Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: "Θέλουμε τη Ρουμανία στην Ε.Ε."
  • [02] Αποτελεσματικότερα ΚΕΠ
  • [03] Απαγωγή Αιγύπτιου διπλωμάτη στο Ιράκ
  • [04] Στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις το ΕΒΕΑ
  • [05] "Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι"
  • [06] Στην Μίλαν ο Ελευθερόπουλος
  • [07] Στην Μίντλεσμπρο ο Αγεγκμπένι
  • [08] Πανηγυρική πρώτη για την Ξάνθη
  • [09] Η πρώτη του Ηρακλή
  • [10] Προθεσμία στον Ζουκάουσκας
  • [11] Έτοιμος ο Στεργιαννόπουλος για τον ΠΑΟΚ
  • [12] Τέσσερα μετάλλια στο πινγκ-πονγκ
  • [13] Στην τελική ευθεία το "ΑΘΗΝΑ 2005"
  • [14] Καλοκαιράκι στο Αττικό Θέατρο
  • [15] Φεύγει για Νάουσα ο ΠΑΟΚ
  • [16] Ένας επιθετικός για την Λάρισα
  • [17] Ιστορική ημέρα στο Περιστέρι

    [01] Πολιτική

    Στο Βουκουρέστι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Παπανδρέου: "Θέλουμε τη Ρουμανία στην Ε.Ε."

    4/7/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Για τη σημασία της ένταξης της Ρουμανίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του ρουμανικού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος. "Η φωνή της Ρουμανίας θα είναι μια φωνή που θα διαμορφώνει την Ευρώπη", τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι η Ρουμανία θα πρέπει να προσπαθήσει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει μέλος της Ε.Ε. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια σύντομη αναδρομή στην εποχή που εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ένωση για να αναφερθεί στα προβλήματα αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ενώ σημείωσε ότι είναι προς όφελος της χώρας όταν στην εξουσία βρίσκεται μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, που θέλει να εκσυγχρονίσει τη διοίκηση και όχι μία συντηρητική κυβέρνηση που θέλει να έχει τον έλεγχο της διοίκησης. "Η εμπειρία μας, μας λέει ότι, χρειαζόμαστε ένα κόμμα διαφορετικό, και σ αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τον Mircea Geoana", τόνισε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στον αρχηγό του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας και πρόσθεσε: "Αυτό κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ. Εκσυγχρονίζουμε το κόμμα".

    Σχετικά Links: ΠΑΣΟΚ

    [02] Κοινωνία

    Αποτελεσματικότερα ΚΕΠ

    4/7/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ένα ακόμη βήμα προς την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις καθημερινές τους συναλλαγές με τη Δημόσια Διοίκηση έγινε τη Δευτέρα με την εγκύκλιο, του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου. Με τις νέες διατάξεις, που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, οι διαδικασίες απλοποιούνται και οι πολίτες εξυπηρετούνται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, στο εξής θα μπορεί να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ, ενώ καταργείται η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, όταν ο ενδιαφερόμενος πολίτης προσέρχεται αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες ή τα ΚΕΠ. Παράλληλα, θα επικυρώνονται τα αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων και εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές Αρχές, με την προϋπόθεση να έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή δημόσια Αρχή.

    Συγκεκριμένα, κάθε πολίτης μπορεί να ζητά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ με την προϋπόθεση να προσκομίζει το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριό του.

    Εάν κάποιος πολίτης προσέρχεται αυτοπροσώπως για υποθέσεις του στις δημόσιες υπηρεσίες ή στα ΚΕΠ, προσκομίζοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή τα αντίστοιχα πρωτότυπα έγγραφα, δεν απαιτείται η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.

    Τέλος, οι πολίτες θα μπορούν στο εξής να ζητούν από όλες τις διοικητικές Αρχές ή τα ΚΕΠ, την επικύρωση αντιγράφου από το πρωτότυπο ή από το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής Αρχής που το εξέδωσε, ενώ όσον αφορά έγγραφα ή αντίγραφά τους, που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές Αρχές, ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να ζητά την επικύρωση του αντιγράφου, με την προϋπόθεση να έχει επικυρωθεί από δικηγόρο ή δημόσια Αρχή.

