Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμφίβολοι με "Βίκινγκς" Χαριστέας, Φύσσας
  • [02] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
  • [03] Προς αναγνώριση των κολεγίων
  • [04] Σε επιφυλακή για τον νέο τυφώνα
  • [05] Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το εφάπαξ
  • [06] Πτώση της ανεργίας τον Μάρτιο
  • [07] "Νοκ άουτ" οι Ασλεϊ Κόουλ, Σμίτσερ
  • [08] Φιλική νίκη
  • [09] Πρόβλημα με Στσεπάνοβιτς και Τσαρτσαρή
  • [10] Τα αποκαλυπτήρια των "ερυθρολεύκων"
  • [11] Μετά την Εθνική, ήρθε η σειρά του Αμαρουσίου
  • [12] Ανοίγει η αυλαία στο φιλέ
  • [13] "Ανέβηκε" στην Κωνσταντινούπολη η "Φρουτοπία"
  • [14] Πήρε εξιτήριο ο Περικλής Στέλλας

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αμφίβολοι με "Βίκινγκς" Χαριστέας, Φύσσας

    4/10/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετ εμποδίων συνεχίζεται για μία ακόμη φορά ενόψει ενός κρίσιμου αγώνα της Εθνικής στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2006 η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον Άγιο Κοσμά. Οι νέοι "πονοκέφαλοι" του ομοσπονδιακού τεχνικού Ότο Ρεχάγκελ, αφορούν τους διεθνείς Άγγελο Χαριστεά και Τάκη Φύσσα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και θεωρούνται εξαιρετικά αμφίβολοι για την καθοριστική σαββατιάτικη συνάντηση του "Πάρκεν" με τη Δανία. Το ευχάριστο πάντως στη σημερινή προπόνηση -υπό το βλέμμα περίπου 500 οπαδών- είναι ότι ενσωματώθηκε ο διεθνής της πορτογαλικής Μπενφίκα Γιώργος Καραγκούνης, που αναμένεται να προπονηθεί από αύριο. Η προϊστορία των αγώνων με τη Δανία και τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής.

    "Αγώνας δρόμου" για δυο

    Χωρίς τους διεθνείς Άγγελο Χαριστέα και Τάκη Φύσσα, αλλά με τη συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κοσμά η προπόνηση της Εθνικής. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του Άγιαξ, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, εξετάστηκε το πρωί από το γιατρό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κ. Χριστόπουλο και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από διάσειση.

    " Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα" δήλωσε απογοητευμένος ο Έλληνας άσος, που τραυματίστηκε στην τελευταία αναμέτρηση της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Αρσεναλ. : "Νόμιζα ότι θα ήμουν έτοιμος για το ματς του Σαββάτου, όμως το βλέπω δύσκολο με τα έως τώρα δεδομένα. Ο γιατρός μου είπε ότι θα ακολουθήσω ατομικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και, αν μπορώ να παίξω, τότε θα παίξω. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα είμαι οριστικά εκτός, αλλά είναι πολύ δύσκολο".

    Ακόμη κι έτσι όμως, ο διεθνής σέντερ φορ δεν χάνει την αισιοδοξία του για την έκβαση της αναμέτρησης: "Σημασία έχει μόνο η νίκη. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού. Η εθνική ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα και ουδείς είναι αναντικατάστατος. Η Δανία είναι σε καλή κατάσταση, αλλά εμείς μπορούμε να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

    Μόνος του όμως γυμνάστηκε και ο "Σκωτσέζος" Τάκης Φύσσας, που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο. Παρόλα αυτά το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής έχει ξεκινήσει ήδη αγώνα δρόμου, ώστε να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα συμμετοχής τους στην αναμέτρηση του "Πάρκεν". Κάτι τέτοιο πάντως φαίνεται να είναι πιθανό για τους διεθνείς Δημήτρη Παπαδόπουλο και Τραϊανό Δέλλα, οι οποίοι έβγαλαν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης. Αύριο οι διεθνείς θα προπονηθούν, υπό τις οδηγίες του κ. Ρεχάγκελ στον 'Αγιο Κοσμά στις 10:30 το πρωί

    Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία

    Για την Εθνική που δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των αγώνων των προκριματικών ομίλων κρατά ακόμη την πρόκριση στα χέρια της, η νίκη απέναντι στους "Βίκινγκς" αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να μην εξαρτάται η τύχη τους από τα πόδια τρίτων. Με την Ουκρανία να έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του 2006, για τη δεύτερη προνομιούχο θέση σκληρή μάχη μέχρις εσχάτων θα δώσουν τρεις ομάδες, οι Ελλάδα, Τουρκία και Δανία.

    Σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ρίξει νικηφόρα την αυλαία του Β ομίλου στις εναπομένουσες αναμετρήσεις με Δανία (εκτός) και Γεωργία (εντός), τότε η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αρχίσει να ετοιμάζει τις αποσκευές της για τη Γερμανία.

    "Γαλανόλευκη" όμως θα βαφτεί η πρόκριση και σε περίπτωση μίας νίκης και μίας ισοπαλίας στα δύο τελευταία ματς.

    Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η συμμετοχή της Εθνικής θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας. Με νίκη το Σάββατο και ήττα στο Καραϊσκάκη την προσεχή Τετάρτη από τη Γεωργία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ελπίζει για την πρόκρισή της μόνο σε ήττα των Τούρκων από την Αλβανία στο τελευταίο αγώνα των ομίλων, στα Τίρανα.

    Η υπόθεση πρόκριση όμως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο για τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ, αν η Εθνική δεν καταφέρει να φύγει νικήτρια από το "Πάρκεν" και νικήσει στην τελευταία αγωνιστική τη Γεωργία. Τότε εκτός από την ήττα των Τούρκων στην Αλβανία, από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γηπεδούχων η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα προσδοκά παράλληλα και εκτός έδρας "στραβοπάτημα" των "Βίκινγκς" (ήττα ή ισοπαλία) με τους ουραγούς και αδιάφορους Καζάχους.

    Υπερτερούν στις νίκες οι Δανοί

    Σύμφωνα πάντως με την προϊστορία των αγώνων της Ελλάδας με τη Δανία, οι αντίπαλοί μας κατέχουν τη "μερίδα του λέοντος" στις νίκες, καθώς σε 14 συνολικά αναμετρήσεις οι Σκανδιναβοί "μετράνε" οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες, ενώ ισάριθμες φορές έχουν πανηγυρίσει τα "ελληνικά χρώματα".

    Η προϊστορία των αγώνων με τη Δανία: 15/7/1952 Δανία Ελλάδα 2-1 Ολυμπιακοί Αγώνες, 2/12/1959 Ελλάδα Δανία 1-3 Φιλικό, 3/7/1960 Δανία Ελλάδα 7-2 Φιλικό, 29/11/1964 Ελλάδα Δανία 4-2 ΠΠΚ, 27/10/1965 Δανία Ελλάδα 1-1 ΠΠΚ, 15/10/1980 Δανία Ελλάδα 0-1 ΠΠΚ, 14/10/1981 Ελλάδα Δανία 2-3 ΠΠΚ

    27/10/1983 Δανία Ελλάδα 1-0 ΠΕΠ, 16/11/1983 Ελλάδα Δανία 0-2 ΠΕΠ, 19/10/1988 Ελλάδα Δανία 1-1 ΠΠΚ, 17/5/1989 Δανία Ελλάδα 7-1 ΠΠΚ, 9/10/1996 Δανία Ελλάδα 2-1 ΠΠΚ, 11/10/1997 Ελλάδα Δανία 0-0 ΠΠΚ, 9/2/2005 Ελλάδα Δανία 2-1 ΠΠΚ

    "Μονόδρομος" η νίκη για Ορφανό, Καψή

    Την αναγκαιότητα της νίκης με τη Δανία επεσήμανε στο περιθώριο στο περιθώριο του 6ου Συνεδρίου "PRODEXPO 2005" και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού κ. Ορφανός: "Δεν έχουμε περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα. Πάμε να κερδίσουμε. Βλέπω, ότι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, ήρεμοι, αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον αγώνα και με στόχο το αποτέλεσμα, που θα χαροποιήσει όλους μας".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διεθνή του Ολυμπιακού Μιχάλη Καψή, που όπως είπε μαζί με τους συμπαίκτες του να υπερβάλουν εαυτούς για να φτάσουν στη νίκη: "Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τη νίκη και γι΄ αυτό θα είναι καλό να συγκεντρωθούμε σε αυτό το σκοπό και να το δείξουμε στο γήπεδο.

