία πως τελικά το πολυπόθητο "ναι" του Γάλλου θα έρθει στον Πειραιά. Πάντως ακόμη και οι αισιόδοξοι θέλουν πρώτα να περάσουν λίγες ημέρες για να φανεί αν αυτό που έκανε τον Λε Γκουέν να αλλάξει γνώμη για την ιταλική ομάδα ήταν μια άλλη πιο ελκυστική πρόταση. Έτσι οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι εκείνες που θα κρίνουν το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό. Αν είναι θετική η απάντηση του Λε Γκουέν, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν πετύχει τον πιο βασικό στόχο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αν είναι αρνητική, τότε θα στραφούν στον Τροντ Σόλιντ, που βρίσκεται ήδη σε στάση αναμονής. Ο Νορβηγός τεχνικός δείχνει πρόθυμος να αναλάβει τον Ολυμπιακό, οπότε περιμένει να ειδοποιηθεί για να έρθει στην Ελλάδα και να μιλήσει με τον Κόκκαλη.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψαν Θεοδωρίδης και Μάντζιος

    9/6/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Και τυπικά παίκτες του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Βαγγέλης Μάντζιος. Οι δύο ποδοσφαιριστές επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια και θα φορούν πλέον τη φανέλα με το τριφύλλι. Ο 25χρονος (3/7/1980) Θεοδωρίδης που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, ενώ ο επιθετικός της εθνικής Ελπίδων και πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Βαγγέλης Μάντζιος, "δεσμεύθηκε" έως το 2010 με τον Παναθηναϊκό. Ετσι, οι μεταγραφές των «πράσινων» έφτασαν αισίως τις έξι, μολονότι η ΠΑΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη καμία! Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, νέα πρόσωπα στο ρόστερ της ομάδας θα είναι οι Φλάβιο Κονσεϊσάο (το «κρυφτό» με την ημέρα άφιξής του στην Ελλάδα συνεχίζεται), Αντε Σέριτς, Πιέρ Εμπεντε και Αλέξανδρος Τζιόλης, ενώ επέστρεψαν οι Δάρλας, Λεοντίου που είχαν παραχωρηθεί ως δανεικοί.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τιμωρία σε Άρη και Ολυμπιακό

    9/6/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με αποκλεισμό της έδρας τους για τρεις αγωνιστικές ημέρες τιμώρησε τον Ολυμπιακό και τον Άρη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τα επεισόδια των οπαδών τους στον τελικό του Κυπέλλου, που διεξήχθη στις 21 Μαϊου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, επειδή όμως αμφότερες ήταν υπότροπες, η ποινή αυτή προσαυξήθηκε κατά δύο παιχνίδια, φτάνοντας έτσι στα τρία. Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκοι" θα πληρώσουν πρόστιμο 15.000 ευρώ και οι "κιτρινόμαυροι" 30.000. Οι ποινές είναι εφέσιμες και οι δύο ομάδες μπορούν να προσβάλουν τις αποφάσεις στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

    [07] Μπάσκετ

    Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

    9/6/2005 11:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στην "επτάψυχη" ΑΕΚ, αλλά τελικά πέτυχε το στόχο του, φτάνοντας στο τελικό 78-62, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» κράτησαν «αλώβητο» το ΟΑΚΑ και πλέον την Κυριακή θα παραταχθούν στο κλειστό του Γαλατσίου, όπου καλούνται να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν στην β΄ φάση των πλέι οφ με αντίπαλο τον Πανιώνιο, να πάρουν δηλαδή μία εκτός έδρας νίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες. Οι δέκα επιπλέον εύστοχες βολές του Παναθηναϊκού μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανούς τους "πράσινους", απέναντι στην αντεπίθεση διαρκείας της ΑΕΚ, στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε επιθετικό μονόλογο του Παναθηναϊκού, που έδειξε ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ, απέναντι στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, με τον τελευταίο να στερείται των υπηρεσιών του Μπέιλι. Τα εύστοχα τρίποντα (δια χειρός Αλβέρτη, Λάκοβιτς, Παπανικολάου και Τσαρτσαρή) και ο έλεγχος της... εναέριας κυκλοφορίας (10 ριμπάουντ έναντι 6 της ΑΕΚ) ήταν τα βασικά... συστατικά της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού, που υστερούσε στα δίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +7 (22-15), ενώ στις αρχές του δεύτερου η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφιο αριθμό (27-17).

    Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τον πολύ καλό Πελεκάνο (8 πόντους στο β' δεκ.) και τον Νίκο Χατζή, που δύο φορές με τις εμπνεύσεις του στην επίθεση άφησε άφωνους τους παίκτες που είχαν κληθεί να τον φυλάξουν. Η Ένωση, που είχε τρεις βασικούς της παίκτες «φορτωμένους» με φάουλ (4 Άντιτς, 3 Νίτσεβιτς, 3 Λόλις), έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά τελικά δεν πέτυχε το στόχο της. Ο Ζήσης με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου, που βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +3 (37-34), είχε την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με... χαμόγελα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το πρόβλημα των φάουλ "σκέπασε" για τα καλά την ομάδα της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο. Λόλις και Νίτσεβιτς έφτασαν τα 4, ενώ Πελεκάνος και Ζήσης συμπλήρωσαν από 3. Από το τζάμπολ του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησε ένας φρενήρης ρυθμός του Παναθηναϊκού και, σε συνδυασμό με τις 30 βολές από τις οποίες είχε ευστοχήσει σε 22, ο δείκτης του σκορ άρχισε πάλι να ανεβαίνει. Περίπου 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 30 η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό (53-43), υπέρ του Παναθηναϊκού, που είχε την τύχη να έχει στις τάξεις του έναν ανεξάντλητο Μπατίστ (12 πόντους, 13 ριμπάουντ στο 30'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Σκεπάνοβιτς, που έγραψε το 56-47.

    Στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις και από... παίκτες (πολλά φάουλ) και τα δύο τρίποντα του Λάκοβιτς έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα της Ένωσης. Το τελικό 78-62 ήρθε χωρίς άγχος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, με τον τελευταίο να μην χρησιμοποιεί τους Φέμερλινγκ και Κουτλουάι.

    Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-34, 56-47, 78-62

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Χριστοδούλου, Καρακατσούνης

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 7 (1), Καλαϊτζής , Παπανικολάου 7 (1), Λάκοβιτς 22 (5), Μπατίστ 12, Χατζηβρέττας 2, Μπάξτερ 6, Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 8, Σκεπάνοβιτς 8 (2).

    ΑΕΚ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ): Λόλις 2, Νικολαϊδης , Ζήσης 1, Πελεκάνος 13 (1), Κους 6 (1), Χατζής 17 (3), Νίτσεβιτς 13, Τσιάρας 6, Άντιτς 4, Μπουρούσης.

    [08] Μπάσκετ

    Πρώτο βήμα για Μαρούσι

    9/6/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με στόχο το γόητρο και μόνο ξεκίνησαν απόψε οι αγώνες για τις θέσεις 3-4 της Α1 κατηγορίας, ανάμεσα στο Μαρούσι και τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έστω και αν δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των "νεοσμυρνιωτών" και επιβλήθηκαν για να κάνουν το 1-0 και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη. Παρά την απουσία του τραυματία Γιώργου Διαμαντόπουλου, ο Πανιώνος ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο κλειστό του Αγίου Θωμά, τοποθετώντας πρόωρα τους γηπεδούχους σε θέση... καταδίωξης. Οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου με σωστές επιλογές στα σουτ, πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους στο +4 (20-16).

