Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαμόγελα για τον Τουρισμό
  • [02] Ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βοσνία
  • [03] "Χωριάτης" ο Μπουμά
  • [04] "Ήρεμη" η πρώτη της Εθνικής
  • [05] Ερωτήματα από την πρώτη της ΑΕΚ
  • [06] "Χάνει" τον Τρίπκοβιτς η Σερβία
  • [07] Η Πολωνία αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών
  • [08] Κάθε αρχή και εύκολη στο ταμπλό
  • [09] Στάση... λαμπραντόρ
  • [10] Μειώθηκε το έλλειμμα
  • [11] Σύσκεψη για την πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [12] Γερμανία: Εκτός και ο Γκάρις
  • [13] Τραυματίας και ο Καπετάνος
  • [14] Με προβλήματα ο Λεβαδειακός
  • [15] Εγχειρίζεται ο Σπυρόπουλος

    [01] Πολιτική

    Θεαματική αύξηση των αφίξεων Ιούλιο και Αύγουστο

    Χαμόγελα για τον Τουρισμό

    30/8/2005 2:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ενισχυμένος κατά 8% προβλέπεται ότι θα είναι ο Τουρισμός στη χώρα μας το 2005. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν θεαματική αύξηση και όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το Ινστιτούτο αποδίδει τη θετική αυτή εξέλιξη στην κινητοποίηση του υπουργείου Τουρισμού, σημειώνει ωστόσο ότι μακροπρόθεσμα θα χρειαστούν σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα για να κρατηθεί το τουριστικό προϊόν σε υψηλά επίπεδα. Οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας, συζητήθηκαν το πρωί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

    Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    ’κρως ικανοποιητικές είναι για την Οικονομία της χώρας μας οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

    Θεαματική αύξηση των αφίξεων άρχισε να καταγράφεται από τον Ιούλιο με κορυφαίους προορισμούς τη Ρόδο την Κρήτη αλλά και την Αθήνα η οποία παρουσίασε αύξηση 13% στην προσέλευση τουριστών.

    Θέματα τουριστικής πολιτικής συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε θετική τη φετινή χρονιά σημειώνοντας ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία του υπουργείου υπήρξε στοχευμένη και εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα στο μέλλον θα είναι ακόμα θετικότερα.

    "Η χώρα μας ξαναμπήκε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη" τόνισε υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να διατηρηθεί η ανοδική τάση θα πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο νοικοκύρεμα.

    Ο κ. Αβραμόπουλος, προανήγγειλε πλούσιο νομοθετικό έργο για τους επόμενους μήνες που θα αφορά μεταξύ άλλων και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε μια προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, θα συνεδριάσει η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και θα ανακοινωθεί σειρά αποκρατικοποιήσεων τουριστικών υποδομών, με μακροχρόνια μίσθωση.

    [02] Κόσμος

    Πιθανότατα εξοντώθηκαν στον εμφύλιο 1992-95

    Ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βοσνία

    30/8/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα λείψανα 19 Βοσνίων Μουσουλμάνων ανάμεσα τους και 12 γυναίκες - που εξοντώθηκαν στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου από το 1992 μέχρι το 1995, εντοπίστηκαν μέσα σε ομαδικό τάφο σε απόσταση 100 χλμ. νοτίως του Σεράγεβο, ανέφερε επίσημη πηγή σήμερα και πρόσθεσε ότι, θα ακολουθήσει έρευνα για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των θυμάτων με τη μέθοδο του DNA. Υπάρχει η εκτίμηση ότι τα θύματα είναι άμαχος πληθυσμός του χωριού Λάκατ, κοντά στο Νεβεσίνιε, όπου πριν από τον εμφύλιο η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν οι Σέρβοι. Η συγκεκριμένη σφαγή πρέπει να έγινε στη διάρκεια του Ιουλίου του 1992. Επίσης εκτιμάται ότι ανήκουν σε πέντε από τις οικογένειες του χωριού και η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 40-83 ετών. Η εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, Σόνια Μούλατς, ανέφερε ότι ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε χάρη στη μαρτυρία επιζώντος της σφαγής εκείνης. Κατά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία άμαχοι Μουσουλμάνοι και κροάτες, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα, εξοντώθηκαν στη διάρκεια του εμφυλίου στη Βοσνία σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Σεράγεβο.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Χωριάτης" ο Μπουμά

