Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τιμητικές διακρίσεις από την Ομογένεια
  • [02] Εισαγγελική έρευνα για το βρέφος
  • [03] Εκλογικό θρίλερ στην Ιταλία
  • [04] Διαψεύδει επίθεση στο Ιράν ο Μπους
  • [05] Έκθεση έγινε παρανάλωμα πυρός
  • [06] Αλλαγή φρουράς στο γερμανικό SPD
  • [07] Ξανά τραυματίας ο Δέλλας
  • [08] Ερωτηματικό ο Τουρέ
  • [09] "Χορεύοντας" με τα …λιοντάρια

    [01] Κοινωνία

    Στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

    Τιμητικές διακρίσεις από την Ομογένεια

    10/4/2006 10:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2006 11:40:37 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Για την προσφορά τους στον ελληνισμό της διασποράς τιμήθηκε, τη Δευτέρα, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας από την παλιότερη και ισχυρότερη ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ. Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή του ετήσιου ελληνοαμερικανικού φόρουμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με το "βραβείο Ελληνισμού", ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με το "βραβείο Σωκράτης", και η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, με το "βραβείο Περικλής". "Είναι μεγάλη η τιμή, που μου γίνεται, όμως δεν περιορίζεται στο πρόσωπό μου. Διαχέεται σε ολόκληρη την ελληνική διασπορά", τόνισε ο κ. Παπούλιας ενθυμούμενος τη συνεργασία του με την ομογένεια, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Καραμανλής τόνισε τη βούληση της Ελλάδας και της Κυβέρνησης για στενή συνεργασία, ενώ η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα τόνισε ότι η Βουλή θα τιμήσει την ελληνική διασπορά με μία μεγάλη έκθεση που θα είναι αφιερωμένη στις ελληνικές κοινότητες.

    Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αμερικανός πρέσβης, Τσάρλς Ρις, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, καλωσόρισε τους ομογενείς της Αμερικής τονίζοντας ότι τις ημέρες, που θα βρίσκονται εδώ, θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το νέο πρόσωπο της Ελλάδας.

    Επίσης, αναγνώστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ το προεδρείο της οργάνωσης αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο της ΑΧΕΠΑ, που εστιάζεται στη δημιουργία ενός δικτύου στην τοπική ελληνική κοινωνία για τη συνδραστηριοποίηση της ομογένειας με την Ελλάδα.

    [02] Κοινωνία

    Θα κταθέσουν οι διοικητές των τριών νοσοκομείων

    Εισαγγελική έρευνα για το βρέφος

    10/4/2006 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διευκρινισθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων στην περίπτωση μόλυνσης από ηπατίτιδα C, ενός οκτάμηνου βρέφους που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε σε πταισματοδίκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ιωαννίδης.

    Ο κ. Ιωαννίδης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ζητά, να ληφθούν καταθέσεις των γονέων του βρέφους και των διοικητών των νοσοκομείων "Ιπποκράτειο", "Γ. Γεννηματάς" και "ΑΧΕΠΑ", να προσκομισθούν τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας που αναφέρονταν στην υπόθεση και να επισυναφθεί το πόρισμα της σχετικής με την υπόθεση έρευνας που διατάχθηκε από το υπουργείο Υγείας. Σε περίπτωση δε που εξακριβωθεί η τέλεση αδικημάτων, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητά να προσδιορισθεί η ταυτότητα των υπαίτιων.

    [03] Κόσμος

    "Παίζονται" ποσοστά και έδρες

    Εκλογικό θρίλερ στην Ιταλία

    10/4/2006 8:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2006 11:25:15 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-Reuters

    Σε θρίλερ μετατρέπεται η εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία, με τα εκλογικά ποσοστά συνεχώς να μεταβάλλονται. Ενώ τα πρώτα exit poll και οι πρώτες προβολές της εταιρείας Nexus, τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, "έδειχναν" Πρόντι, λίγες ώρες μετά έδιναν τη νίκη στον κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβολές, νικητής αναδεικνύεται με οριακή διαφορά ο Πρόντι, όμως εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα και αμηχανία. Οι προβολές δεν είναι επίσημα αποτελέσματα αλλά, σε αντίθεση με τα exit poll, που δεν είναι παρά μια ένδειξη ψήφου, βασίζονται σε δείγματα καταμετρημένων ψηφοδελτίων. Γι αυτό λόγο ίσως και η Nexus να συνέστησε "μεγάλη περίσκεψη" στην ερμηνεία των δεδομένων αυτών. Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο συνασπισμός της αριστεράς του Πρόντι κερδίζει με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ στη Γερουσία η πλειοψηφία του θα είναι οριακή. Κανείς δεν μπορεί να πει όμως με σιγουριά ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και ποιος ο νικητής, αν η καταμέτρηση των ψήφων δεν προχωρήσει, και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ανακοινώσει επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από όλη την επικράτεια.

    Χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Πρόντι ανέβαλε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ το επιτελείο του Μπερλουσκόνι αποφεύγει να κάνει λόγο για ήττα.

    Νωρίτερα, δύο δημοκοπήσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα έδιναν στον Πρόντι το 50% έως 54% των ψήφων έναντι 45% με 49% του Μπερλουσκόνι και για τα δύο σώματα της ιταλικής Βουλής.

    Η συμμετοχή των Ιταλών στις γενικές εκλογές έφτασε το 83,6% έναντι 81,4% για τη Βουλή και 81,3% για τη Γερουσία στις γενικές εκλογές του Μάιου του 2001.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβάδισμα Πρόντι

    [04] Κόσμος

    Διαψεύδει επίθεση στο Ιράν ο Μπους

    10/4/2006 9:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: CNN

    Τέλος στις αναφορές περί αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν θέλησε να δώσει, τη Δευτέρα, ο Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε Πανεπιστήμιο στη Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι μέλημα της κυβέρνησής του είναι να λύσει τις διαφορές με το Ιράν μέσω της διπλωματικής οδού. "Το δόγμα της πρόληψης είναι η συνεργασία προκειμένου να αποτρέψουμε τους Ιρακινούς από το να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα", είπε ο Μπους διαψεύδοντας πρόσφατα δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για επικείμενη επίθεση στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα "τρελές εικασίες". Νωρίτερα, τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε χρησιμοποιήσει και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, για να διαψεύσει δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει υπόγειους πυρηνικούς στόχους στο Ιράν.

    [05] Κόσμος

    Τουλάχιστον 51 οι νεκροί

    Έκθεση έγινε παρανάλωμα πυρός

    10/4/2006 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Περίπου 2 χιλιάδες άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονταν στον εκθεσιακό χώρο εμπορικής έκθεσης που διεξαγόταν στην πόλη Μιιρούτ της βόρειας Ινδίας, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Η πύρινη λαίλαπα καταβρόχθισε σε χρόνο ρεκόρ τις τρεις τεράστιες κλιματιζόμενες τέντες, που είχαν στηθεί για το σκοπό αυτό στο πάρκο Βικτόρια της πόλης κάπου 80 χιλιόμετρα ΒΑ από το Νέο Δελχί, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 51 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ τα σωστικά συνεργεία εκφράζουν φόβους για αύξηση του τραγικού απολογισμού, καθώς υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η κάθε τέντα διέθετε μόνο μία είσοδο. Όσο για τα αίτια της τραγωδίας προς το παρόν άγνωστα, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα.

    [06] Κόσμος

    "Καμία αλλαγή στη γραμμή πλεύσης του κόμματος"

    Αλλαγή φρουράς στο γερμανικό SPD

    10/4/2006 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την παραίτηση του από επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) της Γερμανίας υπέβαλε ο 52χρονος Ματίας Πλάτσεκ, επικαλούμενος την κλονισμένη του υγεία. Η είδηση της αποχώρησης του αποτέλεσε έκπληξη για τον πολιτικό κόσμο, αλλά όχι και για το εσωτερικό του κόμματος. Ο Πλάτσεκ, ο οποίος εκτός από πρόεδρος του SPD ήταν και πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, αλλά και πρόεδρος του εκεί κόμματος, από τις 29 Μαρτίου νοσηλευόταν με προβλήματα ακοής που είχε υποστεί λόγω του υπερβολικού άγχους των τελευταίων εβδομάδων, ενώ από το νοσοκομείο εξήλθε μόλις την περασμένη Τετάρτη.

    Τη θέση ανέλαβε προσωρινά από ο 57χρονος, Κουρτ Μπεκ - πρωθυπουργός του δυτικογερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας και Νο 2 στην ηγεσία του κόμματος, ο οποίος έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι η πολιτική γραμμή πλεύσης των Σοσιαλδημοκρατών και οι ισορροπίες στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού υπό την Αγκελα Μέρκελ, παραμένουν αμετάβλητες.

