Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βιομηχανία μητρικού γάλακτος
  • [02] "Βολές" για τους ΕΠΟΠ
  • [03] Νόμος το μεταναστευτικό
  • [04] Συναγερμός σε γαλλικό τρένο
  • [05] Στο 3,9% ο πληθωρισμός Ιουλίου
  • [06] Ανακοίνωση ΑΕΚ για Κονέ
  • [07] Παρουσίασε Καραδέμητρο ο Ιωνικός
  • [08] Υπέγραψε ο Χατζής
  • [09] Στο Ηρώδειο ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"
  • [10] Καμία ανησυχία για το Discovery

    [01] Υγεία

    Στις ΗΠΑ

    Βιομηχανία μητρικού γάλακτος

    4/8/2005 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο. Αυτό, φαίνεται να το γνωρίζει καλά η αμερικανική εταιρεία Prolacta Biosciense που αποφάσισε να κάνει ότι μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έκαναν μη κερδοσκοπικές τράπεζες μητρικού γάλακτος. Να αγοράζει και στη συνέχεια να πουλά για τη θεραπεία κυρίως νεογνών με προβλήματα υγείας, μητρικό γάλα. Οι πρώτες αντιρρήσεις για τις αγοραπωλησίες μητρικού γάλακτος έχουν ήδη διατυπωθεί. Εκπρόσωπος της "Human Milk Banking Association" της Β. Αμερικής δήλωσε ότι το κέρδος μπορεί να τυφλώσει ορισμένες μητέρες, οι οποίες σκόπιμα θα στερούν το δώρο της φύσης από τα παιδιά τους για να μπορούν στη συνέχεια να το πουλήσουν.

    Θεραπευτικό concept

    Η Prolacta πάντως ισχυρίζεται ότι θα αγοράζει το μητρικό γάλα από τράπεζες μητρικού γάλακτος και νοσοκομεία στις ΗΠΑ, θα το παστεριώνει και στη συνέχεια θα το πουλά στα νοσοκομεία για τη θεραπεία ελλιποβαρών νεογνών και μωρών με προβλήματα υγείας.

    Το γάλα θα προορίζεται για μωρά με καρδιακά προβλήματα, που επιβάλλεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις και για καρκινοπαθή παιδιά που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

    Η εταιρεία σκοπεύει ακόμα να ασχοληθεί με την έρευνα, μέσα από την ανάλυση της χημικής σύστασης του γάλακτος και με στόχο την εξεύρεση θεραπειών με βάση το μητρικό γάλα.

    [02] Πολιτική

    Εξαφάνιση δικαιολογητικών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

    "Βολές" για τους ΕΠΟΠ

    4/8/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξελίχθηκε την Πέμπτη η διαδικασία για την επιλογή 5.800 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ). Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, σχετικά με καταγγελίες για υπεξαίρεση και υποκλοπές εγγράφων από φακέλους υποψηφίων ΕΠΟΠ, καθώς και σκόπιμες απώλειες φακέλων για τον αποκλεισμό υποψηφίων από τη διαδικασία, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές (Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης και Θανάσης Μωραΐτης) θέτουν τέσσερα ερωτήματα στον κ. Σπηλιωτόπουλο και καταλήγουν "δυστυχώς, τίποτα απ όσα υποκριτικά διακηρύσσατε δεν τηρήσατε. Αντίθετα, πράξατε τελείως αντίστροφα από τις υποκριτικές προεκλογικές σας κορώνες, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό".

    Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. "Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια", απάντησε στους βουλευτές και έκανε λόγο για θράσος και υποκρισία.

