Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σόφια ο Γ Παπανδρέου
  • [02] Νέες κινητοποιήσεις για τη λυματολάσπη
  • [03] "Δια χειρός" Ροναλντίνιο η κλήρωση
  • [04] Ένατες οι γυναίκες στο Βερολίνο
  • [05] Στην τελική ευθεία το Ελλάδα-Αργεντινή
  • [06] Ξεκούραστη πρόκριση για τους Άνδρες
  • [07] Κλόντια Σίφερ-παπαράτσι: Σημειώσατε 1
  • [08] Διακίνηση ναρκωτικών με κούριερ

    [01] Πολιτική

    Στη Σόφια ο Γ Παπανδρέου

    23/6/2005 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη βουλγαρική πρωτεύουσα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ). Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για νίκη των Σοσιαλιστών στη γειτονική χώρα και μάλιστα δήλωσε χαρούμενος, που θα συνεργάζεται με τον φίλο του και "αυριανό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, τον Σεργκέϊ Στανίσεφ". Για το Στανίσεφ είπε ακόμη, ότι αποτελεί μία νέα ελπίδα για τους σοσιαλιστές στην Ε.Ε, καθώς ήταν αυτός, που έπεισε τους έπεισε να γίνει το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, τέλος, ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν το ΒΣΚ και την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ το 2007.

    [02] Κοινωνία

    Εξήγγειλε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων

    Νέες κινητοποιήσεις για τη λυματολάσπη

    23/6/2005 9:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 11:46:39 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στην εξαγγελία νέων κινητοποιήσεων την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή προχώρησε ο Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της περιοχής.Στην ομιλία του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την επέκταση της χωματερής παρά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τη σημερινή Κυβέρνηση που δεν τηρεί τις υποσχέσεις και συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα επεισόδια, που σημειώθηκαν πριν από δύο ημέρες έξω από τη χωματερή λέγοντας πως "η βία, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία προσπάθησαν να μην φωνή των δημοτών για την υποβάθμιση της περιοχής αλλά και για την υγεία των κατοίκων". Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για την απόρριψη της λυματολάσπης και τη λειτουργία της χωματερής ο κ. Παπαδήμας τις έκρινε άδικες και όπως εξήγησε για το λόγο αυτό τόσο ο Δήμος Άνω Λιοσίων όσο και η Νομαρχία Δυτικής Αττικής έχουν καταθέσει αίτηση ανάκλησής της. Επίσης, ζήτησε από την Κυβέρνηση "να λογικευθεί και να ανακοινώσει μέχρι και την Δευτέρα, τις νέες θέσεις χωματερών".

    Ο Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων κάλεσε ακόμη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απομακρύνει αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο μπροστά και γύρω από την είσοδο της χωματερής.

    Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλο αγώνα, που ξεκινά με πρώτες τις ανακοινωθείσες κινητοποιήσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι "η κυβέρνηση θα αλλάξει τα σχέδιά της αλλά και την τακτική της".

    Ξεχωριστές δράσεις από τη Διαδημοτική Επιτροπή

    Την ίδια ώρα, η Διαδημοτική Επιτροπή για την Απόμακρυνση της Χωματερής προχωρά σε ξεχωριστές κινητοποιήσεις προγραμματίζοντας για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι αποκλεισμό της Λεωφόρου Φυλής στο ύψος της Παναγιάς Κανάλας.

    Παράλληλα για τις 30/6 έχει εξαγγείλει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου από την Πλατεία Κλαυθμώνος στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαίνονται οι αντιδράσεις

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Δια χειρός" Ροναλντίνιο η κλήρωση

    23/6/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία μεγάλη έκπληξη σχεδιάζει για τη φετινή κλήρωση της Α΄ εθνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 η ΕΠΑΕ. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, προτίθεται να φέρει ένα υψηλό καλεσμένο και αν όλα πάνε κατ ευχήν, το παρών στην κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος θα δώσει ο Βραζιλιάνος άσος της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο. Οι επαφές για τον ερχομό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προκειμένου ο Ροναλντίνιο, όχι απλώς να παραστεί στην εκδήλωση, αλλά να κάνει και την κλήρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότερη ημερομηνία της κλήρωσης είναι η 30η Ιουνίου και για την παρουσία του ο Βραζιλιάνος σουπερ σταρ θα λάβει 300.000 ευρώ.

    [04] Βόλεϊ

    Ένατες οι γυναίκες στο Βερολίνο

    23/6/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην 9η θέση τερμάτισαν την προσπάθειά τους στο 5ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ γυναικών World Tour 2005" στο Βερολίνο, οι διεθνείς Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη και Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη. Στους τελευταίους αγώνες τους για την 7άδα οι Καραντάσιου/Αρβανίτη ηττήθηκαν απόψε με 2-1 σετ (15-21, 21-13, 11-15) από τις Αμερικανίδες Βακχόλντερ-Γιανγκς, ενώ λίγο πιο πριν οι Κουτρουμανίδου/ Τσιαρτσιάνη είχαν "λυγίσει" με 2-1 (22-20, 15-21, 11-15) στην ισχυρή πίεση των Κουβανών Γκρασέτ/Περάσα. Με την κατάληψη της 9ης θέσης οι δύο ομάδες μας πρόσθεσαν άλλους πολύτιμους βαθμούς στη φετινή τους βαθμολογία, ενώ πίστωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με άλλα 13.500 ευρώ.

