Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα καθυστέρηση
  • [02] Υποκλίθηκε η Ευρώπη στα "χρυσά" κορίτσια
  • [03] Πωλείται έπαυλη εκατομμυρίων
  • [04] "Καλλιτεχνική" φοροδιαφυγή
  • [05] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Βερολίνο

    [01] Τεχνολογία

    Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

    Νέα καθυστέρηση

    9/8/2005 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Φλόριντα, παρατείνεται η επιστροφή του Discovery, στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ, η νέα καθυστέρηση του διαστημικού λεωφορείου είναι 90 λεπτά. Η μετεωρολογική υπηρεσία στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ προβλέπει και σήμερα νεφώσεις στην περιοχή. Το Discovery και το 7μελές πλήρωμά του βρίσκεται στο διάστημα για 14 ημέρες και έχει διανύσει μέχρι τώρα 5,35 εκατομμύρια μίλια. Αρχικά, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επιστροφή του, αναβλήθηκε λόγω των πυκνών νεφώσεων και της περιορισμένης ορατότητας που επικρατούσαν πάνω από την πίστα του διαστημικού κέντρου Κένεντι κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Η προσγείωση του διαστημικού λεωφορείου οπουδήποτε στη δυτική ακτή θα επιβαρύνει το κόστος της αποστολής με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, διότι το Discovery θα πρέπει να μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόρινα, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Μπόινγκ 747.

    Τα διαστημικά λεωφορεία έχουν μόνο μία ευκαιρία να κατέβουν σωστά στον διάδρομο προσγείωσης, αφού προσγειώνονται χωρίς καύσιμα. Σύμφωνα με τη NASA, οποιαδήποτε νέφωση που βρίσκεται χαμηλότερα από τα 2438 μέτρα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διαδικασία προσγείωσης. Η αποστολή αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της NASA. Πρόκειται για την πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου μετά την καταστροφή του Columbia και το θάνατο των αστροναυτών του την 1η Φεβρουαρίου του 2003, όταν, λόγω βλάβης στο θερμικό του τοίχωμα, ανατινάχθηκε καθώς μπήκε στην ατμόσφαιρα, πάνω από το Τέξας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράταση αγωνίας

    [02] Βόλεϊ

    Υποκλίθηκε η Ευρώπη στα "χρυσά" κορίτσια

    9/8/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στις Άλπεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ αναρριχήθηκαν χθες οι διεθνείς πρωταθλήτριες Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, που για μία ακόμη φορά "θάμπωσαν" την Ευρώπη και βρέθηκαν στο θρόνο της Λουκέρνης. Η κορυφαία ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου και Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, είχαν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην Ελβετία. Οι οικοδέσποινες Σιμόνε Κουν και Λέα Σβερ, που κατά το παρελθόν έχουν αποδειχθεί "κακός δαίμονας" των "χρυσών" μας κοριτσιών, αν και έφτασαν αήττητες στον τελικό, παρά την παρουσία 2000 "δικών" τους ανθρώπων στην κερκίδα του ελβετικού γηπέδου, δεν κατάφεραν να κάμψουν την δύναμη του γαλανόλευκου δίδυμου, που επιβλήθηκε 2-1 (16-21, 27-25, 19-17), καθώς στο 3ο σετ η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 12-8 και 13-12, βρέθηκε να χάνει με 14-15 αλλά επικράτησε τελικά 19-17. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι νορβηγίδες Χάκενταλ/Τόρλεν οι οποίες νίκησαν στο μικρό των τελικό τις Μπαμπουρίνα/Οσεγιένκο 2-0 (21-15, 21-16). Η δεύτερη ελληνική ομάδα των Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρίας Τσιαρτσιάνη κατέλαβε την 5η θέση.