    Σε περίπτωση που κάποια υπηρεσία κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη εξαίρεσης εγγράφων ή διαδικασιών, θα πρέπει να προωθήσει άμεσα την έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, εξηγώντας τους λόγους που επιβάλλουν την εξαίρεση.

    Σχετικά Links: Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

    Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

    [03] Ιράκ

    Έκκληση για την απελευθέρωσή του

    Απαγωγή Αιγύπτιου διπλωμάτη στο Ιράκ

    4/7/2005 11:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Άγνωστη παραμένει η τύχη του Αιγύπτιου πρέσβη στο Ιράκ, Ιχάμπ Αλ Σερίφ, που απήχθη από αγνώστους, στη Βαγδάτη, το περασμένο Σάββατο. Οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο, παρά τις περίπου 100 συλλήψεις το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό, καθώς καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την απαγωγή του Αλ Σερίφ. Το Κάιρο έχει απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του και ζητά να μην τον κακομεταχειριστούν καθώς είναι "ένας Άραβας πατριώτης", ενώ έκκληση για την απελευθέρωσή του έχει απευθύνει και η οικογένειά του. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, έκανε γνωστό ότι οι πρεσβείες των δύο χωρών συνεργάζονται στενά για την απελευθέρωση του ομήρου. Πριν από ένα χρόνο, θύμα απαγωγής είχε πέσει και πάλι ανώτατος Αιγύπτιος διπλωμάτης, ο οποίος απελευθερώθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

    [04] Οικονομία

    Απονομή βραβείων ΕΒΕΑ

    Στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις το ΕΒΕΑ

    4/7/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα τη χρονιά που μας πέρασε, απένειμε, για δέκατη συνεχή χρονιά, τα βραβεία του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δ. Φουντουκάκος, χαιρέτησε τα βήματα που κάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, στον τραπεζικό τομέα, την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ και την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ζήτησε μάλιστα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, υπογράμμισε ότι πυλώνες της νέας αναπτυξιακής πολιτικής είναι, η φορολογική μεταρρύθμιση, ο νέος επενδυτικός νόμος και οι συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Παράλληλα, ανέφερε, ότι τα έσοδα τη φετινή χρονιά από τις αποκρατικοποιήσεις, είναι περισσότερα από 1,6 δις Ευρώ.

    "Θετικά τα βήματα της κυβέρνησης"

    Οι μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Φουντουκάκος, θα πρέπει να συνεχισθούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως στην απελευθέρωση μιας σειράς αγορών και ιδιαίτερα αυτή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κλπ.

    Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για την προσπάθεια ορισμένων, να πιέσουν προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα στην ελληνική οικονομία.

    Στο μεταξύ, οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι :

    Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας

    ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

    ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος

    B S B A.B.E.E.

    Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας

    INTRALOT A.E.

    ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

    Βραβείο Επιχείρηση και Περιβάλλον

    BΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε.

    Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης

    Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

    Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης

    ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.

    Βραβείο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

    ELPEN A.E. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ELPEN

    Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    ALPHA BANK Α.Ε.

    Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΠΡΑΛΟΣ

    [05] Οικονομία

    Φορολογική επιδρομή βλέπει το ΠΑΣΟΚ

    "Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι"

    4/7/2005 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 9:45:40 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο εξορθολογισμός των δαπανών και η μείωση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν βασική επιλογή της κυβέρνησης. Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο Θ. Ρουσόπουλος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση, εστιάζει με επιμονή και σταθερότητα την προσοχή της στην τήρηση του προϋπολογισμού και την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% στο τέλος του 2006. Την ίδια ώρα, διαψεύδονται τα σενάρια για την επιβολή νέων φόρων. Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων τόνισε από την Έβρο ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας. Αντίθετη άποψη, διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ και δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του, Νίκου Αθανασάκη , δηλώνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των ήδη συμπιεσμένων εισοδημάτων των πολιτών.

