Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθαιρέθηκε ο Ειρηναίος
  • [02] Στο πόδι Καραμανλή ο Μεϊμαράκης
  • [03] Δέλεαρ η Ελλάδα για τους ξένους επενδυτές
  • [04] Στη Βουλή το ν/σ για την εθελουσία
  • [05] ΠΑΟ : Αναμένοντας τον Κονσεϊσάο
  • [06] Στον ΟΦΗ οδεύει ο Βλάχος
  • [07] Ολύμπια Λάρισας : Διακοπή εργασιών των εγκαταστάσεων
  • [08] "Δείγμα θετικό" και στην Κολύμβηση
  • [09] Οριστικά ντοπέ ο Μουτλού
  • [10] Κινητοποιήσεις διδασκόντων στα ΤΕΙ
  • [11] Σοκ σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

    [01] Κοινωνία

    Με απόφαση του Αρχιερατικού Δικαστηρίου

    Καθαιρέθηκε ο Ειρηναίος

    16/6/2005 8:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/6/2005 10:05:18 μμ)

    Την καθαίρεση από το αρχιερατικό αξίωμα του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου αποφάσισε το Αρχιερατικό Δικαστήριο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η απόφαση ελήφθη ερήμην του πρώην Ιεροσολύμων, ο οποίος, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στο Αρχιερατικό Δικαστήριο, αλλά αρνήθηκε να παραλάβει ακόμα και τις κλητεύσεις που τοιχοκολλήθηκαν έξω από την κατοικία του. Η απόφαση ελήφθη από 12μελές Αρχιερατικό Δικαστήριο και υποβιβάζει τον πρώην Ιεροσολύμων στην τάξη των μοναχών. Το Αρχιερατικό Δικαστήριο συνεδρίασε δυο φορές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, έφτασε αργά το απόγευμα, στους Αγίους Τόπους ομάδα ιδιωτικών φρουρών και σωματοφυλάκων, οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν για λογαριασμό του κ. Ειρηναίου το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Χάρη στην εγρήγορση και αποφασιστικότητα των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε προκειμένου να καθαιρέσει τον κ. Ειρηναίο, η κατάληψη του Πατριαρχείου απετράπη την τελευταία στιγμή. Οι επίδοξοι καταληψίες αποπειράθηκαν να εισέλθουν τρεις φορές από τρεις διαφορετικές πλευρές του Πατριαρχείου, αλλά απέτυχαν μπροστά στη σθεναρή στάση των αγιοταφιτών, οι οποίοι ειδοποίησαν την ισραηλινή Αστυνομία με αποτέλεσμα οι "μπράβοι" να τραπούν σε φυγή.

    Η ανακοίνωση

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Αρχιερατικού Δικαστηρίου έχει ως εξής:

    "Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοινώνει μετά λύπης του ότι το 12μελές Αρχιερατικό Δικαστήριο, το συσταθέν υπό της Ιεράς Συνόδου, καταδίκασε ερήμην, εφόσον εκλήθη τρεις και αρνήθηκε να προσέλθει, τον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων σε καθαίρεση από το πατριαρχικό και αρχιερατικό αξίωμα και υποβιβάζει αυτόν στην τάξη των μοναχών. Η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη κανονική ενέργεια, για την αντιμετώπιση των αντικανονικών και αντιεκκλησιαστικών ενεργειών του πρώην Πατριάρχου και μετά την Σύνοδο των προκαθημένων, ως είναι αυτή της θείας λειτουργίας υπό την ιδιότητα αυτού δήθεν ως εν ενεργεία Πατριάρχου, και αυτή της απολύσεως συνοδικών, ενέργεια η οποία οδήγησε την Εκκλησία εις τις αυλές του σχίσματος. Δια την αποσόβισιν παγιώσεως του σχίσματος και την διαφύλαξη της ενότητας του Σώματος της Εκκλησίας και της Αγιοταφικής Αδελφότητας ήτο απαραίτητος η επώδυνος αυτή πράξις. Ευχόμεθα εις τον καθαιρεθέντα φώτιση προς μετάνοια.

