Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλό μήνυμα Καραμανλή
  • [02] Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο
  • [03] Ζητούν την παραίτηση Καραμανλή
  • [04] Κατασκοπευτικός γλάρος
  • [05] Συνάντηση Μολυβιάτη-Αλαβάνου
  • [06] Αναζητώντας απαντήσεις
  • [07] Πρωτοφανές έγκλημα στον Άλιμο
  • [08] Με το φόβο του Κατρίνα
  • [09] Ικανοποίηση και αντιδράσεις για το Σύνταγμα
  • [10] Αλογοσκούφης με ΣΒΒΕ και ΓΣΕΕ
  • [11] Αεροπορική περιπέτεια για την Λιόν
  • [12] Ρατσισμός από τους "τιφόζι" της Λάτσιο
  • [13] "Προς απόσυρση" ο Κολίνα
  • [14] Συγνώμη αλλά η τιμωρία βαριά
  • [15] Στην Εθνική ο Ανατολάκης
  • [16] Ανακοίνωση Λυκουρέζου για Μόρις
  • [17] Εκτός Εθνικής οι Κόμματος-Παπανικολάου
  • [18] Πρεμιέρα για λίγους
  • [19] ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Ταμίρ
  • [20] Μικρή άνοδος για τη "Λένα"
  • [21] Μαγικό ραβδάκι για gamers
  • [22] Ενοικιάζεται σύζυγος

    [01] Πολιτική

    Προς Τουρκία και ΠΓΔΜ

    Διπλό μήνυμα Καραμανλή

    29/8/2005 4:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 6:00:57 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ολοκληρώθηκαν οι επίσημες επαφές του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πράγα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Τσέχο Πρωθυπουργό ο Κώστας Καραμανλής έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στα Σκόπια για την ευρωπαϊκή τους προοπτική λέγοντας ότι παρόλο που η χώρα μας στηρίζει την μελλοντική ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε. δεν θα συμβεί το ίδιο με τη ΠΓΔΜ όσο επιμένει στην αδιαλλαξία για το θέμα του ονόματος. Στο θέμα της Τουρκίας, μετά την άρνηση της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε ότι δεν έχει μεταβληθεί η στρατηγική της χώρας μας έναντι της Τουρκίας, ωστόσο, λαμβάνουμε υπόψη μας όλα τα νέα δεδομένα. Η μονομερής όμως δήλωση της περί μη αναγνώρισης της Κύπρου με την οποία συνόδευσε την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Σύνδεσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη της Ε.Ε., έχει δημιουργήσει πρόβλημα και έχει ανοίξει ένα μεγάλο κύκλο συζητήσεων στην Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν μπορεί η Τουρκία να δημιουργεί ασάφειες ως προς την ουσία και την έννοια της υπογραφής της στο Πρωτόκολλο Σύνδεσης, καθώς επίσης ότι θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε την Τουρκία να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια της συμφωνίας της 17ης Δεκεμβρίου του 2004.

    Αυστηρή προειδοποίηση

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση των Σκοπίων δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία του γ.γ. του ΟΗΕ για να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας και δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αυτή είναι μία παράμετρος που πρέπει να σταθμιστεί και η οποία βαρύνει την εξέταση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αυτής.

    Από την πλευρά της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Καραμανλής, δεν υπάρχει η προοπτική για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

    Άριστες διμερείς σχέσεις

    Στις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι ήταν μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση που είχε με τον φίλο πρωθυπουργό της Τσεχίας Γίρζι Παρόουμπεκ και ότι συζήτησαν τα καίρια θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, όπως είναι η περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και η επικύρωση της ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης.

    "Μας απασχόλησε και το θέμα των δημοσιονομικών προοπτικών, το ύψος δηλαδή του προϋπολογισμού και των κοινοτικών κονδυλίων που θα διατεθούν στις χώρες της Ε.Ε. για τα έτη 2007-13", ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι , "οι χώρες μας έχουν συνεργαστεί επιτυχώς στο θέμα αυτό, στο πλαίσιο της ομάδας των 17 κρατών-μελών που στηρίζουν ενεργά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την πολιτική της συνοχής".

    "Μείναμε σύμφωνοι, τόνισε ο κ. Καραμανλής, να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε από κοινού τις θέσεις μας. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν γρήγορα σε μία συμφωνία που θα διασφαλίζει τη σημασία της πολιτικής της συνοχής, το δίκαιο επιμερισμό του κόστους της διεύρυνσης και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν από το διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης των 25 κρατών-μελών. Η συμφωνία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη."

    Ανέφερε, επίσης, ότι ξεκινούν πάλι μία σειρά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και ότι έχει σημασία να υπάρξει συμφωνία με εκείνες τις χώρες-μέλη που έχουν κοινές απόψεις και να επιδιώξουν μία λύση στη βάση της πρότασης που είχε καταθέσει η προηγούμενη Λουξεμβουργιανή Προεδρία.

    Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν ακόμη τις γενικότερες εξελίξεις σε ότι αφορά τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Τσεχίας τις στρατηγικές επιδιώξεις της χώρας μας, ενόψει των προσεχών συζητήσεων στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και τον ενημέρωσε και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρωτόκολλο προσαρμογής της συμφωνίας της Άγκυρας.

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός είπε ότι "διαπιστώσαμε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων" και ευχαρίστησε τον κ. Παρόουμπεκ για τη φιλοξενία και την ουσιαστική συζήτηση, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα.

    Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας είπε ότι ήταν μία πολύ σημαντική και καλή συζήτηση και ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο Πρωθυπουργοί. Ανέφερε ότι εξέτασαν τα προβλήματα της δημοσιονομικής προοπτικής του 2007-2013. "Έχουμε εκφράσει τη γνώμη μας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που αφορούν τις υποψήφιες χώρες", είπε. Πρόσθεσε ακόμη ότι Ελλάδα και Τσεχία έχουν παρόμοια άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον κοινωνικό και πολιτικό της χαρακτήρα.

