Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κόντρα για την απογραφή
  • [02] Στη Λιβύη ο Κ. Παπούλιας
  • [03] Στο Βελιγράδι η ταφή
  • [04] Διακόπηκε η δίκη Μουσάουϊ
  • [05] Σε τροχιά UEFA η Λάρισα
  • [06] Γυμνάστηκε ο Κωνσταντίνου
  • [07] Ενδιαφέρον Παύλου Ψωμιάδη για ΠΑΟΚ
  • [08] Αιώνιες εικόνες...
  • [09] Ανακαλούνται μοτοσικλέτες Suzuki – Yamaha

    [01] Πολιτική

    Αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ

    Νέα κόντρα για την απογραφή

    13/3/2006 6:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 9:16:23 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Νέα σφοδρή αντιπαράθεση δημιουργήθηκε σήμερα μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για το ζήτημα της δημοσιονομικής απογραφής, με αφορμή την απόφαση της "Eurostat", σχετικά με τον υπολογισμό των αμυντικών δαπανών. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν και πάλι για πολιτική απάτη εκ μέρους της Κυβέρνησης, που έφερε λιτότητα και διέσυρε τη χώρα, ενώ μέλη της Κυβέρνησης -όπως οι κ.κ Ρουσόπουλος και Αλογοσκούφης- έκαναν λόγο για απουσία σοβαρότητας από το ΠΑΣΟΚ, για λαϊκισμό και μαύρη προπαγάνδα.

    Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ πλαστογράφησε τους αριθμούς και τώρα πλαστογραφεί και την ιστορία". Ο κ. Ρουσόπουλος, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η απογραφή ήταν μια απάτη, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για λαϊκισμό και σημείωσε: "με λύπη παρακολουθεί κανείς τον κατήφορο του κ. Παπανδρέου, άλλα δείγματα είχε δώσει στην αρχή, όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλα έκρυβε κάτω από το μειλίχιο χαμόγελό του".

    Έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος αφού κατήγγειλε την πρακτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι και ο κ. Παπανδρέου παραμένει προσκολλημένος σε αυτήν. Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανήκει και αυτός στον ίδιο φαύλο παρελθόν των μεγάλων ελλειμμάτων, των χρεών, της εικονικής πραγματικότητας, του εγκλήματος του χρηματιστηρίου, της ακρίβειας και της ανεργίας.

    Επίσης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς αναφερόμενος στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό, συνέστησε στον Γιώργο Παπανδρέου να μην χρησιμοποιεί απαράδεκτους προσωπικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι και αστήριχτοι, καθώς έτσι-όπως είπε- επιστρέφει την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης δήλωσε ότι η απογραφή, όπως την έκανε η ΝΔ ήταν μία απογραφή απάτη, απογραφή μαϊμού, που έπληξε την οικονομία της χώρας, τους πολίτες και τη χώρα και ακόμη έφερε βάρη στους εργαζόμενους, την ώρα η κυβέρνηση μοιράζει δώρα στους λίγους εκλεκτούς της. Χαρακτήρισε λάθος και ψέμα όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση της Eurostat και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, όπως γινόταν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, αρνήθηκε να δώσει τις ημερομηνίες παραλαβών των οπλικών συστημάτων, προκειμένου να αλλάξει το σύστημα καταγραφής των αμυντικών δαπανών. Ολα αυτά, πρόσθεσε, επιβεβαιώνονται σήμερα και γι' αυτό επιβάλλεται να ζητήσουν συγγνώμη. Επίσης, έκανε λόγο για συγχορδία δηλώσεων υπουργών και πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να κρατήσουν τις υποδείξεις για τον εαυτό τους. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να ξαναδούν τις ύβρεις και τις δηλώσεις τους για να διαπιστώσουν τον κατήφορο στον οποίο κινούνται. Παράλληλα, τόνισε ότι με την απογραφή η Κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έθεσε τη χώρα υπό επιτήρηση, με αρχιτέκτονες τους κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη οι οποίοι, όπως είπε, έκαναν τη ζημιά στη χώρα.

