Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινό μέτωπο για την τρομοκρατία
  • [02] Στο Συντονιστικό της Κ.Ο. ο Παπανδρέου
  • [03] Συνάντηση Μολυβιάτη-Ρις
  • [04] Καταθέσεων συνέχεια...
  • [05] Ανοικτή η χωματερή Ανω Λιοσίων
  • [06] Αναβολή για τη Μπουρμπούλια
  • [07] Τρεις νεκροί σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα
  • [08] Προσεδάφιση Άρμστρονγκ στην Ελλάδα
  • [09] Κάλπες στη σκιά της βίας
  • [10] Στόχος η ενίσχυση των εξαγωγών
  • [11] Στον ημιτελικό του Κυπέλλου η Λάρισα
  • [12] Ολυμπιακός: Χωρίς "Ιέρο" στην Ξάνθη
  • [13] Πρόκριση "τεσσάρων αστέρων" για Αγροτικό
  • [14] "Φτηνά τη γλίτωσε" ο Ζούλιο Σέζαρ
  • [15] "Βράζει" ο τουρκικός Τύπος με τη FIFA
  • [16] Η μυθολογία του ιδιόρρυθμου
  • [17] Alternative βραδιές @ "Underworld"
  • [18] "Μαραθώνιος" στους αιθέρες
  • [19] Θέλει να ζήσει την κηδεία του!
  • [20] Oops λάθος για την Britney!
  • [21] Δικαστικές περιπέτειες για την Παρίς Χίλτον

    [01] Πολιτική

    Κοινή δήλωση των Υπ. Δικαιοσύνης και Δημ. Τάξης

    Κοινό μέτωπο για την τρομοκρατία

    8/2/2006 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 6:09:55 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η ενίσχυση των συμφωνιών συνεργασίας των χωρών των Βαλκανίων και της Τουρκίας σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων καθώς και η διαμόρφωση ομάδων εργασίας, οι οποίες θα συνεδριάζουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να προωθούν τους όρους της συνεργασίας, επισημαίνεται στην κοινή δήλωση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που συνήλθαν χθες και σήμερα στο Λουτράκι. Στη σύνοδο συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Αλβανίας, Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Μολδαβίας, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας - Μαυροβουνίου και Τουρκίας και προήδρευσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης.

    Ενίσχυση και ενδυνάμωση των συμφωνιών

    Συγκεκριμένα, στην κοινή δήλωση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προβλέπεται η ενίσχυση της δράσης κατά της τρομοκρατίας και της εμπορίας ανθρώπων, η ενίσχυση των συμφωνιών και των μέτρων που ήδη ισχύουν, η ενδυνάμωση της διασυνοριακής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, η ενίσχυση της συνεργασίας με τη EUROJUST και την EUROPOL στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, η πλήρη χρησιμοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των Αξιωματικών Συνδέσμων που έχουν αναπτυχθεί στις χώρες αυτές. Επίσης, συμφωνήθηκε να ενδυναμωθεί ο ρόλος του Κέντρου SECI (για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος) στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, καθώς και να υπάρξει η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες διεθνείς και περιφερειακές πρωτοβουλίες.

    Οι υπουργοί αποφάσισαν ακόμη, να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο ώστε να καταρτίζονται σχέδια δράσης για την πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, καθώς και να συσταθούν ομάδες εργασίας Δικαστών, Εισαγγελέων και αξιωματούχων, οι οποίες θα προτείνουν μέτρα για την αποτελεσματική ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών, θα συντάσσουν ετήσιες εκθέσεις περιγραφής της κατάστασης και εκτίμησης απειλής και όπου είναι αναγκαίο, θα επεξεργάζονται την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε επιχειρησιακό επίπεδο. Στην κοινή δήλωση αναφέρεται τέλος, πως θα πρέπει να ενισχυθεί και η εκπαίδευση των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

    [02] Πολιτική

    Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό

    Στο Συντονιστικό της Κ.Ο. ο Παπανδρέου

    8/2/2006 1:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 3:25:33 μμ)

    Στην ανασφάλεια των πολιτών, την οποία δημιουργεί η πολιτική της Κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα δυο χρόνια από την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή επιτείνει την ανασφάλεια του Έλληνα πολίτη, δεν προστατεύει το εισόδημά του, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν διασφαλίζει σωστή και εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.

    Επίθεση στην Κυβέρνηση

    Ο κ. Παπανδρέου, στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποκλοπών, τονίζοντας ότι "κάθε φορά που μιλούν οι Υπουργοί επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι συγκαλύπτεται η αλήθεια". Παράλληλα, επεσήμανε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι Υπουργοί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και πρόσθεσε ότι πέραν των νομικών πτυχών της υπόθεσης υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς. Μεγάλες είναι οι ευθύνες του Πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στα μεγάλα προβλήματα, όπως η ανεργία, η ακρίβεια και η μείωση των εισοδημάτων. "Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ασχολείται με τον ανασχηματισμό μιας Κυβέρνησης, η οποία επί μήνες βρίσκεται σε ανασχηματισμό και φαίνεται πως αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα".

    Αντίθετα, επεσήμανε ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι τα προβλήματα του πολίτη, η Οικονομία, η επίθεση στο εισόδημα και η λάθος πορεία της χώρας διεθνώς. Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι τα δυο χρόνια που πέρασαν από την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο, το Κίνημα έχει κάνει άλματα και αυτό οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια. Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει μαζί με τους πολίτες σε μια νικηφόρα πορεία.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Παπανδρέου, επεσήμανε ότι "θα συνεχιστεί η πολιτική των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, διότι αυτό ζήτησαν οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές του 2004 και διότι αυτό εγγυάται μια ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία, μια οικονομία που παράγει περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερο εθνικό πλούτο και μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα".

    [03] Πολιτική

    Για τις διεθνείς εξελίξεις

    Συνάντηση Μολυβιάτη-Ρις

    8/2/2006 6:52:00 μμ

    Ευρωτουρκικά, κυπριακό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο μεσανατολικό και το Κόσοβο έθεσαν επί τάπητος ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις, σε γεύμα εργασίας που είχαν την Τετάρτη το μεσημέρι σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλική αμτόσφαιρα. Την Πέμπτη το πρωί η Έλληνος ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

    [04] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα Διώτη ο Κωνσταντινόπουλος

    Καταθέσεων συνέχεια...

