Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ριζική αλλάγη στο στοίχημα
  • [02] Αυτοκόλλητο θερμόμετρο για μωρά
  • [03] "Υποσκάπτονται τα συμφέροντα του πολίτη"
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου με εργαζόμενους στην ΟΑ
  • [05] Στα "πάνω" του ο υδράργυρος
  • [06] Στον εισαγγελέα εισαγωγείς ζάχαρης
  • [07] Ποτό-θάνατος στην Κένυα
  • [08] Παράταση λόγω τραπεζών
  • [09] Επί τάπητος οι κοινοτικές επιδοτήσεις
  • [10] Στα "κόκκινα" ο Stelios
  • [11] Μόνο Μίλαν θέλει ο Αντσελότι
  • [12] Είναι πολλά τα λεφτά για το Ρομπίνιο
  • [13] "Διάψευση Αρχηγού"
  • [14] Ξεκινάει δουλειά ο Σολίντ
  • [15] Ο Λάκοβιτς MVP της περιόδου
  • [16] Κυρίαρχοι στην άμμο Μιχαλόπουλος/Ξενάκης
  • [17] Ασημένιο στη σκοποβολή
  • [18] Υδατοσφαίριση : Δύσκολοι προκριματικοί
  • [19] Διεθνές συνέδριο για τη χαμένη Ατλαντίδα
  • [20] Μουσικός Ιούλιος στο "θεατράκι" της Επιδαύρου
  • [21] Θύμα της μόλυνσης ο "Πήλινος Στρατός"
  • [22] Κλείνουν τα chat rooms του Yahoo
  • [23] Έφεραν τα πάνω κάτω!
  • [24] Σίμος : Έτοιμος για τη μεγάλη ευκαιρία
  • [25] Σε φόρμα οι Αμερικανοί
  • [26] Πήρε Γιάντσεφ η Καλλιθέα

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ριζική αλλάγη στο στοίχημα

    27/6/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αλλαγή σκηνικού στο στοίχημα, καθώς την Δευτέρα, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε και επίσημα ότι από την αγωνιστική περίοδο 2005-06, θα ενταχθούν σταδιακά κα αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα και καινοτομίες για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του παιχνιδιού και την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού. Έτσι από την καινούργια περίοδο προβλέπεται, η αύξηση διανομής των κερδών στους νικητές κατά 6%, η δυνατότητα στους παίκτες να στοιχηματίζουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, πρόσθετες επιλογές στο ποντάρισμα (άθροισμα τερμάτων, καρτών, πόντων κλπ.), εισαγωγή άλλων αθλημάτων (βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, ράλι κλπ), αλλά και άλλων μη αθλητικών γεγονότων της πολιτικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής επικαιρότητας .

    Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

    Α) Με την ολοκλήρωση έως το τέλος του 2005, όλων των απαραιτήτων μελετών (οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει), η ΟΠΑΠ ΑΕ, ως αποκλειστικός διαχειριστής του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, μετά τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασής της με την ανάδοχο κοινοπραξία του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (στο εξής η "Ανάδοχος") θα αναλάβει πλήρως την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή του. Στην κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ έκρινε ότι ο προσφορότερος τρόπος για να το πράξει θα είναι η ίδρυση θυγατρικής εταιρίας, με αποκλειστικό σκοπό την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης και μεταβλητής απόδοσης.

    Β) Η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Ανάδοχος στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασής τους για το παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, υπέγραψαν συμφωνία (στο εξής η "Συμφωνία") με τις ρυθμίσεις της οποίας επιδιώκεται η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του παιχνιδιού και η καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού. Τα κύρια σημεία της Συμφωνίας έχουν ως εξής:

    1) Αύξηση του ποσοστού στόχου διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού από 60% σε 66% συνολικά για την περίοδο 31-1-2005 μέχρι 29-1-2007. Η συμμετοχή στο πέραν του 60% ποσοστό διανεμόμενων κερδών και μέχρι 66%, θα είναι 90% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 10% για την Ανάδοχο, ενώ με την εισαγωγή ελληνικών διοργανώσεων ή γεγονότων ως πρόσθετων γεγονότων στοιχηματισμού, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005 - 2006, η συμμετοχή στο πέραν του 60% και μέχρι 66% ποσοστό θα διαμορφωθεί σε 82% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 18% για την Ανάδοχο. Σε περίπτωση που το τελικό ποσοστό απόδοσης στους νικητές κατά τη λήξη της διετούς περιόδου που λήγει την 29-1-2007 υπερβεί το 66%, η Ανάδοχος θα υποχρεούται να καταβάλει τη διαφορά στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

    2) Σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων ως γεγονότων στοιχηματισμού στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006, σε συνδυασμό με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

    3) Παράδοση από την Ανάδοχο προς χρήση στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. αδαπάνως για την ΟΠΑΠ Α.Ε. 2.000 καινούργιων τερματικών μηχανών για την υποστήριξη κυρίως του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων των συμφωνημένων τροποποιήσεων και βελτιώσεων του παιχνιδιού.

    4) Εισαγωγή πρόσθετου τύπου στοιχηματισμού "in play betting", δηλαδή η δυνατότητα να στοιχηματίζουν οι παίκτες και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση.

    5) Εισαγωγή πρόσθετου τύπου στοιχηματισμού "over/under", δηλαδή πρόβλεψη της υπέρβασης ή μη κάποιων αριθμητικών ορίων κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής συνάντησης. Ενδεικτικά αναφέρονται:

    α) Ποδόσφαιρο: άθροισμα τερμάτων, κάρτες, penalties.

    β) Καλαθοσφαίριση: άθροισμα και διαφορά πόντων.

    γ) Μηχανοκίνητος αθλητισμός: αριθμός συμμετεχόντων οι οποίοι θα καταταγούν, επιδόσεις και διαφορές αυτών.

    δ) Στίβος: επιδόσεις, αριθμός συμμετεχόντων των οποίων η επίδοση ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια.

    6) Εισαγωγή και άλλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, όπου θα ζητείται η πρόβλεψη του νικητή διοργάνωσης, του νικητή ομίλου ή των συμμετεχόντων στην τελική συνάντηση.

    7) Εισαγωγή διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κλπ) κατ?επέκταση των ήδη διεξαγομένων στοιχημάτων επί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου.

    8) Εισαγωγή μη αθλητικών γεγονότων της πολιτικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής επικαιρότητας, η επιλογή των οποίων θα τυγχάνει έγκρισης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

    Για την εφαρμογή των παραπάνω πρόσθετων μορφών στοιχηματισμού που αφορούν στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, θα απαιτηθεί έκδοση νέων και τροποποίηση υφιστάμενων κανονισμών του παιχνιδιού και η έγκρισή τους με κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σύμφωνα με το Ν. 2843/2000. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της εισαγωγής αγώνων ελληνικών πρωταθλημάτων ως γεγονότων στοιχηματισμού, ενδεχόμενα κωλύματα ή ασυμβίβαστα θα αντιμετωπιστούν στις τροποποιήσεις των κανονισμών για τη λειτουργία του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

    Γ) Με τις παραπάνω ρυθμίσεις επιδιώκεται η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του παιχνιδιού, η καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και η αντιμετώπιση της πρόσφατης πτωτικής πορείας του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, η οποία συνεχίσθηκε κατά το τρέχον τρίμηνο. Εκτιμάται ότι τα έσοδα του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι μειωμένα σε ποσοστό μεταξύ 35% και 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η πτώση αυτή σε ένα βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μήνας Ιούνιος του προηγούμενου έτους ήταν πολύ καλός εξαιτίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο κατακτήθηκε από την Ελληνική εθνική ομάδα. Εκτιμάται ότι η αρνητική πορεία του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά το τρέχον τρίμηνο θα αντισταθμιστεί πλήρως από το παιχνίδι ΚΙΝΟ, το οποίο αναμένεται να έχει ανάπτυξη εσόδων μεταξύ 95% και 100% κατά το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 και να έχει ως αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά το τρέχον τρίμηνο να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαντήσεις Ορφανού

