Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταστροφή και απώλειες
  • [02] Σημαντικά στοιχεία
  • [03] Πτήση νίκης
  • [04] Προσλήψεις χωρίς μονιμότητα
  • [05] Νέα επίθεση στην Κυβέρνηση
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις
  • [07] Ορίστηκε ημερομηνία για τον Χουσεΐν
  • [08] Λιγότερες αβεβαιότητες το 2006
  • [09] Ξενύχτησαν στο Κίεβο
  • [10] Εκκρεμότητες στον πρώτο όμιλο
  • [11] Οριακή νίκη το Ουζμπεκιστάν
  • [12] Μείνανε στο "Χ" στη Λιβαδειά
  • [13] Άτυχος ο Τσίγκας
  • [14] Ώρα δοκιμών υψηλού επιπέδου
  • [15] Χρυσή η Λεμπέντεβα
  • [16] Νίκη με μέλλον

    [01] Κόσμος

    Τους 56 έφτασαν οι νεκροί

    Καταστροφή και απώλειες

    4/9/2005 5:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 7:22:09 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC

    Εν αναμονή νέων τροπικών καταιγίδων βρίσκεται η επαρχία Ζεγιάνγκ στην Κίνα, καθώς ένας ακόμη τυφώνας, ο Ναμπί, που κατευθύνεται στην Ιαπωνία, περνά από εκεί. Η Ζεγιάνγκ καθώς και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής ακτής της Κίνας δεν έχουν προλάβει ακόμη να συνέλθουν από το πέρασμα του τυφώνα Ταλίμ. Οι σφοδρές καταιγίδες,οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο, κόστισαν τη ζωή σε 56 άτομα, ενώ ακόμη 27 αγνοούνται. Τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές, που εκτιμώνται σε περίπου 700.000.000 ευρώ. Στην επαρχία Ανούι 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ σε 400.000 υπολογίζονται αυτοί, που επλήγησαν από τον τυφώνα. Επίσης, σε μία ορεινή περιοχή έντεκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα σε δύο κτήρια, τα οποία βούλιαξαν στη λάσπη. Ένας εξ αυτών, πέθανε πριν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν. Στην Ταϊβάν, που γνώρισε πριν την Κίνα το καταστροφικό πρόσωπο του Ταλίμ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 59 τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

    [02] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις

    Σημαντικά στοιχεία

    4/9/2005 4:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Με την κατάθεση σήμερα δύο ακόμα υπαλλήλων της εταιρίας "Helios", το κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ολοκλήρωσε, προς το παρόν, το έργο του στην Κύπρο και επιστρέφει στην Αθήνα. "Αναχωρούμε από την Κύπρο μεταφέροντας πολλά στοιχεία από αυτά που θέλουμε" δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ακριβός Τσολάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ξαφνικής επανόδου του κλιμακίου στη Μεγαλόνησο, αν χρειαστεί. Ο ίδιος σημείωσε, ότι η Επιτροπή θα συνέλθει αύριο στην Αθήνα για σκοπούς συντονισμού και στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα μεταβεί στο Λονδίνο, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους δύο Βρετανούς μηχανικούς της "Helios". Ο κ Τσολάκης συναντήθηκε και με τον υπουργό Συγκοινωνιών, Χάρη Θράσου της Κύπρου, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών.

    Σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής στην Κύπρο

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ Θράσου εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η ελληνική Επιτροπή θα καταλήξει σύντομα στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό.

    Επίσης, ανέφερε, ότι από τη συνομιλία που είχε με τον Ακριβό Τσολάκη δεν προκύπτει ο,τιδήποτε εναντίον των Κυπρίων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Ωστόσο, την πλευρά του ο κ Τσολάκης τόνισε, ότι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις καταθέσεις η Επιτροπή, "την οδηγούν στο δρόμο που πρέπει να διαλέξει".

    Στο μεταξύ, ο κ Θράσου πρόσθεσε, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση Ανεξάρτητης Ανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της τραγωδίας, η οποία θα πιάσει δουλειά μετά την έκδοση των ελληνικών πορισμάτων στα οποία και θα βασιστεί.

    Εμπιστοσύνη στην ελληνική Επιτροπή

    Την ίδια ώρα δημοσκόπηση, που έγινε από το Cyprus College για λογαριασμό της κυπριακής εφημερίδας "Η Σημερινή" φανερώνει, ότι σε ποσοστό 72% οι Κύπριοι πολίτες εμπιστεύονται την ελληνική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

    Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει, ότι δε θα τιμωρηθούν οι τυχόν ένοχοι, ενώ το 52% πιστεύει, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση φέρει πολιτική ευθύνη.