    Στη δεύτερη περίοδο άλλαξε το σκηνικό του αγώνα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη «εγκλώβισαν» τους φιλοξενούμενους στην άμυνα -τους περιόρισαν σε συγκομιδή 10 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο- υπερτέρησαν στον τομέα των ριμπάουντ και στα μισά της περιόδου ανέκτησαν το προβάδισμα (27-26). Οι "κυανέρυθροι", που τους στοίχισε η εμμονή στα σουτ τριών πόντων (2/7), πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -5 (35-30). Στο τρίτο δεκάλεπτο, κι ενώ το Μαρούσι έδειχνε να έχει "καθαρίσει" το παιχνίδι, καθώς είχε ξεφύγει ακόμη και με 10 πόντους, ο Πανιώνιος με βασικές επιθετικές αιχμές τους Περπέρογλου και Ουότσον, κατάφερε να μπει και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το Μαρούσι στο "εύθραυστο" +1 (53-52). Στον... επίλογο του αγώνα, ο Περπέρογλου έδωσε συνέχεια στον επιθετικό του οίστρο και ισοφάρισε σε 59-59. Ωστόσο, υπερτέρησε η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων, που με γρήγορο σερί 5-0 (64-59) έβαλαν τα «θεμέλια» για τη νίκη που ήρθε τελικά με 69-68.

    Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-30, 53-52, 69-68

    Διαιτητές: Καρούσης, Χατζής, Ψαριανός

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 16 (2), Στιούαρτ 10 (1), Μπουντούρης 2, Σμίλιανιτς 6, Σέκουλιτς 11, Τζόουνς 9, Νοέας 2, Κολώκας 3, Καϊμακόγλου 2, Γιαννουλάκος, Στεφανίδης 4, Λόλας 4.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ): Φαλέκας , Πετρόπουλος 7 (1), Σιγάλας 2, Περπέρογλου 16 (2), Ράιτ 12 (2), Αγγελόπουλος 5 (1), Οικονόμου 4 (1), Κυριακόπουλος, Ουότσον 16, Κουλ 6.

    [09] Βόλεϊ

    Να χαλάσει η γιορτή

    9/6/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα χαμόγελο στα χείλη και πολύ ευχάριστη διάθεση «ξύπνησε» σήμερα το Μπουένος Αϊρες, καθώς η επήρεια της μεθυστικής χθεσινής νίκης της Αργεντινής επί της Βραζιλίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είχε ακόμη περάσει, αφού όλοι οι ντόπιοι αισθάνονταν πολύ υπερήφανοι για την "μπιανκοσελέστε" τους. Αύριο μάλιστα οι Αργεντίνοι φίλαθλοι στο Λούνα Παρκ (18:00) ελπίζουν να πανηγυρίσουν άλλη μία ακόμη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, στο βόλεϊ, στην πρώτη αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου του φετινού World League, επί της Ελλάδας. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι η Αμερικανίδα Πατρίτσια Σαλβατόρε και ο Βραζιλιάνος Φραντσίκο ντε Μεντεϊρος. Σήμερα το βράδι εξάλλου θα γίνει και το τεχνικό μήτινγκ του αγώνα.

    Τα παιδία του Κώστα Χαριτωνίδη όμως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δείχνουν αποφασισμένα να «παγώσουν» το χαμόγελό αυτό, αφού έχουν έρθει στο Παρίσι της Λατινικής Αμερικής, για να πετύχουν ότι καλύτερο, καθώς δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για περαιτέρω απώλεια βαθμών. Με το διεθνή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Στεφάνου στη θέση του Θοδωρή Μπάεφ και τον συμπαίκτη του στο «τριφύλλι» Ανδρέα Ανδρεάδη στη θέση του Άκη Χατζηαντωνίου η Εθνική θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ανανεωμένης ομάδας του Φαμπιάν Αρμόα και να ξεκινήσει νικηφόρα την πρεμιέρα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για τη 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

    Το έργο της φυσικά, με τις λιγοστές λύσεις που υπάρχουν στη θέση των ακραίων, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι διεθνείς εκτός από τους αντιπάλους τους θα έχουνε να αντιμετωπίσουνε και περίπου 6.000 θεατές που θα βρίσκονται στις κερκίδες του θρυλικού σταδίου. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση του Αργεντίνου νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού και πρώην άσου της «μπιανκοσελέστε», Κάρλος Χαβιέρ Βέμπερ, ο οποίος πέρασε χθες μία βόλτα από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή και χαιρέτησε τους παίκτες. Παράλληλα το «Sheraton Libertadores» επισκέφτηκε και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Κλαούντιο Κουέγιο. Και οι δύο προπονητές πάντως, σαν να ήταν συνεννοημένοι, έκαναν λόγο για ένα παιχνίδι που ο νικητής θα κριθεί στα σημεία.