    8/2/2006 12:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 7:55:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εξακολουθεί να βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών. Επί τρεις ώρες κατέθετε σήμερα στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ο οποίος διεξάγει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Τσαλικίδη, ο πρώην διευθυντής του Δικτύου Ασφαλείας της εταιρείας Vodafone και σύμβουλος σήμερα του προέδρου του ΟΤΕ, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Ολοκληρώνοντας την κατάθεση του δήλωσε ότι λόγω της θέσης του ο Κώστας Τσαλικίδης μπορούσε να γνωρίζει εγκαίρως τι συμβαίνει με τις υποκλοπές και πρόσθεσε πως κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι η υπόθεση των υποκλοπών δε συνδέεται με το θάνατό του. Αύριο αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα Διώτη ο αδελφός του Κ. Τσαλικίδη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) εκπρόσωπος της Vodafone -πιθανόν ο κ. Κορωνιάς- για τους χειρισμούς στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εξάλλου, στη ΝΕΤ 105-8 ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αναστάσιος Καραμάριος σημείωσε ότι θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Κορωνιάς καθώς και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Ανδρέας Λαμπρινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα των παρακολουθήσεων ενώ σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί ή έστω να ενημερωθούν και τώρα τα θύματα των υποκλοπών.

    Μάρτυρας - κλειδί

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν δικαστικές πηγές την κατάθεση που έδωσε το πρωί κ. Κωνσταντινόπουλος. Εξερχόμενος από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε επανέλαβε ότι η παραίτηση του από την εταιρεία στις 14 Δεκεμβρίου του 2004 έγινε για προσωπικούς λόγους και ουδεμία σχέση είχε με τη υπόθεση των υποκλοπών. Είπε ότι όσο εργαζόταν εκεί ουδέποτε έπεσε στην αντίληψη του κάτι που να έχει σχέση με καταγραφή συνομιλιών. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ούτε γίνονταν τέτοιες συζητήσεις, αλλά "ούτε υπήρχε ο εξοπλισμός, ούτε κάποιο προεδρικό διάταγμα, ούτε κάποιος λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο". Επίσης, χαρακτήρισε τον Κώστα Τσαλικίδη αξιόλογο συνάδελφο με τον οποίο είχε ελάχιστες επαφές.

    Στο μεταξύ οι αρχές, εν αναμονή της εντολής άρσης του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του αυτόχειρα, επεξεργάζονται το τελευταίο e-mail που έστειλε ο Κωστας Τσαλικίδης στις 04.25 τη νύχτα, λίγες ώρες πριν το θάνατό του. To δισέλιδο κείμενο αναφέρεται σε τεχνικά θέματα και κοινοποιείται σε περισσότερους από έναν παραλήπτες στη Vodafone. Το κείμενο θα εξεταστεί από ειδικούς προκειμένου να ερμηνευτεί το περιεχόμενο του.

    Στο ίδιο θέμα έχει προκύψει ένα ακόμη σημείο που προκαλεί ερωτήματα. Πρόκειται για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Φώτη Νασιάκου και του αστυνομικού διοικητή Βορείου Ελλάδας Ευστράτιου Κυριακάκη, για τους οποίους αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι είχαν τηλέφωνα άλλων εταιρειών και όχι της Vodafone. Σχετικά με την παρακολούθηση του υπηρεσιακού τηλεφώνου του κ. Νασιάκου, διευκρινίστηκε ότι είχε χρεωμένο στο όνομα του υπηρεσιακό τηλέφωνο με αριθμό Vodafone επί περίπου 5μηνο το 2001 ως προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης και για μικρό χρονικό διάστημα ως αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Όμως ο ίδιος για την επικοινωνία του χρησιμοποιούσε τηλέφωνο άλλη εταιρείας.

    Εξάλλου, σήμερα τεχνικοί της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφύλαξης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΑΔΕ), πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Cosmote. Είπαν πως η παρουσία τους εκεί είναι στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Αρχή στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, για τους οποίους δεν προηγείται ενημέρωση, ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση των υποκλοπών και ότι μέχρι στιγμής έρευνα τους δεν έχει προκύψει οτιδήποτε ανησυχητικό. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος τεχνικής φύσης. Όπως δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ ανάλογες επιθεωρήσεις θα γίνονται εφεξής και δύο φορές ανά εξάμηνο σε όλες τις εταιρείες. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του ελέγχου στην Cosmote ελήφθη στις 6/2 και από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν και στις άλλες επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας.

    Τέλος, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαψεύδει με ανακοίνωσή του δημοσίευμα εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει ακόμη συνεργασία της ΕΥΠ με την "ΟΛΑΦ", την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

    "Η OLAF είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αποστολή την προστασία των συμφερόντων της Ε.Ε., την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και κάθε άλλης παράτυπης δραστηριότητας. Η OLAF παρέχει στα Κράτη - Μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΥΠ προμηθεύτηκε με κοινοτική συγχρηματοδότηση εξοπλισμό για την εκπλήρωση της αποστολής της στον τομέα αυτό. Ο εξοπλισμός αυτός ουδεμία σχέση έχει και ουδεμία άλλωστε δυνατότητα παρέχει για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Είναι προφανές ότι από την εφημερίδα δίδεται λανθασμένη εξήγηση στα όσα ανέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής" τονίζεται στην ανακοίνωση. Στο μεταξύ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης κατά τη διάρκεια τακτικού μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών, αρνήθηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο εργαζόταν στο παρελθόν ως νομικός σύμβουλος στην εταιρεία VODAFONE. "Καμία σχέση επαγγελματική ή άλλη είχαν ή έχουν, τόσο με την εταιρία PANAFONE, όσο και τη VODAFONE, η σύζυγός μου, συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, όσο και το δικηγορικό γραφείο "Διονυσίου, Αλεξίου και Δημητρίου Πελέκη" είπε ο κ. Βουλγαράκης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετηθεί αρχή ασυμβίβαστου του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος υπουργού ή μέλους του Κοινοβουλίου με την επαγγελματική ενασχόληση. Ταυτόχρονα, η έννοια της οικογενειακής ευθύνης που παραπέμπει άλλωστε στα καθεστώτα του ναζισμού, όπως και ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υφίσταται και δεν γίνεται αποδεκτή". Συμπερασματικά, λοιπόν, η όποια ενασχόληση μελών της οικογένειας μου είναι απόλυτα νόμιμη και δεν σχετίζεται με τη δική μου πολιτική δραστηριότητα, κατέληξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος ερωτηθείς για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, παρέπεμψε στα πρακτικά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας διευκρίνισε ρητά ότι τα "αναπάντητα ερωτηματικά" στα οποία προηγουμένως είχε αναφερθεί, αφορούν στη δικαστική έρευνα του θέματος που παραμένει ανοιχτή και όχι την αστυνομική έρευνα που έχει ολοκληρωθεί.