    Με στόχο την αξιοπιστία

    [02] Υγεία

    Αλλάζει χρώμα όταν πέφτει η θερμοκρασία τους

    Αυτοκόλλητο θερμόμετρο για μωρά

    27/6/2005 3:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Στον αναπτυσσόμενο κόσμο μία από τις βασικότερες αιτίες παιδικής θνησιμότητας, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι η υποθερμία, που είναι σχετικά δύσκολο να γίνει αντιληπτή από τη μητέρα. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, ένας κατασκευαστής συμβατικών θερμομέτρων προχώρησε στη δημιουργία ενός αυτοκόλλητου θερμόμετρου, που θα επικολλάται στο δέρμα του μωρού και θα δείχνει την θερμοκρασία του με έναν πολύ κατανοητό τρόπο. Το στρογγυλό αυτοκόλλητο, που έχει πάνω του ένα χαμογελαστό πράσινο μουτράκι, θα αλλάζει χρώμα και το χαμόγελό του θα εξαφανίζεται όταν πέφτει η θερμοκρασία του μωρού. Το θερμόμετρο, που είναι μία οθόνη υγρών κρυστάλλων, ονομάζεται ThermoSpot και κατασκευάστηκε από τον John Zeal κατά παραγγελία. Όταν ο καθηγητής David Morley, παιδίατρος και ιδρυτής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, που αποστέλλει στον αναπτυσσόμενο κόσμο ιατρική βοήθεια, προσέγγισε τον Zeal, του ζήτησε να φτιάξει ένα εύκολο θερμόμετρο που θα μπορεί να σώζει τις ζωές εκατοντάδων βρεφών.

    Ο Zeal, με τη βοήθεια παιδίατρων και ειδικών στις οθόνες υγρών κρυστάλλων, έφτιαξε το ThermoSpot, που είναι πράσινο όταν η θερμοκρασία του μωρού είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (36,5&#186;C-37,5&#186;C), ενώ γίνεται μαύρο όταν η θερμοκρασία πέφτει στους 35,5&#186;C. Σε αυτή τη θερμοκρασία, εάν το βρέφος δεν ζεσταθεί γρήγορα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει.

    Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα των μελετών που γίνονται στο ThermoSpot είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, ενώ είναι υποψήφιο για τα φετινά ιατρικά βραβεία Medical Futures Innovations.

    Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, αυτή τη στιγμή διεξάγονται τρεις ανεξάρτητες έρευνες και εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, ο Zeal ελπίζει να δώσει την έγκρισή του και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Στα νοσοκομεία των φτωχών χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου, το πρόβλημα έγκειται στο ότι η αναλογία νοσοκόμων-ασθενών είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν οι νοσοκόμοι να μετρούν τη θερμοκρασία όλων των νεογνών.

    Ένα ακόμη προτέρημα του ThermoSpot είναι το ότι η λειτουργία του γίνεται εύκολα αντιληπτή ακόμη και από τις εντελώς απαίδευτες μητέρες, ενώ πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το χαμηλό του κόστος, που ανέρχεται σε περίπου 0,15 ευρώ.

    [03] Πολιτική

    Επικρίσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

    "Υποσκάπτονται τα συμφέροντα του πολίτη"

    27/6/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή συζήτησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Αντικείμενο όμως αποτέλεσε και η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη δημόσια διοίκηση που έχει ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. "Οι κυβερνητικές κινήσεις υποσκάπτουν τα συμφέροντα του απλού πολίτη και του απλού φορολογούμενου. Εξυπηρετούν, μόνο, ειδικά συμφέροντα, με τα οποία η Νέα Δημοκρατία φαίνεται, ότι έχει δεσμεύσεις" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το πέρας της συνεδρίασης. Σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι επί κυβέρνησης του κ. Καραμανλή "έχει γίνει φέουδο μικροκομματικών εξυπηρετήσεων": "Κάθε άλλο παρά διαφάνεια υπάρχει και εξυπηρέτηση του ίδιου του πολίτη. Αλλά, αναδεικνύεται και μια παντελής έλλειψη σοβαρότητας, υπευθυνότητας και σχεδίου, για σοβαρές τομές που χρειάζεται η χώρα. Τα άλλα θα τα πούμε αύριο στη Βουλή" κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Αλαβάνου με εργαζόμενους στην ΟΑ

    27/6/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία συζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με την Ένωση Πτυχιούχων Μηχανικών Αεροπλάνων και την Ένωση Συμβασιούχων Συνοδών και Φροντιστών. Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν την τεράστια διαρροή εσόδων από εργασίες τρίτων, που η Τεχνική Διεύθυνση απορρίπτει λόγω μη επαρκούς προσωπικού, αλλά και τη διαρκή ομηρία των συμβασιούχων φροντιστών που εργάζονται αδιάκοπα για πάνω από 20 μήνες με μισθό 669 ευρώ.

    Από την πλευρά του, ο Α. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην απαξίωση, που εντοπίζεται στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, γεγονός που συντείνει στην μείωση του τιμήματος εξαγοράς της , όπως και στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, ώστε να πάψει να αποτελεί εθνικό αερομεταφορέα για την περιφερειακή και κοινωνική συνοχή. Επίσης τόνισε τη διαχρονική στήριξη του ΣΥΝ στα αιτήματα των εργαζομένων για δημόσια και ενιαία Ολυμπιακή, με ορθολογική διαχείριση του προσωπικού, διακοπή της υπερεργασίας, μονιμοποίησης των συμβασιούχων και παραγωγικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Αερομεταφορέα.

    [05] Κοινωνία

    Θα φτάσει τους 35

    Στα "πάνω" του ο υδράργυρος

    27/6/2005 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 12:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ. 105,8

    Την ανιούσα παίρνει από σήμερα η θερμοκρασία και το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα το θερμόμετρο άγγιξε τους 35 στο Αγρίνιο. Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία έφτασε τους 32 και στη Θεσσαλονίκη τους 31 βαθμούς Κελσίου. Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38. Πάντως, τις ημέρες του καύσωνα, οι ειδικοί τονίζουν να μην παραβλέπουμε τις συστάσεις τους και να προφυλαγόμαστε από τον καύσωνα. Πολλά υγρά, ελαφρύ φαγητό, καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα, μπορεί να μας βγάλουν από τους μπελάδες της ζέστης. Μάλιστα, το υπουργείο υγείας, έχει εκδώσει ειδική οδηγία, στην οποία συν τοις άλλοις τονίζει, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, ενώ ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

    Προσοχή στους επιτήδειους

    Ανάσα δροσιάς προσφέρουν επίσης και οι παραλίες, αλλά συνάμα κρύβουν πολλούς κινδύνους. Κατ΄ αρχάς, η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με φειδώ, ενώ το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Όμως, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δεν είναι η μόνη παγίδα, που κρύβουν οι παραλίες, καθώς μαζί με τους λουόμενους, "ανάσες δροσιάς" άλλου τύπου ψάχνουν στις παραλίες και οι "ελαφροχέρηδες". Για το λόγο αυτό, η αστυνομία εντείνει τις περιπολίες της στις παραλίες με μέλη της ομάδας "Ζήτα", ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα περιφέρονται στις πλαζ.

    Στην Αττική ιδιαίτερη είναι η αστυνόμευση στα νότια προάστια και ειδικά στις πλαζ του Αλίμου, της Βούλας και της Βάρκιζας.

    Πάντως, για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως, μην αφήνετε στην παραλία χρήματα και άλλα τιμαλφή.

