Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακό και ενεργειακή πολιτική
  • [02] Νέος πρόεδρος στο Ιράν
  • [03] Προετοιμάζεται για Δημοτικές ο ΣΥΝ
  • [04] Λιστέρια σε σαλάτα Βουδαπέστης
  • [05] "Γέφυρα" ζωής
  • [06] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα
  • [07] Συλλήψεις μελών της Τζιχάντ
  • [08] Live... ληστεία στο Ρομπέρτο Κάρλος
  • [09] Εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό
  • [10] Κοντά σε Πρίττα ο Ηρακλής
  • [11] Άνετη νίκη
  • [12] Ήττα και αποκλεισμός για τη Λένα
  • [13] Μεσογειακοί:Δυο χάλκινα στο καράτε
  • [14] Νίκη θρίλερ στο πόλο
  • [15] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή- Αλογοσκούφη- Σιούφα

    Απεργιακό και ενεργειακή πολιτική

    25/6/2005 3:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2005 7:27:57 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Η ενεργειακή πολιτική, η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων και το ωράριο των καταστημάτων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά το τέλος της συνάντησης επεσήμανε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινής αρμοδιότητας, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των Τραπεζών και για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει το Υπουργείο Οικονομίας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απεργίας που "δυστυχώς συνεχίζεται". Πρόκειται για μέτρα που αφορούν την πληρωμή των υποχρεώσεων των φορολογουμένων , καθώς και για ζητήματα λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι ήδη έχει ζητήσει από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την άποψή της για το αν χρειάζεται νομοθετική κάλυψη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις τραπεζικές συναλλαγές.

    Ασφαλιστικό τραπεζών

    Σε ερώτηση για την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ, ο Γιώργος Αλογοσκούφης απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η συζήτηση για την δική του τροπολογία ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Δευτέρα εισάγεται στην Ολομέλεια.

    Ωστόσο, επανέλαβε ότι η τροπολογία του αφορά ζητήματα που ρυθμίζουν τα επικουρικά ταμεία και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το δημόσιο.

    Αντίθετα, πρόσθεσε, διασφαλίζεται η πληρωμή των συντάξεων των επικουρικών ταμείων στο διηνεκές, ενώ δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι και με τον ίδιο τον Μιλτιάδη Έβερτ, η οποία όπως έγινε γνωστό έγινε σε καλό κλίμα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης εξήγησε ότι η τροπολογία του αφορά τα επικουρικά ταμεία και όχι την είσοδο κυρίας ασφάλισης για τα οποία ισχύει ο νόμος Ρέππα.

    Από την πλευρά του ο κ. Έβερτ, είπε ότι θα περιμένει μέχρι τη συζήτηση στη Βουλή για να δει ποια στοιχεία θα περιληφθούν στην τροπολογία Αλογοσκούφη.

    Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές,

    δημιουργούνται συνθήκες ίσου ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και αντιμετωπίζονται τα μεγάλα προβλήματα των κρατικών τραπεζών.

    Ακούσαμε, τόνισε ο υπουργός, τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων και ενδεχομένως κατά την ψήφιση της τροπολογίας να συμπεριληφθούν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

    Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, είπε ότι θα κατατεθεί σύντομα, καθώς επίσης και ότι το υπουργείο μελετά την εξαίρεση του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για την αγορά πρώτης κατοικίας.

    Ωφέλειες από τη διεύρυνση του ωραρίου

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ενημέρωσε για την σημαντική συμφωνία με τον Ιταλό ομόλογό του για την συνεργασία στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία και την Ευρώπη.

    Την χαρακτήρισε σημαντική συμφωνία και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε για τα εγκαίνια σύνδεσης των αγωγών Ελλάδας και Τουρκίας που θα κάνουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, την επόμενη εβδομάδα, στον Έβρο.

    "Η Ελλάδα με τις δύο αυτές συμφωνίες καθίσταται ενεργειακό κόμβος και αναβαθμίζεται ο γενικότερος γεωστρατηγικός της ρόλος στην περιοχή", υπογράμμισε ο κ. Σιούφας.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα του ωραρίου.

    Όπως είπε, η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων δημιουργεί ωφέλειες πρώτα στους εργαζομένους, μετά στους ανέργους, γιατί ανοίγουν θέσεις εργασίας, ακολούθως στους εμπόρους, γιατί αποκτούν νέες ευκαιρίες πωλήσεων και τέλος ενισχύεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας, αλλά και το καταναλωτικό κοινό.

