Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακός πυρετός
  • [02] "Ιστιοφόρο" στο Διάστημα
  • [03] Στον ΧΥΤΑ η λυματολάσπη
  • [04] Του πούλησε τη Lotus για 75 λεπτά...
  • [05] Αναδιοργάνωση από το φθινόπωρο
  • [06] Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ οι τροπολογίες
  • [07] Νεκρός επαγγελματίας οπλίτης
  • [08] Απολογήθηκε ο οδηγός
  • [09] Εντολές του ΥΠΕΘΟ για εκτελωνισμό εμπορευμάτων
  • [10] "Χρυσάφι" στα πόδια του Ετό
  • [11] Λαπόρτα: "Ευχαριστούμε αλλά δεν θα... πάρουμε"
  • [12] Απών ο Κολίνα από το Μουντιάλ
  • [13] Αναβολή στην συμφωνία Σόλιντ-Ολυμπιακού
  • [14] Βεσλίνσκι και επισήμως
  • [15] Ιωνικός: Σειρά του Νατσούρα
  • [16] Μαρούσι: Περιμένοντας τον Γιαννάκη
  • [17] Από το Κίεβο στην Πράγα
  • [18] Η Λάρισα απέκτησε Μέισον
  • [19] "Συρτάκι" στην άμμο του Βερολίνου
  • [20] Επανέρχεται ο Κράβαρικ
  • [21] "Χρυσό" σχέδιο νίκης της Σαράποβα
  • [22] Με το βλέμμα στο 37ο Φεστιβάλ Τραγουδιού
  • [23] Ερυθρό του Σουδάν σε μείγμα μπαχαρικών
  • [24] Το γρηγορότερο μικροτσίπ στον κόσμο
  • [25] Με το Τραμ για μπανάκι
  • [26] Φιλικό για τον Πούσκας

    [01] Πολιτική

    Νέα 48ωρη της ΟΤΟΕ

    Απεργιακός πυρετός

    21/6/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Με φόντο τη νέα 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ, αύριο και μεθαύριο και με τα προβλήματα στις συναλλαγές του κοινού, ξεκινά το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο εντάσσονται και οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την αναδιάρθρωση του ΟΤΕ. Ισορροπημένη χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό, ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι αφού εξαντλήθηκαν όλα τα όρια στο πλαίσιο εξάμηνου διαλόγου, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις, η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς να ταυτιστεί ούτε με τη μια, ούτε την άλλη πλευρά. Η κυβέρνηση στρέφει εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, που συνήλθε σήμερα με θέμα το ασφαλιστικό τραπεζών και την εθελουσία στον ΟΤΕ. Την ίδια ώρα, η ΟΤΟΕ εμμένει στις θέσεις της και ανακοινώνει νέο απεργιακό διήμερο για Τετάρτη-Πέμπτη, ενισχύοντας παράλληλα από αύριο το προσωπικό ασφαλείας στα τραπεζικά υποκαταστήματα για την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας. Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει την Παρασκευή η ΓΣΣΕ με 24ωρη απεργία. Με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχει η ΑΔΕΔΥ.

    "Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια του διαλόγου"

    Η προτεινόμενη λύση ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και επιλύει το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς εντάσσει σε αυτό τους νέους τραπεζοϋπαλλήλους μετά το 1993, ενώ δεν θίγει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, επανέλαβε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος. "Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα των ταμείων. Αν δεν σκεφτεί κανείς το αύριο, τότε αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε πιο αρνητική κατεύθυνση από το σήμερα. Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση κάλεσε τους τραπεζοϋπαλλήλους να σκεφτούν το αύριο, το οποίο αφορά και τους ίδιους, τις επόμενες γενεές, την εθνική οικονομία" σημείωσε και υπενθύμισε ότι επί του θέματος υπάρχουν οι διατάξεις του νόμου Ρέππα, "που προβλέπει ότι ως το 2008 θα πρέπει να ενταχθούν όλα τα Ταμεία στο ΙΚΑ".

    Σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται υπό τις παρούσες συνθήκες να αναθεωρήσει ορισμένες πτυχές της πολιτικής της, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε ότι οι "εργαζόμενοι ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους" και επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση εξάντλησε τη συζήτηση επί των θεμάτων προτού καταλήξει στη συγκεκριμένη τροπολογία".

    Ο υπουργός Οικονομίας εξερχόμενος από το Μαξίμου, δέχθηκε ρωτήσεις και για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, για την οποία σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν συμμερίζεται την προσπάθεια των χωρών μελών που επιθυμούν να ανοίξει το θέμα, ενώ για το Δ ΚΠΣ υπογράμμισε ότι θα ήταν ευκταίο να είχε υπάρξει συμφωνία σύμφωνα με την πρόταση της λουξεμβουργιανής προεδρίας. Πρόσθεσε επίσης ότι στους επόμενους μήνες το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό των τραπεζών. Το μεσημέρι συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφασίζοντας ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου, για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ταυτόχρονα ζητά ραντεβού με τα προεδρία των κοινοβουλευτικών ομάδων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις της και για τις επιπτώσεις που θα έχει στο ασφαλιστικό η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ στη Κατερίνα Σερέτη και το Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσουκαλάς, θα ενισχυθεί το προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να πληρωθούν οι συνταξιούχοι και να καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας από 267 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.

    Ενημερωθείτε πατώντας εδώ για το ποια καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας διενεργούν πληρωμές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ΟΑΕΔ.