    30/8/2005 11:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της ’στον Βίλλα είναι πλέον ο Βίλφρεντ Μπουμά. Ο διεθνής αμυντικός παίκτης της Αϊντχόφεν, ο οποίος αποτέλεσε και στόχο της Λίβερπουλ, υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τους "χωριάτες" με απολαβές 3,5 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 5,1 εκ. ευρώ). Στις πρώτες του δηλώσεις με τη νέα του ομάδα, ο 27χρονος αμυντικός τόνισε: "Είχα καλό προαίσθημα για την ’στον Βίλα. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και με έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα έλεγα μάλιστα ότι η παρουσία του Ντέιβιντ Ο΄Λίρι στον πάγκο της ομάδας, αποτελεί τον κύριο λόγο της απόφασής μου να συνεχίσω την καριέρα μου στο Μπέρμιγχαμ. Μιλώντας μαζί μου, μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και ότι με υπολογίζει στη νέα ομάδα που χτίζει". Ο 27χρονος διεθνής αποτελεί την έκτη φετινή μεταγραφή των «χωριατών», μετά τους Μίλαν Μπάρος, Κέβιν Φίλιπς, Πάτρικ Μπέργκερ, ’αρον Χιουζ και Στιούαρτ Τέιλορ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ήρεμη" η πρώτη της Εθνικής

    30/8/2005 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η πρώτη προπόνηση των διεθνών το απόγευμα της Τρίτης κύλησε ήρεμα και χωρίς προβλήματα και με το "παρών" να δίνουν και οι 16 διεθνείς που είχαν ενσωματωθεί από το την αρχή στην αποστολή. Οι μόνοι δεν συμμετείχαν ήταν οι Κώστας Κατσουράνης και Νίκος Λυμπερόπουλος, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, λόγω της συμμετοχής τους στον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατόμητο για Πρωτάθλημα. Απόντες και οι Σωτήρης Κυργιάκος και Γιώργος Καραγκούης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν την Τετάρτη.

    Είχαν κέφια

    Στο χαλαρό δίτερμα όλοι οι διεθνής έδειξαν πως είχαν αρκετή όρεξη. Εδικότερα οι ’γγελος Χαριστέας και οι Δημήτρης Παπαδόπουλος που αποτελούν δύο από την επιθετική γραμμή κρούση της Ελλάδας. Ο επιθετικός του ’γιαξ πέτυχε έξι τέρματα στο δίτερμα ενώ ακολούθησε ο στράικερ του Παναθηναϊκού με άλλα τέσσερα.

    Ενθουσιασμένος ο Ανατολάκης

    Το πρόσωπο που "έκλεψε την παράσταση" ήταν ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική μετά από περίπου έξι χρόνια. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού είπε μεταξύ άλλων: "Είναι τιμή για μένα που επιστρέφω στην Εθνική ομάδα. Όλοι οι παίκτες με αγκάλισαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν να προσαρμοστώ αμέσως στην ομάδα. Πάντως εξακολουθώ να αισθάνομαι σφιγμένος, όμως θα το ξεπεράσω σιγά σιγά".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάγκη για νίκη

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ερωτήματα από την πρώτη της ΑΕΚ

    30/8/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ, μετά τη χθεσινή αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο. Η Ένωση εμφανίστηκε χωρίς ρυθμό και φαντασία, μην μπορώντας ακόμα μια φορά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στην πλειοψηφία των "κιτρινόμαυρων" φιλάθλων. Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη και ειδικά εφέτος που πολλά νέα πρόσωπα έχουν έρθει στην ομάδα και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους. Έκπληξη πάντως προκάλεσαν και οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος, στην αρχική ενδεκάδα, καθώς παρέταξε ένα σχήμα που μόνο τις δυο τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα είχε δοκιμάσει, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

    Επιλογές που προβλημάτισαν

    Τώρα γιατί προτίμησε αυτό το σχήμα, αφού ήξερε ότι δεν μπορεί αυτή η συγκεκριμένη ενδεκάδα να λειτουργήσει, αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει.