    Πρόσθεσε ακόμα, ότι ρυθμίζεται το θέμα των εκπτώσεων, έτσι ώστε να έχουμε πραγματικές εκτπώσεις δυο φορές το χρόνο και πραγματικές τιμές το υπόλοιπο διάστημα.

    [02] Κόσμος

    O υπερσυντηρητικός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Νέος πρόεδρος στο Ιράν

    25/6/2005 12:21:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Ο υπερσυντηρητικός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξελέγη πρόεδρος στο Ιράν, με συντριπτική πλειοψηφία 61,5%, νικώντας τον μεταρρυθμιστή πρώην πρόεδρο Χασεμί Ραφσαντζανί, κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Αχμαντινετζάντ θα αναλάβει καθήκοντα τον Αύγουστο, ενώ αυτοπροβλήθηκε ως ένα είδος "Ρομπέν των δασών", δεσμευόμενος να αναδιανείμει στους φτωχότερους Ιρανούς ένα μέρος των κερδών από τα πετρελαϊκά πλούτη του Ισλαμικού κράτους. Σε μια προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν δυτικές αυτοδιαφημιστικές τεχνικές και συζήτησαν το θέμα της αποκατάστασης των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ, ο Αχμαντινετζάντ τόνιζε σε κάθε ευκαιρία τις αξίες της Ισλαμικής επανάστασης του 1979.

    Ποιος είναι ο Αχμαντινετζάντ

    Δήμαρχος της Τεχεράνης από το 2003, ο Αχμαντινετζάντ είναι πρώην μέλος των σκληρών Επαναστατικών Φρουρών και πρώην καθοδηγητής των Μπασίγ, της θρησκευτικής πολιτοφυλακής.

    Πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, την 17η Ιουνίου, ελάχιστοι τον θεωρούσαν ικανό να νικήσει τους υπόλοιπους έξι υποψήφιους. Στην προεκλογική του εκστρατεία αυτοπροβλήθηκε ως άνθρωπος του λαού, που φρόντισε τις ανάγκες των γηραιών πολιτών, των φτωχών και των τραυματιών του πολέμου με το Ιράκ, ενώ τηρούσε σκληρή στάση έναντι των πλουσίων τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν παραβαίνοντας τους νόμους. Ο γιος σιδηρουργού Αχμαντινετζάντ σκούπισε μαζί με τους εργάτες στην καθαριότητα του δήμου της Τεχεράνης τους δρόμους μόλις έγινε δήμαρχος. Χρησιμοποίησε την ταπεινή καταγωγή του ως πολιτικό όπλο, ενώ έχει δεσμευθεί να αναδιανείμει τον πετρελαϊκό πλούτο της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας του ΟΠΕΚ στο λαό.

    "Σήμερα ξεκινά μια νέα πολιτική εποχή", δήλωσε καθώς ψήφιζε.

    Στην δημαρχία του στην Τεχεράνη των 14 εκατ. κατοίκων επιχείρησε να καταπολεμήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και προώθησε ομάδες νέων. Ωστόσο, πολλοί τονίζουν ότι έκλεισε πολιτιστικά κέντρα για να ανοίξει χώρους προσευχής, ενώ ενέτεινε τον διαχωρισμό ανδρών και γυναικών, επιβάλλοντάς τον ακόμη και στους δημοτικούς ανελκυστήρες.

    Ο Αχμαντινετζάντ δηλώνει ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ δε θα επιλύσει τα προβλήματα του Ιράν.

    Δυτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η νίκη του θέτει εν αμφιβόλω την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι αποσκοπεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

    "Η πρόσβαση στην πυρηνική τεχνολογία είναι απαράγραπτο δικαίωμα του Ιράν και ο κόσμος θα έπρεπε να αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα", έχει δηλώσει.