    «Περιμένω να γίνει ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, αφού η Ελλάδα με τις απουσίες και τα προβλήματα που έχει αυτή την περίοδο, θα βρει απέναντί της έναν ισοδύναμο αντίπαλο» τόνισε ο κ. Βέμπερ που στα προγνωστικά έδειξε να δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Εθνική μας: «Μέχρι στιγμής η Αργεντινή έχει πετύχει μόνο μία νίκη απέναντι στην β ομάδα της Σερβίας. Στο αυριανό όμως αγώνα τα πάντα εξαρτώνται από την Ελλάδα. Αν το αντιπροσωπευτικό σας συγκρότημα είναι πιο επιθετικό, έχει καλύτερο σέρβις και είναι πιο αποφασιστικό στο τελείωμα των επιθέσεων, τότε δεν πρόκειται να ηττηθεί, αφού μετά την αποχώρηση των Μιλίνκοβιτς, Ελγκέτα η ομάδα μας δεν έχει κάποιο παίκτη ηγέτη, που να παίρνει την πρωτοβουλία στα κρίσιμα σημεία και να κάνει τη διαφορά» τόνισε ο κ Βέμπερ. Μάλιστα σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του ESPN+, ως επίσημος καλεσμένος, ο νέος τιμονιέρης του «τριφυλλιού» έκανε εκτενή αναφορά σε τρεις διεθνείς τους Κουρνέτα, Μπάεφ και Νίκο Ρουμελιώτη.

    Από την πλευρά του ο Καλούντιο Κουέγιο, τόνισε ότι η «ομάδα που θα βγάλει καλύτερη υποδοχή θα φτάσει και στη νίκη».

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Χαριτωνίδης, που στη χθεσινοβραδινή προπόνηση στο Λούνα Παρκ δοκίμασε το Γιώργο Στεφάνου ως ακραίο, τόνισε ότι «η Αργεντινή είναι μία ομάδα με αδυναμίες. Σίγουρα δεν έχει την εμπειρία που είχε η ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά έχει το νοτιοαμερικάνικο ενθουσιασμό και ιδιαίτερα οι παίκτες της όταν παίζουν στην έδρα τους γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει η Εθνική μας στη νίκη, που μας είναι απαραίτητη» τόνισε ο εκλέκτορας Κώστας Χαριτωνίδης, που αναμένεται να ξεκινήσει με την εξής ομάδα: Κουρνέτας, Κυριαζής, Λάππας, Πανταλέων, Τσακιρόπουλος, Ν. Ρουμελιώτης και λίμπερο τονΔημτρακόπουλο.

    Από την άλλη πλευρά η μπιανκοσελέστε, που εμφανίζεται δυνατή στο μπλοκ, αναμένεται να παραταχθεί στο τερέν με Φεράρο, Πορποράτο, Τζιάνι, Μπιντεγκεϊν, Αρόγιο, Νταραϊντού, και λίμπερο τον Γκονζάλεθ. Ο τεχνικός της ομάδας Φαμπιάν Αρμόα δεν θα έχει στη διάθεσή της το Σπάχιτς.

    Την αισιοδοξία του για νίκη εξέφρασε ο διεθνής διαγώνιος της Πάτρας, Νίκος Ρουμελιώτης, αφού όπως επεσήμανε δεν ήρθαμε στην Αργεντινή για τουρισμό: «Θέλουμε νίκες και στα δύο παιχνίδια, αφού μετά τις ήττες και με τον τρόπο που ήλθαν δεν αισθανόμαστε καλά. Στο Λοτζ χάσαμε δύο παιχνίδια που θα μπορούσαν να ήταν δικά μας» τόνισε ο Πατρινός άσος και προέβλεψε για τη συνέχεια. «Με δύο ενδεχόμενες νίκες, επί της Αργεντινής, παραμένουμε στο ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στο φαϊναλ φορ κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ. Δε φοβόμαστε τους αντιπάλους μας. Νομίζω ότι η φετινή «μπιανκοσελέστε», στην κατάσταση που βρισκόμαστε λόγω των γνωστών προβλημάτων απουσιών και τραυματισμών, ότι είναι στα μέτρα μας. Γι αυτό και πιστεύουμε στη νίκη» υποστήριξε ο νεαρός άσος ο οποίος αύριο μαζί με τους συμπαίκτες του θα προσπαθήσει να διασκεδάσει στο «Λούνα Πάρκ»: «Στις συζητήσεις που κάναμε με τα παιδιά, έδειξαν όλοι ότι χαίρονται που θα παίξουμε σε αυτό το θρυλικό γήπεδο. Άλλωστε από τοςυ αγώνες μας πλέον στο World League έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε καυτές έδρες και νομίζω ότι η αντίδρασή μας θα είναι θετική» δήλωσε ο Νίκος Ρουμελιώτης.