    Σημειώνεται ότι για μεθαύριο Παρασκευή η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο και συγκέντρωση στις 10.30 στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ τη στάση της διαχώρισε η παράταξη της ΔΑΚΕ. Σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις τράπεζες και τον ΟΤΕ και χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ασφαλιστικό πραξικόπημα πρωτοφανούς προχειρότητας που οδηγεί στην υπονόμευση ολόκληρου του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων.

    Σχετικά με τον ΟΤΕ η ΓΣΕΕ υπολογίζει ότι θα ξεπεράσει το 1,6 δισεκ. ευρώ το κόστος των αλλαγών. Κάνει λόγο για μεγάλο δόλωμα συναλλαγής που οδηγεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον Οργανισμό και εκτιμά ότι μέσω της εθελουσίας εξόδου θα διπλασιαστεί σύντομα το έλλειμμα στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Η πορεία των κινητοποιήσεων θα τεθεί επί τάπητος σε νέα συνεδρίαση της συνομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου.

    "Αυτό που συμβαίνει στις τράπεζες αποτελεί αρνητικό μοντέλο για το ασφαλιστικό των ΔΕΚΟ και αποτελεί ωμή πρόκληση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ", δήλωσε στο στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ στο Γιάννη Ρουμπάτη και Γιάννη Παντελάκη ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία της 24ης Ιουνίου με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης συγκαλεί συνεδρίαση στις 27 Ιουνίου με αντικείμενο τον καθορισμό της τακτικής των συνδικάτων στο Δημόσιο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το νέο μισθολόγιο (με αιτήματα βασικό μισθό 1.200 ευρώ, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας κλπ). Επίσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για απεργίες μέσα στο καλοκαίρι, με κορύφωση κατά τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ οι τροπολογίες

    Αναδιοργάνωση από το φθινόπωρο

    Εβδομάδα απεργιών

    [02] Τεχνολογία

    Έτοιμο για εκτόξευση

    "Ιστιοφόρο" στο Διάστημα

    21/6/2005 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC - Reuters

    Το παρθενικό του ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το βράδυ της Τρίτης το Cosmos 1, το πρώτο διαστημικό σκάφος με ηλιακά ιστία. Η εκτόξευση θα γίνει από ρωσικό υποβρύχιο στη θάλασσα του Μπάρεντς λίγο πριν τις 22:00 ώρα Ελλάδας και το "ιστιοφόρο" θα εκτελέσει την πρώτη ελεγχόμενη πτήση με αυτόν τον τρόπο προώθησης. Στόχος της αποστολής, που χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων, είναι να αποδειχθεί η γεννεσιουργός ιδέα του. Με άλλα λόγια, το σκάφος στοχεύει να επαληθεύσει ότι τα ταξίδια στα αστέρια μέσω της ηλιακής ναυσιπλοΐας είναι εφικτά. "Κάνουμε την ηλιακή ναυσιπλοΐα από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τεχνολογία", επεσήμανε στο BBC ο εκπρόσωπος της διευθύντριας εταιρίας "Planetary Society", Αμίρ Αλεξάντερ, χαρακτηρίζοντας την αποστολή σύντομη και λιτή.

    Περιμένοντας τα σουβενίρ

    Το Cosmos 1, βάρους 99 κιλών, θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος 804 χιλιομέτρων μέσω ενός τροποποιημένου βαλλιστικού πυραύλου Volna. Εκεί, θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες, λαμβάνοντας φωτογραφίες από την επιφάνεια της Γης.

    Στη συνέχεια, θα ανοίξει τα οκτώ του ιστία, κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με αλουμίνιο και ύψους 15 μέτρων, σχηματίζοντας έναν κύκλο διαμέτρου 30 μέτρων. Επί εβδομάδες, το σκάφος θα πραγματοποιεί μια περιφορά γύρω από την Γη ανά 131 λεπτά, ενώ, καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η ταχύτητά του θα αυξάνεται κατά 161 χιλιόμετρα την ώρα.

    Η ηλιακή ναυσιπλοΐα γίνεται μέσω της πίεσης της προσπίπτουσας ακτινοβολίας: τα φωτόνια της ακτινοβολίας δρουν ως σωματίδια, που, πέφτοντας πάνω στο ιστίο, προσδίδουν μια μικρή αλλά συνεχόμενη κινητική ενέργεια. Για να εκμεταλλευτεί την ενέργεια αυτή, ένα σκάφος πρέπει να έχει μεγάλα και ελαφριά ιστία.

    "Είμαστε οι οραματιστές και υποκινητές αυτής της τεχνολογίας", δήλωσε στο Reuters το στέλεχος της "Planetary Society", Έμιλι Λακντάουλα, επισημαίνοντας πως η ηλιακή ναυσιπλοΐα είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, στην οποία, όμως, δεν έχει επενδύσει κανείς μέχρι στιγμής.

    Τόσο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, όσο και η ευρωπαϊκή, η ρωσική και η ιαπωνική έχουν αντίστοιχα προγράμματα με ηλιακά ιστία, ενώ η NASA έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τα στοιχεία που θα συλλεχθούν από την πτήση.

