Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναστατικό πληκτρολόγιο για απαιτητικούς χρήστες
  • [02] Έκρηξη αναστατώνει το Σαν Φραντσίσκο
  • [03] Νέβιλ: "Στόχος ο τίτλος"
  • [04] Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Κονέ
  • [05] Ικανοποίηση στην Καλλιθέα
  • [06] ΑΕΚ: Πήρε δύο, περιμένει τον τρίτο
  • [07] Παραμένει "Ροδίτης" ο Αλμπέρτ
  • [08] Αύριο τα εισιτήρια του ντέρμπι
  • [09] Ανώμαλη προσγείωση με τρεις τραυματίες
  • [10] ΝΒΑ: Συν δύο στο Φοίνιξ

    [01] Τεχνολογία

    Τριάντα δύο μικροσκοπικές οθόνες στα δάκτυλά σας

    Επαναστατικό πληκτρολόγιο για απαιτητικούς χρήστες

    19/8/2005 8:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 9:14:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Εντυπωσιακό όσο και λειτουργικό φαίνεται ότι είναι το πρωτότυπο και πρωτοποριακό πληκτρολόγιο, που σχεδίασε η ρωσική εταιρεία Art. Lebedev Studio και μοιάζει να έρχεται από το μέλλον. Η διαφορά του με τα κοινά πληκτρολόγια έγκειται στο ότι το κάθε πλήκτρο του είναι μία μικρή οθόνη, που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το σύμβολο που απεικονίζεται πάνω στο πλήκτρο, ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο δουλεύει ανά πάσα στιγμή ο χρήστης. Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να γράψετε στα ελληνικά, αλλά το πληκτρολόγιό σας διαθέτει μόνο αγγλικά σύμβολα, με το πληκτρολόγιο Optimus το πρόβλημα λύνεται καθώς μπορείτε να του δώσετε εντολή οι οθόνες-πλήκτρα του να απεικονίζουν ελληνικούς χαρακτήρες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Optimus έχει άπειρες δυνατότητες καθώς κάθε πλήκτρο είναι μία οθόνη OLED (Organic Light Emitting Diode= δίοδος εκπομπής οργανικού φωτός), που μπορεί να απεικονίζει ό,τι επιλέξει ο χρήστης.

    Εκτός από την επιλογή της γλώσσας, ο χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να ρυθμίσει το πληκτρολόγιο προκειμένου στα πλήκτρα του να απεικονίζονται οι λειτουργίες οποιουδήποτε λογισμικού, όπως για παράδειγμα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, σύνθεσης μουσικής ή ακόμη και παιχνιδιών.

    Το πληκτρολόγιο θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ τα πλήκτρα του από πολυανθρακικό πλαστικό.

    Σύμφωνα με την Art. Lebedev Studio, το πληκτρολόγιο Optimus αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2006, ενώ η τιμή του θα είναι 200 δολάρια.

    Σχετικά Links: Art. Lebedev Studio

    [02] Κόσμος

    Δεν επιβεβαιώθηκαν φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια

    Έκρηξη αναστατώνει το Σαν Φραντσίσκο

    19/8/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Σαν Φραντσίσκο, στην Καλιφόρνια όταν μια έκρηξη έξω από κατάστημα με ρούχα προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα μια γυναίκα να μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η έκρηξη προήλθε από υπόγειο σημείο, πιθανότατα από βλάβη σε κεντρικό μετασχηματιστή ρεύματος. Φλόγες, κομμάτια τσιμέντου και το σιδερένιο καπάκι του υπονόμου πετάχτηκαν στον αέρα ενώ στο παρακείμενο κτίριο γραφείων έσβησαν τα φώτα. Για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης οι αρχές εκκένωσαν τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα, ωστόσο δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νέβιλ: "Στόχος ο τίτλος"

