Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρολόγοι… αμέσου δράσεως
  • [02] Μέτρα κατά της τρομοκρατίας
  • [03] Μυστικά στα ...άκρα
  • [04] Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ
  • [05] Έκρηξη στη Βαρκελώνη
  • [06] Πολύνεκρο τροχαίο στην Ερυθραία
  • [07] Σίριαλ με "καλό" τέλος"
  • [08] Δραπέτευσαν μέλη της αλ Κάιντα

    [01] Παράξενα

    Ηλεκτρολόγοι αμέσου δράσεως

    12/7/2005 11:43:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Όταν οι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας, στη νότια Ιταλία, δέχθηκαν ένα "εξαιρετικά επείγον" τηλεφώνημα από μία πανικόβλητη 90χρονη, που ζητούσε τη βοήθειά τους, οπλίστηκαν και έσπευσαν στο σπίτι της, προφανώς έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάποιους επίδοξους διαρρήκτες, που την είχαν βάλει στόχο. Φτάνοντας στο σπίτι της γριούλας, τη βρήκαν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να τους εκπλιπαρεί να τη βοηθήσουν. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καταλάβουν ποιος ήταν ο λόγος που είχε φτάσει την κυρία στα άκρα, για να συνειδητοποιήσουν ότι το "επείγον" τηλεφώνημα έγινε επειδή η τηλεόρασή της χάλασε την ώρα που έβλεπε την αγαπημένη της σαπουνόπερα! "Πρέπει να με βοηθήσετε, διαφορετικά θα χάσω το τέλος", είπε στους άνδρες της αστυνομίας της Πεσκάρα η Σοφία Τορίνο, που φάνηκε ότι ήταν αποφασισμένη να κινήσει γη και ουρανό για να μη χάσει δευτερόλεπτο από το σίριαλ "Τόλμη και Γοητεία". Αν και της εξήγησαν ότι δεν είναι δουλειά τους, ωστόσο, τη λυπήθηκαν και της διόρθωσαν την τηλεόραση αλλά της είπαν ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να καλεί άλλη υπηρεσία σε τέτοιες "έκτακτες καταστάσεις".

    [02] Κόσμος

    Από στρατιωτικό υλικό οι βόμβες

    Μέτρα κατά της τρομοκρατίας

    12/7/2005 7:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 11:02:39 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Την ευρωπαϊκή απάντηση στην τρομοκρατία αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ, την ίδια ημέρα συγκαλείται έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, κατόπιν επίσημου ισπανικού αιτήματος στη βρετανική προεδρία. Με υπερσύγχρονο στρατιωτικό υλικό, το οποίο πιθανότατα μεταφέρθηκε λαθραία στη Βρετανία από χώρα των Βαλκανίων, κατασκευάσθηκαν οι τέσσερις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στα χτυπήματα στη βρετανική πρωτεύουσα, και μάλιστα από ένα πολύ έμπειρο άτομο, υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα "Τάιμς", ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και συνεργάζεται με τη Σκότλαντ Γιάρντ στις έρευνές της. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών από τα χτυπήματα της 7ης Ιουλίου ανέρχεται στους 52, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν αναγνωριστεί μόνο 3 θύματα.

    Στα ίχνη των δραστών

    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, οι Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί αν αυτά ανήκουν στους βομβιστές.

    Όπως μετέδωσε το δίκτυο, η αστυνομία πιστεύει ότι στις επιθέσεις συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Οι δράστες κατά πάσα πιθανότητα συναντήθηκαν στο σταθμό του Κινγκς Κρος και στη συνέχεια αναχώρησαν προς διαφορετική κατεύθυνση ο καθένας για να τοποθετήσουν τις βόμβες.

    Επιπλέον, πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε στην εφημερίδα "Τάιμς" ότι στα συντρίμμια του μοιραίου λεωφορείου, βρίσκονται ακόμα τα πτώματα δύο ατόμων τα οποία φαίνεται να κρατούν τη βόμβα ή να κάθονται πάνω σε αυτή, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι ίσως ένα από αυτά τα άτομα μπορεί να είναι ο βομβιστής.

    Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι στο χώρο που χτυπήθηκε το λεωφορείο βρέθηκε ένα κεφάλι επιβάτη, χωρισμένο από το υπόλοιπο σώμα του, κάτι που αποτελεί ένδειξη βομβιστή αυτοκτονίας. Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακαλύψει την ταυτότητα ενός από τους βομβιστές.