    Ο Πορτογάλος ρίσκαρε με την χρησιμοποιήσει του Βενγλίνσκι ως αριστερού ακραίου, θέση που δεν έχει παίξει ποτέ ο Ουκρανός και από ότι έδειξε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει.

    Από την άλλη πλευρά άφησε μέσα όλη την διάρκεια του παιχνιδιού τον σαφώς ανέτοιμο Κατσουράνη, βάζοντας στον πλευρό του τον θρασύτατο αλλά και αρκετά καλό χθες Πλιάτσικα, που αμυντικά τα πήγε καλά, αλλά που δεν έχει όμως ακόμα την εμπειρία να είναι το ίδιο καλός και δημιουργικά.

    Παράλληλα, άφησε στον πάγκο για 55 λεπτά τον Ίβιτς, που ομολογουμένως ήταν από τους καλύτερους παίκτες της προετοιμασίας, προτιμώντας τον Σαμπάνη που έδειξε ελάχιστα πράγματα.

    Βέβαια ο Σάντος είναι φυσικό προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη χημεία και να ταιριάξει παλιούς και νέους, να πειραματίζεται ακόμα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να κάνει και καλύτερες επιλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα, ήταν ο πιο αγχωμένος από όλους στην ομάδα, προσπαθώντας να βρει τις καλύτερες λύσεις.

    Το παιχνίδι πλέον ανήκει στο παρελθόν και ο τεχνικός της ένωσης έχει όλο το χρόνο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος να δει τα λάθη τόσο τα δικά του, όσο και των παικτών και να προσπαθήσει να τα διορθώσει.

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά, στη σημερινή προπόνηση ο Αλεσάντρε Σοάρες και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε στο χτεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, ενώ ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται στα πλευρά.

    Και οι δύο θα συνεχίσουν σε χαλαρούς ρυθμούς για δύο-τρεις μέρες ακόμη και στη συνέχεια θα τεθούν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Σήμερα, άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς ο Μπρούνο Τσιρίλο.

    [06] Μπάσκετ

    "Χάνει" τον Τρίπκοβιτς η Σερβία

    30/8/2005 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς το μεγάλο ταλέντο του Σερβικού Μπάσκετ, Ούρος Τρίπκοβιτς, θα αναγκαστεί να παραταχθεί η διοργανώτρια χώρα Σερβία/Μαυροβούνιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 (16-25 Σεπτεμβρίου). Ο νεαρός γκαρντ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τη χώρα του στο ευρωπαϊκό εφήβων του Βελιγραδίου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που έχει στο χέρι του και το ιατρικό τιμ (είπαν πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων για ακόμα δέκα μέρες), αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας αλλά και του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, "πονοκεφαλιάζει", καθώς είχε τον παίκτη στα πλάνα τουκαι τιν θεωρούσε βασική μονάδα.

    Πέλπαλιε: "Θα μας λείψει"

    Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Ζάρκο Πάσπαλιε είπε χαρακτηριστικά: "Θα μας λείψει ο Τρίπκοβιτς. Είναι μεγάλο ταλέντο και με λυπεί το γεγονός πως μας αφήνει εξαιτίας τραυματισμού".

    Ο Τρίπκοβιτς δεν συμμετείχε στο τουρνουά ProMonte Super Cup στην Ποντγκόριτσα, ενώ δεν ακολούθησε την αποστολή της Σερβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η Εφές Πίλσεν.

    [07] Μπάσκετ

    Η Πολωνία αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών

    30/8/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ολοκληρώθηκε η πεντάδα των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας των Γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία (2-11 Σεπτεμβρίου). Αυτή θα είναι η αντίστοιχη της Πολωνίας, η οποία επικράτησε με 64-61 στην παράταση της Ουκρανίας, στον επιπρόσθετο προκριματικό γύρο, που διεξήχθη στην Μπούρσα της Τουρκίας και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο. Τον Α΄ όμιλο του Ευρωμπάσκετ γυναικών συμπληρώνουν εκτός της Ελλάδας και της Πολωνίας, οι Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Λετονία.