    Στην έρευνα αποτυπώνεται, ακόμη, η δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς του υπουργού Συγκοινωνιών, Χάρη Θράσου, καθώς το 66% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

    Τέλος, το 65% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το αίτημα για διορισμό Ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πτήση νίκης

    4/9/2005 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 4:09:19 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το αποτέλεσμα του αγώνα της Κωνσταντινούπολης όπου Τουρκία και Δανία ήρθαν ισόπαλες σκόρπισε χαμόγελα χαράς στους διεθνείς που την Κυριακή αναχώρησαν για το Αλμάτι, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Καζακστάν. Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής παρακολούθησαν τον αγώνα στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν και στις συζητήσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού, κοινή ήταν η πεποίθηση, ότι όπως ήρθαν τα πράγματα, η πρόκριση των Πρωταθλητών Ευρώπης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, είναι θέμα δικιά τους απόδοσης και αγωνιστικότητας. Σίγουρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, ο δρόμος για τα γήπεδα της Γερμανίας περνάει από τα πόδια τους! Και γι αυτό δηλώνουν έτοιμοι μετά από 545 λεπτά αφλογιστίας να βρουν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

    Μπορούμε...

    Χαρακτηριστικές της καλής ψυχολογίας που επικρατεί στις τάξεις των διεθνών ήταν οι δηλώσεις που έκαναν στην αθλητική εφημερίδα Sportday, λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Κωνσταντινούπολης οι Στέλιος Γιαννακόπουλος και Κώστας Κατσουράνης.

    "Πήγε η ψυχή μας στην Κούλουρη. Πήγαμε από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπα. Όπως ήταν φυσικό πανηγυρίσαμε έντονα την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των Δανών, το οποίο ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ήταν ένα από τα δύο αποτελέσματα που μας βόλευαν, συνεπώς είμαστε πολύ χαρούμενοι με το τελικό σκορ. Τώρα κοιτάμε τη δική μας αποστολή και μόνο. Πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να νικήσουμε την Τετάρτη. Και μετά να πάμε τον Οκτώβριο στην Κοπεγχάγη για ένα ματς που θα είναι ζωής ή θανάτου. Εμείς θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και ο Θεός βοηθός. Πάντως όπιο αποτέλεσμα και να χρειαζόμαστε στη Δανία, έχουμε τις δυνατότητες να το πάρουμε», δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης συμπλήρωσε:

    "Πλέον κρατάμε την τύχη μας στα πόδια μας. Τα αποτελέσματα ήταν ιδανικά για μας. Είναι άσχημο να παρακολουθείς παιχνίδια που κρίνουν την τύχη σου. Η έκβασή τους όμως ήταν ευνοϊκή για μας. Ξέρουμε πλέον ότι και πάλι από εμάς εξαρτάται αν θα πάμε στο Μουντιάλ. Αυτό που προέχει είναι να νικήσουμε στο Καζακστάν και έπειτα έχουμε όλον τον χρόνο να σκεφτούμε το παιχνίδι με τη Δανία. Φυσικά και σε αυτό το παιχνίδι θα πάμε μόνο για τη νίκη, όπως κάνουμε πάντα. Στόχος μας είναι οι τρεις νίκες. Με τρεις νίκες περνάμε ό,τι και αν κάνουν οι άλλοι".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άγγελος Χαριστέας που λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής για το Καζακστάν δήλωσε: "Ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει. Θέλουμε τη νίκη και μπορούμε να την πάρουμε. Το Καζακστάν δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο. Η χθεσινή ισοπαλία ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα για μας και πλέον βλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε τη νίκη στο Καζακστάν, ενώ μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα στο Ουκρανία-Τουρκία" δήλωσε.

    Από την πλευρά του, ο Φάνης Γκέκας τόνισε: "Αυξήθηκαν οι ελπίδες μας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Η πρόκριση εξαρτάται από μας πλέον και είναι εφικτή."

    Τους διεθνείς περιμένει ένα δύσκολο ταξίδι καθώς αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν μετά από εννέα ώρες.

    Ευτυχώς γι αυτούς θα έχουν δυο ημέρες μπροστά τους για να πάρουν δυνάμεις πριν μπουν στο γήπεδο για τη νίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ευχαριστούμε...

    [04] Πολιτική

    "Γενίκευση της εθελουσίας εξόδου"

    Προσλήψεις χωρίς μονιμότητα

    4/9/2005 2:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 7:53:09 μμ)

    Πηγή: "Απογευματινή της Κυριακής"

    Την ανάγκη τολμηρών κινήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η άρση της μονιμότητας για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ, που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την προηγούμενη δεκαετία για να είναι η Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική, υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή της Κυριακής". Ο γραμματέας της ΝΔ τονίζει ότι η συμφωνία για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ πρέπει να γενικευτεί. Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν από τη ΝΔ πρόσωπα που έχουν την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

    "Ναι" σε συνεργασίες

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η κάθε ΔΕΚΟ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη στο διάλογο που γίνεται με όλους τους εμπλεκόμενους.