    Σχετικά Links: Cosmos 1

    [03] Κοινωνία

    Κινητοποιήσεις από κατοίκους και φορείς

    Στον ΧΥΤΑ η λυματολάσπη

    21/6/2005 5:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 6:44:59 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στη χωματερή Άνω Λιοσίων, που βρίσκεται υπό κλοιό δυνάμεων των ΜΑΤ, μεταφέρθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης η λυματολάσπη από την Ψυτάλλεια. Δημοτική αρχή και κάτοικοι εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του ΧΥΤΑ από το μεγάλο όγκο της λάσπης, καθώς η ποσότητα που μεταφέρθηκε "αγγίζει" τους 300 τόνους. Παράλληλα, κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αττικής ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αστυνομία, η οποία έχει ρητή εισαγγελική εντολή να συλλάβει και να παραπέμψει στο αυτόφωρο όποιον επιχειρήσει να αποκλείσει τη χωματερή. Ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας, δήλωσε ότι οι κινήσεις είναι πλέον στη νομική κατεύθυνση, καθώς ο ΧΥΤΑ δεν έχει άδεια λειτουργίας, ενώ η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής ετοιμάζεται να υποβάλλει μήνυση κατά όλων των εμπλεκομένων φορέων για την λειτουργία του ΧΥΤΑ και τη διαχείριση της λάσπης.

    Τεταμένο κλίμα

    Τα πρώτα φορτηγά έφτασαν από την Ψυτάλλεια στις 5 το πρωί και η μεταφορά ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, η επεξεργασία της λυματολάσπης με τη μέθοδο της εδαφοποίησης θα αρχίσει σε επτά ημέρες, ενώ εντός 20 ημερών όλη η ποσότητα θα γίνει χώμα κατάλληλο για λίπασμα.

    Κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αττικής εξακολουθούν να αντιδρούν στην μεταφορά της λυματολάσπης. Στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων και στη συνέχεια πορεία από την Μονάδα Αεροπορικών Κατασκευών (ΜΑΚ), στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, προς την χωματερή, όπου θα γίνει αποκλεισμός της εισόδου της. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τόσο οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, όσο και άλλων περιοχών, όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, η Φυλή, το Καματερό και η Πετρούπολη.

    Παράλληλα, οι αντιδράσεις κινούνται και μέσω της δικαστικής οδού. Στα μέσα της εβδομάδας, η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής θα καταθέσει μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία, μεταξύ άλλων, θα αφορά παράβαση καθήκοντος, μη εφαρμογή των νόμων και μη επιστημονική τεκμηρίωση για τη διαχείριση της λυματολάσπης.

    Επίσης, στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του ΣτΕ, που έδωσε το πράσινο φως για την μεταφορά της λάσπης στα Άνω Λιόσια.

    Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, η λάσπη θα μεταφέρεται στα Άνω Λιόσια μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ η μονάδα ξήρανσης στην Ψυτάλλεια, που θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα, θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο του 2007.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα Λιόσια η λυματολάσπη

    Εισαγγελικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Λιοσίων

    [04] Παράξενα

    Του πούλησε τη Lotus για 75 λεπτά...

    21/6/2005 12:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 1:22:31 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, που τρώγεται κρύο και αυτό είναι κάτι, που ξέρει πολύ καλά η σύζυγος ενός αμφιλεγόμενου ραδιοφωνικού παραγωγού από τη Βρετανία. Η εν λόγω κυρία φρόντισε να δώσει ένα γερό μάθημα στο σύζυγό της, ο οποίος φλέρταρε απροκάλυπτα στον αέρα με ένα μοντέλο. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Metro" δράστης είναι ο Τιμ Σο και πέτρα του σκανδάλου το μοντέλο Τζόντι Μαρς. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Kerrang 105.2, ούτε λίγο, ούτε πολύ, δήλωσε στο μοντέλο, πως για χάρη της είναι πρόθυμος να αφήσει τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. Για κακή του τύχη, όμως, η γυναίκα του είναι και φανατική ακροάτρια της εκπομπής του, οπότε άκουσε τις δηλώσεις του άνδρα της. Δεν έκατσε, όμως με σταυρωμένα χέρια, αλλά μπήκε στην ιστοσελίδα του eBay και έβγαλε σε πλειστηριασμό το αμάξι του συζύγου της, μία Lotus Esprit Turbo αξίας 38.000, ζητώντας το ποσό των 75 λεπτών περίπου Μάλιστα, στην ανακοίνωση έλεγε, ότι "χρειάζεται να ξεφορτωθώ αυτό το αμάξι τις επόμενες δύο ώρες, πριν γυρίσει σπίτι ο άντρας μου και βρει όλα τα υπάρχοντά του στο δρόμο". Όπως ήταν φυσικό το αμάξι πωλήθηκε μέσα σε πέντε λεπτά

    Έφτασε ο κόμπος στο χτένι

    Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Σο έβγαζε εκτός εαυτού τη σύζυγό του. Στο παρελθόν και ενώ η γυναίκα του ήταν έγκυος, είχε τηλεφωνήσει στον αέρα στην αδελφή της και είχε παραδεχτεί, ότι την σκεφτόταν στις ιδιαίτερες στιγμές με τη γυναίκα του.

    Το τελευταίο περιστατικό, όμως, ήταν η σταγόνα, που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και απηυδισμένη από την απρεπή συμπεριφορά του συζύγου της προς την οικογένειά τους, αποφάσισε να τον εκδικηθεί.

    Όπως τόνισε η ίδια, το αμάξι αυτό ήταν το καμάρι του, αλλά καθώς το συμβόλαιο είχε και το όνομά της, τον εκδικήθηκε στο σημείο, που πονούσε πιο πολύ. Επίσης, τόνισε, πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρούν.

    Από πλευράς συζύγου, ένας εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού, είπε πως ο Σο είναι πολύ απογοητευμένος.

