Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή του αποτελέσματος
  • [02] Αντικλεπτικός… περίπατος
  • [03] "Καίει" η θέρμανση
  • [04] Προβάδισμα 2,2 μονάδων
  • [05] "Πυρά" εφ’ όλης της ύλης
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [07] Θλιβερή η λίστα στο Πακιστάν
  • [08] Εξιτήριο για τον Γ. Κληρίδη
  • [09] Τσέλσι πέντε αστέρων
  • [10] Όρθια και στο Σάλκε η Μπάγερν
  • [11] Ατρόμητος "άσος"
  • [12] Εύκολα ο Εθνικός Αστέρας
  • [13] Χωρίς τον Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ
  • [14] Διπλή ενίσχυση για Κολοσσό Ρόδου

    [01] Ιράκ

    Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα του Ιράκ

    Εν αναμονή του αποτελέσματος

    15/10/2005 6:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 7:14:05 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Υπό το βλέμμα 100.000 αστυνομικών και με απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, αλλά και εν μέσω δολιοφθοράς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που βύθισε στο σκοτάδι τη Βαγδάτη και τέσσερις εκρήξεις, ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα του Ιράκ. Ήδη, σε ορισμένα εκλογικά τμήματα άρχισε η καταμέτρηση, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται το αργότερο σε τρεις ημέρες, όπως εκτίμησε ο Αντέλ Λάμι, αξιωματούχος της Εκλογικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμετοχή των ψηφοφόρων άγγιξε το 61% και ήταν ιδιαίτερα καλή, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, στις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και τις σιιτικές του νότιου. Ο νέος Καταστατικός Χάρτης του Ιράκ θα εγκριθεί αν το 50% πει "ναι", ενώ η ψηφοφορία θα θεωρηθεί αποτυχημένη σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί σε τρεις από τις 18 επαρχίες της χώρας. Υπέρμαχοι του Συντάγματος εμφανίζονται Σιίτες και Κούρδοι, ενώ αντίθετοι είναι οι Σουνίτες, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Σύνταγμα θα εγκριθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τις εκλογές στις 15 Δεκεμβρίου και προλειαίνοντας το έδαφος για την μείωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα. Την ικανοποίησή του για την ψηφοφορία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα βήμα προς τα εμπρός για την Δημοκρατία.

    Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, ο νέος Καταστατικός Χάρτης ορίζει πως το Ιράκ θα είναι μια ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική δημοκρατία, με επίσημη θρησκεία το Ισλάμ, επίσημες γλώσσες τα αραβικά και τα κουρδικά και ίσα δικαιώματα για όλους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κάλπες εν μέσω βίας στο Ιράκ

    [02] Τεχνολογία

    Δημιούργημα Φινλανδών επιστημόνων

    Αντικλεπτικός περίπατος

    15/10/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: New Scientist

    Πώς θα σας φαινόταν αν ένας δρασκελισμός ή ένα απλό βήμα εμπρός λειτουργούσε ως αντικλεπτικό; Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για μια εφεύρεση Φινλανδών επιστημόνων, που υπόσχεται να προστατεύσει το κινητό σας τηλέφωνο από τους επίδοξους κλέφτες. Οι ερευνητές από το Κέντρο Ανάπτυξης Τεχνολογίας VTT ανέπτυξαν μια πρωτότυπη συσκευή κινητού τηλεφώνου, η οποία είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες που καταγράφουν τον ρυθμό βηματισμού του χρήστη. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η συσκευή ελέγχει αν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή του νόμιμου ιδιοκτήτη της, μετρώντας τον συγκεκριμένο ρυθμό κίνησης με αυτόν που έχει αποθηκεύσει στην μνήμη της. Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί αντιστοιχία, το τηλέφωνο ζητά από τον χρήστη να εισάγει έναν κωδικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει κλήσεις ή να έχει πρόσβαση στην μνήμη του. Όπως επεσήμανε ο Χέικι Αϊλίστο από το VTT, η εν λόγω μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από την απλή εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης (όπως για παράδειγμα το pin) και τα δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς ο έλεγχος είναι διαρκής και σταθερός. "Καταγράφει από την αρχή το στυλ βαδίσματος και κατασκευάζει αυτό που αποκαλούμε κώδικα βηματισμού", εξήγησε ο ίδιος.