    [02] Οικονομία

    Έφτασε τα 70,80 δολάρια

    Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο

    29/8/2005 8:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 12:08:22 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Με έντονους τους φόβους για την πρόκληση καταστροφών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού από τον κυκλώνα Κατρίνα, η τιμή του μαύρου χρυσού ξεπέρασε για λίγο στην αγορά της Σιγκαπούρης το φράγμα των 70 δολαρίων. Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου έφτασε στα 70,80 δολάρια το βαρέλι για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 69,75 δολάρια, αυξημένη κατά 3,62 δολάρια από το κλείσιμο των 66,13 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Στο μεταξύ, οι αμερικανικές Αρχές εκκένωσαν προληπτικά 21 πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μισσισίπι και της Νέας Ορλεάνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα από τη Νέα Ορλεάνη πιθανόν να είναι το καταστροφικότερο για τις ΗΠΑ μετά από εκείνο του Καμίγ, που άφησε πίσω του 256 νεκρούς, όταν έπληξε τις πολιτείες Λουϊζιάνα και Μισσισίπι το 1969. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, επεσήμανε, ότι θα εξεταστούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας, ότι οι υψηλές τιμές δεν αντικατοπτρίζουν τις στοιχειώδεις αρχές της αγοράς. Όπως διαβεβαιώνει, τα σημερινά αποθέματα σε συνδυασμό με αυτά που θα προστεθούν στις αρχές του 2006 θα επαρκούν για την αυξανόμενη ζήτηση του χειμώνα.

    [03] Πολιτική

    Ανεβάζει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ

    Ζητούν την παραίτηση Καραμανλή

    29/8/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Για απαξίωση των μεταολυμπιακών εγκαταστάσεων, αδιαφανείς και παρασκηνιακές διαδικασίες στους διαγωνισμούς για τα έργα που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, αλλά και απαξίωση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μ. Δαμανάκη, Ανδρέας Λοβέρδος και Νάσος Αλευράς, κατήγγειλαν ότι "τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο" και επανέλαβαν ότι στο παρελθόν είχε ζητήσει και ο Γ. Παπανδρέου την παραίτηση δηλαδή του πρωθυπουργού από το θώκο του υπουργείου Πολιτισμού. "Η αυτοαπομάκρυνση του πρωθυπουργού από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, όχι μόνο θα κάνει καλό στον πολιτισμό, αλλά θα είναι και μία κορυφαία πράξη αυτοκριτικής του πρωθυπουργού για τις αρνητικές εξελίξεις στο υπουργείο αυτό" είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στα πυρά ΠΑΣΟΚ απάντησαν ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος και η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού. Ο κ. Αντώναρος μίλησε για δηλώσεις ανάξιες σχολιασμού ενώ η κα Πετραλιά έκανε λόγο για πολιτικό θράσος.

    Απαξίωση - αδιαφάνεια βλέπει το ΠΑΣΟΚ

    Η κα Πετραλιά υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη ενημερωθεί αναλυτικά για την αξιοποίηση της ολυμπιακής κληρονομίας και το σημαντικότατο έργο που έχει επιτελεστεί στο υπουργείο Πολιτισμού τους τελευταίους 18 μήνες.

    Πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ ξεκινήσει τις ασκήσεις αντιπολιτευτικής τακτικής, τόνισε, οι απαντήσεις για το έργο του υπουργείου είχαν δοθεί με σαφήνεια και διαφάνεια και μόνο ως πολιτικό θράσος μπορεί να ερμηνευθεί το ότι οι υπεύθυνοι για τα βάρη του παρελθόντος μιλούν σήμερα για αδιαφάνεια και έλλειψη σχεδιασμού.

    Νωρίτερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Γενικής Γραμματείας Μεταολυμπιακής Αξιοποίησης, για τα τρία πρώτα έργα, εντοπίζεται πλήθος παρανομιών που καθιστούν αβέβαιη την τελική ανάθεση των έργων αυτών.

    Παράλληλα, απέδωσαν την παταγώδη αποτυχία όλων των εθνικών ομάδων, στους μειωμένους προϋπολογισμούς και στην περιφρόνηση και απαξίωση των αθλητών, ενώ ευρύτερα για τον τομέα Πολιτισμού, κατήγγειλαν ότι ο κ Καραμανλής είναι ανύπαρκτος και ότι η αναπληρώτρια υπουργός και οι υφυπουργοί του έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι γραφειοκρατίας.

    Τέλος ζήτησαν απαντήσεις για το μέλλον των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

    "Είναι αδιανόητο, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να μην γνωρίζουμε για ποιες εγκαταστάσεις πρόκειται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί, πότε θα προκηρυχθούν αυτοί οι διαγωνισμοί, με ποια στοιχεία οικονομικά και τεχνικά έχουν διαμορφωθεί οι όροι των διαγωνισμών" τόνισε ο Νάσος Αλευράς.

    [04] Τεχνολογία

    Κατασκοπευτικός γλάρος

    29/8/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πόσες και πόσες φορές τα μάτια των κατοίκων μιας μεγαλούπολης έχουν υψωθεί ψηλά για να θαυμάσουν το πέταγμα ενός γλάρου, σε ταξίδι αναζήτησης τροφής, πάνω από τη θάλασσα του τσιμέντου. Ένα θέαμα καθόλου ασυνήθιστο, το οποίο παραμένει γοητευτικό. Και σε δύο ή τρία χρόνια τα μάτια και πάλι θα κοιτάζουν προς τα πάνω ψάχνοντας, μόνο που το αντικείμενο του θαυμασμού που θα νομίζουν για γλάρο, θα είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος σε κατασκοπευτική αποστολή. Προς το παρόν τα τελευταίας γενιάς μικρο-αεροσκάφη (λίγο μικρότερα από γλάρους) βελτιώνονται για λογαριασμό της Nasa και της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, οι οποίοι για το σχεδιασμό τους αντέγραψαν τον τρόπο πετάγματος του γλάρου και τα προορίζουν για "επικίνδυνες αποστολές" σε αστικά περιβάλλοντα.

    Τα αεροπλάνα που δημιούργησαν μπορεί να "μη γεμίζουν το μάτι", από πλευράς εμφάνισης ή μεγέθους (αρχίζουν από 15 και δεν ξεπερνούν τα 61 εκατοστά), οι δυνατότητες τους όμως είναι μεγάλες, με πρώτη και καλύτερη εκείνη της μεταμόρφωσης. Με άλλα λόγια μπορούν να αλλάζουν μορφή, αν παραστεί ανάγκη, π.χ. ρίχνοντας τα φτερά τους και κουρνιάζοντας με άλλο σχήμα αθέατα πια, σε κάποια γωνιά.

    Κατασκευασμένα από πολύ ελαφρύ υλικό, είναι εφοδιασμένα με ένα μικρό κινητήρα, GPS, μπαταρίες λιθίου, κάμερα και επικοινωνιακό εξοπλισμό. Καθώς τα μοντέλα εξελίσσονται και βελτιώνονται, σε αυτά θα προστεθούν μικρο-αισθητήρες για τον εντοπισμό εμποδίων, την καταγραφή ήχων ή ακόμα και την ανίχνευση βιολογικών παραγόντων, ενώ θα στέλνουν και θα λαμβάνουν πληροφορίες από την επίγεια βάση τους.

