Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία στην άσφαλτο
  • [02] Εκτός Καμπιονάτο η Τορίνο
  • [03] Πρόταση "μαμούθ" για Ροναλντίνιο
  • [04] ΠΑΟΚ: Μία μεταγραφή ακόμα
  • [05] Η Βίλνιους κόντρα στο "Σίτι

    [01] Κοινωνία

    Τέσσερα παιδιά μεταξύ των 13 νεκρών

    Τραγωδία στην άσφαλτο

    9/7/2005 7:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2005 9:53:30 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με αίμα βάφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου η άσφαλτος στο πέταλο του Μαλιακού και την Χαλκιδική. Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν, σε δύο τροχαία δυστυχήματα. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον Μαλιακό, εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, βρήκαν φρικτό θάνατο στο 201ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Αλαμάνας, από την σφοδρή σύγκρουση τεσσάρων αυτοκινήτων, τα οποία αμέσως μετά τυλίχθηκαν στις φλόγες. Λίγη ώρα νωρίτερα, στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών Συθωνίας, στο ύψος του Αγίου Μάμα της Χαλκιδικής, τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν. Έρευνες και για τα δύο δυστυχήματα διεξάγει η Τροχαία, ενώ τα πρώτα στοιχεία τα αποδίδουν σε ανθρώπινο λάθος.

    Καραμπόλα θανάτου στον Μαλιακό

    Το νέο πολύνεκρο δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού σημειώθηκε στις 18:40, στην διασταύρωση της Δαμάστας, όταν ένας οδηγός που κινούνταν προς Λαμία προσπάθησε να προσπεράσει τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Την ίδια ακριβώς στιγμή, το μπροστινό του ΙΧ ανέκοψε πορεία και τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, βγήκαν από τον δρόμο και τυλίχθηκαν στις φλόγες. Στα φλεγόμενα ΙΧ προσέκρουσαν και άλλα δύο διερχόμενα, τα οποία επίσης κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση.

    Η κυκλοφορία διεκόπη για περίπου μία ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και δυνάμεις της ΕΚΑΜ από την Λαμία, που ανέσυραν τους νεκρούς από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων. Όπως όλα δείχνουν, το δυστύχημα οφείλεται στο αντικανονικό προσπέρασμα που επιχείρησε ο πρώτος οδηγός.

    Μεταξύ των νεκρών είναι και μια πενταμελής οικογένεια από τη Λοκρίδα, που ξεκληρίστηκε ενώ επέστρεφε από διακοπές στο Πήλιο. Μέχρι στιγμής, περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των νεκρών και των τραυματιών δεν έχουν γίνει γνωστά.

    Πολύνεκρο τροχαίο στην Χαλκιδική

    Τραγικός, όμως, είναι και ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Χαλκιδική, όταν επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό μια γυναίκα από την Θεσσαλονίκη, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό.

    Στη συνέχεια, το επιβατικό εξετράπη της πορείας του και έπεσε στα πλάγια του δρόμου, σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Από τα συντρίμμια του ΙΧ ανασύρθηκαν νεκρές τέσσερις γυναίκες, που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι οδηγοί των δύο οχημάτων και δύο επιβάτες του φορτηγού, που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών.

    [02] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εκτός Καμπιονάτο η Τορίνο

    9/7/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Serie due της επόμενες περιόδου στο Καμπιονάτο, θα αγωνίζεται η Τορίνο, καθώς η επιτροπή ελέγχου της ιταλικής λίγκα ανακοίνωσε πως δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Ο ιστορικός σύλλογος χρωστάει περίπου 35 εκ. ευρώ στην εφορία και όφειλε να καταβάλει τουλάχιστον τα 18 εκ., προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Serie A, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι επιστρέφει μετά από δύο χρονιές στη δεύτερη κατηγορία. Η «Γκρανάτα» έχει ακόμη μία ευκαιρία να αποπληρώσει το ποσό αυτό ως τις 14 Ιουλίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής (αντίστοιχη με την ελληνική ΕΕΑ). Αν δεν το κάνει, τότε κινδυνεύει με υποβιβασμό, αν και έχει αρκετά ένδικα μέσα να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση αποβολής της (Ολυμπιακή Επιτροπή, διοικητικό δικαστήριο, συμβούλιο επικρατείας).