    Όσον αφορά στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα και με το νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γίνονται μόνο στις ΔΕΚΟ στις οποίες το 51% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. "Κατά συνέπεια, όταν κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις αλλάξει το καθεστώς που ρυθμίζει τη λειτουργία της, τότε δεν υπόκειται σε αυτές τις διατάξεις", προσθέτει ο ίδιος.

    Όσον αφορά σε πιθανή συνεργασία με Αριστερά στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει: "Η ΝΔ δεν έχει αγκυλώσεις. Όλα αυτά τα χρόνια ενθαρρύνουμε τοπικές συνεργασίες (). Όπου, λοιπόν, σε τοπικό επίπεδο υπάρξει συμφωνία θα την υποστηρίξουμε".

    Αντιδράσεις εφ' όλης της ύλης

    Αντιδράσεις από ΓΣΕΕ, ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν τις δηλώσεις του γγ της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ όσο και για τις συνεργασίες της ΝΔ ενόψει των δημοτικών εκλογών.

    "Προώθηση καθεστώτος πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων μέσω του ανεξέλεγκτου διευθυντικού δικαιώματος", χαρακτήρισε τις προτάσεις του κ Μεϊμαράκη για τις ΔΕΚΟ, ο πρόεδρος τις ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος .

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Χουντής, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι "επιχειρεί να αξιοποιήσει τους νέους ως εργασιακά πειραματόζωα για την περαιτέρω υπονόμευση και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Δημόσιο Τομέα".

    Ο κ Χουντής αναφέρθηκε και στο θέμα των συνεργασιών ενόψει των δημοτικών , τονίζοντας, ότι ο Συνασπισμός έχει απορρίψει, ήδη, αυτό, που προτείνει ο κ Μεϊμαράκης.

    "Με απόφαση της ΚΠΕ έχουμε αποκλείσει κεντρικές συμφωνίες και συνεργασίες με τις δυνάμεις του δικομματισμού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου του 2006", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Για μικροκομματικά τερτίπια, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στον κόσμο, μίλησε η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    "Πιστεύω ότι όλα αυτά τα μικροκομματικά εκλογικά τερτίπια δεν πιάνουν στον κόσμο, δεν πιάνουν στους προοδευτικούς πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από όλα αυτά", επεσήμανε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

    [05] Πολιτική

    Στο επίκεντρο οι εκλογές την τοπική αυτοδιοίκηση

    Νέα επίθεση στην Κυβέρνηση

    4/9/2005 3:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 5:46:01 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε κομματικά στελέχη. Ο κ Παπανδρέου υποστήριξε, ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και ηττοπάθειας ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και την κατηγόρησε, ότι "αναζητεί τρόπους να αποφύγει τη λαϊκή αποδοκιμασία που επέρχεται". Ακόμη, χαρακτήρισε "τερτίπια" τις συζητήσεις, σχετικά με τα ποσοστά εκλογής δημάρχων και δήλωσε χαρακτηριστικά: "ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι εκλογικό νόμο θέλουν να ετοιμάσουν". Επίσης, καταλόγισε στην Κυβέρνηση, ότι προσπαθεί να κομματικοποιήσει τις επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ όσον αφορά τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τόνισε: "εμείς θέλουμε τους καλύτερους μέσα από μια προγραμματική αντίληψη το που πάει αυτή η κοινωνία". Μάλιστα, ανέφερε, ότι θα υπάρξει ειδική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, πολύ σύντομα, ώστε να ακουστούν και οι σκέψεις των περιφερειακών στελεχών για τις τελικές διαδικασίες που μπορεί να ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή. Ο κ Παπανδρέου, επανέλαβε, ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επόμενων βουλευτικών εκλογών και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια νέα διαφορετική αντίληψη στην κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία θα έχει ως βάση το δημόσιο συμφέρον.

    Απάντηση Παυλόπουλου

    Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική της Κυβέρνησης σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ Παυλόπουλος σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι η εκλογή των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό κάτω του 50%, αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης, την οποία ενέκρινε ο ελληνικός λαός.

    Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει, ότι η ρύθμιση, "έχει ως αποκλειστικό στόχο να ενισχύσει το κύρος των ΟΤΑ, να ενδυναμώσει την αξιοπιστία τους έναντι των τοπικών κοινωνιών και να τους απαλλάξει από τα διαβρωτικά αποτελέσματα ευκαιριακών συμμαχιών ή και μικροπολιτικών συναλλαγών της τελευταίας στιγμής".

