Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνία στους αιθέρες
  • [02] "Πόλεμος" στους messengers
  • [03] Ο Ρόκι που γαβγίζει
  • [04] Μάρτυρας - κλειδί
  • [05] Συνάντηση Αλαβάνου – ΟΣΥΠΑ
  • [06] Πυρετός συσκέψεων ενόψει ΔΕΘ
  • [07] "Ελληνικά" τυριά από Βουλγαρία
  • [08] Χάος απο τις πλημμύρες
  • [09] Σε επιφυλακή η Πορτογαλία
  • [10] Μήνυμα Μπους προς Σουνίτες
  • [11] "Πόλεμος" Τεχεράνης με Ε.Ε. και ΗΠΑ
  • [12] Ανάπτυξη άνω του 3,5%
  • [13] "Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω" για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [14] Η αποστολή του Καζακστάν
  • [15] Μια γονατιά για τον Μάλμπασα
  • [16] Παρουσιάστηκε ο Κατεργιαννάκης
  • [17] Απορρίφθηκε η αναδιάρθρωση
  • [18] "Ενωσίτης" ο Παπαιωακείμ
  • [19] "Χάνει" Βασιλειάδη η Εθνική
  • [20] Φτάνουν οι πρώτοι "κόκκινοι"
  • [21] Πέρασε με άριστα τις εξετάσεις η Εθνική
  • [22] Στο κυνήγι του "θρόνου" οι διεθνείς
  • [23] Ευχές Βαρθολομαίου στον Ιεροσολύμων
  • [24] Ο Στέλιος "κόβει" τον Όουεν
  • [25] "Θωρακίζει" την άμυνα ο Άρης
  • [26] Ο Ραούλ και το ακουστικό
  • [27] Παρατυπίες σε οίκους ευγηρίας

    [01] Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου των Ο.Α.

    Αγωνία στους αιθέρες

    24/8/2005 5:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/8/2005 6:23:48 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εσπευσμένα επέστρεψε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα λίγο μετά την απογείωσή του. Το Μπόινγκ 737 - 300 με 124 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε την πτήση 147 από Αθήνα για Βρυξέλλες, απογειώθηκε στις 16:20. Περίπου μισή ώρα αργότερα, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου διαπίστωσε τεχνικό πρόβλημα και συγκεκριμένα βλάβη σε έναν από τους δύο τροχούς. Αμέσως ειδοποίησε την τεχνική βάση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και τον πύργο ελέγχου και του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών για προληπτικούς λόγους. Όλες οι υπηρεσίες του "Ελευθέριος Βενιζέλος" τέθηκαν σε κατάσταση "local stand by" (μερική ετοιμότητα) και ανέμεναν την προσγείωση του αεροσκάφους, που πραγματοποιήθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 18:00, αφού το Μπόινγκ έκανε περιφορές πάνω από την Αθήνα, ώστε να καταναλώσει τα καύσιμά του. Οι επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους με άλλο αεροπλάνο των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    [02] Τεχνολογία

    Υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και από την Google

    "Πόλεμος" στους messengers

    24/8/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε νέο πεδίο ανταγωνισμού, μετά τις μηχανές αναζήτησης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναμένεται να εξελιχθούν οι messengers, καθώς η Google αποκάλυψε το δικό της πρόγραμμα στιγμιαίας ανταλλαγής μηνυμάτων. Το Google Talk, όπως ονομάζεται ο messenger της εταιρίας, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις φωνής, κάτι που κάνουν και τα ανταγωνιστικά προγράμματα ICQ της AOL, MSN Messenger της Microsoft και Yahoo! Messenger. Ωστόσο, η κίνηση της Google προκαλεί προβληματισμό στους αναλυτές, καθώς οι ανταγωνιστές της εταιρίας βρίσκονται ήδη αρκετά βήματα πιο μπροστά. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε μια έρευνα της εταιρίας comScore Media Metrix, σύμφωνα με την οποία το ICQ έχει 40 εκατομμύρια χρήστες, το MSN 14 εκατομμύρια και το Yahoo! περίπου 20 εκατομμύρια, ενώ τα ηνία στις κλήσεις φωνής κρατά η Skype, που εμφανίζεται να έχει σχεδόν 51 εκατομμύρια χρήστες. Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, η Google μπορεί να είναι η "βασίλισσα" στις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο, θα χρειαστεί πολύ κόπο και χρόνο για να αναπτύξει τις δύο αυτές τεχνολογίες. Πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρίας εμφανίζονται αισιόδοξοι: "θα προσπαθήσουμε να γίνουμε οι πρώτοι στον κόσμο που θα ενώσουν τον καθένα με κάποιον άλλον", δήλωσε ο διευθυντής νέων προϊόντων της Goolge, Τζορτζ Χάρικ, επισημαίνοντας πως το Google Talk επιτρέπει την σύνδεση χρηστών από διαφορετικά δίκτυα.

    Δοκιμαστικά, μόνο για τους χρήστες του Gmail

    Το Google Talk βασίζεται σε ένα σύστημα open-source με την ονομασία Jabber, το οποίο επιτρέπει την συμβατότητά του με άλλα προγράμματα που στηρίζονται σε αυτό, όπως το το ICQ και το iChat της Apple.

    Μια δοκιμαστική έκδοση του messenger της Google, μόνο στα αγγλικά, διατίθεται στο Διαδίκτυο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους χρήστες του Gmail, της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρίας, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2004.

    Προς το παρόν, πάντως, το Jabber δεν λειτουργεί, ενώ οι κλήσεις φωνής μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από όσους διαθέτουν το πρόγραμμα Desktop Search της εταιρίας. Όσο για το μέλλον; Η Google στοχεύει να επιτρέψει τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ ηλεκτρονικού υπολογιστή και σταθερού τηλεφώνου και το αντίστροφο, μια υπηρεσία που παρέχει η Skype.

    Όπως όλα δείχνουν, η Google σκοπεύει μέσω μιας σειράς προγραμμάτων να μετατρέψει το Διαδίκτυο σε λειτουργικό σύστημα, όπως ακριβώς κάνουν τα Windows με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ανάλογες κινήσεις, όμως, κάνουν και οι ανταγωνιστικές εταιρίες και κερδισμένος θα είναι σίγουρα ο χρήστης του Διαδικτύου!

    Σχετικά Links: Google Talk

    [03] Παράξενα

    Με προοπτικές πρωταθλητή

    Ο Ρόκι που γαβγίζει

    24/8/2005 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το όνομά του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως το αντίθετο της σκυλίσιας ζωής κι αυτό γιατί η καθημερινότητα του 15 μηνών Ρίνγκο Τσαρ κάθε άλλο παρά θυμίζει αυτή ενός συνηθισμένου κουταβιού. Βλέπετε το νεαρό ρώσικο τεριέ εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες από τον ιδιοκτήτη του, Ρας Γουίλιαμς, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στο kick boxing. Ο Γουίλιαμς αποφάσισε να μάθει και στο σκύλο του τα μυστικά του αθλήματος, πιστεύοντας, ότι έχει την οξυδέρκεια και τις ικανότητες, που απαιτούνται για να γίνει ένας καλός μποξέρ. Έτσι ο Ρίνγκο μπήκε σε πρόγραμμα προπονήσεων και ήδη μπορεί να καυχιέται για τις δυνατές του γροθιές, που μπορούν να βγάλουν νοκ άουτ τον εκάστοτε αντίπαλό του. Το αφεντικό του δηλώνει ικανοποιημένο από την πρόοδό του Ρίνγκο και εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να τον καμαρώσει μια μέρα πρωταθλητή.