    Τα μηχανικά-πουλιά μπορούν να ελίσσονται με ευκολία ανάμεσα σε κτήρια και να πλησιάζουν αθέατα τους στόχους τους. Θα μπορούν επίσης να τοποθετούν ειδικά μικρόφωνα-βέλη, τα οποία θα εκτοξεύουν σε επιλεγμένα μέρη, όπως αυτοκίνητα ή σπίτια, με σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή συνομιλιών.

    Ο στόχος των κατασκευαστών τώρα είναι η όλη υπόθεση να περάσει από την τηλεκατεύθυνση στον αυτόματο πιλότο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, που είναι απαραίτητη για την περάτωση ορισμένων αποστολών.

    Και αν νομίζατε ότι το επιστημονικό όραμα σταματά εκεί, γελιέστε. Στις ΗΠΑ οι ομάδες που εργάζονται για την ανάπτυξη αυτών των μικρο-αεροπλάνων είναι αρκετές και τα αποτελέσματα αναμένονται θεαματικά. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι σε 20 χρόνια από τώρα, τη θέση των τηλεκατευθυνόμενων πουλιών, θα πάρουν άλλες μηχανές όχι μεγαλύτερες από έντομα, που θα μπορούν να δουλεύουν σε σμήνη, λαμβάνοντας εντολές από ένα "μητρικό σκάφος" που θα πετά ψηλότερα, ενώ οι τεχνικές καμουφλάζ θα έχουν τελειοποιηθεί σε βαθμό που θα μπορούν να αλλάζουν διάφορα σχήματα και να παίρνουν διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την κρυψώνα τους.

    [05] Πολιτική

    Στο επίκεντρο η Τουρκία

    Συνάντηση Μολυβιάτη-Αλαβάνου

    29/8/2005 12:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Το γνωστό λεπτό ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Όπως ανέφερε ο κ Αλαβάνος, "σήμερα βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε ένα ιδιαίτερο θετικό περιβάλλον πιέσεων προς την Τουρκία από μεγάλες χώρες της ΕΕ. Δεν μπορεί να δοθεί πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων αν δεν θεωρηθεί άκυρη η δήλωση της Τουρκίας. Παράλληλα μας δίνεται και ένα χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν και την εμπλοκή της ΕΕ."

    "Παγίδα" ο νέος εκλογικός νόμος

    Σε ερώτηση για την επιστολή, που αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προς τον ΣΥΝ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, απάντησε, ότι δεν είναι θέμα δημοσιών σχέσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, αλλά "αν θέλει ο κ. Παπανδρέου να έχουμε σχέσεις, για παράδειγμα σε ένα θέμα που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όπως είναι η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών, ας προχωρήσει σε ένα σχέδιο στήριξης για την ασφάλεια της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    Σε ερώτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που προτείνει η ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως πρόκειται για μια ρύθμιση, που ευνοεί τον δικομματισμό, που γίνεται στο παρά πέντε και πως είναι μια παγίδα που έστησε η ΝΔ και μπορεί να πέσει η ίδια μέσα αν υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις της αριστεράς

    [06] Κοινωνία

    Πιθανόν να εκδοθεί και νέο ενδιάμεσο πόρισμα

    Αναζητώντας απαντήσεις

    29/8/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ακριβό Τσολάκη για να συναντηθεί με τον υπουργό Συγκοινωνιών της Μεγαλονήσου και να πάρει καταθέσεις από εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία, την εταιρεία "Helios", αλλά και συγγενείς θυμάτων. Στόχος είναι να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση των πληρωμάτων και τη συντήρηση των αεροσκαφών της "Helios". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυπριακής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων, Κώστα Ορφανό, η εξέταση των μαρτύρων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες, οπότε θα παραταθεί η παραμονή του ελληνικού κλιμακίου στην Κύπρο. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, να εκδοθεί νέο ενδιάμεσο πόρισμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μυστήριο στην τραγωδία

    [07] Κοινωνία

    Συνελήφθη και ανακρίνεται ο δράστης

    Πρωτοφανές έγκλημα στον Άλιμο

    29/8/2005 1:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 7:43:50 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε κατάσταση αμόκ συνελήφθη ο 29χρονος Πακιστανός, που σήμερα το πρωί έπνιξε μια 75χρονη στην ελεύθερη πλαζ του Αλίμου. Η γυναίκα κολυμπούσε μαζί με δύο φίλες της όταν ο 29χρονος άρχισε να τις παρενοχλεί. Εκείνες προσπάθησαν να απομακρυνθούν από κοντά του, ενώ παράλληλα καλούσαν σε βοήθεια. Οι δύο ηλικιωμένες κατάφεραν να βγουν από τη θάλασσα, όχι, όμως και η άτυχη 75χρονη, που έπεσε στα χέρια του 29χρονου. Εκείνος την άρπαξε από το κεφάλι και τη "βούλιαξε" κάτω από το νερό για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει. Ένας κολυμβητής, που είδε τις γυναίκες να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησε το Λιμενικό και λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου ανακρίνεται.

    [08] Κόσμος

    Εκκενώθηκε η Νέα Ορλεάνη

    Με το φόβο του Κατρίνα

    29/8/2005 9:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 7:12:11 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- CNN

    Έχοντας προκαλέσει, ήδη, το θάνατο επτά ανθρώπων στις νότιες περιοχές της Φλόριντα και ανυπολόγιστες ζημιές, ο τυφώνας Κατρίνα, το επίκεντρο του οποίου βρισκόταν στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας 72 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Μπιλόξι του Μισισίπι, βρίσκεται αυτή την ώρα μια ανάσα από τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουϊζιάνα με επόμενο υποψήφιο "θύμα" του τη Νέα Ορλεάνη. Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στην κατηγορία "Τρία" της κλίμακας Σάαφιρ-Σίμπσον, από 4, ένα βαθμό μόλις από το ανώτατο όριο, γεγονός που σημαίνει ότι συνοδεύεται από ανέμους 240 χιλιομέτρων την ώρα και σφοδρότατες καταιγίδες. Σχετική επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε από το Εθνικό Κέντρο των Τυφώνων, που εδρεύει στο Μαϊάμι στη νοτιοανατολική Φλόριντα. Παραμένει βέβαια ένα πάρα πολύ επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, διευκρινίστηκε. Κατευθύνεται, πλέον, στην περιοχή της μεθορίου των Πολιτειών Μισισίπι και Λουϊζιάνα, προστίθεται στις επίσημες ανακοινώσεις. Οι αρχές της Νέας Ορλεάνης φοβούνται ότι ένας τεράστιος υδάτινος τοίχος είναι πιθανό να πλήξει την πόλη, το 70% της οποίας βρίσκεται δύο μέτρα χαμηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Αντιμετώπισης Κυκλώνων στο Μαϊάμι, Μαξ Μέιφιλντ εξέφρασε το φόβο, ότι ο Κατρίνα μπορεί να προκαλέσει πολλά θύματα. Η Νέα Ορλεάνη μοιάζει πια με έρημη πολιτεία καθώς ο δήμαρχος διέταξε την εκκένωσή της και ήδη 1.300.000 κάτοικοι την εγκατέλειψαν. Ακόμα και σήμερα οι ουρές των αυτοκίνητων που έφευγαν από την πόλη ήταν τεράστιες και πολλοί από τους κατοίκους κατευθύνονταν ακόμα και στο Τέξας, 500 χιλιόμετρα στα δυτικά.

