Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Ρουσόπουλου στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επίθεση κατά δημοσιογράφου
  • [03] Με σεβασμό στις κοινωνικές αντοχές
  • [04] Όλα ίσια στην Καλαμαριά
  • [05] Την… ξεσκέπασε ο ΠΑΟΚ
  • [06] Έμειναν στο "χ" στο Παγκρήτιο
  • [07] "Μοιρασιά" στην Νίκαια
  • [08] "Πρασίνισε" η 2η θέση
  • [09] Νίκη παραμονής ο Λεβαδειακός
  • [10] Χαλαρή νίκη η Ξάνθη
  • [11] Με νίκες ξεκίνησαν τα φαβορί
  • [12] Νίκη Τσάμπιονς Λιγκ
  • [13] Απειλείται πλέον η Μπάγερν

    [01] Πολιτική

    Ομιλία στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

    Επίθεση Ρουσόπουλου στο ΠΑΣΟΚ

    9/4/2006 8:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Για ανέξοδο λαϊκισμό κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας. Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης θα συνεχιστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως " η μεταρρύθμιση είναι ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω" και αναφερόμενος στην αποπομπή Φλωρίδη από τη θέση του αρμόδιου συντονιστή Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι "είτε το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφή ατζέντα για το εργασιακό, είτε δεν ξέρουν τι γίνεται", προσθέτοντας, πως "αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για τον τόπο". Όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος ο άλλος δρόμος που επικαλείται ο κ. Παπανδρέου είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας του λαϊκισμού, της πόλωσης και της συκοφαντίας. "Τις επιθέσεις λάσπης στις οποίες πλέον έχουν καταφύγει τις περιμέναμε" είπε ο κ. Ρουσόπουλος και προσέθεσε "θα έχουμε σύγκρουση επιχειρημάτων και σύγκριση έργου και αποτελεσμάτων".

    "Πολεμούν εναντίων των μεταρρυθμίσεων"

    Ο κ. Ρουσόπουλος, κάνοντας ανασκόπηση των δύο ετών διακυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε ότι από τη μια πλευρά είναι η Κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και από την άλλη αυτοί που λυσσαλέα πολεμούν εναντίον της, καθώς, όπως είπε, έχουν συμφέρον να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα και βλέπουν ότι δεν απολαμβάνουν πλέον τα προνόμια που είχαν εξασφαλίσει με πλάγια μέσα.

    Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις είπε, πως η Κυβέρνηση βοήθησε ώστε οι αυξήσεις που θα δοθούν να είναι σημαντικά πάνω από τον πληθωρισμό και να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και η κοινωνική συνοχή.

    Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση των πόρων για το Δ` ΚΠΣ, είπε πως η Ελλάδα, χάρη στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ξεπέρασε τα 20 δις.

    Ακόμα, είπε, πως η ΕΕ επικροτεί την πολιτική της Ελλάδας και τη συγχαίρει για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του οικονομικού της προγράμματος.

    Βέβαια, ο κ. Ρουσόπουλος, τόνισε, πως η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, για την εκπλήρωση ενός οράματος, που κάνει λόγο για ένα κράτος αποτελεσματικό, αξιόπιστο και κοντά στον πολίτη.

    [02] Κοινωνία

    Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

    Επίθεση κατά δημοσιογράφου

    9/4/2006 10:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Επίθεση από άνδρα ιδιωτικής ασφάλειας δέχτηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, μητέρα δύο παιδιών, ενώ έκανε ρεπορτάζ στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο. Η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται, στη μονάδα εντατικής φροντίδας, καθώς υπέστη σοβαρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο 28χρονος υπάλληλος άρπαξε τη δημοσιογράφο από την τσάντα στην προσπάθεια του να την εμποδίσει να εισέλθει στο εργοστάσιο, ενώ στο χώρο υπήρχαν και άλλοι δημοσιογράφοι. Η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πίνακα εργοστασίου της ΔEH στο Kοντάρι προκλήθηκε στις 7.10 το πρωί του Σαββάτου. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει το γεγονός και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Το γεγονός καταδίκασε και η ΠΟΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κα. Χατζηδημητρίου πληρώνει το τίμημα της ενημέρωσης. Με ανακοίνωση του, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι "ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας είναι συγκλονισμένος" και τονίζει, ότι "η συνάδελφος υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω των κακώσεων και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας παράλυση των άκρων, ενώ δεν έχει επαφή με το περιβάλλον". "Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή στρέφεται και κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης, την οποία η Ε.Σ.Η.Ε.Α. υπερασπίζεται με κάθε τρόπο" καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