    [06] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα εισαγωγείς ζάχαρης

    27/6/2005 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Στον εισαγγελέα στέλνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, 23 επιχειρήσεις, Αττικής και Θεσσαλονίκης, που ασχολούνται με την εισαγωγή, τυποποίηση και λιανική πώληση της ζάχαρης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 εισαγωγείς - χονδρέμπορους και 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μετά από ελέγχους του υπουργείου και των νομαρχιών, διαπιστώθηκε ότι δεν αναφερόταν η χώρα προέλευσης της ζάχαρης στα τιμολόγια των εισαγωγέων αλλά και στη συσκευασία που αγοράζουν οι καταναλωτές στο σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις αναγραφόταν απλώς η ένδειξη 'ευρωπαϊκό προϊόν', παραπλανώντας τον καταναλωτή που θεωρούσε ότι αγόραζε ελληνική ζάχαρη.

    Η διαμόρφωση των τιμών

    Ταυτόχρονα, διενεργήθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης της ζάχαρης.

    Από τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκε ότι η ζάχαρη ελληνικής παραγωγής πωλείται χονδρικώς από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάζαρης το πακέτο του ενός κιλού στα 0,74 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η τιμή χονδρικής πώλησης της εισαγόμενης ζάχαρης είναι 0,63 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η λιανική τιμή ενός κιλού κυμαίνεται από 0,77 έως 0,80 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

    Ο καταναλωτής πληρώνει τη ζάχαρη 0,84 ευρώ το κιλό.

    [07] Κόσμος

    "Σκότωσε" 45 ανθρώπους

    Ποτό-θάνατος στην Κένυα

    27/6/2005 12:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το θάνατο σκόρπισε σε 45 Κενυάτες νοθευμένο οινοπνευματώδες ποτό, που κατανάλωσαν σε υπαίθριο μαγαζί στην περιοχή Μουκατάνο. Πρόκειται για το διαδεδομένο στη χώρα ποτό "τσάνγκαα", το οποίο παρασκευάζεται από καλαμπόκι ή απόσταγμα ζαχαρόχορτου. Ωστόσο, πολύ συχνά στο "τσάνγκαα", προστίθενται μεθανόλη ή άλλες χημικές ουσίες για να αυξηθούν τα ποσοστά του αλκοόλ. Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση "υπεύθυνη" για τους θανάτους ήταν η μεθανόλη, που ανιχνεύτηκε σε υψηλά ποσοστά στο ποτό. Στο μεταξύ ακόμη 60 άνθρωποι που επίσης κατανάλωσαν το νοθευμένο "τσάνγκαα" νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Κένυας. Από αυτούυς 10 έχουν τυφλωθεί, ενώ εννιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι. Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη έξι ατόμων, ωστόσο ασύλληπτος παραμένει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού με το θανατηφόρο ποτό.

    [08] Οικονομία

    Στις φορολογικές υποχρεώσεις

    Παράταση λόγω τραπεζών

    27/6/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Παράταση παίρνουν, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα, οι προθεσμίες για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, συμπληρωματικών δηλώσεων εισοδήματος, καθώς και των ειδικών σημειωμάτων περαίωσης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων. Μέχρι 1 Ιουλίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που λήγει στις 26 Ιουνίου, ενώ η υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για χρήσεις που έληξαν από 1/1/2003 μέχρι και 30/12/2004 παρατείνεται μέχρι και τη 15 Ιουλίου 2005. Η υποβολή θα γίνει ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου και θα ολοκληρωθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών. Οι ίδιες προθεσμίες που προαναφέρθηκαν ισχύουν και για την υποβολή του ειδικού σημειώματος περαίωσης Φ.Π.Α.

    Αναλυτικά οι ημερομηνίες

    Παρατείνεται, μέχρι 1 Ιουλίου 2005, η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που λήγει 26 Ιουνίου 2005. Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων αυτών, θα γίνει αποκλειστικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη καταβολή του οφειλόμενου ποσού, έστω και αν είχε υποβληθεί μέσω TAXISnet περιοδική δήλωση χωρίς εντολή πληρωμής με το ακριβές ποσό. Kατ εξαίρεση, οι υποκείμενοι σε ΦΠΑ, οι οποίοι μέχρι τις 27 Ιουνίου 2005 έδωσαν εντολή πληρωμής με το ακριβές ποσό προς τη μεσολαβούσα Τράπεζα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την περιοδική τους δήλωση μέσω του συστήματος TAXISnet μέχρι και την 1η Ιουλίου 2005. Η υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για χρήσεις που έληξαν από 1-1-2003 έως και 30-12-2004, παρατείνεται μέχρι και 15 Ιουλίου 2005. Η υποβολή των ως άνω δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (1-2 15 Ιουλίου 2005, 3-4 18 Ιουλίου, 5-6 19 Ιουλίου, 7-8 20 Ιουλίου και 9-0 21 Ιουλίου) Οι προθεσμίες αυτές ισχύουν και για την υποβολή του "Ειδικού Σημειώματος περαίωσης Φ.Π.Α.", για διαχειριστικές περιόδους που έληξαν από 1.1.2003 έως και 31.12.2004. Τα αυτοτελή πρόστιμα και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων και του Ειδικού Σημειώματος Φ.Π.Α., που τυχόν έχουν επιβληθεί μέχρι 24 Ιουνίου 2005, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

    Σχετικά Links: Taxisnet

    [09] Οικονομία

    Ολική αποδέσμευση εξετάζει η κυβέρνηση

    Επί τάπητος οι κοινοτικές επιδοτήσεις

    27/6/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ζήτημα της αποδέσμευσης της παραγωγής από τις κοινοτικές επιδοτήσεις για τον καπνό, το λάδι και τα σιτηρά τίθεται αύριο επί τάπητος στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Για το θέμα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό το πρωί ο υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος. Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, η εκδοχή της πλήρους αποσύνδεσης είναι αυτή που προκρίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών οργανώσεων και των πολιτικών κομμάτων, καθώς οι σημερινοί πόροι εξασφαλίζονται μέχρι το 2013.

    Η επιλογή της μερικής σύνδεσης των ενισχύσεων για ορισμένες καλλιέργειες ενέχει τον κίνδυνο της απώλειας μέρους των επιδοτήσεων διότι το μικρό όριο σύνδεσης -που τίθεται από τους ισχύοντες από το 2003 κοινοτικούς κανονισμούς- δεν είναι δελεαστικό για τη συνέχιση τους, εξήγησε ο κ. Μπασιάκος.

    "Η κυβέρνηση θα στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα και με τη συνεχιζόμενη ενημέρωση των αγροτών τη συνολική εθνική προσπάθεια, ώστε ο αγροτικός τομέας να καταστεί ανταγωνιστικός προσαρμοζόμενος στα νέα διεθνή και εσωτερικά δεδομένα" δήλωσε ο υπουργός και υπενθύμισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

    Πάντως, την ίδια ώρα, η ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου αναγνωρίζεται και διαπρέπει στο εξωτερικό. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης δύο κρητικά ελαιόλαδα βραβεύτηκαν στο διεθνή διαγωνισμό "Mario Solinas" που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. Πρόκειται για το λάδι "Ζαχαράκης " και το λάδι του Συνεταιρισμού Σητείας, που έλαβαν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα στην κατηγορία "μέτρια φρουτώδης γεύση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγροτικά και Άμυνα στο επίκεντρο

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στα "κόκκινα" ο Stelios

    27/6/2005 12:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Σιγή ιχθύος" τηρούσε καθόλη τη διάρκεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Εθνική στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, για τη φημολογούμενη μετεεγραφή του στη Λίβερπουλ, αλλά όπως όλα δείχνουν πλέον, ο άσος της Μπόλτον θα φορά για τα δύο επόμενα χρόνια τη φανέλα των "κόκκινων". Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο μάνατζερ, που χειρίζεται την υπόθεση, η Μπόλτον αποδέχτηκε τελικά την πρόταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που προσέφερε 1.8 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Ελληνα διεθνή άσου, και η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από την πλευρά του ο Stelios έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με τους πρωταθλητές Ευρώπης και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψει το συμβόλαιό του, που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Stelios: "Ουδέν σχόλιο για Λίβερπουλ"

