Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαπλώνεται ο Η5Ν1

    [01] Υγεία

    Σε καραντίνα Μαλαισία - Ισραήλ

    Εξαπλώνεται ο Η5Ν1

    18/3/2006 10:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2006 11:28:31 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ

    Σε κατάσταση "ύψιστης ετοιμότητας" έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ιορδανία μετά τον εντοπισμό του ιού της γρίπης των πτηνών στο Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσε ο Ιορδανός υπουργός Υγείας, Σαέντ Νταρουάζεχ, οι ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν επίσημα την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή για την κατάσταση στα δύο αγροκτήματα στο νότιο Ισραήλ, όπου πέθαναν πάνω από 10.000 γαλοπούλες εξαιτίας του ιού Η5Ν1. Ωστόσο, οι ιορδανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο θανατηφόρος ιός στη χώρα. Το Ισραήλ είναι η τέταρτη χώρα της περιοχής όπου εντοπίζεται ο ιός της γρίπης των πτηνών μετά την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Το ισραηλινό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σφαγιασθούν εκατοντάδες χιλιάδες πουλερικά για προληπτικούς λόγους, μετά τον εντοπισμό του επικίνδυνου ιού στα δύο αγροκτήματα που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Στη Μαλαισία, τέσσερα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης των πτηνών έχουν τεθεί σε κατάσταση καραντίνας, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό του θανατηφόρου ιού Η5Ν1 σε πουλερικά στην περιοχή Πέρακ, στο βόρεια της χώρας. Προληπτικοί έλεχγοι αρχίζουν σε αποδημητικά πτηνά στην Αλάσκα , καθώς η περιοχή θεωρείται πιθανή "πύλη εισόδου" του ιού της γρίπης των πτηνών στην αμερικανική ήπειρο.

    Αυστηρά μέτρα

    Δεκάδες χιλιάδες κοτόπουλα και πάπιες σφαγιάστηκαν στη βόρεια Μαλαισία αυτή την εβδομάδα, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή ο θανατηφόρος ιός. Οι υγειονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, σφαγίασαν 14.460 πάπιες, 8.000 κοτόπουλα και 16.650 παπάκια στο χωριό Καμπούνγκ Τσανγκάτ Τουαλάνγκ, όπου εντοπίστηκε το επικίνδυνο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών την Πέμπτη.

    Ο υπουργός Γεωργίας, Μουχιντίν Γιασίν δήλωσε ότι "ο ιός εντοπίστηκε όταν οι χωρικοί ενημέρωσαν τις αρχές για τον θάνατο εννέα κοτόπουλων στην περιοχή". Αμέσως αποφασίστηκε ο σφαγιασμός όλων των πουλερικών σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρά τα εννέα κοτόπουλα. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην μετακινούν πουλερικά στην περιοχή αυτή, όπου υπάρχουν πολλά οικόσιτα ζώα. Ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Άχμαντ Μπαντάουι έδωσε επίσης εντολές για τη λήψη αυστηρών μέτρων ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου και σε άλλα τμήματα της χώρας.

    Προληπτικοί έλεγχοι

    Η Αμερικανική Υπηρεσία Άγριων Ζώων θα λάβει δείγματα από περίπου 16.000 πτηνά στη διάρκεια της άνοιξης στην Αλάσκα, σε μία προσπάθεια έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος, όπως ανέφεραν στο Reuters, αξιωματούχοι των ομοσπονδιακών αρχών.

    Ο ιός Η5Ν1 έχει εντοπιστεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι δύσκολα θα αποτραπεί η εξάπλωσή του και στην Αμερική. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η άφιξη στην Αλάσκα των πρώτων από τα εκατομμύρια πουλιά που φτάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή για αναπαραγωγή, προερχόμενα από την Ασία. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο", δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μαντσάγκερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αλάσκας. Οι υγειονομικές αρχές στην Αλάσκα προειδοποίησαν τους κυνηγούς της περιοχής να φορούν γάντια και να μην τρώνε, πίνουν, ή καπνίζουν όταν έρχονται σε επαφή με πτηνά. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη να μην αγγίζουν πουλιά που δείχνουν άρρωστα ή έχουν ήδη πεθάνει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ύποπτο κρούσμα για γρίπη των πτηνών


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 March 2006 - 9:50:44 UTC