    Καλούμε τα μέλη της Αγιοταφικής ημών Αδελφότητας, τους ευλαβείς ημών ιερείς και το ορθόδοξο ημών ποίμνιον να κωφεύσουν εις τας παραπλανητικάς πληροφορίας, αι οποίαι οδηγούν εκτός Εκκλησίας και καθιστούν άξιους τιμωρίας και να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Συνόδου των προκαθημένων εις Κωνσταντινούπολιν και της Συνόδου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φήμες για "πατριαρχικούς" μπράβους

    [02] Πολιτική

    Στην αντιπροεδρία του Λαϊκού Κόμματος

    Στο πόδι Καραμανλή ο Μεϊμαράκης

    16/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προτείνει ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να τον αντικαθιστά ως αντιπρόεδρο όταν χρειάζεται. Ο κ. Μεϊμαράκης, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, θα εκλεγεί στη θέση του Αντιπροέδρου κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος την προσεχή Άνοιξη. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ μετέχει ήδη στο πολιτικό γραφείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η τοποθέτηση του στη θέση του αντιπροέδρου θα ενισχύσει τη θέση και το ρόλο του στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

    [03] Οικονομία

    Συνέδριο Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

    Δέλεαρ η Ελλάδα για τους ξένους επενδυτές

    16/6/2005 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Οι επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει πλέον η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, απασχόλησαν διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε τους ξένους επενδυτές για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα μας, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, περιέγραψε την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται, υπογραμμίζοντας ότι οι συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα με ξεκάθαρους όρους για τους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που θα ήθελαν να αναλάβουν επενδυτικές πρωτοβουλίες.

    Θέλει την ελληνική συνεργασία η Βρετανία

    Νωρίτερα, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν.

    Επί τάπητος βρέθηκαν οι προτεραιότητες που θα θέσει η Βρετανία από την 1η Ιουλίου, οπότε θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως η χώρα του θα επιδιώξει την ελληνική συνεργασία, στο διάστημα κατά το οποίο θα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εκτίμησε μάλιστα ότι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δυο χωρών θα αποτελέσει επιτυχία για την Ε.Ε. στο σύνολό της. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τα θέματα που ενδιαφέρουν τη χώρα μας, όπως για τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος αλλά και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα μας.

    [04] Οικονομία

    Δεν θα υπάρξουν εμπόδια από Ε.Ε. λέει ο Βουρλούμης

    Στη Βουλή το ν/σ για την εθελουσία

    16/6/2005 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ. Ασαφές παραμένει για την ώρα, εάν θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη για τον τρόπο που θα καλύψει το Δημόσιο το κόστος που του αναλογεί. Για το συγκεκριμένα θέμα, η Ε.Ε. έχει ζητήσει διευκρινίσεις, οι οποίες προσφέρονται ήδη στις Βρυξέλλες από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Από την πλευρά του πάντως, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η Ε.Ε. δεν θα προβάλει εμπόδια στην εφαρμογή της συμφωνίας.

    Ζημιές για τον ΟΤΕ το 2004

    Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δαπανών του Οργανισμού ενώ απαντώντας στη σκληρή κριτική που του επεφύλαξαν οι μέτοχοι για το θέμα, μίλησε για όργιο παραπληροφόρησης.

    Όπως είπε, οι μισθοί και οι συντάξεις των υπαλλήλων του ΟΤΕ δεν είναι υπερβολικοί, ενώ το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα βαρύνει κατά 80% τους μετόχους και κατά 20% το Δημόσιο.

    Κύριο μέλημα της διοίκησης, τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Βουρλούμης είναι η εξυγίανση των θυγατρικών εταιρειών ώστε να γίνουν κερδοφόρες, στόχος ο οποίος επετεύχθη.

    Για πρώτη φορά όμως στην ιστορία του, το 2004, ο Οργανισμός παρουσίασε ζημιές και για αυτό δεν θα δοθεί μέρισμα στους μετόχους.

    Ο κ. Βουρλούμης πρόσθεσε ωστόσο, ότι ήδη έχει αρχίσει να αναστρέφεται το αρνητικό κλίμα και από το πρώτο τρίμηνο του 2005 ο ΟΤΕ έχει κερδοφορία.

    Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να αυξηθεί η τηλεπικοινωνιακή κίνηση, στον τομέα της ευρυζωνικότητας, που πενταπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, αλλά παραμένει κάτω του 1% του ενεργού πληθυσμού και πολύ κάτω από το μέσο κοινοτικό όρο.

    Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι, άσκησαν δριμεία κριτική για την εθελουσία έξοδο, διερωτώμενοι γιατί να πληρώσουν οι μέτοχοι και οι καταναλωτές τα περίπου 80 εκατομμύρια δραχμές που απαιτούνται για την έξοδο κάθε υπαλλήλου

    Μίλησαν επίσης για κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους του ΟΤΕ και έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών του.