    Μικρές διαστάσεις μεγάλη αποτελεσματικότητα

    Οι αισθητήρες που χρησιμοποίησε το VTT είναι διαστάσεων 3x2x2 χιλιοστόμετρα, ενώ παρόμοιοί τους βρίσκονται ήδη σε κινητά τηλέφωνα, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να παίξουν παιχνίδια κουνώντας την συσκευή τους.

    Ο κώδικας βηματισμού είναι μια βιομετρική μέθοδος αναγνώρισης ενός ανθρώπου. Συνήθως, περιλαμβάνει την ανάλυση ενός βίντεο με βηματισμούς που καταγράφονται καθώς κάποιος περνά μπροστά από μια κάμερα και, γενικά, θεωρείται λιγότερο αξιόπιστος από την ανάλυση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων ή της ίριδας του ματιού.

    Πάντως, ο κ. Αϊλίστο τόνισε πως το κινητό τηλέφωνο που δημιούργησε το VTT αναγνώρισε σε ποσοστό 98% τις περιπτώσεις μεταφοράς του από κάποιον άλλον πλην του νόμιμου ιδιοκτήτη, ενώ το ποσοστά σφάλματος ανήλθαν μόλις στο 4%.

    Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε πως η μέθοδος έχει τους δικούς της περιορισμούς. Τα αποτελέσματά της ήταν ιδιαίτερα θετικά όταν το κινητό τηλέφωνο ήταν τοποθετημένο στη ζώνη του ιδιοκτήτη, παρά όταν μεταφερόταν μέσα σε μια τσάντα. Επίσης, τα ψηλά τακούνια φαίνεται ότι επηρέασαν την αποτελεσματικότητα της συσκευής, ενώ ο κ. Αϊλίστο επεσήμανε ότι καλό θα ήταν το τηλέφωνο να απενεργοποιείται αν κάποιος σκοπεύει να πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω.

    Τώρα, οι ερευνητές αναζητούν μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας ή άλλων φορητών συσκευών προκειμένου να προωθήσουν το προϊόν από το εργαστήριο στην αγορά.

    Σχετικά Links: Κέντρο Ανάπτυξης Τεχνολογίας VTT

    [03] Οικονομία

    Συνεχίζεται η προμήθεια του πετρελαίου

    "Καίει" η θέρμανση

    15/10/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κατά περίπου 25% ακριβότερες είναι φέτος οι τιμές εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε την Παρασκευή, λόγω του ράλι της τιμής του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές. Στην Αθήνα, το πετρέλαιο διατίθεται από 58 μέχρι και 60 λεπτά το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια η τιμή του είναι αυξημένη έως και 2 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται από 58,9 έως 61,4 λεπτά ανά λίτρο. Στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης είναι λίγο πάνω από τα 61 λεπτά, ενώ στη Πελοπόννησο η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 63 λεπτά το λίτρο. Πιο "τσουχτερό" είναι το πετρέλαιο στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας και, ειδικότερα, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όπου οι τιμές αρχίζουν από τα 65 λεπτά το λίτρο. Ο εφοδιασμός της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ οι υπεύθυνοι των διυλιστηρίων διαβεβαιώνουν πως η επάρκεια σε αποθέματα είναι δεδομένη για όλο το χρονικό διάστημα. Πάντως, οι καταναλωτές δεν φαίνεται ότι βιάζονται να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, εξαιτίας και του καλού καιρού, ενώ οι ένοικοι πολυκατοικιών πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν όλα όσα αφορούν στο ΑΦΜ, το οποίο είναι απαραίτητο κατά την παραλαβή.

    Συμβουλές για τους καταναλωτές

    Στη μάχη για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της αισχροκέρδειας μπορούν να συνεισφέρουν και οι καταναλωτές, λαμβάνοντας απλά μέτρα αυτοπροστασίας.

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), οι βασικοί τρόποι για την προστασία του καταναλωτικού κοινού είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής και η παρακολούθηση της διαδικασίας παραλαβής.