    Ο Αχμαντινετζάντ γεννήθηκε στο χωριό αγροτών Αραντάν, 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, αλλά μετανάστευσε με την οικογένειά του στην πρωτεύουσα όταν ήταν παιδί. Θεωρήθηκε λαμπρός φοιτητής, έλαβε διδακτορικό δίπλωμα ως πολιτικός μηχανικός και δίδαξε το αντικείμενο. Την δεκαετία του 1990 ήταν κυβερνήτης της Αρντμπίλ, μια συντηρητικής πόλης στο βορειοδυτικό Ιράν, όπου αντιμετώπισε πλημμύρες και έναν ισχυρό σεισμό. Όσοι τον γνωρίζουν επισημαίνουν την απλότητα και την αμεσότητά του. Ένας εξάδελφός του δηλώνει ότι "τον ρώτησαν κάποτε αν θα ζούσε σε παλάτι, αν γινόταν πρόεδρος. Απάντησε ότι θα το έκανε, μόνο όμως όταν κάθε άλλος Ιρανός αποκτήσει το δικό του παλάτι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράν

    Προεδρικές εκλογές στο Ιράν

    [03] Πολιτική

    Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο

    Προετοιμάζεται για Δημοτικές ο ΣΥΝ

    25/6/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο ΣΥΝ δεν θα πάρει μέρος στα σχέδια δικομματικής αντιπαράθεσης με λεία τους Δήμους και τις Νομαρχίες. Αυτό ξεκαθάρισε ο γραμματέας του ΣΥΝ, Ν. Χουντής, μιλώντας στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε, θα γίνουν την ώρα που σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προωθούνται νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές, ενώ όπως είπε ο κίνδυνος μείωσης των κονδυλίων από το Δ' ΚΠΣ θα οξύνει τα προβλήματα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα της Συνδιάσκεψης και η τοποθέτηση του Προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου.

    Όχι στη δικομματική αντιπαράθεση

    Νωρίτερα ο κ. Χουντής άσκησε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και προέβλεψε ότι οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας θα οξύνουν ακόμα περισσότερο τα περιφερειακά και τοπικά προβλήματα.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πρόθεση της να παραχωρήσει σε ιδιώτες την εκμετάλλευση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αντί να τις δώσει στους Δήμους και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα αφορά επιπλέον υπηρεσίες και υποδομές των ΟΤΑ.

    Εξαπέλυσε πυρά και στα δυο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας ότι θα επιχειρήσουν να κομματικοποιήσουν τις δημοτικές εκλογές στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού, ένα παιχνίδι δικομματικής αντιπαράθεσης, με λεία Δήμους και Νομαρχίες, στο οποίο ο ΣΥΝ δεν θα πάρει μέρος.

    Αντίθετα, όπως είπε, το κόμμα του θα υπερασπιστεί τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα επιδιώξει τη διαμόρφωση ευρύτερων ψηφοδελτίων των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας.

    Εκ μέρους της μειοψηφίας, ο Σπ. Λυκούδης, εξέφρασε αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων στην εισήγηση του, να γίνει αποδεκτό, σε περίπτωση που οι τοπικές κινήσεις αποφασίσουν συνεργασία και με άλλα κόμματα π.χ. με ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ, τότε αυτό να μπορεί να γίνει.

    [04] Κοινωνία

    Και πάλι σε προϊόν της εταιρείας Primo

    Λιστέρια σε σαλάτα Βουδαπέστης

    25/6/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δεύτερο κρούσμα λιστέριας μέσα σε δώδεκα μέρες, εντόπισαν σε προϊόν της εταιρείας Primo οι ελεγκτικές αρχές. Αυτή τη φορά το μικρόβιο λιστέριας βρέθηκε σε σαλάτα Βουδαπέστης, ενώ πριν από λίγες μέρες το ίδιο μικρόβιο είχε εντοπιστεί σε καπνιστό μπέικον, που είχε διατεθεί στο ίδρυμα περίθαλψης χρονίως πασχόντων του ασύλου ανιάτων. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του προϊόντος καθώς και την απολύμανση των χώρων και του εξοπλισμού της επιχείρησης.