    Καθ΄ οδόν κλιμάκιο της ΔΕΗ

    Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η προσπάθεια εισόδου των δημοσιογράφων στον περίβολο του σταθμού, την ώρα που η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη, εμποδίστηκε από τους αρμόδιους φύλακες του χώρου, όπως προβλέπεται, από τις διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι έχει ήδη αναχωρήσει για τη Χίο, κλιμάκιο στελεχών της επιχείρησης, προκειμένου να διερευνήσουν σε βάθος, τις συνθήκες του συμβάντος και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, εάν προκύψουν.

    [03] Οικονομία

    Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

    Με σεβασμό στις κοινωνικές αντοχές

    9/4/2006 11:02:00 μμ

    Το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής σέβεται και υπολογίζει τις κοινωνικές αντοχές της χώρας, διεμήνυσε σήμερα, Κυριακή, από τη Βιέννη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, με τη λήξη των εργασιών της συνάντησης των υπουργών οικονομίας της ΕΕ και των Ασιατικών χωρών. Ο υπουργός τόνισε, ότι "η Ελλάδα εφαρμόζει με επιτυχία το δικό της πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα". Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης, επεσήμανε την κοινή διαπίστωση της συνάντησης, πως "κλειδί" για την εξέλιξη της Παγκόσμιας Οικονομίας αποτελούν η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Κατέστη σαφές ότι χρειάζεται να γίνει καλύτερος συντονισμός των μακροοικονομικών πολιτικών και η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας είναι πολύ σημαντική σε αυτόν τον τομέα και βεβαίως η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας θα συνεχιστεί προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας. Ο υπουργός υπογράμμισε, ότι κάθε χώρα πρέπει να ακολουθεί το δικό της μείγμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η κατάσταση της Παγκόσμιας Οικονομίας και οι εξελίξεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς θεσμούς. Ακόμα, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος χρημάτων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις που αφορούσαν το πώς θα κατανεμηθούν καλύτερα οι ωφέλειες από την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας και από την ανάπτυξη των αναπτυσσομένων χωρών.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα ίσια στην Καλαμαριά

    9/4/2006 10:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 11:11:22 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Απόλλωνας Καλαμαριάς και Καλλιθέα, σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε ένα παιχνίδι όπου αμφότερες δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό ουσιαστικά κίνητρο, αφού οι Πόντιοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και η Καλλιθέα που όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Οι καλές φάσεις ήταν λίγες ανάμεσα στις δύο εστίες. Η Καλαμαριά είχε μία καλή ενέργεια στο 12 όταν ο Μουράφσκι "έπιασε" την κεφαλιά από τη σέντρα του Κόλτση, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό η Καλλιθέα απάντησε με τον Διαμαντή, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κόβατς. Στο δεύτερο μέρος η Καλαμαριά πλησίασε στο γκολ στο 57 όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ και ο Αμπονσά έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Οι φάσεις έλειψαν στη συνέχεια με τους Πόντιους απλά να κρατάνε τον έλεγχο και τελικά να παραμένουν στην ισοπαλία.

    Διαιτητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

    Κίτρινες: Παπαδόπουλος - Μιγιάτοβιτς, Καρατζάς

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Φυτανίδης, Κόλτσης, Κλέιτον, Μουράφσκι, Παρμαξίδης (57΄ Καραλιόπουλος), Παππάς, Παπαδόπουλος, Αμπονσά, Ορφανός, Ουέλινγκτον (77΄ Σπυρόπουλος).