    Κατ΄ αρχάς, συστήνεται μια ενδελεχής έρευνα αγοράς, ώστε να εντοπισθεί η καλύτερη δυνατή τιμή, ενώ προσοχή χρειάζεται στις "περίεργα χαμηλές τιμές", καθώς ενδέχεται το πετρέλαιο να είναι νοθευμένο. Πάντως, η εξακρίβωση της ποιότητας του πετρελαίου είναι δύσκολη υπόθεση και το μόνο που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής είναι να ελέγξει το χρώμα του, που πρέπει να είναι κοκκινωπό.

    Για να γνωρίζετε πόσα λίτρα χωράει ανά εκατοστό ύψους η δεξαμενή (ογκομέτρηση), πολλαπλασιάστε το μήκος επί το πλάτος και διαιρέστε δια 1.000. Όταν τελειώσει το γέμισμα της δεξαμενής και αφού περάσουν πέντε λεπτά, μετρήστε ξανά το ύψος του πετρελαίου για να βρείτε την ποσότητα που διοχετεύθηκε. Η ποσότητα του πετρελαίου θα σταματήσει 1 με 2 εκατοστά από εκεί που θα έπρεπε, επειδή οι δεξαμενές μετά την παραλαβή πετρελαίου παρουσιάζουν μια μικρή διόγκωση.

    Υπενθυμίζεται, ότι η προμήθεια του πετρελαίου γίνεται υποχρεωτικά με την αναγραφή του ΑΦΜ του αγοραστή στις αποδείξεις πώλησης, αλλά και με έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης από τους πρατηριούχους και τους εμπόρους καυσίμων, μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της κερδοσκοπίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλό χειμώνα...

    Σχετικά Links: Υπουργείο Ανάπτυξης

    ΙΝΚΑ

    [04] Πολιτική

    Για τη ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 2,2 μονάδων

    15/10/2005 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Με 2,2% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου, που καταγράφεται με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία". Στο ερώτημα "Τι θα ψηφίζατε εάν γίνονταν τώρα εκλογές", το 33,3% των ερωτηθέντων απάντησε ΝΔ έναντι ενός 31,1%, που απάντησε ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6% , ο ΣΥΝ με 3,8 % και το ΛΑΟΣ με 3,9%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 12,6%. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Κασσίμης, είπε ότι είναι "η χειρότερη στιγμή οικονομικά για την Κυβέρνηση", υποστηρίζοντας ότι η σφιχτή οικονομική πολιτική δεν αρέσει σε κανέναν και πρόσθεσε: "Μόνο η πολιτική της ΝΔ μπορεί να δώσει διέξοδο. Ερωτηθείσα για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, είπε: "Όσο περνά ο χρόνος, οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ βελτιώνουν την εικόνα του".

    Εμπιστοσύνη παρά τα προβλήματα

    Αν και το 38,5% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τη ΝΔ για τα οικονομικά θέματα, έναντι 29,2% που δηλώνει ότι εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο έξι στους δέκα πολίτες αρνητικά κρίνουν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Το 27,8% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς (Καραμανλή-Παπανδρέου).

    Αρνητικά κρίνει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 69,2% ενώ το 59,3% δε συμφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική για τη μείωση της ανεργίας. Ταυτόχρονα, το 54,9% της κοινής γνώμης κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ το 46,9% δε συμφωνεί με τις κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Σε ερώτηση σχετικά με την εξωτερική πολιτική, το 52% διαφωνεί με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό και το 36,8% για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών διαφορών. Παράλλήλα, το 49,3% θεωρεί ότι "μπαίνουμε ξανά σε νέες περιπέτειες" σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα με μόνο το 14% να πιστεύει ότι "τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο".

    Παρ ότι στη δημοσκόπηση καταγράφεται φθορά της Κυβέρνησης, με το 60,1% να πιστεύει πως τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ωστόσο, δε φαίνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να εισπράττει τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

    Βελτιώνεται η εικόνα του ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να εμφανίζει μια ανοδική πορεία καθώς το 6,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ (2004) δηλώνει τώρα ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις το 3,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (2004) θα ψήφιζε ΝΔ. Επίσης, σημάδια βελτίωσης καταγράφονται και στην εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου, αφού το 35% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "τα πηγαίνει καλύτερα τελευταία", ενώ ένα ποσοστό 6,3% θεωρεί ότι "είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα".