    Πυρά για την Οικονομία

    Ο Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει στο 4,1% από τον προβλεπόμενο στόχο του 11,4% ενώ είναι πλασματικό το ποσοστό 4,1% των δαπανών καθώς όλη αυτήν την περίοδο υπάρχει στάση πληρωμών, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικά αυξημένες δαπάνες το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μέτρα, τα οποία θα βαφτίσει προσαρμογές.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από την κυβέρνηση ενημέρωση για το δημόσιο δανεισμό και το δανειακό πρόγραμμα του έτους 2005.

    Αναφερόμενος στην επανίδρυση της αγροφυλακής, δήλωσε ότι "οδηγούμεθα από την κυβέρνηση ολοταχώς στην περίοδο 90-93 και στις πολιτικές της περιόδου αυτής".

    Σε αυτό το σημείο, έδωσε μάλιστα στους δημοσιογράφους ένα κείμενο του 1992 το οποίο καυτηρίαζε την πολιτική προσλήψεων εκείνης της εποχής και το οποίο υπέγραφε με την τότε δημοσιογραφική του ιδιότητα ο Θ. Ρουσόπουλος.

    Άμεση υπήρξε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    "Ένας ακόμη (ο 5ος κατά σειράν, αν δεν με απατά η μνήμη μου) εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ "ανακαλύπτει" επιλεκτικά κείμενα της εικοσαετούς δημοσιογραφικής μου πορείας. Είναι προφανές ότι πενία επιχειρημάτων τέχνας κατεργάζεται" τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.

    "Το θέμα είναι, ακριβώς, να μην έχει κανείς επιλεκτική μνήμη", ανταπάντησε ο κ. Αθανασάκης τονίζοντας ότι η πολιτική σημασία των γεγονότων είναι ότι "η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή πηγαίνει ολοταχώς πίσω στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιόδου 90-93".

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Μίλαν ο Ελευθερόπουλος

    4/7/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τερματοφύλακας της Μίλαν είναι από σήμερα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όπως αναφέρεται επισήμως στην ιστοσελίδα της ομάδας του Μιλάνου. Ο Έλληνες τερματοφύλακας μετά τις καλές εμφανίσεις του στην Μεσίνα, κάνει ένα άλμα στην καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Έτσι ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού γίνεται ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, καθώς η μεταγραφή του, αποτελεί ίσως την κορυφαία που έχει πραγματοποιήσει Έλληνας παίκτης σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Ελευθερόπουλος θα είναι δεύτερη επιλογή πίσω από τον Ντίντα και εμπρός από τον Βαλέριο Φιόρι, ο οποίος πλέον είναι μεγάλος σε ηλικία.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Μίντλεσμπρο ο Αγεγκμπένι

    4/7/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το πρόβλημα με τις ελλιπείς διεθνείς συμμετοχές του Γιακούμπου Αγεγκμπένι ξεπεράστηκε τελικά μετά την σχετική άδεια που παραχώρησε το υπουργείο εργασίας και έτσι η Μίντλεσμπρο θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην απόκτηση του παίκτη. Μάλιστα η άδεια ήταν ευχής έργον όχι μόνο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τον ίδιο τον παίκτη ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και την Μίντλεσμπρο αλλά και για την Πόρτσμουθ που θα βάλει στα ταμεία της περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αγεγκμπένι προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Πόρτσμουθ τον απέκτησε ως δανεικό από τη Μακάμπι Χάιφα τον Ιανουάριο του 2003 και τέσσερις μήνες αργότερα «μονιποποίησε» τη μεταγραφή του. Στα 2,5 χρόνια παραμονής του στο «Φράτον Παρκ» ο Νιγηριανός έπαιξε σε 68 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ και σημείωσε 29 γκολ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανηγυρική πρώτη για την Ξάνθη