    Σε ό,τι αφορά στο "νέο κατάλογο των ονομάτων" (που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση) τον οποίο έδωσε χθες ο κ. Βουλγαράκης στην Επιτροπή, ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι "από την πρώτη μέρα η Κυβέρνηση είχε πει ότι υπάρχουν αριθμοί τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε πρόσωπα αλλά σε άλλους φορείς" και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξειδικεύοντας είχε δηλώσει "πως στον κατάλογο υπήρχε το σύνολο σχεδόν των τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Δημόσιας Τάξης κλπ".

    Σε ερώτηση αν υπάρχουν επίσης δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που ενδέχεται να χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω τηλέφωνα, ο κ. Ρουσόπουλος δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ενώ απάντησε αρνητικά εάν υπάρχει "θέμα" για την Κυβέρνηση, λόγω του τρόπου που σχολίασε ο κ.Βουλγαράκης τη στάση της εταιρείας Vodafone.

    Ευθύνες στην Κυβέρνηση για πράξεις και συνειδητές παραλείψεις επιρρίπτει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για το θέμα των υποκλοπών, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πείσει όσα υποστηρίζει επειδή βρίσκεται μπλεγμένη στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των αντιπαραθέσεων. Το ΚΚΕ ασκεί επίσης κριτική στο ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη των ουσιωδών γεγονότων, αλλά και στον Συνασπισμό. Η οργάνωση της λαϊκής πάλης, αποτελεί την καλύτερη απάντηση και το μέσο για την κατάργηση των αντιλαϊκών συμφωνιών παρακολούθησης, αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Στο στόχαστρο βουλευτών ο Κορωνιάς

    Στο μεταξύ, στο στόχαστρο βουλευτών βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς. "Έπρεπε να έχει προφυλακιστεί", τόνισε ο Μιλτιάδης Έβερτ, ενώ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον κ. Κορωνιά για μεταβίβαση ευθυνών της Vodafone προς την Κυβέρνηση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υποστήριξε ότι ο κ. Κορωνιάς έπρεπε να είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι, ο Κορωνιάς είναι άνθρωπος κλειδί και σήμερα θα έπρεπε να ανακρίνεται. Ο κατάλογος - πρόσθεσε-που έδωσε η εταιρία στην κυβέρνηση είναι κατευθυνόμενος. Ο κ. Καρατζαφερης έθεσε επίσης θέμα εκλογών λέγοντας πως οι ευθύνες είναι τεράστιες γι αυτό και πρέπει να αποφασίσει το εκλογικό σώμα.

    Ο βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Σκρέκας, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές.

    Η Λιάνα Κανέλη, υποστήριξε ότι με την υπόθεση αυτή δημιουργείται ένα κύκλωμα συμφερόντων πολύ μεγάλο.

    Στο μεταξύ, η οργάνωση "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο" διοργανώνει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θέμα των υποκλοπών

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι υποκλοπές στη Βουλή

    [05] Κοινωνία

    Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα

    Ανοικτή η χωματερή Ανω Λιοσίων

    8/2/2006 3:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 7:04:42 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοικτή παραμένει η χωματερή των Ανω Λιοσίων, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος απέτρεψε το κλείσιμο τον ΧΥΤΑ που σχεδίαζαν οι αρχές της δυτικής Αττικής. Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω των έντονων διαμαρτυριών κατοίκων της περιοχής. Εν τω μεταξύ, φορείς και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τον ΧΥΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής, όπου μεταφέρονται 6.500 τόνοι σκουπιδιών, ενώ σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται πάνω από 500 τόνοι ημερησίως. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα Δυτικής Αττικής προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Λουκέτο" στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

    [06] Κοινωνία

    Από το εφετείο του Παρισιού

    Αναβολή για τη Μπουρμπούλια

    8/2/2006 3:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 6:21:15 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα αναβολή για πήρε η υπόθεση της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια σήμερα στο Εφετείο Παρισίων. Η νέα ακροαματική διαδικασία για την απόφαση εκδίκασης του Ευρωπαϊκού Εντάλματος σύλληψης ορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου. Σήμερα, έγινε ανάγνωση των συμπληρωματικών στοιχείων που είχαν ζητηθεί από το ελληνικό κράτος, για τα οποία, βάσει της δικαστικής διαδικασίας, ο δικηγόρος υπεράσπισης δεν είχε τη δυνατότητα να λάβει γνώση έως σήμερα. Σε περίπτωση που η απόφαση για την έκδοση είναι θετική, η κ.Μπουρμπούλια αναμένεται να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα επιχειρήσει να καθυστερήσει κι άλλο την έκδοσή της. Οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους είναι αισιόδοξες για την έκδοσή της. Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα συνεδριάσει στη Λωζάνη το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο προκειμένου να αποφασίσει για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της.

    [07] Κοινωνία

    Δύο περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

    Τρεις νεκροί σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα

    8/2/2006 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα δύο ωρών σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, σε φυλασσόμενες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

    Στο πρώτο περιστατικό, θύματα υπήρξαν ένα οδηγός και η συνεπιβάτης του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους επιχειρώντας να διασχίσει ισόπεδη φυλασσόμενη διάβαση στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, συγκρούσθηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία 1631, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρρες-Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, η διάβαση διαθέτει αυτόματο ηχοφωτεινό σύστημα με μπάρες που βρισκόταν, την ώρα του δυστυχήματος, σε λειτουργία. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σίνδου.

