Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρία για τον ΧΥΤΑ
  • [02] Αεροπορική τραγωδία
  • [03] Προσωρινός ανάδοχος για το Μαλιακός-Κλειδί
  • [04] Ένας Πορτογάλος για την ΑΕΚ
  • [05] Ένας Νορβηγός δίπλα στον Κύπριο
  • [06] Τελευταίες λεπτομέριες για Λόλις
  • [07] Νέα κατηγορία για τη Μπουρμπούλια

    [01] Κοινωνία

    Από κατοίκους του Βαρνάνβα και του Γραμματικού

    Διαμαρτυρία για τον ΧΥΤΑ

    17/7/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Συγκέντρωση κοντά στο σπίτι του Πρωθυπουργού στη Ραφήνα πραγματοποίησαν το απόγευμα κάτοικοι από το Γραμματικό και το Βαρνάβα, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων κοντά στην περιοχή τους. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητώντας επανεξέταση του σχεδιασμού για τη χωροθέτηση της χωματερής. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει συνολική μελέτη για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και προτείνουν ως καταλληλότερο χώρο για τον ΧΥΤΑ την περιοχή της Βοιωτίας.

    [02] Κόσμος

    Άγνωστα τα αίτια

    Αεροπορική τραγωδία

    17/7/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Κανένας από τους 55 επιβάτες του "Αντόνοφ-24", που συνετριβή το μεσημέρι του Σαββάτου λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μαλαμπό, πρωτεύουσας της Ισημερινής Γουϊνέας. Το ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος, που άνηκε στην ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Ecuatair και είχε προορισμό την την πόλη Μπάτα στην ενδοχώρα. Όπως μετέδωσε σήμερα ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας το αεροσκάφος κατέπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και τυλίχτηκε στις φλόγες κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

    [03] Οικονομία

    Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια

    Προσωρινός ανάδοχος για το Μαλιακός-Κλειδί

    17/7/2005 7:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Η κοινοπραξία AEGEAN MOTORWAY GROUP αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου Μαλιακός-Κλειδί. Για έργο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας έκανε λόγο ο Γιώργος Σουφλιάς καθώς, όπως είπε "αφορά στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας, τον ΠΑΘΕ, που ο κυκλοφοριακός του φόρτος είναι μεγαλύτερος από το φόρτο του υπόλοιπου οδικού δικτύου της χώρας". Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένας Πορτογάλος για την ΑΕΚ

    17/7/2005 8:52:00 μμ

    Πορτογάλος μέσος δοκιμάζεται από σήμερα στην ΑΕΚ. Πρόκειται για τον 23χρονο Αντόνιο Φερνάντο Αμάρο Λιβραμέντο που φέτος αγωνιζόταν στη Β΄ κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος με τη Σάντα Κλάρα, ενώ άρχισε το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία της Μπενφίκα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Φαρένσε, Λουλετάνο, Ολχανένσε. Οι συστάσεις που τον ακολουθούν είναι πολύ καλές και γι΄ αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος. Ο Λιβραμέντο θα δοκιμαστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια ο Πορτογάλος προπονητής θα αποφασίσει αν θα εισηγηθεί την απόκτησή του ή όχι. Πάντως, η μεταγραφή του δεν έχει να κάνει με τον αμυντικό μέσο, τον οποίο θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ. Άλλωστε, ο Λιβραμέντο αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο. Για τον αμυντικό μέσο κινείται ήδη με μεγάλη μυστικότητα ο Ίλια Ίβιτς και για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει κάποιο στοιχείο.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένας Νορβηγός δίπλα στον Κύπριο

    17/7/2005 8:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 9:01:09 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ενώ η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίζεται με εντατικούς έως σκληρούς ρυθμούς στην Αυστρία, στην Αθήνα η διοίκηση προσπαθεί να ολοκληρώσει τις τελευταίες εκκρεμότητες, όσον αφορά τις μεταγραφές. Οι προσπάθειες της διοίκηση της ομάδας του Πειραιά έχει επικεντρωθεί στην εξεύρεση ενός επιθετικού και ενός τερματοφύλακα, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει αν ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης αιφνιδιάσει αποκτώντας και κάποιον παγκοσμίου εμβέλειας ποδοσφαιριστή. Μετά το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκε η υπόθεση Μπενζά, ο Ολυμπιακός έχει στρέψει την προσοχή του προς το Νορβηγό Στέφεν Ίβερσεν, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Σόλιντ, καθώς κρίνει ότι τα χαρακτηριστικά που έχει ως επιθετικός ταιριάζουν απόλυτα στο στιλ παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει στην ομάδα του.

    Στην Αθήνα ο Λέμενς

    Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις και ο Νορβηγός κυνηγός δείχνει έτοιμος για τη μεταγραφή του, όμως «κλωτσάει» η ομάδα του. Είναι προφανές πως η Βαλερένγκα προσπαθεί να ανεβάσει κάπως το ποσό της μεταγραφής. Όπως και να έχει, αναμένονται εξελίξεις μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

    Έτοιμος να πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταγραφή είναι ο Ολυμπιακός, αυτή του Έρβιν Λέμενς. Ο 29χρονος Βέλγος τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, την απόκτηση του οποίου έχει ζητήσει ο Τροντ Σόλιντ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, καθώς έχει συμφωνήσει σε όλα με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση. Αύριο το πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ζέεφελντ, όπου βρίσκεται από χθες η αποστολή του Ολυμπιακού και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει μαζί με τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους και θα ενσωματωθεί μεθαύριο στην ομάδα.

    [06] Μπάσκετ

    Τελευταίες λεπτομέριες για Λόλις

    17/7/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία μπήκε η μεταγραφή του Κουάντρε Λόλις με τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο Αμερικανός φόργουορντ διαβεβαίωσε τον τεχνικό της ομάδας, Ντάρκο Ρούσο, ότι σύντομα θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, αλλά και η διοίκηση της ΚΑΕ προσπαθεί να ξεπεράσει από την πλευρά της και το τελευταίο εμπόδιο, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εμπόδιο που έχει να κάνει με τα παιδιά του παίκτη καθώς έλλειψη αμερικανικού σχολείου στην Πάτρα, δεν μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους. Ωστόσο, το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί, καθώς η ΚΑΕ προσφέρει δύο σπίτια στον Λόλις. Ένα στην Πάτρα για τον ίδιο και ένα στην Αθήνα για την οικογένεια του. Ο Ντάρκο Ρούσο, πάντως, συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον Τέρενς Μόρις, ενώ στη λίστα του ξεχωρίζει και αυτό το καλοκαίρι το όνομα του Σέρβου σέντερ, Αλεξάντερ Τζούριτς. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 22χρονος αγωνιζόταν στη γερμανική Τέλεκομ Βόννης.

    [07] Κοινωνία

    Ύποπτη για κατάχρηση εξουσίας

    Νέα κατηγορία για τη Μπουρμπούλια

    17/7/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη διαφθορά στην Δικαιοσύνη, αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. H Μπουρμπούλια φέρεται, ότι για να ακυρώσει την αξιοπιστία βασικού μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση που είχε χειριστεί τον κατέστησε κατηγορούμενο. Το πρόσωπο αυτό τελικά απηλλάγη με βούλευμα και για το λόγο αυτό ελέγχεται η πρώην ανακρίτρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 July 2005 - 20:51:24 UTC