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Μιγιάτοβιτς, Γκεοργκίεφ, Μπεϊ, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Διαμαντης (67΄ Τσιώλης), Γιάντσεφ (84΄ Βενέτης), Πέτκοβιτς (73΄ Λαζανάς), Ραντοβάνοβιτς, Σιλά.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Την ξεσκέπασε ο ΠΑΟΚ

    9/4/2006 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόλις μια εβδομάδα κατάφερε να χαρεί την φρεσκάδα του "σεντονιού" του Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ, αφού στην Τούμπα, γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 και όχι απλώς έχασε το προβάδισμα για την δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, αλλά πλέον δεν είναι καν ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό που την πέρασε με έναν βαθμό. Σήμερα πάντως η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακή, όσο φαίνεται από την ήττα. Ξεκίνησε καλά, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο έπρεπε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του ΠΑΟΚ και αυτό της κόστισε στο να διασφαλίσει την δική της. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα διαμαρτύρονται και για δύο φάσεις του πρώτου μέρους όπου θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα. Ένα ακυρωθέν γκολ του Σέζαρ στο 23' όπου ο βοηθός είδε τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται εκτός θέσης και σωστά τον υπέδειξε ως οφσάιντ και μια ανατροπή του Λυμπερόπουλου μέσα στην περιοχή, που ο διαιτητής δεν είδε καταφανέστατο τράβηγμα του Χασιώτη.

    Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αρκετά καλύτερος απειλώντας από νωρίς μάλιστα. Στο πρώτο λεπτό ο μαλαδένης σούταρε άουτ και στο τρία λεπτά μετά το σουτ του Ηλιάδη είχε την ίδια κατάληξη. Και η ΑΕΚ όμως έχασε ευκαιρίες με τον Λυμπερόπουλο στα επόμενα λεπτά, να αστοχεί δις, έτσι φτάσαμε στο 73' όταν ο Σικαμπάλα με σέντρα από τα αριστερά, μπορεί να μην βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, έστειλε όμως την μπάλα στην καρδιά της "κίτρινης" άμυνας και ο Αλεξόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Χιώτη. Έξι λεπτά μετά το σκηνικό επαναλήφθηκε από την άλλη πλευρά. Ο Αιγύπτιος σέντραρε από δεξιά και αυτή τη φορά ήταν ο Σαλπιγγίδης που έβαλε την προβολή και διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος ήταν να μειώσει και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, με τον Κατσουράνη να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Λυμπερόπουλος από ανατροπή του Κωνσταντινίδη.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης Κίτρινες: Κωνσταντινίδης - Τσιρίλο

    ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης, Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Χασιώτης, Ζαγοράκης (35΄ Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης, Σικαμπάλα, Ηλιάδης, Γιασεμάκης (87΄ Μίετσελ), Μαλαδένης (78΄ Χαραλάμπους) ΑΕΚ: Χιώτης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Γεωργέας, Κατσουράνης, Ιβιτς (78΄ Καπετάνος), Εμερσον, Σοάρες (78΄ Λάκης), Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έμειναν στο "χ" στο Παγκρήτιο

    9/4/2006 9:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 11:16:06 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ΟΦΗ και Ακράτητος, σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2, με τους Κρητικούς να χάνουν σημαντική ευκαιρία να φύγουν περισσότερο από τους αντιπάλους του σε ότι αφορά το θέμα παραμονή στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και τον Ακράτητο να παίρνει ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερες το 4ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τον Ισά, αλλά ο Ακράτητος ισοφάρισε στο 31 με τον Ντε Φραντσέσκο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι Κρητικοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 61 της αναμέτρησης μετά από την αποβολή του Ισά, κατάφεραν στο 70 να πάρουν κεφάλι στο σκορ με γκολ του Τσίπεφ. Ο Ακράτητος όμως δεν είχε την τελευταία του λέξη και στο 90+ πάλι με τον Ντε Φραντσέσκο κατάφερε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

    Κίτρινες: Ντεγιάνοφ, Ρουμπάκης, Κωνσταντινίδης, Τσίπεφ - Ντιένγκ, Μπιλά, Γκουστάβο

    Κόκκινες: Ισά (61 δύο κίτρινες)

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Ισά, Κωνσταντινίδης, Ρουμπάκης (44 Πίτσος), Σφακιανάκης (76 Αναστασιάδης), Χατζαντριάν, Ντεγιάνοφ (67 Τσίπεφ), Νουαφόρ, Οφορίκουε, Μαχλάς