    Δύο ώρες μετά, ακόμη ένα αγρότης τραυματίσθηκε θανάσιμα σε άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα, λίγο έξω από τον σταθμό της Δοϊράνης. Η επιβατική αμαξοστοιχία 445 με δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη συγκρούσθηκε με ΙΧ φορτηγάκι σε φυλασσόμενη διάβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να περάσει ενόσω οι μπάρες ήταν κατεβασμένες. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ακαριαία. Τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

    [08] Κοινωνία

    Για τις ανάγκες ημερίδας

    Προσεδάφιση Άρμστρονγκ στην Ελλάδα

    8/2/2006 5:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 5:45:30 μμ)

    Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα και για δύο ημέρες ο αστροναύτης Νίλ Αρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, ως αρχηγός της αποστολής "Απόλλο 11". Αφορμή η ομιλία του στην ημερίδα "Από το όραμα στην επιτυχία" που πραγματοποιείται σήμερα, στην Αθηνών Αρένα, και την οποία διοργανώνουν η Καριέρα ΑΕ και τα Business Seminars, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ. Ο Αρμστρονγκ θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το πώς κατόρθωσε να πραγματοποιήσει με επιτυχία το όραμά του, να οδηγήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της ηγεσίας και της προσηλωμένης ομαδικής εργασίας που απαιτήθηκαν, αλλά και αναλύοντας στοιχεία risk management. Τον Αρμστρονγκ θα πλαισιώσουν επίλεκτοι ομιλητές από το χώρο του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες την πορεία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προκειμένου να επιτύχουν το προσωπικό τους όραμα, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες παρουσιάσεις βίντεο σημαντικών προσωπικοτήτων και των επιτευγμάτων τους.

    Σχετικά Links:

    Neil Armstrong στην Αθήνα

    [09] Κόσμος

    Δημοτικές εκλογές στο Νεπάλ

    Κάλπες στη σκιά της βίας

    8/2/2006 12:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αιματηρά επεισόδια σημάδεψαν τις τοπικές εκλογές στο Νεπάλ, την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά το 1999. Εννέα άνθρωποι, πέντε αστυνομικοί και στρατιώτες και τέσσερις αντάρτες, έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με τους μαοϊστές αντάρτες, που ξέσπασαν στα ανατολικά της χώρας. Παράλληλα, αντάρτες πιστεύεται ότι απήγαγαν 15 κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πόλη Ντανκούτα, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν την εντολή να πυροβολούν εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να εμποδίσει την εκλογική διαδικασία. Πάντως, οι απειλές των μαοϊστών φαίνεται πως έχουν αποτρέψει πολλούς ψηφοφόρους από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και το ποσοστό συμμετοχής είναι χαμηλό, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το μποϊκοτάζ της διαδικασίας από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Όπως υποστηρίζει η Αντιπολίτευση, οι εκλογές αποσκοπούν στο να ενισχυθεί περαιτέρω η εξουσία του βασιλιά Γκανιέντρα, που έχει υποσχεθεί για την διεξαγωγή γενικών εκλογών μέχρι τον Απρίλιο του 2007.

    Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι μαοϊστές σκότωσαν δύο υποψηφίους και απείλησαν αρκετούς άλλους, με αποτέλεσμα περίπου 600 να παραιτηθούν. Έτσι, εκλογές διεξάγονται μόνο σε 36 πόλεις και χωριά (σε σύνολο 58), καθώς είτε δεν υπάρχουν καθόλου υποψήφιοι, είτε οι υποψήφιοι δεν έχουν αντιπάλους, όπως συμβαίνει σε 22 δήμους.

    Σύμφωνα με αναλυτές, η νομιμότητα της ψηφοφορίας τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς οι εκλογές δεν διεξάγονται σε κλίμα ασφάλειας, ενώ η Κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε να επιτηρήσουν την διαδικασία διεθνείς παρατηρητές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Times of India: Polls open in Nepal under tight security

    BBC: Nepalis go to polls amid violence

    [10] Οικονομία

    Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών

    Στόχος η ενίσχυση των εξαγωγών

    8/2/2006 5:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 6:45:06 μμ)

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠE

    Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στις τράπεζες επανέλαβε ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, "υπάρχουν αδυναμίες στο τραπεζικό σύστημα αλλά η Κυβέρνηση δε θα ενθαρρύνει εξελίξεις που να μειώνουν τον ανταγωνισμό". Παράλληλα, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την πορεία των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυσή τους, αλλά επισήμανε ότι το κρίσιμο στοίχημα είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. "Δεν αρκεί να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε όρους κόστους αλλά απαιτείται η συμμετοχή μεγαλύτερου ποσοστού τεχνογνωσίας και ποιότητας", είπε ο κ. Αλογοσκούφης και επισήμανε ότι οι κύριοι στόχοι της εξαγωγικής πολιτικής θα πρέπει να είναι οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού, ο συντονισμός των συναρμοδίων φορέων και η υποστήριξη της διαφήμισης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι υπάρχει το πλαίσιο ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για αύξηση των εξαγωγών. Με αφορμή την πορεία των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο, ο Υπουργός τόνισε, ότι "η Κεφαλαιαγορά έχει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο και πρέπει να προγραμματιστεί χωρίς παράλληλα να δημιουργούνται συνθήκες ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον ημιτελικό του Κυπέλλου η Λάρισα

    8/2/2006 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρόκριση της στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η Λάρισα. Οι "βυσσινί" επικράτησαν και στον δεύτερο προημιτελικό των "πράσινων" στα Άνω Λιόσια με 1-0 (πρώτο παιχνίδι 1-0) και θα δώσουν το παρών στην επόμενη στα ημιτελικά του θεσμού. Μάλιστα η ΑΕΛ φτάνει τη Δόξα Δράμας στις έξι παρουσίες σε ημιτελικό Κυπέλλου, που είναι οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη επαρχιακή ομάδα, ενώ θα συμμετάσχει σε ημιτελική φάση του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1989. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Νίκος Νταμπίζας με κεφαλιά στο 37. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ξάνθης-Ολυμπιακού.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Πένια, Σκούφαλης, Μαρινέσκου - Χλωρός

    Οι συνθέσεις:

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Γκουστάβο, Πένια, Ντιένγκ (86΄ Σφακιανάκης), Πιπίνης, Σκούφαλης, Μακέ, Σούνσιν (46΄ Ντε Φραντσέσκο), Λεντέσμα, Σάλες, Μαρινέσκου (72΄ Παγώνης).