    Σχετικά Links: Kerrang Radio

    [05] Πολιτική

    Ρυθμίσεις για επανίδρυση κράτους

    Αναδιοργάνωση από το φθινόπωρο

    21/6/2005 12:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 1:30:50 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η επανίδρυση του κράτους και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για το νομοσχέδιο που αφορά στη μεταναστευτική πολιτική, που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή και για την πορεία του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα δήμων και κοινοτήτων, που ολοκληρώνονται μέσα στο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα οι μετατάξεις δεν θα είναι υποχρεωτικές, ενώ θα δοθούν κίνητρα και για τις παραμεθόριες περιοχές. Παράλληλα θα γίνει αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων. Όσον αφορά στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου μετά από επιστολή - πρόσκληση σε διάλογο που θα αποστείλει από κοινού με τον κ. Αλογοσκούφη προς τη συνδικαλιστική οργάνωση τις επόμενες ημέρες. Ο διάλογος θα αφορά τα επιδόματα για τα οποία η ΑΔΕΔΥ ζητά εξομοίωση, τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τη σύνδεση αποδοτικότητας και μισθού.

    [06] Πολιτική

    Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση των συντονιστών

    Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ οι τροπολογίες

    21/6/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET

    Με κυρίαρχα θέματα τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, συνεδρίασαν την Τρίτη οι συντονιστές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αναφορικά με την επιλογή της χρονικής στιγμής για την κατάθεση των δύο τροπολογιών. Μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση. "Η Κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει εργαζόμενους κατά εργαζομένων. Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης βγαίνουν όλοι χαμένοι", είπε ο πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

    Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ανοίγει θέματα χωρίς σχέδιο, για να καλύψει τα ταμειακά και επικοινωνιακά ελλείμματα της διακυβέρνησής της, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για προσπάθεια οικοδόμησης μονοκομματικού κράτους με στόχο μοναδικό στόχο την εξουσία για την εξουσία.

    Όσον αφορά την κατάθεση παράστασης διαμαρτυρίας στην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησαν στην κατάθεσή της, έκαναν λόγο για αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, αναφερόμενα με την εσπευσμένη κατάθεση της τροπολογίας για το ασφαλιστικό και τον ΟΤΕ.

    Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών, ο κ. Παπανδρέου είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του για το θέμα της δημόσιας διοίκησης ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

    [07] Κοινωνία

    Νεκρός επαγγελματίας οπλίτης

    21/6/2005 6:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εικοσιπεντάχρονος επαγγελματίας οπλίτης αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τουφέκιο, στις 14:00, την Τρίτη, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού σε φυλάκιο της Ρόδου, σύμφωνα με πληροφόρηση από το Γενικό Επιτελείου Στρατού. Στο νησί μετέβη ιατροδικαστής προκειμένου να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή. Από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διατάχθηκε προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του συμβάντος, ο οποίος καταγόταν από το Ν. Αχαΐας και είχε καταταγεί στο Στρατό πριν από 1,5 χρόνο περίπου.

    [08] Κοινωνία

    Στη δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη

    Απολογήθηκε ο οδηγός

    21/6/2005 4:47:00 μμ

    Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου, όπου συνεχίστηκε η δίκη των υπαιτίων του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στα Τέμπη, με την απολογία του οδηγού της μοιραίας νταλίκας, Δημήτρη Ντόλα. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών επιτέθηκαν φραστικά στον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας.

    Τον Ιούλιο αναμένεται η απόφαση

    Ο οδηγός της νταλίκας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ζήτησε συγνώμη από τους γονείς των θυμάτων. Όπως είπε ο Δημήτρης Ντόλας, εάν γνώριζε το υπέρβαρο φορτίο του οχήματος, θα αρνούνταν να το μετακινήσει, υποστηρίζοντας πως η συμμετοχή του στη φόρτωση ήταν απλά και μόνο στο δέσιμο των ιμάντων.

    Επίσης, ο Δημήτρης Ντόλας κατέθεσε στο δικαστήριο πως δεν αποποιείται των ευθυνών του, αρκεί να του καταλογιστούν αυτές που φέρει. Όπως σημείωσε, εάν αντιδρούσε και ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ έγκαιρα ίσως και να μην συνέβαινε το μοιραίο.

    Εκτιμάται πως μέχρι την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν οι απολογίες των εφτά κατηγορουμένων για την υπόθεση των Τεμπών και έως τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

    [09] Οικονομία

    Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στον ΟΛΠ

    Εντολές του ΥΠΕΘΟ για εκτελωνισμό εμπορευμάτων

    21/6/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Στη διευκόλυνση της διακίνησης των εμπορευμάτων στοχεύουν οι εντολές του Υπουργείου Οικονομίας, που αφορούν τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων σε τελωνειακούς χώρους εκτός των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ. Ως εναλλακτικές λύσεις εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι εγκαταστάσεις σε Ελευσίνα και Χαλκίδα, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, σε περίπτωση που παρατηρηθεί φόρτος εργασίας, τα τελωνεία που θα αναλάβουν τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων, θα ενισχυθούν με πρόσθετο προσωπικό. Οι σχετικές εντολές κρίθηκαν σκόπιμες λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Χρυσάφι" στα πόδια του Ετό

    21/6/2005 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τους Ιταλούς άσους της Γιουβέντους Μοντέλα, Μπουφόν και τον Πορτογάλο προπονητή της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο ένας ακόμη αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ανανέωσε το συμβόλαιο με την ομάδα του έως το 2010. Ο λόγος φυσικά για τον Καμερουνέζο άσο της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, παρά τις αδιάκοπες σειρήνες των ευρωπαϊκών συλλόγων θα παραμείνει στους "μπλαουγκράνα" για άλλα πέντε χρόνια. Σε σημερινά δημοσιεύματα του τύπου της Ισπανίας, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των πρωταθλητών της "πριμέρα ντιβιζόν", Ζοάν Λαπόρτα, συναντήθηκε στο Καμερούν με το "μαύρο διαμάντι" της ομάδας του, όπου αγωνίζεται με τα "λιοντάρια της Αφρικής", στους προκριματικούς ομίλου του Μουντιάλ.