    Το πρόγραμμα

    Το πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών στην Α΄ φάση έχει ως εξής:

    Α΄ Όμιλος (Μπούρσα)

    2/9/2005 ΕΛΛΑΔΑ-Γερμανία

    3/9/2005 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία

    4/9/2005 ΕΛΛΑΔΑ-Τσεχία

    6/9/2005 ΕΛΛΑΔΑ-Λετονία

    7/9/2005 ΕΛΛΑΔΑ-Πολωνία

    [08] Βόλεϊ

    Κάθε αρχή και εύκολη στο ταμπλό

    30/8/2005 10:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει στην αυριανή πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό του INFOTE Athens Open, τα δύο από τα τέσσερα ελληνικά δίδυμα, μετά την αποψινή κλήρωση των αγώνων κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης. Οι διεθνείς Καραντάσιου/Αρβανίτη και Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις κινέζες Ζανγκ Ζου / Τ. Ζανγκ (Νο 27) και τις αυστριακές Γκσβάιντλ / Χάνσελ (Νο 42) αντίστοιχα. Αντίθετα "η τύχη γύρισε την πλάτη" στις Νικολαϊδου/Κουτρουμανίδου και Τερζόγλου/Τσαντοπούλου, τις οποίες έριξε πάνω στις πανίσχυρες βραζιλιάνες πρωταθλήτριες Αντριάνα Μπεχάρ / Σέλντα (Νο 4) και Φελισμπέρτα Σίλβα / Φράνκα (Νο 1) αντίστοιχα. Σήμερα εξάλλου στις 10:00 διεξάγονται και τα προκριματικά των ανδρών με τη συμμετοχή τριών ελληνικών ομάδων. Οι Δημητριάδης / Νιώπας θα αντιμετωπίσουν τους oλλανδούς, Ε. Μποέρσμα / Μ. Μποέρσμα, οι Πετρέας / Κουζούνης θα παίξουν με τους αυστριακούς, Γκος / Στράους και οι Γιάτσης / Ζωλασταθιάδης θα βρεθούν απέναντι στους ιταλούς, Αμόρε / Φενίλι.

    Συνοπτικά οι αγώνες του α γύρου του ταμπλό των γυναικών

    16:00

    Φελισμπέρτα Σίλβα / Φράντσα (Βραζιλία) Τερζόγλου / Τσαντοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ)

    Γκέρλιτς / Κλαρκ (Αυστραλία) Λουνάρντι / Περρόττα (Ιταλία)

    Τόρλεν / Χάκενταλ (Νορβηγία) Μαασέιντ / Βιγκ (Νορβηγία)

    Ερνι / Τρούσελ (Ελβετία) Κουν / Σβερ (Γερμανία)

    Κάντικ / Τρούσελ (Ελβετία) / Μινούσα / Γιουρσόν (Λετονία)

    Μοντανιόλι / Σβόμποντα (Αυστρία) Κέιζερ / Λέενστρα (Ολλανδία)

    16:50

    Φερνάντεζ / Λαρέα Περάζα (Κούβα) Μπαμπούρινα / Οσέικο (Ουκρανία)

    Ζανγκ Ζου / Τ. Ζανγκ (Κίνα) Καραντάσιου / Αρβανίτη (ΕΛΛΑΔΑ)

    Ριμπέιρο / Αντούνες (Βραζιλία) Κλαπάλοβα / Πέτροβα (Ρωσία)

    Ούντσταλ / Λούνγκβιστ (Σουηδία) Γιαντσούλοβα / Γιαντσούλοβα (Βουλγαρία)

    Εστέβεζ / Κρέσπο (Κούβα) Σβάιγκερ / Σβάιγκερ (Αυστρία)

    Ανα Πάουλα / Μπάρος (Βραζιλία) Μπάρνετ / Λόχοβιτζ (Αυστραλία)

    17:40

    Γκσβάιντλ / Χάνσελ (Αυστρία) Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη (ΕΛΛΑΔΑ)

    Νίιστρομ / Νίιστρομ (Φινλανδία) Κουκ / Σάντερσον (Αυστραλία)

    Καντζό/ Αριονά (Γαλλία) Κουσουχάρα / Ουράτα (Ιαπωνία)

    16. Νικολαϊδου / Παπαγεωργίου (ΕΛΛΑΔΑ) Αντριάνα Μπεχάρ / Σέλντα (Βραζιλία)

    Το πρόγραμμα των προκριματικών ανδρών

    Α΄ γύρος

    10:00

    2. Νότα / Ντομενγκίνι (Ιταλία) - Ρουίζ Νούνεζ / Κορέα (Ισπανία)