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ, Σέρμπαν (72΄ Γκίκας), Χλωρός (69΄ Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης (84΄ Παπακώστας), Καλαντζής.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός: Χωρίς "Ιέρο" στην Ξάνθη

    8/2/2006 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον αντικαταστάτη στη μεσαία γραμμή ψάχνουν τον Ολυμπιακό για τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελική φάσης με την Ξάνθη (πρώτο παιχνίδι 1-1), μετά την δεδομένη απώλεια του Ιεροκλή Στολτίδη. Ο "Ιέρο" δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά καθώς πονά από το πρήξιμο στο γόνατο και ο Τροντ Σόλιντ τον έβγαλε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τους Ακρίτες. Με δεδομένη την απουσία και του Γιάγια Τουρέ στη μεσαία γραμμή, (ο άσος του Ολυμπιακού προκρίθηκε με την ομάδα το, Ακτή Ελεφαντοστού, στον τελικό του Κόπα Άφρικα όπου και θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο), αλλά και του Παντελή Καφέ, η απουσία και του Στολτίδη φέρνει πονοκέφαλο στον Νορβηγό τεχνικό που ψάχνει να βρει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη. Στα ευχάριστα είναι ότι γυμνάστηκαν κανονικά οι Ανατολάκης και Μαυρογενίδης κι έτσι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για την Ξάνθη, η οποία αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος , Ανατολάκης, Μπαμπανγκίντα, Μπουλούτ, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ντάνι, Γεωργάτος, Καψής, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ριβάλντο, Σούρερ, Ταραλίδης, Βάλλας.

    Μαύρη επέτειος

    Συμπληρώθηκαν σήμερα 25 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα (8 Φεβρουαρίου 1981), όπου 21 νέοι άνθρωποι, ηλικίας 14 έως 41 ετών, έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της θύρας 7, στη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα. Ήταν αμέσως μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μεγάλη νίκη με 6-0.

    Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει ότι το ετήσιμο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη θύρα 17 του φαληρικού γηπέδου, παρουσία του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη, του Δ.Σ. και σύσσωμης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο των θυμάτων της θύρας 7».

    Σούρερ: "Θέλω να παραμείνω"

    Την πρόθεση του να μείνει στον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά, (λήγει το συμβόλαιο του αυτή την περίοδο) έκανε γνωστή ο Γκάμπριλε Σούρερ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Αργεντινός αμυντικός είπε συγκεκριμένα: "Υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσω. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου. Θα ήθελα να παραμείνω στον Ολυμπιακό για έναν ακόμη χρόνο. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τη διοίκηση. Εκείνοι πρέπει πρώτα να συζητήσουν και να πάρουν την απόφαση και μετά να πουν σε μένα τι θα γίνει. Θα δούμε τι θα συμβεί. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, όμως δεν εξαρτάται από τη δική μου απόφαση, αλλά από αυτή του συλλόγου".

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν θα κριθεί εκεί ο τίτλος. Ο Σούρερ είπε πως στον Ολυμπιακό σκέφτονται τη δεδομένη στιγμή το δύσκολα παιχνίδι για το Κύπελλο με την Ξάνθη καθώς το παιχνίδι με την "Ένωση" είναι σχετικά μακριά. "Πιστεύω ότι ακόμη υπάρχει χρόνος μέχρι το ντέρμπι", είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός και συνέχισε: "Πρέπει πρώτα να σκεφτούμε το παιχνίδι Κυπέλλου. Πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Επομένως, κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Ορισμένες φορές δεν πρέπει να σκέφτεσαι το πολύ μακρινό, γιατί κάποια στιγμή θα φτάσει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε άλλους αγώνες".

    Όσον αφορά την εξέλιξη του Πρωταθλήματος, ο Σούρερ είπε: "Πιστεύω ότι θα υπάρξουν ακόμη πολλά δύσκολα παιχνίδια, όπως ήταν αυτό με την Καλλιθέα. Και θα υπάρξουν πολλές παρόμοιες αναμετρήσεις, γιατί κρίνονται η παραμονή στην κατηγορία και η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι έχει τελειώσει ακόμα το πρωτάθλημα, γιατί η ΑΕΚ είναι κοντά και μένουν ακόμα πολλά ματς για την ολοκλήρωσή του".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόκριση "τεσσάρων αστέρων" για Αγροτικό

    8/2/2006 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο παιχνίδι των "Αστέρων" για τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Αγροτικός ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στους "4" του θεσμού, επικρατώντας στον επαναληπτικό του Εθνικού με το εντυπωσιακό 4-0 (πρώτος αγώνας 1-1). Έτσι ο Αγροτικός Αστέρας, ομάδα 3ης Εθνικής, πέτυχε μία από τις πιο μεγάλες, αν όχι η μεγαλύτερη, επιτυχίες στην ιστορία του και παράλληλα έτσι συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο θεσμό του Κυπέλλου, καθώς προηγουμένως είχε αποκλείσει, μεταξύ άλλων, τον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη. Τα γκολ που έδωσαν τη νίκη αλλά και τη μεγάλη πρόκριση πέτυχαν οι Καλιάκης (36), Ιορδανίδης (67, 77) και Μπεκιάρης (90+ πέναλτι). Αντίπαλος του Αγροτικού Αστέρα, μοναδικός εκπρόσωπος της Γ Εθνικής, θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι ΑΕΚ-Νίκη Βόλου με την "Ένωση" να έχει τον πρώτο λόγο μετά από την "λευκή ισοπαλία του" του πρώτου αγώνα.