    You'll never walk alone... Stelios

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μόνο Μίλαν θέλει ο Αντσελότι

    27/6/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στις φήμες έβαλε ο Κάρλο Αντσελότι, στα περί αποχώρησης του από τον πάγκο της Μίλαν και πως θα ανέλαβε την Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Ρόμα. Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο πως πως επρόκειτο για ψευδή δημοσιεύματα, καθώς θέλει να παραμείνει "κάτοικος Μιλάνου". Από εκεί και πέρα, ο Αντσελότι έδωσε μία ευχή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού την προηγούμενη δεν κατάφερε να πάρει η Μίλαν κάποιο τίτλο, ενώ ηττήθηκε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Λίβερπουλ. «Ελπίζω να είναι ίδια με εκείνη που μόλις τελείωσε, αλλά να έχει διαφορετικό τέλος για τη Μίλαν» υπογράμμισε. Τέλος, όσον αφορά στους μετεγγραφικούς στόχους της Μίλαν, αλλά και τα λεφτά που θα πρέπει να δαπανηθούν, ο Αντσελότι απάμτησε με χιούμορ : «Τα όρια είναι περιορισμένα. Μόνο η Τσέλσι μπορεί να κάνει τα πάντα, εκτός από το να πάρει τον Σεβτσένκο».

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Είναι πολλά τα λεφτά για το Ρομπίνιο

    27/6/2005 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τη μορφή παρτίδας πόκερ για καλούς και τολμηρούς παίκτες έχει πάρει, η απόκτηση του Ρομπίνιο από την Σάντος. Άρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης κονταροχτυπιούνται για μια θετική απάντηση από την βραζιλιάνικη ομάδα, με τον 21χρονο επιθετικό όμως να έχει δώσει προβάδισμα στη "βασίλισσα", καθώς φήμες από το χειμώνα αναφέρουν ότι τα έχει βρει με την ισπανική ομάδα. Χθες πάντως η Άρσεναλ η οποία παρακολουθούσε τη πορεία του νέου αστεριού της Βραζιλίας, στα γήπεδα της Γερμανίας, υπέβαλλε πρόταση αγοράς ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Απάντηση δεν δόθηκε από την διοίκηση της Σάντος, αλλά αν κρίνουμε από την αρνητική απάντηση του πρόεδρου της ομάδας Μαρσέλο Τεξτέιρα, στην ύψους 18 εκατ. Δολαρίων, πρόταση της Ρεάλ για την απόκτησή του, αλλά και την έμμονή του στην ρήτρα των 40 εκατ. που έχει βάλει για την πώληση του παίκτη, τότε η πρόταση της ομάδας του Λονδίνου οδεύει προς τον κάλαθο των αχρήστων. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται αμφότεροι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να παίξουν τα γερά χαρτιά τους για την απόκτηση του, που κατά βάση θα πρέπει να έχουν "πράσινο χρώμα" και να είναι πολλά

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Διάψευση Αρχηγού"

    27/6/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όταν μιλάει ο Αρχηγός, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για τη φημολογούμενη επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Όπως τόνισε ο Ζαγοράκης, έχει κλειστό συμβόλαιο με την Μπολόνια, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2006, που σημαίνει πως ανήκει εκεί.

    Αναλυτικά η δήλωση

    «Τον τελευταίο μήνα και ειδικότερα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το τέλος των υποχρεώσεων μου στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την Εθνική ομάδα, στο σύνολο του ελληνικού και ευρωπαϊκού Τύπου εμφανίστηκε να μου έχουν γίνει προτάσεις από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ παρουσιάστηκε ως σίγουρη η συμφωνία μου με τον ΠΑΟΚ.

    Είναι γνωστή η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ανήκω στο έμψυχο δυναμικό της Μπολόνια, με την οποία έχω συμβόλαιο και μάλιστα «κλειστό» έως τον Ιούνιο του 2006. Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα να διαπραγματεύομαι με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πόσο μάλλον να έχω συμφωνήσει, όπως αναγράφηκε σε αρκετές ελληνικές και ξένες εφημερίδες. Σέβομαι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως πιστεύω ότι σέβονται και όλες οι ομάδες, τους νόμους που διέπουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

    Δηλώνω ότι περιμένω την ειδοποίηση της ομάδας μου, Μπολόνια, για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, που, όπως γνωρίζω, θα αρχίσει στις 18 Ιουλίου 2005».

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκινάει δουλειά ο Σολίντ

    27/6/2005 5:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αναλαμβάνει δράση ο Τροντ Σόλιντ. Ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και θα ξεκινήσει άμεσα τα νέα του καθήκοντα. Το πρώτο και κύριο θέμα που θα τεθεί στη συζήτηση του Σόλιντ με την διοίκηση θα είναι τα μεταγραφικά. Για αυτό το λόγο ο Νορβηγός προπονητής θα έχει συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Γιώργο Λούβαρη και εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλες οι περιπτώσεις, που μπορεί να απασχολήσουν τους "ερυθρόλευκους".

    "Τρία και να καίνε"

    Όλες αυτές τις μέρες, ο Σόλιντ ασχολήθηκε με τους παίκτες που θα προτείνει ο ίδιος στη διοίκηση για απόκτηση, αλλά και με τους παίκτες που ήδη διαθέτει η ομάδα, καθώς παρακολούθησε πολλές κασέτες, ώστε να σχηματίσει την πρώτη εικόνα για το δυναμικό του Ολυμπιακού.

    Κύριο μέλημα του Νορβηγού προπονητή είναι η απόκτηση ννός κεντρικού αμυντικού, ενός αμυντικού χαφ και ενός κλασικού σέντερ φορ. Τρεις θέσεις που είχαν πονέσει τον Ολυμπιακό στην περυσινή περίοδο. Ο Σόλιντ κοιτάει περισσότερο στη διεθνή αγορά, με τα ονόματα να είναι ήδη πολλά, τελευταίο που ακούστηκε αυτό του Νορβηγού επιθετικού Στέφεν Ίβερσεν, αλλά ακόμα δεν έχει πει αυτούς που θέλει. Εξάλλου, στα σκαριά υπάρχει ακόμα και το όνομα του Μιχάλη Κωνσταντίνου, από τη στιγμή που δεν έχει υπογράψει σε κάποια ομάδα και τα σενάρια θα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

    Από εκεί και πέρα, ο Ριβάλντο ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, πως δεν σκοπεύει να φύγει από το λιμάνι. Κάτι που τις τελευταίες μέρες είχε ακουστεί πολύ, με τον Μαραντονά,(νέο αντιπρόεδρο της Μπόκα Τζιούνορς), να ζητάει τον Βραζιλιάνο να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο Ρίμπο ποράλληλα, τόνισε πως ο μεγάλος του στόχος είναι να βρεθεί με τους "κόκκινους", στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 στην Αθήνα. Ως γνωστών, ο Ριβάλντο αποτελεί το τρίτο όνομα που δηλώνει για τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε δύο χρόνια. Η πρώτη φορά ήταν από τον Σόλιντ, ο οποίος σε εφημερίδα της πατρίδας του είχε πει ότι στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα μέτρησε και το ότι ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνει σε δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ και η δεύτερη φορά ήταν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Σάββατο, μιλώντας στο συνέδριο της "Θύρας 7".

    [15] Μπάσκετ

    Ο Λάκοβιτς MVP της περιόδου

    27/6/2005 6:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 7:26:53 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Σλοβένος διεθνής πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς, αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής περιόδου 2004-05 στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Στην ψηφοφορία που συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι των ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα, ο Λάκοβιτς συγκέντρωσε 17 ψήφους, τρεις περισσότερους από τον συμπαίκτη του στον πρωταθλητή Ελλάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο βασικός πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε επίσης μέλος της καλύτερης πεντάδας της σεζόν με 25 ψήφους.