    Ακράτητος: Μπίλα, Αποστολάκης (11 Γκουστάβο), Πένια, Σχίζας, Πιπίνης, Μαρινέσκου, Αραβίδης, Σάνσινγκ (71 Ντε Φραντσέσκο), Ντιένγκ, Λεντέσμα, Σόου (84 Καραχάλιος)

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μοιρασιά" στην Νίκαια

    9/4/2006 9:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 11:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερέιρα Κινγκ, Ιωνικός και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Νίκαια με 1-1. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα, που είναι χρήσιμος, τόσο για τον Ιωνικό να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, όσο και για τον Ηρακλή στο να διατηρήσει τις ελπίδες για έξοδο στο κύπελλο UEFA.Ο "Γηραιός" έστω και αν απολαμβάνει την αναγνώριση της ποιότητας στο παιχνίδι του, στην δεδομένη χρονική στιγμή του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να ξεκινήσει όπως θα ήθελε και ο Ιωνικός το εκμεταλλεύτηκε. Μόλις στο 8 ο Μακόρ επωφελήθηκε από λάθος του Κατσιαμπή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπάρη. Η πρώτη "μοιρασιά" ήρθε στα δοκάρια και στο 43. Ο Παπαποστόλου μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη έκανε μια κεφαλιά που αρχικά ο Μπεκιάι έδειξε να "καθαρίζει" εύκολα, όμως ο Αλβανός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή τελικά σταμάτησε στο δοκάρι του.

    Το γκολ ήρθε τελικά στην επανάληψη και στο 58' για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από φάουλ του Επαλέ ο Κινγκ προσπάθησε να διώξει και ατύχησε, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Ιωνικός πείσμωσε και προσπάθησε να απαντήσει αμέσως όμως ένα σουτ του Γκούτμαν λίγο μετά το 0-1 πέρασε άουτ. Τελικά ο Κινγκ ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για την ισοφάριση και τον βαθμό του Ιωνικού, καθώς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από δική του σέντρα ο Ονουάτσι, που είχε περάσει σαν αλλαγή, έκανε την προβολή και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

    Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών) Κίτρινες: Βουρεξάκης, Κινγκ, Ονουάτσι - Γεωργιάδης

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Κινγκ, Ντα Κόστα, Μακόρ, Κακαράς (61΄ Ονουάτσι), Βουρεξάκης, Γκούτμαν (82΄ Λετιέρι), Ουκάρ, Τριανταφύλλου (46΄ Περόνε). ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Δρούγας (46΄ Περπερίδης, 67΄ Παπαζαχαρίας), Κατσιαμπής, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Πρίττας, Λαουάλ, Παπαποστόλου (82΄ Μουράτι), Επαλέ, Γεωργιάδης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πρασίνισε" η 2η θέση

    9/4/2006 9:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 11:14:36 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Προβάδισμα στην υπόθεση 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι "πράσινοι", μετά από ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη και θέαμα παιχνίδι, επικράτησαν του Ατρομήτου στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-3 σε παιχνίδι δια την 27η αγωνιστική και, σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Γκέκας (21, 80), Παπαδόπουλος (23) και Χαραλαμπίδης (28), ενώ για τον Ατρόμητο οι Μερίνο (3) και Τσιμπούρ (29, 77).

    Απίστευτη διακύμανση

    Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι με το Ατρόμητο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση με πρωταγωνιστή τον Τζιμπούρ, ο 24χρονος μέσος από το Περού παραβίασε με προβολή για πρώτη φορά την εστία του Γκαλίνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα και μέσα σε επτά λεπτά κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Στο 21 με κοντινή κεφαλιά του Γκέκα πέτυχαν την ισοφάριση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ, όταν ο Παπαδόπουλος κέρδισε το "ριμπάουντ" από την ασθενή απόκρουση του Μιχαηλίδη στο σουτ του Τζιώλη και δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (2-1) και στο 28` ο Χαραλαμπίδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το... στραβοπάτημα του Σωτήρχου και με δεξί διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1. Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε άμεσα αφού ένα λεπτό αργότερα και πριν καλά-καλά κοπάσουν τα πανηγύρια από πλευράς "πρασίνων" ο Τζιμπούρ, αφού πέρασε δύο αντιπάλους του, βρέθηκε σε πλάγια θέση και με καταπληκτικό δεξί διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-2 για τον Ατρόμητο. στο 65`ο Γκέκας παραβίασε την εστία του Μιχαηλίδη, γκολ που ωστόσο ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη για οφσάιντ. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ατρόμητος "πάγωσε" το ΟΑΚΑ, όταν στο 77 με κεφαλιά Τσιμπούρ, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Η "λύτρωση" για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 80΄και πάλι με τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έγραψε το 4-3 και έδωσε το σημαντικό τρίποντο.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες κάρτες: Μπίσκαν, Χάλαρης, Κατεμής, Δήμος, Σέριτς