    Απαντώντας, ο κ. Βουρλούμης, κάλεσε εκείνους που έχουν στοιχεία, να τα καταθέσουν και να μην πετούν λάσπη.

    Σε γενικές γραμμές πάντως, οι μέτοχοι, έκαναν καλά σχόλια για το πρόσωπο του κ. Βουρλούμη, για τις προσπάθειες νοικοκυρέματος και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ : Αναμένοντας τον Κονσεϊσάο

    16/6/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πρώτο και κύριο στους πράσινους είναι η γρήγορη και αίσια έκβαση της μεταγραφής του Φλάβιο Κονσεϊσάο, ώστε να δραστηριοποιηθούν και στους υπόλοιπους τομείς. Σήμερα, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου είπε ότι ο πελάτης του θα βρίσκεται στην Αθήνα πιθανότατα την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους».

    Κοιτάει τρεις ο Μαλεζάνι

    Από τη στιγμή που θα τελειώσει το θέμα με την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου, οι πράσινοι βλέπουν να ξεμπερδεύουν τον αντικαταστάτη του Άγγελου Μπασινά.

    Από εκεί και πέρα, ο Αλμπέρτο Μαλεζένι, στα πλαίσια του σχεδιασμού για τη νέα περίοδο, θα αρχίσουν πιο έντονα να κοιτάνε για ένα σέντερ φορ και έναν κεντρικό αμυντικό.

    Η υπόθεση του επιθετικού είναι συνυφασμένη με το τι μέλει γενέσθαι με το θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος φορ, του οποίου το συμβόλαιο δεν έχει ανανεωθεί, οδεύει κατά τα φαινόμενα προς άλλες πολιτείες, αυτές του εξωτερικού και οι πράσινοι θα κινηθούν για τον αντικαταστάτη του.

    Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι θα κινηθούν δυνατά για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Το όνομα του Νικόλα Λεγκροτάλιε, ο οποίος ολοκληρώνει τη σεζόν με την Μπολόνια (δανεικός από τη Γιουβέντους αγωνιζόμενος στα μπαράζ παραμονής εναντίον της Πάρμα), "καλοβλέπει" τον ΠΑΟ. Παράλληλα, έναν επιπλέον παίκτη θα χρειαστεί ο Μαλεζάνι για τη δεξιά πτέρυγα, όπου υπάρχουν μόνο οι Βύντρα, Χαραλαμπίδης και για την περίπτωση αυτή ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρμάντο Φουτσίνι. Αν ο Καμερουνέζος δεν τα βρει με τον «Δικέφαλο του Βορρά», τότε είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει στην Αθήνα.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον ΟΦΗ οδεύει ο Βλάχος

    16/6/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν για τον ΟΦΗ θα πρέπει να θεωρείται ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Φανούρης Βατσινάς, δήλωσε πως μέσα στις άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει είναι η εξεύρεση προπονητή. "Είναι ένα θέμα που επείγει και στόχος μου είναι το αργότερο έως το Σάββατο ή την Κυριακή να δοθεί λύση, δηλαδή η ομάδα μας να έχει προπονητή", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ήδη ο κ. Βατσινάς είχε τις πρώτες συζητήσεις με τους Γιώργο Φοιρό, Μπάμπη Τεννέ, Μάκη Κατσαβάκη, Στεφάν Ντε Μολ, αλλά και με τον Βαγγέλη Βλάχο. Πλέον θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο τελευταίος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, αν και η δήλωση που έκανε ο ίδιος είχε ως εξής, "Πρώτα θα συζητήσω με όλους τους προπονητές. Αφού ολοκληρώσω τις επαφές μαζί τους, θα αποφασίσω ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας". Παράλληλα, ο Βατσινάς πήρε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ, αντικαθιστώντας τον Μηνά Χριστινίδη, ενώ πρόεδρος παραμένει ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης.

    Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξής

    Πρόεδρος: Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης, Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Τζιράκης, Διευθύνων Σύμβουλος: Φανούρης Βατσινάς, Μέλη: Νίκος Πάγκαλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Γιώργος Μαρής, Μανόλης Πανακάκης, Αντώνης Κουτάντος και Παναγιώτης Σπυριδάκης, που είναι ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη.