    Σειρά παίρνει ο Ροναλντίνιο

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2010. Φυσικά αυτό θα γίνει με το αζημίωτο καθώς ο Αφρικανός σούπερ σταρ θα εισπράξει 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή οι απολαβές του θα αυξηθούν στο διπλάσιο, αφού μέχρι σήμερα έπαιρνε μόλις 2,3 εκ. ευρώ.

    Επειδή όμως "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους", συμφωνήθηκε παράλληλα στο νέο συμβόλαιο του παίκτη να μπει ρήτρα, σύμφωνα με την οποία, για να "σπάσει" η νέα συμφωνία, στα ταμεία της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να "μπούνε" 150 εκατομμύρια ευρώ!

    Με ένα ανάλογο... μυθικό συμβόλαιο πάντως ο κ. Λαπόρτα αναμένεται να προσπαθήσει να "δέσει" στη Βαρκελώνη μέχρι το 2015 και τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, το διεθνή Βραζιλιάνο Ροναλντίνιο, στον οποίο ετοιμάζεται να κάνει πρόταση 5 + 5 ετών αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ!

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Λαπόρτα: "Ευχαριστούμε αλλά δεν θα... πάρουμε"

    21/6/2005 12:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου που θέλουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, να προσφέρει "γη και ύδωρ" για την απόκτηση του Γάλλου διεθνούς των "κανονιών" Τιερί Ανρί διέψευσε ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Λαπόρτα. Παρόλα αυτά ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας δεν έκρυψε για άλλη μια φορά το θαυμασμό του απέναντι στον άσο της Αρσεναλ: "Ο Ανρί είναι από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αλλά δεν πρόκειται να κινηθούμε για την απόκτηση του. Ο προπονητής θεωρεί ότι η ομάδα είναι πλήρης και δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση στην επιθετική μας γραμμή", δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Λαπόρτα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Απών ο Κολίνα από το Μουντιάλ

    21/6/2005 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η FIFA δεν είναι διατεθειμένη να παρακάμψει τον κανονισμό που αφορά στα όρια ηλικίας των διαιτητών και έτσι ο Πιερλουίτζι Κολίνα δεν θα καταφέρει να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Ο Ιταλός κορυφαίος διαιτητής ήλπιζε η Παγκόσμια Ομοσπονδία να του επιτρέψει να σφυρίξει στο τελευταίο του Μουντιάλ, παρά το ότι θα έχει ξεπεράσει τα 45 χρόνια του, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Φόλκερ Ροτ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναβολή στην συμφωνία Σόλιντ-Ολυμπιακού

    21/6/2005 4:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Σήμερα ο κ. Sollied, μετά από προσωπική πρόσκληση του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Σωκράτη Κόκκαλη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ. Συμφωνήθηκε να γίνει μια τελική συνάντηση αρχές Ιουλίου στον Πειραιά". Με αυτή την ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν ανακοίνωσε την επίσημη πρόσληψη του Τροντ Σόλιντ, αλλά μετέθεσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τις επόμενες ημέρες. Ο Σόλιντ ο οποίος συνοδευόταν από τους δικηγόρους του συζήτησε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, ωστόσο εκείνο που φαίνεται να καθυστερεί την επίσημη πρόσληψή του, είναι η ρήτρα που πρέπει να καταβάλει ο Ολυμπιακός στην Μπριζ, της τάξης των 375.000 ευρώ.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βεσλίνσκι και επισήμως

    21/6/2005 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την λήξη των υποχρεώσεων του Όλεγκ Βεσλίνσκι με την Ντνιέπρ περίμεναν στην ΑΕΚ για να ανακοινώσουν επισήμως την απόκτηση του παίκτη, έτσι σήμερα εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση που σφραγίζει την μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Ο 27χρονος Ουκρανός επιθετικός θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

    Μεταγραφή επένδυση για την ΑΕΚ

    Σε ακόμη μία μεταγραφή επενδυτικού χαρακτήρα, προχώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα, η απόκτηση του 17χρονου Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο νεαρός αμυντικός που ανήκε στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και μένει να αποδείξει στον Φερνάντο Σάντος, ότι μπορεί να τον υπολογίζει. Ο Παπασταθόπουλος είναι διεθνής με την εθνική παίδων, όπως και οι Κουτρουμάνος, Κομβολίδης και Πλιάτσικας που αποκτήθηκαν από την Ενωση. Κατά τα λοιπά, οι διοικούντες την ΑΕΚ κινούνται στο μεταγραφικό "παζάρι" με μυστικότητα και παρά το γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει αρκετά ονόματα, καμμία περίπτωση δεν τείνει προς επισημοποίηση. Οι επαφές με τον Ολλανδό τερματοφύλακα, Σάντερ Βέστερφελντ θα αρχίσουν πιθανότατα εντός των ημερών και εφόσον υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό, ο έμπειρος πορτιέρο θα ντυθεί στα "κιτρινόμαυρα". Όπως ανέφερε διοικητικό στέλεχος της ΑΕΚ, ο προϋπολογισμός για την συγκεκριμένη θέση, φτάνει στις 300.000 ευρώ και εάν ο 30χρονος Ολλανδός μειώσει τις απαιτήσεις του -το μίνιμουμ αυτήν την στιγμή είναι κοντά στις 350.000- δεν αποκλείεται να βρεθεί η "χρυσή τομή".