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρόταση "μαμούθ" για Ροναλντίνιο

    9/7/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, η Τσέλσι ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, προκειμένου να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο άσο. Όπως γράφεται, ο Αμπράμοβιτς είναι διατεθειμένος να πληρώσει το ποσό των 83 εκατομμυρίων λιρών, ελπίζοντας πως θα τον ντύσει στα μπλε. Ωστόσο, μία πιθανή παραχώρηση του Ροναλντίνιο στην Τσέλσι, φαντάζει κάτι παραπάνω από δύσκολη, αφού η Μπαρτσελόνα έχει ήδη στα χέρια της επίσημη πρόταση, ("μυθική"). Για επέκταση του συμβολαίου του που αν επιτευχθεί , θα αποφέρει στον Ρόνι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ανά χρόνο και για τα επόμενα εννέα χρόνια. Σε αυτό προστέθηκαν και οι δηλώσεις του αδελφού και μάνατζερ του Βραζιλιάνου σταρ πως δεν πρόκειται καν να μπει στην διαδικασία να κοιτάξει "στα μάτια" την πρόταση του Ρώσου μεγιστάνα,(καθώς ο Ροναλντίνιο δεν θέλει να φύγει από την Καταλονία αφού είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον κόσμο αλλά και την οικογένεια του), ενώ τόνισε πως για να τον δώσει κάποια ομάδα, θα πρέπει να δώσει ρήτρα αποδέσμευσης του συμβολαίου, που φτάνουν τα 100 εκατομμύρια λίρες.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Μία μεταγραφή ακόμα

    9/7/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Κουτσούφλιανη της Νάουσας συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ, όπου εκεί βρίσκεται πλέον και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου του Βορρ, Στέλιου Ηλιάδη. Ο νεαρός διεθνής με την ομάδα των Νέων, μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους νέους συμπαίκτες του Χριστοδουλόπουλο και Μπαλάφα, προκειμένου και οι τρεις να ενσωματωθούν στην εθνική Νέων αύριο το απόγευμα. Εξάλλου, ο προπονητής των ασπρόμαυρων, δέχθηκε τους αθλητικούς συντάκτες στην έδρα της προετοιμασίας της ομάδας του και μίλησε για τα ως τώρα δείγματα της δουλειάς που γίνεται, αλλά και για τις μελλοντικές σκέψεις του. Κλείνοντας, τόνισε πως στα πλάνα είναι να αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης, που θα αποτελέσει το πιο "μεγάλο όνομα" και με αυτό θα ολοκληρώσει το ρόστερ του για τη νέα περίοδο.

    "Καλές συνθήκες, λίγα προβλήματα"

    «Βρισκόμαστε εδώ και κάποιες μέρες σε συνθήκες καλές, από άποψη καιρού και εγκαταστάσεων, που μας δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε και να δουλέψουμε σωστά. Ξέρετε όλοι ότι αυτό το πρώτο μέρος λειτουργεί για τη φυσική κατάσταση και τη δύναμη, και από τραυματισμούς, εκτός από ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζουμε άλλα δεν έχουμε άλλα. Είναι πολύ σημαντικό όλες αυτές τις μέρες προετοιμασίας να μην έχουμε τραυματισμούς, ώστε κατεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη και φεύγοντας στο εξωτερικό να μην έχουμε άλλα προβλήματα για να μπούμε στα άλλο στάδιο όπου μοντάρεται η ομάδα. Θα πω ότι χθες ήρθε ο Ηλιάδης στην ομάδα και απομένει μια εκκρεμότητα μεταγραφική ακόμα, για να λυθεί κι αυτή στις επόμενες μέρες. Συγκεντρωμένοι φυσικά όταν κατέβουμε από εδώ, θα είμαστε όλοι μαζί για να δουλέψουμε, για να ετοιμαστούμε και να δέσουμε ακόμα καλύτερα. Θα πρέπει τέλος να πω ότι στα 4-5 χρόνια που έρχομαι εδώ, διαπιστώνω ότι οι συνθήκες είναι κάθε χρόνο και καλύτερες και οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να επιλέγουν αυτά τα αθλητικά κέντρα».