    [03] Πολιτική

    Υπερψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο

    Νόμος το μεταναστευτικό

    4/8/2005 8:56:00 μμ

    Εν μέσω αντιπαράθεσης, με αφορμή κυρίως την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον μια τριετία, υπερψηφίστηκαν από το Β Θερινό Τμήμα της Βουλής τα άρθρα 45 98 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους μετανάστες (τα άρθρα 1 45 ψηφίστηκαν την Τετάρτη). Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι ρυθμίσεις που αφορούν στην οικογενειακή επανένωση και στην αντιμετώπιση των θυμάτων της εισαγόμενης αναγκαστικής σωματεμπορίας (trafficking) συγκέντρωσαν τα "πυρά" της Αντιπολίτευσης. Οι εισηγητές της Αντιπολίτευσης ζήτησαν πιο γενναιόδωρη αντιμετώπιση για την οικογενειακή επανένωση του μετανάστη, με τον Ι. Βλατή του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει πως με τις εν λόγω ρυθμίσεις "υποβάλουμε τους δικούς μας μετανάστες, εδώ στην Ελλάδα, στο μαρτύριο των χωρισμένων επί δεκαετίες οικογενειών". Από την πλευρά του, ο Σ. Σκοπελίτης του ΚΚΕ τόνισε ότι "η επανένωση γίνεται πιο δύσκολη, έως αδύνατη", ενώ ο Θ. Λεβέντης του ΣΥΝ ζήτησε να διαπιστώνεται ο χρόνος εισόδου των μεταναστών στη χώρα και από άλλα έγγραφα εκτός της βίζας.

    "Βολές" για το trafficking

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επέμεινε στη θέση του για νομιμοποίηση μονάχα των μεταναστών που εισήλθαν νομίμως στη χώρα και άρα μπορούν να επιδείξουν και βίζα.

    "Μην λησμονάμε και το ότι πολλές φορές στη λαθρομετανάστευση έχουμε και περιπτώσεις που πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως Μην υποτιμάμε ότι η διεθνής τρομοκρατία βρίσκει διόδους μέσα από κενά τα οποία αφήνουμε", επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: "Είμαστε υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε και ισορροπούμε εξαιρετικά, διότι έχουμε την δημοκρατική υποδομή και το θάρρος να φέρουμε διατάξεις για την απέλαση που είναι ευνοϊκότερες από αυτές που είχαμε προηγουμένως".

    "Τα θύματα του trafficking χρειάζονται προστασία χωρίς προϋποθέσεις", υποστήριξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, επικρίνοντας την διάταξη που δίνει στα θύματα μονάχα έναν μήνα προθεσμία για τη συνεργασία τους με τις αρχές, υπό την απειλή της απέλασης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο συγκεκριμένο ζήτημα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, ο οποίος επεσήμανε πως "το στίγμα του νομοσχεδίου, δεν είναι να βοηθήσουμε τα θύματα, αλλά να τα αξιοποιήσουμε για να χτυπήσουμε τους παράνομους μηχανισμούς".

    Κόντρα για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ

    Εντονότερη υπήρξε η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευση με αφορμή τροπολογία του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι το ζήτημα σκοντάφτει στην μη αποδοχή, εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, του ελληνικού αιτήματος να υπογραφεί σχετική διμερής διακρατική συμφωνία. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γρηγόρης Νιώτης επεσήμανε ότι το αλβανικό Σύνταγμα διασφαλίζει ότι η αλβανική υπηκοότητα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τους πολίτες της Αλβανίας, εκτός αν την αποποιηθούν οι ίδιοι.

    Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "απίστευτη ανευθυνότητα" που συνιστά "ντροπή".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ζήτησε τον λόγο, αλλά δεν του δόθηκε (δόθηκε στον κ. Νιώτη), με αποτέλεσμα ο ίδιος να διαμαρτυρηθεί για "ελλείψει ουδετερότητας" εκ μέρους του προεδρείου της Βουλής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ψηφοφορία το μεταναστευτικό

    [04] Κόσμος

    Μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

    Συναγερμός σε γαλλικό τρένο

    4/8/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Λαχτάρισαν το απόγευμα στη Γαλλία οι επιβάτες ενός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι Φρανκφούρτη. Το τρένο εκκενώθηκε γύρω στις 16.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, στο ύψος της πόλης Reims, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην Αστυνομία για ύπαρξη βόμβας. Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που ακολούθησαν δεν έδειξαν τίποτα ύποπτο και έτσι το δρομολόγιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας συνεχίστηκε κανονικά μία ώρα αργότερα. Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος του Οργανισμού γαλλικών σιδηροδρόμων, δήλωσε ότι μετά τα γεγονότα του Λονδίνου, υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις για βόμβες, και για λόγους ασφαλείας όλες εξετάζονται σοβαρά.