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας (86` Άντριτς), Σέριτς, Τζιόλης, Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης, Μπίσκαν, Νίλσον, Γκέκας (87` Τόργκελε), Παπαδόπουλος (+90΄ Λεοντίου).

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ντάγκας, Δήμος (84` Μαρίνος), Γεωργίου, Κατεμής, Σωτήρχος (85` Καραδήμος), Μερίνο, Ραγκουέλ, Τζιμπούρ, Χάλαρης (59` Ζαχαρόπουλος).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη παραμονής ο Λεβαδειακός

    9/4/2006 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έδειξαν σήμερα απέναντι στην Λάρισα πόσο πολύ θέλουν να μείνουν στην μεγάλη κατηγορία και πόσο αποφασισμένοι είναι για αυτό. Με πάθος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό για την Λάρισα και δεν της επέτρεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να μπορέσει να μπει στον αγώνα και να διεκδικήσει, έστω και μια ήττα με μικρότερη διαφορά τερμάτων. Μόλις στο 2' έγινε το 1-0 με τον Μπούσι να εκμεταλλεύεται την εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ και να νικάει τον Κοτσόλη. Μάλιστα πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και πριν προλάβει να ανασυνταχθεί η Λάρισα, ο Λεβαδειακός είχε διπλασιάσει τα τέρματα του και πλέον το εμφανές πάθος και η θέληση των παικτών για την νίκη, έπαιρνε "σάρκα και οστά".

    Στο 5' ο Σίσιτς σέντραρε και ο Άλεξ από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έκανε το 2-0, ενώ στο 12' ο Άλεξ και πάλι είχε δοκάρι. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική και η Λάρισα δεν κατάφερε να αντιδράσει καθόλου, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπούσι σημείωσε το τρίτο τέρμα του Λεβαδειακού και δεύτερο προσωπικό του, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Νταμπίζα. Στο 90' αποβλήθηκε ο Δημητρόπουλος με δεύτερη κίτρινη.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας) Κόκκινες: Δημητρόπουλος (2 κίτρινες)

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Δημητρόπουλος, Άντερσον, Μαχαίρας, Θεοδοσιάδης, Ανδράλας, Βιτάλι, Σίσιτς, Ρούσεφ, Άλεξ, Μπούσι. ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Χέλντερ, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Τσιάτσιος, Γκίκας, Γκούγκα (23` Σπάσιτς), Διγκόζης, Γαβριλόπουλος (14` Κυπαρίσσης), Καλαντζής.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χαλαρή νίκη η Ξάνθη

    9/4/2006 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να συναντήσει δυσκολία απέναντι στον Πανιώνιο η Ξάνθη πήρε την νίκη μέσα στο γηπεδό της με 1-0 και διατηρήθηκε εντός του στόχου της που είναι η έξοδος στο κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι ιδίως στο πρώτο μέρος, όπου σκόραραν και έχασαν και ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστες φορές. Το γκολ που αποδείχτηκε και νικητήριο για την Ξάνθη σημείωσε στο 10 ο Γαρπόζης μετά από σέντρα του Ντελγκάδο, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε χάσει ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Από το 1-0 και έπειτα η Ξάνθη έχασε άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, όλες με τον Λαμπριάκο, ενώ ο Λουτσιάνο ήταν ο μόνος που έκανε αισθητή την παρουσία του Πανιωνίου στα καρέ του Πιζανόφσκι, με ένα φάουλ στο 33 . Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και έτσι μοιραία δεν άλλαξε τίποτα μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών.

    Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσ/νίκης) Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σίκοβ, Τοροσίδης, Μάκος, Μανιάτης, Παπαδημητρίου.