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: Σειρά του Νατσούρα

    21/6/2005 7:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 7:44:06 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνάντηση με τον Αντώνη Νατσούρα θα έχει την Τετάρτη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χρήστος Κανελλάκης, για να συζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ιωνικό. Ο αμυντικός μέσος της ομάδας της Νίκαιας, είναι ο μόνος που δεν έχει ακόμα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στον ιστορικό σύλλογο. Αν επιτευχθεί και αυτή η συμφωνία, τότε ένας βασικός στόχος του Ιωνικού, που ήταν να διατηρήσει τον βασικό κορμί της ομάδας, θα έχει υλοποιηθεί. Στη συνέχεια η διοίκηση και πάντα σε συνεννόηση με τον τεχνικό Σάκη Τσιώλη, θα ρίξει το βάρος στα μεταγραφικά.

    Το σκέφτεται για Γαβριλόπουλο

    Σχετικά με τις προτάσεις που έχει δεχθεί ο Ιωνικός για την παραχώρηση παικτών, ο Χρήστος Κανελλάκης έχει απορρίψει αυτές που αφορούσαν τον Γκούτμαν και τον Ουκάρ, ενώ "το σκέφτεται" για τον Αλέξη Γαβριλόπουλο.

    Ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία να πάρει μεταγραφή και ήδη στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν φτάσει τρεις προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης δείχνει να προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

    Ο κ. Κανελλάκης θα μελετήσει τις προσφορές και των ελληνικών ομάδων και θα αποφασίσει σχετικά.

    [16] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Περιμένοντας τον Γιαννάκη

    21/6/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απάντηση του Παναγιώτη Γιαννάκη στη πρόταση που του υπέβαλλε ο πρόεδρος της ομάδας Μπάμπης Βωβός, περιμένουν στο Μαρούσι, ώστε κατόπιν να προχωρήσουν στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Στη συνάντηση του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης της ομάδας έκανε γνωστό στον Έλληνα τεχνικό πως θα χρειαστεί να γίνει επανασχεδιασμός της ομάδας σε νέα οικονομικά δεδομένα. Ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί μια "σφικτή οικονομική πολιτική" σε όλους τους τομείς με όλα τα συνεπακόλουθα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κρίθηκε σκόπιμο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης να έχει ένα εύλογο περιθώριο χρόνου για να σκεφτεί και για να κάνει τις εισηγήσεις του.

    Δρομολογείται απάντηση με Σπανούλη

    Μέσα στις επόμενες ημέρες, πάντως, είτε έχει απαντήσει, είτε όχι ο νυν προπονητής του Αμαρουσίου, η διοίκηση θα δρομολογήσει συνάντηση με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

    Εκτός από τον Ολυμπιακό, που έχει εκφράσει επιθυμία να διαπραγματευτεί την απόκτησή του, "σφήνα" μπήκε από χθες και ο πρωταθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός.

    Στο Μαρούσι επιθυμούν την παραμονή του, ενώ και ο διεθνής πλέι μέικερ δίνει τον πρώτο λόγο στην νυν ομάδα του.

    [17] Μπάσκετ

    Από το Κίεβο στην Πράγα

    21/6/2005 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Σάββατο 8 Ιουλίου και την Κυριακή 9, θα διεξαχθεί η κλήρωση των δύο διοργανώσεων της ULEB. Στην πόλη που θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα τον επόμενο Απρίλιο, την Πράγα, την πρώτη ημέρα, (13:00 ώρα Ελλάδας) στην κληρωτίδα θα μπουν οι ομάδες του ULEB Cup, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου (12:00 ώρα Ελλάδας) στην κληρωτίδα θα μπουν οι αντίστοιχες ομάδες της Ευρωλίγκα, όπου θα μετέχουν και τρεις οι ελληνικές, (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ). Και οι δύο κληρώσεις θα γίνουν στο κλειστό χωρητικότητας 18.000 θεατών, "Σάζκα Αρίνα". Πριν την κλήρωση της Κυριακής για τις 24 ομάδες της Ευρωλίγκα, η ULEB θα ανακοινώσει το όνομα του κορυφαίου προπονητή της αγωνιστικής περιόδου 2004-05, όπως προέκυψε από τις ψήφους των 24 προπονητών της Ευρωλίγκα. Για πρώτη φορά, βραβείο θα απονεμηθεί και στον κορυφαίο παράγοντα της σεζόν. Υπενθυμίζεται πως το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα του 2006 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε ουδέτερη πόλη, δηλαδή χώρας που δεν έχει εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Επίσης για πρώτη φορά, οι κληρώσεις και των δύο διοργανώσεων της ULEB θα διεξαχθούν στην ίδια πόλη.

    [18] Μπάσκετ

    Η Λάρισα απέκτησε Μέισον

    21/6/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον Αμερικανό γκαρντ της φετινής πρωταθλήτριας Βελγίου, BBC Μπρι, Άλτον Μέισον (1.86, 28), απέκτησε την Τρίτη η Ολύμπιας Λάρισας. O παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή των "πορτοκαλί", Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο Μέισον αγωνίστηκε φέτος σε 43 παιχνίδια, με μέσο όρο συμμετοχής τα 34 λεπτά και τα ποσοστά ευστοχίας του έφτασαν το 68.1% στις βολές, 47.8% στα δίποντα και 34.4% στα τρίποντα. Πλέον, η Ολύμπια αναζητά τον δεύτερο ξένο, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες που θα συμπληρώσουν το ρόστερ για τη δεύτερη διαδοχική χρονιά στην Α1 μπάσκετ των ανδρών.