    Στο παρελθόν έχουμε αποδείξει, ότι όποτε χρειάστηκε πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία ότι είναι εντός ή εκτός έδρας. Θα προσπαθήσουμε με τους Έλληνες φιλάθλους που θα είναι στο πλευρό μας, να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια κενά των Δανών για να πάρουμε τη νίκη", επεσήμανε ο ερυθρόλευκος κεντρικός αμυντικός που θεωρεί υποχρέωση όλης της ομάδας να παίξει στη Δανία σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιόδοξος ο Βρύζας

    [02] Κοινωνία

    Επιχειρηματίας που εμπλεκεται στο παραδικαστικό

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

    4/10/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος, ο επιχειρηματίας Αντώνης Γεωργίου κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί πριν λίγες μέρες ένταλμα σύλληψης από τους εφέτες ανακριτές κ.κ. Σίδερη και Φιοράκη, φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση του πρώην πρωτοδίκη Ευάγγελου Καλούση. Από τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει η κατάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού σε λογαριασμό του πρώην δικαστικού από τον Γεωργίου στα τέλη του 2003. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

    [03] Κοινωνία

    Εκδόθηκε οδηγία της ΕΕ για αναγνώριση των πτυχίων

    Προς αναγνώριση των κολεγίων

    4/10/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων, που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια άλλων χωρών της Ε.Ε. Κοινοτική Οδηγία, που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο, στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ορίζει ότι η αναγνώριση των πτυχίων είναι ανεξάρτητη από το πού γίνονται οι σπουδές υποχρεώνοντας τις χώρες-μέλη της Ένωσης να αναγνωρίσουν τα πτυχία των κολεγίων ως πανεπιστημιακούς τίτλους, υπό την προϋπόθεση τα κολέγια να συνεργάζονται με πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρών της Ε.Ε. Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να εξαντλήσει την 20μηνη προθεσμία και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση θα θέσει όρους που να διασφαλίζουν τον ποιοτικό έλεγχο των παρεχόμενων σπουδών. Από την πλευρά της, η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρά στην αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, ενώ Ελλάδα και Γερμανία ήταν οι μόνες χώρες που καταψήφισαν την αναγνώριση των πτυχίων αυτών, στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, τον Ιούνιο.

    [04] Κόσμος

    Σε επιφυλακή για τον νέο τυφώνα

    4/10/2005 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το νέο τυφώνα, που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Κεντρική Αμερική. Ο τυφώνας Σταν, όπως ονομάζεται, πέρασε ως τροπική καταιγίδα από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και τη Νικαράγουα, ενώ την Τρίτη έφτασε στις παραλιακές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, τις οποίες εγκαταλείπουν μαζικά οι κάτοικοι. Φτάνοντας στον κόλπο, ο Σταν, που κυμαίνεται μεταξύ κατηγορίας 1 και τροπικής καταιγίδας, προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές, ενώ οι άνεμοι, ταχύτητας 125 χλμ/ώρα, ξερίζωσαν δεκάδες δέντρα. Ήδη, πολλοί κάτοικοι της πολιτείας Βερακρούζ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, καθώς οι ποταμοί υπερχείλισαν και οι άνεμοι ξερίζωσαν τις στέγες σπιτιών. Το Μεξικό έχει κλείσει τα τρία μεγαλύτερα λιμάνια, απ όπου γίνονται οι μεταφορές πετρελαίου, ενώ οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση των παράκτιων περιοχών του Κόλπου του Μεξικού, τις οποίες αναμένεται να πλήξει ο τυφώνας. Το πέρασμα του Σταν από τη χερσόνησο του Γιουκατάν, το σαββατοκύριακο, άφησε εκτός από τους νεκρούς χιλιάδες αστέγους και τεράστιες ζημιές. Στο Ελ Σαλβαδόρ, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, ενώ άλλοι 12 σκοτώθηκαν σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Νικαράγουα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Τόνι Σάκα, είπε ότι το 60% της χώρας απειλείται από κατολισθήσεις.

    [05] Οικονομία

    Θα κριθεί η συνταγματικότηατ του πλαφόν

    Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το εφάπαξ

    4/10/2005 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την παραπομπή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα της επιβολής ανώτατου ορίου στο εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται στους ασφαλισμένους και στα μέλη των οικογενειών τους από τα ασφαλιστικά Ταμεία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των Τραπεζών θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβουλος Επικρατείας, Ειρήνη Σάρπ. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει (17/2005) ότι το πλαφόν στο εφάπαξ που επιβλήθηκε με τον Ν. 2084/1992, είναι αντισυνταγματικό, δηλαδή είναι αντίθετο στην συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4) και στην υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για την ασφάλιση των εργαζομένων (άρθρο 22). Επίσης, έχει κρίνει ότι το εφάπαξ έχει αμιγώς ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού καταβάλλεται από κεφάλαιο που σχηματίζεται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών. Το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ έχει κρίνει ομόφωνα τα αντίθετα (163 -164/2005). Δηλαδή, ότι η επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ δεν είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές. Ακόμα, έχει κρίνει ότι το εφάπαξ δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και αυτό γιατί το ασφαλιστικό κεφάλαιο των Ταμείων δεν σχηματίζεται αποκλειστικά, ή έστω κατά κύριο λόγο, από τις εισφορές των ασφαλισμένων σε αυτό, αλλά στον σχηματισμό του συμβάλλει ουσιωδώς η εισφορά των εργοδοτών. Το όλο θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Διαφωνεία ΣτΕ και Α.Π.