    4/7/2005 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρουσία περίπου διακοσίων φιλάθλων της, πραγματοποίησε σήμερα η Ξάνθη στο Αθλητικό της Κέντρο την πρώτη της προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παρών και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αριστείδης Πιαλόγλου, ο οποίος δήλωσε: "Ξεκινάμε μια δύσκολη χρονιά καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν αυξηθεί, όπως και οι απαιτήσεις που έχει ο κόσμος, αλλά και εμείς μετά την πολύ καλή περσινή χρονιά, όπου καταλάβαμε την 4η θέση και γενικά είχαμε μια σταθερή πορεία σε όλο το Πρωτάθλημα. Πραγματοποιήσαμε κάποιες μεταγραφές που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το ρόστερ, αλλά και τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας. Εύχομαι σε όλους να έχουν μια υγιή χρονιά, χωρίς προβλήματα και στους φιλάθλους μας ό,τι καλύτερο και επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει".

    Περισσότερες δυσκολίες

    Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Η φετινή χρονιά έχει περισσότερες δυσκολίες, καθώς συμμετέχουμε σε περισσότερους θεσμούς. Πρέπει να φανούμε ακόμη καλύτεροι από την περσινή χρονιά και να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή πορεία και πρέπει να αποδείξουμε ότι ανήκουμε στις ομάδες κορυφής". Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας δεν συμμετείχαν οι Γιάνσεν, Παβιό, Κλέμπερ και Νικάσιο, οι αναμένονται τις επόμενες μέρες, ενώ ο Γιάννης Ματζουράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες μεταγραφές.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η πρώτη του Ηρακλή

    4/7/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με απόντες τους Λαβάλ, Μουράτι, Επαλέ, Σνάουτσνερ και Σεγκιρί, όλοι τους δικαιολογημένοι ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Ηρακλή για την νέα αγωνιστική περίοδο. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, όπου μάλιστα είχαν βρεθεί και αρκετοί φίλοι του "Γηραιού" για να εμψυχώσουν τους παίκτες, παλιούς και νέους και να ενισχύσουν το καλό κλίμα. Το πρόγραμμα σε αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσειςόλων των ποδοσφαιριστών και καθημερινές προπονήσεις με στόχο την επιστροφή στην καλή φυσική κατάσταση για όσους έκαναν διακοπές και έστω και μικρές καταχρήσεις. Η ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη ως τις 22 Ιουλίου, όταν και θα φύγει για την Ολλανδία όπου και θα κάνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

    Ενίσχυση με σύνεση

    Ο πρόεδρος της ομάδας κ . Δημήτρης Χούλης, μίλησε για το ξεκίνημα και τόνισε πως μετά την ενίσχυση της ομάδας, στόχος είναι να βρεθεί ένας χορηγός. "Θεωρούμε ότι σχεδόν ολοκληρώσαμε την μεταγραφική ενίσχυση και ότι η ομάδα είναι ήδη συγκροτημένη για τη νέα αγωνιστική περίοδο", τόνισε ο κ. Χούλης και συμπλήρωσε, "Κινηθήκαμε με σύνεση και ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα ενίσχυσης και για να προχωρήσουμε σε επιπλέον κίνηση θα πρέπει πρωτίστως να εξασφαλίσουμε κάποια σημαντική χορηγία. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να ρισκάρουμε τον προϋπολογισμό και την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ. Είναι πολύ νωρίς για να θέσουμε στόχους, αλλά θεωρώ ότι την κατάλληλη περίοδο η ομάδα θα είναι ετοιμοπόλεμη".