    Σήμερα το πρωί οι παίκτες είχαν ελεύθερο πρόγραμμα για καφέ και μία βόλτα στο Μπουένος Αίρες, ενώ το απόγευμα θα κάνουν την τελευταία τους προπόνηση, πριν από τον κρίσιμο αγώνα. Αύριο το πρωί οι διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής θα δούνε και θα αναλύσουνε το βίντεο της Αργεντινής από τους αγώνες της με τη Σερβία.

    Το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας στον Γ΄ όμιλο του Παγκοσμίου Λιγκ:

    11/6 - Μπουένος Αϊρες 3π.μ (ώρα Ελλάδας,ET-1): Αργεντινή - Ελλάδα

    11/6 - Νόβι Σαντ 8.10μ.μ: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία

    12/6 - Μπουένος Αϊρες 12μ.μ(ώρα Ελλάδας,ET-1): Αργεντινή - Ελλάδα

    12/6 - Βελιγράδι 8.10μ.μ: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Πολωνία 8 (12-4)

    2. Ελλάδα 6 (8-7)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 5 (6-10)

    4. Αργεντινή 5 (6-11)

    Οι υπόλοιποι όμιλοι:

    Α΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    11/6 - Γκιφού 2μ.μ: Ιαπωνία - Βραζιλία

    11/6 - Ποβόα ντε Βαρζίμ 4μ.μ: Πορτογαλία - Βενεζουέλα

    12/6 - Γκιφού 1μ.μ: Ιαπωνία - Βραζιλία

    12/6 - Ποβόα ντε Βαρζίμ 4μ.μ: Πορτογαλία - Βενεζουέλα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Πορτογαλία 7 (9-4)

    2. Βραζιλία 7 (9-6)

    3. Βενεζουέλα 6 (9-7)

    4. Ιαπωνία 4 (2-12)

    Β΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    10/6 - Ροσέτο ντι Αμπρούτσι 8.30μ.μ: Ιταλία - Βουλγαρία

    11/6 - Νανσί 9μ.μ: Γαλλία - Κούβα

    12/6 - Mετς 6μ.μ: Γαλλία - Κούβα

    12/6 - Ανκόνα 6.30μ.μ: Ιταλία - Βουλγαρία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Κούβα 7 (10-5)

    2. Ιταλία 6 (7-7)

    3. Γαλλία 6 (6-8)

    4. Βουλγαρία 5 (6-8)

    *Το φάιναλ-4 του Παγκοσμίου Λιγκ 2005 θα γίνει στο Βελιγράδι 8-10 Ιουλίου 2005 και προκρίνεται απ΄ ευθείας η διοργανώτρια Σερβία Μαυροβούνιο και οι πρώτες ομάδες.

    * Οι ώρες είναι τοπικές.

    [10] Κοινωνία

    Ολονυκτία για τη λυματολάσπη

    9/6/2005 11:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολονύκτιο αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για τη συσσωρευμένη λυματολάσπη στην Ψυτάλλεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κερατσινίου αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την άμεση απομάκρυνση των 150 χιλιάδων τόνων συσσωρευμένης λυματολάσπης και την επίσπευση των διαδικασιών της εδαφοποίησης σε σημείο που θα κρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα διατυπώθηκε το κοινό αίτημα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στο διαγωνισμό του έργου της μονάδας ξήρανσης που αποτελεί και την οριστική λύση του προβλήματος. Οι κάτοικοι θα κρατήσουν αποκλεισμένη την είσοδο της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η κόντρα για τη λυματολάσπη