    Τέλος, στην ερώτηση "Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρχονταν πρώτο αν είχαμε σήμερα εκλογές" (παράσταση νίκης) η ΝΔ προηγείται με 61%, έναντι 22,1% του ΠΑΣΟΚ (διαφορά 38,9 ποσοστιαίων μονάδων).

    Ταυτότητα της δημοσκόπησης

    Εταιρεία: Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία"

    Χρονική διάρκεια: 11 έως 13 Οκτωβρίου 2005

    Δείγμα: 1.200 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβάδισμα της ΝΔ

    Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

    Σταθερά μπροστά η ΝΔ

    Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ

    Μπροστά η ΝΔ

    [05] Πολιτική

    Κριτική Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    "Πυρά" εφ όλης της ύλης

    15/10/2005 3:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 6:51:56 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, με αιχμή τα ζητήματα ηθικής και διαφάνειας, την Οικονομία και το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνάντηση των στελεχών των Περιφερειακών Επιτροπών του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. "Είναι Kυβέρνηση της ηθικολογίας και όχι του ήθους, των μεγάλων λόγων και όχι της ειλικρίνειας", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετική αντίληψη. "Δεν είμαστε ίδιοι, έχουμε άλλες πολιτικές και μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, να ανεβάσουμε τον πήχη για την Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που τον κατεβάζει, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια", είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στην Οικονομία και την Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αναδιανέμει τα βάρη υπέρ των ισχυρών και καταστρατηγεί την αξιοκρατία, ενώ, σε σχέση με το Σκοπιανό, έκανε λόγο για ανεύθυνη πολιτική.

    Κριτική και καταγγελίες

    Όπως υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, καθημερινά χάνονται πόροι για την ανάπτυξη και η Κυβέρνηση δανείζεται με υψηλό κόστος για να εμφανίσει μείωση στα ελλείμματα, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι επικαλείται την οικονομική στενότητα για να μην στηρίξει τα χαμηλά στρώματα, όπως στην περίπτωση του επιδόματος θέρμανσης.

    Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την ανεργία πρώτο πρόβλημα της χώρας, σημειώνοντας πως επί κυβερνήσεως ΝΔ χάθηκαν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αντίθετα, όπως επεσήμανε, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε αλλαγές με κοινωνική ευαισθησία, καθώς βασίζει το πρόγραμμά του στην προστασία της εργασίας και το αίσθημα ασφάλειας του εργαζόμενου.

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και, ειδικότερα, στις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα των Σκοπίων, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια. "Δεν υπάρχει διπλωματική κινητικότητα και πρωτοβουλίες", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως το πρόβλημα με την γείτονα χώρα δημιουργήθηκε με την αδιέξοδη πολιτική της περιόδου 90 93, ενώ οι μετέπειτα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την ενδιάμεση συμφωνία, επιχείρησαν να βρουν αξιοπρεπή λύση. "Σήμερα, η Κυβέρνηση σύρεται και διολισθαίνει σε λύσεις χειρότερες και δυσμενέστερες", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες και επιχειρεί να τις μεταφέρει στις πλάτες του λαού και στην Αντιπολίτευση.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η Κυβέρνηση βλέπει το Δημόσιο ως φέουδο, καταστρατηγεί την αξιοκρατία και υπονομεύει τις ανεξάρτητες αρχές, ενώ κατήγγειλε ότι έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες νέες υπηρεσίες και οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νέες θέσεις «για να βολεύονται οι υμέτεροι». Επίσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κάνει 475 προσλήψεις την ημέρα στον δημόσιο τομέα, ενώ απομάκρυνε 23.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης με μεταπτυχιακούς τίτλους και προσόντα για να βάλει στις θέσεις τους κάποιους με απολυτήριο Λυκείου.