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Τοροσίδης, Παβιό, Σίκοβ, Ζουέλα, Ντελγκάδο (80΄ Μπαϊκαρά), Γαρπόζης (89΄ Καζάκης), Μπάρκογλου, Κιντάνα (+90΄ Φλίσκας), Λαμπριάκος. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Γουνδουλάκης, Γιαννόπουλος (46΄ Μανιάτης), Γκασπάρ, Σπυρόπουλος, Μάκος, Φερνάντεζ, Ζωγραφάκης (62΄ Κουτσόπουλος), Εξουζίδης, Λουτσιάνο, Δημητριάδης (68΄ Καμπάνταης).

    [11] Βόλεϊ

    Με νίκες ξεκίνησαν τα φαβορί

    9/4/2006 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι πρώτες μάχες στα πλέι οφ ξεκίνησαν και τα φαβορί ξεκίνησαν με νίκες. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής έκανε το πρώτο βήμα επικρατώντας της Λαμίας με 3-1 σετ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ίδιο σκορ του Παγκρατίου, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα της ΕΑ Πατρών με 3-2 σετ. Τη Δευτέρα ο πρώτος στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ορεστιάδα.

    Τα αποτελέσματα

    ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (1οι αγώνες πλέι οφ)

    ΠΑΟΚ-ΕΑ Πατρών 3-2 (25-21, 15-25, 25-20, 22-25, 19-17)

    Ηρακλής-Λαμία 3-1 (22-25, 25-18, 25-22, 25-18)

    Ολυμπιακός-Παγκράτι 3-1 (21-25, 25-20, 25-19, 25-19)

    ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Παναθηναϊκός-Ορεστιάδα

    ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (2οι αγώνες πλέι οφ)

    ΕΑ Πατρών-ΠΑΟΚ

    Παγκράτι-Ολυμπιακός

    Λαμία-Ηρακλής

    ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός

    ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ/ΔΕΥΤΕΡΑ 15/16/17 Απριλίου (3ος αγώνας, αν χρειαστεί)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (1οι αγώνες)

    θέσεις 1-4

    θέσεις 5-8

    ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (2οι αγώνες)

    θέσεις 1-4

    θέσεις 5-8

    ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 29/30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (3οι αγώνες, αν χρειαστούν)

    θέσεις 1-4

    θέσεις 5-8

    ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ

    4ος αγώνας (θέσεις 1-4, αν χρειαστεί)

    1ος αγώνας (θέσεις 5-6)

    ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ/ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7/8 ΜΑΪΟΥ

    5ος αγώνας (θέσεις 1-4, αν χρειαστεί)

    2ος αγώνας (θέσεις 5-6)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ

    1ος αγώνας (τελικός)

    3ος αγώνας (θέσεις 5-6, αν χρειαστεί) ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Η 15 ΜΑΪΟΥ

    2ος αγώνας (τελικός)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

    3ος αγώνας (τελικός)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ

    4ος αγώνας (τελικός, αν χρειαστεί)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ

    5ος αγώνας (τελικός, αν χρειαστεί)

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκη Τσάμπιονς Λιγκ

    9/4/2006 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καθολική ήταν η υπεροχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγαλύτερο ματς της 33ης, απέναντι στην Άρσεναλ και η νίκη με 2-0 ήρθε φυσιολογικά, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, τουλάχιστον για ένα γκολ, αν ο διαιτητής ήταν πιο προσεχτικός σε μια φάση που στιγμάτισε τον αγώνα. Στο 43' όταν ο Ρούνει σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κόλο Τουρέ με ένα μεγαλοπρεπές μπλονζόν αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο δοκάρι. Ο Γκρέιαμ Πολ, ο κορυφαίος Άγγλος διαιτητής δεν είδε την παράβαση, έτσι το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα, όμως στην συνέχεια η Γιουνάιτεντ ανέβασε ταχύτητα. Στο 54' ο Ρούνει έκανε το 1-0 και στο 77' ο Νοτιοκορεάτης, Παρκ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

    Τα αποτελέσματα

    Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (44΄ Σταλτέρι, 49΄ Κάρικ - 52΄ Σαμαράς)

    Τσάρλτον-Εβερτον 0-0

    Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν 2-2 (41΄ Λουά Λουά, 78΄ Τοντόροφ - 32΄, 62΄ Μπέλαμι)