    [10] Μπάσκετ

    Προθεσμία στον Ζουκάουσκας

    4/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Είδαν και απόειδαν στον Ολυμπιακό, με τον Εουρέλιους Ζουκάουσκας, στο τέλος αναγκάστηκαν να καλέσουν τον εκπρόσωπο του, κ. Καπικιόνι και να του δώσουν προθεσμία μέχρι αύριο το βράδυ για να δώσει απάντηση ένα ο Λιθουανός σέντερ θα ενταχθεί στο δυναμικό του συλλόγου του Πειραιά, αλλιώς όπως προειδοποίησαν θα στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους. Η στάση αυτή αναμονής για το θέμα Ζουκάουσκας "πάγωσε" τις εξελίξεις και στα άλλα μεταγραφικά μέτωπα που κινούνται οι "ερυθρόλευκοι". Πάντως η διοίκηση έκανε κρούση τόσο στον Τάιους Έντνι, όσο και στον Μάρκους Μπράουν που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ, αλλά τα χρήματα που ζητούσαν κρίθηκαν απαγορευτικά. Τέλος, ένας ακόμη στόχος του Ολυμπιακού, ο Αντώνης Φώτσης, δείχνει να απομακρύνεται, καθώς με σημερινές του δηλώσεις τονίζει ότι: θέλει να μείνει στη Ρεάλ.

    [11] Μπάσκετ

    Έτοιμος ο Στεργιαννόπουλος για τον ΠΑΟΚ

    4/7/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κατά την διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συνάντηση του Πανελούδη με τον Στεργιαννόπουλο για το τμήμα μπάσκετ της ομάδας του ΠΑΟΚ, ωστόσο το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα πράγματα έχουν χαλάσει. Ο Γιώργος Στεργιαννόπουλος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Έξτρα Σπορ" της συμπρωτεύουσας, τόνισε πως είναι έτοιμος να αναλάβει την ομάδα παραχωρώντας το ποσό των 700.000 ευρώ που έχει ήδη δηλώσει πως θα κάνει, όμως πέραν αυτού δεν αναγνωρίζει άλλες υποχρεώσεις. "Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε χρήματα και παραμένει σε ισχύ η πρόταση μας για το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω όμως για ποιον λόγο απέφυγε ο κ. Πανελούδης να έρθει σ επαφή μαζί μου", δήλωσε ο Στεργιαννόπουλος και συμπλήρωσε, "Υπάρχουν διαφορές που εντοπίσαμε και προσωπικά δεν γνωρίζω το ακριβές ύψος του ανοίγματος, γιατί μας είχαν πει ότι είχαν δρομολογηθεί εξοφλήσεις που δεν ξέρουμε αν έγιναν. Πριν λίγες μέρες, στις 30 Ιουνίου, έκλεισε η χρήση της σεζόν για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και λογικά σε λίγες μέρες το λογιστήριο της ΚΑΕ θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου".

    Με διάθεση να βοηθήσει

    Ο κ. Στεργιαννόπουλος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα της ανάμιξης του επιχειρηματία κ. Μπερέκου στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και επεσήμανε: "Εμείς ερχόμαστε όχι σαν επενδυτές, γιατί αν ήταν να επενδύσουμε ξέραμε να πάμε κι αλλού. Ερχόμαστε με την διάθεση να βοηθήσουμε ένα ιστορικό σωματείο με τεράστια δυναμική και κόσμο. Αν είναι να έρθει στον ΠΑΟΚ ο κ. Μπερέκος, καλό θα είναι να γίνει σύντομα για να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για την ίδια την ομάδα. Ερωτηθείς για το θέμα παραχώρησης του Βασιλόπουλου και αν συνηγορεί σ αυτό, ο επιχειρηματίας είπε: "Καταρχήν δεν είμαστε εμείς τίποτα για να έχουμε γνώμη σε τέτοια ζητήματα. Αν είχαμε την ευθύνη της ομάδας, τότε θα δικαιούμασταν να έχουμε άποψη. Αν και εφόσον όμως έρθουμε στα πράγματα θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον καλαθοσφαιριστή για το θέμα αυτό, όπως ήδη επικοινωνήσαμε και με τον εκπρόσωπο του τον κ. Παπαδάκη".