    "Κάθε τόσο παριστάνει τον κήρυκα ήθους ο κ. Παπανδρέου. Αρκείται, όμως, μόνο στα λόγια, αφού "ξέχασε" να καλέσει τον επί χρόνια υπουργό και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να τον ρωτήσει αυτό που αναρωτιέται όλη η Ελλάδα: αληθεύουν τα περί χρηματισμού που έγιναν πρωτοσέλιδο σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    "Το πώς απαντά κανείς σε μια πολιτική ομιλία είναι θέμα ύφους και ήθους. Το να επανέρχεσαι, όμως, με αυτόν τον τρόπο σε θέματα που έχουν απαντηθεί, και μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, χωρίς να προσκομίζεις κανένα νέο στοιχείο, είναι απλώς επίδειξη αήθειας", ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Υποψήφιοι με γνώμονα το κοινό συμφέρον

    Μιλώντας για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως στόχος είναι οι υποψήφιοι του κόμματος να επιλεγούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και να είναι οι σωστότεροι και οι ικανότεροι, ώστε να στηρίξουν τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει στην Αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, μέσα από ένα νέο κύμα αποκέντρωσης. Επίσης, αναφέρθηκε και στην αποκέντρωση των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων, τονίζοντας ότι τουλάχιστον το 80% θα αναδειχθεί από τα περιφερειακά όργανα του Κινήματος.

    Παίρνοντας τον λόγο, η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης μέσω της επιβολής του 42%, ενώ επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Περιφερειακές Επιτροπές στην επιλογή των υποψηφίων. "Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει παντού μπροστά, βγαίνουμε δυναμικά, συλλογικά, με ενότητα, με σχέδιο", τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Θεόδωρος Πάγκαλος, επεσήμανε πως βασικός αντίπαλος του Κινήματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι οι δυνάμεις της Δεξιάς και ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τον εκλογικό αγώνα για την Αυτοδιοίκηση στη βάση αρχών, "σε έναν αγώνα που δεν χωρούν παιχνίδια φιλοδοξιών και μικροψυχίες, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν".

    Την διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων παρουσίασε από την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών ο Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ τα οργανωτικά θέματα ανέπτυξε ο Θανάσης Τσούρας και τα οικονομικά ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο τελευταίος ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή οικονομικής εξόρμησης με κουπόνια, τα οποία θα είναι σφραγισμένα από τη Βουλή των Ελλήνων και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν δημόσια.

    [06] Κοινωνία

    Έξω από τα γραφεία της Ε.Ε., στη Βασ. Σοφίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    15/10/2005 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, που διαμαρτύρονται για την εργασιακή Οδηγία Μπόλκεσταϊν και ζητούν την απόσυρσή της. Η Οδηγία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τους μισθούς, την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι για κάθε εργαζόμενο αυτές που ισχύουν στην χώρα του και όχι στην χώρα στην οποία δουλεύει. Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση αυτή θα ρίξει τα επίπεδα των μισθών και θα υποβιβάσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενόψει και της ένταξης στην Ε.Ε. χωρών με χαμηλό εργατικό κόστος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρωτοβουλία κατά Μπόλκεσταϊν

    [07] Κόσμος

    Τους 38.000 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό

    Θλιβερή η λίστα στο Πακιστάν

    15/10/2005 3:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μία εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Πακιστάν και ο απολογισμός γίνεται ολοένα και τραγικότερος. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αφτάμπ Σερπάο, από τα 7,6 Ρίχτερ έχασαν την ζωή τους 38.000 άνθρωποι, 62.000 τραυματίστηκαν και 3,3 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι. Περιγράφοντας την δραματική κατάσταση, εκπρόσωπος των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι νεκροί να ξεπεράσουν τα θύματα που άφησε πίσω του το καταστροφικό τσουνάμι, που έπληξε την νοτιοανατολική Ασία τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, στο ινδικό Κασμίρ, ανακοινώθηκε πως 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Η μακάβρια λίστα αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του πακιστανικού Κασμίρ, Ανουάρ Χαν, υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχει καταστεί δυνατό να προσεγγισθούν. Η κατάσταση για τα εκατομμύρια των αστέγων δυσχεραίνεται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και το δριμύ ψύχος των τελευταίων ημερών, ενώ χιόνια έπεσαν σε ορεινά χωριά. Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, ενώ οι Αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο υποθερμίας. "Υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι θα παγώσουν ή θα πάθουν υποθερμία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλτούφ Μουζάνι, συντονιστής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στην πόλη Μουζαφαράντ. Παράλληλα, η Κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε τις υιοθεσίες, ώστε τα παιδιά να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βιβλική καταστροφή