    Καταφύγια για ηλικιωμένους και τουρίστες

    Καταφύγια και κλειστά γυμναστήρια άνοιξαν για να προφυλαχθούν από τη μανία του κυκλώνα όσοι δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν, κυρίως ηλικιωμένοι και τουρίστες.

    Στους τουρίστες, που προτίμησαν να μη φύγουν από τα ξενοδοχεία τους, οι Αρχές συνέστησαν να παραμένουν πάνω από τον τρίτο όροφο και να αποφεύγουν να βρίσκονται κοντά στα παράθυρα.

    Το 1965 η Νέα Ορλεάνη είχε δεχτεί το χτύπημα του τυφώνα Μπέτσι, η πόλη είχε πλημμυρίσει και 75 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ενώ ο Κατρίνα μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικότερος για τις ΗΠΑ μετά από εκείνο του Καμίγ, που άφησε πίσω του 256 νεκρούς, όταν έπληξε τις πολιτείες Λουϊζιάνα και Μισισίπι το 1969.

    Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Τζο Μπέκερ, εκτίμησε, ότι το πέρασμα του Κατρίνα από τη Νέα Ορλεάνη πιθανόν να αποτελέσει τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή, που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ο διεθνής οργανισμός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονική κακοκαιρία στην Αμερική

    [09] Ιράκ

    Έκρηξη χωρίς τραυματισμούς στη Βαγδάτη

    Ικανοποίηση και αντιδράσεις για το Σύνταγμα

    29/8/2005 11:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 4:44:57 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μία ημέρα μετά την κύρωση από το ιρακινό Κοινοβούλιο της τελικής εκδοχής του σχεδίου του νέου Συντάγματος, η βία στο Ιράκ συνεχίζεται. Σήμερα μία ισχυρή έκρηξη ενός βλήματος όλμου κοντά στο υπουργείο Πετρελαίου αναστάτωσε τη Βαγδάτη, αλλά ευτυχώς δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Ωστόσο, χθες 11 άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στην ιρακινή πρωτεύουσα και τα περίχωρα από επιθέσεις ανταρτών. Στο μεταξύ, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κύρωση της τελικής εκδοχής του σχεδίου του νέου Συντάγματος και προέτρεψε τους Ιρακινούς να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται σε πνεύμα εθνικής συμφιλίωσης έως το συνταγματικό δημοψήφισμα στις 15 Οκτωβρίου. Επίσης, ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ικανοποιημένος και για τη βοήθεια της αποστολής του διεθνούς οργανισμού στη συνταγματική διαδικασία του Ιράκ. Αντίθετα, το κύριο σουνιτικό κόμμα του Ιράκ, το Ιρακινό Ισλαμικό Κόμμα, χαρακτήρισε το νέο σχέδιο, "εντελώς απαράδεκτο", σημειώνοντας, ότι το νέο σύνταγμα "ανοίγει μια πόρτα στο άγνωστο".

    Δυσαρέσκεια από το Ιρακινό Ισλαμικό Κόμμα

    Ακόμα, προσθέτουν, ότι ο ρόλος των σουνιτών διαπραγματευτών στη διαδικασία σύνταξης του συντάγματος "δεν ήταν μεγαλύτερος από αυτόν συμβούλων". Επίσης, θεωρούν, ότι το νέο σύνταγμα είναι προϊόν μιας "εκλογικής συννενόησης (ανάμεσα σε σιίτες και Κούρδους) και όχι μιας πολιτικής συναίνεσης και της αρχής για τη συμμετοχή όλων" στην πολιτική ζωή και υπενθυμίζουν, ότι μετείχαν στη σύνταξη του συντάγματος πιστεύοντας ότι θα γινόταν σεβαστή η αρχή της συναίνεσης. Ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του κόμματος Τάρεκ αλ Χασέμι είχε προσπαθήσει να χαμηλώσει τους τόνους, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν απορρίπτει το συνταγματικό χάρτη στο σύνολό του, αλλά άρθρα του τα οποία "βλάπτουν τα συμφέροντα των Ιρακινών και της χώρας".

    Δε γυρνούν την πλάτη στον Αραβικό Σύνδεσμο

    Στο μεταξύ, μετά την κύρωση της τελικής εκδοχής του σχεδίου του νέου ιρακινού Συντάγματος, ο Ιρακινός Πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί διέψευσε πως η χώρα του προτίθεται να γυρίσει την πλάτη της στον Αραβικό Σύνδεσμο, με αφορμή ένα άρθρο του Συντάγματος, το οποίο τονίζει, πως ο αραβικός πληθυσμός του Ιράκ ανήκει στο αραβικό έθνος, αγνοώντας το αίτημα των σουνιτών να δηλώνεται ρητώς ότι το Ιράκ ανήκει στον αραβικό κόσμο.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξή στο Αλ Αραμπίγια, ο Ταλαμπανί διαβεβαίωσε, πως το Ιράκ δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τον Αραβικό Σύνδεσμο, τονίζοντας, πως "παραμένουμε ένα ιδρυτικό μέλος του και θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε τον ρόλο μας", αλλά εξήγησε, πως το επίμαχο άρθρο απλώς επιχειρεί να λάβει υπ όψη του την εθνοτική σύσταση του πληθυσμού, που αποτελείται κυρίως από Άραβες και Κούρδους.