    [05] Κοινωνία

    Μέλη της "Γέφυρας" πέρασαν από το Ρίο στο Αντίρριο

    "Γέφυρα" ζωής

    25/6/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μήνυμα θάρρους, δύναμης και θέλησης έστειλαν και φέτος μέλη της θεραπευτικής κοινότητας "Γέφυρα" του ΟΚΑΝΑ που πέρασαν κολυμπώντας από το Ρίο στο Αντίρριο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω των ανέμων και των θαλάσσιων ρευμάτων και με τη συμπαράσταση των δικών τους ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά τους για να τους ενισχύσουν, οι περίπου 40 κολυμβητές κατάφεραν να περάσουν στην αντίπερα όχθη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ζωής. Τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας "Γέφυρα" πραγματοποιούν το συγκεκριμένο εγχείρημα για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

    [06] Ιράκ

    Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

    25/6/2005 1:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό σταθμό κοντά στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας οκτώ αστυνομικούς. Περίπου 20 ένοπλοι πήραν μέρος στην επίθεση εναντίον του σταθμού, που βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Ραμάντι, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ταξίαρχος Σαχίρ Μοχάμαντ Σαλίχ. "Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

    [07] Μ. Ανατολή

    Έξαρση της βίας

    Συλλήψεις μελών της Τζιχάντ

    25/6/2005 2:05:00 μμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 17 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Τζιχάντ, στη Δυτική Όχθη, λίγες ώρες μετά την επίθεση ενόπλων που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Εβραίος έποικος. Το Ισραήλ έχει συλλάβει τις τελευταίες ημέρς 63 υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ, στη Δυτική Όχθη και έθεσε και πάλι σε ισχύ την πολιτική των εκτελέσεων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Εβραίου εποίκου, που έγινε το περασμένο 24ωρο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έξαρση της βίας στην περιοχή, παρά την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν τον Φεβρουάριο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Live... ληστεία στο Ρομπέρτο Κάρλος

    25/6/2005 4:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2005 4:31:32 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θύμα ληστείας, που μεταδόθηκε απευθείας από ραδιοφωνικό σταθμό, έπεσε ο Ρομπέρτο Κάρλος. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης που κάνει τις διακοπές του, στην πατρίδα του, παραχωρούσε τηλεφωνική συνέντευξη σε σταθμό μέσα από το αυτοκίνητό του, σταματημένος στην άκρη του δρόμου. Τότε, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σταμάτησαν πλάι στο αυτοκίνητο του Κάρλος εν μέσω πυκνής κίνησης και υπό την απειλή όπλων του πήραν το ρολόι, το δαχτυλίδι του και όσα χρήματα είχε μαζί του. Το περιστατικό ακούστηκε καθαρά στην διάρκεια της μεταδιδόμενης συνέντευξης. Ο δημοσιογράφος πίστεψε ότι υπήρχε πρόβλημα στη σύνδεση, αλλά μόλις οι δράστες εξαφανίστηκαν ο Ρομπέρτο Κάρλος επικοινώνησε και πάλι και δήλωσε προς έκπληξη όλων: "Συγνώμη για την διακοπή, αλλά με λήστεψαν. Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο για το που οδηγεί τον κόσμο η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα", δήλωσε με περισσή ψυχραιμία ο διεθνής αμυντικός. Η εγκληματικότητα των δρόμων είναι ενδημικό φαινόμενο στη Βραζιλία, μια χώρα με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών με χρήση πυροβόλων όπλων.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

    25/6/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μεγάλη προσέλευση μελών, άρχισε το Σάββατο, η διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι εκλογές θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα το βράδυ και πραγματοποιούνται στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ανάμεσα στα μέλη που προσήλθαν σήμερα για να ψηφίσουν, ήταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της ΚΑΕ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 14:35 και σε δηλώσεις του τόνισε, τη σημασία της διαδικασίας:"Οι εκλογές είναι μια ένδειξη και μια απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί διαφορετικά και, επειδή η καρδιά του Ολυμπιακού είναι ο Ερασιτέχνης, έχει μεγάλη σημασία που τα μέλη έρχονται σήμερα εδώ και ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εύχομαι στην καινούργια διοίκηση να λειτουργήσει με επιτυχία και να ανεβάσει έτσι τον Ολυμπιακό ακόμα ψηλότερα."

    Αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού η "Θύρα 7"

    Ο "ερυθρόλευκος" ηγέτης αναφέρθηκε ακόμη στο συνέδριο της "Θύρας 7", που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του εστιατορίου του γηπέδου Καραϊσκάκη, στο οποίο παρέστη και μίλησε:

    "Νομίζω ότι η "Θύρα 7" είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού, όπως και η ΠΕΦΟ και οι άλλοι σύνδεσμοι, και είναι καλό να ακούνε τη γνώμη της διοίκησης, αλλά να ακούμε και εμείς τα ζητήματα που έχει η "Θύρα 7". Το κυρίαρχο θέμα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό είναι όλοι μαζί και η "Θύρα 7" και οι άλλοι σύνδεσμοι και γενικά όλοι οι φίλαθλοι να δημιουργήσουμε μια ασπίδα αυτοπροστασίας του Ολυμπιακού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η βία, γιατί ο Ολυμπιακός είναι κατά της βίας και προσπαθεί να προστατευτεί από τέτοια φαινόμενα."