    Στο μεταξύ, οδηγία δόθηκε προς τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών στρατιωτών που εδρεύουν στη Βρετανία, να αποφεύγουν το Λονδίνο.

    Τέλος, σιγή δύο λεπτών, για να τιμηθούν τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων, θα τηρηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λονδίνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανθρωποκυνηγητό στη Βρετανία

    Σχετικά Links: The Times

    NBC

    Financial Times

    [03] Υγεία

    Τα νύχια προδίδουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης

    Μυστικά στα ...άκρα

    12/7/2005 12:29:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Τα νύχια μας μαρτυρούν την ποιότητα των οστών μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ερευνητική ομάδα με επιστήμονες από το ιρλανδικό Πανεπιστήμιο Λίμερικ, μεταξύ άλλων, οι οποίοι περνώντας στην εφαρμογή της ανακάλυψης τους παρουσίασαν ένα νέο τρόπο ανίχνευσης της οστεοπόρωσης: μέσω ενός απλού ελέγχου της σύστασης των νυχιών μας. Το τεστ , που έχει προταθεί για το βρετανικό Βραβείο Ιατρικής Πρωτοπορίας 2005, προσφέρει έναν οικονομικό, εναλλακτικό τρόπο εξέτασης της προδιάθεσης ενός ατόμου για προβλήματα στη μάζα των οστών.

    Ένας "κρίκος"-κλειδί

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μικρές κεράτινες πλάκες των ακροδακτύλων μας λένε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Το μυστικό, λένε, κρύβεται σε μια ουσία ονόματι δισουλφίδη, που παίζει το ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ των πρωτεϊνικών μορίων. Στην περίπτωση των νυχιών ενώνει τα μόρια της κερατίνης, ενώ στα οστά, τα μόρια του κολλαγόνου και κατ επέκταση ευθύνεται για το βαθμό αντοχής τους.

    Η ιδέα για την έρευνα ξεκίνησε από την παρατήρηση ότι οι ασθενείς με οστεοπόρωση είχαν μαλακά και εύθραυστα νύχια. Επεκτείνοντας την έρευνα και σε άλλους ανθρώπους, ασθενείς και μη, διαπιστώθηκε ότι όσοι έπασχαν από αυτή τη συχνότατη νόσο των οστών, παρουσίαζαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα δισουλφίδης στα νύχια τους, σε σχέση με τους υγιείς.

    "Συνήθως οι άνθρωποι απευθύνονται στα νοσοκομεία για μετρήσεις της οστικής πυκνότητας όταν ο γιατρός διαγνώσει παραγόντες υψηλού κινδύνου, όπως η εμμηνόπαυση ή αν ο ασθενής είναι καπνιστής" λέει ο δρ. Μαρκ Τόουλερ λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λίμερικ και εξηγεί πως το νέο τεστ είναι απλό, χαμηλού κόστους και σε θέση να δώσει ενδείξεις για το κατά πόσο κάποιος διατρέχει κίνδυνο και χρειάζεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή λέιζερ, η οποία θα εξετάζει τα επίπεδα δισουλφίδης του μέσου δακτύλου. Μάλιστα ο έλεγχος θα μπορεί να γίνει χωρίς καν την παρουσία του εξεταζόμενου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι νυχιού.

    Τα νέα καλωσόρισε ο βρετανικός Εθνικός Σύλλογος Οστεοπόρωσης.

    Σημειώνεται ότι η νόσος της οστεοπόρωσης εκτιμάται ότι πλήττει μία στις τρεις γυναίκες και έναν στους 12 άνδρες, ενώ ευθύνεται για τουλάχιστον 200.000 κατάγματα οστών ετησίως, μόνο στη Μ. Βρετανία.

    [04] Κοινωνία

    Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ

    12/7/2005 8:20:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Οκτώ εργαζόμενους του ΟΤΕ που είχαν συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου με δυο θυγατρικές εταιρείες του οργανισμού (ΤΕΜΑΓΚΟΝ και Τεχνολογικές και Επιχειρηματικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΑΕ) δικαίωσε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι συμβάσεις αυτές ήταν εικονικές και έκρινε ότι οι προσλήψεις των εναγόντων είχαν σκοπό να εξυπηρετήσουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΟΤΕ.

    Καταχρηστικές προσλήψεις

    Με την απόφασή του (αριθμ. 1318/05) το πρωτοδικείο κάνει δεκτή προσφυγή των οκτώ συμβασιούχων, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν ως εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι μετά από διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πριν συμπληρώσουν 24 μήνες απασχόλησης, ο ΟΤΕ τους μετέφερε σε θυγατρική του εταιρία έχοντας τους όμως ίδια αντικείμενα εργασίας.