    3. Ροσέλ / Βιλάρ (Κούβα) - Τσικοβάνι / Λομπζανίντζε (Γεωργία)

    4. Δημητριάδης / Νιώπας (Ελλάδα) - Ε. Μποέρσμα / Μ. Μποέρσμα (Ολλανδία)

    6. Σαούλκο / Κουστάλοφ (Καζακστάν) - Λάριο / Λούνα (Ισπανία)

    11:00

    5. Γκος / Στράους (Αυστρία) - Πετρέας / Κουζούνης (Ελλάδα)

    7. Γκαγκλιάνο / Νταγκερέ (Γαλλία) - Νίκολα / ’ντονιτς (Σερβία)

    10. Χούμπερ / Μπόιελ (Αυστρία) - Λιονέ / Βαρνιέρ (Ιταλία)

    11. Σαλβέτι / Ντουγκρίπ (Γαλλία) - Ντόλιγκερ / Μπακουμόφσκι (Γερμανία)

    12:00

    12. Ντουντίκοβ / Τκατσένκο (Μολδαβία) - Βορόμπβεβ / Ζαμπουσλάγεφ (Γερμανία)

    13. Αμόρε / Φενίλι (Ιταλία) - Γιάτσης / Ζωλασταθιάδης (Ελλάδα)

    14. Καβαλιέρ / Τσερνίκοφ (Ιταλία) - Κανέ / Χαμέλ (Γαλλία)

    15. Ντιατσένκο / Κούρινιχ (Ουκρανία) - Σέρι / Ρόβκιν (Καζακστάν)

    Β΄ γύρος

    14:00

    Κούνα / Φράνκο (Βραζιλία) - Νικητής 2

    Νικητής 3 - Νικητής 4

    Νικητής 5 - Νικητής 6

    Νικητής 7 - Ασάχι / Γουατανάμπε (Ιαπωνία)

    15:00

    Παπαλέο Πέρεζ / Χερνάντεζ (Πουέρτο Ρίκο) - Νικητής 10

    Νικητής 11 - Νικητής 12

    Νικητής 13 - Νικητής 14

    Νικητής 15 - Πίτμαν / Λόχεντ (Ν. Ζηλανδία)

    [09] Παράξενα

    Στάση... λαμπραντόρ

    30/8/2005 10:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όταν ο Αρτσι, ένα μαύρο λαμπραντόρ, έχασε το αφεντικό του σε απομακρυσμένο σιδηροδρομικό σταθμό της Σκοτίας έδειξε την υπεροχή της καταγωγής του και της καλής του εκπαίδευσης, πηδώντας στο πρώτο τρένο που θα τον οδηγούσε το ταχύτερο δυνατόν στο σπίτι του. Όχι μόνο πήρε το σωστό τρένο αλλά κατέβηκε και στο σωστό σταθμό, γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες.

    "Είναι πολύ έξυπνος σκύλος. Καθώς δεν με έβρισκε, μπήκε απλώς στο σωστό τρένο για να γυρίσει στο σπίτι μας. Το είχε κάνει και στο παρελθόν. Ήμουν σίγουρος ότι ο Αρτσι ήξερε ποιο ήταν το τρένο που θα τον γύριζε στο σπίτι", δήλωσε περιχαρής ο κύριός του.

    Οι κάμερες παρακολούθησης του σταθμού είχαν καταγράψει τον υπομονετικό σκύλο που περίμενε αρκετή ώρα το αφεντικό του, ενώ πρόσεχε για την άφιξη του κατάλληλου τρένου με τον οποίο θα γύριζε σπίτι. Πηδώντας μέσα στο τρένο, κατέβηκε από αυτό 12 λεπτά αργότερα, προς μεγάλη έκπληξη του υπαλλήλου των σιδηροδρόμων Ντέρεκ Χοπ. "Υπήρχε ελεγκτής στην αποβάθρα μαζί με τον Αρτσι που έλεγε ότι ο σκύλος είχε επιβιβαστεί χωρίς εισιτήριο", ανέφερε.

    Δύο αστυνομικοί, το κλειστό σύστημα παρακολούθησης και αρκετοί σιδηροδρομικοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

    [10] Οικονομία

    Μειώθηκε το έλλειμμα

    30/8/2005 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Μειωμένο κατά 11,4%, εμφανίζεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο του Ιανουαρίου-Ιουλίου 2005, σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι της ετήσιας πρόβλεψης 8,5 δισ ευρώ.