    [06] Ιράκ

    Με επτά νεκρούς και δύο τραυματίες

    Αιματηρές επιθέσεις

    4/9/2005 2:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νέες εχθροπραξίες συγκλόνισαν σήμερα τη Βαγδάτη. Το πρωί σε ενέδρα, που είχαν στήσει αντάρτες στην περιοχή Σίνιγια στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, πέντε στρατιωτικοί κι ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους. Ένας ακόμη αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Ισκανταρίγια στα νότια της πόλης. Στην ίδια περιοχή, η Αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα, που είχε σκοτωθεί από σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ ένα άλλο πτώμα που επίσης έφερε τραύματα από σφαίρες βρέθηκε κοντά στη Σαμάρα, 125 χλμ βορεία της Βαγδάτης.

    [07] Ιράκ

    Ορίστηκε ημερομηνία για τον Χουσεΐν

    4/9/2005 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στο ιρακινό Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Σαντάμ Χουσεΐν, και επτά υπασπιστών του, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στη σφαγή του 1982 στην κοινότητα Ντουζάιλ, βόρεια της Βαγδάτης. Ανάμεσα στα στελέχη του πρώην καθεστώτος που θα δικαστούν είναι ο πρώην αντιπρόεδρος, Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, και ο ετεροθαλής αδελφός του Χουσεΐν και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχήμ αλ Χασάν. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες, που αφορούν τον θάνατο 143 κατοίκων της κοινότητας Ντουζάιλ, της καταστροφής των περιουσιών τους, και της εξορίας στο εσωτερικό της χώρας των κατοίκων της κοινότητας αυτής, μετά από επίθεση που είχε δεχθεί η αυτοκινητοπομπή του Χουσεΐν το 1982.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τον Οκτώβριο η δίκη του Σαντάμ

    [08] Οικονομία

    Προτεραιότητα σε όσους έχουν ανάγκη

    Λιγότερες αβεβαιότητες το 2006

    4/9/2005 12:04:00 μμ

    Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"

    Το 2006 θα έχει λιγότερες αβεβαιότητες σε σχέση με εφέτος, θα είναι συνέχεια της χρονιάς που διανύουμε, δηλώνει σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι αλλαγές οι οποίες αφορούν τον δημόσιο τομέα, εκεί όπου υπάρχουν τα "κακώς κείμενα". Επιπλέον, τονίζει ότι η πολιτική της Κυβέρνησης δίνει προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υπενθυμίζει την αύξηση του αφορολογήτου, τις διπλάσιες σε σχέση με τον πληθωρισμό αυξήσεις του ΕΚΑΣ και των αγροτικών συντάξεων και την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ.

    Πιο δυναμική οικονομία - πιο φιλικό κράτος

    Σε ερώτηση αν μπορούμε να περιμένουμε παροχές από τον Πρωθυπουργό, από το βήμα της επερχόμενης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ότι αυτό που προέχει είναι "να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο δυναμική, να παράγει περισσότερο πλούτο αλλά και το κράτος να γίνει πιο φιλικό προς τον πολίτη, λιγότερο σπάταλο και γραφειοκρατικό".

    Επιπλέον, τονίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης δίνει προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

    Τέλος, σημειώνει ότι οι ΔΕΚΟ που λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρέπει να παίζουν με τους ίδιους όρους. "Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό που κάνουμε είναι το να σπαταλάμε τα χρήματα των φορολογούμενων", συμπληρώνει ο υπουργός.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ξενύχτησαν στο Κίεβο

    4/9/2005 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Κίεβο, μετά και την μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης της ουκαρανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρά το 1-1 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν "σφράγισε" την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, όπου μετέχει και η εθνική μας, χάρη στην ισοπαλία της Τουρκίας με τη Δανία στην Κωνσταντινούπολη. Στο κέντρο της πόλης όπου από νωρίς είχαν στηθεί οθόνες, ώστε οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 άτομα. Το τελικό αποτέλεσμα ανέβαλε για λίγο τους πανηγυρισμούς, όμως η αναγγελία του "Χ" της Κωνσταντινούπολης που έστελνε οριστικά την εθνική Ουκρανίας στα τελικά του Μουντιάλ, έφερε ντελίριο ενθουσιασμού.

    Περίπου χίλιοι φίλαθλοι μετέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τον Αντρέι Σεβτσένκο και τους συμπαίκτες του, ενώ πολλοί ακόμη βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

    "Αισθάνομαι πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά και στη Γερμανία", δήλωσε περιχαρής ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Γκριγκόρι Σούρκις.