    [12] Τέσσερα μετάλλια στο πινγκ-πονγκ

    4/7/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άκρως επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας του πινγκ πονγκ των Νέων που έλαβε μέρος τους Βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Οι νεαροί αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν τέσσερα μετάλλια με τον Στέφανο Μανουσώφ να παίρνει το χρυσό στο απλό παίδων, τους έφηβους αλλά και τον Μανώλη Σγουρομάλλη (απλό νέων) ασημένιο και τους παίδες χάλκινο στο ομαδικό. Εμφανώς ικανοποιημένος ο ομοσπονδιακός προπονητής Γεβόντ Χανεγιάν, δήλωσε: "Ο απολογισμός μάς αφήνει ευχαριστημένους, κυρίως από την άποψη ότι πανηγυρίσαμε ξανά χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες νέων μετά από εννέα χρόνια. Ειδικά στο απλό παίδων πήραμε ξανά πρώτη θέση μετά από δεκατρία χρόνια. Ωστόσο, μπορούσαμε να πάρουμε άλλα τρία-τέσσερα μετάλλια, αν ήμασταν πιο τυχεροί". Στο μεταξύ, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ακύρωσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά Προ Τουρ των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι και δεν ήθελε να επιβαρύνει την κατάστασή του.

    [13] Στην τελική ευθεία το "ΑΘΗΝΑ 2005"

    4/7/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για το παγκόσμιο κυπέλλου μοντέρνου πεντάθλου "ΑΘΗΝΑ 2005", το οποίο ξεκινά την Παρασκευή. Η διοργάνωση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα φιλοξενηθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο Γουδί, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων. Η συμμετοχή των χωρών στο κύπελλο έχει ήδη φθάσει τις 23, ενώ υποστηρίζεται ιδιαίτερα και μέσω του νέου προγράμματος εθελοντισμού του δήμου Αθηναίων: "Συμμετέχω. Εθελοντές της Αθήνας". Ο αγώνας είναι αφιερωμένος επίσης στην μνήμη του αδικοχαμένου Δημήτρη Καρύτσα, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, για την γενικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Η τελική πρόβα, για το παγκόσμιο κύπελλο έγινε με αρκετά προβλήματα λόγω του καιρού την Κυριακή, ενώ μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

    [14] Πολιτισμός

    Καλοκαιράκι στο Αττικό Θέατρο

    4/7/2005 6:30:00 μμ

    Η λαϊκή ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου και ο βυζαντινός Γιώργος Υδραίος ενώνουν τις φωνές τους, για μία βραδιά την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Αττικό Θέατρο, για να ταξιδέψουν το κοινό στη μαγεία της ελληνικής μουσικής, στο έντεχνο τραγούδι, στο δημοτικό, στο ρεμπέτικο, στο χθες και στο σήμερα. Στους μεγάλους συνθέτες και ποιητές. Μέσα από ηχοχρώματα μεγάλης ευαισθησίας και μέσα από διαχρονικές αισθητικές επιλογές θα συναντηθούν οι φωνές με τις καρδιές.

    Τραγουδούν το ελληνικό θαύμα της μελοποιημένη ποίησης με έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Μικρούτσικου, Σαββόπουλου, Πλέσσα, Σπανού, Νικολόπουλου, Μαυρουδή, Ν. Βενετσάνου, Ζήκα και Γ. Νικολάου.

    Τραγουδούν έργα των νεότερων και πολύ σημαντικών Μαχαιρίτσα, Ανδρέου, Τσακνή, Αφροδίτης Μάνου και άλλων. Τιμούν με τις φωνές τους τα τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Ζαμπέτα, ακόμη και τα Ηπειρώτικα, τα Μακεδονίτικα, τα Νησιώτικα και άλλα.

    Αφιερώνουν ένα μέρος του προγράμματος τους στους σπουδαίους ερμηνευτές Γρηγόρη Μπιθικώτση και Στέλιο Καζαντζίδη.

    Η ώρα έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 9:00μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, στο Αττικό Αλσος.