    Η εισηγήτρια αναμένεται να συνταχθεί με τις απόψεις του Τμήματος του ΣτΕ, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η εργοδοτική εισφορά για συγκέντρωση του ασφαλιστικού κεφαλαίου προσομοιάζει περισσότερο σε κοινωνικό πόρο παρά σε εργοδοτική εισφορά. Μάλιστα η εισηγήτρια, θα κάνει ένα ακόμα βήμα, λέγοντας ότι δεν παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν μειωθεί το ύψος του εφάπαξ.

    Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για το εφάπαξ ασφαλισμένων στα Ταμεία συντάξεων και πρόνοιας προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας και της Εθνικής Τράπεζας. Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΑΠ έχει αποφανθεί για ασφαλισμένους του Ταμείου ασφάλισης προσωπικού της ΕΤΒΑ.

    [06] Οικονομία

    Σύμφωνα με την Eurostat

    Πτώση της ανεργίας τον Μάρτιο

    4/10/2005 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κάτω από το 10% κινήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. . Υψηλότερος ήταν ο δείκτης ανεργίας για τις Ελληνίδες με ποσοστό 15,5%, ενώ ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες στην ευρωζώνη ανήλθε στο 10,4% και στην Ευρώπη των 25 στο 9,9%. Σε χαμηλότερα επίπεδα ο δείκτης ανεργίας για τους άνδρες που ανήλθε στο 6%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στην ευρωζώνη ανερχόταν στο 7,6% και στην Ευρώπη των 25 χωρών στο 8%. Μεταξύ των 25 χωρών της Ε.Ε., το υψηλότερο ποσοστό, σημειώθηκε στην Πολωνία (18,1%), στη Σλοβακία (15,9%) και στην Ισπανία (10%), ενώ ο χαμηλότερος σημειώθηκε στην Ιρλανδία (4,3%), στην Βρετανία (4,6%) και στην Ολλανδία (4,8%).

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Νοκ άουτ" οι Ασλεϊ Κόουλ, Σμίτσερ

    4/10/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σοβαρά πλήγματα για Αγλλία και Τσεχία αποτελούν, ενόψει των προσεχών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ οι τραυματισμοί των διεθνών Ασλεϊ Κόουλ και Βλάντιμιρ Σμίτσερ αντίστοιχα. Ο άσος της Άρσεναλ υπέστη κάταγμα κοπώσεως και θα λείψει για περίπου ένα μήνα, ενώ ο μέσος της Μαρσέιγ αποκλείστηκε από την αποστολή των Τσέχων, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς.

    Πληθαίνουν τα κενά στην άμυνα

    Στα "λιοντάρια" το νέο πλήγμα που υπέστη η αμυντική γραμμή της ομάδας του Σβεν Γκόραν Έρικσον, μετά την πρόσφατη απώλεια του Γκάρι Νέβιλ, έχει προκαλέσει "τρικυμία" στα αγωνιστικά πλάνα του Σουηδού τεχνικού, που θέλει μόνο νίκες στις δύο αναμετρήσεις με Αυστρία και Πολωνία για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006. Πιθανοί αντικαταστατές του άσου της Άρσεναλ θα είναι ένας εκ των Φιλ Νέβιλ, Κίεραν Ρίτσαρντσον, Τζέιμι Κάραγκερ και Στίβεν Γουόρνοκ.

    Πλούσιο το "απουσιολόγιο" του Μπρούκνερ

    Τα προβλήματα όμως δεν λείπουν ούτε από το "στρατόπεδο" των Τσέχων, ενόψει της σαββατιάτικης συνάντησης της Πράγας με την πρωτοπόρο του ομίλου Ολλανδία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρελ Μπρούκνερ, απέκλεισε από την αποστολή του αγώνα τον Σμίτσερ, καθώς ο διεθνής δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σημερινή προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