    Ο κόουτς του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο μεταγραφικό πλάνο, σε συνδυασμό με την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας. «Είμαι ικανοποιημένος, πηγαίνουν καλά τα πράγματα εκτός του Χαραλάμπους, και το βασικό στο στάδιο αυτό είναι να μην έχεις τραυματισμούς. Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους και προσπαθούμε να τους ολοκληρώσουμε. Αν δεν το πετύχουμε, τότε θα στραφούμε και σε κάποιες άλλες επιλογές. Δεν μπορώ να πω ότι αν δεν πετύχουμε τον ένα βασικό στόχο μας θα δώσουμε άμεση λύση την επόμενη κιόλας μέρα με έναν άλλο. Άλλωστε, οι μεταγραφές από ό,τι ξέρω παρατείνονται κι έχουμε περιθώρια να διαλέξουμε κάτι που να μας ταιριάζει».

    Σε ερώτηση για την πιθανολογούμενη μετάθεση έναρξης του πρωταθλήματος, ο Νίκος Καραγεωργίου, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα αλλάξει τα πλάνα του, αλλά ίσα-ίσα θα ήταν καλύτερο, αφού έτσι θα έχει τη δυνατότητα οι παίκτες του να γνωριστούν περισσότερο αλλά και να είναι ακόμα πιο δυνατοί αγωνιστικά.

    παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα ανέτρεπε τα σχέδια του, αλλά αντίθετα θα δημιουργούσε περισσότερες δυνατότητες "εξοικείωσης" των νέων παικτών με τους συμπαίκτες τους. «Λέτε ότι ξεκινήσαμε νωρίς, αλλά εγώ θέλω να πάει μακρύτερα η έναρξη του πρωταθλήματος. Θέλω να υπάρξει άλλες 15 μέρες χρόνος, γιατί έχουμε πολλά καινούργια παιδιά και υπάρχει μια καινούργια προσπάθεια, και από τους προπονητές και από τους παλιότερους παίκτες που μπαίνουν σε έναν διαφορετικό τρόπο προπόνησης».

    Για την εξέλιξη της υπόθεσης Φουτσίνι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Απ ότι ξέρω, για τον Φουτσίνι η απόφαση βγαίνει τη Δευτέρα. Ας περιμένουμε πρώτα να βγει η απόφαση και μετά βλέπουμε. Έχω πει όμως και πιο πριν ότι ο παίκτης, επί δικής μου θητείας στην ομάδα, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι παίκτης που εγώ τον χρειάζομαι. Αν υπάρξουν διοικητικά προβλήματα, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν ο παίκτης δεν έρθει στην ομάδα, από κει και πέρα θα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι για να τον αντικαταστήσουμε».

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η Βίλνιους κόντρα στο "Σίτι

    9/7/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι μπλε έμαθαν την αντίπαλο τους στη Γ φάση του Κυπέλλου Ιντερτότο, που θα διεξαχθεί στις 16/17 και 23 Ιουλίου. Το "Σίτι", που θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι τον τελικό προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο επόμενο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα κοντραριστεί με την Λιθουανική Ζαλγκίρις Βίλνιους, η οποία έχασε με 2-1 στον δεύτερο αγώνα από την Ντίναμπουργκ από τη Λετονία, αλλά προκρίθηκε αφού στην πρώτη αναμέτρηση είχε επικρατήσει με 2-0.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 July 2005 - 20:50:17 UTC