Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φονικές εκρήξεις στην Αίγυπτο
  • [02] Συνάντηση Παυλόπουλου με ΕΣΔΚΝΑ
  • [03] Εξονυχιστικοί έλεγχοι
  • [04] Αιματηρές επιθέσεις στο Νεπάλ
  • [05] Μετά τον καύσωνα ...μπουρίνι

    [01] Κόσμος

    62 νεκροί - 110 τραυματίες

    Φονικές εκρήξεις στην Αίγυπτο

    23/7/2005 9:24:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, REUTERS, Γαλλικό Πρακτορείο

    Σειρά βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζει τις πρώτες πρωινές ώρες το δημοφιλές αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών οκτώ ξένοι και άλλοι 110 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μοχάμεντ Ταγκ Εντίν, ενώ προέβλεψε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται και 28 ξένοι, ανάμεσά τους 13 Ιταλοί, 5 Βρετανοί, 3 Ισπανοί, 3 Σαουδάραβες, ένας Ουκρανός, ένας Ρώσος, ένας Τούρκος και ένας Ισραηλινός. Ομάδα που συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις.Το ΥΠΕΞ της χώρας ανακοίνωσε πως μεταξύ των θυμάτων από τις επιθέσεις βρίσκονται πολλοί Βρετανοί υπήκοοι, δεν έχει ανακοινώσει όμως ακόμη ακριβή αριθμό τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επικρατεί κλίμα πανικού, ενώ πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Την οδύνη και την αγανάκτησή του, εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σαρμ Ελ Σειχ της Αιγύπτου και επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, η πρεσβεία και το προξενείο μας στο Κάιρο βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, καθώς και με ταξιδιωτικά γραφεία που εξειδικεύονται σε ταξίδια στην περιοχή.

    Καταδικάζουν τις επιθέσεις

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ Αλ Άντλι τόνισε πως οι δράστες των επιθέσεων στο Σαρμ Ελ Σέιχ είναι πιθανόν να διατηρούσαν δεσμούς με εκείνους που είχαν πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά πλήγματα στην Τάμπα, στο Σινά, τον περασμένο Οκτώβριο, από τα οποία είχαν σκοτωθεί 34 άνθρωποι. "Διαθέτουμε ενδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ίχνη των υπευθύνων για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά τεκμαίρουν πως οι επιθέσεις αυτές μπορεί να συνδέονται με εκείνες στην Τάμπα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ καταδίκασε τις επιθέσεις, ως "απάνθρωπες πράξεις" και πρότεινε στην Αίγυπτο τη συνδρομή του, στα πλαίσια όσων προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία που έχουν υπογράψει από το 1979. Τουλάχιστον ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε σε αυτές τις επιθέσεις. Άλλοι 10.000 ισραηλινοί τουρίστες παραθερίζουν αυτήν τη στιγμή στο αιγυπτιακό θέρετρο, το οποίο εξακολουθούν να προτιμούν για τις διακοπές τους παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για τους κινδύνους κατά της ασφάλειάς τους.

    "Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην κυβέρνηση και στον αιγυπτιακό λαό, καθώς και τις ευχές μας για ταχεία αποκατάσταση των τραυματιών", τόνισε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδος των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερακάτ.

    Το γερμανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως κλιμάκιο τεσσάρων ατόμων από την πρεσβεία στο Κάιρο απεστάλη στο Σαρμ Ελ Σέιχ για να συνδράμει όσους Γερμανούς έχουν πέσει πιθανώς θύματα της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Γερμανοί μεταξύ των νεκρών.

    [02] Πολιτική

    Για να δοθεί λύση στη διαχείρηση των απορριμμάτων

    Συνάντηση Παυλόπουλου με ΕΣΔΚΝΑ

    22/7/2005 11:05:00 μμ

    Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής είχε σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Υπουργός έκανε λόγο για συνάντηση ουσίας και σημείωσε, ότι στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο ίδιος δήλωσε, ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί πάνω στις σωστές βάσεις και επεσήμανε τη βούληση της Κυβέρνησης για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε, ότι δεν αλλάζει η χωροθέτηση για τους νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε την πρόθεση του Συνδέσμου για στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ώστε να δοθούν οι καλύτερες λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων.

    [03] Κόσμος

    Στο μετρό της Νέας Υόρκης

    Εξονυχιστικοί έλεγχοι

    23/7/2005 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο, οι αρχές της Νέας Υόρκης άρχισαν την Παρασκευή, εξονυχιστικούς έλεγχους στις αποσκευές επιβατών στο μετρό της πόλης. Το μέτρο αυτό σχεδιάζεται να επεκταθεί στα λεωφορεία, τα μέσα μεταφοράς που καταλήγουν σε αεροδρόμια και τις γραμμές των προαστιακών μέσων μαζικής μεταφοράς. Οι επιβάτες του μεγαλύτερου συστήματος μετρό των ΗΠΑ αναγκάσθηκαν να περιμένουν σε πολλούς υπόγειους σταθμούς σε ολόκληρη την μεγαλούπολη, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί έψαχναν τους χαρτοφύλακες, τις τσάντες και τις αποσκευές που μετέφεραν. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι "η πρακτική αυτή θα συνεχισθεί επ'αόριστον".

    [04] Κόσμος

    9 νεκροί

    Αιματηρές επιθέσεις στο Νεπάλ

    23/7/2005 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας με μαοϊκούς αντάρτες, στο δυτικό Νεπάλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nepal Samacharpatra η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκυεή, μετά από ενέδρα των ανταρτών στην περιοχή Γκολτακούρι στην περιφέρεια Ντανγκ, περίπου 350 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας του Νεπάλ. Τέσσερις άνδρες του στρατού, τρεις αστυνομικοί και δύο αντάρτες σκοτώθηκαν, ενώ δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Νωρίτερα, η φοιτητική πτέρυγα των μαοϊκών πυροδότησε βόμβα σε ένα Χριστιανικό ιεραποστολικό σχολείο στο Νταμάκ της περιοχής Τζάπα, ανατολικά του Νεπάλ. Η βομβιστική ενέργεια στο σχολείο σημειώθηκε ενώ γίνονται επανειλημμένες εκκλήσεις στην Κυβέρνηση υπό τον μονάρχη του Νεπάλ να καταστήσει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς θεσμούς "ζώνες ειρήνης".

    Η εξέγερση των Μαοϊκών ανταρτών, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1996, έχει κοστίσει 12.000 ζωές και αποτέλεσε την αφορμή του βασιλικού πραξικοπήματος στις αρχές του χρόνου.

    [05] Κοινωνία

    Σε Δράμα και Κοζάνη

    Μετά τον καύσωνα ...μπουρίνι

    22/7/2005 11:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Μετά την επέλαση του μίνι-καύσωνα, σειρά για την Κοζάνη και τη Δράμα είχαν οι σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Στη Δράμα πολλά σπίτια, αποθήκες και υπόγεια πλημμύρισαν. Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην Κοζάνη στην οποία, όμως ιδιαίτερα επλήγησαν οι παραγωγοί. Το χαλάζι, που πέρασε από τα χωράφια κατέστρεψε μέσα σε μία ημέρα τουλάχιστον 800 στρέμματα καλλιεργειών με καπνά ,σιτηρά και αμπέλια. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, ενώ χαρακτηρίζουν φυσιολογικά τα φαινόμενα, καθώς διαδέχονται μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 July 2005 - 8:50:15 UTC