    [08] Κόσμος

    Εξιτήριο για τον Γ. Κληρίδη

    15/10/2005 1:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βγήκε το Σάββατο από την Κλινική Ευαγγελίστρια ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα. Ο κ. Κληρίδης υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου μία εβδομάδα. Απόλυτα ικανοποιημένοι από την κατάσταση της υγείας του εμφανίστηκαν οι θεράποντες ιατροί του, που διαβεβαίωσαν ότι θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του, ενώ ο ίδιος ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά και ότι το μόνο που του συνέστησαν οι γιατροί είναι να μειώσει το χρόνο που κολυμπά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλύτερα ο Γλαύκος Κληρίδης

    Ασθενής ο Γ. Κληρίδης

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τσέλσι πέντε αστέρων

    15/10/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ασταμάτητη μοιάζει να είναι η Τσέλσι και φέτος στην πρέμιερ λιγκ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συνέτριψε την Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου (έκαναν το λάθος να προηγηθούν με το γκολ του Stelios) και πέτυχε την ένατη της νίκη σε αντίστοιχες αναμετρήσεις. "Δήμιοι" της Μπόλτον οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Φρανκ Λαμπάρντ που πέτυχαν από δύο τέρματα. Στα υπόλοιπα η μεγάλη έκπληξη του φετινού Αγγλικού Πρωταθλήματος συνέχισε την ξέφρενη πορεία της αφού επικράτησε και της Νιούκαστλ με 1-0, ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που νίκησε εκτός έδρας της Σάντερλαντ. Η Άρσεναλ συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και γνώρισε την ήττα από την Μπρόμγουιτς με 2-1. Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Μπλάκμπερν με 1-0 ενώ και η Τότεναμ επικράτησε της "διαλυμένης" Έβερτον με 2-0 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Γουϊγκαν-Νιούκαστλ 1-0

    (40 Ρόμπερτς)

    Τσέλσι-Μπόλτον 5-1

    (52, 61 Ντρογκμπά, 55, 59 Λαμπάρντ, 74 Γκούντγιονσεν-4 Γιαννακόπουλος)

    Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 1-0

    (75 Σισέ)

    Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γ. 1-3

    (82 Ελιοτ-40 Ρούνεϊ, 76 Φαν Νίστελροϊ, 87 Ρόσι)

    Τότεναμ-Εβερτον 2-0

    (58 Μίντο, 63 Τζένας)

    Γουέστ Μπρομ-Αρσεναλ 2-1

    (38 Κανού, 76 Κάρτερ-17 Σεντέρος)

    Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 15/10

    Κυριακή, 16/10

    Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ

    Δευτέρα, 17/10

    Τσάρλτον-Φούλαμ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

    Τσέλσι 27

    Τότεναμ 18

    Μάντσεστερ Γ. 17 -8αγ

    Τσάρλτον 15 -7αγ

    Γουίγκαν 16 -8αγ

    Μπόλτον 14

    Μάντσεστερ Σίτι 14

    Αρσεναλ 13 -8αγ

    Γουέστ Χαμ 12 -7αγ

    Μίντλεσμπρο 11 -8αγ

    Μπλάκμπερν 11

    Λίβερπουλ 10 -7αγ

    Νιουκάστλ 9

    Γουέστ Μπρομ 8

    Αστον Βίλα 6 -7αγ

    Μπέρμιγχαμ 6

    Πόρτσμουθ 6 -8αγ

    Φούλαμ 5

    Σάντερλαντ 5

    Εβερτον 3 -8αγ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Όρθια και στο Σάλκε η Μπάγερν