    Η απουσία του άσου της ομάδας της "Μασσαλίας", ήρθε να προστεθεί σε αυτές των συμπαικτών του Γιαν Κόλερ και Βράτισλαβ Λόκβεντς, που εκτός από την αναμέτρηση με τους "οράνιε" θα χάσουν και τον τελευταίο αγώνα με τη Φινλανδία. Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης οι Μίλαν Μπάρος και Τόμας Γκάλασεκ, για τους οποίους εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι θα προλάβουν να είναι έτοιμοι ως το Σάββατο. Οι Τσέχοι, που ελπίζουν μόνο σε "θαύμα" για την πρωτιά του ομίλου στοχέυουν στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που θα της δώσει το δικαίωμα να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ ως μία από τις δύο καλύτερες δεύτερες των οκτώ ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλική νίκη

    4/10/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Σε φιλική αναμέτρηση που έδωσε σήμερα η Καλλιθέα με τον Εθνικό Αστέρα ο Ζαν Μαρί Σιλά έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και πέτυχε κι ένα γκολ. Η ομάδα του Στόικο Μλαντένοφ επικράτησε εύκολα 4-0 της ομάδας της Καισαριανής και ο Βούλγαρος προπονητής είδε με ικανοποίηση ότι μπορεί πλέον να υπολογίζει στον νεοαποκτηθέντα μέσο. Ο Σιλά αγωνίστηκε στο β ημίχρονο και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 72, ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Η Καλλιθέα είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Χρήστου στο 40, ενώ το 3-0 έκανε ο Πέτκοβιτς στο 79 με πέναλτι, που κέρδισε ο Διαμάντης, και το 4-0 ο Αγγελόπουλος με κεφαλιά στο 83, ύστερα από κόρνερ του Πέτκοβιτς.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης (46 Μπαρτζώκας), Γκεοργκίεφ (46 Μπελεγρίνης), Τσιώλης (78 Μητρόπουλος), Βόκολος (46 Καρατζάς), Κουλακιώτης, Βενέτης (46 Αγγελόπουλος), Τελκίνσκι (46 Ντραγκίσεβιτς), Γιάντσεφ (75 Μουσταφίδης), Μουτζίρι (58 Σιλά), Διαμάντης, Γκόντζος (60 Πέτκοβιτς).

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Οικονόμου, Λυκούδης, Μήτσης, Χρήστου, Χασιώτης, Κακιούσης, Γουσούλης, Χουζούρης, Αραπατζής, Καλαπόδης, Σιαλμάς. Αγωνίστηκαν και οι Κουτρομάνος, Σεμπαστιάν, Ράπτης.

    [09] Μπάσκετ

    Πρόβλημα με Στσεπάνοβιτς και Τσαρτσαρή

    4/10/2005 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Χωρίς τη συμμετοχή των Βλάντο Στσεπάνοβιτς και Κώστα Τσαρτσαρή πραγματοποιήθηκε η βραδινή προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι δύο παίκτες. Ο πρώτος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του και ο δεύτερος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε πριν από το ξεκίνημα του προγράμματος. Οι άλλοι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, παρουσία και του προέδρου Παύλου Γιαννακόπουλου που πήγε στο γήπεδο για να συγχαρεί μεταξύ άλλων και τους διεθνείς του "τριφυλλιού".

    [10] Μπάσκετ

    Τα αποκαλυπτήρια των "ερυθρολεύκων"

    4/10/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Με νίκη άρχισε τις φετινές του επίσημες υποχρεώσεις, έστω και σε φιλικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, στα αποκαλυπτήρια που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" στο ΣΕΦ, απέναντι στον Πανελλήνιο. Η ομάδα του Πειραιά, μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι στις δύο πρώτες περιόδους, βρήκε τη λύση απέναντι στους "μπλε" της Κυψέλης και έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 92-83. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήγαν 5.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Τάιους Έντνι σημείωσε 18 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ 22 πόντους σημείωσε ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς για τον Πανελλήνιο.

    Τα δεκάλεπτα: 25-27, 47-43, 73-61, 92-83

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εντνι 18(1), Παπαμακάριος 3, Λιούις 11(3), Χατζής 17(3), Σεϊμπούτις 2, Ζουκάουσκας 13, Μπάρλος 5(1), Βασιλόπουλος 4, Αγαδάκος 2, Σχορτισανίτης 14, Πρίντεζης 3

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 22(3), Κανταρτζής 7(2), Τσαρδάρης 3(1), Μασλαρινός 2, Πέιτζ 6, Τόμας 20(4), Τσόπης 3(1), Γκούλιας 17, Πασχάλης, Τσαμάτος 3

    [11] Μπάσκετ

    Μετά την Εθνική, ήρθε η σειρά του Αμαρουσίου

    4/10/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Αλλάζει παραστάσεις ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ, καθώς ξαναφόρεσε τη "φανέλα" του τεχνικού του Αμαρουσίου. Για πρώτη φορά στον πάγκο θα καθίσει την Τετάρτη στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, που θα είναι και το τελευταίο φιλικό για το Μαρούσι πριν τον αγώνα Κυπέλλου της Κυριακής με τον Κολοσσό στη Ρόδο. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα χρονιά. Το σημαντικότερο είναι να μείνουμε αφοσιωμένοι και ενωμένοι στις καλές και τις δύσκολες στιγμές και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο "Δράκος" στην ομιλία του.