    Διαιτητής: Εμβραϊζογλου (Ηπείρου)

    Κίτρινες : Λαδάκης, Φερεκίδης, Χασιώτης, Ναλιτζής, Κυζερίδης, Τζιόκας, Ζουντί, Χουζούρης

    Συνθέσεις:

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Μαλλούς, Μπάρμπας, Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Μπεκιάρης, Λαδάκης, Τζιόκας (86` Κοσμίδης), Καλιάκης, Κυζερίδης (89΄ Τσούκλης), Ιορδανίδης (80` Τελιάδης).

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιούρδης, Χουζούρης, Γαλάνης, Χασιώτης, Παρασκευαΐδης (71` Χρήστου), Καμαρά (46` Ζουντί), Βερβάλ (46` Καλαπόδης), Φερεκίδης, Μουλόπουλος, Ντεμπά, Ναλιτζής.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Φτηνά τη γλίτωσε" ο Ζούλιο Σέζαρ

    8/2/2006 3:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χιονοδρομικό τερέν του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν θα κοστίσει ακριβά στην ΑΕΚ, καθώς ο χθεσινός τραυματισμός του Βραζιλιάνου άσου, Ζούλιο Σέζαρ στην αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Νίκη Βόλου, αποδείχθηκε πιο μικρός σε μέγεθος, από τις αρχικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που υποβλήθηκε σήμερα ο "κιτρινόμαυρος" άσος, υπάρχει απλά διάστρεμμα στο δεξί πόδι. Αυτό σημαίνει ότι ο "Καίσαρας" της "Ένωσης" θα χάσει τον Κυριακάτικο αγώνα με τη Λάρισα, καθώς το ιατρικό επιτελείο της ομάδας συνέστησε φυσικοθεραπευτική αγωγή, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά προπονήσεις στις επόμενες 5-6 μέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Λευκή" ισοπαλία στο Βόλο

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Βράζει" ο τουρκικός Τύπος με τη FIFA

    8/2/2006 2:31:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άγρια επίθεση, όπως ήταν φυσικό, εξαπέλυσε σήμερα στο σύνολό του ο τουρκικός Τύπος, που βάλλει εναντίον της FIFA για την καταδικαστική τιμωρία που επέβαλλε για τα επεισόδια στον αγώνα με την Ελβετία. Σύμφωνα με αυτή η Τουρκία, πέραν του προστίμου 200.000 ελβετικών φράγκωνκαλείται να δώσει τους επόμενους έξι εντός έδρας αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών σε ουδέτερο γήπεδο, δηλαδή σε άλλη χώρα που να μην βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 500 χλμ. απ τα όρια της δικής της. Αντίθετα εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του νέου πρόεδρου της τουρκικής ομοσπονδίας (TFF), Χαλούκ Ουλουσόι, ο οποίος δεν έκρυψε το γεγονός ότι "περίμενε αυστηρότερη τιμωρία από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία". Οι παράγοντες πάντως της ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας είναι αποφασισμένοι και θα προσφύγουν όπως αναμενόταν στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

    Έβγαλαν "κόκκινη κάρτα" στους γείτονες

    Η "Sabah" κάνει λόγο για αποβολή του τουρκικού ποδοσφαίρου όχι μόνο από τα ευρωπαϊκά γήπεδα: "Πρόκειται για αποβολή του τουρκικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι απλά το γεγονός ότι μας ψαλιδίζουν τις πιθανότητες μας για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, αλλά μια τέτοια απόφαση δείχνει ότι είμαστε ανεπιθύμητοι", αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

    Στο ίδιο κλίμα και το δημοσίυεμα της "Hurriyet" που συμπληρώνει "Η ποινή είναι εξοντωτική Ουσιαστικά η FIFA μας είπε ότι δεν μας θέλει στους κόλπους της".

    Ουλουσόϊ: Τουλάχιστον τώρα θα παίξουμε..."

    Την πρόθεση να περιοριστεί η ποινή στην επιτροπή εφέσεων της FIFA και αν χρειαστεί και στο CAS, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας (TFF), Χαλούκ Ουλουσόι, ο οποίος σε αντίθεσή με τον προκάτοχό του, Λεβέντ Μπιτσακτσί, έδειξε να περίμενε τη "βαριά καμπάνα": "Μετά απ΄ όσα διαδραματίστηκαν στο ματς με την Ελβετία, υπήρχε η φήμη ότι θα μας απέκλειαν απ΄όλες τις διοργανώσεις. Με βάση την ποινή, θα δώσουμε έξι αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά τουλάχιστον θα παίξουμε. Χάρη στις ενέργειές μας αποφύγαμε τα χειρότερα και παρότι είμαστε λυπημένοι, δεν απογοητευόμαστε" τόνισε ο κ. Ουλουσόϊ.

    Στην αντεπίθεση όμως πέρασε ο πρώην πρόεδρος της TFF, κ. Μπισακτσί στη διάρκεια της θητείας του οποίου έγιναν τα σοβαρά επεισόδια του περασμένου Νομεβρίου: "Δεν περιμέναμε τέτοια απόφαση. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν τόσο βαριές κυρώσεις. Πιστεύω ότι μαζί μου θα συμφωνήσει και το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο" τόνισε ο Τούρκος παράγοντας, που σίγουρα έχει και αυτός ευθύνες για την καταδιακστική απόφαση της FIFA.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    FIFA η... Τουρκοφάγος

    [16] Πολιτισμός

    Έργα του Χρήστου Κάλφα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

    Η μυθολογία του ιδιόρρυθμου

    8/2/2006 6:54:00 μμ

    Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Κάλφα στον χώρο της.

    Ο Χρήστος Κάλφας ανήκει στους καλλιτέχνες της διασποράς. Ζει και εργάζεται στην Γαλλία από την δεκαετία του 1970 και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές γκαλερί και μουσεία της Ευρώπης - Galerie Patrice Trigano - Paris, Pascal Polar - Bruxelles, Musee Picasso - Antibes.