    Η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με δική της πρωτοβουλία άλλαξε τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ, αλλά έπληξε τη χώρα διασύροντας την στο εξωτερικό". Παράλληλα, επέκρινε την Κυβέρνηση ότι "επέβαλε, με πρόσχημα την 'απογραφή', πολιτική σκληρής και μονομερούς λιτότητας στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενώ περιέκοψε δραστικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας". Και συνέχισε: "ο υπουργός Οικονομίας θα έπρεπε να κρύβεται. Το θράσος δεν έχει όρια για την κυβέρνηση Καραμανλή, την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης και της συγκάλυψης. Ο κ. πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα απολογηθούν στον ελληνικό λαό".

    Η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την οικονομική της πολιτική κατατρώγει το εισόδημα του πολίτη, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη αποτυχία της, ενώ κατήγγειλε τον Γιώργο Αλογοσκούφη για το θέμα της απογραφής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έντονη αντιπαράθεση για την απογραφή

    [02] Πολιτική

    Στη Λιβύη ο Κ. Παπούλιας

    13/3/2006 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 10:43:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Τη βεβαιότητα για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λιβύη. Ο Κάρολος Παπούλιας, που συνοδεύεται από κλιμάκιο υπουργών και Ελληνες επιχειρηματίες, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλ Μπαγντάτι αλ Μαχμούτι, στον οποίο υπογράμμισε τη βούληση της Ελλάδας να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Λιβύη στο θέμα της προμήθειας πετρελαίου και των Ελλήνων επιχειρηματιών να επενδύσουν στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε σε συνέδριο Ελλήνων και Λίβυων επιχειρηματιών, ενώ σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντησή του με τον ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι.

    Προώθηση των διμερών σχέσεων

    Κατά την τελετή υπογραφής δύο διακρατικών συμφωνιών στον τομέα του Τουρισμού και των μορφωτικών ανταλλαγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα της επίσκεψής του για τις δύο χώρες.

    "Ένα καινούργιο κεφάλαιο των ελληνολιβυκών σχέσεων ανοίγεται, με μια νέα δυναμική, που στηρίζεται στην αμοιβαία πολιτική θέληση να προωθήσουμε τις σχέσεις προς όφελος των δύο λαών ", τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι μπορούμε, πέραν των άλλων, να συνεργαστούμε και στο διεθνή χώρο, τόσο για την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, όσο και των πολιτιστικών.

    Ο Λίβυος πρωθυπουργός υπογράφοντας τις συμφωνίες με τον υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, δήλωσε ευτυχής για την επίσκεψη του κ. Παπούλια, τον οποίο χαρακτήρισε αγαπητό φίλο του ηγέτη της επανάστασης, ενώ μίλησε και αυτός για μια νέα περίοδο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Λιβύη.

    [03] Κόσμος

    Του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

    Στο Βελιγράδι η ταφή

    13/3/2006 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, στο Βελιγράδι, θα γίνει τελικά η κηδεία του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Η νεκρώσιμη τελετή, πάντως, θα είναι λιτή, καθώς το σερβικό Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας αποφάσισε να μην αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους και να μην επιτραπεί η παρουσία στρατιωτικών αγημάτων, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Παρούσα στην κηδεία θα είναι και η σύζυγος του Μιλόσεβιτς, Μίρα Μάρκοβιτς, καθώς η εισαγγελία του Βελιγραδίου συμφώνησε να αρθεί το ένταλμα που εκκρεμεί εις βάρος της από το 2003 για κατάχρηση εξουσίας. Στο μεταξύ, ο γιος του πάλαι ποτέ κραταιού ηγέτη, Μάρκο, αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Χάγη για να παραλάβει τη σορό του εκλιπόντος, καθώς οι ολλανδικές αρχές του χορήγησαν τριήμερη βίζα. Πάντως, τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Μιλόσεβιτς παραμένουν: η οικογένειά του και η Μόσχα αμφισβητούν το πόρισμα των γιατρών που μιλάει για έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας.

    Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

    Στο μικροσκόπιο των αρχών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα μπουν οι συνθήκες θανάτου του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, καθώς Ρώσοι ειδικοί και Σέρβοι αξιωματούχοι αμφισβητούν το πόρισμα των γιατρών που κάνει λόγο για έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    "Ο πρόεδρος του ΔΠΔ διέταξε να γίνει πλήρης έρευνα και αναμένω ο αντιπρόεδρος, Κέβιν Πάρκερ, στον οποίο αυτή ανατέθηκε, να διαθέσει όλο τον αναγκαίο χρόνο για να μελετήσει τα κατάλληλα στοιχεία", δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Χάγης, Αλεσάντρα Μιλένοφ.

    Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ολλανδού τοξικολόγου, Ρόναλντ Ούγκες, μετά την ανάλυση του αίματος του Μιλόσεβιτς. Ο κ. Ούγκες υποστήριξε πως ο πρώην Γιουγκοσλάβος ηγέτης έπαιρνε σκοπίμως μη συνταγογραφημένο φάρμακο (Ριφαμπισίν, το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις φυματίωσης και λέπρας), που ανέστελλε τη δράση των αντιϋπερτασικών φαρμάκων που του έδιναν, ελπίζοντας ότι θα σταλεί για θεραπεία στη Μόσχα, κάτι που ζητούσε από καιρό.

    Όπως ανακοίνωσε η κ. Μιλένοφ, τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης που έγιναν στη σορό του Μιλόσεβιτς αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στην εβδομάδα, ενώ τόνισε πως, σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών του ΔΠΔ, στους κρατούμενους γίνεται έρευνα από τους δεσμοφύλακες, πριν και μετά το επισκεπτήριο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Der Spiegel: "Milosevic wollte einfache Fahrt nach Moskau"

    New York Times: Serbia to Permit Milosevic Funeral to Be Held in Belgrade

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερωτήματα και προστριβές

    [04] Κόσμος

    Με απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου

    Διακόπηκε η δίκη Μουσάουϊ

    13/3/2006 11:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αιφνίδια τροπή πήρε την Δευτέρα η δίκη του Ζαχαρίας Μουσάουϊ, του μοναδικού κατηγορούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Λεόνι Μπρινκέμα, αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία, ώστε να ερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής θανατικής ποινής εξαιτίας "κατάφωρης παραβίασης της διαδικασίας" από το αμερικανικό κράτος, που κατήγγειλε η υπεράσπιση. Σύμφωνα με την κ. Μπρινκέμα, μια συνήγορος της πολιτικής αγωγής παραβίασε τον κανονισμό που αφορά την εκ των προτέρων γνωστοποίηση πρακτικών της δίκης σε σημαντικούς μάρτυρες, πληροφορώντας τέσσερις μάρτυρες για τα πρακτικά από την πρώτη ημέρα της δίκης.

    "Δεν έχω δει ποτέ έως τώρα μία τόσο κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού του δικαστηρίου για τους μάρτυρες", δήλωσε η δικαστής και διέκοψε την ακροαματική διαδικασία πριν εισέλθουν στην αίθουσα οι ένορκοι.

    Μάλιστα, η κ. Μπρινκέμα θα μελετήσει και το αίτημα της υπεράσπισης του 37χρονου γαλλικής υπηκοότητας κατηγορούμενου, που αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες και το ενδεχόμενο επιβολής της θανατικής ποινής, να ακυρωθεί η δίκη.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Angry judge questions U.S. death case against Moussaoui

    Le Monde: Le proces de Zacarias Moussaoui est suspendu suite a une violation des droits de la defense

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε τροχιά UEFA η Λάρισα

    13/3/2006 11:23:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Λάρισα ήταν η νικήτρια στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Α' Εθνικής, απέναντι στην Ξάθνη, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1. Η ΑΕΛ έτσι ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, σε τροχιά UEFA δηλαδή και μόλις δύο βαθμούς πίσω από την σημερινή της αντίπαλο. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι πολύ νωρίς! Μόλις στο 9' ο Αλωνεύτης βρήκε τον Γαβριλόπουλο και το πλασέ εκείνου νίκησε τον Πιζανόφσκι. Η Λάρισα συνέχισε να είναι επιθετική και να δημιουργεί ευκαιρίες και το 2-0 ήρθε 23' σε μια παρόμοια φάση, που δημιουργός ήταν ο Χέλντερ και εκτελεστής ο Μπαχράμης. Η Ξάνθη με τον Γιάννη Ματζουράκη να διαμαρτύρεται συνεχώς για τις φάσεις των γκολ τις οποίες θεωρούσε οφσάιντ, προσπάθησε και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Φλίσκα να εκμεταλλεύεται την σύγχυση στην περιοχή του Κοτσόλη. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54' με τον Τσικίνιο, όμως φάνηκε και πάλι πως θα ήταν εκείνοι που θα είχαν τον έλεγχο. Έτσι το 3-1 ήρθε, έστω και αν άργησε! Στο 80' ο Γκαλίτσιος έκανε μια σέντρα και ο Αλωνεύτης, αφύλακτος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών) Κίτρινες: Αντζας