    Χάλασαν το ελβετικό... πάρτι

    Σε εφιάλτη μετατράπηκε τελικά το όνειρο που ζούσαν οι γηπεδούχες Ελβετίδες πρωταθλήτριες Κουν/Σβερ μέχρι την αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα, καθώς ποτε μέχρι σήμερα δεν είχαν φτάσει σε ημιτελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μάλιστα μπροστά σε δικό τους κοινό. Η γιορτή όμως που είχε στηθεί από νωρίς στο γήπεδο της Λουκέρνης, χάλασε στο φινάλε, καθώς οι Ελβετοί διοργανωτές λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

    Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν λίγο καλύτερες από εμάς σήμερα" δήλωσαν απογοητευμένες για την τελική εξέλιξη οι διεθνείς της Ελβετίας, που όπως και η ελληνική ομάδα φέτος ξεκίνησαν να παίζουν μαζί για πρώτη φορά, μιας και συμπαίκτρια της Κουν ήταν η Σναϊντερ. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας απέναντι στς φιναλίστ Κουν/Σβερ; "Δεν πρόκειται να σας το αποκαλύψουμε" τόνισε εγωιστικά η Βάσω Καραντάσιου που αρκέστηκε απλά να πει ότι "η χημεία που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τη Βίκυ είναι εξαιρετική" τόνισε η διεθνής πρωταθλήτρια που μετά την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου στην τουρκική Αλάνια και την ισπανική Βαλένθια η νεαρή συμπαίκτριά της ξέσπασε: "Ήθελα να κερδίσω αυτό το μετάλλιο και να βρεθώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου". Αξίζει αν σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα των διεθνών που κατακτάνε τον ευρωπαϊκό θρόνο, αφού το 2001 η Βάσω Καραντάσιου είχε κερδίσει ένα ακόμη τίτλο με συμπαίκτρια την Έφη Σφυρή, ενώ το 2004 οι Βίκυ Αρβανίτη με τη Θάλεια Κουτρουμανίδου ήταν η πιο νεαρή ομάδα που είχε κερδίσει το χρυσό στην ιστορία του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

    Στο τρίτο "σκαλοπάτι" του κόσμου Βάσω-Βίκυ

    Σταθερή στη 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης έμεινε η ομάδα των Καραντάσιου / Αρβανίτη, ενώ μία θέση (από την 8η στην 7η) ανέβηκαν οι Τσιαρτσιάνη / Κουτρουμανίδου μετά την ολοκλήρωση και του 10ου τουρνουά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2005 (World Tour 2005) που έγινε στο Κλάνκενφουρτ της Αυστρίας.

    Οι Καραντάσιου / Αρβανίτη με τη 5η θέση στο Κλάνκενφουρτ έφτασαν τους 2.672 βαθμούς και με έπαθλα 131.000 δολάρια. Σε απόσταση αναπνοής στη 4η θέση με 2.520 βαθμούς και 177.000 δολάρια βρίσκονται οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες και χρυσές ολυμπιονίκες της Αθήνας Αμερικανίδες Γουόλς / Μέι. Στη 1η θέση διατηρήθηκαν οι βραζιλιάνες Φελισμπέρτα / Σίλβα με 4.524 βαθμούς και 279.750 δολάρια. Στη 2η θέση παρέμειναν και οι κινέζες Τιαν Για / Βανκ Φέι με 3.744 βαθμούς και 173.500 δολάρια.

    Στην 5η θέση έπεσαν οι βραζιλιάνες Μπεχάρ / Σέλντα (2.272 β. και 102.900 δ.), στην 6η θέση είναι οι ολλανδέζες Καντίκ / Μούρεν με 2.156 β., 81.600 δ. , ενώ στην 7η από την 8η που ήταν τη προηγούμενη εβδομάδα, ανέβηκαν οι Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη με 2.000 βαθμούς και 84.700 δολάρια. Την 8αδα συμπληρώνουν οι γερμανίδες Πολ / Ράου με 1.904 βαθμούς και 77.800 δολάρια.

    Στην αντίστοιχη κατάταξη των ανδρών οι Ξενάκης / Μιχαλόπουλος από την 44η θέση υποχώρησαν στην 44η (288 βαθμοί, 8.750 δολάρια), ενώ στη 1η θέση διατηρήθηκαν οι βραζιλιάνοι Μάρτσιο Αραούγιο / Μαγκαλάες με (3.496 βαθμούς, 194.700 δολάρια), έναντι των Ρικάρντο / Εμάνουελ που έχουν 3.448 και 209.100.