    Η είσοδος στο θέατρο του Αττικού Άλσους είναι από την οδό Καρπενησιώτη. Η πρόσβαση γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας - Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το μαιευτήριο Λητω) ή από την οδό Πατησίων μέσω λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη. Η πρόσβαση με λεωφορείο είναι δυνατή με τις γραμμές: 140 Πολύγωνο Γλυφάδα, 601 Πλ. Κάνιγγος - Ν. Φιλοθέη - Π. Ψυχικό, 036 Κυψέλη - Γαλάτσι - Πάνορμου - Κατεχάκη, 224 Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φεύγει για Νάουσα ο ΠΑΟΚ

    4/7/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ολοκλήρωσε τις προπονήσεις του στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο ΠΑΟΚ και αύριο στις 9.30 το πρωί θα αναχωρήσει για τα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, όπου θα γίνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας του. Η αποστολή αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, αλλά μέσα σ΄ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Πέτρος Κοντέων, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να πάρει άδεια ως τις 17 του μήνα, ημερομηνία που η ομάδα θα επιστρέψει από τα ορεινά της Ημαθίας. Ο νεαρός διεθνής με την Μεσογειακή ομάδα δεν έκανε καθόλου διακοπές, αφού ήταν με την εθνική στην Ισπανία, από όπου μόλις επέστρεψε.

    Εκτός αποστολής Ζησόπουλος- Σκαρμούτσος

    Το πρωί ολοκληρώθηκε και ο ιατρικός και εργομετρικός έλεγχος όλων των παικτών, στον οποίο υποβλήθηκε ακόμα και ο Μαχμούντ Ραζέκ Σικαμπάλα, που επέστρεψε με σχετική καθυστέρηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Αιγύπτιος μπήκε και στο πρόγραμμα προετοιμασίας και φαίνεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

    Από το βασικό στάδιο στα 3-5 Πηγάδια, αποκλείστηκαν τελικά οι Σκαρμούτσος, Ζησόπουλος, Κανακούδης, Ψωμιάδης και Ανδριόπουλος. Μέσα στους 25 είναι και ο γκολκίπερ Παλιούρας, που πάει σαν 4ος τερματοφύλακας μετά τους Τοχούρογλου, Φερναντέζ και Κυριακίδη.

    Αναθερμένεται το ενδιαφέρον για Ηλιάδη

    Στο μεταξύ, αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ηλιάδη, χωρίς όμως να λείπουν τα εμπόδια. Για

    Τι εννοούμε; Καταρχήν θα πρέπει ο Απόλλων να μειώσει τις απαιτήσεις του για τον παίκτη και αντίστροφα ο ΠΑΟΚ να κάνει μια γενναιότερη πρόταση προς την διοίκηση του Απόλλωνα, κάτι που είναι έτοιμος και πρόθυμος να το κάνει, αφού ο παίκτης αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή, της διοίκησης και των φιλάθλων.

    Έτσι, μπορεί στις επόμενες μέρες να γίνει μια καινούργια και τελική αυτή τη φορά επαφή για την παραχώρηση του Ηλιάδη.

    Μέσα στα ανταλλάγματα που ο ΠΑΟΚ είναι πρόθυμος να παραχωρήσει, εκτός των οικονομικών, είναι και οι ποδοσφαιριστές, Ζησόπουλος, Κανακούδης και ο γκολκίπερ Ανδριόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έφτασε ο Σικαμπάλα

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένας επιθετικός για την Λάρισα

    4/7/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πριν μερικές ημέρες τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση μιας τελευταίας μεταγραφής και σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Λυράκης, το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. "Βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου επιθετικού. Ακόμη και να μην καταλήξουμε σε συμφωνία, έχουμε και εναλλακτική λύση. Δεν ξέρω αν θα βρίσκεται μαζί μας στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, την Πέμπτη. Αυτό που προέχει είναι να τον φέρουμε στη Λάρισα κι ας είναι και την... Παρασκευή". Μάλιστα ο κ. Λυράκης σε ερώτηση για το αν το όνομα του παίκτη θα προκαλέσει "πάταγο", απάντησε χαρακτηριστικά, "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει πάταγο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο με τις εμφανίσεις του και όχι τώρα".