    Επτά προσωπικούς τίτλους εφέτος

    Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά... επτά προσωπικούς τίτλους κέρδισε φέτος ο Γιάκα Λάκοβιτς του Παναθηναϊκού, που σε συλλογικό επίπεδο αναδείχτηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας 2005, αλλά και τρίτος στην Ευρωλίγκα. Οι δύο τελευταίοι προσωπικοί τίτλοι ήρθαν σήμερα για τον Σλοβένο πλέι μέικερ, με την ανάδειξή του σε MVP της Α1 μπάσκετ των ανδρών για τη σεζόν 2004-05, αλλά και την παρουσία του στην κορυφαία πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Φέτος επίσης αναδείχτηκε MVP του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, MVP του μήνα Φεβρουαρίου στην Ευρωλίγκα, ΜVP της 6ης αγωνιστικής στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα, MVP της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, αλλά και μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.

    Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

    1. Γιάκα Λάκοβιτς Παναθηναϊκός 17

    2. Δημήτρης Διαμαντίδης Παναθηναϊκός 14

    3. Βασίλης Σπανούλης Μαρούσι 7

    4. Νίκος Οικονόμου Πανιώνιος 5

    5. Νίκος Ζήσης ΑΕΚ 2

    6. Τράβις Ουότσον Πανιώνιος 1

    - Γκάρι Τρεντ Πανελλήνιος 1

    - Τόμπι Μπέιλι ΑΕΚ 1

    - Πιτ Μάικλ Μακεδονικός 1

    - Ρόντρικ Μπλάκνεϊ Μαρούσι 1

    Και στην κορυφαία πεντάδα

    Παράλληλα, όπως είπαμε ψηφίστηκε και στην καλύτερη πεντάα του πρωταθλήματος, όπου εκεί πρώτευσαν ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκα (2004-05) Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού και ο Πιτ Μάικλ του Μακεδονικού.

    Μια πεντάδα που περιλαμβάνει... έξι παίκτες, καθώς ο Σλοβένος ισοψήφισε με τον Βασίλη Σπανούλη του Αμαρουσίου για τη θέση του πλέι μέικερ.

    Την κορυφαία πεντάδα αποτελούν, λοιπόν, οι Βασίλης Σπανούλης-Γιάκα Λάκοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Πιτ Μάικλ, Νίκος Οικονόμου και Τράβις Ουότσον.

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής περιόδου 2004-05:

    Πλέι Μέικερ: Βασίλης Σπανούλης Μαρούσι 25

    Πλέι Μέικερ: Γιάκα Λάκοβιτς Παναθηναϊκός 25

    Γκαρντ: Δημήτρης Διαμαντίδης Παναθηναϊκός 30

    Σμολ Φόργουορντ: Πιτ Μάικλ Μακεδονικός 30

    Πάουερ Φόργουορντ: Νίκος Οικονόμου Πανιώνιος 29

    Σέντερ: Τράβις Ουότσον Πανιώνιος 25

    [16] Βόλεϊ

    Κυρίαρχοι στην άμμο Μιχαλόπουλος/Ξενάκης

    27/6/2005 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι διεθνείς Θανάσης Μιχαλόπουλος και Μάνος Ξενάκης με τη νίκης τους 2-0 (21-17, 21-16) επί των Γιώργου Γιάτση και Ηλία Αραμπατζή κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 1ο τουρνουά του Πανελλήνιου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ ανδρών, που ολοκληρώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Κλαμπ ΚΑΡΑΒΙ στον Σχοινιά του Μαραθώνα. Στο αντίστοιχο τουρνουά των Γυναικών, οι νεαρές Φλώρα Ιωαννίδου και Έλσα Κωστάμη θριάμβευσαν με 2-1 (21-18, 16-21, 15-12) των έμπειρων φιναλίστ Άγκι Μπάμπουλη και Ίγκριντ Μουρζάκου. Τέλος στην πρεμιέρα του 1ου τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ INFOTE Juniors, που ολοκληρώθηκε στις Αλυκές Βόλου, στην κατηγορία εφήβων (κάτω των 20 ετών) το δίδυμο των Κουζούνη / Πετρέα επικράτησε στον τελικό των Μαρούλη / Χνάρη με 2-1 (21-17, 19-21, 15-10) και σκαρφάλωσε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ στην κατηγορία νεανίδων (κάτω των 20 ετών) οι Δομνίδου / Τσαντοπούλου κέρδισαν στον τελικό τις Κανταρτζή / Τερζόγλου με 2-0 (21-11, 21-15) και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

    [17] Ασημένιο στη σκοποβολή

    27/6/2005 3:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 4:31:04 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια 21χρονη αθλήτρια χάρισε το 21ο μετάλλιο στην ελληνική σκοποβολή, στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων. Η Μαρία Παπαδάκη, φοιτήτρια της Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής και αθλήτρια της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ. με επίδοση 483,3. Στο ίδιο αγώνισμα, η Μαρίνα Καραφλού ήταν 6η με 476,1.

    Αποτελέσματα

    Σημαντικό βήμα για πρόκριση στην τετράδα του Μεσογειακού τουρνουά βόλεϊ Γυναικών έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη επί της Ισπανίας με 3-1 σετ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α` ομίλου της διοργάνωσης. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που μεθαύριο αντιμετωπίζει την Αλβανία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α` ομίλου με τρεις βαθμούς, όσους δηλαδή και η Ισπανία, ενώ προηγείται η Τουρκία με τέσσερις βαθμούς.

    Εκτός τετράδας βρέθηκαν οι δύο Έλληνες οπλομάχοι που αγωνίστηκαν σήμερα στο ξίφος μονομαχίας ανδρών. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αμπάλοφ ηττήθηκε στα προημιτελικά 15-12 από τον Ιταλό Φεντερίκο Μπολάτι, ενώ ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης, έχασε στα προημιτελικά με15-5 από τον Γάλλο Γκοτιέ Γκρουμιέ.

    Στο γύρο των "16" ολοκληρώθηκε και η πορεία της Δήμητρας Μαγκανουδάκη στο ξίφος μονομαχίας όπως και της Ιωάννα Χρήστου.

    Στο βάθρο των νικητών της ελληνορωμαϊκής πάλης ετοιμάζεται να ανέβει σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας παλαιστής των 96 κιλών, Γιώργος Κουτσιούμπας, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της κατηγορίας των Μεσογειακών Αγώνων τον Αιγύπτιο Καράμ Ιμπραχίμ.

    [18] Υδατοσφαίριση : Δύσκολοι προκριματικοί

    27/6/2005 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με στόχο να φτάσει στα στην τελική φάση του World League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Γυναικών αναχωρεί αύριο για την Αμερική, όπου θα μπει στην μάχη των προκριματικών. Οι αγώνες ξεκινάνε από την Πέμπτη, και θα γίνουν αρχικά από τον Σαν Ντιέγκο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Λονγκ Άιλαντ. Στον πρώτο όμιλο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία και Βραζιλία.

    Όλα τα όπλα έτοιμα

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Κούλης Ιωσηφίδης, θα έχει στη διάθεση του όλα τα κορίτσια της ομάδας. Συγκεκριμένα, εκεί, θα βρίσκονται οι Γεωργία Ελληνάκη, Ανθή Μυλωνάκη (τερματοφύλακες), Ευτυχία Καραγιάννη, Κική Λιόση, Σοφία Ιωσηφίδου, Σταυρούλα Κοζομπόλη, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Εύη Μωραϊτίδου, Γιούλη Λαρά, Μαρκέλλα Πλουμή, Βασιλεία Μαυρέλου και Κελίνα Κάντζου. Στην αποστολή μετέχουν ακόμη ο συνεργάτης του Ιωσηφίδη, Γιώργος Μορφέσης, η φυσικοθεραπεύτρια Σταυρούλα Νεοχωρίτη, ο υπεύθυνος στατιστικής Γιώργος Χριστοφοράτος και ο έφορος Μιχάλης Κωνσταντινίδης (αρχηγός).