    15/10/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Σάλκε στο "Άουφ Σάλκε Αρίνα" στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Μάλιστα οι "Βαυαροί" μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όταν και προηγήθηκαν στο 18 με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ, όμως ο Σόρεν Λάρσεν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να δώσει τον πόντο της ισοπαλίας στους "μπλε"

    "Εξάσφαιρη" Βέρντερ

    Πάντως, πλέον η Πρωταθλήτρια Γερμανίας απέκτησε συγκάτοικο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφού η Βέρντερ Βρέμης διέλυσε τη Νυρεμβέργη με 6-2 και έπιασε κορυφή με τους συνήθεις υπόπτους Κλόζε (3) και Κλάζνιτς (2) να πετυχαίνουν τα πέντε από τα έξι γκολ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, σπουδαία νίκη πέτυχε η Βόλφσμπουργκ που επικράτησε εκτός έδρας του Αμβούργου ενώ η Στουτγκάρδη του Τραπατόνι παρέμεινε στην ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ.

    Αποτελέσματα

    Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 0-1

    (19 Κλίμοβιτς)

    Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 6-2

    (2, 34, 39 Κλόζε, 66, 84 Κλάζνιτς, 80 Μπορόφσκι-16 Κίεσλινγκ, 57 Σκροθ)

    Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ 3-3

    (13, 57, 78 Altin;op-7, 16, 40 Sm;olarek)

    Μάιντζ-Λεβερκούζεν 3-1

    (56, 75 Ρούμαν, 61 πεν. Τουρκ-79 Μπαρνέτα)

    Μπίλεφελντ-Χέρτα 3-0

    (14 Μπόρχες, 29 Βέστερμαν, 51 Ζούμα)

    Σάλκε-Μπάγερν 1-1

    (90+ πεν. Λάρσεν-18 Σάντα Κρουζ)

    Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-1

    (89 αυτ. Στράσερ-17 Κλούγκε)

    Κολονία-Ανόβερο 16/10

    Ντούισμπουργκ-Φρανκφούρτη 16/10

    Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

    Μπάγερν 22

    Βέρντερ Βρέμης 22

    Αμβούργο 20

    Σάλκε 17

    Γκλάντμπαχ 15

    Βόλφσμπουργκ 15

    Χέρτα 14

    Λεβερκούζεν 11

    Ντόρτμουντ 11

    Στουτγκάρδη 11

    Κολονία 9-8αγ.

    Μπίλεφελντ 9

    Καϊζερσλάουτερν 8

    Ανόβερο 7-8αγ.

    Μάιντζ 7

    Ντούισμπουργκ 6-8αγ.

    Νυρεμβέργη 6

    Φρανκφούρτη 4-8αγ.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ατρόμητος "άσος"

    15/10/2005 5:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 6:16:13 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα γκολ του Σκαρμούτσου στο 16 ο Ατρόμητος επικράτησε του Λεβαδειακού με 1-0 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επέστρεψε στις νίκες μέσα στην έδρα του στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ξάνθη. Από την άλλη η ομάδα του Τάκη Λεμονή ίσως άξιζε κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση αλλά η αστοχία της στέρησε έστω και τον πόντο της ισοπαλίας.

    "Καθάρισε" ο Σκαρμούτσος

    Μετά από ένα τέταρτο παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο όλα ήταν ήρεμα καθώς οι δύο ομάδες ακόμα δεν είχαν βρει ρυθμό. Στο 16 όμως όλα άλλαξαν καθώς ο Ατρόμητος μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.Σε κόρνερ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, ο Κορακάκης πήρε την κεφαλιά, ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς και στην επαναφορά ο Σκαρμούτσος έκανε το 1-0.

    Το παιχνίδι ήταν κάπως καλύτερο από εκεί και πέρα, χωρίς ωστόσο να γίνουν οι μεγάλες φάσεις απέναντι στις δύο εστίες. Πάντως η καλύτερη στιγμή έγινε στην εκπνοή του πρώτου μέρους όταν από λάθος του Μικέ, ο Μπασαλά πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε σωτήρια.