    [12] Βόλεϊ

    Ανοίγει η αυλαία στο φιλέ

    4/10/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο σερβίς της φετινής περιόδου της Α1 Ανδρών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρεμιέρας, που θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου με την αμφίρροπη αναμέτρηση ΕΑΠ-Ολυμπιακού, που θα μεταδοθεί στις 18:00 απευθείας από την ΕΤ1. Στην πρώτη αγωνιστική Ηρακλής και Παναθηναϊκός αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στις έδρες τους απέναντι στις νεοφώτιστες ομάδες του Πανερυθραϊκού και ΓΣ Λαμίας αντίστοιχα. Αντίθετα κάθε αρχή και δύσκολη για Πανελλήνιο, ΠΑΟΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που δοκιμάζονται εκτός έδρας σε Παγκράτι, Ορεστιάδα και Νίκαια, απέναντι στις γηπεδούχες ομάδες που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν "με το δεξί" τη νέα χρονιά.

    Το πρόγραμμα του Α΄ γύρου της Α1 ανδρών 2005-06

    1η αγωνιστική

    Σάββατο 08/10/05 - Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός ΓΣ Λαμίας

    Σάββατο 08/10/05 - Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκρατίου ΓΣ Πανελλήνιος

    Σάββατο 08/10/05 - Κατσάνειο 7μ.μ: Ηρακλής Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    Κυριακή 09/10/05 - Καραμπίνη 5.30μ.μ: ΑΕ Νίκαια Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Κυριακή 09/10/05 - Ορεστιάδα 8μ.μ. (ΕΤ-3): Ορεστιάδα ΠΑΟΚ

    Δευτέρα 10/10/05 - Πάτρα 6μ.μ. (ΕΤ-1): ΕΑ Πάτρας Super Cargo Ολυμπιακός

    2η αγωνιστική

    Σάββατο 15/10/05 ΠΑΟΚ 6μ.μ: ΠΑΟΚ ΑΕ Νίκαια

    Σάββατο 15/10/05 Ρέντη 6μ.μ: Ολυμπιακός - Ηρακλής

    Σάββατο 15/10/05 Χαλκιοπούλειο 6μ.μ: ΓΣ Λαμίας Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    Σάββατο 15/10/05 Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός ΑΟ Παγκρατίου

    Κυριακή 16/10/05 Πανελλήνιος 5μ.μ: ΓΣ Πανελλήνιος - Ορεστιάδα

    Κυριακή 16/10/05 Αλεξανδρούπολη 7μ.μ: Εθνικός Αλεξ. ΕΑ Πάτρας Super Cargo

    3η αγωνιστική

    Σάββατο 22/10/05 Καραμπίνη 7μ.μ: ΑΕ Νίκαια - Πανελλήνιος

    Σάββατο 22/10/05 ΕΑ Πάτρας 7μ.μ: ΕΑ Πάτρας Super Cargo - ΠΑΟΚ

    Σάββατο 22/10/05 Κατσάνειο 7μ.μ: Ηρακλής Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Σάββατο 22/10/05 Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκρατίου ΓΣ Λαμίας

    Σάββατο 22/10/05 Στ.Καλαϊτζής 7.30μ.μ: Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ - Ολυμπιακός

    Κυριακή 23/10/05 Ορεστιάδας 6μ.μ: ΑΕ Νίκαια - Πανελλήνιος

    4η αγωνιστική

    Σάββατο 29/11/05 Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός ΑΕ Νίκαια

    Σάββατο 29/11/05 Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκρατίου - Ορεστιάδα

    Σάββατο 29/11/05 Πανελλήνιος 7μ.μ: Πανελλήνιος ΕΑ Πάτρας Super Cargo

    Κυριακή 30/10/05 ΠΑΟΚ 5μ.μ: ΠΑΟΚ - Ηρακλής

    Κυριακή 30/10/05 Χαλκιοπούλειο 6μ.μ: ΓΣ Λαμίας Ολυμπιακός

    Κυριακή 30/10/05 Αλεξανδρούπολη 7μ.μ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    5η αγωνιστική