    19/8/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι πολλά για ένα σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γι΄ αυτό ο Γκάρι Νέβιλ υπογράμμισε ότι ο πρωταρχικός στόχος των "μπέμπηδων" στην εφετινή σεζόν θα είναι η κατάκτηση του τίτλου. Τα δύο τελευταία χρόνια το τρόπαιο κατέληξε σε σύλλογο του Λονδίνου (Αρσεναλ, Τσέλσι) και ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ θέλει να δει την ομάδα του να ανακτά τα "ηνία" του πρωταθλήματος, ειδικά μετά την περσινή χρονιά, όπου οι "κόκκινοι" έμειναν χωρίς τίτλο. "Πάντα υπάρχει πίεση σε αυτό το σύλλογο. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό", τόνισε ο Νέβιλ με σημερινές δηλώσεις του και συμπλήρωσε, "Η προτεραιότητά μας αυτή τη σεζόν πρέπει να είναι η κατάκτηση του τροπαίου στην πρέμιερσιπ. Κάθε αγώνας για μας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι μια στιγμή του πρωταθλήματος. Αυτό άρχισε την περσινή σεζόν, από το πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι. Καταλήξαμε να βρισκόμαστε 10 βαθμούς πίσω μετά από 10 αγωνιστικές και ποτέ δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Φέτος πρέπει να πιστέψουμε ότι κάθε ευκαιρία που θα έχουμε είναι μια ευκαιρία, η οποία μας πηγαίνει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή τουλάχιστον μας βάζει σε θέση για να το κατακτήσουμε. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν το έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας σε κάθε παιχνίδι".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Κονέ

    19/8/2005 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λίγο μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος τόνισε πως θέλει να είναι παίκτης της ΑΕΚ, η ΕΠΑΕ "τον βάζει" και πάλι στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, η επιτροπή κανονισμών της ΕΠΑΕ απεφάνθη, με ψήφους 4-1, πως ο παίκτης ανήκει στους "ερυθρόλευκος", καθώς δεσμευόταν δεσμευόταν με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό πριν φύγει για τη Λανς κι εφόσον τότε ήταν κάτω των 18 ετών, οφείλει να επιστρέψει στην ίδια ομάδα από την οποία προερχόταν. Με βάση την απόφαση αυτή, η επιτροπή θα εισηγηθεί να κατοχυρωθεί ο παίκτης στον Ολυμπιακό στο Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, που πιθανότατα θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα τη Δευτέρα. Οι τέσσερις ψήφοι που "ντύνουν" στα "κόκκινα" τον 18χρονο προήλθαν από τον πρόεδρο Ιωάννη Δαμοράκη και τα μέλη Ευάγγελο Μαμαλάκη, Δημήτρη Αναστασόπουλο και Κασσιανή Μιχοπούλου. Μειοψήφισε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Νικόλαος Δαβράδος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Θέλω ΑΕΚ, όχι Ολυμπιακό"

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση στην Καλλιθέα

    19/8/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ικανοποίηση για την εμφάνιση, αλλά και παραδοχή ότι η Καλλιθέα μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη με την έναρξη του πρωταθλήματος επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, μετά τη χθεσινή ήττα με 4-2 στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι νεοαποκτηθέντες παίκτες άφησαν καλές εντυπώσεις, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Στόικο Μλαντένοφ, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διοίκησης υπό την προεδρία του Νίκου Σαλευρή και με τη συμμετοχή των τεχνικών επιτελείων, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και της ομάδας νέων. Εκεί τέθηκαν οι στόχοι της νέας χρονιάς και επισημάνθηκαν όλα τα ζητήματα, ώστε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι όλα έτοιμα. Εξάλλου, την Κυριακή το απόγευμα (18:30) η Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Καισαριανής τον Εθνικό Αστέρα, στην τελευταία πρόβα πριν από την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στο Αιγάλεω. Από εκεί και πέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κεντρική εκδήλωση της ΠΑΕ για την παρουσίαση της ομάδας και των χορηγών, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 40 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου, που συμπληρώνονται το 2006.

    [06] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Πήρε δύο, περιμένει τον τρίτο

    19/8/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτες του "Δικέφαλου" θα πρέπει να θεωρούνται οι Παντελής Παπαϊωακείμ και Αμίτ Ταμίρ. Οι διαπραγματεύσεις των δύο παικτών με την Ένωση είχαν αίσιο τέλος και το μόνο που απομένει πλέον είναι οι επίσημες υπογραφές. Υπενθυμίζεται πως ο ο Παπαϊωακείμ επιστρέφει στην ΑΕΚ με συμβόλαιο ενός χρόνου, όπου θα έχει προπονητή και πάλι -μετά τη θητεία του στον Ηρακλή- τον Λευτέρη Κακιούση, ενώ ο Ταμίρ αγωνίστηκε πέρυσι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τέλος, πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ τη νέα περίοδο είναι και ο πρώην παίκτης του Μακεδονικού, Κώστας Χαραλαμπίδης, καθώς το μόνο που απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στο συμβόλαιο.