    Το πρόγραμμα του ομίλου

    ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ

    30 Ιουνίου

    Καναδάς-Βραζιλία

    ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία

    ΗΠΑ-Γερμανία

    1 Ιουλίου

    Γερμανία-Βραζιλία

    ΕΛΛΑΔΑ-Καναδάς

    ΗΠΑ-Αυστραλία

    2 Ιουλίου

    ΕΛΛΑΔΑ-Γερμανία

    Καναδάς-Αυστραλία

    ΗΠΑ-Βραζιλία

    Γερμανία-Αυστραλία

    ΗΠΑ-Καναδάς

    3 Ιουλίου

    Καναδάς-Γερμανία

    Αυστραλία-Βραζιλία

    ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ

    ΛΟΓΚ ΑΪΛΑΝΤ

    6 Ιουλίου

    ΕΛΛΑΔΑ-Καναδάς

    Αυστραλία-Βραζιλία

    ΗΠΑ-Γερμανία

    7 Ιουλίου

    ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία

    Βραζιλία-Γερμανία

    ΗΠΑ-Καναδάς

    8 Ιουλίου

    ΕΛΛΑΔΑ-Βραζιλία

    Καναδάς-Γερμανία

    ΗΠΑ-Αυστραλία

    9 Ιουλίου

    Αυστραλία-Γερμανία

    Καναδάς-Βραζιλία

    ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ

    10 Ιουλίου

    ΕΛΛΑΔΑ-Γερμανία

    Αυστραλία-Καναδάς

    ΗΠΑ-Βραζιλία

    Στον Β΄ όμιλο μετέχουν οι Ουγγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Ολανδία και Γαλλία. Μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, οι δύο πρώτες ομάδες από τον Α΄ όμιλο, μία από τον Β΄, συν την διοργανώτρια Ρωσία, θα προκριθούν στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στο Κίρισι (18-21 Αυγούστου).

    [19] Πολιτισμός

    Διεθνές συνέδριο για τη χαμένη Ατλαντίδα

    27/6/2005 5:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διεθνές συνέδριο με θέμα "Η υπόθεση της Ατλαντίδας: Αναζητώντας τη χαμένη ήπειρο" θα διεξαχθεί στη Μήλο από 11 έως 13 Ιουλίου 2005, στο "Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γιώργος Ηλιόπουλος". Ένας μυστηριώδης μύθος που εξακολουθεί να συναρπάζει και να προσελκύει την προσοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζητούν τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου. Ποια ήταν η αληθινή τοποθεσία της Ατλαντίδας; Μήπως η όλη ιστορία είναι μία υπερβολή βασιζόμενη στην πτώση του Κρητικού πολιτισμού και στην καταστροφή της Θήρας; Πότε ακριβώς υπήρχε; Ποια είναι η αλήθεια για την καταστροφή της; Υπήρχε πράγματι ή ήταν τελικά ένας μύθος, σύμφωνα με τις περιγραφές του Πλάτωνα για ένα τέλειο κράτος; Αυτά και πολλά άλλα θα αποτελέσουν το επίκεντρο των ομιλιών και των συζητήσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου στην όμορφη Μήλο.

    Αναζητώντας την αλήθεια κάτω από το μύθο

    Σύμφωνα με τους διαλόγους του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα ήταν ένα νησί κράτος που υπήρχε στον Ατλαντικό Ωκεανό απέναντι από τους στύλους του Ηρακλή (στενό του Γιβραλτάρ) πριν από περισσότερα από 12.000 χρόνια. Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας ζούσαν απλά και ενάρετα για πολλές γενιές, όμως σιγά σιγά άλλαξαν, καθώς η πλεονεξία και η ισχύς άρχισαν να τους διαφθείρουν. Τελικά ο Δίας απάντησε στην ανηθικότητά τους με μία άγρια τιμωρία: με ένα ισχυρό κύμα η θάλασσα "κατάπιε" το νησί, τους κατοίκους και την ανάμνηση της Ατλαντίδας.

    Σήμερα επικρατούν 27 διαφορετικές απόψεις για το πού βρίσκεται η Ατλαντίδα και το μυστήριο προς το παρόν εξακολουθεί να υπάρχει. Ερευνητές και ειδικοί από κάθε σημείο του κόσμου θα συγκεντρωθούν φέτος στο νησί της Μήλου για να παρουσιάσουν και να αναλύσουν ένα σημαντικό μέρος νέων ερευνών και υποθέσεων, οι οποίες, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, φιλοδοξούν να εξαλείψουν τους αιώνες μυστηρίου και να οδηγήσουν σε πιο σαφή συμπεράσματα.

    Το συνέδριο θα αποτελέσει ένα ευρύ Φόρουμ αντλώντας θέματα από την Ιστορία, την Αρχαιολογία και τη Φιλοσοφία, μέχρι την Ηφαιστειολογία, τη Χαρτογραφία και την Ωκεανογραφία.

    Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Φύτικας, ενώ μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι καθηγητές Silvio Cataldi (πανεπιστήμιο Τορίνο), Χρήστος Ντούμας (Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία), Σταύρος Παπαμαρινόπουλος (Πανεπιστήμιο Πάτρας), Haraldur Sigurdsson (University of Rhode Island, ΗΠΑ), Γιώργος Βουγιουκλάκης (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), Σπύρος Παυλίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) κ.α.

    [20] Πολιτισμός

    Μουσικός Ιούλιος στο "θεατράκι" της Επιδαύρου

    27/6/2005 12:15:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οι παραστάσεις του "Μουσικού Ιουλίου" στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ξεκίνησαν το 2002 και έχουν γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα θεάματα του καλοκαιριού. Φέτος, το "θεατράκι" της Επιδαύρου μας καλεί να το τιμήσουμε και πάλι με την παρουσία μας φιλοξενώντας λίγες αλλά επιλεγμένες παραγωγές με γνωστά ονόματα από τον μουσικό, και όχι μόνο, χώρο. Η αυλαία του "Μουσικού Ιουλίου" ανοίγει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, ενώ ο κύκλος των παραστάσεων θα ολοκληρωθεί το τελευταίο Σάββατο του μήνα. Ο άξονας πάνω στον οποίο βασίζονται οι πέντε αυτές παραγωγές ονομάζεται "Μουσική και Λόγος", ενώ από τη σκηνή του θεάτρου θα παρελάσουν, μεταξύ άλλων, οι: Λυδία Κονιόρδου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μάριος Φραγκούλης, Πέμη Ζούνη και Μάγια Μόργκερστερν, ενώ θα παρουσιαστούν και σκηνοθετικές δουλειές των Μιχάλη Κακογιάννη και Δημήτρη Παπαϊωάννου.

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

    1 και 2 Ιουλίου

    "ΠΡΙΝ" των Γιώργου Κουμεντάκη και Δημήτρη Παπαϊωάννου

    Μια ματιά στα έργα που έγιναν "πριν". O Γιώργος Κουμεντάκης παρουσιάζει 10 έργα που συνέθεσε για να γίνουν σκηνικές εικόνες από το Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος επιμελείται σκηνοθετικά τη βραδιά.

    Συμμετέχει η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, το Χορωδιακό Σύνολο υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου καθώς και η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. 8 και 9 Ιουλίου

    "Ιφιγένεια"-Virtuosi Di Praga

    Ένα πανόραμα των μουσικών εξελίξεων στην όπερα του 18ου αιώνα μέσα από την προσέγγιση του θέματος της Ιφιγένειας εν Αυλίδι και της Ιφιγένειας εν Ταύροις από διαφορετικούς συνθέτες.