    [04] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία για την τραγωδία

    Μάρτυρας - κλειδί

    24/8/2005 1:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Περισσότερο φως στην εξιχνίαση των αιτίων της πτώσης του Μπόινγκ 737 της εταιρίας "Helios", αναμένεται να ρίξει η μαρτυρία του Βρετανού πιλότου, που είχε πραγματοποιήσει πτήση με το μοιραίο αεροπλάνο στις 7 Αυγούστου, περίπου μια εβδομάδα πριν το τραγικό δυστύχημα. Σύμφωνα με δημοσίευμά της κυπριακής εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", ο Βρετανός κυβερνήτης είχε αναφέρει σημαντικά προβλήματα στο πιλοτήριο, που είχαν να κάνουν με την ψύξη και τη συμπίεση, ενώ είχε παρατηρηθεί και καπνός . Το κατά πόσο τα προβλήματα αυτά καταγράφηκαν ή όχι στο βιβλίο του αεροσκάφους, ποιές επισκευές έγιναν και αν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες. Στο μεταξύ, στην Κύπρο μεταβαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται στα εργαστήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης οι εξετάσεις για την ταυτοποίηση των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 55 θύματα. Στο μεταξύ, στην Κύπρο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τους δύο εμπειρογνώμονες της Ε.Ε., που έφθασαν το βράδυ της Τρίτης στην Μεγαλόνησσο και τους ζήτησε να εξαντλήσουν όλες τις γνώσεις και εμπειρίες τους, ώστε να ριχθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βλάβη στο συναγερμό

    [05] Πολιτική

    Καταγγελίες για προβλήματα στην ασφάλεια πτήσεων

    Συνάντηση Αλαβάνου ΟΣΥΠΑ

    24/8/2005 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων αεροσκαφών αεροπορικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και στους σχετικούς ελέγχους που γίνονται σε αυτά, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με την διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την ενοικίαση ξένων αεροπλάνων από εταιρίες της Ασίας και της Αφρικής που δεν ελέγχονται, καθώς και την πλήρη εκτόπιση των επιθεωρητών της ΥΠΑ από συμβούλους οι οποίοι δεν έχουν τεχνικά προσόντα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανακοίνωσε, ότι το κόμμα του θα ζητήσει τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των συνθηκών ασφαλείας και ελέγχου των πτήσεων, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτή την πρόταση.

    [06] Πολιτική

    Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

    Πυρετός συσκέψεων ενόψει ΔΕΘ

    24/8/2005 11:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/8/2005 5:29:45 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Νωρίς σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ακόμα το σχέδιο νόμου, που συζητείται στη Βουλή σχετικά με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, καθώς και το επικείμενο ταξίδι του Υπουργού στην Κίνα, όπου θα συζητηθεί η αρωγή και η τεχνογνωσία που μπορεί να δοθεί από την Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στο μεταξύ, στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει υπό τον Κώστα Καραμανλή το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

    Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου

    Στο επίκεντρο του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, θα βρεθεί, μεταξύ άλλων και το ζήτημα των αλλαγών του εκλογικού συστήματος στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

    Την ανάγκη εκλογής δημάρχου από τον πρώτο γύρο έχει ήδη επισημάνει μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης.

    Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ σε μία τέτοια αλλαγή του συστήματος εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Δημήτρης Ρέππας, υπογραμμίζοντας ότι εκλαμβάνει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ως συνέχεια των εθνικών.

    Ριζικά αντίθετος δηλώνει και ο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι η κυοφορούμενη μεταρρύθμιση οδηγεί σε περαιτέρω ανισοτιμία της ψήφου των πολιτών.

    Κρίσιμο θέμα ηθικής χαρακτήρισε, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, την περίπτωση εφαρμογής του νόμου εκλογής δημάρχου με 42% από τις αμέσως επόμενες δημοτικές εκλογές, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος.

    Το στίγμα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού

    Την ίδια ώρα, πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της πρωθυπουργικής παρέμβασης στη ΔΕΘ θα βρεθούν οι γενικές κατευθύνσεις της εισοδηματικής πολιτικής του 2006, η οποία αναμένεται να προβλέπει αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.

    Ακόμη, ο Κώστας Καραμανλής πιθανότατα θα ανακοινώσει την επιπλέον ενίσχυση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ στο πλαίσιο στήριξης των ασθενέστερων εισοδημάτων, αλλά και αισθητές φορολογικές ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα, από το 2007.

    Παράλληλα, αναμένεται να εξαγγείλει κίνητρα για τις πολύτεκνες οικογένειες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα συζητήσεων στη ΝΔ

    [07] Κοινωνία

    Εντοπίστηκε κύκλωμα από τις ελληνικές αρχές

    "Ελληνικά" τυριά από Βουλγαρία

    24/8/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κύκλωμα που βάφτιζε ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα από τρίτες χώρες, εντόπισαν οι αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Γάλα ή έτοιμα τυριά εισάγονταν από τη Βουλγαρία και μετά από υποτυπώδη επεξεργασία, διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά. Η καταγγελία για ελληνοποιήσεις βουλγαρικών τυριών ερευνήθηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ενώ για τη δράση του κυκλώματος ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές με αναφορά της και η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

    Θεαματική αύξηση των εισαγωγών τυριών

    Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ερεύνησε καταγγελία για ελληνοποιήσεις βουλγαρικών τυριών από μικρή εταιρεία με έδρα την κεντρική Ελλάδα και έκρινε το θέμα "Επείγον" καθώς διαπίστωσε ότι:

    "Η τελευταία επεξεργασία φαίνεται να μην είναι οικονομικά δικαιολογημένη και η τελική μορφή του προϊόντος να μην αντιπροσωπεύει σημαντικό στάδιο παραγωγής στη χώρα της τελευταίας μεταποίησης".

    Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί βάσει της νομοθεσίας το τελικό προϊόν να πάρει την ελληνική ταυτότητα.

    Η καταγγελία διερευνήθηκε και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν εισαγωγές τυροκομικών από Βουλγαρία και τα διέθεταν ως ελληνικά.

    Για τη δράση του κυκλώματος ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές με αναφορά της και η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

    Στην αναφορά γινόταν λόγος για δημοσιεύματα που έφεραν τη Βουλγαρική Ομοσπονδία Εταιρειών Επεξεργασίας Γάλακτος να καταγγέλλει ότι οι Βούλγαροι παραγωγοί πωλούν την παραγωγή τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα προϊόντα αλλάζουν ετικέτες και μεταπωλούνται ως ελληνικά.