    Την ίδια ώρα, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν αύξηση 3,7%, υστερώντας σε σχέση με τον προβλεπόμενο ρυθμό αύξησης του 11,4%. Κατά το ίδιο επτάμηνο, οι πρωτογενείς δαπάνες εμφανίζουν συγκράτηση, αυξημένες κατά 2,5%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησής 4,9% και οι δαπάνες για τόκους παρουσιάζονται αυξημένες κατά 16% το επτάμηνο, έναντι στόχου 3,5%. Ως εκ τούτου το σύνολο διαμορφώνεται αυξημένο κατά 6% έναντι στόχου για 4,6% σε ετήσια βάση.

    Τέλος, τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 7,2%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησής 10,3%, ενώ οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 40,8% έναντι στόχου μείωσής τους 15,4% σε ετήσια βάση.

    "Η κυβέρνηση παραδέχεται την κατάρρευση της υλοποίησης του προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων και εξόδων" ήταν το σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. "Ο κ. Αλογοσκούφης παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό παραποιώντας την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεράστια υστέρηση στα έσοδα, ενώ οι είναι επίσης εκτός στόχων", τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προειδοποιεί για έλλειμμα που αναμένεται να ξεπεράσει το 5 %.

    "Η κυβέρνηση για μικροκομματικούς λόγους προχώρησε στην δήθεν απογραφή που πληρώνουν η οικονομία και οι πολίτες και λόγω "σεμνότητας και ταπεινότητας" χρησιμοποιεί πρακτικές που κατήγγειλε μετά βδελυγμίας" καταλήγει στην ανακοίνωση του.

    [11] Οικονομία

    Σύσκεψη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

    30/8/2005 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γ. Αλογοσκούφη. Τα στοιχεία, που προέκυψαν από τον έλεγχο στα τιμολόγια των περσινών συγκεντρωτικών δηλώσεων, αποκάλυψαν αποκλίσεις ύψους 7 δις ευρώ.

    Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των ελέγχων για την πιστοποίηση των διαφορών, οι οποίοι γίνονται κατά προτεραιότητα στα τιμολόγια που διαπιστώθηκαν οι μεγαλύτερες αποκλίσεις.

    Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το ποσό, συγκεκριμένα τα 5,3 δις. ευρώ, προέκυψε από 4.145 ζεύγη τιμολογίων πελατών-προμηθευτών με διαφορές πάνω από 100.00 ευρώ η κάθε μία.

    Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζα, καθώς και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου.

    [12] Μπάσκετ

    Γερμανία: Εκτός και ο Γκάρις

    30/8/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς τον σούτινγκ γκαρντ Νίνο Γκάρις θα αναγκαστεί να παραταχθεί η Εθνική Γερμανίας Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας, ο παίκτης της "νασιοναλφσμαντ" δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών, αφού πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση στον αστράγαλο και ο χρόνος αποθεραπείας ξεπερνά τις τρεις εβδομάδες, διάστημα στο οποίο αρχίζει το Ευρωμπάσκετ 2005 (16-25 Σεπτεμβρίου). Η απώλεια του ύψους 1,99 σούτινγκ γκαρντ είναι μεγάλη, κάτι που εξέφρασε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας Ντιρκ Μπάουερμαν. "Σκεφτόμουν πως μπορεί να μην είναι έτοιμος, αλλά τώρα είναι οριστικό. Είναι μεγάλη απώλεια. Ο Νίνο ήταν μέσα στους πέντε καλύτερους της Εθνικής στον προκριματικό γύρο. Μας έδινε μεγάλη ώθηση σε άμυνα και επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του από το υπάρχον δυναμικό".

    Περιμένει

    Πέραν της γνωστής πλέον απουσίας του Γκαρίς, ο ομοσπονδιακός προπονητής περιμένει να δει αν θα τους έχει στη διάθεση του τους Πάτρικ Φέμερλινγκ και του Μιδάτ Ντεμιρέλ. Αμφότεροι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση στα γόνατα, αλλά αναμένεται να ενσωματωθούν πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ. Ο Ντεμιρέλ υποβλήθηκε μόλις χθες σε εγχείρηση. Χθες, εξάλλου ο Μπάουερμαν υποχρεώθηκε να ξανακαλέσει τον «κομμένο» Μισάν Νικαγκμπάτσε στην προετοιμασία, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων τραυματισμών.