    Παρελθόν ο Γεωργιάδης

    Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τη μεταγραφή του Χάρη Παππά, ο Γιώργος Γεωργιάδης αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση της ΠΑΕ ενημέρωσε τον 33χρονο ποδοσφαιριστή ότι δεν σκοπεύει να του ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε στο τέλος του μήνα, κι πως μπορεί να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

    Η παρουσία του Γεωργιάδη στον Ολυμπιακό διήρκησε δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια πρωταθλήματος με την ερυθρόλευκη φανέλα και σημείωσε 9 γκολ. Όμως, τον Φεβρουάριο υπέστη ρήξη χιαστών κι έτσι έχασε το υπόλοιπο της περιόδου.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κοντά σε Πρίττα ο Ηρακλής

    25/6/2005 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Σάκης Πρίττας θα είναι όπως όλα δείχνουν η δεύτερη μεταγραφή του Ηρακλή. Μετά την απόκτηση του Λαουάλ, που από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαίο του, οι "κυανόλευκοι", συμφώνησαν προφορικά και με τον 26χρονο αμυντικό που έμεινε ελεύθερος από τη Ξάνθη. Για τον Πρίττα ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η ΑΕΚ, ωστόσο δεν προχώρησε σε συμφωνία μαζί του, καθώς προτίμησε λύση από την ξένη αγορά και ο "Γηραιός", βρήκε την ευκαιρία για να πλησιάσει τον παίκτη, για να τον εντάξει στο δυναμικό του. Το μόνο που απομένει είναι να συζητήσει ο 26χρονος άσος με τον Δημήτρη Χούλη και να συμφωνήσουν για τις τελικές αποδοχές του. Ο Ηρακλής αναμένεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές ακόμη με την απόκτηση ενός δεξιού μπακ να θεωρείται δεδομένη.

    [11] Βόλεϊ

    Άνετη νίκη

    25/6/2005 3:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η εθνική βόλεϊ των ανδρών επιβλήθηκε άνετα 3-0 της αντίστοιχης της Αργεντινής, σε αγώνα για την 5η εβδομάδα του World League, που έγινε απόψε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου την Κυριακή (22:00), στο ίδιο γήπεδο. Στο άλλο παιχνίδι του Γ΄ ομίλου, η Πολωνία επικράτησε στο Κατοβίτσε της Σερβίας/Μαυροβουνίου με 3-1 σετ (20-25, 25-17, 25-23, 25-20) και παραμένει στην κορυφή, με διαφορά δύο βαθμών από την ελληνική ομάδα.Ευχαριστημένος από την εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα και από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Αργεντινή, εμφανίστηκε ο Κώστας Χαριτωνίδης, μετά τον αγώνα. "Καταρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ καλή εμφάνιση. Παίξαμε πολύ καλά σε όλες τις γραμμές. Κρατάμε λοιπόν την πολύ καλή εμφάνιση κοιτάζοντας μπροστά. Σίγουρα πρέπει να τονίσουμε και ένα πολύ θετικό στοιχείο που είναι η επιστροφή αρκετών παικτών στις προπονήσεις".

    Συγχαρητήρια και από τον Αρμόα

    Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ήταν και ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Μάριος Γκιούρδας, δηλώνοντας: "Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι με καθαρό σκορ όπως είναι το 3-0 είσαι ικανοποιημένος. Πρέπει να προσέξουμε στο επόμενο παιχνίδι, καθώς οι ομάδες που χάνουν στο πρώτο ματς είναι πολύ καλύτερες στο δεύτερο".

    Εξάλλου, τα συγχαρητήριά του έδωσε στην ελληνική ομάδα ο τεχνικός των Αργεντινών, Φαμπιάνο Αρμόα: "Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για την νίκη. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε πολλά λάθη τα οποία μας στοίχισαν. Ελπίζουμε να βελτιωθούμε στην συνέχεια ενόψει του αγώνα της Κυριακής".