    Δεν είναι τυχαίο ότι οι εισαγωγές τυριών και πηγμένου γάλακτος για τυρί από τρίτες χώρες αυξήθηκαν θεαματικά τα τελευταία 4 χρόνια.

    Το 2002 εισήχθησαν 4000 τόνοι από τρίτες χώρες και δυο χρόνια αργότερα, το 2004, 6.000 τόνοι.

    Οι μεγαλύτερες ποσότητες προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

    [08] Κόσμος

    Με νεκρούς και τραυματίες

    Χάος απο τις πλημμύρες

    24/8/2005 4:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο έλεος των πλημμυρών βρίσκονται Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία και Ρουμανία. Στην Αυστρία οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, κατά μήκος των ποταμών Ιν και Δούναβη, ο οποίος αναμένεται να υπερχειλίσει κοντά στο Λιντς. Εξάλλου, αναμένονται νέες εκτεταμένες πλημμύρες, σε συνέχεια των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στο βόρειο τμήμα των Άλπεων. Φράγματα έχουν καταρρεύσει, ενώ σπίτια παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους και γέφυρες έκλεισαν, ενώ υπήρξαν αναφορές για ένα νεκρό.

    Ανάλογο είναι το σκηνικό και στην Ελβετία. Ελικόπτερα και σωστικά συνεργεία επιστρατεύθηκαν για να απομακρύνουν τους κατοίκους από γειτονιά της Βέρνης, ενώ μία νεαρή σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτηρίου και ένας άνδρας αγνοείται. Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει διακοπεί και το πόσιμο νερό έχει μολυνθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όλα τα σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η λίμνη έχει υπερχειλίσει γιατί πέφτουν σε αυτήν νερά από όλες τις πλευρές.

    Τραγική περιγράφεται η κατάσταση και στη Γερμανία. Η Βαυαρία κηρύχθηκε κατεστραμμένη ζώνη, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια στη Νότια Βαυαρία, που κηρύχθηκε κατεστραμμένη ζώνη, ενώ ολόκληρες πόλεις και χωριά έχουν αποκοπεί. Κι εδώ οι κάτοικοι απομακρύνονται με ελικόπτερα, ενώ αρκετές πόλεις χρειάζεται να οχυρωθούν με σακιά γεμάτα άμμο, προκειμένου να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά.

    Στη Ρουμανία 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στη Ρουμανία από τις πλημμύρες. Στις επαρχίες Χαργκίτα και Μούρες ,εκατοντάδες σπίτια κατακλύστηκαν από τα νερά και πολλές οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σωθούν.

    Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει και περιοχές της Σλοβενίας, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και έχουν καλυφθεί με νερά σπίτια, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές. Το πρακτορείο STA μετέδωσε ότι επικρατεί κατάσταση χάους με ιδιαίτερα πληγείσες περιοχές τις ευρισκόμενες στα ανατολικά της χώρας.

    Στη βόρεια Κροατία οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς η στάθμη του ποταμού Μούρα συνεχίζει να ανεβαίνει εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Σε ορισμένα σημεία η στάθμη του ποταμού έχει φθάσει τα 3,80 μέτρα και έχουν πλημμυρίσει τμήματα χωριών στη βόρεια Κροατία,καθώς και καλλιέργειες και δρόμοι. Στην πόλη Κνιν,150 χιλιόμετρα νότια του Ζάγκρεμπ,η ποσότητα βροχόπτωσης έφθασε τα 150 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο.

    [09] Κόσμος

    Μόνο πέντε φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες

    Σε επιφυλακή η Πορτογαλία

    24/8/2005 3:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/8/2005 7:45:29 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    "Σβήνει" σταδιακά στην Πορτογαλία ο πύρινος εφιάλτης, που κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, κατέκαψε 1,8 εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης, 100 σπίτια και 500 αγροικίες. Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών οι περισσότερες από τις 22 φωτιές, που είχαν ξεσπάσει στις κεντρικές και βόρειες περιοχές τέθηκαν υπό έλεγχο και μόνο πέντε μέτωπα μαίνονται ακόμα ανεξέλεγκτα. Τα μέτωπα αυτά βρίσκονται στις περιοχές Κοίμπρα και Βιζέου, στην κεντρική Πορτογαλία και ένα στην βόρεια επαρχία Βιάνα ντε Καστέλο. Ωστόσο, σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες πυροσβέστες, καθώς οι θερμοκρασίες σήμερα ξεπερνούν τους 36 βαθμούς Κελσίου και εκφράζονται φόβοι για αναζωπύρωση της πύρινης λαίλαπας σε έξι επαρχίες. Στο μεταξύ, οι Αρχές λαχτάρισαν όταν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Σάο Πέντρου ντο Σουλ, χωρίς, ευτυχώς, ο κυβερνήτης του να πάθει το παραμικρό. Το αεροσκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και κατέπεσε, αφού χτύπησε στις κορυφές των δέντρων, ενώ ο 26χρονος κυβερνήτης νοσηλεύεται με αμυχές στο νοσοκομείο.

    Ανάγκη για άμεσα μέτρα

    Να λάβει μέτρα για την συντήρηση των δασών ζήτησε από την πορτογαλική Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της χώρας, Ζόρζι Σαμπάιο. Παράλληλα, κάλεσε για μία φορά ακόμη τους συμπατριώτες του να επιδείξουν εθνική ενότητα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που από τον Ιανουάριο έχουν καταστρέψει 18.000 εκτάρια δασικής έκτασης.

    Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ένα μεγάλο ποσοστό των δασών δεν συντηρείται και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον όσων αδιαφορούν, υπενθυμίζοντας πως περίπου το 90% των δασών της χώρας είναι ιδιωτικές περιουσίες.

    Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Ζάιμε Σίλβα, από το φθινόπωρο θα αλλάξουν οι διαδικασίες επιδότησης στους ιδιοκτήτες εδαφών και τους αγρότες και θα επιχορηγούνται όσοι αποψιλώνουν και καθαρίζουν τα εδάφη τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαίνονται οι φονικές πυρκαγιές

    [10] Ιράκ

    Μήνυμα Μπους προς Σουνίτες

    24/8/2005 12:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Αυστηρό μήνυμα προς τους Σουνίτες να ψηφίσουν το ιρακινό σχέδιο συντάγματος απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους από το Αϊνταχο, ενόψει της εκπνοής της παράτασης της νέας προθεσμίας που δόθηκε έως την Πέμπτη, για την επίτευξη συμφωνίας επί του κειμένου, που πρόκειται να περάσει από το κοινοβούλιο. Παρά την παρέμβαση Μπους οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο παραμένουν ελάχιστες. Η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ, που έχει επεξεργαστεί το περιεχόμενο του κειμένου, απέκλεισε οποιαδήποτε θεαματική αλλαγή στο σχέδιο συντάγματος. Οι σουνίτες από την πλευρά τους αντιτείνουν ότι έχουν σοβαρές ενστάσεις και ότι το Σύνταγμα δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα τους.