    [07] Μπάσκετ

    Παραμένει "Ροδίτης" ο Αλμπέρτ

    19/8/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για τρίτη αγωνιστική περίοδο θα είναι παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, ο Αλφόνσο Άλμπερτ. Ο 32χρονος Ισπανός σέντερ (2.11), ο οποίος θα αγωνιστεί με τους νεοφώτιστους στην Α1 Ανδρών, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και την Τρίτη θα δώσει το «παρών» στην πρώτη επίσημη της ομάδας στο «νησί των Ιπποτών». Ο Άλμπερτ αναδείχτηκε κορυφαίος σέντερ της Α2 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2004/05 με 363 πόντους σε 26 παιχνίδια (13,96 μ.ο. ανά αγώνα.). Μάλιστα, ο Ισπανός "ψηλός" είχε επίσημη πρόταση από τον Μακεδονικό, αλλά προτίμησε να παραμείνει στην ομάδα της Ρόδου. Στα μεταγραφικά, αύριο ανανεώνει και επισήμως στον Κολοσσό Ρόδου ο Χρήστος Γογκίδης. Αυτή θα είναι η πέμπτη σεζόν του Γογκίδη με τη φανέλα του Κολοσσόυ. Πλέον, ο Κολοσσός ψάχνει για έναν κοινοτικό στη θέση του σέντερ, προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ για τη νέα περίοδο.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αύριο τα εισιτήρια του ντέρμπι

    19/8/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από αύριο τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό (28/8, 21:00) και από το πρωί του Σαββάτου οι φίλοι των "πρασίνων" θα μπορούν να προμηθεύονται τα "μαγικά χαρτάκια", καθώς, όπως είναι γνωστό, στο ντέρμπι δεν πρόκειται να υπάρχουν οπαδοί των "ερυθρόλευκων". Οι τιμές παρέμειναν σε προσιτά επίπεδα, όπως συνέβη και για το ματς με τη Βίσλα, και θα κυμαίνονται από 15 έως 45 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται από τα εκδοτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην είσοδο του Σταθμού «Ειρήνη» στο ΟΑΚΑ και στην είσοδο της Λεωφόρου Κύμης. Οι ώρες λειτουργίας αύριο θα είναι από τις 10:00 έως τις 17:00 και για την επόμενη εβδομάδα από τις 12:00 έως τις 19:00. Εξαίρεση η Τρίτη, ημέρα της αναμέτρησης με τη Βίσλα, στην οποία τα εκδοτήρια θα μείνουν ανοικτά μόνο για τρεις ώρες (11:00-14:00). Εισιτήρια θα διατίθενται και από την Ticket Club από τη Δευτέρα και με τιμές από 25 έως 45 ευρώ.

    [09] Κόσμος

    Για ένα Μπόινγκ 747

    Ανώμαλη προσγείωση με τρεις τραυματίες

    19/8/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Αναστάτωση επικράτησε, την Παρασκευή, κατά την προσγείωση ενός Μπόινγκ 747 στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκουάμ, στο νότιο Ειρηνικό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, την ώρα της προσγείωσης κατέρρευσε το εμπρόσθιο σύστημα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι. Αμέσως, το πλήρωμα ενεργοποίησε τις ειδικές πλαστικές τσουλήθρες και οι επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους Ιάπωνες, εγκατέλειψαν το αεροπλάνο. Το αεροσκάφος, που ανήκει στην εταιρεία Northwest Airlines, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Τόκιο, Ναρίτα, με 318 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος. Λόγω του ατυχήματος, το αεροδρόμιο του Γκουάμ έκλεισε προσωρινά και όλες οι διεθνείς πτήσεις προωθήθηκαν στο γειτονικό νησί Σαϊπάν και στην αμερικανική βάση του Γκουάμ.

    [10] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Συν δύο στο Φοίνιξ

    19/8/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση των Μπράιαν Γκραντ και Πατ Μπερκ προχώρησαν οι Φοίνιξ Σανς. Ο πρώτος, έχει τεράστια θητεία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, (απόφοιτος του Ζέιβιερ αγωνίζεται για 11 χρόνια και έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Σακραμέντο, Πόρτλαντ, Μαϊάμι και Λος Αντζελες Λέικερς με μέσους όρους καριέρας 10.7 πόντους και 7,6 ριμπάουντ), υπέγραψε συμβόλαιο έναντι του ποσού των 934.000 ευρώ. Όσο για τον δεύτερο, αγωνίστηκε την περίοδο 2002-03 στους Ορλάντο Μάτζικ, ενώ πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ιρλανδός σέντερ, ο πρώτος παίκτης της χώρας του που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, είναι γνωστός και στην Ελλάδα καθώς επί τέσσερα χρόνια, (περίοδο 1998-2002), αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 August 2005 - 20:51:15 UTC