    "Οι Άραβες ανήκουν στο αραβικό έθνος, ακριβώς όπως οι Κούρδοι ανήκουν στο κουρδικό έθνος που βρίσκεται διαιρεμένο σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής. Το να σημάνουμε πως οι Ιρακινοί ανήκουν στο αραβικό έθνος θα συνιστούσε άρνηση της ύπαρξης των Κούρδων του Ιράκ, που ωστόσο αριθμούν επτά εκατομμύρια ψυχές", τόνισε ο Ταλαμπανί, προσθέτοντας, ότι και το Σύνταγμα του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν αναγνώριζε πως ο πληθυσμός του Ιράκ αποτελείται από δύο μεγάλες εθνικές ομάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμο το ιρακινό σχέδιο Συντάγματος

    [10] Οικονομία

    Πυρετός στο οικονομικό επιτελείο ενόψει ΔΕΘ

    Αλογοσκούφης με ΣΒΒΕ και ΓΣΕΕ

    29/8/2005 1:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 3:59:53 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Το πετρέλαιο και η αλματώδης αύξηση της τιμής του κυριάρχησε κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με εκπροσώπους των βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος και τη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Ο υπουργός χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις στην οικονομία, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μεταολυμπιακή χρονιά με ιδιαίτερα αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο και οικονομική ύφεση στην ΕΕ. Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε επίσης, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης έκλεισε στο 3,5 % και ότι στο τέλος του έτους θα κυμανθεί μεταξύ 3,5 και 3,6 %. Ακόμα, τόνισε, ότι η οικονομική πολιτική αποδίδει και τα αποτελέσματά της είναι ορατά στους τομείς της ανεργίας, των εξαγωγών, τουρισμού και ιδιωτικών επενδύσεων. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θα νομοθετήσει στην τετραετία, θα συνεχιστεί ωστόσο ο διάλογος στο πλαίσιο της ΟΚΕ.

    Δεν αποκλείονται αυξήσεις

    Από την πλευρά τους, οι βιομήχανοι της Βορείου Ελλάδος ζήτησαν τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις στο μέτωπο της οικονομίας.

    Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, θα πρέπει να ενισχυθεί η περιφερειακή ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα. Επίσης, χαρακτήρισε θετικά τα βήματα των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ωστόσο ότι δε θα πρέπει να αναβάλλονται με την επίκληση προβλημάτων.

    Σχετικά με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου ο κ. Μυλωνάς, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι οι υψηλές τιμές θα φέρουν αύξηση του κόστους παραγωγής και ανατιμήσεις. Για αυτό, όπως είπε, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι "ανοιχτοχέρηδες" σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν υψηλά κόστη. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η παραμονή σε υψηλά επίπεδα των τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις τιμών στην αγορά.

    Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεγάλο θέμα το οποίο όμως δε λύνεται αμέσως ενώ για το εργασιακό υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρές για να έχουν και καλύτερη απόδοση.

    Ζητούν την κατάργηση του νόμου για τις υπερωρίες

    Η ΓΣΕΕ παρουσίασε στον υπουργό το διεκδικητικό πλαίσιο ενόψει των κινητοποιήσεων, που έχει εξαγγείλει για τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι πρωτεύον ζήτημα για τα συνδικάτα είναι η κατάργηση του νέου νόμου για τις υπερωρίες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ΓΣΕΕ θα ζητήσει διορθωτικό ποσό στους μισθούς για τις απώλειες που είχαν τα εισοδήματα το 2005 λόγω της αύξησης του κόστους του πετρελαίου και των τιμών.

    Ακόμα, επέκρινε την κυβέρνηση ότι παίζει με το θέμα της μονιμότητας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

    Επίσης, τόνισε, ότι τίθεται πλέον με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

    Αύριο η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ πρόκειται να παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη το διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικάτων ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει. Την Πέμπτη η ΓΣΕΕ επίσης στη Θεσσαλονίκη θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για την οικονομία.

    Σχετικά Links: ΓΣΕΕ

    ΣΒΒΕ

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αεροπορική περιπέτεια για την Λιόν

    29/8/2005 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μία απρόσμενη περιπέτεια έζησαν τα μέλη της αποστολής της Λιόν, η οποία επέστρεφε αεροπορικώς μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Οσέρ με 2-0, ένα αποτέλεσμα που έφερε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ στην κορυφή του σαμπιονά. Πιο συγκεκριμένα, στη μία τα ξημερώματα και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στην φάση της προσγείωσης, ένας από τους τροχούς έσκασε και, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε πυρκαγιά μικρής έκτασης. Οι πυροσβέστες, που είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα, επενέβησαν και αποκατέστησαν άμεσα το πρόβλημα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Η διοίκηση της Λιόν επιβεβαίωσε το περιστατικό, προσθέτοντας ότι "άπαντες είναι καλά", ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τον γαλλικό σύλλογο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρατσισμός από τους "τιφόζι" της Λάτσιο

    29/8/2005 3:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συγνώμη για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας του στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα πρωταθλήματος με τη Μεσίνα, ζήτησε ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίλο. Οι υποστηρικτές των "λατσιάλι", οι οποίοι κάθονται στη διάσημη βόρεια εξέδρα του "Ολίμπικο" είναι γνωστοί για τα ρατσιστικά συνθήματα που εκφωνήζουν και την επίδειξη πανό ανάλογου περιεχομένου, "χτύπησαν" πάλι, αυτή τη φορά στο παιχνίδι της Λάτσιο με τη Μεσίνα στην έναρξη του Καμπιονάτο, εναντίον του αμυντικού της Μεσίνα, Μάρκο Ζόρο, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μεσίνα, Πιέτρο Φράντσα είπε πως "ο Λοτίτο και αρκετοί από τους παίκτες μας ζήτησαν συγγνώμη από τον Ζόρο μετά τον αγώνα".

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Προς απόσυρση" ο Κολίνα

    29/8/2005 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την απόφαση του να παραιτηθεί από την Ιταλική Ένωση Διαιτητών, είπε μέσω ανακοίνωσης του ο Πιέρλουίτζι Κολίνα. Ο Ιταλός Διαιτητής ανέφερε χαρακτηριστικά πως προχώρησε σε αυτή απόφαση "προστατευθεί από την απαγόρευση για να διαιτητεύει στην Α` κατηγορία, επειδή συνεργάζεται με έναν από τους χορηγούς της Μίλαν". Όσον αφορά στην «πέτρα του σκανδάλου», πρόκειται για την γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία «Opel» η οποία είναι εκ των χορηγών της Μίλαν και συνεργάζεται με τον Κολίνα. "Αποφάσισα να παραιτηθώ από την ΑΙΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος ρέφερι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βιαρέτζιο και πρόσθεσε: "Έλαβα αυτήν την απόφαση μετά από 28 χρόνια προσφοράς, αλλά σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε χαμένοι. Εφόσον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους διαιτητές, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω". Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Κολίνα ετοιμάζεται να "κρεμάσει την σφυρίχτρα του", παρά το γεγονός πως λίγο καιρό πριν είχε πάρει "παράταση" ενός έτους, αντίθετα με τους ισχύοντες κανονισμούς βάσει των οποίων οι διαιτητές πρέπει να αποσύρονται με την συμπλήρωση των 45 ετών.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συγνώμη αλλά η τιμωρία βαριά

    29/8/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ακριβώς τα όσα έγιναν χωρίς την παραμικρή παράλειψη αλλά και υπερβολή, αναφέρει στο φύλλο αγώνα, που συνέταξε μετά το ντέρμπι ο Θανάσης Μπριάκος. Ο διαιτητής του χθεσινού αγώνα, αναφέρει για την πολυσυζητημένη φάση της αποβολής του Μόρις πως, "Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Νασίφ Μόρις κλώτσησε εσκεμμένα τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς εμένα και μου πέταξε την φανέλα του". Ενώ για την πρώτη χρονικά αποβολή επισημαίνει, "Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ηλίας Κώτσιος κτύπησε με τον αγκώνα τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιάννη Οκκά". Τέλος εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως κατά την υπογραφή του φύλλου αγώνα από τους δύο αρχηγούς, ο Έκι Γκονζάλες ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά των συμπαικτών του.