    "Πρέπει να επιλέξουν"

    Απευθυνόμενος προς τη σουνιτική μειονότητα ο πρόεδρος Μπους είπε ότι η διαφωνία μεταξύ των Ιρακινών ηγετών δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός εκπληκτικού γεγονότος: τη σύνταξη ενός Συντάγματος που διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των γυναικών και την ελευθερία στο θέμα της θρησκείας. Κι όλα αυτά σε μία χώρα που γνώρισε μόνο δικτατορία. Νομίζω ότι οι Σουνίτες πρέπει να επιλέξουν. Επιθυμούν να ζουν σε μια κοινωνία που θα είναι ελεύθερη ή επιθυμούν να ζουν υπό καθεστώς βίας;" είπε ο κ. Μπους μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι "είναι αισιόδοξος πως κάτι καλό θα γίνει".

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε και για τις φωνές διαμαρτυρίας κατά του πολέμου, όπως αυτή τη Σιντι Σίαν, μιας μητέρας που έχασε το γιο στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κατασκηνώσει έξω από το ράντσο του Αμερικανού προέδρου στο Τέξας, ζητώντας συνάντηση μαζί του. Ο Τζορτζ Μπους απέρριψε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι σέβεται το δικαίωμα της να διαδηλώνει και ότι κατανοεί την αγωνία της. Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ χαρακτηρίζοντας τη ως λανθασμένη κίνηση. "Όσοι τάσσονται υπέρ της πολιτικής αποχώρησης από το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, τάσσονται υπέρ μια πολιτικής που θα αποδυνάμωνε τις ΗΠΑ" σχολίασε.

    Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μια "προσωρινή αύξηση" 1.000 έως 2.000 ατόμων στον αριθμό των στρατιωτών τους στο Ιράκ πριν από το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

    "Η συμπλήρωση του Συντάγματος δεν θα θέσει πιθανόν τέρμα στη βία στο Ιράκ ούτε θα διευθετήσει όλα τα προβλήματα της χώρας", επιχειρηματολόγησε ο Ράμσφελντ σε συνέντευξη Τύπου.

    [11] Μ. Ανατολή

    Για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    "Πόλεμος" Τεχεράνης με Ε.Ε. και ΗΠΑ

    24/8/2005 2:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/8/2005 5:20:49 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Συνεχίζονται οι διπλωματικές "μάχες" μεταξύ του Ιράν και των χωρών που αντιτίθενται στην επαναλειτουργία της πυρηνικής μονάδας του Ισφαχάν. Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, που εκπροσωπούν την Ε.Ε. στο θέμα αυτό, ακύρωσαν "με κοινή συμφωνία" τη συνάντηση Ιράν-Ε.Ε., που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου καθώς η Τεχεράνη αψήφησε τις ευρωπαϊκές αρνήσεις σχετικά με την επανέναρξη των δραστηριοτήτων του εμπλουτισμού ουρανίου και άνοιξε τη μονάδα του Ισφαχάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού ΥΠΕΞ, Ζαν Μπατίστ Ματεΐ, οι συνομιλίες ματαιώθηκαν επειδή "οι Ιρανοί αποφάσισαν να διακόψουν την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού". Τώρα, όμως, η Τεχεράνη κατηγορεί την Ε.Ε. ότι εκείνη παραβίασε τη συμφωνία και μάλιστα μονομερώς καθώς "αγνόησε τα δικαιώματα του Ιράν και δεν παρείχε τις ασφαλείς εγγυήσεις συνεργασίας", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Χαμίντ Ρεζά Ασεφί. Όπως και να έχει, πάντως, εάν δεν υπάρξει άμεσα πρόοδος στις συνομιλίες, το Ιράν κινδυνεύει να οδηγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, καθώς οι ΗΠΑ αμφισβητούν τα ευρήματα της ανεξάρτητης έρευνας της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑEA).

    Σύμφωνα με την έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά, ενώ αλλά τα ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου, που ανιχνεύτηκαν, προέρχονται από μολυσμένα πακιστανικά όπλα, που είχε αγοράσει πριν χρόνια το Ιράν, και όχι από τις ιρανικές δραστηριότητες, κάτι που είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν η Τεχεράνη.

    Το Ιράν υποστηρίζει σθεναρά ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ειρηνικό καθώς προσανατολίζεται αποκλειστικά προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καταγγέλλει ότι οι συνεχείς αμερικανικές πιέσεις σκοπεύουν στην αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος.

    Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν καθησυχάζονται καθόλου από την έρευνα της ΙΑΕΑ καθώς πιστεύουν ότι το Ιράν προσανατολίζεται προς τη δημιουργία πυρηνικών όπλων.

    Τι είναι η Συμφωνία του Παρισιού

    Το Νοέμβριο του 2004, επετεύχθη μια συμφωνία μεταξύ Ιράν και Ε.Ε. προκειμένου η ισλαμική χώρα να μην ασχοληθεί με τον εμπλουτισμό του ουρανίου και με αντάλλαγμα τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

    Η ευρωπαϊκή προσφορά συνεργασίας παρείχε κίνητρα στον οικονομικό, πολιτικό και τεχνολογικό τομέα αρκεί το Ιράν να σταματούσε τις πυρηνικές του δραστηριότητες. Από την πλευρά του, το Ιράν απέρριψε την προσφορά και ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας ουρανίου στο Ισφαχάν.

    Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει στο Ιράν το δικαίωμα να εφαρμόσει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα για την παραγωγή ενέργειας.

    Οι διαφωνίες οδήγησαν αφενός στην επαναλειτουργία της ιρανικής πυρηνικής ομάδας, που είχε διακοπεί για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του Νοεμβρίου, αφετέρου στην ακύρωση των συνομιλιών της 31ης Αυγούστου, απόφαση την οποία υποστήριξαν και οι ΗΠΑ. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι, δια στόματος του Ζαν Μπατίστ Ματεΐ, διευκρίνισαν ότι η ματαίωση των διαπραγματεύσεων δε σημαίνει "ότι η Ε.Ε. δεν επιθυμεί περαιτέρω συνομιλίες με το Ιράν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σήμερα η σύνοδος ΙΑΕΑ για το Ιράν

    [12] Οικονομία

    Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό

    Ανάπτυξη άνω του 3,5%

    24/8/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι βασικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης για το 2006, ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Όπως αποφασίσθηκε, στόχοι της Κυβέρνησης είναι η περιστολή της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Για το 2006, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης από 3,5% έως 4%, συγκράτηση των δαπανών κάτω του 5% και αύξηση των εσόδων κάτω 7% - 8%, ενώ το δημόσιο έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του χρόνου. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου και οι προβλέψεις του, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, θα είναι ρεαλιστικές και στο πλαίσιο που έχει καθορίσει το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό 2006