    Στην τελευταία του δουλειά, αλλεπάλληλες επιστρώσεις αραιωμένων χρωμάτων καλύπτουν την επιφάνεια των έργων του που αφήνουν την εντύπωση μιας διάχυτης ρευστότητας. Μυθολογικές φιγούρες, ιδιόρρυθμα πρόσωπα και φανταστικά μορφώματα, διάσπαρτα στην επιφάνεια, ξεπροβάλλουν μέσα από τη χρωματική διαφάνεια σαν οπτικοί προβληματισμοί. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται, παράλληλα με την αφηγηματική πραγματικότητα, μια ευαίσθητη ισορροπία. "Μας εμπιστεύεται μια σειρά σχεδίων και ζωγραφικής, τα οποία αν και δίνουν προτεραιότητα στην εικόνα, ταυτίζονται με την ποιητική έκφραση" σημειώνει για τον ζωγράφο η ιστορικός τέχνης Sidney Picasso στις "Σύγχρονες Μυθολογίες".

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Μαρτίου του 2006.

    [17] Πολιτισμός

    Alternative βραδιές @ "Underworld"

    8/2/2006 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Βραδιές ελληνικού alternative rock διοργανώνονται στο Club Underworld, στο κέντρο της Αθήνας (Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5), με σχήματα όπως "No Mans Land", "Vibratore Bizarro", "Bonus", "Remedies", "Burning Wheels", "Hob*Nob", "Autodivine", "Victory Collapse", "Since Time". Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στη σκηνή θα βρεθούν οι "Dr Atomic", ο "Περιστρεφόμενος Νόρμαν" και οι "Mindwaltz", που ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία δυνατή νύχτα. Όσοι επιθυμείτε να πάρετε μία γεύση από την τρέχουσα alternative σκηνή της Αθήνας, σπεύσατε! Η συναυλία αρχίζει στις 21:30 και η είσοδος κοστίζει 9 ευρώ.

    Με άξονα το ροκ

    Dr Atomik

    "Απομονωμένος εδώ και χρόνια στο προσωπικό του οχυρό στην καρδιά της Σιβηρικής στέπας -όπου και διατηρεί τη μοναδική συλλογή του από πυρηνικές κεφαλές - ο Dr Atomik δεν λέει να το βάλει κάτω: ο υπέργηρος επιστήμονας προσπαθεί εδώ κι έναν περίπου χρόνο να επανέλθει στο προσκήνιο χρησιμοποιώντας την πιο διαδεδομένη μουσική γλώσσα στην υφήλιο: Το rock 'n' roll. Έχει λοιπόν οργανώσει μιαν αγγλόφωνη μπάντα που φέρει, φυσικά, τ όνομά του και την χρησιμοποιεί ως μέσον υλοποίησης των καταχθόνιων σχεδίων του..."

    Τα μέλη του συγκροτήματος - το καθένα με την προσωπική του ιστορία στο χώρο της ανεξάρτητης σκηνής - είναι οι: Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρες), Γιώργος Κίτσιος (βιολί, μαντολίνο), Αντώνης Λιβιεράτος (φωνή, κιθάρες, πλήκτρα, ηλεκτρονικά) και Γιάννης Νικολάου (κινούμενες εικόνες). www.dr-atomik.com.

    Περιστρεφόμενος Nόρμαν

    Ο "Περιστρεφόμενος Nόρμαν", είναι μια καλλιτεχνική ομάδα δράσης που επιλέγει κατά περίσταση εκείνες τις εκφραστικές διεξόδους που θεωρεί πιο ενδιαφέρουσες, πιο επίκαιρες, πιο συμβατές με τις προτεραιότητες που θέτει. Οι μουσικές της αναφορές έχουν έντονο το εναλλακτικό μουσικό στοιχείο, σε μια ενδιαφέρουσα ένωση με τον ελληνικό στίχο.

    Το σχήμα δουλεύει το υλικό του από το 1997, σε δικό του στούντιο στον Πειραιά και αξιολογεί τις ενδιαφέρουσες δισκογραφικές και συναυλιακές προτάσεις συνεργασίας.

    Από το ξεκίνημά του το 1996 και μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει αρκετά demos και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Στο βιογραφικό του μετράει εμφανίσεις στο Λονδίνο - με τα "Ξύλινα Σπαθιά", το Νοέμβρη του 1998 - καθώς και τη διάκριση του ως το β' καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότητμα στον διαγωνισμό του ΑΝ CLUB "Battle Of The Bands".

    Ο "Περιστρεφόμενος Νόρμαν" είναι οι: Νίκος Αλιφραγκής (Φωνή, κιθάρα), Δημήτρης Αργυρίου (Τύμπανα), Κώστας Μπούτης (Μπάσο), Βασίλης Τσακαλάκης (Φωνή, κιθάρα, στίχοι). Επικοινωνία: rotating_norman@mailbox.gr

    Mindwaltz

    Οι Mindwaltz γνωρίστηκαν και δημιουργήθηκαν μέσα στην έκρηξη της σκηνής του grunge και του Manchester στις αρχές των 90's.

    Κατά καιρούς συνεργάστηκαν με διάφορους μουσικούς (σαξόφωνο, φλάουρ, τρομπέτα) αλλά η βάση τους είναι: τύμπανα, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και φωνές.

    Το 1991, διακρίθηκαν από τη μουσική εφημερίδα "ΟΖ" για το demo της χρονιάς, πήραν τη δεύτερη θέση στο Battle Of The Bands και αναδείχτηκαν ως το καλύτερο συγκρότημα από τον διαγωνισμό του Rock FM, το 2002.

    Διανύοντας τη δεύτερή της δεκαετία, η μπάντα συνεχίζει το δρόμο της ως ένας ζωντανός οργανισμός που τρέφεται από τις συνεχείς μουσικές της αναζητήσεις.

    Οι Mindwaltz με μουσική ατμοσφαιρική και στίχο αγγλικό, μετρούν πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

    Το σχήμα αποτελείται από τους: Παναγιώτη Σωτηρόπουλο (τραγούδι, κιθάρα, σύνθεση, στίχοι), Θεοδωρή Καπετανάκο (μπασο, φωνητικά), Τάκη Νικολακόπουλο (τύμπανα, φωνητικά) και Μάνο Μπίλλο (πλήκτρα, programming).