    [19] Βόλεϊ

    "Συρτάκι" στην άμμο του Βερολίνου

    21/6/2005 3:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αήττητες συνεχίζουν οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ γυναικών στο 5ο όπεν τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Βερολίνο. Το διεθνές δίδυμο των Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη πέρασε άνευ αγώνα στον α γύρο και στη συνέχεια επικράτησε με 2-0 (21-19, 21-15) των Γιαπωνέζων, Κουσουχάρα/Ουράτα, σφραγίζοντας την πρόκριση στην 17άδα του τουρνουά. Αύριο οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες, Λάμε/Μους, με στόχο την είσοδο στην 9άδα. Το δεύτερο βήμα που θα τις στείλει στις 17 καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά θέλουν να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι διεθνείς Μαρία Τσιαρτσιάνη /Θάλεια Κουτρουμανίδου. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε "με το δεξί" τους αγώνες της, καθώς επικράτησε στον α γύρο με 2-0 (21-17, 21-15) των Αυστριακών Σάιντελ/Χάνσελ και σε λίγη ώρα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τις ιταλίδες πρωταθλήτριες Περότα/Γκατέλι.

    [20] Βόλεϊ

    Επανέρχεται ο Κράβαρικ

    21/6/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε χαλαρούς ρυθμούς θα ξεκινήσει και πάλι τις αγωνιστικές δραστηριότητες, ο Αντρέι Κράβαρικ. Ο διεθνής διαγώνιος-κεντρικός, ο οποίος είχε πάρει επιπλέον άδεια από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Χαριτωνίδη, για να ξεκουραστεί, θα πρέπει να καλύψει το "χαμένο έδαφος", ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος έτοιμος για τον προκριματικό όμιλο της Λάρισας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ του 2006. Ο Κράβαρικ, περιμένει ήδη την αποστολή της Εθνικής και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει κάποιες προπονήσεις σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και από την ερχόμενη θα μπαίνει για τα καλά "στα πιο δύσκολα". Στο μεταξύ, άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για τους αγώνες εναντίον της Αργεντινής, στο πλαίσιο του World League 2005, που θα φιλοξενηθούν στις 24 και 26 Ιουνίου στο "Αλεξάνδρειο Μέλαθρο" της Θεσσαλονίκης. Τα εισιτήρια τιμώνται 10 ευρώ και προπωλούνται καθημερινά (09:00-13:00 και 17:00-19:00) από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Η είσοδος για παιδιά κάτω των 16 ετών είναι ελεύθερη.

    [21] "Χρυσό" σχέδιο νίκης της Σαράποβα

    21/6/2005 3:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για άλλη μια φορά το "χρυσό" κορίτσι των κορτ, η 18χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σαράποβα κατάφερε να στρέψει πάνω της τους προβολείς του ενδιαφέροντος, στη συνέντευξη Τύπου του βρετανικού "Grand Slam" του Γουίμπλεντον, που άρχισε χθες. Η θριαμβεύτρια του περσινού τουρνουά θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο παλιότερο τουρνουά "Grand Slam"φορώντας ολόχρυσα παπούτσια 18 καρατίων αξίας 600 ευρώ και ένα μπλουζάκι με επίσης χρυσό φερμουάρ. Στόχος της όπως αποκάλυψε η καλλονή από τη Σιβηρία είναι με αυτά τα τελείως διαφορετικά παπούτσια "να θαμπώσει τις αντιπάλους της από την απίστευτη λάμψη τους" και να κερδίσει τον αγώνα.

    Ένα ζευγάρι κάθε εβδομάδα

    Όπως όλα δείχνουν όμως η ξανθιά καλλονή των κορτ, φέρεται αποφασισμένη να φτάσει ξανά μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς έχει φέρει μαζί της 10 ζευγάρια χρυσών παπουτσιών.

    " Κάθε εβδομάδα θα φοράω και διαφορετικό ζευγάρι, μιας και έχω αγοράσει δέκα ζευγάρια, που κοστίζουν 600-900 δολάρια. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν σκέφτομαι καθόλου να τα πουλήσω" τόνισε η Ρωσίδα τενίστρια.

    Δεν το κουνάει... ρούπι χωρίς τους "φουσκωτούς"

    Στη συνέχεια η... εκτυφλωτική εκ φύσεως Μαρία Σαράποβα, που σε κάθε της έξοδο, βλέπει να "αστράφτουν" πάνω της τα φλας της δημοσιότητας, αποκάλυψε ότι δεν κάνει βήμα χωρίς τη φουσκωτή συνοδεία της.

    " Έχω πάντα μαζί μου πέντε σωματοφύλακες που με κάνουν να νιώθω σιγουριά και ασφάλεια" τόνισε η δεύτερη πιο νεαρή κάτοχος του τίτλου στην ιστορία της διοργάνωσης που τόνισε ότι δεν ανησυχεί από τις εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών της: "Αν φοβόμουν για κάθε μου βήμα, δεν θα έπρεπε να βγαίνω καθόλου έξω. Έχω πάντα μαζί μου όποτε χρειαστώ την προσωπική μου ασφάλεια".

    [22] Πολιτισμός

    Με το βλέμμα στο 37ο Φεστιβάλ Τραγουδιού

    21/6/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με στόχο την ενθάρρυνση του συναγωνισμού των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού και τη συνεχή βελτίωσή του, καθώς και την ανάδειξη νέων τάσεων και προτάσεων για το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι σε συνδυασμό με τη μουσική κληρονομιά του τόπου μας, διοργανώνεται φέτος το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού από την ΕΡΤ και τη ΔΕΘ. Τους στόχους παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος. Όπως ανακοινώθηκε, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, προκειμένου να πάρουν μέρος σε αυτόν νέοι δημιουργοί αλλά και γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

    Τα τραγούδια των νέων δημιουργών θα κριθούν από μία επιτροπή αλλά και το κοινό, ενώ το καλύτερο κομμάτι θα διαγωνιστεί και στην τελική βραδιά μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς θα αναδειχτεί μόνο από το κοινό μέσω τηλεψηφοφορίας.