    [13] Οικονομία

    Επιδότηση για προμήθεια συστημάτων πληροφορικής

    "Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω" για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    24/8/2005 2:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στην ενθάρρυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που απασχολούν από 2 έως 10 εργαζόμενους, να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν εξοπλισμό και εφαρμογές πληροφορικής, αποσκοπεί το πρόγραμμα Μικρές Επιχειρήσεις και ΤΕΧνολογική Ώθηση στην Κοινωνία της Πληροφορίας" (Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω), που παρουσίασαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Σιούφας. Η δράση Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω, ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιχορηγεί το 50 % των δαπανών για την ανανέωση υποδομής σε συστήματα πληροφορικής. Οι επιδοτήσεις αφορούν φορητούς υπολογιστές, σκάνερ, εκτυπωτές, καθώς και συνδρομές πρόσβασης στο Διαδίκτυο και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Το μόνο που έχει να κάνει η ενδιαφερόμενη επιχείρηση είναι να υποβάλλει την αίτησή της, είτε ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω, είτε μέσω των ΚΕΠ . Στη συνέχεια, γίνεται αυτόματη αξιολόγηση και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Για να εγκριθεί η επιδότηση, η επιχείρηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει μια διαχειριστική χρήση, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση τουλάχιστον μία φορά. Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Παυλόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων.

    Σχετικά Links: Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η αποστολή του Καζακστάν

    24/8/2005 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΕΠΟ

    Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή της εθνικής ομάδας του Καζακστάν για τους αγώνες με την Αλβανία και την Ελλάδα, που θα διεξαχθούν στις 3 και 7 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2006. Την αποστολή της ομάδας των Καζάχων αποτελούν συνολικά 25 ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών με την ουραγό της βαθμολογίας η Εθνική έχει επικρατήσει στις 17/11/2004 με 3-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης"

    Η σύνθεση των Καζάχων

    Τερματοφύλακες: Γιούρι Νόβικοφ (Παβλοντάρ), Νταβίντ Λόρια (Σαχτιόρ), Σεργκέι Στεπανένκο (Ταραζ).

    Αμυντικοί: Ιγκόρ Αβντέβεφ (Σαχτέρ), Αλεξάντερ Φαμιλτσεφ (Τομσκ), Σαματ Σμάκοφ (Καϊράτ), Φαρχάντμπεκ Ιρισμέτοφ (Καϊράτ), Αλεξάντερ Κούσμα (Ρουχ Χορζόφ), Μαξίμ Ζούγεφ (Ουστ Καμενογκόρσκ), Ρενάτ Ντουμπίνσκι (Γιάροσλαβ).

    Μέσοι: Ρουσλάν Μπαλτίεφ (Γιάροσλαβ), Αντρέι Κάρποβιτς (Καϊράτ), Μαξίμ Νιζοτσεφ (Κουστανάι), Νουρμπόλ Ζουμασκαλίεφ (Κουστανάι), Αντον Σισούλιν (Ζένις), Νικίτα Χοχλόφ (Ζένις), Μακσάτ Μπαϊζάνοφ (Παβλοντάρ), Αντρέι Τράβιν (Αλματι), Σεργκέι Λαρίν (Αλματι), Μαξίμ Αζόφσκι (Αλματι), Αλεξέι Σακιν (Ουστ Καμανογκόρσκ).

    Επιθετικοί: Ολεγκ Λιτβινένκο (Αλματι), Ντένις Ροντιόνοφ (Ατιράου), Αλεξάντερ Κρόχμαλ (Σιμκέντ), Ντανιβάρ Κενζεχάνοφ (Ουστ Καμενογκόρσκ).

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μια γονατιά για τον Μάλμπασα

    24/8/2005 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αιμάτωμα υπέστη ο Νικόλα Μάλμπασα κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ, όταν δέχθηκε μια γονατιά στον τετρακέφαλο. Οι αρχικοί φόβοι πάντως ξεπεράστηκαν γρήγορα, αφού διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την συμμετοχή του στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα, ο Μπρούνο Τσιρίλο άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης με ασκήσεις ενδυνάμωσης, ο Βλάνταν Ιβιτς ακολούθησε χωρίς πρόβλημα την προπόνηση των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Τέλος, η προετοιμασία του "Δικεφάλου" θα συνεχιστεί αύριο με δύο προπονήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 09:00 και τις 18:00.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρουσιάστηκε ο Κατεργιαννάκης

    24/8/2005 2:20:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα του χαρακτήρισε την μετεγγραφή του στον Ηρακλή, ο διεθνής τερματοφύλακας Φάνης Κατεργιανάκης, κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίαση του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν έκρυψε ότι στόχος του, μέσω των καλώνς του εμφανίσεων στους "κυανόλευκους" είναι να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η πόρτα του οποίου δεν αποκλείεται να ανοίξει και για άλλους νέους συμπαίκτες του. Από την πλευρά της διοίκησης ο πρόεδρος Νίκος Σταματιάδης δήλωσε ότι "η απόκτηση του Φάνη Κατεργιαννάκη δεν έχει να κάνει μόνο με την αγωνιστική του αξία, αλλά και με την ποιότητα του χαρακτήρα του".

    Κατεργιαννάκης: "Δεν ήρθα για τα χρήματα..."

    Τους λόγους που τον έπεισαν να δεχτεί την πρόταση διετούς συνεργασίας του Ηρακλή εξήγησε κατά την σημερινή του παρουσίαση από την ομάδα, το τελευταίο φετινό απόκτημα του "Γηραιού", Φάνης Κατεργιανάκης.

    "Ο Ηρακλής είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Η παρουσία του Σάββα Κωφίδη και το γεγονός ότι επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη έδρασαν καταλυτικά στην απόφαση μου. Κατανοώ, επίσης, τις φιλοδοξίες που έχει ο Ηρακλής και θέλω να βοηθήσω στην υλοποίηση τους. Τα χρήματα δεν ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που με έφεραν εδώ" ισχυρίστηκε ο διεθνής πορτιέρο ο οποίος αναφερόμενους στους "συναδέλφους" του τόνισε τα εξής: "Ο Ηρακλής διαθέτει πολύ καλούς τερματοφύλακες και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο" είπε και στάθηκε ιδιαίτερα στον Γιώργο Αμπάρη: "Είναι από τους πιο ταλαντούχους τερματοφύλακες που διαθέτουμε και τα ένα-δύο λάθη που έχει κάνει μέχρι τώρα στην προετοιμασία θα μπορούσε να τα έχει κάνει ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου".

    Παράλληλα ο Κατεργιαννάκης αποκάλυψε έναν ακόμη στόχο που θα προσπαθήσει να πετύχει μέσω των καλών του μεφανίσεων στον "Γηραιό": "Μέσα από τον Ηρακλή θέλω να επιστρέψω στην Εθνική" τόνισε για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι "ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και μέσα από αυτόν μπορεί να ανοίξει η πόρτα της Εθνικής και για άλλους συμπαίκτες μου".