    Σάντερλαντ-Φούλαμ διεκόπη

    Γουϊγκαν-Μπέρμιγχαμ 1-1 (49΄ Γιόχανσον - 77΄ Νταν)

    Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 0-0

    Τσέλσι-Γουέστ Χαμ 4-1 (28΄ Ντρογκμπά, 31΄ Κρέσπο, 54΄ Τέρι, 69΄ Γκαλάς - 10΄ Κόλινς)

    Λίβερπουλ-Μπόλτον 1-0 (+45΄ Φάουλερ)

    Μίντλεσμπρο-Νιούκαστλ 1-2 (79΄ Μπόατενγκ - 29΄αυτ. Μπόατενγκ, 44΄ Αμεόμπι)

    Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ 2-0 (54΄ Ρούνι, 77΄ Παρκ)

    Η βαθμολογία

    Τσέλσι 82 Μάντσεστερ Γ. 75 Λίβερπουλ 70 -34αγ Τότεναμ 58 Μπλάκμπερν 54 Αρσεναλ 53 Μπόλτον 48 -32αγ Γουίγκαν 48 Γουεστ Χαμ 46 Εβερτον 45 Νιούκαστλ 45 Τσάρλτον 44 Μάντσεστερ Σίτι 40 Μίντλεσμπρο 40 -32αγ Φούλαμ 36 Αστον Βίλα 36 Μπέρμιγχαμ 29 Πόρτσμουθ 28 -32αγ Γουεστ Μπρομ 28 Σάντερλαντ 11 -32αγ

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Απειλείται πλέον η Μπάγερν

    9/4/2006 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Βέρντερ μπορεί να έχασε έδαφος στο "κυνήγι" της κορυφής, όμως είναι η ομάδα που δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα σε αυτή την φάση του. Η νίκη επί της Μπάγερν με το εντυπωσιακό 3-0 σε συνδυασμό με την νίκη του Αμβούργου επί της Γκλάντμπαχ με 2-0, "ανοίγουν" ξανά την υπόθεση τίτλος στην Γερμανία. Πλέον η διαφορά των Βαυαρών από το Αμβούργο είναι τέσσερις βαθμοί και απομένουν πέντε αγωνιστικές που αναμένεται να είναι "καυτές". Στην Βρέμη πάντως η Μπάγερν έπεσε στην παγίδα της Βέρντερ και στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει το αυτογκόλ του Σβάινστάιγκερ από το 34', άφησε ακάλυπτα τα νώτα της με αποτέλεσμα να δεχθεί άλλα δύο γκολ μέχρι το φινάλε του αγώνα. Ένα από τον Γένσεν στο 79 και ένα από τον Μπορόφσκι στο 83'.

    Τα αποτελέσματα

    Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 1-2 (27΄ Μπρζένσκα - 22΄ Μπερμπάτοφ, 50΄ Φράιερ)

    Καϊζερσλάουτερν-Χέρτα Βερολίνου 0-2 (14΄ Πάντελιτς, 26΄ Ζιλμπέρτο)

    Κολονία-Βόλφσμπουργκ 3-0 (77΄ Σερτς, 78΄ Χέλμες, 81΄ αυτ. Σαρπέι)

    Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 1-0 (80΄ Τόμασον)

    Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 3-0 (34΄ αυτ. Σβαϊνστάιγκερ, 79΄ Γένσεν, 83΄ Μπορόφσκι)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-0 (68΄ Βέστερμαν)

    Μάιντς-Ανόβερο 0-0

    Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 2-0 (34΄ πεν. Φαν ντερ Φάαρτ, +90΄ Τακαχάρα)

    Ντούισμπουργκ-Σάλκε 1-1 (39΄ αυτ. Πούλσεν - 85΄ Λάρσεν)

    Η βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 66 Αμβούργο 62 Βέρντερ Βρέμης 59 Σάλκε 53 Χέρτα Βερολίνου 43 Λεβερκούζεν 41 Στουτγκάρδη 39 Γκλάντμπαχ 37 Ντόρτμουντ 37 Αρμίνια Μπίλεφελντ 37 Ανόβερο 35 Νυρεμβέργη 34 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 30 Βόλφσμπουργκ 29 Μάιντς 29 Καϊζερσλάουτερν 27 Κολονία 23 Ντούισμπουργκ 23


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 April 2006 - 20:53:49 UTC