    Σύνθεση κειμένων-Επιλογή μουσικής: Μαρία Γυπαράκη

    Συμμετέχουν:

    Λυδία Κονιόρδου, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο-κοντίνουο)15 και 16 Ιουλίου

    "Στου φεγγαριού το Ασημί"- Λουδοβίκος των Ανωγείων

    Δύο παραστάσεις λόγου και μουσικής. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το θεατρικό μονόπρακτο της Μάρως Βαμβουνάκη "Η Αρετούσα θέλει να χορέψει" ενώ στο δεύτερο μέρος ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα πραγματοποιήσει μια διαδρομή από τον πρώτο ως τον τελευταίο του δίσκο.

    Συμμετέχουν:

    Όλια Λαζαρίδου, Λιζέτα Καλιμέρη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλης Γισδάκης, Μαρία Αναματερού, το μουσικό συγκρότημα Ομαδική Απόδραση και ο Βασίλης Δραμουντάνης στο ούτι.

    Χορεύει η Αννίτα Στυλοπούλου22 και 23 Ιουλίου

    "Στο φως της νύχτας"

    Ο Μάριος Φραγκούλης και η Πέμη Ζούνη θα ενωθούν καλλιτεχνικά για να μας παρουσιάσουν μια ιστορία "ντυμένη" με μουσικές που έχουμε αγαπήσει, μουσικές που ξεκινούν από τον περασμένο αιώνα και μας οδηγούν σε αυτόν που έρχεται.

    Συμμετέχει η Τζίνα Φωτεινοπούλου29 και 30 Ιουλίου

    Lysistrata-Cabaret Version του Μιχάλη Κακογιάννη

    Με μοναδική πρωταγωνίστρια τη Ρουμάνα ηθοποιό, Μάγια Μόργκενστερν η εμπνευσμένη από την αρχαία "Λυσιστράτη" παράσταση "Έρως θάνατος-Έρως αθάνατος" κλείνει τον φετινό "Μουσικό Ιούλιο". Η Μόργκερστερν ενσαρκώνει τη γυναίκα που παλεύει και αντιδρά με τρόπους διαφορετικούς από τους "αντρικούς" για την ειρήνη και την ομόνοια. Οι επιλογές των αποσπασμάτων έχουν γίνει από το Μιχάλη Κακογιάννη.

    Σκηνοθεσία-Διασκευή-Αγγλικά κείμενα-Στίχοι: Μιχάλης Κακογιάννης

    Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

    Μουσική επιμέλεια, πιάνο: Άλκης Κόλλιας

    Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

    Τεχνικά εφέ/video: Γιάννης Μάστορης

    Μουσική: Peter Link

    Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι:

    Μάγια Μόργκενστερν, Βλαντιμίρ Ιβανόφ

    Τραγούδι: Ειρήνη Καραγιάννη

    Κρουστά : Νίκος Τουλιάτος

    Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9:30 μ.μ.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9282900

    Πώληση εισιτηρίων:

    Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ

    Πανεπιστημίου 39 (μέσα στη στοά)

    Δευτέρα - Παρασκευή 8.30-16.00 και Σάββατο 9.00-14.30

    Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

    Δύο ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων

    Τηλεφωνικά (στο 210-9282900)

    Δευτέρα - Παρασκευή 8.30-20.00 και Σάββατο 9.00-14.30

    Σχετικά Links: Ελληνικό Φεστιβάλ

    Δείτε εδώ το πρόγραμμα του "Μουσικού Ιουλίου"

    [21] Πολιτισμός

    Θύμα της μόλυνσης ο "Πήλινος Στρατός"

    27/6/2005 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στέκονται αγέρωχοι εδώ και 2.200 χρόνια κοντά στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ. Πρόκειται για τις 7.000 πήλινες μορφές στρατιωτών και των αλόγων τους, που αποτελούν τον πασίγνωστο "Πήλινο Στρατό", ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του πλανήτη, που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1974 και το 1987 συμπεριλήφθηκε στη λίστα της UNESCO. Ο "Πήλινος Στρατός" στήθηκε, το 210 π.Χ., μετά το θάνατο του Σι Χουάνγκ προκειμένου ο αυτοκράτορας να έχει στρατό και στην άλλη ζωή. Σήμερα, η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί με καταστροφή τον μοναδικό αυτό στρατό από άργιλο καθώς έχει αρχίσει να χάνει το χρώμα του εξαιτίας της οξείδωσης από την έκθεσή του στον αέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν δε γίνει κάτι άμεσα, σε 100 χρόνια οι στρατιώτες θα έχουν καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό, που δε θα θυμίζουν σε τίποτα το μνημειώδες αυτό σύμπλεγμα.

    Η επιφάνεια των αγαλμάτων έχει διαβρωθεί από τα οξέα της ατμόσφαιρας τα οποία έχουν φθείρει και το γύψο τους, που τα βοηθά στο να είναι σταθερά.

    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν αρχίσει η αποδόμηση του αγάλματος αυτό θα καταστραφεί ολοκληρωτικά μετά από λίγο, ενώ η ρύπανση φθείρει και τα χαρακτηριστικά των αγαλμάτων (π.χ. μύτη, μαλλιά), που τα κάνουν να είναι το ένα ξεχωριστό από το άλλο.

    Σημειώνουμε ότι το 1975, το κράτος της Κίνας μετέτρεψε σε μουσείο την 16,3 στρεμμάτων έκταση, που καλύπτει ο "Πήλινος Στρατός". Οι πολεμιστές και τα άλογα είναι σε πραγματικό μέγεθος, ενώ βρίσκονται σε σχηματισμό μάχης. Μάλιστα, οι περισσότεροι κρατούσαν και μπρούντζινα όπλα.

    [22] Τεχνολογία

    Κλείνουν τα chat rooms του Yahoo

    27/6/2005 4:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Yahoo είναι διάσημο και εξαιρετικά δημοφιλές είναι, φυσικά, τα chat rooms. Πολλές φορές, όμως, τα διαδικτυακά δωμάτια συζητήσεων έχουν κατηγορηθεί ότι βοηθούν τους παιδεραστές στο να βρίσκουν τα θύματά τους. Εκατομμύρια γραμμές έχουν γραφτεί για την αντιμετώπιση και την αξιολόγηση του φαινομένου, ενώ οι λύσεις και οι συμβουλές κατακλύζουν χιλιάδες ιστοσελίδες και σχετικά έντυπα. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία Yahoo αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πιο ριζική λύση, αν και όχι τόσο συμφέρουσα για την ίδια. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία έκλεισε όλα τα chat rooms που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες της, καθώς υπήρχαν έντονες ανησυχίες ότι παιδόφιλοι "ψάρευαν" μικρά παιδιά προκειμένου να τα πείσουν να συναντηθούν μαζί τους.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Μέρι Οζάκο, η Yahoo δεν δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργούν δικά τους chat rooms με θέμα που εκείνοι επιλέγουν και πλέον έχουν τη δυνατότητα να "μιλάνε" μόνο μέσω αυτών που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την εταιρεία.

    Τα chat rooms που είχαν ως "target group" μικρά παιδιά είχαν τίτλους όπως "Κορίτσια κάτω των 13 για μεγάλους άντρες" ενώ ήταν έξυπνα τοποθετημένα στην κατηγορία "Εκπαίδευση".

    Η Yahoo κατηγόρησε απερίφραστα τη χρήση των διαδικτυακών εργαλίων για τέτοιους σκοπούς, που έχουν πλέον γίνει η κυριότερη μάστιγα στο Internet, ενώ όπως έγινε γνωστό, μεγάλες εταιρείες που διαφημίζονταν στις σελίδες της Yahoo, αφαίρεσαν αμέσως τις διαφημίσεις τους από τα chat rooms, όταν συνειδητοποίησαν ότι χρησιμοποιούνταν για την προσέγγιση ανηλίκων.

    Συλλήψεις 100 ατόμων από το FBI

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Yahoo βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα της παιδεραστίας και της παιδικής πορνογραφίας.

    Τον περασμένο Μάιο, οι γονείς ενός ανήλικου κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρείας και ζήτησαν 10 εκ. δολάρια για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω των ιστοσελίδων της.