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απορρίφθηκε η αναδιάρθρωση

    24/8/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ απέρριψε την εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΑΕ για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, που συμπεριλάμβανε, μεταξύ άλλων, την αύξηση των ομάδων της Α΄ εθνικής από 16 σε 18, από την περίοδο 2006-07. Η σχετική απόφαση ελήφθη με μοναδικό μειοψηφίσαντα τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ και Α΄ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν συζήτησε καν την άλλη εισήγηση της Γ.Σ. της λίγκας για το σύστημα κλήρωσης των διαιτητών, καθώς έκρινε ότι είναι αντίθετη με τον Κανονισμό Διαιτησίας. Τέλος, η εισήγηση της ΕΠΑΕ αναφορικά με τον αριθμό των ξένων ποδοσφαιριστών, που πρέπει να έχουν στη δύναμή τους οι ΠΑΕ, κρίθηκε ότι δεν αποτελεί αντικείμενο του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά της Επιτροπής (ΕΠΟ-ΕΠΑΕ-ΠΣΑΠ) του Κανονισμού επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

    [18] Μπάσκετ

    "Ενωσίτης" ο Παπαιωακείμ

    24/8/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της ΑΕΚ είναι και τυπικά ο Παντελής Παπαιωακείμ. Ο 30χρονος παίκτης υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο με την "Ένωση" διάρκειας ενός έτους, χωρίς να γίνει γνωστό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί. Ο Έλληνας φόργουορντ επιστρέφει στους "κιτρινόμαυρους" μετά από απουσία ενός έτους και σήμερα αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες των άμεσων συνεργατών του Λευτέρη Κακιούση.

    "Καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί"

    Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο νέος παίκτης του "Δικέφαλου" είπε: "Είμαι χαρούμενος που μετά από έναν χρόνο επιστρέφω στην ΑΕΚ. Την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκα στην ομάδα, η ΑΕΚ πέτυχε να κατακτήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου και είναι φυσιολογικό τώρα που επιστρέφω να νιώθω ευτυχισμένος που θα φορέσω τη φανέλα της". Και συνέχισε :

    "Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, σχεδόν όλη η ομάδα έχει αλλάξει και έρχονται νέα παιδιά. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Πάντα έχει ως στόχο να κυνηγάει το πρωτάθλημα και τη διάκριση στην Ευρωλίγκα. Αυτό που απομένει σε εμάς τώρα είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε χωρίς πολλές κουβέντες".

    Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην παρουσία του Λευτέρη Κακιούση στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αφού ως γνωστών, ο Έλληνας φόργουορντ συνεργάστηκε με το νέο προπονητή της Ένωσης και πέρυσι, όντας και οι δύο στα "πόστα τους" στη Θεσσαλονίκη και την ομάδα του Ηρακλή.

    Ο Παντελής Παπαϊωακείμ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1975 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 2.06 μ. Πρωτοεμφανίστηκε με την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου τον «ανακάλυψε» ο Φίλιππος Θεσσαλονίκης. Εκεί παρέμεινε από το 1997 μέχρι το 2000 αγωνιζόμενος στην Α2. Το καλοκαίρι εκείνο άλλαξε ομάδα, αλλά όχι και πόλη. Πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή και στο Ιβανώφειο παρέμεινε μέχρι το 2002. Τότε μετακόμισε στην Κοζάνη και τον Μακεδονικό για την περίοδο 2002-2003. Όταν ολοκλήρωσε την περίοδο ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ με την οποία αγωνίστηκε σε 45 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πέρσι επέστρεψε στον Ηρακλή.

    [19] Μπάσκετ

    "Χάνει" Βασιλειάδη η Εθνική

    24/8/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αναχωρεί την Πέμπτη για τη Γερμανία η Εθνική ομάδα των Ανδρών, προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της εν όψει της συμμετοχής της στο 34ο Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Σερβία/Μαυροβούνιο το διάστημα 16-25 Σεπτεμβρίου. Στη Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συμμετέχει σε ένα ακόμα τουρνουά, το δεύτερο κατά σειρά, (αντίπαλοι θα είναι οι Εθνικές ομάδες της Γερμανίας της Λευκορωσίας και της Γεωργίας), εκεί όμως δεν θα βρίσκεται ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Έλληνας "ασημένιος" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του στο γόνατο και δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος. Ο Βασιλειάδης θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία, προκειμένου να είναι έτοιμος για τη συνέχεια.

    Το πρόγραμμα

    Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θα κάνουν σήμερα διπλή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και αύριο η αποστολή θα αναχωρήσει για το Μόναχο, στις 13.15. Από το Μόναχο η αποστολή της Εθνικής θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το Ανόβερο, όπου θα μετέχει στο δεύτερο τουρνουά της προετοιμασίας της που θα γίνει στην πόλη Μπράουνσβάϊκ.

    Το πρόγραμμα του τουρνουά:

    Παρασκευή 26/8

    19.00 Γερμανία-Λευκορωσία

    21.00 Ελλάδα-Γεωργία

    Σάββατο 27/8

    16.00 Γερμανία-Γεωργία

    18.00 Ελλάδα-Λευκορωσία

    Κυριακή 28/8

    15.30 Γεωργία-Λευκορωσία

    18.00 Γερμανία-Ελλάδα

    [20] Μπάσκετ

    Φτάνουν οι πρώτοι "κόκκινοι"

    24/8/2005 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην αρχή αποτέλεσε απλώς μία μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Μετά την κατάκτηση όμως του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Νέων Ανδρών με τη φανέλα της Λιθουανίας, ο νεαρός γκαρντ είναι πλέον ένα από τα "ονόματα" της νέας ομάδας των "ερυθρολεύκων". Ο Λιθουανός παίκτης ήρθε σήμερα στην Ελλάδα μαζί με ένα ακόμα νέο "στέλεχος της ομάδας των Πειραιωτών", τον Αμερικανό Κουίνσι Λιούις, και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, τονίζοντας πως είναι χαρούμενος για πού βρίσκεται στον Ολυμπιακό και είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

    Ξεκινάνε δουλειά

    Ο Σεϊμπούτις είπε στη συνέχεια : "Έρχομαι σε μία ομάδα που έχει σπουδαίο προπονητή και μεγάλη ιστορία. Είναι ένας καλός σταθμός στην καριέρα μου. Πρέπει να δουλέψω σκληρά, για να βελτιωθώ. Θέλω να δικαιώσω αυτούς που με έφεραν εδώ. Ο Ολυμπιακός απέκτησε επίσης φέτος δύο παίκτες που είναι πολύ διάσημοι στην Λιθουανία", αναφερόμενος στους Εουρέλιους Ζουκάουσκας και Τάιους Έντνι. Λίγες δηλώσεις έκανε μετά την άφιγη του και ο Αμερικανός Κουίνσι Λιούις. " Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι, αλλά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω παίξει στην Ευρώπη και γνωρίζω καλά τον Ολυμπιακό".

    Αμφότεροι θα περάσουν αύριο το πρωί από εργομετρικές εξετάσεις μαζί με τον επίσης νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος το πρωί πέρασε από τα γραφεία της ΚΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1+1 χρόνια. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή θα πραγματοποιήσει το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μαζί με τους Σεϊμπούτις, Λιούις.