    Από την πλευρά του, ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Αλεξάντερ Σοβκόβσκι, δήλωσε: "Είναι αδύνατον να περιγράψω με λόγια τα αισθήματα και τον ενθουσιασμό από αυτό που πετύχαμε. Εκπληρώσαμε ένα στόχο που άλλες γενιές Ουκρανών ποδοσφαιριστών μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εκκρεμότητες στον πρώτο όμιλο

    4/9/2005 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τίποτα δεν ξεκαθάρισε ακόμα στον πρώτο όμιλο μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου. Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμα περισσότερο, μετά την ήττα της Τσεχίας στη Ρουμανία, που έφερε την ομάδα από τα Βαλκάνια στη δεύτερη θέση του ομίλου στην δεύτερη προνομιούχα θέση. Οι Ρουμάνοι σαφώς καλύτεροι, πέτυχαν δυο γκολ με τον Άριαν Μούτου, και πήραν την πολύτιμη νίκη που μπορεί να την οδηγήσει στη Γερμανία. Οι Τσέχοι τώρα θα πρέπει να τα δώσουν όλα στον αγώνα με την Ολλανδία την προτελευταία αγωνιστική αν θέλουν να προκριθούν. Η Ολανδία αν και δύσκολα κατάφερε και πήρε τη νίκη στην Αρμενία με 1-0 χάρη σε γκολ του Ρούουντ Φαν Νιστελρόι. Και οι τρεις ομάδες πάντως έχουν ίδιες ελπίδες να προκριθούν στην επόμενη φάση.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Στο Ερεβάν:

    Αρμενία-Ολλανδία 0-1

    Σκόρερ: 63΄ Φαν Νίστελροϊ

    Θεατές: 4.000

    Στην Κωνστάντσα:

    Ρουμανία-Τσεχία 2-0

    Σκόρερ: 28΄, 56΄ Μούτου

    Θεατές: 7.000

    Στην Ανδόρα Λα Βέγια:

    Ανδόρα-Φινλανδία 0-0

    Θεατές: 1.000

    Βαθμολογία:

    Ολλανδία 25

    Ρουμανία 22

    Τσεχία 21

    Φιλανδία 13

    ΠΓΔΜ 8

    Ανδόρα 5

    Αρμενία 4

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οριακή νίκη το Ουζμπεκιστάν

    4/9/2005 10:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 7:17:06 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Προβάδισμα για την επόμενη φάση πήρε το Ουζμπεκιστάν, μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Μπαχρέιν, στον πρώτο αγώνα των μπαράζ της Ασιατικής ζώνης. Το μοναδικό γκολ, που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε ο 35χρονιος αρχηγός της ομάδας Μιρντγιαλαλ Κασίμοφ στο 12ο λεπτό του αγώνα, μετά από πάσα του Σόλιεφ. Το Ουζμπεκιστάν ήταν καλύτερο καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα των τρίτων των δύο ομίλων της Ασίας και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σημειώσει και άλλα γκολ. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη στο Μπαχρέιν και αυτός θα πρέπει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον τέταρτο της ζώνης Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μείνανε στο "Χ" στη Λιβαδειά

    4/9/2005 7:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2005 7:53:21 μμ)

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Λεβαδειακός και Ιωνικός, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της πρεμιέρας για την Α` Εθνική. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την ομάδα του Ιωνικού να παίρνει προβάδισμα στο 7` με αυτογκόλ του Δήμου και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 53` με κεφαλιά του Δημητρόπουλου. Το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή από το 86` αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημητρόπουλου.

    Άκαρπη υπεροχή ο Λεβαδειακός

    Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε για τους γηπεδούχους ο παρθενικός τους αγώνας στην επιστροφή τους στην Α` Εθνική μετά από αρκετά χρόνια. Στο 7ο λεπτό, ο Δήμου γύρισε την μπάλα στο Ζαφειρόπουλο, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έδιωξε, όμως η "στρογγυλή θεά" χτύπησε στην πλάτη του 29χρονου αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα δίνοντας απρόσμενο προβάδισμα στην ομάδα του Ιωνικού.

    Ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο η συμπαγής αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων δεν του επέτρεψαν να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος.

    Όλα αυτά μέχρι το 53` όταν από το κόρνερ του Ρούσεφ, ο Δημητρόπουλος νίκησε στον αέρα τους Κακαρά, Πουλόπουλο και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μπεκιάι (1-1), ο οποίος πάντως πέντε λεπτά αργότερα είπε "όχι" στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ διώχνοντας σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή γωνία του.

    Στο 63` ο διαιτητής Κοντογιαννίδης δεν έδωσε (σωστά) πέναλτι στην ανατροπή του Ιορντάνκε από τον Μπεκιάι, ενώ στο 86` ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημητρόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, απόρροια της "κοκορομαχίας" που είχε με τον Περόνε, ο οποίος από την πλευρά του τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

    Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

    Κίτρινες κάρτες: Ουκάρ, Καλλιμάνης, Ρούσεφ, Κακαράς, Περόνε

    Κόκκινες κάρτες: Δημητρόπουλος (2η κίτρινη)

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Δήμου, Παπαδόπουλος (43` Ζησόπουλος), Δημητρόπουλος, Καρακατσάνης, Χρυσάφης, Μπασαλά (78` Λάζορικ), Κορέα, Ρούσεφ (88` Μαχαίρας), Ιορντάτσε.