    Τα σετ: 25-20, 25-20, 25-22.

    Οι συνθέσεις:

    Ελλάδα (Κώστας Χαριτωνίδης): Χατζηαντωνίου 9, Κουρνέτας 2, Τσακιρόπουλος 6, Ρουμελιώτης 10, Λάππας 12, Μπάεφ 14, Δημητρακόπουλος (λ), Κυριαζής, Σμαραγδής.

    Αργεντινή (Φαμπιάν Αρμόα): Πορποράτο 3, Αρόγιο 8, Φεράρο, Περάλτα 1, Νταραϊντού 14, Φιλάρντι 3, Τζιάνι 3, Γκονζάλεζ (λ), Μπερνασκόνι, Μπιντεγκέν 1, Πάτι 1, Ντομίνγκες 3

    [12] Ήττα και αποκλεισμός για τη Λένα

    25/6/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δεν τρίτωσε... το καλό για την Έλενα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που απέκλεισε την νικήτρια του Roland Garros, Ζεστίν Ενίν-Αρντέν στον πρώτο γύρο και την Αμερικανίδα Λόρα Γκράνβιλ στον δεύτερο, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα από την οποία ηττήθηκε στον τρίτο γύρο στο Γουίμπλεντον με 2-0 σετ (6-4, 6-3). Η 23χρονη τενίστρια μετά την ήττας της ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά, έχοντας μια πού καλή παρουσία. Η Δαμιηλίδου από πέρυσι το καλοκαίρι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, που την έφεραν πίσω αγωνιστικά και ψυχολογικά. Τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να βρει την φόρμα της και η παρουσία της στο κορυφαίο τουρνουά του Λονδίνου, δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

    [13] Μεσογειακοί:Δυο χάλκινα στο καράτε

    25/6/2005 4:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2005 6:57:36 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δύο χάλκινα μετάλλια στο καράτε κατέκτησε σήμερα η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών αγώνων, που διεξάγονται στην Αλμερία της Ισπανίας. Το πρώτο κατέκτησε στην κατηγορία κάτω των 65 κιλών η Αλεξία Καρυπίδου και το δεύτερο ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος στην κατηγορία των +80 κιλών. Η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε στην προημιτελική φάση από την Αρνέλα Οντζάκοβιτς (Βοσνία) με 1-0 και συνέχισε στη διαδικασία των ρεπεσάζ. Εκεί νίκησε κατά σειρά τις Λατίφα Σέκου (Μαρόκο) με 2-0 και Νέλι Μουσαϊντ (Γαλλία) με το ίδιο σκορ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το ίδιο συνέβη και με τον Έλληνα αθλητή που ηττήθηκε στην προημιτελική φάση από τον Αλμίρ Τσετσούνιανιν πέρασε χωρίς αγώνα στον β΄ γύρο των ρεπεσάζ, ενώ στη συνέχεια νίκησε τον Κροάτη Αλεν Ζάμλιτς με 4-1.

    Τ' άλλα αποτελέσματα

    Μια "ανάσα" από το μετάλλιο στον τελικό των 200μ. ύπτιο της κολύμβησης έμεινε ο Μάρκος Νικολόπουλος. Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 2:01.73, ωστόσο έχασε το χάλκινο μετάλλιο από τον Αιγύπτιο Αχμέντ Χουσεϊν για οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου.

    Την έβδομη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο της κολύμβησης κατέκτησε η Ιωάννα Παχή, η οποία κάλυψε την απόσταση σε 26.63. Αξίζει να σημειωθεί ότι όγδοη στον τελικό κατετάγη η Άννα Στυλιανού από την Κύπρο με 26.66.

    Την έβδομη θέση στον τελικό των 10μ. με αεροβόλο τουφέκι των ανδρών κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Σαβοργιαννάκης στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Αλμερία της Ισπανίας. Ο Ελληνας αθλητής, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 589 βαθμούς (98, 99, 98, 99, 97, 98), "μάζεψε" άλλους 102 στον τελικό και κατετάγη έβδομος με 691 βαθμούς.

    "Με το δεξί" μπήκε στους αγώνες η εθνική μπάσκετ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε το αντίστοιχο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 74-49, σε αγώνα για τον Β΄ όμιλο της διοργάνωσης.