    Σάββατο 05/11/05 ΕΑ Πάτρας 7μ.μ: ΕΑ Πάτρας Super Cargo Παναθηναϊκός

    Σάββατο 05/11/05 Καραμπίνη 7μ.μ: ΑΕ Νίκαιας ΑΟ Παγκρατίου

    Σάββατο 05/11/05 Κατσάνειο 7μ.μ: ΓΣ Ηρακλής - Πανελλήνιος

    Σάββατο 05/11/05 Στ.Καλατζής 7μ.μ: Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ ΠΑΟΚ

    Κυριακή 06/11/05 Ρέντη 5.30μ.μ: Ολυμπιακός Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Κυριακή 06/11/05 Ορεστιάδα 6μ.μ: Ορεστιάδα ΓΣ Λαμίας

    6η αγωνιστική

    Σάββατο 12/11/05 Χαλκιοπούλειο 6μ.μ: ΓΣ Λαμίας Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Σάββατο 12/11/05 Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    Σάββατο 12/11/05 Πανελλήνιος 7.30μ.μ: ΓΣ Πανελλήνιος Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    Κυριακή 13/11/05 Ορεστιάδα 6μ.μ: Ορεστιάδα ΑΕ Νίκαια

    Τετάρτη 16/11/05 ΠΑΟΚ 6μ.μ: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

    Τετάρτη 16/11/05 Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκρατίου ΕΑ Πάτρας Super Cargo

    7η αγωνιστική

    Σάββατο 19/11/05 Ρέντη 6μ.μ: Ολυμπιακός - Πανελλήνιος

    Σάββατο 19/11/05 Κατσάνειο 7μ.μ: Ηρακλής ΑΟ Παγκρατίου

    Σάββατο 19/11/05 ΕΑ Πάτρας 7μ.μ: ΕΑ Πάτρας Super Cargo - Ορεστιάδα

    Σάββατο 19/11/05 Αλεξανδρούπολη 7μ.μ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ

    Σάββατο 19/11/05 Καραμπίνη 7μ.μ: ΑΕ Νίκαια ΓΣ Λαμίας

    Σάββατο 19/11/05 Στ. Καλαϊτζής 7.30μ.μ: Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ Παναθηναϊκός

    8η αγωνιστική

    Σάββατο 26/11/05 Χαλκιοπούλειο 6μ.μ: ΓΣ Λαμίας - ΠΑΟΚ

    Σάββατο 26/11/05 Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός Ολυμπιακός

    Σάββατο 26/11/05 Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκρατίου Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    Σάββατο 26/11/05 Ορεστιάδα 7μ.μ: Ορεστιάδα Ηρακλής

    Σάββατο 26/11/05 Καραμπίνη 7μ.μ: ΑΕ Νίκαια ΕΑ Πάτρας Super Cargo

    Κυριακή 27/11/05 Πανελλήνιος 5μ.μ: ΓΣ Πανελλήνιος Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    9η αγωνιστική

    Σάββατο 03/12/05 Ρέντη 6μ.μ: Ολυμπιακός ΑΟ Παγκρατίου

    Σάββατο 03/12/05 ΠΑΟΚ 6μ.μ: ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος

    Σάββατο 03/12/05 ΕΑ Πάτρας 7μ.μ: ΕΑ Πάτρας Super Cargo - ΓΣ Λαμίας

    Σάββατο 03/12/05 Κατσάνειο 7μ.μ: Ηρακλής ΑΕ Νίκαιας

    Κυριακή 04/12/05 Στ.Καλαϊτζής 5μ.μ: Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ Ορεστιάδα

    Κυριακή 04/12/05 Αλεξανδρούπολης 7μ.μ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός

    10η αγωνιστική

    Σάββατο 10/12/05 Χαλκιοπούλειο 6μ.μ: ΓΣ Λαμίας Πανελλήνιος

    Σάββατο 10/12/05 Γλυφάδα 6.30μ.μ: Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ

    Σάββατο 10/12/05 Μετς 7μ.μ: ΑΟ Παγκράτι Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Σάββατο 10/12/05 Καραμπίνη 7μ.μ: ΑΕ Νίκαια Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ

    Σάββατο 10/12/05 ΕΑ Πάτρας 7μ.μ: ΕΑ Πάτρας Super Cargo - Ηρακλής

    Κυριακή 11/12/05 Ορεστιάδα 6μ.μ: Ορεστιάδα Ολυμπιακός

    11η αγωνιστική

    Σάββατο 17/12/05 ΠΑΟΚ 6μ.μ: ΠΑΟΚ ΑΟ Παγκρατίου

    Σάββατο 17/12/05 Ρέντη 6μ.μ: Ολυμπιακός ΑΕ Νίκαια

    Σάββατο 17/12/05 Αλεξανδρούπολη 7μ.μ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδα