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Θανάσης Τσιώλης): Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Βουρεξάκης, Ντα Κόστα, Μακόρ, Κακαράς, Τσιμπλίδης, Κοίμπρα (81` Περόνε), Κωνσταντινίδης (61` Λετιέρι), Γκούτμαν (51` Παχουέλο Τσάβες), Ουκάρ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άτυχος ο Τσίγκας

    4/9/2005 3:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άτυχος στάθηκε ο επιθετικός της Καλλιθέας Θανάσης Τσίγκας καθώς κατά τη διάρκεια του φιλικού με το Μπραχάμι, τραυματίστηκε σοβαρά και αναμένεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο ποδοσφαιριστής των "κυανολεύκων", υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Σύμφωνα με τον γιατρό της ΠΑΕ της ΠΑΕ, Στέργιο Καρακίτσο, ο 22χρονος άσος δύσκολα θα αποφύγει το χειρουργείο, ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, μετά από τις νέες εξετάσεις που θα υποβληθεί. Στο μεταξύ, η διοίκηση της Καλλιθέας εγκαινιάζει αύριο (18:30) σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Τέλος, η Καλλιθέα θα δώσει την Τετάρτη φιλικό αγώνα στο Μαρκόπουλο με την τοπική ομάδα.

    [14] Μπάσκετ

    Ώρα δοκιμών υψηλού επιπέδου

    4/9/2005 4:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κριτήριο για την επιλογή της τελικής δωδεκάδας που θα ταξιδέψει στη Σερβία για το Eurobasket 2005, αποτελούν οι αγώνες του τουρνουά "Ακρόπολις", που αρχίζουν την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μαζί με τον αρχηγό της της Εθνικής Μιχάλη Κακιούζη, με αφορμή την έναρξη του τουρνουά έδωσαν την Κυριακή συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως ξεκαθάρισε ότι η τελική επιλογή θα γίνει λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης του μπάσκετ. Εκτός της Εθνικής στο Ακρόπολις θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Σερβίας/Μαυροβουνίου, της Ιταλίας και της Γερμανίας, ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων, αλλά και της προετοιμασίας της Εθνικής, που χρειάζεται δυνατά τεστ για βρει το ρυθμό της και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της.

    Γιαννάκης: "Έχουμε εμπειρία πλέον"

    Παίρνοντας τον λόγο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας, Παναγιώτης Γιαννάκης, καλωσόρισε τις τρεις εθνικές ομάδες και στη συνέχεια δήλωσε: "Είναι ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου. Μία ακόμη φορά ήρθαν πολύ δυνατές ομάδες. Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο, ώστε οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν όχι μόνο τα δικά μας παιδιά, αλλά και παιδιά που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Είναι σημαντικό να δουν ότι υπάρχουν και Ευρωπαίοι παίκτες που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορεί να παράγει συνέχεια ταλέντα."

    Αναφορικά στην προετοιμασία της Εθνικής μας για το Eurobasket της Σερβίας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης επεσήμανε: "Τα παιδιά έχουν κάνει πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Προσπαθούμε να έχουμε περισσότερα παιχνίδια και λιγότερη προπόνηση, για να φτάσουμε σε αγωνιστικό ρυθμό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι Σερβία και Ιταλία θα είναι πρωταγωνίστριες και δεν θα είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν δέκα ομάδες που διεκδικούν διάκριση. Από αύριο και μέχρι την Τετάρτη θα δούμε τις δυνατότητές μας. Οι αγώνες αυτοί θα μας βοηθήσουν να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορούμε να αντιπαρερχόμαστε τις ήττες. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά, αν δεν έρθει, εμείς θα καταφέρουμε με την εμφάνισή μας να τον κάνουμε να έρθει την επόμενη φορά" υποσχέθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και στη συνέχεια εξήγησε πως η Εθνική μας έχει πλέον περισσότερη εμπειρία και αυτό το στοιχείο την καθιστά περισσότερο έτοιμη εν συγκρίσει με το παρελθόν:

    "Σε όσα περισσότερα παιχνίδια συνεργάζονται οι παίκτες μεταξύ τους, τόσο καλύτεροι γίνονται. Αυτό σου δίνει εμπειρία για την επόμενη διοργάνωση. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι όσον αφορά σ΄ αυτό. Το ζητούμενο είναι αν έχει κάνει η Εθνική μας ένα βήμα αγωνιστικά μπροστά. Πάμε σ΄ ένα τουρνουά που οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες και με τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει θα είμαστε πιο έτοιμοι".

    Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στη συνέχεια εξήγησε πως δεν θα καταλήξει στους δώδεκα εκλεκτούς του αμέσως μετά το τουρνουά Ακρόπολις: "Κατ΄ αρχήν, εγώ σας έχω πει ότι και τα παιδιά που έκοψα ήδη τα θεωρώ μέλη της Εθνικής, αφού έχουν κάνει προπόνηση και έχουν βοηθήσει τα άλλα παιδιά. Θα είμαστε με τους 14 μέχρι τέλους μαζί. Στόχος δεν είναι μόνο αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός και να μάθουν να συμπεριφέρονται αυτοί οι παίκτες όπως πρέπει, για να συμμετέχουν στην εθνική μας ομάδα. Είναι καλή ευκαιρία, λοιπόν, για όλους τους παίκτες να μένουν μαζί, γιατί, ακόμη κι αν κοπεί κάποιος τώρα, ίσως να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση."

    Κακιούζης: "Στόχος μας η βελτίωση"

    Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης ο οποίος δήλωσε: "Το τουρνουά έχει γίνει θεσμός. Στο ΟΑΚΑ θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το που βρίσκονται οι ομάδες αγωνιστικά. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά σε όλους τους τομείς, για να φέρνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα μας και την πατρίδα μας μετά από καιρό. Είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε την αμέριστη συμπαράσταση όλων σας, δημοσιογράφων και φιλάθλων...για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο στο Eurobasket, που έρχεται."

    Στη συνέχεια, ο Κακιούζης αναφέρθηκε και στην τιμή που του έγινε να αναλάβει αρχηγός της Εθνικής μας: "Το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι πως είναι τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός στην εθνική ομάδα. Αυτό το περιβραχιόνιο το έχουν φορέσει πολύ μεγάλα ονόματα, ένας εκ των οποίων είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτού του αξιώματος."

    Σε ερώτηση αν έχει ένα παραπάνω κίνητρο να νικήσει τον πρώην προπονητή του στη Σιένα, Κάρλο Ρεκαλκάτι, ο Κακιούζης είπε αστειευόμενος: «Τώρα, στο τουρνουά Ακρόπολις, δεν έχει σημασία. Μετά, στο Eurobasket, όμως, ναι, θέλω και θα προσπαθήσω να τον νικήσω. Η αλήθεια είναι πως δεν θα τον αφήσουμε ούτε τώρα να φύγει νικητής» είπε ο Μιχάλης Κακιούζης, που δεν ξεχνά τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από την Ιταλία στα προημιτελικά του Eurobasket της Στοκχόλμης (2003).

    Καταλήγοντας ο αρχηγός υπενθύμισε: "Έχω πει άπειρες φορές ότι τα φιλικά δεν είναι για να πεις ότι κερδίσαμε π.χ. το Ακρόπολις. Σημασία έχει να προετοιμαζόμαστε για την οργάνωση που έχουμε κάθε φορά μπροστά μας. Όταν είπα ότι θα πάρουμε το χρυσό στο Βελιγράδι, το είπα γιατί ξέρω ότι η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Εμείς κοιτάμε έναν-έναν αγώνα. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μεγάλο μέλλον. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών που βρίσκονται μαζί δύο χρόνια. Επίσης, έχουμε τον ίδιο προπονητή για δύο χρόνια. Αν όχι τώρα, στο εγγύς μέλλον αυτή η Εθνική μπορεί να πετύχει πολύ καλά πράγματα."

    Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο σέντερ της Εθνικής μας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, που από την πλευρά του τόνισε: "το τουρνουά Ακρόπολις είναι μεγάλο τεστ για μας. Θα δώσουμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε πολλά σχήματα. Πιστεύουμε πως ο κόσμος θα μπορέσει ν΄ απολαύσει υψηλό θέαμα."

    [15] Χρυσή η Λεμπέντεβα

    4/9/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η Τατιάνα Λεμπέντεβα, η ρωσίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του Golden League, που διοργανώνει κάθε χρόνο η IAAF. Η Λεμπέντεβα κατάφερε με σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά να κερδίσει και τα έξι μίτιμγκ της σειράς, και να γίνει πλουσιότερη κατά 1.000.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού. Τελευταία της επιτυχία η πρώτη θέση στο μίτινγκ του Βερολίνου όπου πήρε την πρώτη θέση με επίδοση 14.85μ.. Η ρωσίδα άλτρια, πάντως καρδιοχτύπησε όταν είδε τη Γιαμιλέ Αλντάμα από το Σουδάν να φτάνει στην τελευταία της προσπάθεια στα 14.82μ. Στο τελευταίο εφετινό μίτινγκ της σειράς υπήρξε και τριπλή ελληνική παρουσία. Η Πηγή Δεβετζή κατέλαβε την τέταρτη θέση στο τριπλούν με 14.50μ., ενώ τέταρτος κατετάγη και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ με επίδοση 5.63μ. Τέλος, η Νάντια Εφεντάκη δεν κατάφερε να τερματίσει στην κούρσα των 5.000μ.