    Επενεβη ο Ακόστα

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκε διακοπή περίπου 90 λπετών, λόγω της αποχής όλων των αθλητριών, πριν των διεθνών των ΗΠΑ.

    Με τον τρόπο αυτό οι αθλήτριες διαμαρτυρήθηκαν στην FIVB, προκειμένου να πετύχουν αλλαγή στα συμβόλαιά τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερο δικαίωμα λόγου στα θέματα που τους αφορούν.

    Τελικά με τη συμβολή του πρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Dr Ρούμπεν Ακόστα,που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αθλητών το θέμα λύθηκε και οι αγώνες άρχισαν ξανά, παρά την καθυστέρηση.

    [05] Βόλεϊ

    Στην τελική ευθεία το Ελλάδα-Αργεντινή

    23/6/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των ομάδων Ελλάδας και Αργεντινής στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε σήμερα το πρώτο σερβίς, της κρίσιμης αυριανής πρώτης αναμέτρησης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του World League. Παράλληλα παρουσία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Θανάση Μπελιγράτη, ο εκλέκτορας Κώστας Χαριτωνίδης ανακοίνωσε τη 12άδα για τους δύο αγώνες με τη "μπιανκοσελέστε" στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο αύριο στις 21:00 και την Κυριακή 26/6 στις 22:00. Από τη 12άδα "κόπηκαν" ο πασαδόρος Κώστας Προύσαλης και ο λίμπερο Γιώργος Στεφάνου. Η ΕΤ-1 θα μεταδώσει απευθείας τον πρώτο αγώνα, ενώ η δεύτερη αναμέτρηση θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στις 12 τα μεσάνυχτα.

    Στόχος της Εθνικής οι δύο νίκες

    Τα περιθώρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έχουν στενέψει απελπιστικά για την ελληνική ομάδα, μετά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς και τις απουσίες που έχει υποστεί η Εθνική, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα μας δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, αφού η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    "Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό" ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο εκλέκτορας Κώστας Χαριτωνίδης και συνέχισε: " Όλο αυτό το διάστημα, παρά τις ελλείψεις που είχαμε σε όλα αυτά τα παιχνίδια, σταθήκαμε αντάξια των περιστάσεων κάνοντας αρκετές νίκες, ενώ σε όλες μας τις ήττες παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλουμε στα παιχνίδια αυτά τη βοήθεια του κόσμου και ελπίζουμε να πάρουμε τις δύο νίκες εναντίον της Αργεντινής" τόνισε ο Θεσσαλονικιός τεχνικός που θα έχει στη διάθεσή του τους εξής διεθνείς: Κουρνέτας, Τσέργας, Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Πανταλέων, Σμαραγδής, Γκιούρδας, Μπάεφ, Κυριαζής, Λάππας, Ρουμελιώτης και λίμπερο ο Δημητρακόπουλος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν άλλωστε και τα λόγια του αρχηγού Μάριου Γκιούρδα, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του για δύο νίκες: "Έχουμε δύο δύσκολους αγώνες απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, όπως είναι η Αργεντινή. Πρόκειται για πολύ σημαντικά παιχνίδια, τα οποία πρέπει να κερδίσουμε, προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουμε για πρόκριση".

    Αδιάφορη η "μπιανκοσελέστε"

    Ο προπονητής της Αργεντινής, Φαμπιάν Αρμόα, με τη σειρά του τόνισε πως "όλοι οι παίκτες που θα πάρουν μέρος σε αυτά τα παιχνίδια θα τα δώσουν όλα, έτσι ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει πολύ όμορφο θέαμα", ενώ ο αρχηγός της νοτιοαμερικάνικης ομάδας Ερνάν Φεράρο, συμπλήρωσε: "Είμαστε ευτυχισμένοι που επιστρέψαμε στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ερχόμαστε σε μία πολύ όμορφη πόλη, όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά στους αγώνες, πρόκειται για δύο δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

    Τ6ο πρόγραμμα και η βαθμολογία του Γ' ομίλου

    5η εβδομάδα

    24 Ιουνίου 7μ.μ. - Κατοβίτσε: Πολωνία Σερβία Μαυροβούνιο

    24 Ιουνίου 9μ.μ. Αλεξάνδρειο Θεσσαλονίκης: Ελλάδα Αργεντινή

    25 Ιουνίου 3μ.μ. - Κατοβίτσε: Πολωνία Σερβία Μαυροβούνιο

    26 Ιουνίου 10μ.μ. Αλεξάνδρειο: Ελλάδα Αργεντινή

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Πολωνία 14 (21-13)