    Στο Ευρωμπάσκετ, οι Γερμανοί θα αγωνιστούν στον Α΄ όμιλο (Βρσατς) μαζί με τις Ρωσία, Ουκρανία και Ιταλία. Νωρίτερα, στο διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί θα συμμετέχουν στο 19ο τουρνουά «Ακρόπολις» που διοργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο η ΕΟΚ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τραυματίας και ο Καπετάνος

    30/8/2005 8:34:00 μμ

    Με θλάση στον τετρακέφαλο τέλειωσε το παιχνίδι με τον Ακράτητο ο φορ του Ηρακλή Παντελή Καπετάνος, κι αυτό διαπιστώθηκε σήμερα κατά την παρουσία του νεαρού επιθετικού στην συγκέντρωση της εθνικής ομάδας των Ελπίδων, της οποίας είναι μέλος. Ο παίκτης κατόπιν αυτού επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και θα αρχίσει από αύριο θεραπεία για την αποκατάσταση του τραύματός του. Υπολογίζεται πως αν προλάβει τον αγώνα με την ΑΕΚ στις 11 Σεπτεμβρίου, αυτό θα γίνει οριακά, ενώ πολλές είναι οι πιθανότητες να μείνει, όπως και ο συμπαίκτης του Κώστας Στεφανής, εκτός ομάδας. Από το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας, όπως και των επόμενων ημερών, απουσιάζουν οι διεθνείς Μουράτι Λαβάλ, Παπαζαχαρίας και Λαγός. Το Σάββατο ο Ηρακλής θα παίξει σε φιλικό αγώνα εναντίον της Βέροιας, στο Καυτανζόγλειο.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με προβλήματα ο Λεβαδειακός

    30/8/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με απουσίες θα παραταχθεί ο Λεβαδειακός στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με τον Ιωνικό. Ο Ροτζέιρο Κορέα παραμένει τραυματίας και δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή. Η απουσία του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού έρχεται να προστεθεί σε αυτές των αμυντικών Τάσου Παστού και Κάρλος Μασάρα, που είναι τιμωρημένοι από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, έρχεται να μεγαλώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τάλης Λεμονής στην αμυντική γραμμή της ομάδας του. Το ευχάριστο είναι ότι ο Νίκος Δημητρόπουλος ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του και έχει τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Αύριο αναμένεται να βγουν στην κυκλοφορία τα περίπου 4.000 εισιτήρια του αγώνα με τον Ιωνικό. Οι τιμές έχουν καθοριστεί στα 20, 30 και 40 ευρώ. Τα εισιτήρια αυτά είναι για τη μεγάλη κερκίδα, καθώς στα υπόλοιπα τμήματα (πέταλα και απέναντι κερκίδα) δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα έργα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εγχειρίζεται ο Σπυρόπουλος

    30/8/2005 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο χειρουργείο μπαίνει την Τετάρτη ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κώστας Σπυρόπουλος, που το περασμένο Σάββατο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο άτυχος παίκτης θα μείνει εκτός γηπέδων για τρεις μήνες και αυτό είναι σοβαρό πλήγμα και για τον προπονητή της ομάδας, Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

    Τραυματίας ο Αμπονσά

    Τραυματίας είναι και ο Κόφι Αμπονσά, που υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια της ομάδας του, αφού θα μείνει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων.

    Επανέρχεται όμως ο Νίκος Χρήστου Παπαδόπουλος, που απουσίασε από την πρεμιέρα λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Ο έμπειρος αμυντικός θα πάρει την θέση του Αμπονσά και θα καλύψει το κενό του Γκανέζου αμυντικού.

    Εκτός σχεδίων του Σέρβου προπονητή είναι ο Νικολόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε "καραντίνα, αφού αρνήθηκε να συμφωνήσει να μεταγραφεί στον Μεσσηνιακό στην λήξασα μεταγραφική περίοδο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 August 2005 - 20:51:49 UTC