    [05] Οικονομία

    Στο 3,5% ο ρυθμός ανάπτυξης της Οικονομίας

    Στο 3,9% ο πληθωρισμός Ιουλίου

    4/8/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στη διαφορετική ημερομηνία έναρξης των θερινών εκπτώσεων, αλλά και στις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η αύξηση του πληθωρισμού ο οποίος κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 3,9% από το 3,3% που ήταν τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα, συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο του 2005, η ανοδική πορεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φθάνοντας το 3,5% όσο δηλαδή ήταν και το α τρίμηνο του 2005. Οι επενδύσεις πάντως μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ολοκλήρωση των έργων των ολυμπιακών Αγώνων.

    Αντιδράσεις

    Πυρά κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν με αφορμή την άνοδο του πληθωρισμού, ΠΑΣΟΚ και ΓΣΕΕ.

    "Ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει, η ακρίβεια είναι παρούσα πλήττοντας κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ενώ η κυβέρνηση είναι απλός θεατής" τόνισε ο Νίκος Αθανασάκης.

    Από την πλευρά της, σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία ουσιαστικών μέτρων σημειώνοντας:

    "Τα πρώτα αποτελέσματα της αύξησης του Φ.Π.Α., που ενέτειναν την ακρίβεια, γίνονται ορατά και στην αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος με μεγάλη ταχύτητα απλώνεται και απομυζείται το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωση ΑΕΚ για Κονέ

    4/8/2005 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανακοίνωση με την οποία καλεί την ΕΠΑΕ να στείλει το συμβόλαιο του Παναγιώτη Κονέ στην ΕΠΟ, εξέδωσε σήμερα η ΑΕΚ, καθώς το θέμα που έχει προκύψει με την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στον "δικέφαλο" έχει ήδη πάρει μεγάλες διστάσεις. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι η Επιτροπή Κανονισμών της ΕΠΟ, κάλεσε τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες να παραστούν ενώπιόν της προκείμενου να αναλύσουν τους ισχυρισμούς τους σχετικά με τον παίκτη. Ο πρόεδρος της ίδιας Επιτροπής δε, ζήτησε και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συνεργασία του ποδοσφαιριστή με τον Ολυμπιακό.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ

    "Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. υπέγραψε με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κονέ συμβόλαιο συνεργασίας στις 29/7/2005 το οποίο και κατατέθηκε την ίδια ημέρα στην Ε.Π.Α.Ε. προς επικύρωση. Η Επιτροπή Κανονισμών της Ε.Π.Α.Ε. μετά τον έλεγχο νομιμότητας στον οποίο προέβη επικύρωσε αρχικώς το συμβόλαιο του αθλητή στις 2/8/2005 και ακολούθως ως όφειλε έπρεπε να το αποστείλει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την έκδοση του Δελτίου του με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

    Η Επιτροπή Κανονισμών της Ε.Π.Α.Ε. παρατύπως, παρανόμως και χωρίς να υφίσταται οποιοδήποτε νομικό κώλυμα στο από 29/7/05 συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς αυτός δεν συνδέεται με επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, ως σήμερα δεν έχει προβεί στην αποστολή του συμβολαίου αυτού, παρακρατώντας το και αρνούμενη να προβεί στην συμμόρφωσή της με τις υποχρεώσεις της. Από την στιγμή που δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη οποιασδήποτε δέσμευσης ή άλλου συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με άλλη Π.Α.Ε, η Επιτροπή είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να διαβιβάσει το συμβόλαιο στην Ε.Π.Ο. Ο ρόλος της είναι καθαρά γνωμοδοτικός και σε κάθε περίπτωση η τελική κρίση επί της εγκυρότητας ή μη της μεταγραφής αυτής ανήκει στην Ε.Π.Ο.

    Η υπέρβαση εξουσίας από την πλευρά της Επιτροπής γεννά σοβαρές αμφιβολίες για τον ρόλο και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ένα καθαρά διαδικαστικό και γνωμοδοτικό όργανο της Ε.Π.Α.Ε., που αυτοαναγορεύεται σε δικαστικό όργανο και κρίνει πέρα από τις αρμοδιότητές του, αντιποιούμενο την αποφασιστική αρμοδιότητα άλλων δικαιοδοτικών οργάνων και επιτροπών. Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την στάση αυτή της Επιτροπής Κανονισμών αλλά και της Ε.Π.Α.Ε. γενικότερα, που αναλαμβάνει ρόλους που δεν της έχουν αποδοθεί από την κείμενη νομοθεσία και κινείται αυθαίρετα και καταχρηστικά.