    Σημειώνεται ότι, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν τις συνθέσεις τους στην ΕΡΤ μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

    Ενημερωθείτε για το 37ο Φεστιβάλ Τραγουδιού μέσα από την ειδική ιστοσελίδα http://www.ert.gr/songfestival/.

    [23] Υγεία

    Ερυθρό του Σουδάν σε μείγμα μπαχαρικών

    21/6/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα μείγματα μπαχαρικών "Captain's mix" για χάμπουργκερ και "Captain's" με σκόρδο και πιπέρι, στα οποία ανιχνεύθηκαν οι απαγορευμένες για χρήση σε τρόφιμα χρωστικές Ερυθρό του Σουδάν Ι και IV, μπήκαν στο στόχαστρο των ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

    Ο ΕΦΕΤ έλαβε σήμα για τις επικίνδυνες χρωστικές μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Κομισιόν και συγκεκριμένα για το σκεύασμα "Captain's mix" των 100 γρ. με ημερομηνία ανάλωσης 31.12.07 και το "Captain's" των 45 γρ. με ημερομηνία ανάλωσης 31.12.05, αμφότερα της εταιρείας παρασκευής και εμπορίας μπαχαρικών "Αθανάσιος Γιώτης ΑΕΒΕ".

    Η εταιρεία κατόπιν αιτήματος του ΕΦΕΤ ενημέρωσε εγγράφως τον Φορέα ότι τα εν λόγω προϊόντα διακινήθηκαν μόνο στην Ουγγαρία και ότι, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχει συλλέξει, δεν κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά διενεργεί ελέγχους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ.

    [24] Τεχνολογία

    500.000 σελίδες σε 1''

    Το γρηγορότερο μικροτσίπ στον κόσμο

    21/6/2005 1:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Δεδομένα, που αντιστοιχούν σε μισό εκατομμύριο σελίδες εφημερίδας στο χρόνο ρεκόρ του ενός δευτερολέπτου, μεταφέρει το νέο μοκροτσίπ, που κατασκεύασε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung Electronics. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πως το μικροτσίπ αυτό, που αποτελεί την γρηγορότερη μνήμη στον κόσμο, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος της χρονιάς. Μισό εκατομμύριο σελίδες αντιστοιχούν με την έκδοση καθημερινής εφημερίδας 40 σελίδων επί 34 χρόνια. Το μικροτσίπ "τρέχει" στα 8.0 GigaBytes το δευτερόλεπτο, δηλαδή 70% γρηγορότερα από τα μηχανήματα των 1.2 Gbps. Επίσης, το νέο μικροτσίπ υπόσχεται υψηλής ποιότητα εικόνες και animations για τους Η/Υ, τους τερματικούς Η/Υ και τις πρωτοποριακές κονσόλες παιχνιδιών.

    Σχετικά Links: Samsung

    [25] Κοινωνία

    Με το Τραμ για μπανάκι

    21/6/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Έκπτωση έως και 50% σε δύο από τις πιο οργανωμένες παραλίες, της Αττικής, στην "Ακτή του Ήλιου" στον Άλιμο και στον "Αστέρα" στη Γλυφάδα θα έχουν όσοι χρησιμοποιήσουν το τραμ για τις μετακινήσεις τους προς δροσερούς προορισμούς, από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

    "Πάμε παραλία" προτείνει λοιπόν η Τραμ ΑΕ και για του λόγου το αληθές έχει εξασφαλίσει στους επιβάτες και kit καλοκαιρινών δώρων το οποίο θα λαμβάνουν κατά την είσοδό τους στην παραλία. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, τόσο για την έκπτωση όσο και για το δώρο, είναι να επιδείξουν το ακυρωμένο εισιτήριο του τραμ.

    Συγκεκριμένα στην Ακτή του Ήλιου το εισιτήριο των 5 ευρώ θα παρέχεται στην τιμή των 3 ευρώ, ενώ το εισιτήριο των 3 ευρώ για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους θα παρέχεται στην τιμή των 2 ευρώ. Στον Αστέρα Γλυφάδας το εισιτήριο των 6 ευρώ για τις καθημερινές θα παρέχεται στην τιμή των 3 ευρώ, ενώ το εισιτήριο των 10 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα θα παρέχεται στην τιμή των 7 ευρώ.

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φιλικό για τον Πούσκας

    21/6/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προς τιμήν της μεγαλύτερης αθλητικής προσωπικότητας στην Ουγγαρία, του Φέρεντς Πούσκας, θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 14 Αυγούστου και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του Πούσκας, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καταβεβλημένος από την νόσο "Αλτσχάιμερ". Οι αντίπαλοι της Ρεάλ θα είναι οι "Πούσκας Ολ Σταρς", ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει ο Λόταρ Ματέους, τεχνικός της Εθνικής Ουγγαρίας. Μάλιστα ο Ματέους θα αγωνιστεί κιόλας στο συγκεκριμένο ματς με την ομάδα των Ολ Σταρς, ενώ από τις εξέδρες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα συμπαίκτες του Πούσκας στην μεγάλη ομάδα της Ρεάλ, όπως οι Αλφρέντο ντι Στέφανο, Φρανσίσκο Χέντο και πολλοί άλλοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 June 2005 - 16:53:26 UTC