    [07] Μπάσκετ

    Ολύμπια Λάρισας : Διακοπή εργασιών των εγκαταστάσεων

    16/6/2005 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/6/2005 8:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε διακοπή των εργασιών των υπό ανέγερση εγκαταστάσεων του συλλόγου Ολύμπια Λάρισας στην περιοχή της Νίκαιας, επέβαλε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Λάρισας. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία». Όπως έχεις γίνει γνωστό, αναφέρεται πως ο σύλλογος της ομάδας έχει προχωρήσει από πέρυσι στην εν λόγω ανέγερση και γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι για το θέμα αυτό. Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, αν τελικά οι εγκαταστάσεις κριθούν αυθαίρετες, τότε σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία τα πρόστιμα υπολογίζεται αρμοδίως ότι θα φθάσουν τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Μαλάκος, στο ΑΠΕ πως δεν υπάρχει θέμα και πως υπάρχει λανθασμένη προσέγγιση.

    Το σχετικό δημοσίευμα

    «Εκτελώντας την υπηρεσιακή εντολή, περιπολικά της αστυνομίας χθες έκαναν έλεγχο επανειλημμένως επιτόπου, δίχως όμως να βρουν συνεργεία να εργάζονται. Τα έργα της «Ολύμπια» έχουν ξεκινήσει από πέρυσι και ήδη έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια, ενώ κατασκευάστηκε και υπόγειο διαστάσεων 40x80 μέτρων επί της πλάκας του οποίου θα στηθεί, σύμφωνα με το σχεδιασμό, το ιδιόκτητο γήπεδο μπάσκετ της ομάδας. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν από τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Το πρόβλημα με την έλλειψη οικοδομικής άδειας ανέκυψε όταν υπήρξε έγγραφη καταγγελία στην Πολεοδομία από τους γείτονες. Το εννέα στρεμμάτων οικόπεδο της «Ολύμπια» εφάπτεται με έκταση 213 στρεμμάτων που έχει αγοράσει εδώ και χρόνια ο οικοδομικός συνεταιρισμός των εργοληπτών δημοσίων έργων Ν. Λάρισας «Όλυμπος», ο οποίος αριθμεί 180 μέλη. Εκεί πρόκειται να χτισθεί πρότυπος οικισμός με βιοκλιματικά κτίρια που θα αποτελέσουν α κατοικίες για τους ιδιοκτήτες τους. Οι εργολήπτες, που λόγω επαγγέλματος γνωρίζουν καλά από οικοδομικές εργασίες, διαδικασίες, νομοθεσία, αλλά και εντοπίζουν ευκολότερα τυχόν παραβάσεις, κατέφυγαν στην Πολεοδομία μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του «Ολυμπος», επιδιώκοντας να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Οι εργολήπτες καταγγέλλουν πληθώρα παραβάσεων στις ανεγειρόμενες εγκαταστάσεις της «Ολύμπια» και ζητούν να επιληφθούν οι αρμόδιοι. Χθες, η Πολεοδομία της Νομαρχίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει βρεθεί στην υπηρεσία φάκελος με αίτημα για έκδοση οικοδομικής άδειας για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Σημειωτέον ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει κτίριο που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πριν διαταχθεί η διακοπή οικοδομικών εργασιών, υπήρξαν επισκέψεις στο χώρο εντεταλμένου υπαλλήλου της Πολεοδομίας, ο οποίος πρόκειται να συντάξει τη σχετική έκθεση αυτοψίας. Εφόσον τελικά κριθούν οι εγκαταστάσεις αυθαίρετες, τότε σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία τα πρόστιμα υπολογίζεται αρμοδίως ότι θα φθάσουν τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην υπόθεση αναμένεται να εμπλακεί και το ΙΚΑ, διεκδικώντας τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές.»

    Αξίζει να σημειωθεί πως το υπό ανέγερση αθλητικό κέντρο θα ανήκει στον Ερασιτέχνη της Ολύμπιας Λάρισας και όχι στην ΚΑΕ.

    [08] "Δείγμα θετικό" και στην Κολύμβηση

    16/6/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκαν τα μέλη της Μεσογειακής ομάδας της κολύμβησης, υπήρχε δείγμα θετικό, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό το όνομα του αθλητή ή της αθλήτριας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την ΚΟΕ, η οποία τόνισε πως θα δημοσιοποιηθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης, όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφέρει τα εξής: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ενημέρωσε την ΚΟΕ ότι, σε διενεργηθέντα έλεγχο της 2ας Ιουνίου στα μέλη της Μεσογειακής ομάδας κολύμβησης, ευρέθη ένα (1) δείγμα θετικό στην αναβολική ουσία «στανοζολόνη». Η ΚΟΕ, με την ολοκλήρωση της σχετικής και νόμιμης διαδικασίας, θα προχωρήσει και στην δημοσιοποίηση των υπόλοιπων στοιχείων για την υπόθεση».