    Τα φιλικά της ΑΕΛ

    Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει η ΑΕΛ τον Αύγουστο. Η μοναδική εκκρεμότητα αφορά το ματς με τον ΠΑΟΚ στις 17/8 στο Αλκαζάρ, που δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ πιθανότατα θα υπάρξουν και 1-2 φιλικά στο διάστημα της παραμονής της ομάδας στο Καρπενήσι (18 Ιουλίου-1 Αυγούστου), με αντίπαλο τον Ιωνικό ή κάποια άλλη ομάδα που θα προετοιμάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η «πρόβα τζενεράλε» της Λάρισας ενόψει του νέου πρωταθλήματος, που ξεκινά στις 28 Αυγούστου, θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα (21/8), χωρίς να έχει αποφασισθεί ακόμη ο αντίπαλος.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιστορική ημέρα στο Περιστέρι

    4/7/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Γλέντι με... κλαρίνα και νταούλια έστησαν στην πρώτη προπόνηση του Ατρόμητου, περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι του Περιστερίου, που πήγαν σήμερα στο γήπεδο για να δουν από κοντά τη νεοσύστατη ομάδα. Παρόντες, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην πρόεδρος του Ατρομήτου Τάσος Παπανικόλας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Σπύρος Μαγγίνας, αλλά και ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσοστόμος, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό για τη νέα περίοδο. Μάλιστα, μίλησε για λίγο στους παίκτες και στον κόσμο. "Ο λαός του Περιστερίου είναι μαθημένος σε μεγάλες επιτυχίες κι εγώ έχω ζήσει την ομάδα σε μεγάλες στιγμές", είπε αρχικά και πρόσθεσε: "Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες έφεραν την ομάδα σε έναν κατήφορο, όμως τώρα ελπίζουμε ότι θα ανοίξουμε τα φτερά μας".

    "Μπορούμε το κάτι παραπάνω"

    "Είναι ιστορική αυτή η χρονιά, γιατί ο Ατρόμητος επιστρέφει στην Α Εθνική. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, που δεσμεύθηκε για το γήπεδο. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας αγκάλιασε. Ζητάμε τη στήριξη των φιλάθλων και θα σας κάνω να περπατάτε με ψηλά το κεφάλι. Υπόσχομαι πολλή δουλειά", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανός, ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε: "Από τη στιγμή που καλύψαμε το ντεσαβαντάζ του κόσμου, μπαίνουμε στο Πρωτάθλημα με ίσους όρους. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από άλλες χρονιές".

    Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο προπονητής Γιώργος Παράσχος: "Ήδη με τη Χαλκηδόνα είχαμε πετύχει κάτι καλό στην Α Εθνική. Από τη στιγμή που βλέπω τόσο κόσμο στην πρώτη συγκέντρωση, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ευχή μας, η πορεία του Ατρόμητου να είναι τέτοια, ώστε το γήπεδο να είναι συνεχώς γεμάτο".

    Σε ερώτηση, αν το κάτι παραπάνω είναι η έξοδος στην Ευρώπη, απάντησε: "Μπορούμε να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω, αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πούμε περισσότερα. Στον αγωνιστικό χώρο θα δείξουμε την αξία μας". Ακόμη δήλωσε ικανοποιημένος από τις μεταγραφές, τις οποίες χαρακτήρισε ποιοτικές.

    Τέλος ένας από τους πρωτεργάτες της συνένωσης Δήμαρχος του Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είπε: "Με αυτό τον υπέροχο πρόεδρο και τον υπέροχο προπονητή, μπορούμε πλέον να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Ελπίζουμε ότι αυτό το γήπεδο, θα γίνει τόπος... προσκυνήματος για όλες τις ομάδες. Σηκώνουμε τον πήχη ψηλά, όμως όλα είναι εφικτά. Η μεγαλύτερη μεταγραφή που κάναμε είναι ο κόσμος". Και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να είναι έτοιμο το γήπεδο στις 28 Αυγούστου.

    Παρόντες ήταν όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδας, ενώ ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ατρομήτου τίμησε τον Γιώργο Παράσχο και τον αρχηγό Γιώργο Ζαχαρόπουλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 July 2005 - 20:54:45 UTC