    Απολογήθηκε και ο Μόρις

    Πάντως ο Νασίφ Μόρις φρόντισε σήμερα να απολογηθεί για την ενέργειά του να χτυπήσει τον Τζόρτζεβιτς. Ο Αφρικανός αμυντικός του "τριφυλλιού" μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του ζήτησε συγνώμη από τον αντίπαλό του αλλά κυρίως από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. "Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό ντέρμπυ, από τον συνάδελφο μου Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, από τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, από τη διοίκηση της ομάδας και πάνω από όλα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και όλους τους φίλαθλους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω τον διαιτητή κ. Μπριάκο. Έχω επίγνωση του πόσο βαριά είναι η φανέλα του Παναθηναϊκού και υπόσχομαι όσον καιρό θα την φοράω, θα την τιμώ. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται για οποιονδήποτε λόγο να δώσω την παραμικρή αφορμή για παρόμοιου είδους σχόλια ως προς το πρόσωπο μου και θα ξανακάνω περήφανους, την οικογένεια μου, τους ανθρώπους της ομάδας μου, τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και όλους αυτούς που με αγαπούν και με στηρίζουν", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην Εθνική ο Ανατολάκης

    29/8/2005 1:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 3:25:52 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με νέο πρόσωπο τον Γιώργο Ανατολάκη, ο οποίος επιστρέφει στην Εθνική μετά από έξι χρόνια, αλλά και το Νίκο Λυμπερόπουλο που θα δώσει και πάλι το "παρών", ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα που θα γίνει στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον του Καζακστάν. Παράλληλα, ο Ότο Ρεχάγκελ συμπεριέλαβε και τους Άγγελο Μπασινά και Σωτήρη Κυργιάκο, παρά το γεγονός πως δεν έχουν κάνει καθόλου προετοιμασία. Σημειωτέων, πως ο "Ανατόλ" του Ολυμπιακού θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το Εθνόσημο στο στήθος μετά από έξι χρόνια. Τότε ο Αναταλάκης είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Ελλάδα στις 9 Ιουνίου του 1999, στον αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2000, με αντίπαλο τη Λετονία.

    Η εικοσάδα του Γερμανού

    Οι είκοσι παίκτες του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής μας είναι οι : Νικοπολίδης, Σηφάκης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Καψής, Ανατολάκης, Κατσουράνης, Φύσσας, Μπασινάς, Καφές, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαριστέας, Βρύζας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωση Λυκουρέζου για Μόρις

    29/8/2005 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Επικίνδυνη και ικανή να παρασύρει φιλάθλους σε ανάλογες ενέργειες", χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος την ενέργεια το Σανίφ Μόρις στο χθεσινό ντέρμπι, σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σήμερα η ΕΠΑΕ. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά αισθάνεται την υποχρέωση να καυτηριάσει και να καταγγείλει την αντιαθλητική συμπεριφορά του Αφρικανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και καταλήγει πως η ΕΠΑΕ καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και που προκαλεί το φίλαθλο κοινό. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, χθες μετά το ντέρμπι άφησε αιχμές για την διαιτησία του Θανάση Μπριάκου, ενώ αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών των "πρασίνων".

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ

    "Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε., Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά το χθεσινό αγώνα μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, θεωρεί υποχρέωσή του να καυτηριάσει και να καταγγείλει την αντιαθλητική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Mogammat Nasief MORRIS, θεωρώντας την επικίνδυνη και ικανή να παρασύρει φιλάθλους σε ανάλογες ενέργειες. Η Ε.Π.Α.Ε. καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που προσβάλλει και προκαλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, δυσφημώντας έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο".

    [17] Μπάσκετ

    Εκτός Εθνικής οι Κόμματος-Παπανικολάου

    29/8/2005 6:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 7:55:05 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόφασή του, να αφήσει εκτός Εθνικής και να μην πάρει μαζί του στο Eurobasket 2005, τους Δημήτρη Παπανικολάου και Νέστωρα Κόμματο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε γνωστή την πρόθεσή του, αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα από το της αποστολής από το Μπράουνσβάιγκ, όπου η Εθνική έδωσε σειρά φιλικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κορυφαία διοργάνωση. Χθες ο κ. Γιαννάκης έδειξε την πρόθεσή του, αφήνοντας τους δύο παίκτες εκτός δωδεκάδας στον αγώνα με τη Γερμανία. Οι δυο παίκτες δεν σχολίασαν την απόφαση του προπονητή τους.

    Δηλώσεις Γιαννάκη

    Σχολιάζοντας την απόφασή του να κόψει τους δυο παίκτες, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Οι παίκτες που συνεχίζουν την προετοιμασία και αυτοί που έφυγαν, ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής ομάδας. Στο ελληνικό μπάσκετ, υπάρχει μια πλειάδα 20-30 παικτών που μπορούν να παίξουν στην Εθνική και να την βοηθήσουν. Το μπάσκετ είναι ένας κύκλος."

    Στη συνέχεια, ο Γιαννάκης αναφέρθηκε στους Βασιλόπουλο, Βασιλειάδη, δίνοντας προβάδισμα στον πρώτο. "Περιμένουμε, πλέον, τον Βασιλειάδη και τον Βασιλόπουλο στην προετοιμασία, αναλόγως και με ό,τι μας πουν οι γιατροί. Ο Βασιλόπουλος βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τον Βασιλειάδη, γιατί έχει προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και είχε συμμετάσχει στο πρώτο τουρνουά προετοιμασίας. Τον Βασιλειάδη δεν τον έχουμε ακόμα μαζί μας."