    Αν και πολλοί δικηγόροι υποστηρίζουν ότι οι νόμοι των ΗΠΑ για τις τηλεπικοινωνίες απαλλάσσουν τα sites από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το υλικό που διακινούν οι χρήστες μέσω των ιστοσελίδων, ωστόσο, η αγωγή υποστήριζε ότι η Yahoo αθέτησε τις υποχρεώσεις της επιτρέποντας στους χρήστες να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης, το FBI ξεκίνησε έρευνα η οποία κατέληξε στη σύλληψη 100 ατόμων.

    Εμείς θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι κάνοντας κάποιος ακόμη και σήμερα μια "βόλτα" στα δωμάτια συζητήσεων, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν λείπουν οι συζητήσεις... επί παντός επιστητού. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η ελευθερία στο Internet θα πρέπει να καταργηθεί, απλώς, όπως και στην καθημερινή ζωή, εξαρτάται από τον καθένα πώς θα τη χρησιμοποιήσει.

    Σχετικά Links: Yahoo

    [23] Παράξενα

    Έφεραν τα πάνω κάτω!

    27/6/2005 2:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα αποφάσιζαν εύκολα να ανεβούν σε κάποιο αερόστατο, ακόμη και για μία σύντομη βόλτα. Πόσο μάλλον να ανεβούν στο αερόστατο που σχεδίασε ένας Βρετανός, φέρνοντας στην κυριολεξία τα πάνω κάτω, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Το αερόστατο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο και χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς. Μάλιστα, οι εμπνευστές του, για να κάνουν το δημιούργημά τους ακόμη πιο εντυπωσιακό, κατασκεύασαν το "αδερφάκι" του, που πετούσε "ανάποδα", δηλαδή κανονικά, καθώς είχε το καλάθι κάτω και το μπαλόνι πάνω. Αλλά για να μην τρελάνουν εντελώς τους επιστήμονες και οι φυσικοί αρχίζουν να σκίζουν τα πτυχία τους, οι κατασκευαστές μας εξηγούν ότι το ανάποδο αερόστατο είναι μόνο φαινομενικά ανάποδο, καθώς το πραγματικό καλάθι βρίσκεται στην κάτω μεριά και είναι απλώς καλυμμένο, ενώ το πάνω καλάθι είναι ψεύτικο. Όπως και να έχει, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σίμος : Έτοιμος για τη μεγάλη ευκαιρία

    27/6/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για τη νέα του "αποστολή" με τους βυσσινί, μίλησε ο πρώην παίκτης της Χαλκηδόνας, Γιώργος Σίμος. Ο νέος αμυντικός της Λάρισας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «SuperΣΠΟΡ FM», μίλησε για τη νέα του μεταγραφή, για τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη αλλά και γιατί τελικά δεν πήγε στην Κύπρο, όπου είχε μιλήσει για συνεργασία με τον ΑΠΟΕΛ.

    "Ομάδα με όραμα και κόσμο"

    Ο πρώην αμυντικός της Χαλκηδόνας, του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ αλλά και της Χαλκηδόνας, ξεκίνησε μιλώντας για τη νέα στροφή στην καριέρα του με την Λάρισα.

    «Πηγαίνω σε μια ομάδα που έχει πολύ καλό κόσμο, που συμπαραστέκεται ένθερμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Περιμένω πως και πως να ξεκινήσουν οι αγώνες για να το ζήσω από κοντά. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε μεγάλη ηλικία και ουσιαστικά καθιερώθηκα στα 24 με την Χαλκηδόνα. Εκεί πραγματοποίησα την καλύτερη τριετία της καριέρας μου. Στον Παναθηναϊκό δεν είχα τις ευκαιρίες που χρειαζόμουν, ενώ στον ΟΦΗ παρόλο που έπαιξα αρκετά, δεν κατάφερα να διακριθώ. Οι φιλοδοξίες της νέας μου ομάδας, συμβαδίζουν απόλυτα με τις δικές μου. Μέσα από την αγωνιστική βελτίωση της Λάρισας θέλω να γίνω και εγώ καλύτερος. Είμαι πλέον μέλος ενός συλλόγου που πλαισιώνεται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους, που η παρουσία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο καλό κάνει. Η δυναμική της Λάρισας είναι πολύ μεγάλη. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο μέσα σε υγιή πλαίσια, κάτι που γινόταν άλλωστε τα χρόνια που ήμουν στην Χαλκηδόνα».

    Όσον αφορά στην πρόταση που είχε με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, είπε μεταξύ άλλων, πως ήταν σοβαρό το ενδεχόμενο να πάει εκεί. «Οι άνθρωποι της ομάδας με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους. Όμως δεν βρέθηκε η χρυσή τομή, ήρθε η πρόταση της Λάρισας και όλα πήραν τον δρόμο τους». Παράλληλα, ο Σίμος είπε πως είχε πρόταση και από μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας για να συνεχίσει την καριέρα του, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του συλλόγου, κάτι που τελικά δεν

    "πέτυχε".

    Αναφορικά με τον προπονητής της Λάρισας, Γιώργο Δώνη, είπε πως πρόκειται για έναν προπονητή με μεγάλη προοπτική για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα αποτελέσματά του τα τελευταία χρόνια μιλάνε από μόνα τους. Δεν κρύβω πως επέλεξα την Λάρισα και για αυτόν. Κλείνοντας, μίλησε και για την απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Στέφανου Κοτσώλη, όπου έχουν άριστες σχέσεις και έχουν αγωνιστεί μαζί στους πράσινους αλλά και την Εθνική Ελπίδων.

    «Τον Στέφανο τον γνωρίζω πολύ καλά από τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελπίδων. Είμαστε φίλοι και είμαι χαρούμενος που θα είμαστε και πάλι συμπαίκτες. Η παρουσία του θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ καλύτερα. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όμως ατύχησε να είναι πίσω από μεγάλους γκολκίπερ στον Παναθηναϊκό. Τώρα του δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει την αξία του».

    [25] Σε φόρμα οι Αμερικανοί

    27/6/2005 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνεχίζονται οι κορυφαίες επιδόσεις στα αμερικανικά τράιλς, για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι. Πρωταγωνιστές και πάλι οι σπρίντερς, που έχουν βάλει σκοπό, να τρελάνουν τα χρονόμετρα. Την αρχή έκανε ο Κέρον Κλέμεντ που πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 400μέτρα με εμπόδια. Ο 19χρονος κάλυψε στον τελικό του αγωνίσματος την απόσταση σε 47.24. Συνέχισε η Αλισον Φέλιξ σημειώνοντας την καλύτερη εφετινή επίδοση στα 200 μέτρα των γυναικών με 22.13. Τέλος, ο Τζάστιν Γκάτλιν, μετά την επικράτησή του στα 100μ., πήρε την πρώτη θέση και στα 200μ. και έγινε ο πρώτος αθλητής που κάνει το "νταμπλ" στα συγκεκριμένα αγωνίσματα μετά το 1985. Μαζί του στη Φιλανδία θα ταξιδέψουν μαζί του οι Τάισον Γκέι (20.06) και Σον Κρόφορντ (20.12).

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Γιάντσεφ η Καλλιθέα

    27/6/2005 5:43:00 μμ

    Στην απόκτηση του 29χρονου Τόντορ Γιάντσεφ προχώρησε η Καλλιθέα. Ο Βούλγαρος μέσος συμφώνησε με την αθηναϊκή ομάδα και υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Ο Γιάντσεφ, που αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ήταν από τους πρώτους παίκτες που πρότεινε στη διοίκηση ο νέος προπονητής της Καλλιθέας Στόικο Μλαντένοφ, ο οποίος έχει θέσει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας και την απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού, αφού είναι κοινώς αποδεκτό, πως με την αποχώρηση του Φάνη Γκέκα, η ομάδα παρουσιάζει πρόβλημα στη θέση αυτή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 June 2005 - 16:53:56 UTC