    [09] Οριστικά ντοπέ ο Μουτλού

    16/6/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικά "ένοχος" για παράβαση των κανονισμών περί χρήσης αναβολικών ουσιών είναι ο Χαλίλ Μουτλού. Σήμερα, το εργαστήριο της Κολονίας ανακοίνωσε ότι και το δεύτερο δείγμα του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας (Απρίλιος) βρέθηκε θετικό στην ουσία ναδρολόνη. Ο κορυφαίος σύγχρονος αθλητής της Τουρκίας, συνετριμμένος μόλις πληροφορήθηκε τα νέα, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι NTV: "Ποτέ δεν πήρα απαγορευμένες ουσίες. Δεν ξέρω πώς η ναδρολόνη βρέθηκε μέσα στον οργανισμό μου. Όμως, με κάποιο τρόπο βρέθηκε κι αυτό μετράει". Στα 32 του χρόνια, πλέον, το "μικρό δυναμό" κινδυνεύει να ολοκληρώσει πρόωρα την καριέρα του, όμως δεν δείχνει να το βάζει κάτω. Οταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα του β΄ δείγματος, που πιθανότατα ισοδυναμεί με αποκλεισμό δύο ετών, είπε ότι θα συνεχίσει να προπονείται με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Εκεί, σκοπός του θα είναι να γίνει ο πρώτος αρσιβαρίστας στην ιστορία με τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Πάντως, από την πλούσια συλλογή του θα αφαιρεθούν τα τρία χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στην κατηγορία των 62 κιλών στη Σόφια. Το χρυσό στο ζετέ θα πάρει ο Ρουμάνος Αντριάν Ζιγκάου με 132,5 κιλά, ενώ στο ζετέ και το σύνολο ο Βούλγαρος Σεβνταλίν Μίντσεφ με 165 και 297,5 αντίστοιχα.

    [10] Κοινωνία

    Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

    Κινητοποιήσεις διδασκόντων στα ΤΕΙ

    16/6/2005 10:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ όλης της χώρας. Στην απόφαση αυτή καθώς επίσης και στην αποχώρηση της ομοσπονδίας από τον εθνικό διάλογο οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των διδασκόντων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο. Οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο περί αξιολόγησης και δηλώνουν ότι δεν αρνούνται την αξιολόγηση, αλλά ζητούν να τεθούν βασικές προϋποθέσεις όπως χρηματοδότηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και η πρόσληψη διδακτικού προσωπικού.

    [11] Κοινωνία

    Προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό ασθενών

    Σοκ σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

    16/6/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν τα περιστατικά τραυματισμού ηλικιωμένων στο ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμονας" στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονται άτομα με άνοια, νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες. Τρεις τρόφιμοι του ιδρύματος, που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, εντοπίστηκαν από νοσοκόμους με κομμένα τμήματα των πτερυγίων των αυτιών, που, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο. Ήδη παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε το ίδρυμα την Πέμπτη και επεσήμανε, πως το Υπουργείο γνωρίζει από την πρώτη στιγμή για τα περιστατικά και έχει επιληφθεί του θέματος. Όπως τόνισε ο ίδιος, έχουν ολοκληρωθεί οι ένορκες διοικητικές εξετάσεις και έχουν τοποθετηθεί κάμερες για την παρακολούθηση των θαλάμων, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

    Αναζητούν τον δράστη

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, που κοινοποιήθηκε την Πέμπτη, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και στα τρία περιστατικά η αποκοπή τμημάτων των πτερυγίων των αυτιών (ο ένας ασθενής βρέθηκε με κομμένο τον λοβό και οι άλλοι δύο με γρατσουνιές) έγινε με αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο, δεν προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά του δράστη.

    Τα περιστατικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελίες του προέδρου του ιδρύματος, Ευστάθιου Κωσταντινίδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς πάσχουν από Αλτσχάιμερ σε προχωρημένο στάδιο και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον, ενώ οι τραυματισμοί σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, Μάιο και στις 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που το ίδρυμα δέχεται επισκέψεις.

    Αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό, ο κ. Κωνσταντινίδης προέβη σε καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης, ενώ ενημέρωσε και την προϊστάμενη αρχή, την Β Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι το ίδρυμα ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 June 2005 - 20:51:44 UTC