    Στο μεταξύ, σήμερα οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού πέρασαν σήμερα το πρωί από το εργομετρικό κέντρο στο Ρέντη προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις.

    --Στο "Ελ. Βενιζέλος" του δύο παίκτες υποδέχτηκε ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης.

    [21] Βόλεϊ

    Πέρασε με άριστα τις εξετάσεις η Εθνική

    24/8/2005 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Απόλυτα θετικό αποδείχθηκε το πρώτο τεστ της Εθνικής Ανδρών στα τρία φιλικά που έδωσε με την Κροατία στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Τα παιδιά του Κώστα Χαριτωνίδη με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες 3-1, 3-0, 3-2 έδειξαν ότι βρίσκονται σε ένα καλό στάδιο, ενόψει του τελικού στόχου και στα τρία τελευταία φιλικά με τη Ρωσία (Κερατσίνι, 28, 29 και 30) θα δείξει κατά πόσο είναι έτοιμη για να χτυπήσει την εξάδα. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2-11 Σεπτεμβρίου). Όσοι φίλαθλοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την αποστολή της Εθνικής ανδρών, μπορούν να απευθυνθούν στο ταξιδιωτικό πρακτορείο του Βελιγραδίου, KARIOKA, ζητώντας τον κ. Ντραγκάνα Μπούλαγιτς, στα τηλέφωνα +381113248150, +381113248140.

    Πίστη στην επιτυχία

    Mε φάρο το χάλκινο μετάλλιο του 1987 η Εθνική δίνει το παρών για 12η φορά σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε μία ιστορική διοργάνωση, αφού για πρώτη φορά οι αγώνες θα διεξαχθούν παράλληλα σε δύο πόλεις διαφορετικών χωρών: Στο Βελιγράδι, που θα φιλοξενήσει (2-7 Σεπτεμβρίου) τα παιχνίδια του Β΄ ομίλου με τη συμμετοχή της γηπεδούχου Σερβίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Ισπανίας και τη Ρώμη, στην οποία θα γίνουν (3-8/9) οι αγώνες του Α΄ ομίλου και θα συμμετάσχουν η Ιταλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία. Στην "Αιώνια Πόλη" εξάλλου θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου οι ημιτελικοί, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου μετά τον τελικό θα πραγματοποιηθεί η στέψη του φετινού βασιλιά της Ευρώπης.

    Μπορεί άραγε ή "γαλανόλευκη" να ανέβει στοβάθρο για δεύτερη φορά στην ιστορία της; Αρμόδιος για να δώσει μία σαφή απάντηση στο ερώτημα ο τιμονιέρης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κώστας Χαριτωνίδης: "Ναι, μπορεί. Το πιστεύω! Το πιστεύουν και οι συνεργάτες μου, αλλά το βασικότερο είναι ότι το πιστεύουν οι παίκτες", λέει με δηλώσεις του στο 3ο τεύχος του περιοδικού Volleyball" και αναλύει τους λόγους της αισιόδοξης εκτίμησης του: "Η ομάδα είναι μεστωμένη ηλικιακά. Οι παίκτες θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση. Νιώθω ότι όλοι οι διεθνείς θέλουν την επιτυχία. Τα περισσότερα παιδιά επιθυμούν μια μεγάλη διάκριση για να αφήσουν παρακαταθήκη.

    Επίσης, οι αντίπαλοι μας δεν είναι οι υπερδυνάμεις που δεν παίζονται, όπως συνέβαινε στο παρελθόν για παράδειγμα με την ΕΣΣΔ και την Ιταλία. Δεν λέω ότι είναι της πλάκας ή, ότι εμείς είμαστε υπερδύναμη. Κάθε άλλο. Μπορούμε όμως, να παίξουμε και να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Ο τρίτος λόγος, που πιστεύω πολύ σε επιτυχία σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ότι για πρώτη φορά τα παιδιά θα βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν θα συμβεί αυτό που έγινε στο Παγκόσμιο Λιγκ με τα γνωστά προβλήματα και τις απουσίες" ισχυρίζεται ο κ. Χαριτωνίδης, και μάλλον κρυφά πίσω από την πλάτη του... σταυρώνει τα δάχτυλά του.

    Στο πλευρό της Εθνικής η ΕΤ1

    Από τις 2 ως τις 11 Σεπτεμβρίου η ΕΤ-1 θα μεταδίδει τις προσπάθειες της εθνικής Ελλάδας για διάκριση στα γήπεδα του Βελιγραδίου και της Ρώμης. Στον όμιλο του Βελιγραδίου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σερβία Μαυροβούνιο, την Γαλλία και την Τσεχία. Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι ο Νίκος Λιώλης.

    Το πρόγραμμα των απευθείας μεταδόσεων έχει ως εξής:

    Ελλάδα-Ολλανδία: 02.09.2005 στις 16.00

    Eλλάδα -Ισπανία: 03.09.2005 στις 19.00

    Ελλάδα Σερβία Μαυροβούνιο: 04.09.2005 στις 21.30

    Ελλάδα-Γαλλία: 06.09.2005 στις 21.30

    Ελλάδα-Τσεχία: 07.09.2005 στις 19.00

    10.09.2005 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (ΡΩΜΗ)

    11.09.2005 ΤΕΛΙΚΟΙ (ΡΩΜΗ)

    [22] Βόλεϊ

    Στο κυνήγι του "θρόνου" οι διεθνείς

    24/8/2005 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετ εμποδίων ξεκίνησε η προσπάθεια της κατάκτησης του ευρωπαϊκού στέμματος για τις Εθνικές ομάδες γυναικών μπιτς βόλεϊ στη Μόσχα. Οι διεθνείς πρωταθλήτριες Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη και Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη βρίσκονται από χθες στη ρωσική πρωτεύουσα, που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, αλλά δεν προπονήθηκαν. Αιτία ήταν κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τους αγωνιστικούς χώρο της διοργάνωσης, ο οποίος δεν έχει στηθεί ακόμη, αφού τα φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό για το στήσιμο των γηπέδων έμειναν τρεις ημέρες στο τελωνείο. Τα γήπεδα (ένα κεντρικό και τέσσερα γύρω-γύρω) αναμένεται να στηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Ολυμπιακό πάρκο της Μόσχας, όπου το 1980 διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η τεχνική σύσκεψη θα γίνει στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας, οπότε και οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν τους αυριανούς αντιπάλους τους. Σήμερα το πρωί πάντως τα δύο ελληνικά δίδυμα, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή, Μανώλη Ρουμελιώτη, έκαναν ένα μικρό χαλάρωμα σε ένα πάρκο δίπλα από το ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν.

