Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησε με Ρούσεφ ο Λεβαδειακός
  • [02] "Τραβάει το σκοινί" ο Φουτσίνι
  • [03] Ανανέωσε με Ιωνικό ο Ισά
  • [04] Πήρε Λαμπρόπουλο-Καυκή ο Απόλλωνας
  • [05] "Πάτωσαν" οι γυναίκες

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμφώνησε με Ρούσεφ ο Λεβαδειακός

    18/6/2005 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα παίκτη πραγματικό εργαλείο έβαλε στην μηχανή του ο Λεβαδειακός που ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Ιβάν Ρούσεφ. Ο Βούλγαρος μέσος είχε μείνει ελεύθερος από την Ένωση και τον τελευταίο καιρό είχε επαφές με ελληνικές ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Τελικά οι άνθρωποι του Λεβαδειακού τον κέρδισαν με την συμπεριφορά τους, αλλά και την προσφορά τους και ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών. "Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει τη μεταγραφή του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Ιβάν Ρούσεφ, ο οποίος, έπειτα από συμφωνία με τον πρόεδρο Γιάννη Κομπότη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δυο χρόνια. Οι οικονομικοί και άλλοι όροι του συμβολαίου θα ανακοινωθούν σύντομα.", ανέφερε λιτά αλλά ουσιαστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τραβάει το σκοινί" ο Φουτσίνι

    18/6/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόφαση να υποστηρίξει κανονικά την προσφυγή του που είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί στις 27 Ιουνίου φαίνεται πως έχει πάρει ο Αρμάντο Φουτσίνι, παρά το γεγονός ότι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατατέθηκαν την Παρασκευή (17/6) σε λογαριασμό του νομικού του εκπροσώπου, δεδουλευμένα χρήματα που του οφείλονταν. Η απόφασή του έχει να κάνει με το ότι ο Καμερουνέζος ενημερώθηκε για τη δυσαρέσκεια που έδειξε ο πρόεδρος του "Δικέφαλου", Γιάννης Γούμενος, σε ότι αφορά τα γεγονότα της Παρασκευής, και ότι παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι μετά την εξόφληση της οφειλής δεν έχει κανένα νόημα να υπογράψει μαζί του νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ποδοσφαιριστής φέρεται ότι είναι διατεθειμένος να μην επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την πατρίδα του όπου βρίσκεται τη Δευτέρα (20/6), όπως αρχικά προγραμματίστηκε, αλλά με την έναρξη της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ για τη νέα περίοδο.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσε με Ιωνικό ο Ισά

    18/6/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Ιωνικού θα παραμείνει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πιερ Ισά. Ο Νοτιοαφρικανός διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ομάδας της Νίκαιας, ανανέωσε τη συνεργασία του επόμενα 2+1 χρόνια.

    "Προτίμησα τον Ιωνικό"

    Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ισά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Ευχαριστώ τον Χρήστο Καννελάκη και τον Ιωνικό για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν να με κρατήσουν στις τάξεις της ομάδας. Πιστεύω ότι ο Ιωνικός, μια νοικοκυρεμένη ομάδα, θα έχει φέτος πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι. Η συμφωνία παραμονής μου στον Ιωνικό είναι μια "σφαλιάρα" σε όλους αυτούς που άλλα έλεγαν τη μία στιγμή και άλλα την άλλη, και γενικώς δεν συζητούσαν ντόμπρα όπως ο Χρήστος Κανελλάκης. Είχα προτάσεις από ομάδες της Γαλλίας και της Ελλάδας, όπου υπήρξε συζήτηση με μια μεγάλη ομάδα αλλά με είχαν στο "περίμενε" για αρκετό καιρό. Εγώ και ο μάνατζέρ μου διαλέξαμε τον κ. Κανελλάκη γιατί ο λόγος του είναι συμβόλαιο, κάτι που λίγοι παράγοντες διαθέτουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μου αρέσει πολύ, υπάρχει πολύ καλό επίπεδο ζωής, μου αρέσουν οι Ελληνες και είναι ευχάριστο το ότι συνεχώς ανεβαίνει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και δεν θα απομακρυνθώ από αυτούς. Ραντεβού στο γήπεδο".

    Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κανελλάκης ευχαρίστησε τον Πιερ Ισσά και τον μάνατζέρ του για την άψογη συνεργασία και τη νέα συμφωνία, δήλωσε "ευχαριστημένος" για την αίσια έκβαση των συζητήσεων και υπογράμμισε ότι πιστεύει πως το ίδιο θα συμβεί και με τον Αντώνη Νατσούρα, τη μοναδική "εκκρεμότητα" που υφίσταται αναφορικά με την περυσινή ομάδα. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τις μεταγραφές νέων παικτών στον Ιωνικό.