    Στην επανάληψη η ομάδα του Τάκη Λεμονή προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Μιχαϊλίδης που ήταν ανίκητος (σουτ του Γκούρμα στο 48 και σε φάουλ του Ρούσεφ στο 56) δεν έδιναν την δυνατότητα στο Λεβαδειακό να φτάσει στην ισοφάριση. Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο να πετύχουν κάποιο τέρμα όμως τίποτα δεν άλλαξε και ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη και τους τρεις πόντους.

    Διαιτητής: Χ. Βασιλείου (Θεσσαλίας)

    Κίτρινες: Δήμος, Μικές, Ντόε

    Οι συνθέσεις:

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:Μιχαηλίδης, Παππάς (82 Γεωργίου), Μικές, Σωτήρχος, Χάλαρης, Κούτσης, Δήμος (52 Καραδήμος), Γελαδάρης, Κορακάκης, Ζαχαρόπουλος, Σκαρμούτσος (64 Ντόε).

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Δημητρόπουλος, Παστός, Δήμου, Καλλιμάνης, Μασάρα (60 Άλεξ), Χρυσάφης, Ρούσεφ, Μπασαλά (76 Βελετάνης), Ζησόπουλος (89 Ιορντάκε), Γκούρμα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εύκολα ο Εθνικός Αστέρας

    15/10/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής, ο Εθνικός Αστέρας πέτυχε σημαντική νίκη επί του Εργοτέλη εντός έδρας με το εντυπωσιακό 4-0. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Καισαριανής έφτασε στους 7 βαθμούς και ανέβηκε για λίγο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ για τους Κρητικούς αυτή ήταν η δεύτερη ήττα, παραμένοντας στους 6 βαθμούς.

    Το πρόγραμμα

    ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10

    Εθνικός Αστέρας-Εργοτέλης 4-0

    ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10

    Πανηλειακός-Αρης 15:00

    Καστοριά-Παναχαϊκή 15:30

    Χαϊδάρι-Κέρκυρα 15:30

    Θρασύβουλος-Καλαμάτα 15:30

    ΑΣΚ Ολυμπιακός-Προοδευτική 15:30

    Ηλυσιακός-Νίκη Βόλου 15:30

    ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10

    Πανσερραϊκός-Βέροια 16

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς τον Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ

    15/10/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τέσσερις σημαντικές απουσίες αναχώρησε για ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο "κεκλεισμένων των θυρών" Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Πρώτη και πιο σημαντική αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος προπονήθηκε μεν αλλά έμεινε τελικά εκτός αποστολής καθώς κρίθηκε πως θα ήταν παρακινδυνευμένο να αγωνιστεί μην τυχόν και υπάρξει κάποια υποτροπή. Για τον ίδιο λόγο έμεινε εκτός και ο Φουτσίνι ενώ οι υπόλοιποι δύο που έμειναν εκτός πλάνων του Κωστίκου ήταν οι Μέγκαχεντ και Εγκωμίτης οι οποίοι είναι τραυματίες. Στην αποστολή πάντως συμπεριλήφθηκε ο Σικαμπάλα. Την αποστολή του ΠΑΟΚ συνθέτουν οι: Βαγγελής, Ζωγραφάκης, Ηλιάδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Aκιέλ, Φερναντέζ, Μίετσελ, Σικαμπάλα και Ουντέζε.

    [14] Μπάσκετ

    Διπλή ενίσχυση για Κολοσσό Ρόδου

    15/10/2005 4:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Θέλοντας να ενισχύσει την ομάδα του εν όψει της έναρξης του Πρωταθλήματος της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών, ο Κολοσσός Ρόδου προχώρησε στην απόκτηση δύο ακόμα παικτών που θα βοηθήσουν στην περιφέρεια. Συγκεκριμένα οι νεοφώτιστοι στην "σαλόνια" προχώρησαν στην απόκτηση των Αλέξη Φαλέκα και Κέβιν Μπράντγουελ. Ο 29χρονος Έλληνας γκαρντ (1,88μ.), αγωνιζόταν την περυσινή περίοδο με τη φανέλα του Πανιωνίου ενώ ο Αμερικανός 26χρονος (1,88μ.), αγωνιζόταν με την τουρκική Καρσίγιακα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 October 2005 - 16:55:01 UTC