    Δεν είναι η πρώτη αλλαγή στο εσωκομματικό "τοπίο" των Σοσιαλδημοκρατών μετά τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου: πρώτος αποχώρησε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ από την καγκελαρία, ακολούθησε τον Οκτώβριο η ξαφνική παραίτηση του Φραντς Μυντεφέρινγκ από την ηγεσία του κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη και ακολούθησε εκλογή Πλάτσεκ, με ποσοστό της τάξης του 99,4 %. Μια αλλαγή που σύμφωνα με τους αναλυτές συμβόλιζε πνοή ανανέωση και ένα νέο ξεκίνημα για το κόμμα, το οποίο τελικά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες εντός και εκτός SPD.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξανά τραυματίας ο Δέλλας

    10/4/2006 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ατυχία δεν λέει ν΄ αφήσει τον Τραϊανό Δέλλα. Πάνω που ο διεθνής αμυντικός άρχισε να ξεπερνάει τον προηγούμενο τραυματισμό του στο πόδι, στη διάρκεια της σημερινής απογευματινής προπόνησης υπέστη κάκωση έσω μηνίσκου και διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου. Ο «Κολοσσός» θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις (σ.σ. πιθανότατα σήμερα), προκειμένου να διαπιστωθούν η σοβαρότητα της κατάστασής του και εν συνεχεία ο χρόνος αποθεραπείας του. Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Ολεγκ Βενγκλίνσκι, ο οποίος συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή, καθώς και οι Κονέ, Κομβολίδης, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους. Απών ήταν και ο διεθνής με την Εθνική Νέων, Βασίλης Πλιάτσικας. Αύριο θα γίνει μία πρωινή προπόνηση (σ.σ. 11:00) και το απόγευμα η αποστολή θ΄ αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη, όπου την Τετάρτη θ' αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ερωτηματικό ο Τουρέ

    10/4/2006 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ορατός είναι ο κίνδυνος στον Ολυμπιακό να ταξιδέψει αύριο στη Λάρισα με σημαντικές απουσίες για το μεθαυριανό επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι θα απουσιάσει ο Ριβάλντο, όμως, πέρα από τον Βραζιλιάνο, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες να προλάβει το παιχνίδι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο οποίος ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Σαν να μην έφταναν αυτά τα δύο προβλήματα, ήρθε να προστεθεί κι ένα τρίτο, αυτό του Γιάγια Τουρέ. Ο Αφρικανός μέσος αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση και πλέον η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο, οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Πρόγραμμα θεραπείας ακολουθεί και ο Νε. Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 13:00 και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τον Βόλο.

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    "Χορεύοντας" με τα λιοντάρια

    10/4/2006 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ο Κέβιν Κόστνερ "Χόρεψε με τους λύκους", έστω για χάρη της μεγάλης οθόνης, όμως η Ατζελίνα Τζολί "ψηφίζει" λιοντάρια. Η εγκυμονούσα σταρ είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις της. Είδε κι απόειδε με τους παπαράτσι να λυσσάνε για μια "(σε) ενδιαφέρουσα" φωτογραφία της κι αποφάσισε να πάει να μείνει στη ζούγκλα. Φυσικά, όχι παρέα με τον Ταρζάν, αλλά με τον αγαπημένο της Μπραντ Πιτ και τα δύο υιοθετημένα παιδιά της τον Μάντοξ και τη Ζαέϊρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, πήρε των ομματιών και αφίχθη σε μέρη πιο εξωτικά και για την ακρίβεια σε ένα καταφύγιο στη Ναμίμπια, όπου οι λέοντες προστατεύονται από τους κυνηγούς και ...οι πλούσιοι από τους αδιάκριτους.

    Τα εγχώρια ΜΜΕ αναφέρουν ότι η διάσημη οικογένεια, που αφίχθη σε αεροδρόμιο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, εγκατέλειψε την πολυτελή βίλα σε παραθαλάσσιο θέρετρο, για κάποιο οίκημα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Ετοσα, στα βόρεια της χώρας. Το εν λόγω γεγονός τους αρκεί για να εικάζουν ότι η Τζολί θα απογοητεύσει τα διεθνή media που τη θέλουν να φέρνει στον κόσμο το μωρό της στη Γαλλία, για χάρη της Γαλλίδας μητέρας της που παλεύει με την επάρατη νόσο και ότι θα προτιμήσει τα δικά τους τα μέρη.

    Αν θα τους κάνει τη χάρη δεν μπορούν να είναι σίγουροι, εκείνη όμως μπορεί να είναι σίγουρη ότι για όσο παραμείνει εκεί οι παπαράτσι θα το σκεφτούν πολύ προτού αποφασίσουν να τα βάλουν με τα λιοντάρια για μία φωτογραφία. Όσο για τον πελαργό, αναμένεται να την επισκεφθεί γύρω στις 18 Μαΐου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 April 2006 - 20:53:30 UTC