    Τέλος αναφορικά με τα συμπεράσματά του για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε η Εθνική στο τουρνουά του Μπράουνσβαϊγκ, ο προπονητής της Εθνικής υποστήριξε: "Δεν είμαστε 100% έτοιμοι. θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητα και τη διάρκεια της καλής απόδοσης μας. Υπάρχει μεγάλη διάθεση απ΄ όλα τα παιδιά. Στο τουρνουά "Ακρόπολις" θα πρέπει να βρεθούμε ένα ακόμη επίπεδο ψηλότερα."

    Ρεπό οι διεθνείς

    Πλέον, ο "Δράκος" έχει στη διάθεσή του 14 παίκτες, οι οποίοι είναι οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Χατζηβρέττας, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κακιούζης, Γιάννης Μπουρούσης, Μανώλης Παπαμακάριος, καθώς και οι δύο "αργυροί" στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών της Αργεντινής, Κώστας Βασιλειάδης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

    Οι δύο τελευταίοι δεν είχαν ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής στη Γερμανία, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

    Αύριο το πρωί οι δύο νεαροί παίκτες θα κάνουν χαλαρό τρέξιμο στο ΟΑΚΑ, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες πήραν ρεπό. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για το πρωί της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

    Το ιατρικό επιτελείο θα ενημερώσει τον ομοσπονδιακό αν οι Βασιλειάδης και Βασιλόπουλος είναι σε θέση να ενσωματωθούν από την Τετάρτη στις προπονήσεις ενόψει του 19ου τουρνουά "Ακρόπολις", που θα διεξαχθεί 5-7 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των Σερβίας/Μαυροβουνίου, Ιταλίας και Γερμανίας.

    [18] Μπάσκετ

    Πρεμιέρα για λίγους

    29/8/2005 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τέσσερις παίκτες από την πρώτη ομάδα και με τους υπόλοιπους από την εφηβική, πραγματοποιήθηκε το πρωί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Παναθηναϊκού, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς στους απόντες είναι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Σερβίας/Μαυροβουνίου. Το κλίμα όπως είναι φυσικό ήταν αρκετά χαλαρό με ελαφρύ τρέξιμο και κάποιες ασκήσεις να είναι το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, πριν αρχίσουν οι διπλές προπονήσεις από αύριο. Ο Δημήτρης Ιτούδης, στάθηκε στο γεγονός πως παρά τους λίγους παίκτες στην πρώτη, υπάρχει περηφάνια που η ομάδα διαθέτει τόσους πολλούς διεθνείς. Ενώ ο βοηθός του Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός της πιθανής συνάντησης με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο. "Έτσι είναι ο θεσμός του Κυπέλλου. Ίσως να έχουμε κι ένα μικρό πλεονέκτημα εν συγκρίσει του Ολυμπιακού, γιατί εμείς έχουμε μόνο δύο νεοαποκτηθέντες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώδεκα".

    Πρώτη φορά στην"πρώτη"

    Από την πλευρά του ο αρχηγός του "τριφυλλιού", Φραγκίσκος Αλβέρτης, δήλωσε πανέτοιμος και αναφέρθηκε στο γεγονός πως είχε πολύ καιρό να παραστεί σε πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα. Όσο για τους στόχους, "Πάμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην Ευρωλίγκα", ενώ για τον "αιώνιο" αντίπαλο εξέφρασε την ικανοποίησή του που εμφανίζεται κατά πολύ ενισχυμένος από πέρσι. Εκτός από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Ντούσαν Σάκοτα, στην πρώτη προπόνηση έδωσαν το "παρών" επίσης ο "αργυρός" με την Εθνική Νέων Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Βασίλης Ξανθόπουλος και οι επτά έφηβοι: Άρης Ταταρούνης, Κώστας Μουμπάρακ, Μηνάς Μπουχίμογλου, Γιάννης Αλεξανδράκης, Δημήτρης Σαμαράκης, Αντώνης Μανώλης, Νικήτας Λακάσης.

    [19] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Ταμίρ

    29/8/2005 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο δυναμικό της ομάδας της ΑΕΚ εντάχθηκε από σήμερα Δευτέρα, ο Αμίτ Ταμίρ. Ο Ισραηλινός παίκτης έφτασε σήμερα στην Αθήνα, και κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", δήλωσε πανέτοιμος για πολύ δουλειά και ικανοποιημένος που θα είναι συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Ντρορ Χάτζατζ. "Αισθάνομαι ότι έκανα την καλύτερη επιλογή με το να έρθω στην ΑΕΚ" δήλωσε και πρόσθεσε: "Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει εν συγκρίσει με πέρυσι και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με πολλή δουλειά. Είμαι ευτυχισμένος που θα βρω τον Ντρορ. Έχω ήδη έναν φίλο στη νέα μου ομάδα." Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις θα ξεκινήσει αμέσως προπονήσεις με τους υπόλοιπους "κιτρινόμαυρους".

    Ποιος είναι ο Ταμίρ

    Ο Αμίτ Γιόζεφ Ταμίρ γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1979 στην Ιερουσαλήμ. Υπηρέτησε τρία χρόνια στον ισραηλινό στρατό και έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές (Ροζίτ και Γκαλ) και ένα μικρότερο αδελφό (Ντάνιελ).

    Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του τα έκανε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ το 1999 και εκεί παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001. Τότε πήρε την απόφαση να κάνει πράξη το αμερικάνικο όνειρο. Ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βρεθεί στο κολέγιο της Καλιφόρνια. Εκεί εντυπωσίασε τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Αρχικά τράβηξε τα βλέμματα πάνω του για τα σωματικά του προσόντα και στη συνέχεια για αυτά που έκανε στο παρκέ.

    Από την πρώτη του χρονιά οι καλές κριτικές διαδέχονταν η μία την άλλη. Μάλιστα ο προπονητής του στο κολλέγιο Μπεν Μπράουν δεν δίσταζε να τονίζει ότι περιμένει πολλά από τον Ταμίρ. Επιλέχθηκε ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στην περιφέρεια του κολλεγίου με καλύτερες στιγμές τη βραδιά της ενάτης Φεβρουαρίου 2002, όπου πέτυχε 39 πόντους κόντρα στο Ορεγκον.

    Το καλοκαίρι του 2003 επιλέχθηκε στην καλύτερη ομάδα της περιφέρειας και ένα χρόνο αργότερα, ενώ έλαβε μέρος σε δύο καμπ (Ιούλιος 2004) των Ορλάντο Μάτζικ αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Με τη φανέλα του δικέφαλου του βορρά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μέχρι τα προημιτελικά του ULEB CUP. Είναι διεθνής με την Εθνική Ισραήλ, ενώ έχει αγωνιστεί και στις "μικρές" εθνικές ομάδες της χώρας του.

    Στην τελική ευθεία του Κόπενραθ

    Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ συνεχίζουν να μελετούν λίστες με ονόματα Αμερικανών για τη θέση του δεύτερου ξένου.

    Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού Τέιλορ Κόπενραθ.

    Απομένει μόνο η υπογραφή του 23χρονου απόφοιτου του Βερμόντ (2.08), για να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ.

    Επίσης, εκκρεμεί και η ανακοίνωση απόκτησης του Κώστα Χαραλαμπίδη.

    [20] Μικρή άνοδος για τη "Λένα"

    29/8/2005 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία θέση επάνω για τη Λένα Δανιηλίδου, στην Παγκόσμια κατάταξη της WTA. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Τένις, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία κατάταξη που ανακοινώθηκε σήμερα, βρέθηκε στη Νο 62 με 589,25 βαθμούς., με την προηγούμενη να είναι στο Νο 63. Όσον αφορά την κορυφή, εκεί βρέθηκε πάλι η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντάβενμπορτ, με 4.609 βαθμούς και "εκπόρθησε" την Σαράποβα, η οποία βρισκόταν εκεί την προηγούμενη εβδομάδα, (4.452).

    Οι 10 πρώτες τενίστριες

    1. (2) Λίντσεϊ Ντάβενπορτ (ΗΠΑ) 4.609 βαθμοί

    2. (1) Μαρία Σαράποβα (Ρωσία) 4.452

    3. (3) Αμελί Μορεσμό (Γαλλία) 3.907

    4. (4) Κιμ Κλάιστερς (Βέλγιο) 3.179

    5. (5) Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (Ρωσία) 3.168

    6. (6) Ελενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 2.945

    7. (7) Ζιστίν Ενάν-Αρντέν (Βέλγιο) 2.941

    8. (8) Σερένα Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 2.845

    9. (9) Νάντια Πέτροβα (Ρωσία) 2.720

    10. (10) Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 2.658

    [21] Τεχνολογία

    Μαγικό ραβδάκι για gamers

    29/8/2005 12:59:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η δίψα των gamers για ολοένα πιο συναρπαστικούς τρόπους ελέγχου της δράσης στις οθόνες τους, δεν είναι κάτι που οι εταιρείες μπορούν να παραβλέψουν. Πρώτη η Sony, πονοκεφαλιάζει εδώ και καιρό για το πώς θα μπορούσε να δώσει στους απανταχού "πιστούς" των κονσόλων Playstation ελευθερία κινήσεων, στην κυριολεξία. Η απόπειρα της να χρησιμοποιήσει μία κάμερα μέσω της οποίας τα τεκταινόμενα στην οθόνη θα υπάκουγαν στις σωματικές κινήσεις του παίκτη, δεν απέφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, καθώς η κάμερα μπερδευόταν από άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο. Φαίνεται όμως ότι η λύση βρέθηκε και μάλιστα προορίζεται να τοποθετηθεί κατευθείαν στα χέρια του παίκτη.

    Πρόκειται για ένα μικρό ραβδάκι στο μέγεθος ενός φακού-τσέπης, που θα δίνει εντολές σε μια κάμερα, συνδεδεμένη με την κονσόλα. Το "μαγικό" ραβδάκι θα λειτουργεί με μπαταρία, θα διαθέτει ορισμένα κουμπιά σαν κι εκείνα των mouse, καθώς και μερικές χρωματιστές φωτοδιόδους, που θα μπορούν να ρυθμίζονται ανάλογα με την περίσταση. Η κάμερα θα ανιχνεύει την εκπομπή των χρωμάτων και την κίνηση τους, μεταφράζοντας τα σε εντολές, χωρίς να μπερδεύεται από άλλες φωτεινές πηγές, που τυχόν υπάρχουν στο περιβάλλον. Έτσι ο παίκτης, ως άλλος Χαρι Πότερ, κινώντας το ραβδάκι του προς την κάμερα θα μπορεί να αφανίζει εξωγήινους, να κινεί εικόνες και να διαχειρίζεται το μενού. Κι αν θέλει να παίξει διπλό, το μόνο που χρειάζεται είναι ο συμπαίκτης του να έχει ρυθμισμένο το δικό του ραβδάκι σε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

    [22] Παράξενα

    Ενοικιάζεται σύζυγος

    29/8/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τη ρουτίνα του συζυγικού βίου προσπάθησε να σπάσει με έναν διαφορετικό τρόπο μια 21χρονη Βελγίδα. Η Νάντια Μανφρόιντ από τις Βρυξέλλες, βαρέθηκε, λέει, να περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο της μαζί τον Ντενίς, τον 28χρονο άνδρα της και θα προτιμούσε να μείνει για λίγες ώρες μόνης της, οπότε αποφάσισε να τον βάλει στο e-Bay προς ενοικίαση. Εύλογα δημιουργείται η απορία ως προς το τι στραβό συμβαίνει με τον κ. Ντενίς και δεν μπορεί να μείνει τέσσερις ωρίτσες (για τόσο διατίθεται) μόνος στο σπίτι, ώστε να πάει η γυναικούλα του για ψώνια ή σινεμά με τις φίλες της, που τόσο πολύ θέλει. Μήπως είναι άτακτος και κάνει ζημιές; Μήπως έχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Όχι κάθε άλλο, εξηγεί στη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad που δημοσιεύει την είδηση, η "ιδιοκτήτρια". Απλά δεν θέλει να τον αφήσει μες στη μοναξιά, να στεναχωριέται.

    Όσο για τον ενοικιαζόμενο σύζυγο, συμφωνεί με την ιδέα της συμβίας του και επαυξάνει. "Φυσικά θα μου άρεσε αυτές τις τέσσερις ώρες να δειπνήσω με κάποια κυρία ή ακόμη και να τη συνοδεύσω σε κάποιο πάρτι, αλλά δεν έχω πρόβλημα άμα θέλει να κάνω μπουγάδα, να κουρέψω το γρασίδι, να βάψω την κουζίνα ή να προσέξω τον σκύλο. Είμαι διατεθειμένος να κάνω ότι μου ζητηθεί εκτός από σεξ" δηλώνει ο Ντενίς. Η τιμή ενοικίασης του για το τετράωρο παραμένει εξαιρετικά χαμηλή -στο 1.5 ευρώ, τζάμπα ωστόσο όπως δηλώνει η Νάντια έχει λάβει μηνύματα από πολλές γυναίκες οι περισσότερες από τις οποίες ενδιαφέρονται να μάθουν αν ξέρει να σιδερώνει. "Μόνο μία με ρώτησε αν φιλάει καλά, αλλά εγώ εξήγησα πως νοικιάζεται μόνο για τέσσερις ώρες. Μετά τον θέλω πίσω" λέει. Άντε λοιπόν, καλές δουλειές


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 August 2005 - 16:54:48 UTC