    Καλούμε την Ε.Π.Α.Ε. να συμμορφωθεί άμεσα προς τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της και να αποστείλει προς την Ε.Π.Ο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Σε διαφορετική περίπτωση, η Εταιρεία μας θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου, μηδενός εξαιρουμένου, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της και την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται από την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Ε.Π.Α.Ε.".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρουσίασε Καραδέμητρο ο Ιωνικός

    4/8/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε ακόμη μία μεταγραφή προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ Ιωνικός, αποκτώντας τον 22χρονο Δημήτρη Καραδέμητρο από τον Απόλλωνα Αθηνών. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ιωνικού, που είναι προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη, γεννήθηκε στις 6/5/1983, έχει ύψος 1.80, βάρος 69 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ. Ο Καραδέμητρος είχε φέτος 24 συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα, σημειώνοντας ένα γκολ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε 25 αγώνες σημειώνοντας δύο γκολ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Νίκαιας υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ευχαριστώ τον κ. Χρήστο Κανελλάκη και τον κ. Τσιώλη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και εύχομαι να μπορέσω να βοηθήσω τον Ιωνικό, κάτι που θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Εύχομαι να είμαι υγιής και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό της νέας μου ομάδας".

    Στο μεταξύ, σήμερα οι παίκτες του Ιωνικού επανήλθαν στις προπονήσεις, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο κ. Τσιώλης. Προπονήθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης και αύριο το πρωί θα αναχωρήσουν για τη Λάρισα, όπου το απόγευμα θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα την ΑΕΛ, στο πιο δύσκολο τεστ που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα της Νίκαιας. Το Σάββατο, 6/8, ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την Αναγέννηση Καρδίτσας, στην Καρδίτσα, ενώ την επομένη (7/8) θα παίξει στον Βόλο με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα (8/8), και το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν χαλάρωμα στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου την Τρίτη (9/8) θα παίξουν με το Αιγάλεω.

    [08] Μπάσκετ

    Υπέγραψε ο Χατζής

    4/8/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την φανέλα με το νούμερο εννέα θα φοράει ο Νίκος Χατζής στο νέο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ σήμερα παρουσίασε τον παίκτη, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε και την απόκτηση του Λιθουανού γκαρντ, Ρενάντας Σεϊμπούτις. "Αισθάνομαι λίγο παράξενα, γιατί μετά από 10 χρόνια στην ΑΕΚ κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Ο καθένας θα αισθανόταν έτσι στη θέση μου. Είναι θέμα χρόνου, όμως, να συνηθίσω και, επειδή από τη φύση μου προσαρμόζομαι εύκολα, δεν θα δυσκολευτώ πολύ να το κάνω κι εδώ", τόνισε ο Νίκος Χατζής στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε, "Άλλωστε, όλοι με έχουν αγκαλιάσει στον Ολυμπιακό κι από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου.

    "Το νέο ξεκίνημα που κάνει ο Ολυμπιακός ήταν το σημαντικότερο κίνητρο", συνέχισε ο Χατζής,"Η ομάδα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες κι εγώ θέλω να συμμετάσχω σ΄ αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νέα αρχή είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες που θα είναι στην ομάδα και με δουλειά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε". Εν συνεχεία, ο Καλαματιανός γκαρντ έκανε έκκληση στον "ερυθρόλευκο" κόσμο, "Μια ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τον κόσμο της. Το ενδιαφέρον του κόσμου το βλέπω κι εγώ καθημερινά. Το βλέπει κανείς διαβάζοντας εφημερίδες από το πως αντιμετωπίζεται πλέον η ομάδα, από τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά ακόμα κι από τις απλές καθημερινές αντιδράσεις του κόσμου. Μακάρι αυτό το ενδιαφέρον να τους οδηγήσει όλους στο γήπεδο και το ΣΕΦ να είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι".