    Σάββατο 17/12/05 Κατσάνειο 7μ.μ: Ηρακλής ΓΣ Λαμίας

    Σάββατο 17/12/05 Στ.Καλαϊτζής 7.30μ.μ: Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ ΕΑ Πάτρας Super Cargo

    Κυριακή 18/12/05 Πανελλήνιος 7μ.μ: Πανελλήνιος Παναθηναϊκός

    [13] Πολιτισμός

    Διασκευασμένη σε μοντέρνο μιούζικαλ

    "Ανέβηκε" στην Κωνσταντινούπολη η "Φρουτοπία"

    4/10/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη "Φρουτοπία" του Ευγένιου Τριβιζά παρουσίασε στην Κωνσταντινούπολη, η Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, στην πρώτη για φέτος εκδήλωση του Ζωγραφείου Λυκείου. Η "Φρουτοπία"», σε σκηνοθεσία-χορογραφίες Κωνσταντίνου Ρήγου, διασκευασμένη σε μοντέρνο μιούζικαλ, παρουσιάστηκε στο θέατρο "Μουαμέρ Καρατζά", παρουσία και του συγγραφέα του έργου. "Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που παρουσιάζεται η "Φρουτοπία" στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία και σε ένα θέατρο όπως το Μουαμέρ Καρατζά όπου έχουν ανεβάσει παραστάσεις πολύ σημαντικοί και ιστορικοί θίασοι από την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Τριβιζάς. Η "Φρουτοπία", μυθική χώρα, είναι συμφυρμός των λέξεων φρούτο και ουτοπία. Στη σειρά κόμικς, με αυτό το όνομα, παριστάνονται τα φρούτα να έχουν συγκροτήσει μια φανταστική κοινωνία κατά το πρότυπο των ανθρώπων. "Αν και παραμύθι, η "Φρουτοπία" έχει βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς οι χαρακτήρες της κυκλοφορούν ανάμεσά μας και οι ατάκες τους γίνονται σλόγκαν μεταξύ αστείου και σοβαρού", είπε ακόμα ο συγγραφέας του έργου.

    Καλεσμένος ο συγγραφέας

    Η παράσταση στην Κωνσταντινούπολη έγινε ύστερα από πρόσκληση του Ζωγραφείου Λυκείου και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    "Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να προσφέρουμε στα νιάτα της ομογένειας και στο θεατρόφιλο κοινό της, αυτό το ελληνικό έργο", είπε με τη σειρά του ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου, διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του κ. Τριβιζά, ο οποίος και διάβασε αποσπάσματα παραμυθιών του στα παιδιά του Ζωγραφείου.

    Η μουσική της παράστασης είναι του Γιώργου Βασικαρίδη, τα κοστούμια της Νατάσσας Δημητρίου, τα σκηνικά της Λίζας Ψωμιάδου και τα βίντεο του Βασίλη Κεχαγιά, ενώ βοηθός χορογράφου είναι η Αμάλια Μπένετ και στη σκηνοθεσία συμμετείχαν οι Ξένια Αηδονοπούλου και Αλέξανδρος Ευκλείδης. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Έλλη Μερκούρη, Χρίστος Στυλιανού, Δάκης Ανθρωπάκης, Ζωή Καραβασίλη, Μιχάλης Φωτόπουλος. Δημήτρης Χλιβερός, Βασίλης Λιάκος, Θάνος Φερετζέλης.

    [14] Κοινωνία

    Πήρε εξιτήριο ο Περικλής Στέλλας

    4/10/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά από 4ήμερη νοσηλεία, πήρε σήμερα ο Περικλής Στέλλας. Ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από άγνωστο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, τη στιγμή που αποχωρούσε από τα γραφεία της εφημερίδος όπου εργάζεται, στην οδό Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη. Βγαίνοντας από το ΑΧΕΠΑ δήλωσε: "Ευχαριστώ τον Θεό που ζω. Γλίτωσα τα χειρότερα από όσα θα μπορούσαν να μου είχαν συμβεί. Ευχαριστώ ακόμα όλους αυτούς που με κάθε τρόπο μου συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στη δοκιμασία αυτή και με στήριξαν. Να είναι βέβαιοι πως δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δεν θα μου κόψει κανείς τον δρόμο και δεν θα με σταματήσει σ αυτό που πιστεύω και κάνω".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 October 2005 - 20:53:01 UTC