    Στο Μόντρεαλ οι διεθνείς

    Ελληνική όμως εκπροσώπηση του αθλήματος υπάρχει αυτές τις μέρες και στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου σήμερα ξεκίνησαν τα προκριματικά του όπεν τουρνουά ανδρών-γυναικών του παγκόσμιου σιρκουί "World Tour 2005". Στου άνδρες οι διεθνείς Θανάσης Μιχαλόπουλος και Μάνος Ξενάκης (Νο 4 των προκριματικών), στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση, καθώς πέρασαν χωρίς αγώνα τους δύο πρώτους γύρους των προκριματικών και με νίκη στον σημερινό αγώνα με τους νικητές της αναμέτρησης Μάγκνουσον/Μπρίνκομποργκ (Σουηδία, Νο 13)- Γκούζμαν/Ρόχο (Μεξικό, Νο 20), θασφαργίσουν το εισιτήριό τους για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

    [23] Κοινωνία

    Από την Ίμβρο που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες

    Ευχές Βαρθολομαίου στον Ιεροσολύμων

    24/8/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Να έχει μία λαμπρή θητεία και να συνεργασθεί αρμονικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για το καλό της Ορθοδοξίας, ευχήθηκε στον νέο Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Από τη γενέτειρα του Ίμβρο, όπου βρέθηκε τις τελευταίες μέρες εξέφρασε ικανοποίηση γιατί " Ο Κύριος του Ελέους ευδόκησε να εξαγάγει την αδελφή εκκλησία από το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο από την περιπέτεια και τον κίνδυνο" και υπογράμμισε ότι τον γνωρίζει προσωπικά. "Συνδεόμεθα δια φιλίας, υπηρέτησε το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων μετά την μετεκπαίδευσίν του εις την Αγγλία σε διάφορες θέσεις εκτός από τα Ιεροσόλυμα, όπως εις το Κατάρ, εις την Μόσχαν, προτού επιστρέψει εις την Αγίαν πόλιν" πρόσθεσε.

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Στέλιος "κόβει" τον Όουεν

    24/8/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο πάγκος έχει φάει τον Μάικλ Όουεν στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Άγγλος επιθετικός δεν σκοπεύει να μείνει στην Ισπανία, αν είναι να περάσει άλλη μια αγωνιστική περίοδο ως "ρεζέρβα". Έτσι σύμφωνα με δηλώσεις του, ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ και του ζήτησε να γίνει μεταγραφή του σε άλλη ομάδα. Ο Όουεν θέλει να γυρίσει στην Λίβερπουλ, ωστόσο αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν επιθυμεί να αγωνιστεί για έναν χρόνο δανεικός στην Νιούκαστλ. Οι "ανθρακωρύχοι" πάντως με την διοίκηση των οποίων ήρθε σε επαφή ο Πέρεθ, απάντησαν πως προτιμούν να αποκτήσουν τον Όουεν σε μια μεταγραφή που θα ήταν ρεκόρ για τον σύλλογο, παρά δανεικό. Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τον ποδοσφιαριστή, ιδιαιτέρως δε, μετά και τις δηλώσεις του Ράφα Μπενίτεθ, πως γίνονται επαφές με την Μπόλτον για την απόκτηση του Γιαννακόπουλου.

    Πιθανός ο Γιαννακόπουλος

    "Θέλω άλλους παίκτες πρωτίστως, αφού είμαι ικανοποιημένος με τους πέντε επιθετικούς μου", δήλωσε ο Μπενίτεθ και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Γιαννακόπουλο, "Ο διευθυντής μας, Ρικ Πάρι, μιλάει με τον πρόεδρο της Μπόλτον για μια πιθανή συμφωνία. Επίσης μίλησα με τον προπονητή της ομάδας, χθες το βράδυ γιατί θέλω να ξέρω αν ο ποδοσφαιριστής είναι διαθέσιμος. Αυτή την στιγμή ο Στέλιος είναι ένα ενδεχόμενο για εμάς".

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Θωρακίζει" την άμυνα ο Άρης

    24/8/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση του Γάλλου αμυντικού Ντέρεκ Ντέκαμς, προχώρησε η ομάδα του Άρη. Ο 20χρονος, ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Ντέκαμς δήλωσε είναι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στον Άρη και συνέχισε λέγοντας πως " στο διάστημα της παραμονής μου εδώ, διαπίστωσα ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας". Ο αμυντικός των «κίτρινων» θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής την ερχόμενη Τρίτη (30/8) και θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Άρη στις 8 Σεπτεμβρίου. Η απόκτηση του Ντεκάμς σημαίνει ότι στον Άρη δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Πολωνός Ματσέι Μουράφσκι. Στα γραφεία της ΠΑΕ, στο μεταξύ, έφτασε σήμερα κλήση για συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Εθνική Ελπίδων για τον αγώνα της 6ης Σεπτεμβρίου με το αντίστοιχο συγκρότημα του Καζακστάν.

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Ραούλ και το ακουστικό

    24/8/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε μια πρωτοποριακή τακτική προχώρησε η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο προκειμένου να διασφαλίσει πως οι φωνές του από τον πάγκο δεν θα πηγαίνουν στράφι. Ο αρχηγός της ομάδας, ο Ραούλ, κατά την διάρκεια του αγώνα με την ομάδα επιλέκτων του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, φορούσε ένα ακουστικό, από το οποίο άκουγε τον προπονητή του να του επισημαίνει τα λάθη της ομάδας και το τι πρέπει να κάνουν οι συμπαίκτες του. Ο Λουξεμπούργκο χρησιμοποιούσε ένα γουόκι τόκι από το οποίο μιλούσε στον Ραούλ και σύμφωνα και με τους δύο η δοκιμή αυτή πήγε πολύ καλά. 'Ήταν μια καλή εμπειρία", τόνισε ο τεχνικός των "Γκαλάκτικος" και πρόσθεσε, "Ήθελα να ξέρω πως νιώθει η ομάδα και πως συμπεριφέρονται οι παίκτες με αυτό το σύστημα. Απλώς πρέπει να μιλάς όταν δεν γίνονται φάσεις για να μην γίνονται λάθη και πρέπει να μιλάς ξεκάθαρα. Εγώ έλεγα, "Κοι΄τα Ραούλ ο Μπέκαμ πρέπει να γυρίσει πίσω. Θα δούμε αν θα το κάνουμε και στο πρωτάθλημα. Εξαρτάται από το αν θα πάρουμε άδεια. Αν πάρουμε θα το κάνουμε αφού και ο Ραούλ ένιωσε καλά".

    [27] Κοινωνία

    Επισταμένοι έλεγχοι από την Νομαρχία Αθηνών

    Παρατυπίες σε οίκους ευγηρίας

    24/8/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Απογοητευτική είναι η εικόνα της πλειονότητας των οίκων ευγηρίας, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Νομαρχία Αθηνών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, μόνο 2 από τους 11 οίκους ευγηρίας λειτουργούσαν χωρίς παρατυπίες, υγειονομικά προβλήματα και παραλείψεις. Μάλιστα, εναντίον τεσσάρων από αυτούς κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, το κλιμάκιο της Νομαρχίας πήρε δείγματα τροφίμων, τα οποία απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο, ενώ καταστράφηκαν ποσότητες τροφίμων οι οποίες, είτε είχαν λήξει, είτε δεν αναφερόταν στη συσκευασία τους η ημερομηνία λήξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 August 2005 - 16:54:18 UTC