    Επικοινωνία: mindwaltz2000@yahoo.com

    [18] Τεχνολογία

    Νέο στοίχημα για τον δισεκατομμυριούχο St Fosset

    "Μαραθώνιος" στους αιθέρες

    8/2/2006 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Να ξεπεράσει τον εαυτό του, επιχειρεί για ακόμα μία φορά, ο Αμερικανός Steve Fossett. Ο δισεκατομμυριούχος λάτρης της περιπέτειας, κάτοχος των ρεκόρ μοναχικής πτήσης γύρω από τη Γη με αερόστατο και μοναχικής πτήσης με αεροπλάνο γύρω από τη Γη, χωρίς στάση για ανεφοδιασμό, επιχειρεί αυτή τη φορά, μία ακόμα μεγαλύτερη βόλτα στους αιθέρες. Θέλει να κάνει μία φορά το γύρο του κόσμου και στη συνέχεια να διανύσει και πάλι τον Ατλαντικό με στόχο να προσγειωθεί έξω από το Λονδίνο. Πρόκειται για μία απόσταση 43.452.288 χιλιομέτρων, η οποία για να διανυθεί χρειάζεται τουλάχιστον 3,5 μέρες.

    "Δρομέας" μεγάλων αποστάσεων

    Η απογείωση του αεροσκάφους Virgin Atlantic/GlobalFlyer, έγινε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ (χρησιμοποιείται συνήθως για διαστημικές πτήσεις) στις 7.30 το πρωί, τοπική ώρα.

    Πραγματοποιήθηκε, με μία μέρα καθυστέρηση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και ενός προβλήματος διαρροής καυσίμων.

    Το αεροσκάφος με το οποίο ταξιδεύει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι πάρα πολύ ελαφρύ (έχει κατασκευασθεί από συνθετικές ύλες).

    Είναι το ίδιο με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει και πέρσι για τη μοναχική πτήση του γύρω από τη Γη.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με το CNN, ο Fosset θα πάρει μικρούς υπνάκους (διάρκειας μόλις πέντε λεπτών) και θα πίνει μόνο θρεπτικά milkshakes.

    Όσο για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει....

    Αυτή θα είναι μία βόλτα για "δρομείς" μεγάλων αποστάσεων.

    Θα πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό, την Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Μεξικό και τις ΗΠΑ και μετά θα συνεχίσει και πάλι πάνω από τον Ατλαντικό με τελικό προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Κεντ, έξω από το Λονδίνο.

    Σχετικά Links:

    Steve Fossett challenges

    Virgin Atlantic Global Flyer

    [19] Παράξενα

    Πριν πεθάνει

    Θέλει να ζήσει την κηδεία του!

    8/2/2006 12:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ουγγαρία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, η απόφαση γνωστού θεατρικού σκηνοθέτη της χώρας, να "σκηνοθετήσει" την κηδεία του! Στα τελευταία στάδια του καρκίνου, ο Peter Halasz, θέλει να ζήσει ένα γεγονός, το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν μπορεί να ζήσει. Την επιμνημόσυνη τελετή και τον τελευταίο ασπασμό από φίλους και συγγενείς. Για τον ίδιο, θα είναι η τελευταία του εμφάνιση, η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πριν από το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό.

    Τελευταίο αντίο

    Ο Halasz, που εκτός από σκηνοθέτης, είναι ηθοποιός και συγγραφέας, πάσχει από καρκίνο στο συκώτι και σύμφωνα με τους γιατρούς, βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ασθένειας.

    Έχει αποφασίσει, να μείνει μέσα σε ένα ανοιχτό φέρετρο, για μία βδομάδα, στο μουσείο Τέχνης της Βουδαπέστης, για να δει, μία κηδεία από άλλο μάτι.

    " θέλω να δω τους φίλους μου, να ακούσω τις προσευχές" αναφέρει και προσθέτει

    "Θα είναι ένα απλό γεγονός, αλλά πιστεύω το τελικό αποτέλεσμα, θα είναι ενδιαφέρον, διότι, οι άνθρωποι, σπάνια, αντιμετωπίζουν μία τέτοια κατάσταση".

    Στην τελετή δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη δομή, έτσι ώστε οι προσκεκλημένοι να μιλήσουν για ότι εκείνοι θέλουν.

    Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, θα ακολουθηθεί η ρουτίνα, που ακολουθείται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, χωρίς θρησκευτικό χαρακτήρα.

    [20] Ζωής ...σΤάσεις

    Οδηγούσε επικίνδυνα με το μωρό αγκαλιά

    Oops λάθος για την Britney!

    8/2/2006 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το γύρο του κόσμου, κάνουν μέσω του Internet, οι φωτογραφίες, της Britney Spears να οδηγεί επικίνδυνα σε λεωφόρο της νότιας Καλιφόρνια, με το μόλις πέντε μηνών μωρό της αγκαλιά και δίπλα της στη θέση του συνοδηγού κάποιον άλλο άνθρωπο. Η πριγκίπισσα της ποπ, όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, κανονικά θα έπρεπε να έχει τοποθετήσει το μωρό στο παιδικό καθισματάκι, ωστόσο, όπως η ίδια δικαιολογήθηκε μιλώντας στο περιοδικό People, ήθελε να αποφύγει τους παπαράτζι που την καταδίωκαν για τη φωτογραφίσουν. "Ενστικτωδώς, προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα για να μας προστατεύσω" ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι αγαπάει το μωρό της και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μην πάθει κακό.

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Δικαστικές περιπέτειες για την Παρίς Χίλτον

    8/2/2006 2:46:00 μμ

    Mακριά από τον άλλοτε φίλο της Μπράιαν Κιντάνα, θα πρέπει να μείνει η Παρίς Χίλτον, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες, το οποίο της απαγόρευσε να τον πλησιάζει! Ο μεξικανικής καταγωγής διοργανωτής εκδηλώσεων, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, μετά τις απειλές και τις ύβρεις που εκτόξευε εναντίον του, η διάσημη κληρονόμος. Η Χίλτον, τον κατηγορούσε ότι προσπαθούσε να της χαλάσει τη σχέση με τον Σταύρο Νιάρχο, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του Κιντάνα. Πίστευε, μάλιστα, ότι έκανε τα αδύνατα- δυνατά προκειμένου ο Νιάρχος να επιστρέψει στην παλιά του φίλη, Μαίρη Κέιτ, Όλσεν. Για το λόγο αυτόν, έφθασε μάλιστα να τον απειλεί και να προσπαθεί να του χαλάσει πολλές δουλειές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 February 2006 - 17:52:58 UTC