    Το δικαστήριο χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις προσλήψεις μέσω παρένθετων προσώπων (θυγατρικών εταιριών) και κρίνει ότι οι συμβασιούχοι συνδέονται με ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου με τον ΟΤΕ.

    Έτσι, η απόφαση καταλήγει ότι ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να απασχολεί ως εργοδότης τους αιτούντες, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    [05] Κόσμος

    Έργο Ιταλών αναρχικών;

    Έκρηξη στη Βαρκελώνη

    12/7/2005 11:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 11:53:57 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στο κέντρο της Βαρκελώνης, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και σκοτώθηκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, και συγκεκριμένα μία καφετιέρα γεμάτη εκρηκτικά, εξερράγη στην είσοδο του Ινστιτούτου, γεγονός που επιβεβαίωσε και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε εξέλιξη, πάντως, βρίσκονται οι έρευνες των αρχών, ενώ, η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Καντένα Σερ", ίσως πρόκειται για επίθεση Ιταλών αναρχικών.

    [06] Κόσμος

    Πολύνεκρο τροχαίο στην Ερυθραία

    12/7/2005 9:48:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πενήντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν νότια της πρωτεύουσας Ασμάρα, της Ερυθραίας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων. "Το λεωφορείο εκινείτο στην οδική αρτηρία Αντι Κουάλα-Μαϊμέν όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε στην χαράδρα", ανακοίνωσε το υπουργείο Ενημέρωσης. Πρόκειται για το χειρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Ερυθραίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σίριαλ με "καλό" τέλος"

    12/7/2005 10:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 11:10:12 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνοδεία του μάνατζερ, ο Φλάβιο Κονσεϊσάο έφτασε τα ξημερώματα στην Αθήνα και έδωσε αίσιο τέλος στο σίριαλ που έλαβε χώρο τον τελευταίο μήνα. Ο Βραζιλιάνος παίκτης πάτησε έδαφος γύρω στις 2:00 το πρωί του "Ελ Βενιζέλος" και εκεί τον παρέλαβαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο Κονσεϊσάο δεν έκανε δηλώσεις και απλά έφυγε για το ξενοδοχείο. Ο αμυντικός μέσος αναμένεται την Τρίτη το μεσημέρι στην ΠΑΕ και να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, τότε θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κονσεϊσάο θα φτάσει στο Μπόρμιο της Ιταλίας, ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και να ξεκινήσει τις προπονήσεις με τους πράσινους.

    Τέλος και επίσημα ο Ρομέο

    Για άλλες λύσεις στην επίθεση θα κοιτάξει ο ΠΑΟ στην επίθεση. Ο Μπερνάρντο Ντανιέλ Ρομέο υπέγραψε σήμερα νέο τριετές συμβόλαιο με την Οσασούνα, κάτι που ανακοίνωσε και η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου. Ο Αργεντίνος επιθετικός είχε μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Αμβούργου, ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο είχε μείνει δανεικός από τη Μαγιόρκα.

    Την περίοδο 2004-05 αγωνίστηκε σε έξι αναμετρήσεις της γερμανικής ομάδας (σημείωσε δύο τέρματα), ενώ έδωσε το «παρών» και σε 10 παιχνίδια της Μαγιόρκα, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ο 27χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε στεφθεί πρωταθλητής Κόσμου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής κάτω των 20 ετών, θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα παρουσιαστεί και επίσημα από την Οσασούνα. Εξάλλου, ένας ακόμη παρ΄ ολίγον παίκτης του ΠΑΟ, ο Τζον Αλοΐζι θα αγωνίζεται κατά τα φαινόμενα στον ισπανικό σύλλογο και τη νέα περίοδο.

    [08] Κόσμος

    Δραπέτευσαν μέλη της αλ Κάιντα

    12/7/2005 9:12:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκατοντάδες Αμερικανοί και Αφγανοί στρατιώτες με τη συνδρομή ελικοπτέρων αναζητούν τέσσερις Άραβες, μέλη της αλ Κάιντα, που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως διεξάγει εσωτερική έρευνα για το πώς κατάφεραν να δραπετεύσουν οι κρατούμενοι. Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές πρόκειται για τρεις Σύρους και έναν Λίβυο, οι οποίοι διέφυγαν με αυτοκίνητο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 July 2005 - 8:51:20 UTC