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

    Πωλείται έπαυλη εκατομμυρίων

    9/8/2005 8:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 11:25:14 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: FORBES

    Στο κοσμοπολίτικο προάστιο του νοτιοδυτικού Λονδίνου, πωλείται έπαυλη αντί 105 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το Updown Court όπως ονομάζεται κατασκευάστηκε το 2000 στο Σάρεϊ, ενώ βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο. Όπως περιγράφουν οι πωλητές του είναι "η πλέον εξαίρετη ιδιόκτητη κατοικία Γεωργιανής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που έχει χτιστεί από το 19ο αιώνα". Οι διακοσμητές έδωσαν έμφαση στη μεγάλη σκάλα που εμπνεύστηκαν από μια μεταξύ των πολλών της έπαυλης του δολοφονημένου Ιταλού μόδιστρου Τζιάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι. Το μεσιτικό γραφείο Savills and Hamptons International στο οποίο έχει ανατεθεί η πώληση του "παλατιού" επεσήμανε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των αγοραστών του.

    Το Updown Court διαθέτει: 103 δωμάτια, μεταξύ αυτών 22 υπνοδωμάτια που έχουν το δικό τους λουτρό. Εκτός από την κυρίως κατοικία, υπάρχουν πολυτελείς ξενώνες, σπίτι για το φύλακα, γραφείο του οικονόμου και όλα αυτά σε έκταση 23,5 εκταρίων, με πολλούς κήπους που έχουν εμπλουτιστεί με θαμνώδη φυτά αξίας 60.000 στερλινών (85.000 ευρώ). Στον περίβολο υπάρχει λίμνη διακοσμημένη με σιντριβάνι. Η κατοικία έχει πολλές ευκολίες ακόμη: ελικοδρόμιο, υπόγειο γκαράζ χωρητικότητας οκτώ λιμουζινών στο οποίο υπάρχει πρόσβαση από θερμαινόμενο μαρμάρινο μονοπάτι. Το σπίτι διαθέτει πέντε πισίνες. Η κυρίως πισίνα έχει καταρράχτη και νεροτσουλήθρα. Επίσης, υπάρχει κινηματογράφος, χωρητικότητας 50 ατόμων, πίστα μπόουλινγκ, γήπεδο σκουός, γήπεδο τέννις, στάβλοι και "αίθουσα πανικού".

    [04] Κοινωνία

    "Καλλιτεχνική" φοροδιαφυγή

    9/8/2005 12:03:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή στην οποία εμπλέκεται ένας δημοφιλής τραγουδιστής εντόπισε το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόστιμο που θα επιβληθεί και αφορά τα έτη 2000, 2001 και 2002 υπολογίζεται ότι θα φτάσει συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το γνωστό τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, ο οποίος για να αποκρύπτει τα έσοδά του από τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις, ίδρυσε δυο υπεράκτιες εταιρίες, στις οποίες οι επιχειρηματίες κατέθεταν την αμοιβή του. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στους καλλιτεχνικούς κύκλους, καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

    [05] Κόσμος

    8 νεκροί - 8 τραυματίες

    Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Βερολίνο

    9/8/2005 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν στο κλιμακοστάσιο πενταόροφου παλιού κτιρίου στη συνοικία Μόαμπιτ του Βερολίνου ξέσπασε πυρκαγιά αργά το βράδυ της Δευτέρας. Επικράτησε πανικός, αρκετοί ένοικοι βγήκαν από τα διαμερίσματά τους και έσπευσαν στο κλιμακοστάσιο εντείνοντας την έκταση της φωτιάς, καθώς προκαλούνταν ρεύματα από τις πόρτες των διαμερισμάτων που άνοιγαν, επεσήμαναν άνδρες της πυροσβεστικής. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας στους τραυματίες συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το πρωί. Σχεδόν 150 πυροσβέστες και 25 ασθενοφόρα με επτά γιατρούς κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 August 2005 - 8:53:36 UTC