    Και Σεϊμπόυτις

    Όσο για τον Σεϊμπούτις, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (2+1 χρόνια) και έρχεται με αρκετές περγαμηνές. Γεννήθηκε στις 23/07/1985, έχει ύψος 1.96 και αγωνιζόταν στη Σακαλάι. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την εθνική ομάδα Νέων της Λιθουανίας στο εφετινό ευρωμπάσκετ της Ρωσίας, όπου αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

    ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

    2004-05

    Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 18,2π., 152/175 (87%) Β., 181/300 (60%) 2π., 23/80 (29%) 3π., 122 (3,8ρ.), 1,9λ., 2,1ασ., 1,3κλ., 0,4τ. σε 32 αγώνες και 3230 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωμπάσκετ 05 - Ρωσία: 17,4π., 47/57(83%) Β., 31/64 (48%) 2π., 10/311 (32%) 3π., 25 (3,1ρ.), 1,8λ., 1,8ασ., 1,3κλ., 0,3τ. κατά μέσο όρο σε 8 αγώνες και 28 λεπτά συμμετοχής.

    2003-04

    Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 7,6π. 78,16% Β., 56,8% 2π., 37,3% 3π., 2,1ρ., 1,1λ., 0,9ασ., 1,0κλ., 0,2τ. σε 47 αγώνες και 1706 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    [09] Πολιτισμός

    Στις 9 Αυγούστου

    Στο Ηρώδειο ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"

    4/8/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια θεαματική συναυλία, που υπόσχεται να ταξιδέψει όσους την παρακολουθήσουν στον μαγικό κόσμο του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών", θα παρουσιάσει την Τρίτη 9 Αυγούστου, στο Ηρώδειο, το Ελληνικό Φεστιβάλ. Την βραβευμένη με Όσκαρ επική μουσική του Howard Shore θα παρουσιάσουν, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Markus Huber, 11 ορχήστρες και χορωδίες από όλη την Ελλάδα: η Εθνική Συμφωνική Oρχήστρα της ΕΡΤ, η σολίστ Σισέλ και οι Χορωδίες της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Αθηνών, η Χορωδία "Μακεδονία", η Χορωδία ΨΑΠΦΑ του Δήμου Μυτιλήνης, η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ροδίων, η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία Γ Προγράμματος της ΕΡΑ, η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου Χαλκιδικής. Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ξεπερνούν τα 250 άτομα, ενώ τα οπτικά στοιχεία της φέρουν την υπογραφή του Άλαν Λι.

    Τα εισιτήρια κοστίζουν 110 ευρώ για την διακεκριμένη ζώνη, 85 ευρώ για την ζώνη Α, 65 ευρώ για την ζώνη Β, 45 ευρώ για την ζώνη Γ και 35 ευρώ για το άνω διάζωμα.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, 08:30 -16:00 τις καθημερινές και 09:00 - 14:30 το Σάββατο), στα ταμεία του Ηρωδείου (καθημερινά 09:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00), καθώς και τηλεφωνικά, με πιστωτική κάρτα, στον αριθμό 210 - 9282900 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 - 20:00 και Σάββατο 9:00 - 14:30).

    Σχετικά Links: Ελληνικό Φεστιβάλ

    [10] Τεχνολογία

    Τη Δευτέρα επιστρέφει στη Γη

    Καμία ανησυχία για το Discovery

    4/8/2005 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ραντεβού με τη Γη την επόμενη Δευτέρα δίνει το Discovery. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η NASA η κατάσταση του διαστημικού λεωφορείου είναι πάρα πολύ καλή και οι αστροναύτες δεν θα χρειαστεί να ξαναβγούν στο Διάστημα για κάποια νέα επιδιόρθωση. Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι θα μπορούσε να γίνει επισκευή και του θερμικού του τοιχώματος, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που γειτνιάζει με τα παράθυρα του θαλάμου διακυβέρνησής του (του "κόκπιτ"). Ωστόσο, κατά την τελευταία επικοινωνία του Κέντρου Ελέγχου της NASA με τους αστροναύτες, διαπιστώθηκε ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ούτε και για τη φάση που το διαστημικό λεωφορείο περάσει εκ νέου στην ατμόσφαιρα. Η επιστροφή του Discovery στη Γη, αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. ( Greenwich Time).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιδιόρθωση εν πτήσει


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 August 2005 - 20:57:45 UTC