    [11] Κοινωνία

    Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας

    9/6/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μαθήτρια του εξεταστικού κέντρου που βρίσκεται στο Ιδιωτικό Ενιαίο Λύκειο "Θεμιστοκλής" στον Πειραιά, ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στις πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί παρουσίασε υψηλό πυρετό , με ενδείξεις μηνιγγίτιδας και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου όπου και νοσηλεύεται.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ειδοποιήθηκε η Λυκειακή Επιτροπή του Λυκείου και άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων ΚΕΕΛ της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ παράλληλα, χορηγήθηκε σε όλους τους μαθητές της τρίτης τάξης λυκείου η δέουσα προληπτική θεραπευτική αγωγή μετά από υπόδειξη του διευθυντή του τρίτου Παθολογικού Τμήματος του Τζανείου.

    Ως εκ τούτου-σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας με αφορμή το εν λόγω περιστατικό. Το απόγευμα ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός, επισκέφθηκε την ασθενή προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της. Πάντως διευκρινίζεται ότι το σχολείο θα λειτουργήσει αύριο κανονικά για την διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων.

    [12] Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ

    9/6/2005 11:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προσγειώθηκε, αργά το απόγευμα, για προληπτικούς λόγους, σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο, στην περιοχή της Σκάλωμα Τροιζηνίας, μετά από ένδειξη των οργάνων για ενδεχόμενη βλάβη. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΑ, το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη Νεάπολη Λακωνίας με δύο γιατρούς για να παραλάβει ασθενή.

    Αμέσως απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα "σούπερ-πούμα", με τα οποία μετέβησαν στην περιοχή τεχνικοί για να εξετάσουν το ελικόπτερο και να παραλάβουν τους γιατρούς, προκειμένου να εκτελέσουν τη διακομιδή.

    [13] Πολιτική

    Στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Αφγανιστάν

    Στο επίκεντρο οι ελληνικές δράσεις

    9/6/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Οι εν εξελίξει επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ απασχόλησαν σημερινή πρώτη ημέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ενημέρωσε τη Σύνοδο για τη συμβολή της Ελλάδας αναφερόμενος αρχικά στη μετάβαση μέσα στον Αύγουστο ιατρικής μονάδας στο Αφγανιστάν, η οποία θα αντικαταστήσει την ευρισκόμενη εκεί ισπανική. Το 60% αυτής της μονάδας θα αποτελείται από Έλληνες γιατρούς και νοσοκομειακούς. Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία προετοιμασίας των Ελληνικών Δυνάμεων, που θα αναλάβουν από το ΔεκέΣτο επίκεντρο βριο του 2005 και για τέσσερις μήνες τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ. Όσον αφορά το Ιράκ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, στάθηκε τόσο στην οικονομική συνδρομή συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθειά που θα παρέχει η Ελλάδα, η οποία συνίσταται στην εξειδίκευση Ιρακινών στρατιωτικών ιατρών σε ελληνικά νοσοκομεία.

    Η ελληνική βοήθεια για το Ιράκ

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος διατύπωσε την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω του Κέντρου για τις Θαλάσσιες Μεταφορές, που έχει την έδρα του στη χώρα μας, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων στο Ιράκ.

    Επίσης η χώρα μας έχει προθυμοποιηθεί να συμβάλει στην εκπαίδευση ιρακινών αστυνομικών δυνάμεων, η οποία θα γίνει σε τρίτες χώρες, δηλαδή εκτός Ελλάδας και Ιράκ.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου συζητήθηκε η κατάσταση στο Κόσοβο, καθώς και στο Νταρφούρ όπου η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στη συνεισφορά στρατιωτικού υλικού την οποία έχει προωθήσει.

    Στο περιθώριο της Συνόδου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης ολιγόλεπτες συναντήσεις με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας Σεργκέι Ιβανόφ, της Μ. Βρετανίας Τζον Ρέιντ, της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί, της Γερμανίας Πέτερ Στρουκ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Χόοπ Σέφερ, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσικής Ομοσπονδίας (NATO-Russia Council).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 June 2005 - 20:52:05 UTC