    Τελικά αποτελέσματα:

    ΑΝΔΡΕΣ

    200μ.

    1. Γουίλιαμς (Τζαμάικα) 20.33

    2. Ουάσινγκτον (ΗΠΑ) 20.43

    3. Χάρπερ (Τρίνιταντ & Τομπάγκο) 20.66

    1.500μ.

    1. Κόμεν (Κένυα) 3:29.72

    2. Σόνγκοκ (Κένυα) 3:31.72

    3. Σιμότβο (Κένυα) 3:31.85

    Σφαιροβολία

    1. Ολσεν (Δανία) 21.10μ.

    2. Χόφα (ΗΠΑ) 21.06

    3. Μπάρτελς (Γερμανία) 20.93

    100μ.

    1. Τόμας (Τζαμάικα) 10.01

    2. Πονιόν (Γαλλία) 10.08

    3. Γκάρντενερ (Βρετανία) 10.09

    Ακοντισμός

    1. Πιτκαμάκι (Φινλανδία) 89.32μ.

    2. Μακάροφ (Ρωσία) 88.14

    3. Θόρκιλντσεν (Νορβηγία) 87.75

    5.000μ.

    1. Λάγκατ (ΗΠΑ) 12:59.29

    2. Λίμο (Κένυα) 13:01.45

    3. Κίπκετερ (Κένυα) 13:01.55

    110μ. εμπόδια

    1. Αρνολντ (ΗΠΑ) 13.20

    2. Μπλάσεκ (Γερμανία) 13.33

    3. Κρόνμπεργκ (Σουηδία) 13.55

    800μ.

    1. Μουλαουτζί (Ν.Αφρική) 1:44.26

    2. Ρέινα (Ισπανία) 1:44.30

    3. Κάμελ (Μπαχρέιν) 1:44.36

    Αλμα εις ύψος

    1. Ριμπάκοφ (Ρωσία) 2.32μ.

    2. Μόγια (Κούβα) 2.30

    3. Χολμ (Σουηδία) 2.30

    Αλμα επί κοντώ

    1. Λόμπινγκερ (Γερμανία) 5.93μ.

    2. Τζιμπιλίσκο (Ιταλία) 5.83

    3. Οτο (Γερμανία) 5.73

    4. Φιλιππίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 5.63

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    5.000μ.

    1. Αντέρε (Αιθιοπία) 14:47.56

    2. Μοχάμεντ (Τανζανία) 14:58.88

    3. Βιγκένε (Νορβηγία) 14:59.04

    100μ. εμπόδια

    1. Φόστερ-Χίλτον (Τζαμάικα) 12.63

    2. Ενις-Λόντον (Τζαμάικα) 12.74

    3. Μπολμ (Γερμανία) 12.81

    400μ. εμπόδια

    1. Γκλόβερ (ΗΠΑ) 54.17

    2. Γέσιεν (Πολωνία) 55.09

    3. Μπλάκετ (Μπαρμπάτος) 55.27

    Σφυροβολία

    1. Κλάινερτ (Γερμανία) 19.19μ.

    2. Λάμερτ (Γερμανία) 18.92

    3. Χορονένκο (Λευκορωσία) 18.48

    Δισκοβολία

    1. Σάντοβα (Ρωσία) 64.20μ.

    2. Ντίετς (Γερμανία) 63.38

    3. Ποσπισίλοβα-Τσέχλοβα (Τσεχία) 61.77

    800μ.

    1. Καλαταγιούντ (Κούβα) 1:59.25

    2. Αντριάνοβα (Ρωσία) 2:00.50

    3. Μαρτίνεθ (Ισπανία) 2:00.52

    Τριπλούν

    1. Λεμπέντεβα (Ρωσία) 14.85μ.

    2. Αλντάμα (Σουδάν) 14.82

    3. Σαβίνε (Κούβα) 14.57

    4. Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 14.50

    100μ.

    1. Αρόν (Γαλλία) 11.01

    2. Στούρουπ (Μπαχάμες) 11.02

    3. Μπάρμπερ (ΗΠΑ) 11.16

    [16] Νίκη με μέλλον

    4/9/2005 6:11:00 μμ

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ανδρών γυναικών στην Γκιφού της Ιαπωνίας. Το πλήρωμα του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών των γυναικών με την Μαρία Σακελλαρίδου και την Αλεξάνδρα Τσιάβου παρά το ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί για να προληφθούν πιθανές άσχημες καιρικές συνθήκες κατάφερε να πάρει την 1η θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος και να καταλάβει την 7η στην γενική κατάταξη. Οι δυο κοπέλες , αν και πολύ νέο πλήρωμα, κατάφεραν να τερματίσουν με δυο δευτερόλεπτα διαφορά τόσο από την βρετανική βάρκα όσο και από την ιταλική που έπεσαν σχεδόν μαζί στο νήμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 September 2005 - 16:56:15 UTC