    [04] Μπάσκετ

    Πήρε Λαμπρόπουλο-Καυκή ο Απόλλωνας

    18/6/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπαράζ μεταγραφών από τον Απόλλωνα Πάτρας που απόκτησε τους Φώτη Λαμπρόπουλο και Παναγιώτη Καυκή. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος (23χρ.- 2,06μ.), αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και ξεκίνησε την καριέρα του στην Απολλωνιάδα. Επίσης αγωνίστηκε για περίπου δύο χρόνια στην Ισπανία και στην σεζόν που τελείωσε φόρεσε την φανέλα της Αούνα Γκραν Κανάρια. Όσο για τον Παναγιώτη Καυκή (25χρ. - 2,00μ.), που πέρυσι αγωνιζόταν στον Μακεδονικό, αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ και σίγουρα θα προσφέρει σημαντικές βοήθειες στις θέσεις "2" και "3".Στο μεταξύ, ο Απόλλων Πατρών σύντομα θα ανακοινώσει και επίσημα την απόκτηση του Δημήτρη Τσαρούχα (Ηλυσιακός).

    [05] "Πάτωσαν" οι γυναίκες

    18/6/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μόνο σ ένα θαύμα μπορεί να ελπίζει πλέον η εθνική ομάδα Στίβου Γυναικών για να παραμείνει στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ύστερα και από τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων και της δεύτερης ημέρας, η Ελλάδα είναι τελευταία με 45 βαθμούς, δυόμισι λιγότερους από την έβδομη Γαλλία και έξι από την έκτη Ιταλία. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Α κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Από τις αθλήτριές μας, αυτές που ξεχώρισαν σήμερα με τις επιδόσεις τους ήταν η Πηγή Δεβετζή, η Μαρία Καρασταμάτη και η Δήμητρα Ντόβα. Η Ολυμπιονίκης του τριπλούν πήρε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμά της με 14.62μ., επίδοση που είναι η καλύτερη εφετινή στη χώρα μας. Η Μαρία Καρασταμάτη τερμάτισε τρίτη στα 100μ. με 11.30, ενώ η Δήμητρα Ντόβα ήταν τρίτη στα 400μ. με 51.89, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στη χώρα μας. Μετριότατη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ολυμπιονίκης του ακοντισμού, Μιρέλα Μανιάνι, η οποία ήταν μόλις έκτη με 57.21μ.

    Πολύ καλή η Καρασταμάτη

    Η Μαρία Καρασταμάτη, παρά την κακή εκκίνησή της στην κούρσα των 100μ. τερμάτισε στην τρίτη θέση με 11.30. Νικήτρια του αγωνίσματος αναδείχθηκε η Γαλλίδα κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης (10.73, Βουδαπέστη 1998), Κριστίν Αρόν, με 11.09, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Ρωσίδα Φιντόροβα με 11.21.

    Η Καρασταμάτη πρωταγωνίστησε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Πήρε τη σκυτάλη έβδομη και τελικά κατάφερε να τερματίσει στη πέμπτη θέση. Ο χρόνος για τις τέσσερις σπρίντερ της πατρίδας μας ήταν 44.11. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι Κομπίδου, Κοψιά, Κοκλώνη και Καρασταμάτη, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η Γαλλία με την Κριστίν Αρόν στη σύνθεσή της τερμάτισε στην έκτη θέση.

    Η Δήμητρα Ντόβα πήγε στη Φλωρεντία με 52.21 στα 400μ. και στο σημερινό αγώνα κατάφερε να κάνει 51.89, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού έγινε η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, πίσω από την Φανή Χαλκιά (50.56) και τη Χρύσα Γκουντενούδη (51.81).

    Δεύτεροι οι άνδρες

    Αντίθετα με τις γυναίκες με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου να παίρνει την πρωτιά στη σφυροβολία με βολή στα 76.06μ.. Άλλη μία πρωτιά ήρθε για την χώρα μας από τον Περικλή Ιακωβάκη, που έδειξε την κλάση του παρά το ότι έτρεχε στον πρώτο διάδρομο. Ο αθλητής της Μαρίας Σωτηρακοπούλου τερμάτισε σε 50.08 και έφερε την ομάδα μετά από δύο αγωνίσματα να προηγείται με 16 βαθμούς.

    Στο μήκος, ο Λούης Τσάτουμας μπορεί να έμεινε σε χαμηλά επίπεδα με άλμα στα 7.72μ., αλλά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, χάνοντας για ένα πόντο (7.73μ.) από τον Ρουμάνο Οπρέα.

    Η ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού στη σκυταλοδρομία 4x100μ., όπου πολλές φορές έχει πάθει ζημιά η εθνική ομάδα, η τετράδα που αγωνίστηκε κατά σειρά με τους Τάσο Γκούση, Κώστα Βογιατζάκη, Άρη Πετρίδη και τον Χάρη Παπαδιά πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 39.77.

    Ύστερα από τη διεξαγωγή 13 αγωνισμάτων (συνολικά είναι 20) τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων της σούπερ λίγκας, η Ελλάδα στις Γυναίκες βρίσκεται στην τελευταία θέση (8η) με 45 βαθμούς. Προηγείται η Ρωσία με 84,5 βαθμούς και ακολουθούν η Γερμανία με 64, η Πολωνία με 62, η Ρουμανία με 58, η Ουκρανία με 55, η Ιταλία με 51, η Γαλλία με 47,5 και η χώρα μας, με 45.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΝΔΡΩΝ: Ολλανδία 61, ΕΛΛΑΔΑ 58, Πορτογαλία 54, Ουκρανία 52, Βέλγιο 44, Ρουμανία 38, Ιρλανδία 33, Σερβία & Μαυροβούνιο 20.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 June 2005 - 20:50:29 UTC