    Αντίθετα με ήττα ξεκίνησε η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από το αντίστοιχο της Σερβίας/Μαυροβουνίου με 37-30 (ημίχρονο 18-15), σε αγώνα για την 1η ημέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης.Τα τέρματα της εθνικής μας σημείωσαν οι Ψαθά (3), Ποιμενίδου (1), Σκουτέλα (5), Γκόλια (3), Σκάρα (4), Πάτσιου (4), Γιούπη (10), ενώ πρώτη σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε η Εριτς με εννέα γκολ.

    "Αποχαιρέτησαν" το τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Χούντα και Κίτσου. Το ελληνικό γυναικείο δίδυμο ηττήθηκε σήμερα από τις Ομπλακ/Σιρκ (Σλοβενία) με 2-0 σετ (21-16, 21-15), σε αγώνα για το ταμπλό των ηττημένων, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

    [14] Νίκη θρίλερ στο πόλο

    25/6/2005 3:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δείχνοντας απίστευτα ψυχικά αποθέματα και τεράστια δύναμη, η εθνική πόλο των ανδρών ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες του προκριματικού ομίλου του World League στην Βουδαπέστη. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επιβλήθηκε με 17-16 στα πέναλτι της Ισπανίας, καθώς το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο 9-9. Οι διεθνείς μας έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η κούραση της προετοιμασίας δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν έτσι μέχρι το φινάλε. Σε ξεχωριστές μορφές του ματς εξελίχθηκαν ο Γιώργος Αφρουδάκης, που 6΄΄ πριν το τέλος έστειλε το ματς στην διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ο Νίκος Δεληγιάννης που απέκρουσε δυο πέναλτι και ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος που σημείωσε το πέναλτι της νίκης.

    Το φύλλο αγώνα

    Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-0, 3-3, 3-5.

    Για την εθνική στην κανονική διάρκεια του αγώνα σκόραραν οι Σχίζας 2, Μάζης 1, Χαζτηθεοδώρου 2, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Γιώργος Αφρουδάκης 2. Τα τέρματα των Ισπανών: Μολίνα 3, Χερνάντεζ 1, Περόνε 3, Πέρεζ 1, Βάλες 1.

    Στα πέναλτι η σειρά ήταν: Γκαρσία 1-0, Μάζης 1-1, Χερνάντεζ 2-1, Χρ. Αφρουδάκης 2-2, Μολίνα δοκάρι, Βλοντάκης 2-3, Γκαρσία 3-3, Θεοδψρόπουλος 3-4, Περόνε 4-4, Χατζηθεοδώρου απέκρουσε ο Ακουϊλάρ, Γκαρσία 5-4, Μάζης 5-5, Χερνάντεζ 6-5, Αφρουδάκης 6-6, Μολίνα 7-6, Βλοντάκης 7-7, Περόνε απέκρουσε ο Δεληγιάννης, Θεοδωρόπουλος 8-7.

    Στα υπόλοιπα σημερινά ματς του Α΄ ομίλου, Ρωσία και Ουγγαρία σημείωσαν εύκολες νίκες επί της Κίνας και του Καναδά.

    Ρωσία-Κίνα 11-6

    Τα οκτάλεπτα (διαιτήτευσε ο Νίκος Σταυρόπουλος): 3-1, 2-3, 2-1, 4-1.

    Ρωσία: Ζακίροφ 5, Τσοκμακίτζε 2, Κοροτάεφ 2, Ζινούροφ 1, Ζαΐτσεφ 1

    Κίνα: Χούα 2, Γιουζόνκ 2, Γιζόν 1, Γκουάνχα 1.

    Ουγγαρία-Αυστραλία 13-6

    Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-2, 1-2, 5-0.

    Ουγγαρία: Βάργκα 1, Μάνταρας 1, Στέινμετζ 3, Κάσας 1, Γκέργκελι Κις 1, Σάμπα Κις 1, Μόλναρ 1, Μπίρος 3.

    Αυστραλία: Φιλιόλι 1, Τζένκινς 1, Γουάλαν 2, Μπέντσγουορθ 2.

    [15] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση

    25/6/2005 3:45:00 μμ

    Περίπου ένα στρέμμα πευκόφυτης έκτασης κάηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο ρέμα της Χελιδονούς, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στο έργο της κατάσβεσης πήρε μέρος και ένα ελικόπτερο. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 June 2005 - 16:50:48 UTC