    2. Ελλάδα 12 (18-15)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 12 (16-18)

    4. Αργεντινή 10 (13-22)

    [06] Ξεκούραστη πρόκριση για τους Άνδρες

    23/6/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα απρόσμενο δώρο περίμενε χθες την Εθνική ομάδα ανδρών χάντμπολ, που συμμετέχει στον Β όμιλο των Μεσογειοακών ομάδων της Αλμερία, μαζί με την οικοδέσποινα ομάδα και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η τελευταία λίγο πριν την πρεμιέρα των αγώνων απέσυρε για κάποιο λόγο τη συμμετοχή της, όπως και η Αλγερία του Α ομίλου, κι έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε, όπως και η Ισπανία, χωρίς να ιδρώσει καθόλου στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Έτσι ο μοναδικός αγώνα του ομίλου απέναντι στην Εθνική και την οικοδέσποινα ομάδα (27 Ιουνίου, 13:15), θα έχει χαρακτήρα γοήτρου, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού αμφότερες οι ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση. Το έργο πάντως της ομάδας του Ούλφ Σέφερτ, δεν θα είναι εύκολο, καθώς με τους "ταυρομάχους" θα δώσουν το παρών και κάποιοι διεθνείς από την ιβηρική ομάδα που τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τυνησία στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

    Η τελευταία εικόνα των ομίλων

    Οι όμιλοι των 15ων Μεσογειακών μετά την απόσυρση Αλγερίας και Βοσνίας/Ερζεγοβίνης έχουν ως εξής: Α΄ όμιλος: Αίγυπτος, Κροατία. Β΄ όμιλος: Ισπανία, Ελλάδα. Γ΄ όμιλος: Γαλλία, Σερβία/Μαυροβούνιο, Τουρκία. Δ΄ όμιλος: Ιταλία, Σλοβενία, Τυνησία. Στις γυναίκες οι όμιλοι παραμένουν όπως είχαν αρχικά ανακοινωθεί: Α΄ όμιλος: Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία. Β΄ όμιλος: Ισπανία, Σερβία/Μαυροβούνιο, Τουρκία, Ελλάδα

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    Για τα μάτια του γιου της

    Κλόντια Σίφερ-παπαράτσι: Σημειώσατε 1

    23/6/2005 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα που περπάτησαν ποτέ στις διεθνείς πασαρέλες είναι πλέον μαμά. Και μάλιστα πολύ προστατευτική απέναντι στο δίχρονο γιο της. Μάλιστα, για να τον προστατεύσει από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους παπαράτσι, έφτασε μέχρι τα δικαστήρια. Κατηγορούμενος ένας παπαράτσι, που κατάφερε να τραβήξει φωτογραφία τον μικρό Κάσπαρ όταν το αυτοκίνητο της διάσημης μαμάς του και του μπαμπά του, του κινηματογραφικού παραγωγού Μάθιου Βον, τρακάρισε με ένα άλλο όχημα, το 2003. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως, δημιούργησε προβλήματα στον παπαράτσι που έδωσε τις επίμαχες φωτογραφίες του μικρούλη σε εφημερίδες και περιοδικά. Μετά από δύο χρόνια, τελικά η ξανθιά καλλονή δικαιώθηκε από το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο, που ενέκρινε την πρωτόδικη απόφαση που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών του Κασπάρ. Η πρωτόδικη απόφαση ανήκει στο δικαστήριο του Αμβούργου, που είχε αποφανθεί ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών παραβιάζει την προσωπική ζωή της Σίφερ και της οικογένειάς της.

    [08] Κοινωνία

    Συνελήφθησαν 4 άτομα στον Μακρύγιαλλο Πιερίας

    Διακίνηση ναρκωτικών με κούριερ

    23/6/2005 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη, την οποία παραλάμβανε με "κούριερ" από την Κολομβία εξάρθρωσε η διεύθυνση ασφαλείας της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα όταν επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό, που παρουσιάστηκε ως αγοραστής, 2 κιλά και 100 γραμμάρια κοκαΐνης. Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια, βρέθηκαν σε κτήμα ιδιοκτησίας τους στον Μακρύγιαλλο, άλλα 5 κιλά και 260 γραμμάρια κοκαΐνης. Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Στέργιο Αποστολίδη, άγνωστος συνεργός, έστελνε τα ναρκωτικά από την Κολομβία με παραλήπτη έναν από τους δράστες. Εξάλλου, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε άλλα έξι άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν περίπου 27 κιλά χασίς, 147 γραμμάρια μεταλλαγμένης ινδικής κάνναβης (Skunk), 4 δενδρύλλια κάνναβης, 171 γραμμάρια αμφεταμίνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 June 2005 - 20:50:45 UTC