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Χέλντερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Διγκόζης, Μπαχράμης (56΄ Καλαντζής), Γκίκας (75΄ Βέλα Τζούνιορ), Σέρμπαν (82΄ Φέρστερ), Αλωνεύτης, Γαβριλόπουλος ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Μαχράτζε (85΄ Ντε Ματία), Ζουέλα, Άντζας, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (71΄ Καζάκης), Μάνσο, Τσικίνιο (61΄ Μπάρκογλου), Κιντάνα, Λαμπριάκος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γυμνάστηκε ο Κωνσταντίνου

    13/3/2006 10:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ξεπέρασε τα προβλήματα κόπωσης και τις ενοχλήσεις στο γόνατο που τον ταλαιπώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα και αφού γυμνάστηκε κανονικά στο σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης του Ολυμπιακού τίθεται στην διάθεση του Τροντ Σόλιντ για την συνέχεια και φυσικά για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Στο μεταξύ από την προπόνηση απουσίαζε ο Ριβάλντο, ο οποίος είχε πάρει άδεια για ένα προσωπικό του θέμα. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος άσος πήγε πάλι στην Ισπανία, για να ρυθμίσει λεπτομέρειες τόσο γύρω από το κοινοτικό διαβατήριο που επιθυμεί να πάρει, όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ενδιαφέρον Παύλου Ψωμιάδη για ΠΑΟΚ

    13/3/2006 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ γνωστοποίησε μέσω των ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, που μάλιστα είπε πως για τον ίδιο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι μια πρόκληση. Ο κ. Ψωμιάδης προσδιόρισε πως το ενδιαφέρον του δεν θα μείνει αιωρούμενο διαρκώς για τον ιστορικό σύλλογο και ως την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να βρει σχετική ανταπόκριση στο αίτημά του από την διοίκηση για ένα ραντεβού, όπου θα οριοθετηθούν κάποια δεδομένα. "Ήταν και είναι ένα μεγάλο σχολείο. Δεν θα πω ότι είμαι ΠΑΟΚτσής, άλλωστε δεν είμαι φίλαθλος κανενός συλλόγου, αλλά μου είναι ένα σωματείο συμπαθές" είπε ο Παύλος Ψωμιάδης, που περιμένει τώρα την ανταπόκριση της διοίκησης της ΠΑΕ στο δικό του ενδιαφέρον. Στο μεταξύ ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα σαν αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος από σήμερα ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο οποίος είχε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας, Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Ο βετεράνος άσος θα αποτελέσει πλέον τον συνδετικό κρίκο ομάδας και διοίκησης και με την παρουσία του ελπίζει πως θα αποφορτίσει το βαρύ κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

    [08] Πολιτισμός

    "Eternal Images of Greece" στο Ρότερνταμ

    Αιώνιες εικόνες...

    13/3/2006 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκθεση ελληνικής Φωτογραφίας, με τίτλο "Eternal Images of Greece", διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ρότερνταμ, επ ευκαιρία της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες του σημαντικότερου Έλληνα φωτογράφου ανασκαφών του προηγούμενου αιώνα, Νικόλαου Τομπάζη (1894-1986) από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

    Ο ξεχωριστός αυτός Έλληνας φωτογράφος υπήρξε και κοσμοπολίτης, ταξιδευτής σε ξένους πολιτισμούς και ανεξερεύνητες περιοχές, ενώ με διεισδυτική ματιά και λεπτό χιούμορ υπήρξε και σχολιαστής του κοινωνικού του περίγυρου. Με καταγωγή από τη φημισμένη οικογένεια των Τομπάζη από την Ύδρα, ο Νικόλαος βρέθηκε το 1917 στην Ινδία, υπηρετώντας, ως ανώτερος διοικητικός υπάλληλος, στην εμπορική επιχείρηση των αδελφών Ράλλη, με έδρα την Καλκούτα. Εκεί, πέραν των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, αφιέρωσε χρόνο σε δύο πάθη του: την ορειβασία και την φωτογραφία.

    Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1946, ο Νικόλαος Τομπάζης ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

    Η φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην αίθουσα τέχνης του Ρότερνταμ "VIPs Gallery", περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό του Νικόλαου Τομπάζη, που παρήχθη στην Ελλάδα από το 1946 έως το 1970 και απεικονίζει ελληνικά τοπία, σκηνές από τη ζωή στην ύπαιθρο και στις πόλεις, ανθρώπινες φιγούρες, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει στις 26 Μαρτίου 2006 ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ολλανδία Γεώργιος Κακλίκης, αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία για την εθνική μας εορτή, στον Ιερού ναού του Αγ. Νικολάου στο Ρότερνταμ. Ακολούθως, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Ρότερνταμ, Κυριάκος Αμοιρίδης, θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων. Η έκθεση, θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Απριλίου.

    [09] Κοινωνία

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της γ.γ. Καταναλωτή

    Ανακαλούνται μοτοσικλέτες Suzuki Yamaha

    13/3/2006 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΥΠΑΝ

    Την ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτροπή ατυχημάτων από πιθανές βλάβες στα ρεζερβουάρ καυσίμων μοτοσικλετών Suzuki και Yamaha, φέρνει στη δημοσιότητα η εβδομαδιαία ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μη ασφαλή προϊόντα, την οποία παρουσιάζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Τα σχετικά εθελοντικά προγράμματα ανάκλησης που διενεργούν οι εισαγωγείς βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν τις περιπτώσεις:

    Σκούτερ Suzuki (Τύπος/μοντέλο: AY50AK5/AK6), ισπανικής προέλευσης, όπου διαπιστώθηκε κίνδυνος τραυματισμού από πιθανή η βλάβη (υπό ορισμένες συνθήκες) στο σωλήνα καυσίμων και σε ακραίες περιπτώσεις διαρροή υγρού φρένων. Εθελοντική λήψη διορθωτικών μέτρων από τον εισαγωγέα.

    Μοτοσικλέτες Suzuki με ημερομηνία παραγωγής από το 1998 έως το 2005) (Τύπος/ μοντέλο: VL1500W), ιαπωνικής κατασκευής. Υπό ορισμένες συνθήκες, υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τριχοειδείς ρωγμές στο "λαιμό" του σκελετού, στο σημείο στήριξης του ρεζερβουάρ καυσίμων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του αναβάτη σε περίπτωση διαρροής καυσίμων και κατ΄επέκταση πρόκλησης φωτιάς.

    Μοτοσικλέτες Yamaha YP250R (XMAX) με αριθμούς σειράς από SG 161-00002336 μέχρι SG161-00006529 (Τύπος/ μοντέλο: YP250R (XMAX)., ισπανικής. Υπάρχει πιθανότητα διαρροής καυσίμου από το ρεζερβουάρ, σε περίπτωση που έχει χρησιμοποιηθεί ακατάλληλο υλικό για το δακτύλιο, μέσα στο καπάκι του ρεζερβουάρ και άρα κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς.

    Στο μεταξύ, αν και έχει ζητηθεί δεύτερη εξέταση, ωστόσο έχει ξεκινήσει εθελοντική απόσυρση σετ που αποτελείται από 4 χρωματιστά μολύβια, με γόμες σε σχήμα ζώων (τύπος/ μοντέλο: κωδικός: 8711295530890). Στην πίσω πλευρά της συσκευασίας υπάρχει το σύμβολο που απαγορεύει τη χρήση του προϊόντος από παιδιά κάτω των τριών ετών. Οι γόμες βρέθηκε ότι περιέχουν 25,1% κ.β. φθαλικό δις-(2 αιθυλεξυλεστέρα (DEHP), ο οποίος έχει ταξινομηθεί ως μεταλλαξιογόνος και τοξικός στην αναπαραγωγή, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,5% κ.β. Κατά συνέπεια, δεν θα έπρεπε να διατίθενται προς πώληση για το κοινό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 March 2006 - 21:52:13 UTC